Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Értékelés: 2909
- Kapcsolat:
Re: Pc alapú audio lejátszás
Najo reszemrol befejeztem az offolást. Jöhetnek a beszámolók, hogy az i5, i7 vagy esetleg a Ryzen a jobb. Persze csakis ugyanabban az alaplapban próbálva...
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Made in China..Precizebb mindennek a gyártástechnológiája! A vaslemezen elnyalódó vasfúróé, az 1éven belül tönkremenő multiméteré, de még a 100órán belül tönkremenő elektroncsőé is. Iszonyatos anyagminőségi fejlesztések voltak az elmúlt 40évben. Már annyira precizek, alacsony tűrésűek, hogy már a normàl használatot sem tűrik.
Az emlitett opa egyébként nem az LM353 volt, hanem az LF. Mindenképp üdvözlendő, ha te részletesebb kapcsolási rajzot tudsz, mint a gyártó.
Nade kanyarodjunk vissza a Solutionre.. manapság highendnek azt gondoljak, amikor kilowattos egy erősítő és ezért meg tudja hajtani a 81dB érzékenységű hangfalat. Valamiért ez a tendencia, de ennek semmi köze a jó hanghoz. Beszèltem én már olyan emberrel, aki épp árulta a sokmillios Solution erősítőjét, mert ugyan meghajtotta a tizmillios Sonus Faber hangfalát rendesen, csak eppen zene nemjött belőle. Ő a 845-ös triódás erősítőjére vágyakozott vissza. Hát érdekes dolgok vannak a világban.., az emberek szeretnének zenét hallgatni a sokmillios rendszerükön hangeffektek helyett. Micsoda egy hülyék vannak...
Az emlitett opa egyébként nem az LM353 volt, hanem az LF. Mindenképp üdvözlendő, ha te részletesebb kapcsolási rajzot tudsz, mint a gyártó.
Nade kanyarodjunk vissza a Solutionre.. manapság highendnek azt gondoljak, amikor kilowattos egy erősítő és ezért meg tudja hajtani a 81dB érzékenységű hangfalat. Valamiért ez a tendencia, de ennek semmi köze a jó hanghoz. Beszèltem én már olyan emberrel, aki épp árulta a sokmillios Solution erősítőjét, mert ugyan meghajtotta a tizmillios Sonus Faber hangfalát rendesen, csak eppen zene nemjött belőle. Ő a 845-ös triódás erősítőjére vágyakozott vissza. Hát érdekes dolgok vannak a világban.., az emberek szeretnének zenét hallgatni a sokmillios rendszerükön hangeffektek helyett. Micsoda egy hülyék vannak...
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
Ez egy szubjektív vélemény ( egy apró diyer/hifista csoporté ), illene ezen jellegét hangsúlyosabbá tenni.sutemenyx írta: ↑2021.04.23., pén. 00:25Tévedés. A blackgate-nek nem saját karaktere van, hanem ellenkezőleg, minden másnak van saját karaktere, a blackgate-nek van legkevésbé. A mondandó lényege nem az volt, hogy bárhova teszed, blackgate-es lesz, hanem mondjuk megszünteti a silmic-ességet vagy akármit, aminek a helyére teszed. A többinek van sokkal erősebb sajáthangja....asebestyen írta: ↑2021.04.22., csüt. 23:33Ki kéne egészíteni a fórum tiltott szavait a kondenzátorral.Tegyen 3 pontot minden mondatba a kondenzátor szó helyére. A franc esne már a blekkgétkondenzázorokba meg a hülye testvéreibe, amiket bárhova téve ugyanabba az irányba viszi a hangot. Nem kell a nagyon erős saját hang reprodukciós láncba.
![]()
![]()
OPA:
az ék is egyszerű gép, lehet űber anyagból is csinálni, akkor egy baromi drága és feleslegesen strapabíró ék is lehet, de csak 1 marad.![]()
Másrészt nyilvánvalóan semmi szükség a BG-re, sőt, a jó minőségű, akár highend készülékek sokasága demonstrálja ezt.
Csakhát egy egyszerű áramkörökben hívő diyernek ez a legegyszerűbb megoldás: a többnyire kellemes hangtónust adó BG-t tolni...
A kicsit is mérnökibb gondolkodásúak, valamint a "hangi feljesztést" valóban jó minőségű lehallgatórendszeren végző konstruktőrök pedig a BG-nél jobb minőségű/adott pozícióba megfelelőbb alkatrészeket használnak....esetleg a marketing osztály nyomására beépítenek ilyen - bizonyos körökben felkapott - Elna silmic meg hasonló dolgokat, a készülékbelső képeket "szakkértők" kedvéért.
