Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2870
- Kapcsolat:
Re: Pc alapú audio lejátszás
Hogy nálam nem jött be az elmélet, ez a mondat inkább talán úgy hangzik, hogy nálam bejött az elmélet.
Legalábbis mivel a helyes elmélet a következő:
Bármilyen készülék vagy alkatrész, ami bekerül a táp, vagy jelútba, az javítani azon már nem tud, csak elvenni belőle. Ha javítani tudna, akkor talán egy Sokol rádióból is lehetne highend forrás néhány előfok közbeiktatásával.
Ez persze jelentheti azt, hogy ha a forráskészülékből (jelen esetben a kábelmodem) nem szép, mondhatni torz jel jön ki, akkor a rápakolt szűrők elsimítják azt, megnyírják a harsányságot okozó csúcsokat. Ezzel pedig létrejöhet egy kellemesebb tónusú, folyékonyabb, zeneibb hang, akár még növekedhet a relatív mélytartomány is. De! A valódi dinamikát kompresszálni fogja.
Ahogy egy vad folyót beterelünk egy szűkítő, de egyenes csatornába, ott is ugyanúgy a turbulenciák lenyugszanak, simább lesz az áramlás, de a vízhozam csökken.
Arról nem is beszélve, hogy ha a feldolgozó készülék (jelen esetben a pc/streamer) minél inkább problémákkal terhelt, annál kevésbé tud mit kezdeni a jelben rejlő eredeti dinamikával, maximum plusztorzításokat fog generálni.
Tehát egy vagy több ilyen plusz szűrőnek (ami jelen esetben a switch) duplán jótékony hatása is lehet abban az esetben, ha gyengécske az előtte és az utánalévő készülék is.
Magam részéről azt tartanám megfontolandónak, hogy ha egy vagy több switchet betéve a szubjektív hangzás javul, akkor talán érdemes lenne körülnézni a többi készüléknél. Szigorúan abban az esetben, ha a minél jobb hangzás a cél. Ha a meglévő készülékek megtartása a prioritás, akkor természetesen lehet ilyen módon szűrőzni is.
Ezeket alátámasztják az általam tapasztalt jelenségek ebben az ügyben.
LAN kábel téma: nálam pontosan ugyanannyira hallani a cserét, mint egy digi coax vagy egy usb kábel cseréjét. Bár hallgatható az eredeti sima cat7 madzag is, azért van hová fejleszteni. Csak egy aq forestet tettem be, de bőven hallatszik rajta az ezustréteg.
Legalábbis mivel a helyes elmélet a következő:
Bármilyen készülék vagy alkatrész, ami bekerül a táp, vagy jelútba, az javítani azon már nem tud, csak elvenni belőle. Ha javítani tudna, akkor talán egy Sokol rádióból is lehetne highend forrás néhány előfok közbeiktatásával.
Ez persze jelentheti azt, hogy ha a forráskészülékből (jelen esetben a kábelmodem) nem szép, mondhatni torz jel jön ki, akkor a rápakolt szűrők elsimítják azt, megnyírják a harsányságot okozó csúcsokat. Ezzel pedig létrejöhet egy kellemesebb tónusú, folyékonyabb, zeneibb hang, akár még növekedhet a relatív mélytartomány is. De! A valódi dinamikát kompresszálni fogja.
Ahogy egy vad folyót beterelünk egy szűkítő, de egyenes csatornába, ott is ugyanúgy a turbulenciák lenyugszanak, simább lesz az áramlás, de a vízhozam csökken.
Arról nem is beszélve, hogy ha a feldolgozó készülék (jelen esetben a pc/streamer) minél inkább problémákkal terhelt, annál kevésbé tud mit kezdeni a jelben rejlő eredeti dinamikával, maximum plusztorzításokat fog generálni.
Tehát egy vagy több ilyen plusz szűrőnek (ami jelen esetben a switch) duplán jótékony hatása is lehet abban az esetben, ha gyengécske az előtte és az utánalévő készülék is.
