Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1227

Re: Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: pali923 »

sutemenyx írta:
2021.12.07., kedd 23:45
Volna egy kérdésem. Van ez az új dolog, hogy sokak szerint érdemes több switchet/routert egymás mögé kötni, mert jobb lesz a hang. Próbálta valaki? Ki milyen hangbéli változást tapasztalt?
Hálózati audio lejátszós topikban volt erről némi polémia január magasságában, ha jól emlékszem.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 757

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Ez hat darab...
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4177

Hozzászólás Szerző: juliush »

sutemenyx írta:
2021.12.08., szer. 08:03
És mi a hallható különbség?
Egy magas hangon üvőltöző női hang, amint azt kiabálja, hogy "és képes voltál tízezreket kidobni az ablakon, csak hogy négyet is vegyél belőle???!!!" :D
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2909
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

supravox írta:
2021.12.08., szer. 03:10
sutemenyx írta:
Volna egy kérdésem. Van ez az új dolog, hogy sokak szerint érdemes több switchet/routert egymás mögé kötni, mert jobb lesz a hang. Próbálta valaki? Ki milyen hangbéli változást tapasztalt?
Persze😀
Screenshot_20211208-030900_Gallery.jpg
És mi a hallható különbség?
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2615

Hozzászólás Szerző: supravox »

asebestyen írta:
2021.12.08., szer. 06:35
Hát csoda hogy "csiphiány" van? 31_1_21.gif
31_1_21.gif
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7777

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Hát csoda hogy "csiphiány" van? 31_1_21.gif
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

sutemenyx írta:
Persze😀
Screenshot_20211208-030900_Gallery.jpg
Screenshot_20211208-030900_Gallery.jpg (1.42 MiB) Megtekintve 1638 alkalommal
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

franz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 20

Hozzászólás Szerző: franz »

Kedves Fórumozók!
Az alábbi számomra nem tiszta kérdésben szeretnék választ kapni.

Kezdődött azzal, hogy laptopról szerettem volna zenét hallgatni úgy, h egy dac ra kőtöm a laptopot, amire állandóan rávan csatlakoztatva a fejhalgató és az erősítő line out - on keresztül a végerősítőre van kötve.

2013 körül jött a hi res őrült, akkor vettem egy sony dac ot, azota is használom.

Most jön a kérdés.

Ha hangfalon keresztül hallgatom a zenét laptopról es belehallgatok a fulesbe nemi hangot hallok, ez a "jel" zoreje lehet a fules fele is amit a line out iranyaba is kuld?

Ezt ugy kepzelem h olyan kis frekvencián teszi amit fullel nem hallok ki de erzekelem a bugast, ekkor a dinamikus fules hangszoroja is mozdul? hisz kap jelet,... hiaba van letekerve a dac on a hangeroszabalyozo attol meg mukodteti igy a fulest az eszköz?

Ez hosszú tavon jelentheti a fules karosodasat?

Azt szeretnem elkerulni h ki be huzigaljam a fulest, a dugok se erre lettek kitalalva hiaba 6,3 as.

Várnám a segítő válaszokat.
:)

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1227

Hozzászólás Szerző: pali923 »

fülelek írta:
2021.12.06., hétf. 22:02
Ha igazán jó az analóg hardware (dac, erősítő, kábelek, hangsugárzó, akusztika, akkor nincs óriási különbség a források között
Én is ezzel próbálom vigasztalni magam. Egy androidos forráskészüléken hallgatok Tidalt (meg flac és más zenéket) egy USB Audio Player nevű programmal, ami elvileg megkerüli az Android audio drivereit, és kiküldi a jelet a DAC-nak, amit a Schiit gyártott. Igazából nincs összehasonlítási alapom komolyabb streamerekkel, de azt állítom, hogy vállalható hang jön ki ebből a rendszerből. Minden esetre ez a cucc jóval olcsóbb a divatos streamereknél. Nyilván van jobb, kérdés, hogy mennyiért.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5266

