Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2483

Re: Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: supravox »

robi20064 írta:
2020.04.06., hétf. 11:09
supravox írta:
2020.04.06., hétf. 06:16
supravox írta:
2020.04.06., hétf. 05:34

Úgy van.
Mint mindig most is igazad van.
A Tidal pl. annyira rosszul van beállítva,hogy nem is szól..
Esetleg kifejtened bovebben is hogy mi a problemad a Tidal-al es/vagy Toki rendszerevel az elobbi vonatkozasaban?
Persze..
Legyen 5 percnél több időm ilyesmire.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5979

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

wittao írta:
2020.04.05., vas. 10:33
Ha felfedezni szeretnel, zenei kinalat stb. akkor Youtube, Spotify
Ha jobb minosegben zenet hallgatni: Tidal, Amazon Prime
Ha kicsit egyedi kinalat (kicsit kuzdeni kell, mivel nem erheto el nalunk), de jo minosegu stream: Qubuz

Jomagam egy ideje Tidal + fajl alapu. Manapsag ROON-on teszem, mert vegtelenul duhit a JRiver fafejusege a Tidal integracio miatt (hangra pedig az all kozelebb leginkabb).
HRS-t miért felejted ki? Sokkal jobb minőségű, mint a Qobuz.
Tidal + HRS együtt (hónapra lebontva, mert a HRS-re minimum félévre kell előfizetni) olcsóbb, mint a Qobuz. Tidal-nak a CD-minőségű stream-jei szerintem (fülre) jobbak, mint a Qobuz-é. HRS-en csak natív High-res (nincs felkonvertálás, és nincs veszteséges tömörítés á la MQA).
A Qobuz-on van egyértelműen a legnagyobb választék (nagyobb, mint a Tidal és HRS eygüttvéve), de az ára brutális, főleg a mai euróárfolyamon: Tidal HiFi (CD-minőség + MQA) 2990 ft/hó, Qobuz: CD-minőség: 20€/hó; HighRes: 25€/hó.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

supravox írta:
2020.04.06., hétf. 05:34
fülelek írta:
2020.04.05., vas. 20:37
"Azt nehéz megértenem,hogy van egy végletekig kimaxolt rendszer,majd beletolunk egy alapvetően torz forrást mer' az kényelmes.."
Mire alapozod ezt az állításodat?
Kétféle alapbeállításban lehet Tidalt hallgatni, az egyik alap mókolt mqa módra, sajnos ez a default, a sztereo tér kicsit más, tompább érzetű magastartomány, de ha kikapcsoljuk, akkor simán elvéreznél meghallgatva egy mezei kvázi vakteszten a tárolt verzióhoz képest. Persze figyelembe véve, hogy azonos kiadású (keverésű) felvétel legyen mindkettő. Lehet, hogy nálad valami nem oké, de Töki igazán komolyra vette a figurát :tutiok:
Úgy van.
A Tidal pl. annyira rosszul van beállítva,hogy nem is szól..
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

fülelek írta:
2020.04.05., vas. 20:37
"Azt nehéz megértenem,hogy van egy végletekig kimaxolt rendszer,majd beletolunk egy alapvetően torz forrást mer' az kényelmes.."
Kétféle alapbeállításban lehet Tidalt hallgatni, az egyik alap mókolt mqa módra, sajnos ez a default, a sztereo tér kicsit más, tompább érzetű magastartomány, de ha kikapcsoljuk, akkor simán elvéreznél meghallgatva egy mezei kvázi vakteszten a tárolt verzióhoz képest. Persze figyelembe véve, hogy azonos kiadású (keverésű) felvétel legyen mindkettő. Lehet, hogy nálad valami nem oké, de Töki igazán komolyra vette a figurát :tutiok:
Úgy van.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5131

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Csatolmányok
1023.gif
1023.gif (3.32 KiB) Megtekintve 3586 alkalommal

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Töki írta:
2020.04.05., vas. 15:41
kakaox írta:
2020.04.05., vas. 10:22
GTomi írta:
2020.04.04., szomb. 20:08
Melyik most a "legjobb" spotify, tidal, vagy más streaming szolgáltató?
A "jóság" alatt mire gondolsz?
Legjobb hangminőségben szolgáltat...Legolcsóbb....
Legtöbb általad kedvelt előadó zenéit hallgathatod...stb.