Sírnivaló is lenne, ha pl. egy Soulution nem tudna első osztályú készüléket építeni mert nincs elég BG-je...agyrém ez az egész....
OPA:sutemenyx írta: ↑2021.04.23., pén. 00:25Látom még mindig nem esett le a tantusz. Nem az a cél, hogy minél inkább valamilyen irányba vigyük el a hangot, hanem az hogy legkevésbé vigyük el. Ezt célozza a kevés alkatrész, egyszerű felépítés használata, mert minden egyes darab tranzisztor, kondenzator, ellenallas, cső, vezetékdarab vagy trafó el fogja vinni kisebb vagy nagyobb mértékben a hangot. Ezen belül pedig meg kell találni azokat az alkatrészeket, amik a társaikhoz képest a legjobbak.
OPA: az opa nem ék, szerintem olvasd el rendesen, amit írok. Ha már egyszerű dolgot akarsz felhozni, legalább csináld jól... mondjuk kilincs, csapágy, pumpa, fogaskerék? Nálad ezekből a műanyag szokta tovább bírni?
Mellesleg az egyszerű opa is azért jó, amit egy bekezdéssel feljebb írtam.
Megjegyezve, hogy az említett LM351/353 kapcsolási rajza még bonyolultabb a fülelek által betett rajznál is, annyit érdemes tudni:
- a modern OPA-ban található jelút, az erősítésben közvetlenül részvevő fokozatok száma épp úgy minimális, mint régen ( 4-, max 5 fokozat ), mivel egyébként a kívánt fázis-, erősítés jellemzők teljesíthetetlenek lennének
- a technológiai fejlődés inkább a precízebb gyártás, sokkal kisebb alkatrész toleranciák, a segédáramkörök kiforrottsága, áramköri szinten pedig a soha nem látott együttfutású komplementer struktúrák megvalósíthatóságát hozta. Ez utóbbi olyan eszközöket ad a mérnökök kezébe, amelyek a LM353 tervezése idején nem voltak, és az akkori technológia lehetőségek, kényszerűségből használt megoldások, súlyos kötöttségek helyett minden szempontból jobbakat lehet alkalmazni.
( elnézést az OFF miatt )
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Tévedés. A blackgate-nek nem saját karaktere van, hanem ellenkezőleg, minden másnak van saját karaktere, a blackgate-nek van legkevésbé. A mondandó lényege nem az volt, hogy bárhova teszed, blackgate-es lesz, hanem mondjuk megszünteti a silmic-ességet vagy akármit, aminek a helyére teszed. A többinek van sokkal erősebb sajáthangja.asebestyen írta: ↑2021.04.22., csüt. 23:33Ki kéne egészíteni a fórum tiltott szavait a kondenzátorral.Tegyen 3 pontot minden mondatba a kondenzátor szó helyére. A franc esne már a blekkgétkondenzázorokba meg a hülye testvéreibe, amiket bárhova téve ugyanabba az irányba viszi a hangot. Nem kell a nagyon erős saját hang reprodukciós láncba.
![]()
![]()
OPA:
az ék is egyszerű gép, lehet űber anyagból is csinálni, akkor egy baromi drága és feleslegesen strapabíró ék is lehet, de csak 1 marad.![]()
Látom még mindig nem esett le a tantusz. Nem az a cél, hogy minél inkább valamilyen irányba vigyük el a hangot, hanem az hogy legkevésbé vigyük el. Ezt célozza a kevés alkatrész, egyszerű felépítés használata, mert minden egyes darab tranzisztor, kondenzator, ellenallas, cső, vezetékdarab vagy trafó el fogja vinni kisebb vagy nagyobb mértékben a hangot. Ezen belül pedig meg kell találni azokat az alkatrészeket, amik a társaikhoz képest a legjobbak.
OPA: az opa nem ék, szerintem olvasd el rendesen, amit írok. Ha már egyszerű dolgot akarsz felhozni, legalább csináld jól... mondjuk kilincs, csapágy, pumpa, fogaskerék? Nálad ezekből a műanyag szokta tovább bírni?
Mellesleg az egyszerű opa is azért jó, amit egy bekezdéssel feljebb írtam.
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 7780
Ki kéne egészíteni a fórum tiltott szavait a kondenzátorral.
Tegyen 3 pontot minden mondatba a kondenzátor szó helyére. A franc esne már a blekkgétkondenzázorokba meg a hülye testvéreibe, amiket bárhova téve ugyanabba az irányba viszi a hangot. Nem kell a nagyon erős saját hang reprodukciós láncba.
OPA:
az ék is egyszerű gép, lehet űber anyagból is csinálni, akkor egy baromi drága és feleslegesen strapabíró ék is lehet, de csak 1 marad.
OPA:
az ék is egyszerű gép, lehet űber anyagból is csinálni, akkor egy baromi drága és feleslegesen strapabíró ék is lehet, de csak 1 marad.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
A kikötés korlátozást jelent. Én nem erőltettem rád, hogy csak DIY dolgot mondhatsz.
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Ezt én értem, viszont ez csak a gyártókat érdekli, a felhasználó szempontjából ez lényegtelen. Nem volt kikötve a topic címében, hogy erről csak a gyártók lehetőségeit figyelembe véve lehet beszélgetni.wittao írta: ↑2021.04.22., csüt. 22:04Ez igy van, csak amikor 32db kell csak egy gepbe, akkor a regi/eredeti/elismert/ubergiga stb. kondik nem opciok egy gyarto szamara. Es azonnal kell, nem lehet egyesevel osszevarni es remenykedni kiadja a keszulekembe.
Ez az oka, hogy optimalas van ezen a teren. Magunknam otthon lehet ezzel jatszani es megtalalni a tutit, de egy gyartonak sincs meg ra a lehetosege... vagy azt senki nem akarja megfizetni.
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Csak halkan jegyzem meg, hogy az opáknak nem, de a kondenzátorok hangjának éppen olyan relevanciája van a pc-knél is, mintha egy csöves fokozat csatolói lennének.
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5266
Ha vicc, akkor oké...
Puppy Linux rulez!
Puppy Linux rulez!
- fülelek
- V.I.P.

Ez miért veszekedés?
Ha nem egyezik a véleményünk, akkor már veszekedés??
És te mit tudsz a processzorok hangjáról? Az alaplapokról meg pláne? Azt, hogy talán inkább mégis inkább talán? Ez jobb/tetszik, az meg nem, ha meg más másképp gondolja, az az ő baja
Hogy mitől jobb vagy rosszabb valami, ugyanúgy fogalmad nincs, mint másnak, a lényeg, hogy összefüggést sulykolni az errejáró laikusra, hogy bizony a sokkal drágább az sokkal jobb.
Én meg azt próbálom népszerűsíteni, hogy hogyan lehet inkább kevesebb ráfordítással (nem feltétlen szarérhugyér)nagyobb zenehallgatási élményt szerezni. Ez alapvető különbség, és könnyű ezért lenézni, csak az a bibi, hogy én ezt meg is tudom mutatni.

Ha nem egyezik a véleményünk, akkor már veszekedés??
És te mit tudsz a processzorok hangjáról? Az alaplapokról meg pláne? Azt, hogy talán inkább mégis inkább talán? Ez jobb/tetszik, az meg nem, ha meg más másképp gondolja, az az ő baja
Én meg azt próbálom népszerűsíteni, hogy hogyan lehet inkább kevesebb ráfordítással (nem feltétlen szarérhugyér)nagyobb zenehallgatási élményt szerezni. Ez alapvető különbség, és könnyű ezért lenézni, csak az a bibi, hogy én ezt meg is tudom mutatni.
- Csatolmányok
-
- lf353.png (62.48 KiB) Megtekintve 2007 alkalommal
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Nincs is hangszáluk...
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
LF353 belseje:
Nem azért szól jól, mert bármilyen paramétere akármilyen, ahogy az erősítők sem attól szólnak jól -legalábbis közmegegyezés szerint-, hanem attól, hogy faék egyszerűségű, kevés dologból áll és az amerikaiak megcsinálták igen pazar katonai minőségben. De mégegyszer mondom, hogy napokig nem szól jól. Rövid próba alatt nem derül ki, hogy milyen.
De én nem akarok kötekedni, csak én ezt tapasztaltam az én rendszeremben az én fülemmel és persze szigorúan szerintem.
De én nem akarok kötekedni, csak én ezt tapasztaltam az én rendszeremben az én fülemmel és persze szigorúan szerintem.
- fülelek
- V.I.P.

Nem értek egyet abban, hogy a LME49860 modern szar lenne, az összes paraméterében jobb, mint az LF351, helyenként több nagyságrenddel. Persze lehet mondani, hogy de hát meghallgattam, és szarul szólt. Na akkor álljon evvel szemben az, hogy én meghallgattam, és szerintem nagyon jól szól, ennél csak két kicsit jobban szóló opa-t ismerek, és a diszkrét opa se garancia a jó hangra, ellenben jó drága:D
Persze nem mindegy itt sem a megfelelő áramköri kiszolgálás, amin nem csak a tápot értem.
Persze nem mindegy itt sem a megfelelő áramköri kiszolgálás, amin nem csak a tápot értem.
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Elsőre..., járatással a legtöbb kondenzátor változik. Van amelyik nem keveset. Ráadásul mint mondtam, a thaiföldi cerafine már nem az, amilyennek azt eredetileg kitalálták. A mostani elnák már nem olyanok, mint a régebbi japán gyártásúak.Az-X írta: ↑2021.04.22., csüt. 15:26Ezzel vitatkoznék... megvan a teljes készlet Cerafine-ból is. Mindkettővel ki lett próbálva. A Cerafine sokkal részletgazdagabb hangot produkált. Viszont nekem már túl izgága volt... és a tere kevésbé volt nyitott. A Silmic II-es egész más, sokkal nyugodtabb, kevésbé részletező. De hosszú távon kellemesebb, és egész jól érezhetően nagyobb teret kínál.
Az os-con csak a digitális részen van... anno kifejezetten ezt javasolták, ott nem próbálkoztam mással. De akkor ha az AK panelnek nekilátok (nyár) kipróbálom újra a Cerafine-okat, és szívesen fogadok tanácsokat, hogy mit érdemes még kipróbálni.
OPA jelenleg LME49860NA van benne. Szemezek diszkrét elemekből épített változattal... meglátjuk majd.
Ellenállások cseréjében nem gondolkoztam... de ez már megint olyan kérdés, hogy OK-OK de megéri e :)
sutemenyx írta: ↑2021.04.22., csüt. 14:10
Az RE2 impulzusüzemre való. Sem a Silmic II, sem a Sanyo Oscon nemjó hangú. A WIMA még szódával elmegy, nem ront el nagyon legalább semmit. A cerafine-ok jók lennének, ha a régiek lennének és nem a thaiföldi gyartasuak.
OPA-ból nem a többtizezreset kell betenni, hanem a legjobbat, és az nem többtizezer. Az ellenállásokat már meg sem említem.
OPA-ból ne ilyen modern szarokat vegyél, hanem LF351/353H-t, attól függően hogy szimpla vagy dupla kell, de nem elsőre fogják megmutatni mit tudnak, hanem 100óra után. Ezt ki kell bírni, addig meg sokszor szarabbul szól, mint mások. Ez igaz a kondenzátorokra is. 100óránál előbb nem derül ki, hogy hogyan szól. Az osconokkal kapcsolatban: akárhová is raksz egy kondenzátort, ugyanolyan irányú változást fog okozni. Ha analog, ha digitalis. Az ellenállások pedig szintén bőven meghozzák a hatásukat.
- Az-X
- Fórumlakó

- Értékelés: 61
Ezzel vitatkoznék... megvan a teljes készlet Cerafine-ból is. Mindkettővel ki lett próbálva. A Cerafine sokkal részletgazdagabb hangot produkált. Viszont nekem már túl izgága volt... és a tere kevésbé volt nyitott. A Silmic II-es egész más, sokkal nyugodtabb, kevésbé részletező. De hosszú távon kellemesebb, és egész jól érezhetően nagyobb teret kínál.
Az os-con csak a digitális részen van... anno kifejezetten ezt javasolták, ott nem próbálkoztam mással. De akkor ha az AK panelnek nekilátok (nyár) kipróbálom újra a Cerafine-okat, és szívesen fogadok tanácsokat, hogy mit érdemes még kipróbálni.
OPA jelenleg LME49860NA van benne. Szemezek diszkrét elemekből épített változattal... meglátjuk majd.
Ellenállások cseréjében nem gondolkoztam... de ez már megint olyan kérdés, hogy OK-OK de megéri e :)
sutemenyx írta: ↑2021.04.22., csüt. 14:10
Az RE2 impulzusüzemre való. Sem a Silmic II, sem a Sanyo Oscon nemjó hangú. A WIMA még szódával elmegy, nem ront el nagyon legalább semmit. A cerafine-ok jók lennének, ha a régiek lennének és nem a thaiföldi gyartasuak.
OPA-ból nem a többtizezreset kell betenni, hanem a legjobbat, és az nem többtizezer. Az ellenállásokat már meg sem említem.
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Az RE2 impulzusüzemre való. Sem a Silmic II, sem a Sanyo Oscon nemjó hangú. A WIMA még szódával elmegy, nem ront el nagyon legalább semmit. A cerafine-ok jók lennének, ha a régiek lennének és nem a thaiföldi gyartasuak.Az-X írta: ↑2021.04.22., csüt. 13:27Igen tudom, hogy lenne még mit csinálni... de azért a mindent cserélés elég erős fogalmazás.
Az USB táplálása jogos felvetés...
A tápban RE2-esek vannak, de a stabok után a többi kondi a +-12V, és 5V-os tápon Silmic II-es, a 3,3V-oson Sanyo os-con.
A DAC, és az OPA körül Silmic II és Wima.
Amit még biztosan lehetne cserélni, azok a stab IC-k.
Az OPA-ra is lehetne még pár 10e-et elkölteni.
És igen, tudom, hogy lehetne még-még-még tovább lépni... de ennél többet már nem akarok költeni rá, és szerintem nem is érdemes :)
Kipróbálom a dual AK4495-ös panelt. Ha tetszik akkor lehet arra költök picit többet.
sutemenyx írta: ↑2021.04.21., szer. 21:25
Nagyonsokat lehetne még javítani a dacodon, csak sajnos kb mindent cserélni kéne hozzá. Amit a legeslegjobban javasolnèk, hogy az usb konverter semmiképp se az usb-ről kapja a tápot. Maximum akkor, ha az jobb minőségű, mint ami a dobozodban van. De ezt kötve hiszem, gondolom egy sima pc-ről használod.
A tápban az a sok elna az RE2 szeriaju?
- Az-X
- Fórumlakó

A cikket olvastam még korábban...
Bocsánat, lehet picit felületes voltam olvasáskor, és nem jött le az irónia. :)
A D70S elég messze van a 30$-os motyóktól. Jól láthatóan átgondolt tervezés műve. És nyilván nem is abba a ligába szánták :) Sajnos nem volt még lehetőségem meghallgatni, de reméljük lesz rá alkalom :)
Bocsánat, lehet picit felületes voltam olvasáskor, és nem jött le az irónia. :)
A D70S elég messze van a 30$-os motyóktól. Jól láthatóan átgondolt tervezés műve. És nyilván nem is abba a ligába szánták :) Sajnos nem volt még lehetőségem meghallgatni, de reméljük lesz rá alkalom :)
- Az-X
- Fórumlakó

Igen tudom, hogy lenne még mit csinálni... de azért a mindent cserélés elég erős fogalmazás. 
A tápban RE2-esek vannak, de a stabok után a többi kondi a +-12V, és 5V-os tápon Silmic II-es, a 3,3V-oson Sanyo os-con.
És igen, tudom, hogy lehetne még-még-még tovább lépni... de ennél többet már nem akarok költeni rá, és szerintem nem is érdemes :)
Kipróbálom a dual AK4495-ös panelt. Ha tetszik akkor lehet arra költök picit többet.
sutemenyx írta: ↑2021.04.21., szer. 21:25
Nagyonsokat lehetne még javítani a dacodon, csak sajnos kb mindent cserélni kéne hozzá. Amit a legeslegjobban javasolnèk, hogy az usb konverter semmiképp se az usb-ről kapja a tápot. Maximum akkor, ha az jobb minőségű, mint ami a dobozodban van. De ezt kötve hiszem, gondolom egy sima pc-ről használod.
Elolvastad a linket?Az-X írta: ↑2021.04.21., szer. 17:50Komolyan nem értem. Mi a gond a kínai DAC-okkal? 5 éve használok egy általam picit megtuningolt duál WM8741-est. Szívesen kipróbálnám egy nála 2x 3x drágább nagynevűvel szemben.
Helyi értéken kell ezt is kezelni. 20e-ért Kínából sem lehet High-End DAC-ot venni. De lehet tisztességes áron, tisztességes holmit szerezni.
shany írta: ↑2021.04.21., szer. 10:44Jaja, pusztuljon a chi-fi DAC! Bár, érdemes lehet kibányászni egyebeket is belőle, végtére is, még drágább dolgok is vannak benne mint pl. egy Lumin-ban:
https://www.av-online.hu/hifi/topping-d ... teszt_3307
Irónia?
