A Townshend Rock-nál mi az a sín ami a kar elején látható fixen? Mi célt szolgál?SoundMania írta: ↑2020.06.29., hétf. 13:44Ebbe már belefér egy Pink Triangle, Heybrook TT2 talán, Townshend Rock.....
Vagy Systemdek llx hangszedővel, Rega Planar némi tuninggal, hangszedővel.....
Mind jobb mint a P2. Persze inkább a drágábbak. Azokkal már sokáig el lehet lenni.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
- Sat
- Nincs visszaút
- Értékelés: 7
Re: Lemezjátszó
- Sat
- Nincs visszaút
Körbenézek, köszi a tippeket! :)SoundMania írta: ↑2020.06.29., hétf. 13:44Ebbe már belefér egy Pink Triangle, Heybrook TT2 talán, Townshend Rock.....
Mind jobb mint a P2. Persze inkább a drágábbak. Azokkal már sokáig el lehet lenni.
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1188
Ebbe már belefér egy Pink Triangle, Heybrook TT2 talán, Townshend Rock.....
Sziasztok!
Igen, természetesen elolvastam minden hozzászólást!
Már rá is írtam Malfoxra, válaszolt is. Küldtem neki képeket, ha cserére szorul a tű, 25e-től indulnak az árak felfelé. Ennyiért igaz csak egy mezei tűt kapok bele, de szerintem is megért ennyit egy 70-80e forintos hangszedeő. A képeket kielemezve még pontosít, hogy mit érdemes vele kezdeni. Szerintem megjavíttatom.
Köszönöm mindenkinek az ajánlásokat, nem találtam volna meg ezt a fickót magamtól az biztos!
Igen, természetesen elolvastam minden hozzászólást!

Már rá is írtam Malfoxra, válaszolt is. Küldtem neki képeket, ha cserére szorul a tű, 25e-től indulnak az árak felfelé. Ennyiért igaz csak egy mezei tűt kapok bele, de szerintem is megért ennyit egy 70-80e forintos hangszedeő. A képeket kielemezve még pontosít, hogy mit érdemes vele kezdeni. Szerintem megjavíttatom.
Köszönöm mindenkinek az ajánlásokat, nem találtam volna meg ezt a fickót magamtól az biztos!
Remélem a kérdező átnyálazza a válaszokat
- frenki485
- Beköltözött
- Értékelés: 603
Nem neked, csak fűztem tovább a gondolatot az előző hozzászólásokkal kapcsolatban...zoli73 írta: ↑2020.06.28., vas. 17:42Ezt a hozzászólást biztos, hogy nekem szántad? Nem én kértem a segítséget...frenki485 írta: ↑2020.06.28., vas. 17:07A Denon Dl-110 nem egy rossz hangszedő, 70-80000Ft között lehet venni manapság is. Én költenék rá 20-30000-et akár.
Ha elküldöd malfoxnak megvizsgálja és ad rá árajánlatot mennyiért és hogyan tudja meg/kijavítani, cserélni rajta amit kell.
Nagyon korrekt, nem lehúzós szakember. Mindent el fog mondani mit, miért és hogyan csinál, mit várhatsz majd a továbbiakban a hangszedőtől. Persze az árat is közli majd, eldöntheted, hogy kéred-e a javítást.
Itt pedig pár teszt a hangszedőről:
https://audioworld.blog.hu/2015/12/24/c ... hangszedok
https://www.av-online.hu/lejatszo/denon ... sztje_2875
Remélem a kérdező átnyálazza a válaszokat

Ethosz CDM Transport/Player(TDA1545A), Ethosz csöves DAC(TDA1541)
Palotás féle végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F dobozok,
Technics SL 1210 GR/AudioGold plinth,Achromat, Thorens TD 126 mkII
Palotás féle ARC phono, Shure M44-7/SC35C
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3176
Ezt a hozzászólást biztos, hogy nekem szántad? Nem én kértem a segítséget...frenki485 írta: ↑2020.06.28., vas. 17:07A Denon Dl-110 nem egy rossz hangszedő, 70-80000Ft között lehet venni manapság is. Én költenék rá 20-30000-et akár.