Magam részéről azt tartanám megfontolandónak, hogy ha egy vagy több switchet betéve a szubjektív hangzás javul, akkor talán érdemes lenne körülnézni a többi készüléknél. Szigorúan abban az esetben, ha a minél jobb hangzás a cél. Ha a meglévő készülékek megtartása a prioritás, akkor természetesen lehet ilyen módon szűrőzni is.
Ezeket alátámasztják az általam tapasztalt jelenségek ebben az ügyben.
LAN kábel téma: nálam pontosan ugyanannyira hallani a cserét, mint egy digi coax vagy egy usb kábel cseréjét. Bár hallgatható az eredeti sima cat7 madzag is, azért van hová fejleszteni. Csak egy aq forestet tettem be, de bőven hallatszik rajta az ezustréteg.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
- adamthebrave
- V.I.P.
- Értékelés: 542
Sokat olvastam róla én is. Az egyik kulcsszó, ami mentén elindultam az a galvanikus leválasztás volt. Így a gépek közti adatkommunikáció (ControlPC - AudioPC) teljesen független lehet a hálózat többi részétől. A 2 gép közé kiépítettem egy optikai (SFP) hálózatot: Mikrotik switch, Asus XG-C100F kártya, Mikrotik SFP modul. 2 hétig folyamatosan járattam, figyeltem, füleltem. Elég erőteljesen és határozottan belszólt a hangba, de nem úgy ahogy nekem tetszett. Vékonyabb lett, jóval kevesebb dinamikával. Nagyon meg akartam kedvelni, de pont azokat a finomságokat ölte ki a zenéből, amit én fontosnak tartok.
A tesztidőszak után visszatettem a saját kis clockolt D-Link switchemet, semmi extra RJ45-ös réz kábelekkel és fellélegeztem. Nekem így kerek a hangkép, nem találkozott össze az elmélet a gyakorlattal.
Oda-vissza cserében bármikor megmondom a saját rendszeremben melyik típusú hálózattal van a 2 gép összekötve.
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Azért kérdezem, mert én kipróbáltam ezt és a lan kábel cserét is, igaz ezt inverz módon. Volt betéve a digi optikai modem és az audio pc közé egy switch, azt vettem ki.
Ezért vagyok kíváncsi, ki mit tapasztalt.
Ezért vagyok kíváncsi, ki mit tapasztalt.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
- vt05
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 39
Ez a téma nagyban hasonlít a Lan kábelek közötti különbségekhez annyiban, hogy akik ki sem próbálják azok reagálnak elsőként és a leghatározottabban.
Meglepően nagy változásra képes szerintem is, de akik hallják a különbséget inkább nem írják le ide,
mert még a végén nekik kellene tudományos magyarázatot adni, és nem mindenki olyan kitartó fórumozó mint pl. Te is.

- ZolaBA
- Törzsvendég
- Értékelés: 1723
Ha jól számolom hatot, és csak a kábelnek vagy 40 ezer darabja.
Bár egy bölcs férfi ilyenkor ráhagyja az asszonyra a számolást

Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
Igaz, +2x 105dB-es burst, nyilászáró(k) állapotában jelentős erőhatás által bekövetkezett, hirtelen változás következtében.
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Hálózati audio lejátszós topikban volt erről némi polémia január magasságában, ha jól emlékszem.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 746
Ez hat darab...
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Egy magas hangon üvőltöző női hang, amint azt kiabálja, hogy "és képes voltál tízezreket kidobni az ablakon, csak hogy négyet is vegyél belőle???!!!"

Gyula
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
És mi a hallható különbség?

AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7516
Hát csoda hogy "csiphiány" van? 

Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
Persze
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Volna egy kérdésem. Van ez az új dolog, hogy sokak szerint érdemes több switchet/routert egymás mögé kötni, mert jobb lesz a hang. Próbálta valaki? Ki milyen hangbéli változást tapasztalt?
Kedves Fórumozók!
Az alábbi számomra nem tiszta kérdésben szeretnék választ kapni.
Kezdődött azzal, hogy laptopról szerettem volna zenét hallgatni úgy, h egy dac ra kőtöm a laptopot, amire állandóan rávan csatlakoztatva a fejhalgató és az erősítő line out - on keresztül a végerősítőre van kötve.
