Persze..
Legyen 5 percnél több időm ilyesmire.
Persze..
HRS-t miért felejted ki? Sokkal jobb minőségű, mint a Qobuz.wittao írta: ↑2020.04.05., vas. 10:33Ha felfedezni szeretnel, zenei kinalat stb. akkor Youtube, Spotify
Ha jobb minosegben zenet hallgatni: Tidal, Amazon Prime
Ha kicsit egyedi kinalat (kicsit kuzdeni kell, mivel nem erheto el nalunk), de jo minosegu stream: Qubuz
Jomagam egy ideje Tidal + fajl alapu. Manapsag ROON-on teszem, mert vegtelenul duhit a JRiver fafejusege a Tidal integracio miatt (hangra pedig az all kozelebb leginkabb).
A Tidal pl. annyira rosszul van beállítva,hogy nem is szól..supravox írta: ↑2020.04.06., hétf. 05:34Úgy van.fülelek írta: ↑2020.04.05., vas. 20:37"Azt nehéz megértenem,hogy van egy végletekig kimaxolt rendszer,majd beletolunk egy alapvetően torz forrást mer' az kényelmes.."
Mire alapozod ezt az állításodat?
Kétféle alapbeállításban lehet Tidalt hallgatni, az egyik alap mókolt mqa módra, sajnos ez a default, a sztereo tér kicsit más, tompább érzetű magastartomány, de ha kikapcsoljuk, akkor simán elvéreznél meghallgatva egy mezei kvázi vakteszten a tárolt verzióhoz képest. Persze figyelembe véve, hogy azonos kiadású (keverésű) felvétel legyen mindkettő. Lehet, hogy nálad valami nem oké, de Töki igazán komolyra vette a figurát![]()
Mint mindig most is igazad van.
Úgy van.fülelek írta: ↑2020.04.05., vas. 20:37"Azt nehéz megértenem,hogy van egy végletekig kimaxolt rendszer,majd beletolunk egy alapvetően torz forrást mer' az kényelmes.."
Mire alapozod ezt az állításodat?
Kétféle alapbeállításban lehet Tidalt hallgatni, az egyik alap mókolt mqa módra, sajnos ez a default, a sztereo tér kicsit más, tompább érzetű magastartomány, de ha kikapcsoljuk, akkor simán elvéreznél meghallgatva egy mezei kvázi vakteszten a tárolt verzióhoz képest. Persze figyelembe véve, hogy azonos kiadású (keverésű) felvétel legyen mindkettő. Lehet, hogy nálad valami nem oké, de Töki igazán komolyra vette a figurát![]()
Azt nehéz megértenem,hogy van egy végletekig kimaxolt rendszer,majd beletolunk egy alapvetően torz forrást mer' az kényelmes..Töki írta: ↑2020.04.05., vas. 15:41Én a saját rendszeremen hallgatva vakteszten elvéreznék, hogy ugyanaz a zene Tidal-ról vagy a Kontrol PC-ben lévő ssd-ről szól. Ehhez persze az kellett, hogy kimaxoljam a stream-el kapcsolatos egységeket (modem táp, abba minőségi táp és LAN kábelek, Pécéim hálókártyáin órajelgenerátor cseréje, külön tápolval. Így viszont nem kell már bajlódnom a letöltéssel/másolással/tárolással.kakaox írta: ↑2020.04.05., vas. 10:22A "jóság" alatt mire gondolsz?
Legjobb hangminőségben szolgáltat...Legolcsóbb....
Legtöbb általad kedvelt előadó zenéit hallgathatod...stb.
Véleményem szerint belépő szintű cuccon érdemes ezeket használni, vagy ha előadókkal
ismerkedsz, új zenék után kutatsz.
Biztos hogy ez a jövő, ebbe az irányba mutat minden, de jelenleg egy jól berippelt vagy,
hivatalos forrásból származó web-download sajnos jobb hangminőséget ad.
