Kiszámoltam, hogy mennyit ment a tű. Körülbelül olyan 1200-1400 órát. Lehet akkor itt lehet a bibi?
A Malfox nevű úriember merre lakik?
Kszönöm
Attila
Kiszámoltam, hogy mennyit ment a tű. Körülbelül olyan 1200-1400 órát. Lehet akkor itt lehet a bibi?
Ok úgy értem, hogy házilag földi halandó által mint egy AT-ban vagy Ortfon-ban. Malfox az más kategória.frenki485 írta: ↑2021.01.31., vas. 17:55"Sajnos az Elys2-ben nem cserélhető a tű."Vacsatti írta: ↑2021.01.31., vas. 16:25Hát, ha napi 1 lemezt meghallgattál átlagosan, akkor az valószínűleg hangszedő csere (0,75×6×365=1642,5 óra), ha 1000 óra környéken jársz mindenkép vizsgálat. Sajnos az Elys2-ben nem cserélhető a tű.eszeky írta: ↑2021.01.31., vas. 12:43
Rega Planar 2 em van. Gyári. A tű Elys2 s amit hozzá adnak. Pontosan mióta van meg nem is tudom? Talán 6 éve. Azóta nyúzom. Szoktam folyadékkal is és antisztatikus szénkefével tisztítani. Azt hogy alaposan nem látom sajnos még nagyítóval sem. Szerintem tiszta, de ki tudja.
Azt majd Malfox tudja...![]()
Igen, kérdéses a felújítás megéri-e?zoli73 írta: ↑2021.01.31., vas. 18:37Az nem kérdés, hogy Ő tudja, az viszont más kérdes, hogy egy ilyen felújítas/újáépítés mennyire éri meg, egy ilyen szintű hangszedőnél? Gondolom nem az a kategória, aminél ez valós opció lenne, bár még nem újittattam fel hangszedőt, így lövésem sincs, mennyibe fáj egy ilyen művelet.
Az nem kérdés, hogy Ő tudja, az viszont más kérdes, hogy egy ilyen felújítas/újáépítés mennyire éri meg, egy ilyen szintű hangszedőnél? Gondolom nem az a kategória, aminél ez valós opció lenne, bár még nem újittattam fel hangszedőt, így lövésem sincs, mennyibe fáj egy ilyen művelet.frenki485 írta: ↑2021.01.31., vas. 17:55"Sajnos az Elys2-ben nem cserélhető a tű."Vacsatti írta: ↑2021.01.31., vas. 16:25Hát, ha napi 1 lemezt meghallgattál átlagosan, akkor az valószínűleg hangszedő csere (0,75×6×365=1642,5 óra), ha 1000 óra környéken jársz mindenkép vizsgálat. Sajnos az Elys2-ben nem cserélhető a tű.eszeky írta: ↑2021.01.31., vas. 12:43
Rega Planar 2 em van. Gyári. A tű Elys2 s amit hozzá adnak. Pontosan mióta van meg nem is tudom? Talán 6 éve. Azóta nyúzom. Szoktam folyadékkal is és antisztatikus szénkefével tisztítani. Azt hogy alaposan nem látom sajnos még nagyítóval sem. Szerintem tiszta, de ki tudja.
Azt majd Malfox tudja...![]()
"Sajnos az Elys2-ben nem cserélhető a tű."Vacsatti írta: ↑2021.01.31., vas. 16:25Hát, ha napi 1 lemezt meghallgattál átlagosan, akkor az valószínűleg hangszedő csere (0,75×6×365=1642,5 óra), ha 1000 óra környéken jársz mindenkép vizsgálat. Sajnos az Elys2-ben nem cserélhető a tű.eszeky írta: ↑2021.01.31., vas. 12:43Rega Planar 2 em van. Gyári. A tű Elys2 s amit hozzá adnak. Pontosan mióta van meg nem is tudom? Talán 6 éve. Azóta nyúzom. Szoktam folyadékkal is és antisztatikus szénkefével tisztítani. Azt hogy alaposan nem látom sajnos még nagyítóval sem. Szerintem tiszta, de ki tudja.SoundMania írta: ↑2021.01.30., szomb. 20:46
Mennyit ment és milyen hangszedő? Milyen karban? Bár nem hiszem hogy tűkopás. Alapos tisztítás megvolt? Biztos, hogy alaposan? :)
Láttam már olyan tűt ami nem látszott ki a mocsokból, pedig megesküdtek rá, hogy rendesen tisztították folyamatosan!