Véleményem szerint belépő szintű cuccon érdemes ezeket használni, vagy ha előadókkal
ismerkedsz, új zenék után kutatsz.

Biztos hogy ez a jövő, ebbe az irányba mutat minden, de jelenleg egy jól berippelt vagy,
hivatalos forrásból származó web-download sajnos jobb hangminőséget ad.

Egyébként én Tidal-ozok
Én a saját rendszeremen hallgatva vakteszten elvéreznék, hogy ugyanaz a zene Tidal-ról vagy a Kontrol PC-ben lévő ssd-ről szól. Ehhez persze az kellett, hogy kimaxoljam a stream-el kapcsolatos egységeket (modem táp, abba minőségi táp és LAN kábelek, Pécéim hálókártyáin órajelgenerátor cseréje, külön tápolval. Így viszont nem kell már bajlódnom a letöltéssel/másolással/tárolással.
Azt nehéz megértenem,hogy van egy végletekig kimaxolt rendszer,majd beletolunk egy alapvetően torz forrást mer' az kényelmes..

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 667

Hozzászólás Szerző: GTomi »

wittao írta:
2020.04.05., vas. 10:33
Ha felfedezni szeretnel, zenei kinalat stb. akkor Youtube, Spotify
Ha jobb minosegben zenet hallgatni: Tidal, Amazon Prime
Ha kicsit egyedi kinalat (kicsit kuzdeni kell, mivel nem erheto el nalunk), de jo minosegu stream: Qubuz

Jomagam egy ideje Tidal + fajl alapu. Manapsag ROON-on teszem, mert vegtelenul duhit a JRiver fafejusege a Tidal integracio miatt (hangra pedig az all kozelebb leginkabb).
Felfedezni már nem, azzal rendben vagyok :)

Inkább ha vki küld át valamit, válogatás etc, ahogy a napokban is egy barátom, valóban az lenne a cél, ha meghallgatom, akkor az "élvezetes" legyen,jelenleg win server, jriver és pp v2-es van,a külső táp egy ideje már készül a pp-hez :)

De azért szeretem, ha a merevlemezen is van zeném :)
Rega Io / amp4you / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

Töki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 614

Hozzászólás Szerző: Töki »

kakaox írta:
2020.04.05., vas. 10:22
GTomi írta:

Véleményem szerint belépő szintű cuccon érdemes ezeket használni, vagy ha előadókkal

Biztos hogy ez a jövő, ebbe az irányba mutat minden, de jelenleg egy jól berippelt vagy,

Egyébként én Tidal-ozok
Én a saját rendszeremen hallgatva vakteszten elvéreznék, hogy ugyanaz a zene Tidal-ról vagy a Kontrol PC-ben lévő ssd-ről szól. Ehhez persze az kellett, hogy kimaxoljam a stream-el kapcsolatos egységeket (modem táp, abba minőségi táp és LAN kábelek, Pécéim hálókártyáin órajelgenerátor cseréje, külön tápolval. Így viszont nem kell már bajlódnom a letöltéssel/másolással/tárolással.
MZX Audio PDU-F07 hálózati szűrő
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum

Frogged
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 38

Hozzászólás Szerző: Frogged »

Ha nem a kínálat mennyisége hanem a minősége a szempont akkor a HRA streaminget is egy jó opció.
És még ügyeskedni sem kell vele mint a Qubuz-al.
Musician Audio Mdp-2 - Musician Audio Pegasus Dac - Musician Audio Monoceros Előerősítő -
DIY Satori Aktiv Hangfalpár - fejes erősítő: Gustard H16 - Fejhallgató: Denon D5200
KR Acustic panelek - Kábelek: Luxor Audio - Rezgés csillapítás: Vibra-R

kakaox
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 381

Hozzászólás Szerző: kakaox »

GTomi írta:

Egyébként én Tidal-ozok
Eleje: Passzív hűtésű HTPC (Sotm LAN, USB, központi Clock, Switch)+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Audio-GD Master 7 DAC
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp  Vége:Sonus Faber Guarneri Memento  Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian  Szoba:Panel

