Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10997
Kapcsolat:

Re: Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Big írta:
2019.09.04., szer. 07:30
Érdekes dolog számomra ez az Artist nézet kérdés. Személyszerint mást el se tudok képzelni, biztos velem van a baj, vagy csak egyszerűen nem adja ki az agyam máskép. :rolleyes:
Nálam is ez a default nézet 20 éve, mivel a zenei világra az előadókon át tekintek. A többi nézetet szinte soha nem használom, de úgy tűnik, ebben is sokfélék vagyunk.

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 757
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Big »

sutemenyx írta:
2019.09.04., szer. 00:37
Én meg közben rátaláltam a roonban az Artist nézetre. Nos ez azért jó, mert ha minden zenehez legalabb az előadó meg van szerkesztve metadata-ban, akkor ebben a nezetben össze lesz groupolva minden album amit ő csinalt. Szoval legalabb ilyen egy szintes hierarchia van benne. Ha belemegyunk a groupba, akkor mutatja csak az ő összes albumát. Ez egy nagyon-nagyon hasznos dolog. Ezt annak irom le, aki nem tud rola, es utalja, hogy omlesztve van minden. Ráadásul mivel vege lett a trialnak, leemelte a szamlamrol az eves dijat, szoval kenytelen leszek hasznalni.

Aztán a masik dolog, hogy kiprobaltam milyen ha direktben es milyen ha a windows mixeren megy keresztul a hang a dacig. A win output formatum 44.1kHz 16bit-re allitottam, mert probaltam 192/24-en is, de ugy pattogott a hang. Gondolom az emlitett power saving miatt. Biztos meg lehetne oldani, de inkabb visszahuztam CD minosegbe. Nos ugy a direkt es a resample-lt verzio közt elég jelentős különbség van. Sokkal ütősebb a dinamika is és van egy csomó microdetail direktben, ami a mixert hasznalva eltűnik. Pedig amugy CD minőségű anyagot hallgattam csak. Szoval sajnos nem érdemes a windows kimenetet hasznalni, azert hogy menjen szimultan az airplay is. Ugytunik, hogy inkabb kulon eszkozt fogok hasznalni inkabb airplayre és majd a dacot kapcsolgatom.
Érdekes dolog számomra ez az Artist nézet kérdés. Személyszerint mást el se tudok képzelni, biztos velem van a baj, vagy csak egyszerűen nem adja ki az agyam máskép. :rolleyes: Az Album nézet nekem egy káosz, semmit nem találok, csodálkoztam is, hogy a Roon ilyet nem tud (nem használok Roon-t). Ellemben a jPlay Femto + Bubble UPNP + Femto Server alapból ezt csinálja a megadott "Music" könyvtár szerkezete, felépítése szerint.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2876
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Én meg közben rátaláltam a roonban az Artist nézetre. Nos ez azért jó, mert ha minden zenehez legalabb az előadó meg van szerkesztve metadata-ban, akkor ebben a nezetben össze lesz groupolva minden album amit ő csinalt. Szoval legalabb ilyen egy szintes hierarchia van benne. Ha belemegyunk a groupba, akkor mutatja csak az ő összes albumát. Ez egy nagyon-nagyon hasznos dolog. Ezt annak irom le, aki nem tud rola, es utalja, hogy omlesztve van minden. Ráadásul mivel vege lett a trialnak, leemelte a szamlamrol az eves dijat, szoval kenytelen leszek hasznalni.

Aztán a masik dolog, hogy kiprobaltam milyen ha direktben es milyen ha a windows mixeren megy keresztul a hang a dacig. A win output formatum 44.1kHz 16bit-re allitottam, mert probaltam 192/24-en is, de ugy pattogott a hang. Gondolom az emlitett power saving miatt. Biztos meg lehetne oldani, de inkabb visszahuztam CD minosegbe. Nos ugy a direkt es a resample-lt verzio közt elég jelentős különbség van. Sokkal ütősebb a dinamika is és van egy csomó microdetail direktben, ami a mixert hasznalva eltűnik. Pedig amugy CD minőségű anyagot hallgattam csak. Szoval sajnos nem érdemes a windows kimenetet hasznalni, azert hogy menjen szimultan az airplay is. Ugytunik, hogy inkabb kulon eszkozt fogok hasznalni inkabb airplayre és majd a dacot kapcsolgatom.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5979