2013 körül jött a hi res őrült, akkor vettem egy sony dac ot, azota is használom.
Most jön a kérdés.
Ha hangfalon keresztül hallgatom a zenét laptopról es belehallgatok a fulesbe nemi hangot hallok, ez a "jel" zoreje lehet a fules fele is amit a line out iranyaba is kuld?
Ezt ugy kepzelem h olyan kis frekvencián teszi amit fullel nem hallok ki de erzekelem a bugast, ekkor a dinamikus fules hangszoroja is mozdul? hisz kap jelet,... hiaba van letekerve a dac on a hangeroszabalyozo attol meg mukodteti igy a fulest az eszköz?
Ez hosszú tavon jelentheti a fules karosodasat?
Azt szeretnem elkerulni h ki be huzigaljam a fulest, a dugok se erre lettek kitalalva hiaba 6,3 as.
Várnám a segítő válaszokat.
:)
Az alábbi számomra nem tiszta kérdésben szeretnék választ kapni.
Kezdődött azzal, hogy laptopról szerettem volna zenét hallgatni úgy, h egy dac ra kőtöm a laptopot, amire állandóan rávan csatlakoztatva a fejhalgató és az erősítő line out - on keresztül a végerősítőre van kötve.
2013 körül jött a hi res őrült, akkor vettem egy sony dac ot, azota is használom.
Most jön a kérdés.
Ha hangfalon keresztül hallgatom a zenét laptopról es belehallgatok a fulesbe nemi hangot hallok, ez a "jel" zoreje lehet a fules fele is amit a line out iranyaba is kuld?
Ezt ugy kepzelem h olyan kis frekvencián teszi amit fullel nem hallok ki de erzekelem a bugast, ekkor a dinamikus fules hangszoroja is mozdul? hisz kap jelet,... hiaba van letekerve a dac on a hangeroszabalyozo attol meg mukodteti igy a fulest az eszköz?
Ez hosszú tavon jelentheti a fules karosodasat?
Azt szeretnem elkerulni h ki be huzigaljam a fulest, a dugok se erre lettek kitalalva hiaba 6,3 as.
Várnám a segítő válaszokat.
:)
Én is ezzel próbálom vigasztalni magam. Egy androidos forráskészüléken hallgatok Tidalt (meg flac és más zenéket) egy USB Audio Player nevű programmal, ami elvileg megkerüli az Android audio drivereit, és kiküldi a jelet a DAC-nak, amit a Schiit gyártott. Igazából nincs összehasonlítási alapom komolyabb streamerekkel, de azt állítom, hogy vállalható hang jön ki ebből a rendszerből. Minden esetre ez a cucc jóval olcsóbb a divatos streamereknél. Nyilván van jobb, kérdés, hogy mennyiért.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5103
Ha igazán jó az analóg hardware (dac, erősítő, kábelek, hangsugárzó, akusztika, akkor nincs óriási különbség a források között -amennyiben mind veszteségmentes-, a Linux alapú rendszerek általában kicsit nyugodtabbak, azaz kevesebb a zavaró tényező, de winen is hallottam már elfogadhatót, a zenei élmény nem lohad le, persze ami nagyon szarul van felvéve, az úgy is fog szólni... A klasszikus felvételeknél másfajta felvételi hibákat vétenek, mind a könnyúzenében, de ezt csak az érti, akinek van élőzene hallgatási gyakorlata. Amiket én hallgatok, (klasszikus (reneszánsz-kortárs), jazz, fúziós/crossover), azoknak 20%-a nagyon jól szól, 40%-a elfogadhatóan, a maradék meg ha kitűnő a produkció, akkor megbocsájthatóan, amúgy meg szarul szól. Hozzáteszem, a mérsékelt/alacsony hallgatási hangerő a hibák jó részét jótékonyan takarja.
Érdekesség:
A múltkor véletlenül hallgattam egy ismerősnél nagyon jó cuccon esti tévé hiradót. (én amúgy>16 éve nem nézek egyáltalán tévét) Pontosan lehetett hallani/érezni, hogy mikor gondolja azt magában a bemondó, hogy most egy kirívóan ordas hazugságot kell neki előadnia. Elég szar lehet neki reggel belenézni a fürdőszoba tükörbe...