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 667

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Rega Io / amp4you / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Big írta:
2020.04.04., szomb. 10:19
Windows hálózatban jártas szakembert keresnék, aki esetleg pár jó tanáccsal tudna segíteni. Amit előre is köszönök!
Szerintem itt írd le nyugodtan és segítünk: viewtopic.php?f=107&t=113949
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 757
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Big »

Sziasztok!
Nem egészen a zenelejátszással kapcsolatos segítségre lenne szükségem, de lehetne az is. Pontosabban fájlok ide-oda mozgatása lenne a cél, de nem találtam jobb topikot, így ide írok.
Windows hálózatban jártas szakembert keresnék, aki esetleg pár jó tanáccsal tudna segíteni. Amit előre is köszönök!
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

adamthebrave
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 542

Hozzászólás Szerző: adamthebrave »

nadtom írta:
2020.03.22., vas. 23:57
btomi9 írta:
2020.03.22., vas. 17:48
Bocsánat, a pontosítás kedvéért. Lacinak én telepítettem a linuxot, de mi az audio-linux -ot vettük meg (http://www.audio-linux.com), Laci az lxqt (ablakkezelővel ellátott) verziót, én pedig a headless -t. Nem tudtam, hogy van többféle audiora specializált linux. Maga a telepítés amúgy borzasztó egyszerű, inkább a beállítások milliőjében könnyű elveszni, hogy mit akarsz használni (JRiver, HQPlayer, MPD, Roon stb.) én se próbáltam végig mindet, most a HQPlayert használom és ismerkedem a különféle beállításokkal. Amúgy tudom ajánlani, Piero a szerző rendkívül segítőkész, gyorsan reagál emailben, és türelmesen, szájba rágósan mindent elmagyaráz angolul persze, és működik is, amit mond.
Bocs ha láma kérdéseket teszek fel. :rolleyes:
Az audio-linux alatt akkor fut a Jriver is? Ha mozizok az audio pc-vel akkor fel lehet tenni az audio linux-ot úgy, hogy bekapcsoláskor választani lehessen a windows és a linux között?
Igen, a JRivert fejlesztik Linuxra is. Hogy túrkálhassanak a pénztárcádban vagy külön Linuxos linensz kell hozzá vagy egy ún. master licensz, amivel minden platfromon használhatod.

https://jriver.com/linux.html

Kinézetre, működésre ugyanaz mint a win verzió, talán egy kicsit komótosabb.
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 402

Hozzászólás Szerző: nadtom »

btomi9 írta:
2020.03.22., vas. 17:48
Bocsánat, a pontosítás kedvéért. Lacinak én telepítettem a linuxot, de mi az audio-linux -ot vettük meg (http://www.audio-linux.com), Laci az lxqt (ablakkezelővel ellátott) verziót, én pedig a headless -t. Nem tudtam, hogy van többféle audiora specializált linux. Maga a telepítés amúgy borzasztó egyszerű, inkább a beállítások milliőjében könnyű elveszni, hogy mit akarsz használni (JRiver, HQPlayer, MPD, Roon stb.) én se próbáltam végig mindet, most a HQPlayert használom és ismerkedem a különféle beállításokkal. Amúgy tudom ajánlani, Piero a szerző rendkívül segítőkész, gyorsan reagál emailben, és türelmesen, szájba rágósan mindent elmagyaráz angolul persze, és működik is, amit mond.
Bocs ha láma kérdéseket teszek fel. :rolleyes:
Az audio-linux alatt akkor fut a Jriver is? Ha mozizok az audio pc-vel akkor fel lehet tenni az audio linux-ot úgy, hogy bekapcsoláskor választani lehessen a windows és a linux között?
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