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Ígértem képeket, íme, HRA Streaming Audirvanába integrálva, szépen megfér a saját könyvtár, a Tidal és a Qobuz mellett:
(teljes mérethez jobbklikk a képre, majd kép megnyitása új lapon vagy új ablakban)
.
Screenshot 2019-09-02 at 19.24.36.jpg
Screenshot 2019-09-02 at 19.24.36.jpg (1.52 MiB) Megtekintve 2596 alkalommal
.
Screenshot 2019-09-01 at 20.20.24.jpg
Screenshot 2019-09-01 at 20.20.24.jpg (1.06 MiB) Megtekintve 2596 alkalommal
.
Screenshot 2019-09-01 at 20.22.31.jpg
Screenshot 2019-09-01 at 20.22.31.jpg (1.07 MiB) Megtekintve 2596 alkalommal
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5979

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Kis témaváltás.
Úgy belelendültem a hifi-streamingszolgáltatások tesztelésébe, hogy a tegnap elhatároztam, hogy letesztelem a talán legkevésbé ismertet is, a
HRA Streaming-et.

A HRA a "High Res Audio" rövidítése, és a www.highresaudio.com-on lehet elérni, illetve regisztrálni.
A HighResAudioról annyit érdemes tudni, hogy csak és kizárólag HighRes (min. 24 bites) formátumokkal foglalkozik, és csak és kizárólag a kiadványok eredeti natív stúdióváltozataival, amennyiben ezek highres-formátumúak. Azt külön cikben, hosszasan taglaljják, hogy hogyan lehet spektrumanalízissel megállapítani, hogy valami nem natív kiadvány, hanem fel- vagy lekonvertált (a felkonvertáltat egyenesen fake-nek nevezi), és sok spektrum-diagram van példaként PCM-re és DSD-re is, hogy néz ki az eredeti, hogy néz ki a felkonvertált. Ők maguk minden esetben ellenőrzik, és csak a natívat teszik fel.

Alapesetben letöltéseket kínál (jó pénzért, csak album-granularitásban), de ha regisztrálunk rá, akkor a profil menü alatt lesz egy "My Streaming" menüpont is, ahol elő lehet fizetni streaming szolgáltatásra is. Az előfizetési árak a Qobuzénál olcsóbbak, de vagy félévre vagy egy egész évre kell előre előfizetni. Nincsenek minőségi szintek, mint más szolgáltatóknál. Itt mindegyik elpőfizetéssel ugyanazt kapod. 99€ fél évre, 199€ egy egész évre (nem értem az üzletpolitikát, így semmi értelme az éves előfizunak, hagyjuk), és 249€ az éves előfizetés + korlátlan 30% kedvezmény a fizetős letöltésekhez. Van egy 7 napos 0€-ba kerülő próba-előfizetésük is, én ezt "vettem meg" (még számlát is kaptam róla :D). Ahogy láttam, csak hitelkártyával vagy átutalással lehet fizetni, PayPal nem opció. Összehasonlításként: a Qobuz-ra 150€-ba kerül fél évre a HiRes előfizetés (havonta 25€). A különbségből (61€) bőven kijön egy félévnyi Tidal HiFi-előfizetés (2999 ft/hó), tehát a Tidal HiFi (CD-minőség és MQA) + HRA Streaming (HiRes minőség) előfizetés együtt olcsóbb, mint a félévnyi Qobuz önmagában. Talán nem is véletlen ez az árazás, mindjárt meglátjuk, miért...

A streaming szolgáltatás hivatalosan nem működik Magyarországon, de ennek ellenére mindenféle trükközés nélkül ltudtam regisztrálni és meg tudtam "vásárolni" a 7 napos próbaverziót. Viszont: Webes lejátszó nincs (khm... HiRes-lejátszó JavaScriptben? sok értelmét én sem látom), a dedikált mobilappok pedig tényleg nem érhetők el Magyarországról (pl. a magyar iOS AppStore-ban nyoma sincs HRA Streamer lejátszónak).
Így aztán a HRA Stream használatához vagy azt támogató hálózati streamer, vagy olyan PCs/Mac-es lejátszóprogram kell, amibe integrálható a szolgáltatás. Szerencsére nekem van egy ilyen: Az Audirvana támogatja a HRA Stream-et is :D
Továbbá: nem próbáltam még valóban fizetni bankkártyával, itt megvan a rizikó, hogy magyar kártyával esetleg nem lehet majd. Majd meglátjuk, mert akárcsak a Qobuz-tesztem esetében, itt is esélyes, hogy némi előzetes teszt után áldozok pénzt is a további tesztelésre.

Szóval beizzítottam. És egyből működött is.