Egyébként én Tidal-ozok
Felfedezni már nem, azzal rendben vagyok :)wittao írta: ↑2020.04.05., vas. 10:33Ha felfedezni szeretnel, zenei kinalat stb. akkor Youtube, Spotify
Ha jobb minosegben zenet hallgatni: Tidal, Amazon Prime
Ha kicsit egyedi kinalat (kicsit kuzdeni kell, mivel nem erheto el nalunk), de jo minosegu stream: Qubuz
Jomagam egy ideje Tidal + fajl alapu. Manapsag ROON-on teszem, mert vegtelenul duhit a JRiver fafejusege a Tidal integracio miatt (hangra pedig az all kozelebb leginkabb).
Én a saját rendszeremen hallgatva vakteszten elvéreznék, hogy ugyanaz a zene Tidal-ról vagy a Kontrol PC-ben lévő ssd-ről szól. Ehhez persze az kellett, hogy kimaxoljam a stream-el kapcsolatos egységeket (modem táp, abba minőségi táp és LAN kábelek, Pécéim hálókártyáin órajelgenerátor cseréje, külön tápolval. Így viszont nem kell már bajlódnom a letöltéssel/másolással/tárolással.kakaox írta: ↑2020.04.05., vas. 10:22A "jóság" alatt mire gondolsz?
Legjobb hangminőségben szolgáltat...Legolcsóbb....
Legtöbb általad kedvelt előadó zenéit hallgathatod...stb.
Véleményem szerint belépő szintű cuccon érdemes ezeket használni, vagy ha előadókkal
ismerkedsz, új zenék után kutatsz.
Biztos hogy ez a jövő, ebbe az irányba mutat minden, de jelenleg egy jól berippelt vagy,
hivatalos forrásból származó web-download sajnos jobb hangminőséget ad.
Egyébként én Tidal-ozok
A "jóság" alatt mire gondolsz?
Szerintem itt írd le nyugodtan és segítünk: viewtopic.php?f=107&t=113949
Igen, a JRivert fejlesztik Linuxra is. Hogy túrkálhassanak a pénztárcádban vagy külön Linuxos linensz kell hozzá vagy egy ún. master licensz, amivel minden platfromon használhatod.nadtom írta: ↑2020.03.22., vas. 23:57Bocs ha láma kérdéseket teszek fel.btomi9 írta: ↑2020.03.22., vas. 17:48Bocsánat, a pontosítás kedvéért. Lacinak én telepítettem a linuxot, de mi az audio-linux -ot vettük meg (http://www.audio-linux.com), Laci az lxqt (ablakkezelővel ellátott) verziót, én pedig a headless -t. Nem tudtam, hogy van többféle audiora specializált linux. Maga a telepítés amúgy borzasztó egyszerű, inkább a beállítások milliőjében könnyű elveszni, hogy mit akarsz használni (JRiver, HQPlayer, MPD, Roon stb.) én se próbáltam végig mindet, most a HQPlayert használom és ismerkedem a különféle beállításokkal. Amúgy tudom ajánlani, Piero a szerző rendkívül segítőkész, gyorsan reagál emailben, és türelmesen, szájba rágósan mindent elmagyaráz angolul persze, és működik is, amit mond.![]()
Az audio-linux alatt akkor fut a Jriver is? Ha mozizok az audio pc-vel akkor fel lehet tenni az audio linux-ot úgy, hogy bekapcsoláskor választani lehessen a windows és a linux között?
Bocs ha láma kérdéseket teszek fel.btomi9 írta: ↑2020.03.22., vas. 17:48Bocsánat, a pontosítás kedvéért. Lacinak én telepítettem a linuxot, de mi az audio-linux -ot vettük meg (http://www.audio-linux.com), Laci az lxqt (ablakkezelővel ellátott) verziót, én pedig a headless -t. Nem tudtam, hogy van többféle audiora specializált linux. Maga a telepítés amúgy borzasztó egyszerű, inkább a beállítások milliőjében könnyű elveszni, hogy mit akarsz használni (JRiver, HQPlayer, MPD, Roon stb.) én se próbáltam végig mindet, most a HQPlayert használom és ismerkedem a különféle beállításokkal. Amúgy tudom ajánlani, Piero a szerző rendkívül segítőkész, gyorsan reagál emailben, és türelmesen, szájba rágósan mindent elmagyaráz angolul persze, és működik is, amit mond.