Ha elküldöd malfoxnak megvizsgálja és ad rá árajánlatot mennyiért és hogyan tudja meg/kijavítani, cserélni rajta amit kell.
Nagyon korrekt, nem lehúzós szakember. Mindent el fog mondani mit, miért és hogyan csinál, mit várhatsz majd a továbbiakban a hangszedőtől. Persze az árat is közli majd, eldöntheted, hogy kéred-e a javítást.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- frenki485
- Beköltözött
A Denon Dl-110 nem egy rossz hangszedő, 70-80000Ft között lehet venni manapság is. Én költenék rá 20-30000-et akár.
- zoli73
- V.I.P.
Igen, ez így van. Ebben az árkategóriában még nem biztos, hogy megéri a felújítás.akvapark írta: ↑2020.06.28., vas. 16:16Így van, magam is Őt ajánlanám, barátom, de ilyen "olcsó" MC-nél már a reparálás vetekedhet egy új árával.zoli73 írta: ↑2020.06.28., vas. 12:58Mindenre van megoldás, keresd malfox fórumtársat, Ő a szakértő hangszedő javítás ügyben.Happy89 írta: ↑2020.06.28., vas. 12:08Sziasztok!
Adott egy Denon Dl-110 hangszedő. Egy lemezjátszóval vettem, de sajnos a tű meg van nyomorgatva, és sehogy sem áll egyenesen. Arról sajnos olvastam, hogy szinte lehetetlen tűt cserélni benne, de mégis van aki megcsinálj, persze gondolom drágán. Van esetleg szerintetek itt Magyarországon, aki ilyesmit bevállal? Hallottatok már ilyenről?
Üdv,
Tamás![]()
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Így van, magam is Őt ajánlanám, barátom, de ilyen "olcsó" MC-nél már a reparálás vetekedhet egy új árával.zoli73 írta: ↑2020.06.28., vas. 12:58Mindenre van megoldás, keresd malfox fórumtársat, Ő a szakértő hangszedő javítás ügyben.Happy89 írta: ↑2020.06.28., vas. 12:08Sziasztok!
Adott egy Denon Dl-110 hangszedő. Egy lemezjátszóval vettem, de sajnos a tű meg van nyomorgatva, és sehogy sem áll egyenesen. Arról sajnos olvastam, hogy szinte lehetetlen tűt cserélni benne, de mégis van aki megcsinálj, persze gondolom drágán. Van esetleg szerintetek itt Magyarországon, aki ilyesmit bevállal? Hallottatok már ilyenről?
Üdv,
Tamás

>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Több hangszedőmet is a biztos halálból hozott vissza, nagyon jó eredménnyel, tű, vagy tű és tűszár csere (MC-ben is!), felfüggesztés javítás, kábelezés, tekercselés... hihetetlen munkák! Mintha egy beteg hangyát gyógyítanál meg, úgy értem a méretek miatt
- frenki485
- Beköltözött
Így van, én is csak ajánlani tudom: malfox/Mészáros Jánost, ő lesz az embered.Happy89 írta: ↑2020.06.28., vas. 13:07Köszönőm az ajánlást, rá is írok! Korábban (2013) Szalai László nevét emlegették más fórumon, de nem tudom vele hogyan lehetne kapcsolatba lépni.zoli73 írta: ↑2020.06.28., vas. 12:58Mindenre van megoldás, keresd malfox fórumtársat, Ő a szakértő hangszedő javítás ügyben.Happy89 írta: ↑2020.06.28., vas. 12:08Sziasztok!
Üdv,
Tamás
Több hangszedőmet is a biztos halálból hozott vissza, nagyon jó eredménnyel, tű, vagy tű és tűszár csere (MC-ben is!), felfüggesztés javítás, kábelezés, tekercselés... hihetetlen munkák! Mintha egy beteg hangyát gyógyítanál meg, úgy értem a méretek miatt

Köszönőm az ajánlást, rá is írok! Korábban (2013) Szalai László nevét emlegették más fórumon, de nem tudom vele hogyan lehetne kapcsolatba lépni.zoli73 írta: ↑2020.06.28., vas. 12:58Mindenre van megoldás, keresd malfox fórumtársat, Ő a szakértő hangszedő javítás ügyben.Happy89 írta: ↑2020.06.28., vas. 12:08Sziasztok!
