kimber írta: ↑2021.11.04., csüt. 18:39
viri írta: ↑2021.11.04., csüt. 18:32
kimber írta: ↑2021.11.04., csüt. 17:39
Szép program elé nézel. :)
Azért arra buzdítanálak, hogy feltétlen tegyél próbát 1-2 tápkábellel. Nézz szét a hydrasound oldalán, Néhai fórumtárs nagyon segítőkész, biztos tud kábelt ajánlani a problémádra, amit oda is ad kipróbálni. Lehet ez tényleg megoldaná a gondod, kár lenne próba nélkül hagyni egy jó lehetőséget. Akkor is számít a jobb hálózati kábel, ha a falban ki tudja mi van.
Bocsánat, hogy közbe szólok, imádom a jó tápkábeleket, de ebből a sztoriból nekem tisztán az jön le, hogy a kérdező nagyon is jól látja az arányokat, ilyen szintű problémát nem tud megoldani semilyen kábel. Csak zárójelben mondom, hogy ráadásul az összes néhai kábel (usb-től tápkábelig) amit régebben próbáltam, pont inkább felfelé húzott, minthogy mélyben erős lett volna. Persze azóta lehet, hogy változott nála a helyzet. Ha valami itt még segíthet, az az előző ötleted, kicsit előrébb-hátrébb húzni a dobozokat, az még okozhat meglepetést. De a tervezett próba is elfogja dönteni szerintem.
Ezért írtam, hogy kérdeze meg Józsit, hogy mit ajánl. Ha szerinte nincs olyan kábele, ami megodlhatja a problémát, azt is őszintén meg fogja mondani. Sok kábele van, eltérő szerkezettel, hangzással. A Creek feltétlen megérdemel valami jobb kábelt, mint egy pc drót, még ha az nem is hydrasound, hanem bármi más, nyilván ár/érték arányban olyat, ami ide passzol. A probléma mértékét mi nem látjuk (halljuk), így csak találgatni tudunk a lehetséges okokról. Ne becsüljük le a korábban megszokotthoz való ragaszkodást, mert simán lehet, hogy az csalt, a mostani meg igazat mond, mégis azt szerettük jobban, és emiatt nem tudunk örülni annak ami jött, csak azt siratjuk, ami ment. Úgy kellene megoldani a problémát -ha lehet-, hogy ami jött az is megmaradjon, és visszajöjjön valami abból is, ami most kevesebb. Ezért gondoltam, hogy érdemes volna tápkábeleket is kipróbálni, mert vannak köztük olyanok, amikkel teltebb, mélyben erősebb lehet a hangzás. Nem feltétlen vásárlásra akarom rábeszélni, csak a próbára, ami után majd eldönti, hogy kell-e neki kábel, vagy sem.
Én inkább azt tanácsolnám a kérdezőnek, hogy egy(vagy akár több) tápkábel helyett, ami egy további ismeretlen körülményt vinne be az amúgy is zavaros képbe, inkább a tervezett erősítők, és hangsugárzók összehallgatásrára, ha teheti, hívjon el egy, vagy akár több, gyakorlott fülü(tehát hifis, nem laikus) barátját, ismerősét.
Többen meghallgatva lehet, hogy jobban meg tudják ítélni mivel is van, lehet a baj. Tényleg komoly hiány van-e a mélyben, vagy csak a megszokás okozza a diagnózist.
Ahogy(elég érthetően) leírta a tapasztalatait, elég komolyan elbillenhetett a hangzási balansz, ilyen szintű elváltozást, szerintem egy kábel cserével nem lehet orvosolni. Sőt, akár még valami apróbb műszaki hiba sem kizárt.
Creek erősítővel egyébként nekem is volt hasonló, negatív tapasztalatom. Az akkori hangsugárzómmal, ami egy Chario Constallation Delphinus volt, nem hogy nem jött ki, de egyenesen összeegyesztethetetlenek voltak! Az ismert minőségükhöz képest, szörnyű volt a közös produkciójuk, nagyon nem egymáshoz valók.
A Creek, egész pontosan a classic 5350 SE erősítöje, bennem nem hagyott mély nyomokat. Több hangsugárzóval is próbálkoztam hozzá, de nem sikerült megtalálni az igazi párját, így elengedtem.
Nem tudom más típusok, vagy a mai Creek erősítők milyenek, de az 5350SE, tapasztalatom alapján, bár lehet csak az enyém, de elég silány kiviteli minőségű volt, annak ellenére, hogy szép allapotú, nem "bütykölt" példány volt.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech