Nyugodtan, be lehet sértődni, főleg azon, hogy veszélyes is lehet, amit csinálsz és gondolod másnak megépíteni. Képzeld, én ezt a győkkaparó rézbevonatost megépítettem biztonságosan, nem egy példányban, jól szigetelve, 50-100A zárlati áramot bőven elbír addig amíg a lakás elosztó túláramvédői megszólalnak.xilop írta: ↑2020.03.18., szer. 10:41Bocsi, de valamit félreértettél, azzal hogy ezt közzé tettem nem tanácsot akartam kérni a megépítésére vagy kijavíttatni a hibákat hozzáértők részéről, megkaptam a tanácsot a megfelelő embertől, köszönet neki.istvan01 írta: ↑2020.03.18., szer. 08:12Semmilyen machanikus befogás sem ad biztonságos kontaktot a rézmentes felületen, ezt én végig játszottam. A rézbevonat az galvanikus, az teljesen ok. Meg kell fordítani. Rézbevonatos végeken kell megfogni, akár forrasztani, a rúd közepén 1/2 részben lefejteni a galvanikusan felvitt rézfóliát. De a 10mm átmérőnél nagyobbat válassz.xilop írta: ↑2020.03.18., szer. 06:26
Ezt a valamit a végfok előtt használom, az ösvény vége és a tápkábel közé van bekötve.
Szén rudak, hegesztés technikában használják, 10mm átmérő és 30cm hosszú. A kontakt a biztosíték foglalat elvén működik, nem tudok jobb rögzítési módszert, a csavaros bilincs összeroppantja a rudat.
Ellenállást nem mértem, nem is fontos, a hangra gyakorolt hatására voltam kíváncsi, nálam a cd transzport és a dac tápkábel szénszálas, a végfokhoz nem elegendő az átmérője ezért találtam ki ezt a megoldást.
A hangról csak annyit hogy megérte a fáradság, használni fogom.![]()
Ha valakinek felkeltette a figyelmét az építse meg a saját tudása, lehetősége vagy hozzáértők segítségével, nem kerül egy vagyonba, de véleményt csak az mondjon róla aki már kipróbálta és hallotta.
De mivel ez barkácsolással élet és tűzveszélyes, óvatosságra intek minden másolót.