Üdv,
Tamás
- zoli73
- V.I.P.
Mindenre van megoldás, keresd malfox fórumtársat, Ő a szakértő hangszedő javítás ügyben.Happy89 írta: ↑2020.06.28., vas. 12:08Sziasztok!
Üdv,
Tamás
Sziasztok!
Üdv,
Tamás
Üdv,
Tamás
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2103
Szia!
Nos, én sem a debut 3-at, sem a szóban forgó Denon-t nem hallottam még, de úgy gondolom, hogy ezekkel csak lejátszani lehet a felvételt, hallani/hallgatni sajnos nem. Ettől függetlenül szólhat elfogadhatóan az a Denon, de ha már PA, akkor én biztosan egy Technics-et vennék. SZVSZ
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2103
Re: Sanyo tp1020um
Alapvetően egyetértek, de jó eséllyel lehet javítani.Kilehet benne cserélni az öreg kondikat, ellenállásokat. Beállítani a potikkal a munkapontokat. Ellenőrizni, hogy a 33 nála tényleg 33 e. De azt mondom neked, hogy ezt a gépet nem éri meg felújítani.
-
- Újonc fórumos
- Értékelés: 0
Köszönöm, Neked is!
- zoli73
- V.I.P.
Az a 200db lemez már egy tisztességes mennyiség az újrakezdéshez, de ezt a "bakelit" elnevezést felejtsd el. Inkább a vinyl vagy az Lp megnevezés a helyénvaló.VTamás írta: ↑2020.06.26., pén. 21:27Zoli73! Köszönöm szépen a választ. Nagyságrendileg 200 db lemezem van a 70-es, 80-as évekből. Új bakelitek beszerzésén nem gondolkodom. A 90-es években vásároltam erősítőt és hangfalakat, aztán megnősültem, a zenehallgatás erősen megritkult, de most újra kedvet kaptam egy festés, lakásátrendezés után. A válaszod alapján úgy gondolom, hogy megtartom a lemezjátszóm és vásárolok hozzá hangszedőt. Köszönöm még egyszer.
Jó zenehallgatást!
-
- Újonc fórumos
Zoli73! Köszönöm szépen a választ. Nagyságrendileg 200 db lemezem van a 70-es, 80-as évekből. Új bakelitek beszerzésén nem gondolkodom. A 90-es években vásároltam erősítőt és hangfalakat, aztán megnősültem, a zenehallgatás erősen megritkult, de most újra kedvet kaptam egy festés, lakásátrendezés után. A válaszod alapján úgy gondolom, hogy megtartom a lemezjátszóm és vásárolok hozzá hangszedőt. Köszönöm még egyszer.
- zoli73
- V.I.P.
VTamás írta: ↑2020.06.26., pén. 19:14Sziasztok! Bocsánat a laikus kérdésért, újonc vagyok. Szeretnék használt elemekből egy rendszert felépíteni. Kb. 150 k-t szánok erősítőre és ugyanennyit hangsugárzóra. Ezeket azért írom, mert a rendszernek összahangban kell lennie, tehát fölösleges lenne túlságosan "jó" lemezjátszót vásárolnom, ha úgysem hallanám a különbséget. És most a kérdés. Van egy 80-as években vásárolt Pioneer PL-6 lemezjátszóm, teljesen működőképes. Hogy járok jobban ár/hang (ár/érték analógiájára) arányban: ha veszek hozzá hangszedőt, pl. Ortofon vagy Audiotechnika, vagy veszek használtan egy lemezjátszót 60-80 k ársávban? Nincs tapasztalatom, hogy hangzásban minek van nagyobb jelentősége. Köszönöm előre is. Tamás
Ár/érték arányban jobban jársz a meglévő Pioneer-al + egy hangszedő. A 60-80e-res kategóriában azért lehet ennél jobb lemezjátszókat kifogni, de azokba is kell hangszedő. Azt neked kell eldöntened, hogy a (kicsivel) jobb hangminőség kezdésnek ér e ennyivel többet?