Tartalom: ismételnem kell, a HRA-Streaming-en CSAK natív HiRes albumok vannak fenn, ami miatt jóval kisebbnek tűnhet a választék, mint a Qobuz-on. Önmagában egy Tidal vagy Qobuz után megdöbbentően kicsinek is tűnhet: az összes Magyarországon eérhető album száma kb 40ezer (a Magyarországot azért emelném itt ki, mert okom van feltételezni, hogy a szolgáltatás szerzőijogi megállapodások és IP-Cím alapján szűri országokra az elérhető tartalmat, és amúgy Németországban jóval nagyobb - ezt legközelebb kipróbálom). A legjobban a komolyzene-kedvelők vannak elkényeztetve, itthon kb 8ezer albummal (amiből az AliaVox kerek 7 albummal képviseli magát, szemben a Qobuz-on lévő 238 AliaVox kiadvánnyal - csak az arányokat érzékeltetendő). Ez kevésnek tűnik, de ne feledjük, hogy CSAK natív HiRes (CD-nél jobb) formátumú albumokról van szó (a Qobuz-on a keresésben/szűrésben ott lesznek a csak CD-minőségű albumok is...), valamint azt sem, hogy pénzben a Tidal + HRA Streaming kevesebb, mint a Qiobuz önmagában - így azért már sokkal érdekesebb a felállás.

Minőség: hallhatóan jobb, mint a Tidal vagy a Qobuz. Nem vicc. Hallani a különbséget. Természetesen az Amused to Death-szel kezdtem (natív 24/192-ben van fenn a HRA-n!!!), és egyből hallottam, hogy más a dinamika, és lágyabban, divatos kifejezéssel "analógosabban") szól, miközben a térérzet még brutálisabb (ha visszaolvastok: a Qobuz esetében egyik kifogásom az volt, hogy nem hallok különbséget a Qobuz és Tidal között, még úgy sem, hogy a Qobuz-on nagyobb felbontában hallgatom ugyanazt). A nagyobb dinamikai átfogás a HRA-n a komolyzenei számoknál még jobban tettenérhető: a hirtelen kiugró hangerő valóban "pofán vág", nincs visszafogva...

A Qobuznál tapasztalt akadozás a HRA-nál nem jött elő a tegnap néhány óra alatt, de a tesztelés még tart...

A HRA-n hasonlóan a Qobuz-hoz, sok esetben a CD booklet-ek is fenn vannak. Erről teszek is fel képeket este.

Egyelőre ennyi az első benyomásokról. Néhány nap múlva visszatérek, és beszámolok a fejleményekről. Este pedig teszek fel néhány képernyőképet.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3589

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

mjanosrobert írta:
2019.09.01., vas. 23:14
Tidal+jplay. 6.2.
A bubble upnp vel ossze tudtam hozni. 44.1 volt csak, de igen jo hang volt. Na akkor azt hittem meg van a megoldas. De egy lejatszasi listat nem tudtam rakuldeni. Amolyan egyszamos lejatszas.

A heten megnezem az audio linuxot. Kaef... ha nem gond majd kereslek.
Udv
ok, ha tudok segítek. Nem mondanám Linux gurunak magam, de mondjuk szerencsére az AL-hez még nem is volt rá szükség eddig.

mjanosrobert
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 30

Hozzászólás Szerző: mjanosrobert »

Tidal+jplay. 6.2.
A bubble upnp vel ossze tudtam hozni. 44.1 volt csak, de igen jo hang volt. Na akkor azt hittem meg van a megoldas. De egy lejatszasi listat nem tudtam rakuldeni. Amolyan egyszamos lejatszas.

A heten megnezem az audio linuxot. Kaef... ha nem gond majd kereslek.
Udv

Jayjay
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: Jayjay »

Ez megfelelőbb topik lenne a kérdésemnek...
Sziasztok!
Jelenleg több roon ready hálózati lejátszót használok Tidal, Qobuz lejátszásához. Van egy passzív audio PC m clock és speciális usb kártya nélkül Windows 10 el, Audiophile Optimizer al, zenékkel, de zenehallgatásra szinte sohasem használom.

A mostani felállásban a negatív pontok közé tartozik a hálózati lejátszók app es kezelhetősége és felülete, kedvenc internetes rádióállomásom az olcsó hálózati lejátszón CD minőségben jön a high end hálózati lejátszómon MP3 minőségben.

Gondolkoztam egy Roon szerveren a felület miatt, és így talán az internetes rádió is CD minőségben szólalna meg. Kipróbálnám a roon szobakorrekcióját is.