bitrograde írta:
2020.03.20., pén. 17:23
bitrograde írta:
2020.03.20., pén. 16:56
Lehet ennél egyszerűbben is egy kicsit, ráadásul én Win10 mellett szerettem volna kipróbálni, duál bootban. Erre megoldás az itt leírt módszer. Teljesen fájdalommentes, nem tudom, az eltávolítása milyen lesz. A hangja is jó, beállítani is egyszerű. Egyetlen bajom van vele, hogy a Synology NAS-on tárolt fájlokat még nem sikerült felfedeztetnem a DeadBeeffel, ahogyan felcsatolni sem tudom őket az operációs rendszerbe. De ami késik..... az a MÁV.
Ugyan még nem próbáltam, de ez a két oldal rejti a megoldást: NFS & mount-FULL. Az NFS kész, a mount-FULL-ra holnapig várnom kell.
Életem első Linux-túrása. :D
A helyzet az, hogy egy kicsit MÁV-osra sikerült ez a történet. Nem sikerült a tahr puppy alól felfedeztetnem a NAS-t, és továbbra is csak külső HDD-kről tudok zenét hallgatni. Ami viszont nagyon tetszik. Én nem a DeadBeeFet izzítottam be, hanem az Audacioust. Nem nagyon piszkáltam még a motorháztető alatt, csak egy kis felkonvertálást állítottam be, meg egy kis Meier Audiós crossfeedet, lévén este fülesről szól, de azt kell mondjam, már így is nagyon rendben van a hang. Eltávolítani is egyszerű a Tahr Puppyt ugyanazzal az alkalmazással, amivel az ember Win10 mellé felpakolja. Így ez sem probléma: ha valaki kipróbálná, bátran megteheti. Talán ha holnap az éles home office első körén túl leszünk, akkor a hangfalas rendszerben is ki tudom rendesen próbálni. Addig is, ha valaki tudna segíteni egy ócska kis Synology DS212j beállításában és felismertetésében a "kutyus" alól, akár privátban is, azt nagyon szívesen venném.
Sok kitartást nektek ehhez a helyzethez, és töltekezést a zenéből. Most jól jönne ez mindenkinek, bárhol is próbál meg helyt állni.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

btomi9
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 12

Hozzászólás Szerző: btomi9 »

lac írta:
2020.03.21., szomb. 19:42
Néhány napja hallgatom csak az AP linuxot, és nagyon tetszik.
Nálam természetesebb hangja van, mint a Win Server, vagy Win 10 op rendszernek, mindkettőt JRiver lejátszó programmal használva.
A technikai részében sajnos nem tudok segíteni, nem értek hozzá.
Egy informatikus barátom telepítette, de Ő is sokat kínlódott/dolgozott vele.
Szerintem ne add fel, érdemes kitartani.
Üdv: L

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Hozzászólás Szerző: Indy »

Akinek gondot okoz az AP Linux telepítése, az próbálkozzon meg a Daphile-al. Lényegesen egyszerűbb lesz a telepítése és nagyon hasonló élményt nyújt, mint az AP Linux.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

lac
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 177

Hozzászólás Szerző: lac »

Néhány napja hallgatom csak az AP linuxot, és nagyon tetszik.
Nálam természetesebb hangja van, mint a Win Server, vagy Win 10 op rendszernek, mindkettőt JRiver lejátszó programmal használva.
A technikai részében sajnos nem tudok segíteni, nem értek hozzá.
Egy informatikus barátom telepítette, de Ő is sokat kínlódott/dolgozott vele.
Szerintem ne add fel, érdemes kitartani.
Üdv: L

falatzoli
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 57

Hozzászólás Szerző: falatzoli »

Sziasztok !
Van valakinek esetleg tapasztalata az AP-linux-al ( https://www.ap-linux.com/ ) ?
Nagyon buta vagyok a linuxhoz ,ezt sem sikerült telepítenem ,az egyik jó ismerősöm szenvedett meg vele ( közben drága Édesanyám masszívan csuklott asszem ...) .
Fenn van ,szól ,de az alapértelmezett zenejátszó progival ( Cantata ) nem tudom megkedveltetni a DAC-omat ,és folyamatos hibaüzenetekkel bombáz ...
A telefonommal természetesen nem párosodik ,és minden indítás után be kell lépjek mint Atyaúristen ,és el kell mutogassam a Wifi hálózatot ...
A hangja ( egy nem alapértelmezett progival ) szimpatikus ,szeretnék még vele egy pár kört futni mielőtt elásom ( gépestől ) ... :)

Süteménység kalácsság,

Sörivás és barátság.