Ha valóban jó állapotban van a Pioneer(azért érdemes átnézetni egy hozzáértővel), akkor ízelítőnek éppenséggel megteszi,
bár az analóg szépségeit azért nem ez a lemezjátszó fogja megmutatni. Az a kategória feljebb(még 60-80e-nél is) kezdődik.
Az is kérdés, mennyi lemezed van?
Ha nincs egy sem, vagy csak pár darab van, akkor elég ez a Pioneer, ne adj lemezjátszóért több pénzt, arra ráérsz majd akkor, ha már kellőképpen megfertőződtél.
Annak ellenére, hogy én analóg hívő vagyok, olyanoknak, akik teljesen kezdők(nulláról), egyáltalán nem ajánlom.
Egy kielégítő lemezgyűjtemény összegyűjtése, adott esetben több évtizedbe is telhet.
-
- Újonc fórumos
Sziasztok! Bocsánat a laikus kérdésért, újonc vagyok. Szeretnék használt elemekből egy rendszert felépíteni. Kb. 150 k-t szánok erősítőre és ugyanennyit hangsugárzóra. Ezeket azért írom, mert a rendszernek összahangban kell lennie, tehát fölösleges lenne túlságosan "jó" lemezjátszót vásárolnom, ha úgysem hallanám a különbséget. És most a kérdés. Van egy 80-as években vásárolt Pioneer PL-6 lemezjátszóm, teljesen működőképes. Hogy járok jobban ár/hang (ár/érték analógiájára) arányban: ha veszek hozzá hangszedőt, pl. Ortofon vagy Audiotechnika, vagy veszek használtan egy lemezjátszót 60-80 k ársávban? Nincs tapasztalatom, hogy hangzásban minek van nagyobb jelentősége. Köszönöm előre is. Tamás
Techinics 1200-10 MK2 de lehet találsz MK5-öt is szépet..
Csak csendben csak halkan,hogy senki meg ne hallja..
Techinics 1200-10 MK2 de lehet találsz MK5-öt is szépet..
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- Sat
- Nincs visszaút
Sziasztok!
Most egy Rega P2-es futóművet használok. Szeretnék feljebb lépni. Mit javasolnátok olyan 200-250k körül használtan?
Most egy Rega P2-es futóművet használok. Szeretnék feljebb lépni. Mit javasolnátok olyan 200-250k körül használtan?
Sziasztok!
Egy kicsit gondolom méltatlannak tűnő kérdéssel állnék elő, de érdekel a véleményetek.
Mivel hobbi szinten elég régóta benne vagyok a DJ rendszerek világában, fontolgatom egy lemezjátszó beszerzését. Azonban inkább tekintem magam audiofilnek, így nagyobb vonzerőt jelentene, ha a beszerzett eszköz minőségi zenehallgatásra is megfelelne. Mivel a Denon ilyen jellegű egyéb elektronikái egészen megdöbbentően jól zenélnek PA rendszerem alapjaként, illetve a Technics hasonló célra fejlesztett lemezjátszója is elég gyakran szerepel meglehetősen komoly hifik forrásaként, merek reményeket fűzni ehhez a készülékhez:
https://www.muziker.hu/denon-vl12-prime ... VUQAvD_BwE
Szerintetek mennyire lehet magam azzal nyugtatni, hogy ha megveszem, tudok rajta mondjuk egy Pro-Ject Debut 3-nál szignifikánsan jobb minőségben zenét hallgatni? (Mert azzal pl egyáltalán nem voltam megelégedve, bár a hangszedő típusára már nem emlékszem, de valami általánosan hozzá javasolt, s jónak tartott darab volt rajta - pont a hozzáértésem és ilyen irányú tapasztalataim hiánya miatt vettem úgy, ahogy ajánlotta a köz
)
Nem a scratch világbajnokságra készülök, szimpla vonzalom miatt jár hónapok óta a fejemben - egész egyszerűen nagyon tetszik. De pont, mivel nem használnám ki DJ oldalról, értékelném, ha multitasking eszköz lenne.