A felmerült kérdések közé tartozik, hogy melyik a legjobb megoldás.
1., roon nucleus + analóg táppal
2., roon 8i7 nuc roon Rock analóg táppal
3., i56400t asrock h110m itx 8gb audio PC m roon Rock al ( kompatibilis e???), vagy windows 10 esetleg windows szerver roon al. A procit kicserélném, ha nem lenne elég a szobakorrekcióhoz ill. Upscampling hez.
Vissza a tetejére

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

mjanosrobert írta:
2019.09.01., vas. 19:20
Kisse nehez a felfogasom... osszefoglalnam.
V1. Audiolinux a mostani gepen+roon.
A linuxot viccbol kiprobalnam, csak segitseg kene lehet... azt bealdozom. A roont meg tudom hallgatni free verzioban. Aztan csengetheto a borsos ar.... de jobb lenne ket gepen, meg Hq.
V2. Atnyergelek almara, veszek egy gepet... a mostani gepem fedezne szerintem, szoval nincs ujjab love betoltve a hifibe. Asszony orul...
Es hallgathato a vegeredmeny kenyelmesen.

A ket megoldas kozotti hangot hasonlitotta mar valaki ossze?
Csak tidalon...
1.
Az Audiolinux bármilyen formájában számottevően jobban tetszik nekem, mint bármely Mac, pedig 2002 óta hallgatok Apple gépeken zenét.

2.
Az Audiolinux az én audio PC-men (négy mag 25W TDP Xeon, lineáris táp, 16 GB ipari ECC RAM, passziv teljesen, Pink faun, Jcat Femto vagy Paul PAng USB kártyák, semmi háttértár, USB boot és Ramroot memóriából futtatás. lineáris tápos, földelt fémházas ethernet switch), jobban tetszik mint bármely Win 10, vagy Win Server megoldás is, bármely általam próbált szoftverrel, talán az egyetlen kivétel a Jplay, de azzal nem egyszerű Tidalt használni.

3.
Ha Roon/Tidal, nem feltétlenül kell Hqplayer. Akkor meg főképpen nem, ha a DAC nem tud 192k feletti vagy minimum DSD128 mintavételezést, teljesen felesleges ettől alacsonyabb mintavételezésű konverzióhoz használni 2 gépes rendszerben, ahol a Roon Bridge vagy a Hqplayer NAA fut csak az audio PC-n és semmi más.

mjanosrobert
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kisse nehez a felfogasom... osszefoglalnam.
V1. Audiolinux a mostani gepen+roon.
A linuxot viccbol kiprobalnam, csak segitseg kene lehet... azt bealdozom. A roont meg tudom hallgatni free verzioban. Aztan csengetheto a borsos ar.... de jobb lenne ket gepen, meg Hq.
V2. Atnyergelek almara, veszek egy gepet... a mostani gepem fedezne szerintem, szoval nincs ujjab love betoltve a hifibe. Asszony orul...
Es hallgathato a vegeredmeny kenyelmesen.

A ket megoldas kozotti hangot hasonlitotta mar valaki ossze?
Csak tidalon...

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

mjanosrobert írta:
2019.09.01., vas. 18:47
...tehat.
Kene egy almas gep kb 8gb rammal. Regiek kb 150e. (Mondjuk akkor a mostani gepem eladva kijon 2-3 alma gep is)
Kene egy audirvana soft 23e kb.
Meg egy lestrapalt ifos vezerelni.
Mondjuk ennek a probajan nem vesztem csak a szoft arat.

Ja... ha a pc-s valtozat is jo, akkor nem kell alma gep.

Ez a v2 verzio. Tovabbi 5let?
Lehet linux is. Nem kell almás.
Az Audiolinux lehet Roon Core is. És akkor nem kell második gép egyáltalán, de tapasztalataim szerint (nálam legalábbis) négy magos Xeonos passzív hűtésű gépen jobb zenét hallgatni az Audiolinux-szal ha csak Roon Bridge módban használom.

mjanosrobert
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Ja. A sajat audioszoft irasaban tudnek segiteni.
Igenyeim vannak azt barkinek at adom:)

Jriver... na latod akar 100dodot is szo nelkul utalnek. Evente...is... csak legyunk tul rajta.

mjanosrobert
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

...tehat.
Kene egy almas gep kb 8gb rammal. Regiek kb 150e. (Mondjuk akkor a mostani gepem eladva kijon 2-3 alma gep is)
Kene egy audirvana soft 23e kb.
Meg egy lestrapalt ifos vezerelni.
Mondjuk ennek a probajan nem vesztem csak a szoft arat.