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött

bitrograde írta:
2020.03.20., pén. 16:56
Lehet ennél egyszerűbben is egy kicsit, ráadásul én Win10 mellett szerettem volna kipróbálni, duál bootban. Erre megoldás az itt leírt módszer. Teljesen fájdalommentes, nem tudom, az eltávolítása milyen lesz. A hangja is jó, beállítani is egyszerű. Egyetlen bajom van vele, hogy a Synology NAS-on tárolt fájlokat még nem sikerült felfedeztetnem a DeadBeeffel, ahogyan felcsatolni sem tudom őket az operációs rendszerbe. De ami késik..... az a MÁV.
Ugyan még nem próbáltam, de ez a két oldal rejti a megoldást: NFS & mount-FULL. Az NFS kész, a mount-FULL-ra holnapig várnom kell.
Életem első Linux-túrása. :D
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött

hubee írta:
2020.03.20., pén. 13:31
Köszi az eddigi helpet! Szeretnék valamit vissza is adni a közösségnek:
Ezt most olyanoknak küldöm akik semennyire sem jártasak a linux világban, de tennének a linuxos zenehallgatással egy fájdalommentes (!) próbát. Én is csak a legalapabb dolgokat tudtam összehozni, de szól a zene Hiface1-en keresztül egy Mac Minin futó linux alól :D Nekem ez elég sikerélmény.
Tahr Puppy-val (nyílván mással is) megoldható, hogy úgy hallgass zenét, hogy simán pendriveról bebootolsz, és az "live"-ként a memóriába betöltődik telepítés nélkül, majd Deadbeefel már indulhat is szinte a lejátszás.

Innen tölthető a legújabb Puppy. (a bejegyzés alján van google drive link az iso-hoz)
https://skamilinux.hu/tahrlite6-1-1-k4- ... -2020-jan/

Rufus-szal csinálj az iso-ból bootolható pendriveot. (én egy 4GB-ost fogtam, de maga az iso kisebb jóval, kevesebb is elég lehet) Bootolj be erről. Eltarthat pár percig mire betölti magát a Puppy a memóriába. Egyből a desktop látszik, valami ilyesmi
https://skamilinux.hu/phpBB3/download/file.php?id=2306
A Start gomb fölött a bal alsó sarokban találod a felcsatolt meghajtóidat (én pl. a külső NTFSre formázott vinyóm ikonját látom "sdc1" néven). Ellenőrizd le, hogy felcsatolta-e automatikusan azt ahol a zenéid vannak. Ha nem, akkor az asztalon lévő "apps"-on belül keresd a "Pmount"-ot és azzal csatold fel a meghajtót.
A lejátszót szintén az "apps"-on belül találod: "deadbeef.desktop", indítsd el. A Szerkesztés/Beállítások/Hang fülön állítsd be a hang kimeneti eszközt. Nálam Hiface, de nálad pl az USB DAC-odat válaszd.
Zene hozzáadása a Deadbeef lejátszási listához: Fájl/Fájl hozzáadása. Baloldalt "Fájl rendszer" majd "mnt" mappa, azon belül a meghajtód amin a zenék vannak. Mint írtam, nálam ez az "sdc1" (a korábbiak szerint az asztal bal alsó sarkában látod a meghajtó linuxos "nevét", ezt válaszd).
Remélhetőleg idáig eljutottál :) és már csak zenét kell választanod és hátradőlve fülelgetni.

hubee
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 146

Hozzászólás Szerző: hubee »

