Kedves fórumtársak!
A segítségeteket szeretném kérni. Zeneíráshoz eddig aktív stódiómonitorokat használtam, és úgy hozta az élet, hogy lehetőségem van egy pár passzív ATC Scm7-es megvásárlására, keverés céljából. A hangfalakat egy 4x5 négyzetméteres szobában, beszédhangerővel hallgatnám, körülbelül karnyújtásnyi távolságból. Bevallom, egyáltalán nem értek a hangtechnikához, ezért fordulok hozzátok. Tudom, hogy egy ilyen minőségű hangfalpárhoz hasonló high-end sztereó erősítő dukál, de erre a közeli jövőben (1-2 év) biztosan nincs keret. Tudnátok esetleg (akár innen a fórumról) olyan márkákat, konkrét modelleket ajánlani 80.000 forintos értékhatárig, amivel használhatnám ezeket, és nem színezik a hangot?
Ha ez megugorhatatlan elvárás, akkor is vennem kell melléjük valamit, nem állhatnak itt szegények. :) Milyen modellek jöhetnének szóba? A forgalmazó oldalán azt írják, hogy nagyon igénylik a kakaót, legalább 2x100watt kellene nekik csatornánként. A gyártó 2x75wattot javasol, én maradnék emellett minimum.
Ha van ilyen készüléked és eladnád, írj bátran!
Előre is köszönöm a segítséget. :)
Végül itt vannak az adatok, és ha kellene, a forgalmazó oldala:
Új ATC tervezte és építette 25mm puha dómú magassugárzó precíziós könnyűfém hullámterelővel
125mm ATC közép/basszus sugárzó puha dómmal
Házon belüli, kézzel tekercselt precíziós lapos vezetékű tekercs
Masszív optimizált motor szerekezet
Kiegyenlített válasz: +/-0.5dB
Diszperzió: ±80° koherens horizontális, ±10° koherens függőleges
Érzékenység: 84dB @ 1W @ 1méteren
Max. hangnyomás (SPL): 103dB
Javasolt erősítő 75 - 300 watt
Nominális impedancia: 8 ohm
Egyenes impedancia görbe, könnyű terhelés az erősítő számára
Keresztváltó: 2.5kHz
Csatlakozó: 4mm-es csatlakozók, bi-wire