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Ha igazán jó az analóg hardware (dac, erősítő, kábelek, hangsugárzó, akusztika, akkor nincs óriási különbség a források között -amennyiben mind veszteségmentes-, a Linux alapú rendszerek általában kicsit nyugodtabbak, azaz kevesebb a zavaró tényező, de winen is hallottam már elfogadhatót, a zenei élmény nem lohad le, persze ami nagyon szarul van felvéve, az úgy is fog szólni... A klasszikus felvételeknél másfajta felvételi hibákat vétenek, mind a könnyúzenében, de ezt csak az érti, akinek van élőzene hallgatási gyakorlata. Amiket én hallgatok, (klasszikus (reneszánsz-kortárs), jazz, fúziós/crossover), azoknak 20%-a nagyon jól szól, 40%-a elfogadhatóan, a maradék meg ha kitűnő a produkció, akkor megbocsájthatóan, amúgy meg szarul szól. Hozzáteszem, a mérsékelt/alacsony hallgatási hangerő a hibák jó részét jótékonyan takarja.
Érdekesség:
A múltkor véletlenül hallgattam egy ismerősnél nagyon jó cuccon esti tévé hiradót. (én amúgy>16 éve nem nézek egyáltalán tévét) Pontosan lehetett hallani/érezni, hogy mikor gondolja azt magában a bemondó, hogy most egy kirívóan ordas hazugságot kell neki előadnia. Elég szar lehet neki reggel belenézni a fürdőszoba tükörbe...

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1753

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

zbiro32 írta:
2021.12.05., vas. 20:11
Az igazi kérdés az, hogy érdemes ezek után befektetnem egy dual PC konfigurációba?
Javít annyira a hangon?
Szvsz ha egy fejlesztésre szánt összegből dual audio pc-re lehet átállni, vagy akár a hangfalak értékét is meg lehetne megduplázni, az utóbbi vélhetően jobb választás. Csak vissza ne kérdezz, hogy akkor mondjuk pl. félmillióból milyen hangfalat, mert a választ nem tudom :D
Általánosságban vélhetően tehető egy olyan állítás, hogy minden rendszerben van az az összeg, amit "még" nem érdemes elkölteni, hiába "viszket" ;) (de ezzel persze nem rád akarok utalni!).
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

A Roon a saját oprencerével csillog igazán, de akkor nagyon.

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 757
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Big »

zbiro32 írta:
Egy kérdésem lenne a nálam tapasztaltabbakhoz.
Az aláírásomban szereplő eszközökkel hallgatok zenét PC-ről.
Software környezet: Dual boot--Win10 Pro (AudioPhil Optimizer), de főleg Win Server 2019 ( AudioPhil Optimizer)

A Win Server 2019 alatt a Roon egy "mosott rongy" hatását kelti, a Jriver sokkal jobb, de még a Foobar is...
Ugyanaz a sorrend a Win10 Pro alatt is, de itt azért nincs annyira jelentős különbség.
Korábban már volt Roon előfizetésem, akkor sem voltam elájulva tőle, most ismét próbálkozom.

Az igazi kérdés az, hogy érdemes ezek után befektetnem egy dual PC konfigurációba?
Javít annyira a hangon?
Tudom, hogy itt a tagok 99%-a a Roon-ra esküszik, de nálam pontosan fordított a sorrend, azért kérdezem...

A mostani állapot szerint nagyon nagy az előny a Jriver, és a Foobar javára...

Valakinek van ilyen irányú tapasztalata?
Csak, hogy legyen más vélemény is illetve más irány ha már dual PC és Win Server 2019, de csak akkor ha nem akarsz "DSD 24873-ba" :rolleyes: konvertálni és elfogadod a jó őreg és méltatlanul manapság mellőzőttt natív lejátszást. Próbáld ki a jPlay Femto-t, ugye a Roon mellett a jPlay alkalmas még a dual PC hajtásra. Van 2 vagy 3 hetes próbaverziója, BubbleUPNP-vel lehet irányítani amibe van Tidal integráció is, viszi a netes rádiókat stb. szóval lehet vele élni. És így nem lesz szükséged a jRiverre sem a jPlay egy speciális ffmpeg-en kersztül mindent lejátszik. Nem is akár hogy. :rolleyes:
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6178

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

supravox írta:
2021.12.05., vas. 21:11
Az ide beírkálók jelentős rèsze Roon ès Tidal kedvelő.
Kivétel aki nem…

De én a pragmatikus megközelítést pártolom (ebben /is/ egyetértek Fapacival).
Az pedig, hogy “A Roon egy hulladék. A Tidalról nem is beszélve.” márcsak a szóhasználat miatt sem tűnik egy cseppet sem pragmatikusnak.