fülelek írta:
2019.12.24., kedd 14:17
venomer írta:
2019.12.24., kedd 10:36
fülelek írta:
2019.12.20., pén. 18:57
tahr puppy 6.0.6 rulez!
a többit felejtsd el :D
Mitől jó?
Az egész Tahr Puppy op rendszer pendrájvról tölt be a rendszer memóriába, lát minden meghajtót, ahonnan lejátszuk a zenéket, felismeri az összes xmos és társai usb hidakat és dacokat, irgalmatlanul gyorsan működik, kicsi az erőforrás igénye. Hangzás tekintetében sokkal jobb, mint a szokásos ablakos megoldások, az a nyugodság jellemzi, ami a win hangzásból hiányzik. Nem a bitperfektségen múlik, mielőtt bárki belekötne, hanem a szgép belső időbeliségén és a sokkal több futó folyamat energia felhasználása miatti szórt zavarok mennyiségén. Elhiszem, hogy kicsontozott, agyon tuningolt win rendszeren is lehet jó a hang, ez a linux disztro egyszerűbb megoldás, legalábbis szerintem. Az APLinux is ugyanilyen jó, kicsit komplikáltabb a telepítése és konfigurálása, mpd használata esetén a távirányítás alapból megoldott. A Daphile lejátszó is jó megoldás, ha nem felejtjük el a számokat lejátszás előtt memóriába betölteni, különben egy lehelletnyivel elmarad hangminőségre a többitől.
Köszi az eddigi helpet! Szeretnék valamit vissza is adni a közösségnek:
Ezt most olyanoknak küldöm akik semennyire sem jártasak a linux világban, de tennének a linuxos zenehallgatással egy fájdalommentes (!) próbát. Én is csak a legalapabb dolgokat tudtam összehozni, de szól a zene Hiface1-en keresztül egy Mac Minin futó linux alól :D Nekem ez elég sikerélmény.
Tahr Puppy-val (nyílván mással is) megoldható, hogy úgy hallgass zenét, hogy simán pendriveról bebootolsz, és az "live"-ként a memóriába betöltődik telepítés nélkül, majd Deadbeefel már indulhat is szinte a lejátszás.

Innen tölthető a legújabb Puppy. (a bejegyzés alján van google drive link az iso-hoz)

Rufus-szal csinálj az iso-ból bootolható pendriveot. (én egy 4GB-ost fogtam, de maga az iso kisebb jóval, kevesebb is elég lehet) Bootolj be erről. Eltarthat pár percig mire betölti magát a Puppy a memóriába. Egyből a desktop látszik, valami ilyesmi
https://skamilinux.hu/phpBB3/download/file.php?id=2306
A Start gomb fölött a bal alsó sarokban találod a felcsatolt meghajtóidat (én pl. a külső NTFSre formázott vinyóm ikonját látom "sdc1" néven). Ellenőrizd le, hogy felcsatolta-e automatikusan azt ahol a zenéid vannak. Ha nem, akkor az asztalon lévő "apps"-on belül keresd a "Pmount"-ot és azzal csatold fel a meghajtót.
A lejátszót szintén az "apps"-on belül találod: "deadbeef.desktop", indítsd el. A Szerkesztés/Beállítások/Hang fülön állítsd be a hang kimeneti eszközt. Nálam Hiface, de nálad pl az USB DAC-odat válaszd.
Zene hozzáadása a Deadbeef lejátszási listához: Fájl/Fájl hozzáadása. Baloldalt "Fájl rendszer" majd "mnt" mappa, azon belül a meghajtód amin a zenék vannak. Mint írtam, nálam ez az "sdc1" (a korábbiak szerint az asztal bal alsó sarkában látod a meghajtó linuxos "nevét", ezt válaszd).
Remélhetőleg idáig eljutottál :) és már csak zenét kell választanod és hátradőlve fülelgetni.

hubee
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 146

Hozzászólás Szerző: hubee »

Rufussal bootol, köszi.

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 288

Hozzászólás Szerző: Elmo »

hubee írta:
2020.03.18., szer. 22:23
fülelek írta:
2020.01.21., kedd 14:34
Újabb verzió, kibővített, magyar nyelvű tahr Puppy:
Elnézést a témaváltásért. Etcherrel (https://www.balena.io/etcher/ ) csináltam a fenti puppyból pendriveot. Ki is irta, hogy nem bootolható az image. És valóban nem tudtam bootolni róla. Más már próbálta? Vagy nálam a hiba? (hogy pl. egy Mac-re próbálnám rászuszakolni :D )
Nekem mindig sikerült az Etcher-rel. Próbáld ki a Rufust is.
www.chiliout.hu

Silent Angel-Hegel-REL-Usher

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”