Hát, ha napi 1 lemezt meghallgattál átlagosan, akkor az valószínűleg hangszedő csere (0,75×6×365=1642,5 óra), ha 1000 óra környéken jársz mindenkép vizsgálat. Sajnos az Elys2-ben nem cserélhető a tű.eszeky írta: ↑2021.01.31., vas. 12:43Rega Planar 2 em van. Gyári. A tű Elys2 s amit hozzá adnak. Pontosan mióta van meg nem is tudom? Talán 6 éve. Azóta nyúzom. Szoktam folyadékkal is és antisztatikus szénkefével tisztítani. Azt hogy alaposan nem látom sajnos még nagyítóval sem. Szerintem tiszta, de ki tudja.SoundMania írta: ↑2021.01.30., szomb. 20:46Mennyit ment és milyen hangszedő? Milyen karban? Bár nem hiszem hogy tűkopás. Alapos tisztítás megvolt? Biztos, hogy alaposan? :)
Láttam már olyan tűt ami nem látszott ki a mocsokból, pedig megesküdtek rá, hogy rendesen tisztították folyamatosan!
Ja tudom, de hát holnap már február...
A tipp jó, de közzétette, hogy február közepéig el van havazva. Azért biztosan érdemes érdeklődni.
A hangszedő vizsgálatához kérd Mészáros János (Malfox Audio) segítségét.eszeky írta: ↑2021.01.31., vas. 12:43Rega Planar 2 em van. Gyári. A tű Elys2 s amit hozzá adnak. Pontosan mióta van meg nem is tudom? Talán 6 éve. Azóta nyúzom. Szoktam folyadékkal is és antisztatikus szénkefével tisztítani. Azt hogy alaposan nem látom sajnos még nagyítóval sem. Szerintem tiszta, de ki tudja.SoundMania írta: ↑2021.01.30., szomb. 20:46Mennyit ment és milyen hangszedő? Milyen karban? Bár nem hiszem hogy tűkopás. Alapos tisztítás megvolt? Biztos, hogy alaposan? :)
Szerintem nézd át a hangszedő, hangkar, lemezjátszó beállításait. Esetleg érdemes már szíjat cserélni. Meg a csapágyat tisztítani, olajozni. Ezt amúgy 1-2 évente illik megcsinálni, hisz csapágy!eszeky írta: ↑2021.01.31., vas. 12:43Rega Planar 2 em van. Gyári. A tű Elys2 s amit hozzá adnak. Pontosan mióta van meg nem is tudom? Talán 6 éve. Azóta nyúzom. Szoktam folyadékkal is és antisztatikus szénkefével tisztítani. Azt hogy alaposan nem látom sajnos még nagyítóval sem. Szerintem tiszta, de ki tudja.SoundMania írta: ↑2021.01.30., szomb. 20:46Mennyit ment és milyen hangszedő? Milyen karban? Bár nem hiszem hogy tűkopás. Alapos tisztítás megvolt? Biztos, hogy alaposan? :)
Rega Planar 2 em van. Gyári. A tű Elys2 s amit hozzá adnak. Pontosan mióta van meg nem is tudom? Talán 6 éve. Azóta nyúzom. Szoktam folyadékkal is és antisztatikus szénkefével tisztítani. Azt hogy alaposan nem látom sajnos még nagyítóval sem. Szerintem tiszta, de ki tudja.SoundMania írta: ↑2021.01.30., szomb. 20:46Mennyit ment és milyen hangszedő? Milyen karban? Bár nem hiszem hogy tűkopás. Alapos tisztítás megvolt? Biztos, hogy alaposan? :)
Bármennyire is ez kiveri majd a biztosítékot néhány bigott audiofilnél...supravox írta: ↑2021.01.30., szomb. 19:57Szerintem alapvetően nem MC-vel szól jól a Technics..
Shure m44-7 sc35 stanton ilyesmik..
Illetve ami eszelősen jó párosítás az a MoFi mastertracker
Természetesen valami dögös MM phono-val.
Nálam ezt a szintet csak a Dynavector xv1s ugrotta meg.Egy igen előkelő mc phono-val.
Azt viszont tudni kell,hogy a legtöbb hifi ren dszerben nem a Teka lesz a leggyengébb láncszem
Mennyit ment és milyen hangszedő? Milyen karban? Bár nem hiszem hogy tűkopás. Alapos tisztítás megvolt? Biztos, hogy alaposan? :)
Ez marhaság! Jó hangszedõvel (lehetõleg MC) nagyon szuper a Technics komolyzenéhez (is).
vidor2009 írta: ↑2021.01.22., pén. 21:09Townshend Rock és Heybrook TT2 lemezjátszóm nem volt, a többi igen és szerintem is jó a sorrend.SoundMania írta: ↑2021.01.22., pén. 08:05Ha jól értem az a kérdésed, hogy a meglevő belépő szint körüli lemezjátszóra költs, vagy vegyél jobbat ?dgab írta: ↑2021.01.21., csüt. 23:38
Sajnálom, ha sértésnek érzed, nem annak szántam. És nem is személyeskedésnek. Szerintem ez tényleg szomorú. Örültem volna, ha akkor valaki megmondja, hogy mit vegyek (és szerintem az is fontos és nehezen vitatható, hogy a használt cikkek kockázatosabbak és több körültekintést igényelnek). De nem mondta, és úgy sejtem, sokaknak ma sem mondja meg senki.