Számomra van jobb a Tidalnál, de a Tidalra mégis szükségem van. Így most két szolgáltatást is fizetek.
Én úgy döntöttem, hogy a Roon-nak is van számomra jobb alternatívája. Ez messze nem jelenti azt, hogy megítélésem szerint rossz lenne a Roon. De nálam pl. nincs lokális streaming (illetve van, csak elenyésző mennyiségben), csak internet streaming, amiben létezik az én igényeimnek jobban megfelelő, mint a Roon.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

zbiro32
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 158

Hozzászólás Szerző: zbiro32 »

fapaci írta:
2021.12.05., vas. 21:24
zbiro32 írta:
Tudom, hogy itt a tagok 99%-a a Roon-ra esküszik, de nálam pontosan fordított a sorrend, azért kérdezem... A mostani állapot szerint nagyon nagy az előny a Jriver, és a Foobar javára...
Sokaknak van, de ez a fajta összevetés szerintem nem igazán reális, mivel erősen más felhasználásra van kitalálva a két megoldás. Más célból eszünk édes almát, mint savanyú uborkát. Ha PC-re kötött USB DAC a jelforrásod és nincs szükséged streaming szolgáltatásra, akkor a jRiver bőven jó. A Roon inkább hálózati használatra való, vegyes offline és online műsorforrásokhoz, hálózati lejátszókhoz. Bármelyiket lehet szarozni, vagy felesküdni rá, de minek?

u.i.: Fel sem merem vetni, hogy sikerült-e mindkettőt rendesen beállítani.
Valószínű, hogy itt lesz a magyarázat...
Minden zene az Audio PC-n van, mert gazdaságosabbnak találtam, hogy berakjak 6 TB SSD-t lineáris táppal egy PC-be, mint mindenféle hálózati elosztókkal, és NAS-okkal bajlódjak.
Azelőtt NAS-ról hallgattam zenét, de így hogy egy helyen van minden, szerintem sokkal jobb lett a hang.
Köszönöm a magyarázatot, logikusnak tűnik...
KEF LS 50 Wireless
Soundarts állvány, Sounndcare Superspikes talpak
Saec AC 600 - tápkábelek, Hydrasound Next Carbon Gold ethernet
Lenovo NAS - ( Minimserver)
Clarus dupla analóg tápegység

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11112
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

hifitibi írta:
2021.12.05., vas. 21:15
Mit optimalizált rajta a lelkes hifista?
A saját ízlését.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11112
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

zbiro32 írta:
Tudom, hogy itt a tagok 99%-a a Roon-ra esküszik, de nálam pontosan fordított a sorrend, azért kérdezem... A mostani állapot szerint nagyon nagy az előny a Jriver, és a Foobar javára...
Sokaknak van, de ez a fajta összevetés szerintem nem igazán reális, mivel erősen más felhasználásra van kitalálva a két megoldás. Más célból eszünk édes almát, mint savanyú uborkát. Ha PC-re kötött USB DAC a jelforrásod és nincs szükséged streaming szolgáltatásra, akkor a jRiver bőven jó. A Roon inkább hálózati használatra való, vegyes offline és online műsorforrásokhoz, hálózati lejátszókhoz. Bármelyiket lehet szarozni, vagy felesküdni rá, de minek?

u.i.: Fel sem merem vetni, hogy sikerült-e mindkettőt rendesen beállítani.

hifitibi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 94

Hozzászólás Szerző: hifitibi »

zbiro32 írta:
Software környezet: Dual boot--Win10 Pro (AudioPhil Optimizer), de főleg Win Server 2019 ( AudioPhil Optimizer)

A Win Server 2019 alatt a Roon egy "mosott rongy" hatását kelti, a Jriver sokkal jobb, de még a Foobar is...
Ugyanaz a sorrend a Win10 Pro alatt is, de itt azért nincs annyira jelentős különbség.
Korábban már volt Roon előfizetésem, akkor sem voltam elájulva tőle, most ismét próbálkozom.