( egyébként a linkelt tesztben szereplő Topping D70S-nek nyilván semmi köze nincs a fillérba@ó diyerek árbeli elvárásainak kielégítésére gyártott "30dolláros kínai pcb" DAC-okhoz...csak néha szeretik összemosni a kategóriákat... )
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Nagyonsokat lehetne még javítani a dacodon, csak sajnos kb mindent cserélni kéne hozzá. Amit a legeslegjobban javasolnèk, hogy az usb konverter semmiképp se az usb-ről kapja a tápot. Maximum akkor, ha az jobb minőségű, mint ami a dobozodban van. De ezt kötve hiszem, gondolom egy sima pc-ről használod.Az-X írta: ↑2021.04.21., szer. 20:00Anno csak "közepes kínainak" hívták. Lehet több is van mint 5 éves. Semmi turpisság nincs a kapcsolásban. Az analóg része túl puritán is. Most ki van iktatva a bemenet választás, kapott egy rendes USB bemenetet, az kondik cserélve lettek, itt ott kapott hidegitest, és természetesen egy korrekt tápellátást. Volt már itt a fórumon is. Most tervezek egy ugyanilyen projektet egy nagyon hasonló felépítésű AK4495-tel. Nem várom tőle, hogy jobb lesz, egyszerűen kíváncsi vagyok a különbségre.
FB_IMG_1615230823974.jpg
FB_IMG_1615230892043.jpg
FB_IMG_1615230907251.jpg
- Az-X
- Fórumlakó

Anno csak "közepes kínainak" hívták. Lehet több is van mint 5 éves. Semmi turpisság nincs a kapcsolásban. Az analóg része túl puritán is. Most ki van iktatva a bemenet választás, kapott egy rendes USB bemenetet, az kondik cserélve lettek, itt ott kapott hidegitest, és természetesen egy korrekt tápellátást. Volt már itt a fórumon is. Most tervezek egy ugyanilyen projektet egy nagyon hasonló felépítésű AK4495-tel. Nem várom tőle, hogy jobb lesz, egyszerűen kíváncsi vagyok a különbségre.
Úgy írod ezt a duál WM8741-et, mintha ez bármit is jelentene a hangra vonatkozóan, pedig semmit.
Semmi gond velük, akinek ez tetszik, hát hallgassa.
Úgy írod ezt a duál WM8741-et, mintha ez bármit is jelentene a hangra vonatkozóan, pedig semmit.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
- Az-X
- Fórumlakó

Komolyan nem értem. Mi a gond a kínai DAC-okkal? 5 éve használok egy általam picit megtuningolt duál WM8741-est. Szívesen kipróbálnám egy nála 2x 3x drágább nagynevűvel szemben.
Helyi értéken kell ezt is kezelni. 20e-ért Kínából sem lehet High-End DAC-ot venni. De lehet tisztességes áron, tisztességes holmit szerezni.
shany írta: ↑2021.04.21., szer. 10:44Jaja, pusztuljon a chi-fi DAC! Bár, érdemes lehet kibányászni egyebeket is belőle, végtére is, még drágább dolgok is vannak benne mint pl. egy Lumin-ban:
Jaja, pusztuljon a chi-fi DAC! Bár, érdemes lehet kibányászni egyebeket is belőle, végtére is, még drágább dolgok is vannak benne mint pl. egy Lumin-ban:alto írta: ↑2021.04.20., kedd 16:58Végre megtaláltad mire érdemes használni egy chi-fi DAC-ot!sutemenyx írta: ↑2021.04.20., kedd 16:50Na akkor lassan lehet nemcsak kondenzátorokat bontani készülékekből, hanem AKM chipeket is a 30dolláros kínai pcb-kbőlfapaci írta: ↑2021.04.20., kedd 16:21
Szinte semmilyen AK chipet nem lehet beszerezni hónapok óta és jó ideig nem is lehet majd. Ez magával rántott több iparágat, köztük sok HiFi gyártót is. Tegnap tudtam meg, hogy a Lindemann Limetree termékcsalád gyártása emiatt szűnik meg, illetve áttervezik másik chipekhez. Múlt héten két másik gyártótól jöttek hasonló hírek. Szép új világ.![]()
![]()