Ha a bakelittel a hozzá-nem-értésemre utalsz, valószínű, hogy sokan tapasztaltabbak itt nálam. Én örülök, ha ez a különbség csökken. Visszanézve két erre a célra használható információt látok az eredeti kérdésem felvetése óta: hogy hagyjam a fenébe, ill. a linket videót. Ezekért köszönet!
Kérdés meddig akarsz eljutni ? A nonpluszultra kell , vagy elég kompromisszumosabb is? Ha utóbbi, akkor sztem hosonlítsd össze az árakat a vélhető tuningra költendő összeggel és el tudod dönteni.
Amiket most is tudok javasolni :
Rega Planar 3 ( ez még igényelne jó sok tuningot)
Systemdek IIx ( szerintem erre is ráfér még sokminden.)
Townshend Rock-Excalibur kar- Merlin táp ( ehhez egy jó hangszedő kell és akkor akár elég lehet)
Pink Triangle LPT ( sokan a "kis Roksan-nak" hívják)
Heybrook TT2
és Roksan Xerxes-Artemiz-EMT
Lehetne még bonyolítani, de ezek stabilan beválós készülékek. Systemdektől felfelé bármelyik lehet a kategóriájának a végállomása.
A tuningról : Regákon tapasztalva, akármilyen fém subplatter nem megfelelő! Ott a Paratracer legdrágábbik verziója ami tényleg jó. De az ára..... :( Gondolom ez lenne a tiedénél is. Szerintem vegyél jobb lemezjátszót! :) Azt , hogy milyen szintűt, azt neked kell majd kitalálni.
Ami még a Roksan Xerxes20+-nál is jobb volt-ráadásul olcsóbban!-: VPI Scout, ill. Scout1.1 !
Üdv. Gyuri![]()
Townshend Rock és Heybrook TT2 lemezjátszóm nem volt, a többi igen és szerintem is jó a sorrend.SoundMania írta: ↑2021.01.22., pén. 08:05Ha jól értem az a kérdésed, hogy a meglevő belépő szint körüli lemezjátszóra költs, vagy vegyél jobbat ?dgab írta: ↑2021.01.21., csüt. 23:38Sajnálom, ha sértésnek érzed, nem annak szántam. És nem is személyeskedésnek. Szerintem ez tényleg szomorú. Örültem volna, ha akkor valaki megmondja, hogy mit vegyek (és szerintem az is fontos és nehezen vitatható, hogy a használt cikkek kockázatosabbak és több körültekintést igényelnek). De nem mondta, és úgy sejtem, sokaknak ma sem mondja meg senki.
Ha a bakelittel a hozzá-nem-értésemre utalsz, valószínű, hogy sokan tapasztaltabbak itt nálam. Én örülök, ha ez a különbség csökken. Visszanézve két erre a célra használható információt látok az eredeti kérdésem felvetése óta: hogy hagyjam a fenébe, ill. a linket videót. Ezekért köszönet!
Kérdés meddig akarsz eljutni ? A nonpluszultra kell , vagy elég kompromisszumosabb is? Ha utóbbi, akkor sztem hosonlítsd össze az árakat a vélhető tuningra költendő összeggel és el tudod dönteni.
Amiket most is tudok javasolni :
Rega Planar 3 ( ez még igényelne jó sok tuningot)
Systemdek IIx ( szerintem erre is ráfér még sokminden.)
Townshend Rock-Excalibur kar- Merlin táp ( ehhez egy jó hangszedő kell és akkor akár elég lehet)
Pink Triangle LPT ( sokan a "kis Roksan-nak" hívják)
Heybrook TT2
és Roksan Xerxes-Artemiz-EMT
Lehetne még bonyolítani, de ezek stabilan beválós készülékek. Systemdektől felfelé bármelyik lehet a kategóriájának a végállomása.
A tuningról : Regákon tapasztalva, akármilyen fém subplatter nem megfelelő! Ott a Paratracer legdrágábbik verziója ami tényleg jó. De az ára..... :( Gondolom ez lenne a tiedénél is. Szerintem vegyél jobb lemezjátszót! :) Azt , hogy milyen szintűt, azt neked kell majd kitalálni.
Egyszerű, ki kell próbalni!frenki485 írta: ↑2021.01.22., pén. 17:15Sztem ezta "bakelit" kérdést túl tárgyaltuk...
Tetszik vagy sem sokan használják így a vinyl helyett, még olyanok is, akik régi motorosok, nem hívnám kezdő lemez hallgatóknak őket.
A lényeg, sztem ha ezt halljuk, olvassuk, kb mindenki tudja miről van szó.