A helyzet az, hogy egy kicsit MÁV-osra sikerült ez a történet. Nem sikerült a tahr puppy alól felfedeztetnem a NAS-t, és továbbra is csak külső HDD-kről tudok zenét hallgatni. Ami viszont nagyon tetszik. Én nem a DeadBeeFet izzítottam be, hanem az Audacioust. Nem nagyon piszkáltam még a motorháztető alatt, csak egy kis felkonvertálást állítottam be, meg egy kis Meier Audiós crossfeedet, lévén este fülesről szól, de azt kell mondjam, már így is nagyon rendben van a hang. Eltávolítani is egyszerű a Tahr Puppyt ugyanazzal az alkalmazással, amivel az ember Win10 mellé felpakolja. Így ez sem probléma: ha valaki kipróbálná, bátran megteheti. Talán ha holnap az éles home office első körén túl leszünk, akkor a hangfalas rendszerben is ki tudom rendesen próbálni. Addig is, ha valaki tudna segíteni egy ócska kis Synology DS212j beállításában és felismertetésében a "kutyus" alól, akár privátban is, azt nagyon szívesen venném.bitrograde írta: ↑2020.03.20., pén. 17:23Ugyan még nem próbáltam, de ez a két oldal rejti a megoldást: NFS & mount-FULL. Az NFS kész, a mount-FULL-ra holnapig várnom kell.bitrograde írta: ↑2020.03.20., pén. 16:56Lehet ennél egyszerűbben is egy kicsit, ráadásul én Win10 mellett szerettem volna kipróbálni, duál bootban. Erre megoldás az itt leírt módszer. Teljesen fájdalommentes, nem tudom, az eltávolítása milyen lesz. A hangja is jó, beállítani is egyszerű. Egyetlen bajom van vele, hogy a Synology NAS-on tárolt fájlokat még nem sikerült felfedeztetnem a DeadBeeffel, ahogyan felcsatolni sem tudom őket az operációs rendszerbe. De ami késik..... az a MÁV.
Életem első Linux-túrása.![]()
lac írta: ↑2020.03.21., szomb. 19:42Néhány napja hallgatom csak az AP linuxot, és nagyon tetszik.
Nálam természetesebb hangja van, mint a Win Server, vagy Win 10 op rendszernek, mindkettőt JRiver lejátszó programmal használva.
A technikai részében sajnos nem tudok segíteni, nem értek hozzá.
Egy informatikus barátom telepítette, de Ő is sokat kínlódott/dolgozott vele.
Szerintem ne add fel, érdemes kitartani.
Üdv: L
Ugyan még nem próbáltam, de ez a két oldal rejti a megoldást: NFS & mount-FULL. Az NFS kész, a mount-FULL-ra holnapig várnom kell.bitrograde írta: ↑2020.03.20., pén. 16:56Lehet ennél egyszerűbben is egy kicsit, ráadásul én Win10 mellett szerettem volna kipróbálni, duál bootban. Erre megoldás az itt leírt módszer. Teljesen fájdalommentes, nem tudom, az eltávolítása milyen lesz. A hangja is jó, beállítani is egyszerű. Egyetlen bajom van vele, hogy a Synology NAS-on tárolt fájlokat még nem sikerült felfedeztetnem a DeadBeeffel, ahogyan felcsatolni sem tudom őket az operációs rendszerbe. De ami késik..... az a MÁV.
Lehet ennél egyszerűbben is egy kicsit, ráadásul én Win10 mellett szerettem volna kipróbálni, duál bootban. Erre megoldás az itt leírt módszer. Teljesen fájdalommentes, nem tudom, az eltávolítása milyen lesz. A hangja is jó, beállítani is egyszerű. Egyetlen bajom van vele, hogy a Synology NAS-on tárolt fájlokat még nem sikerült felfedeztetnem a DeadBeeffel, ahogyan felcsatolni sem tudom őket az operációs rendszerbe. De ami késik..... az a MÁV.hubee írta: ↑2020.03.20., pén. 13:31Köszi az eddigi helpet! Szeretnék valamit vissza is adni a közösségnek:
Ezt most olyanoknak küldöm akik semennyire sem jártasak a linux világban, de tennének a linuxos zenehallgatással egy fájdalommentes (!) próbát. Én is csak a legalapabb dolgokat tudtam összehozni, de szól a zene Hiface1-en keresztül egy Mac Minin futó linux alólNekem ez elég sikerélmény.