Javít annyira a hangon?
Tudom, hogy itt a tagok 99%-a a Roon-ra esküszik, de nálam pontosan fordított a sorrend, azért kérdezem...

Érdemes lenne leírnod, hogy nagyjából milyen hardveren használod ezeket a szoftvereket. Én nem használok Roon-t (hanem Jrivert) de nem mindegy, hogy milyen szoftvert milyen hardveren futtatunk.

Ez már nem Neked szól, hanem általában: nagyon nagyot tudok mosolyogni az olyan bejegyzéseken, hogy ez az oprendszer lenyomta a másikat, meg winfos, meg stb. Milyen vason? Mit optimalizált rajta a lelkes hifista?

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

zbiro32 írta:

Javít annyira a hangon?

Az ide beírkálók jelentős rèsze Roon ès Tidal kedvelő.
A tapasztalatodat teljes mèrtèkben osztom.
A Roon egy hulladèk.
A Tidal-ról nem is beszèlve.
Tudom ez így túl sommàs vèlemèny...

bezse
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 80

Hozzászólás Szerző: bezse »

wittao írta:
2021.11.15., hétf. 12:07
Most olyan NAS-t használok, amiben 10Gb RAM van, így a Roon core kipakolható és az adatbázist onnan húzhatja. Előnyös megoldás.
DS920+ (8GB RAM) tulajdonosként érdekelne, hogyan oldható ez meg?
Van esetleg link, leírás?
Előre köszönöm!

zbiro32
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 158

Hozzászólás Szerző: zbiro32 »

Javít annyira a hangon?

KEF LS 50 Wireless
Soundarts állvány, Sounndcare Superspikes talpak
Saec AC 600 - tápkábelek, Hydrasound Next Carbon Gold ethernet
Lenovo NAS - ( Minimserver)
Clarus dupla analóg tápegység

a.gabriel
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 104

Hozzászólás Szerző: a.gabriel »

robi20064 írta:
2021.11.30., kedd 19:37
La_Valse írta:
2021.11.30., kedd 19:36
Először cryptomining-re kellene használni, ott hamar visszahozná az árát, aztán jöhet a high-end. :D
Ott nem annyira a tapolas a fontos ;)
Ha a tápolás nem is annyira, viszont abban a felhasználási környezetben nagyon hamar bejáratodna a táp az biztos!

:D

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 729

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

Először cryptomining-re kellene használni, ott hamar visszahozná az árát, aztán jöhet a high-end. :D
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3292
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

wittao írta:
2021.11.30., kedd 14:01
adamthebrave írta:
2021.11.30., kedd 13:50
Ez a nem mindegy...

jcat optimo-s atx.jpg
Azért a "THE WORLD’S 1st TRULY 100% LINEAR ATX POWER SUPPLY for high-end audiophiles" kijelentést páran felemelt szemöldökkel fogadták már az első infómorzsák megjelenésekor. Többen is kérdezték, hogy akkor a Pink Faun, TAIKO mit csinált az elmúlt években tápoldalon.
A számok egyébként eléggé attraktívak. 23A-t letolni 12V ágon nem gyenge ilyen megadott zajparaméterek mellett.
Azt még meg kell nézni, hogy miként vezeti át az ember egy másik házba azt a sok DC-köteget.
Komoly árú kütyü, de a 23 amper 12 Volton 25uV-os szintű zajjal azért valóban nem triviális történet kapcsoló üzem nélkül megoldani, így irreálisnak semiképp nem mondanám az árát. Viszont az opcionális DC kábel 170 Euróért, hmm, hát annak extraprofit szaga van. Bár ha azt nézem, hogy a réz világpiaci ára az egekbe szökött... :D
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”