Érdekesség:
A múltkor véletlenül hallgattam egy ismerősnél nagyon jó cuccon esti tévé hiradót. (én amúgy>16 éve nem nézek egyáltalán tévét) Pontosan lehetett hallani/érezni, hogy mikor gondolja azt magában a bemondó, hogy most egy kirívóan ordas hazugságot kell neki előadnia. Elég szar lehet neki reggel belenézni a fürdőszoba tükörbe...
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Értékelés: 1723
Szvsz ha egy fejlesztésre szánt összegből dual audio pc-re lehet átállni, vagy akár a hangfalak értékét is meg lehetne megduplázni, az utóbbi vélhetően jobb választás. Csak vissza ne kérdezz, hogy akkor mondjuk pl. félmillióból milyen hangfalat, mert a választ nem tudom

Általánosságban vélhetően tehető egy olyan állítás, hogy minden rendszerben van az az összeg, amit "még" nem érdemes elkölteni, hiába "viszket"

Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
A Roon a saját oprencerével csillog igazán, de akkor nagyon.
- Big
- V.I.P.
- Értékelés: 755
- Kapcsolat:
Csak, hogy legyen más vélemény is illetve más irány ha már dual PC és Win Server 2019, de csak akkor ha nem akarsz "DSD 24873-ba"zbiro32 írta: ↑2021.12.05., vas. 20:11Egy kérdésem lenne a nálam tapasztaltabbakhoz.
Az aláírásomban szereplő eszközökkel hallgatok zenét PC-ről.
Software környezet: Dual boot--Win10 Pro (AudioPhil Optimizer), de főleg Win Server 2019 ( AudioPhil Optimizer)
A Win Server 2019 alatt a Roon egy "mosott rongy" hatását kelti, a Jriver sokkal jobb, de még a Foobar is...
Ugyanaz a sorrend a Win10 Pro alatt is, de itt azért nincs annyira jelentős különbség.
Korábban már volt Roon előfizetésem, akkor sem voltam elájulva tőle, most ismét próbálkozom.
Az igazi kérdés az, hogy érdemes ezek után befektetnem egy dual PC konfigurációba?
Javít annyira a hangon?
Tudom, hogy itt a tagok 99%-a a Roon-ra esküszik, de nálam pontosan fordított a sorrend, azért kérdezem...
A mostani állapot szerint nagyon nagy az előny a Jriver, és a Foobar javára...
Valakinek van ilyen irányú tapasztalata?

DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
De én a pragmatikus megközelítést pártolom (ebben /is/ egyetértek Fapacival).
Az pedig, hogy “A Roon egy hulladék. A Tidalról nem is beszélve.” márcsak a szóhasználat miatt sem tűnik egy cseppet sem pragmatikusnak.
Számomra van jobb a Tidalnál, de a Tidalra mégis szükségem van. Így most két szolgáltatást is fizetek.
Én úgy döntöttem, hogy a Roon-nak is van számomra jobb alternatívája. Ez messze nem jelenti azt, hogy megítélésem szerint rossz lenne a Roon. De nálam pl. nincs lokális streaming (illetve van, csak elenyésző mennyiségben), csak internet streaming, amiben létezik az én igényeimnek jobban megfelelő, mint a Roon.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5960
Kivétel aki nem…
De én a pragmatikus megközelítést pártolom (ebben /is/ egyetértek Fapacival).
Az pedig, hogy “A Roon egy hulladék. A Tidalról nem is beszélve.” márcsak a szóhasználat miatt sem tűnik egy cseppet sem pragmatikusnak.
Számomra van jobb a Tidalnál, de a Tidalra mégis szükségem van. Így most két szolgáltatást is fizetek.