Tahr Puppy-val (nyílván mással is) megoldható, hogy úgy hallgass zenét, hogy simán pendriveról bebootolsz, és az "live"-ként a memóriába betöltődik telepítés nélkül, majd Deadbeefel már indulhat is szinte a lejátszás.
Innen tölthető a legújabb Puppy. (a bejegyzés alján van google drive link az iso-hoz)
https://skamilinux.hu/tahrlite6-1-1-k4- ... -2020-jan/
Rufus-szal csinálj az iso-ból bootolható pendriveot. (én egy 4GB-ost fogtam, de maga az iso kisebb jóval, kevesebb is elég lehet) Bootolj be erről. Eltarthat pár percig mire betölti magát a Puppy a memóriába. Egyből a desktop látszik, valami ilyesmi
https://skamilinux.hu/phpBB3/download/file.php?id=2306
A Start gomb fölött a bal alsó sarokban találod a felcsatolt meghajtóidat (én pl. a külső NTFSre formázott vinyóm ikonját látom "sdc1" néven). Ellenőrizd le, hogy felcsatolta-e automatikusan azt ahol a zenéid vannak. Ha nem, akkor az asztalon lévő "apps"-on belül keresd a "Pmount"-ot és azzal csatold fel a meghajtót.
A lejátszót szintén az "apps"-on belül találod: "deadbeef.desktop", indítsd el. A Szerkesztés/Beállítások/Hang fülön állítsd be a hang kimeneti eszközt. Nálam Hiface, de nálad pl az USB DAC-odat válaszd.
Zene hozzáadása a Deadbeef lejátszási listához: Fájl/Fájl hozzáadása. Baloldalt "Fájl rendszer" majd "mnt" mappa, azon belül a meghajtód amin a zenék vannak. Mint írtam, nálam ez az "sdc1" (a korábbiak szerint az asztal bal alsó sarkában látod a meghajtó linuxos "nevét", ezt válaszd).
Remélhetőleg idáig eljutottál :) és már csak zenét kell választanod és hátradőlve fülelgetni.
Köszi az eddigi helpet! Szeretnék valamit vissza is adni a közösségnek:fülelek írta: ↑2019.12.24., kedd 14:17Az egész Tahr Puppy op rendszer pendrájvról tölt be a rendszer memóriába, lát minden meghajtót, ahonnan lejátszuk a zenéket, felismeri az összes xmos és társai usb hidakat és dacokat, irgalmatlanul gyorsan működik, kicsi az erőforrás igénye. Hangzás tekintetében sokkal jobb, mint a szokásos ablakos megoldások, az a nyugodság jellemzi, ami a win hangzásból hiányzik. Nem a bitperfektségen múlik, mielőtt bárki belekötne, hanem a szgép belső időbeliségén és a sokkal több futó folyamat energia felhasználása miatti szórt zavarok mennyiségén. Elhiszem, hogy kicsontozott, agyon tuningolt win rendszeren is lehet jó a hang, ez a linux disztro egyszerűbb megoldás, legalábbis szerintem. Az APLinux is ugyanilyen jó, kicsit komplikáltabb a telepítése és konfigurálása, mpd használata esetén a távirányítás alapból megoldott. A Daphile lejátszó is jó megoldás, ha nem felejtjük el a számokat lejátszás előtt memóriába betölteni, különben egy lehelletnyivel elmarad hangminőségre a többitől.
Nekem mindig sikerült az Etcher-rel. Próbáld ki a Rufust is.hubee írta: ↑2020.03.18., szer. 22:23Elnézést a témaváltásért. Etcherrel (https://www.balena.io/etcher/ ) csináltam a fenti puppyból pendriveot. Ki is irta, hogy nem bootolható az image. És valóban nem tudtam bootolni róla. Más már próbálta? Vagy nálam a hiba? (hogy pl. egy Mac-re próbálnám rászuszakolnifülelek írta: ↑2020.01.21., kedd 14:34Újabb verzió, kibővített, magyar nyelvű tahr Puppy:
https://skamilinux.hu/tahrlite6-1-1-k4- ... -2020-jan/)