Előre is köszönöm, ha valaki érdemben nyilatkozik, az meg még szuperebb lenne, ha lenne vele személyes tapasztalat is
(Tényleg meglepő, hogy akár egy MCX8000 is milyen hangminőséget képvisel. Volt SC5000 is, az is döbbenetes volt, tulajdonképpen azóta hiszek újra ezekben a készülékekben, még akkor is, ha sokaknak ez komolytalannak tűnik. A Denon nagyon eltalálta az új szériáit megépítettség és minőség terén. Ja, csak azért magyarázkodok itt unásig, hogy ne nézzen bolondnak a teljes lemezjátszós közösség :) )
Egy kicsit gondolom méltatlannak tűnő kérdéssel állnék elő, de érdekel a véleményetek.
Mivel hobbi szinten elég régóta benne vagyok a DJ rendszerek világában, fontolgatom egy lemezjátszó beszerzését. Azonban inkább tekintem magam audiofilnek, így nagyobb vonzerőt jelentene, ha a beszerzett eszköz minőségi zenehallgatásra is megfelelne. Mivel a Denon ilyen jellegű egyéb elektronikái egészen megdöbbentően jól zenélnek PA rendszerem alapjaként, illetve a Technics hasonló célra fejlesztett lemezjátszója is elég gyakran szerepel meglehetősen komoly hifik forrásaként, merek reményeket fűzni ehhez a készülékhez:
https://www.muziker.hu/denon-vl12-prime ... VUQAvD_BwE
Szerintetek mennyire lehet magam azzal nyugtatni, hogy ha megveszem, tudok rajta mondjuk egy Pro-Ject Debut 3-nál szignifikánsan jobb minőségben zenét hallgatni? (Mert azzal pl egyáltalán nem voltam megelégedve, bár a hangszedő típusára már nem emlékszem, de valami általánosan hozzá javasolt, s jónak tartott darab volt rajta - pont a hozzáértésem és ilyen irányú tapasztalataim hiánya miatt vettem úgy, ahogy ajánlotta a köz

Nem a scratch világbajnokságra készülök, szimpla vonzalom miatt jár hónapok óta a fejemben - egész egyszerűen nagyon tetszik. De pont, mivel nem használnám ki DJ oldalról, értékelném, ha multitasking eszköz lenne.
Előre is köszönöm, ha valaki érdemben nyilatkozik, az meg még szuperebb lenne, ha lenne vele személyes tapasztalat is

(Tényleg meglepő, hogy akár egy MCX8000 is milyen hangminőséget képvisel. Volt SC5000 is, az is döbbenetes volt, tulajdonképpen azóta hiszek újra ezekben a készülékekben, még akkor is, ha sokaknak ez komolytalannak tűnik. A Denon nagyon eltalálta az új szériáit megépítettség és minőség terén. Ja, csak azért magyarázkodok itt unásig, hogy ne nézzen bolondnak a teljes lemezjátszós közösség :) )
Re: Sanyo tp1020um
Kilehet benne cserélni az öreg kondikat, ellenállásokat. Beállítani a potikkal a munkapontokat. Ellenőrizni, hogy a 33 nála tényleg 33 e. De azt mondom neked, hogy ezt a gépet nem éri meg felújítani.kalmanlorant írta: ↑2020.06.21., vas. 08:14Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem!
Adott egy Sanyo tp1020um direct drive lemezjátszó, stroboszkóppal, külön állítható 33 és 45 sebességgel. A gondom az lenne, higy 45ös fordulatot szépen be lehet állítani, de a 33as lassú, akárhogy is próbálkozok.
Tudnátok tanácsot adni?
Válaszokat előre is köszönöm! IMG_20200620_231249.jpg
- kalmanlorant
- Nincs visszaút
- Értékelés: 1
Sanyo tp1020um
Sziasztok!
Adott egy Sanyo tp1020um direct drive lemezjátszó, stroboszkóppal, külön állítható 33 és 45 sebességgel. A gondom az lenne, higy 45ös fordulatot szépen be lehet állítani, de a 33as lassú, akárhogy is próbálkozok.
Tudnátok tanácsot adni?
Válaszokat előre is köszönöm!
Tudnátok tanácsot adni?
Válaszokat előre is köszönöm!