De más:
Jó ideje nem volt olyan hangszedőm, aminek felhajtható tűvédője volt. Leginkább levehető, majd használat után ismét felrakható tipusok.
Most viszont van egy Shure-om, azon le- illetve felhajtható van és roncsolás nélkül akár le is vehető.
Van-e tapasztalat, hogy beleszól a hangba, ha fent hagyom, jobb-e esetleg egyértelműen a hang, ha leveszem?
Ki mit gondol erről?
Nincs kedvem tovább rágni ezt a témát, elfogadom a magyarázatod, de engem attól még zavar, hogy egy hifis fórumon, nem a köznyelvben, egy hifis fórúmon tévesen használjak az elnevezést.Aszpirin írta: ↑2021.01.22., pén. 15:16Idézni csak pontosan. Én olyant soha nem írtam, hogy nem kevésbé téves megnevezés, mint az LP. Pont fordítva. Nem sokkal. Egész pontosan ezt írtam: nem sokkal tévesebb, mint az "LP" generalizált használata. Látod a különbséget?zoli73 írta: ↑2021.01.22., pén. 14:50Az elnevezése, hogy Lp, "Long play"' a mai kor emberének már nem túl praktikus elnevezés, de ennek a lemez szabványnak mindíg is ez volt a megnevezése.
Ahogy írod, szerinted a "bakelit" nem kevésbé téves megnevezés, mint az Lp, ezért fogadjuk el, és lépjünk túl rajta.
Sajnos ezzel nem tudok egyet érteni, mert ez nem igaz. Az "Lp" a formátum hivatalos megnevezése, immár több mint 60 éve, viszont "bakelit" nem volt soha, sehol.
Az LP a 12 (esetleg 10) colos átmérőjű 33,3 / min fordulatszámmal lejátszható vinyl lemez megnevezése. Ma viszont ezt használják mindenre, ami vinyl, pl. elég érdekes a 45/min LP kifejezés... LP-lemezjátszóról (és LP-zésről beszélünk), pedig az nem csak LP-ket tud lejátszani... Én erre az általánosított használatra értem, hogy kb annyira téves mint a "bakelit".
forrás: WikipediaThe LP (from "long playing"[1] or "long play") is an analog sound storage medium, a phonograph record format characterized by: a speed of 33 1⁄3 rpm; a 12- or 10-inch (30- or 25-cm) diameter; use of the "microgroove" groove specification; and a vinyl composition disk.
Az, pedig, hogy csak magyarok nevezik bakelitnek, mire érv? A számítógépet csak franciák nevezik "ordinateur"-nek /aminek semmi köze a számításhoz, inkább "rendező"-t jelent/ és minden más (európai) nyelvben a "computer" átvett vagy tükörfordított változata, akkor a franciák at is szidjuk emiatt? Ezért említettem meg a metonímia fogalmát, mert ez az, és ez csak a magyar nyelvben jött így létre. Tévedés (vagy más elméletek szerint vicc) volt az alapja, de ettől még az van, hogy a "bakelit" a magyar nyelvben a vinyl-hanglemez megnevezésévé (is) vált. Lehet ellene harcolni, de minek.
A lényeg viszont még emellett is azon volt, hogy - akárcsak a helyesírás alapján - ha helytelen is (lenne) a szóhasználat, nem etikus ez alapján ítélkezni valaki fölött egy publikus fórumon.
(egyébként még egy érdekesség: a felvidéken "málná"-nak nevezik az üdítőt, akkor is, ha nem málnából készül. Fura, de ettől még ott ez a neve. Metonímia, névátvitel).
Idézni csak pontosan. Én olyant soha nem írtam, hogy nem kevésbé téves megnevezés, mint az LP. Pont fordítva. Nem sokkal. Egész pontosan ezt írtam: nem sokkal tévesebb, mint az "LP" generalizált használata. Látod a különbséget?zoli73 írta: ↑2021.01.22., pén. 14:50Az elnevezése, hogy Lp, "Long play"' a mai kor emberének már nem túl praktikus elnevezés, de ennek a lemez szabványnak mindíg is ez volt a megnevezése.
Ahogy írod, szerinted a "bakelit" nem kevésbé téves megnevezés, mint az Lp, ezért fogadjuk el, és lépjünk túl rajta.
Sajnos ezzel nem tudok egyet érteni, mert ez nem igaz. Az "Lp" a formátum hivatalos megnevezése, immár több mint 60 éve, viszont "bakelit" nem volt soha, sehol.
forrás: WikipediaThe LP (from "long playing"[1] or "long play") is an analog sound storage medium, a phonograph record format characterized by: a speed of 33 1⁄3 rpm; a 12- or 10-inch (30- or 25-cm) diameter; use of the "microgroove" groove specification; and a vinyl composition disk.