Én úgy döntöttem, hogy a Roon-nak is van számomra jobb alternatívája. Ez messze nem jelenti azt, hogy megítélésem szerint rossz lenne a Roon. De nálam pl. nincs lokális streaming (illetve van, csak elenyésző mennyiségben), csak internet streaming, amiben létezik az én igényeimnek jobban megfelelő, mint a Roon.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
- zbiro32
- Törzsvendég
- Értékelés: 157
Valószínű, hogy itt lesz a magyarázat...fapaci írta: ↑2021.12.05., vas. 21:24Sokaknak van, de ez a fajta összevetés szerintem nem igazán reális, mivel erősen más felhasználásra van kitalálva a két megoldás. Más célból eszünk édes almát, mint savanyú uborkát. Ha PC-re kötött USB DAC a jelforrásod és nincs szükséged streaming szolgáltatásra, akkor a jRiver bőven jó. A Roon inkább hálózati használatra való, vegyes offline és online műsorforrásokhoz, hálózati lejátszókhoz. Bármelyiket lehet szarozni, vagy felesküdni rá, de minek?
u.i.: Fel sem merem vetni, hogy sikerült-e mindkettőt rendesen beállítani.
Minden zene az Audio PC-n van, mert gazdaságosabbnak találtam, hogy berakjak 6 TB SSD-t lineáris táppal egy PC-be, mint mindenféle hálózati elosztókkal, és NAS-okkal bajlódjak.
Azelőtt NAS-ról hallgattam zenét, de így hogy egy helyen van minden, szerintem sokkal jobb lett a hang.
Köszönöm a magyarázatot, logikusnak tűnik...
KEF LS 50 Wireless
Soundarts állvány, Sounndcare Superspikes talpak
Saec AC 600 - tápkábelek, Hydrasound Next Carbon Gold ethernet
Lenovo NAS - ( Minimserver)
Clarus dupla analóg tápegység
Soundarts állvány, Sounndcare Superspikes talpak
Saec AC 600 - tápkábelek, Hydrasound Next Carbon Gold ethernet
Lenovo NAS - ( Minimserver)
Clarus dupla analóg tápegység
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10970
- Kapcsolat:
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10970
- Kapcsolat:
Sokaknak van, de ez a fajta összevetés szerintem nem igazán reális, mivel erősen más felhasználásra van kitalálva a két megoldás. Más célból eszünk édes almát, mint savanyú uborkát. Ha PC-re kötött USB DAC a jelforrásod és nincs szükséged streaming szolgáltatásra, akkor a jRiver bőven jó. A Roon inkább hálózati használatra való, vegyes offline és online műsorforrásokhoz, hálózati lejátszókhoz. Bármelyiket lehet szarozni, vagy felesküdni rá, de minek?
u.i.: Fel sem merem vetni, hogy sikerült-e mindkettőt rendesen beállítani.
Érdemes lenne leírnod, hogy nagyjából milyen hardveren használod ezeket a szoftvereket. Én nem használok Roon-t (hanem Jrivert) de nem mindegy, hogy milyen szoftvert milyen hardveren futtatunk.zbiro32 írta: ↑2021.12.05., vas. 20:11Egy kérdésem lenne a nálam tapasztaltabbakhoz.
Az aláírásomban szereplő eszközökkel hallgatok zenét PC-ről.
Software környezet: Dual boot--Win10 Pro (AudioPhil Optimizer), de főleg Win Server 2019 ( AudioPhil Optimizer)
A Win Server 2019 alatt a Roon egy "mosott rongy" hatását kelti, a Jriver sokkal jobb, de még a Foobar is...
Ugyanaz a sorrend a Win10 Pro alatt is, de itt azért nincs annyira jelentős különbség.
Korábban már volt Roon előfizetésem, akkor sem voltam elájulva tőle, most ismét próbálkozom.
Az igazi kérdés az, hogy érdemes ezek után befektetnem egy dual PC konfigurációba?
Javít annyira a hangon?
Tudom, hogy itt a tagok 99%-a a Roon-ra esküszik, de nálam pontosan fordított a sorrend, azért kérdezem...
A mostani állapot szerint nagyon nagy az előny a Jriver, és a Foobar javára...
Valakinek van ilyen irányú tapasztalata?
Ez már nem Neked szól, hanem általában: nagyon nagyot tudok mosolyogni az olyan bejegyzéseken, hogy ez az oprendszer lenyomta a másikat, meg winfos, meg stb. Milyen vason? Mit optimalizált rajta a lelkes hifista?