Ja... ha a pc-s valtozat is jo, akkor nem kell alma gep.

Ez a v2 verzio. Tovabbi 5let?

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

mjanosrobert írta:
2019.09.01., vas. 18:21
Igen, lattam...
Szoval konnyen jo minosegben tidalt hallgatni ugy lehet hogy:
- Egy pc, mala pc, nas. Amire felmegy a roon. Ajanlas szerint i3 vagy folotte. (Gondolkodom hazi felhoben... egy kis fogyasztasu malna pc tervben van... kb 20-50e, mondjuk ez nem i3:)+egy lin tap...
- roon szoft. 119 v 499 dollar.
- audio pc (ez mar megvan, nem olcso mulatsag)+dac.. kabelek...
- kene egy audio linux, 49dollar

Ja... meg egy androidos telo. Rajta a roon soft. Es mehet a zene?

Tehat ha jol ertem a mostani allapothoz kepest:
roon 35, v 150e huf,
Valami pc... 50e.
Audio linux 15e
Nem szamoltam kutyu, kabel, tap... min. 20e.

Ha ez a nirvana akkor is elriaszt egy kicsit :)
Ne riasszon, minden más általam próbált megoldás (sokfélét próbáltam, a J River gyakorlatilag az egyetlen amit csak nagyon régen, mostanában nem) sokkal több odafigyelést igényel. Folyamatosan. Nem olyan bonyolult, mint amilyennek hangzik és hosszú távon indokolja a költségeit.
Ezt egyszer kell beállítani, megy és igen kiválóan szól. Most is nálam.

mjanosrobert
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Igen, lattam...
Szoval konnyen jo minosegben tidalt hallgatni ugy lehet hogy:
- Egy pc, mala pc, nas. Amire felmegy a roon. Ajanlas szerint i3 vagy folotte. (Gondolkodom hazi felhoben... egy kis fogyasztasu malna pc tervben van... kb 20-50e, mondjuk ez nem i3:)+egy lin tap...
- roon szoft. 119 v 499 dollar.
- audio pc (ez mar megvan, nem olcso mulatsag)+dac.. kabelek...
- kene egy audio linux, 49dollar

Ja... meg egy androidos telo. Rajta a roon soft. Es mehet a zene?

Tehat ha jol ertem a mostani allapothoz kepest:
roon 35, v 150e huf,
Valami pc... 50e.
Audio linux 15e
Nem szamoltam kutyu, kabel, tap... min. 20e.

Ha ez a nirvana akkor is elriaszt egy kicsit :)

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

mjanosrobert írta:
2019.09.01., vas. 17:14
Szervusztok

Segítséget kérnék...vagy itt, vagy privátban, vagy telefonon, esetleg füstjelekkel...
Korábban Jrivert használtam az audio pcn, a távirányító appal.
Január óta hallgatom a tidalt (masters) a saját kliensén.
Monitorként a tv megy, de szeretném nélkülözni. Szeretném csak a pct bekapcsolni és androidos mobillal kiválasztani a zenét és ... hallgatni.
Ami biztos. A több körös tápú gépemen, órajelezett alaplappal, usb kártyával... usb transporttal, coaxon átküldve a jelet a dacba a tidal hallgatható, nincs hiány érzetem.
Nem ragaszkodok sem op rendszerhez sem lejátszó programhoz. Nem akarok youtube-ot, videót, lejátszani. Nem kell a helyi meghajtón levő zene lejátszás sem.
Ha a jrivernek lenne tidal integrációja révbe érnék, de nincs és nem is lesz.
Próbáltam a jrivert WDM módban hallgatni. Ezt androidról a bubble upnp vel lehet vezérelni (ráküldeni a zenét), de... a bubble nem jött be. Nem megy a zene folyamatosan, mindig valami nyűg van vele, böngészni sem egy álom vele...
Próbáltam Ak connect, mconnect és pár hasonló androidos alkalmazást. Vagy nem megy, vagy csak 44.1en, vagy megáll, vagy nem lehet normálisan böngészni, vagy merül a telefon mert arról megy át a zene...
Audirvana: van tidal... ha jól tudom csak almával irányítható. A pc-s változat hangja állítólag elmarad az almástól.. nem eget verő az ára.
Roon: elméletileg jó (leírások alapján)... csak borsos ára van egy évre, örök használattal még inkább. Még esetleg bele is mennék, de a leírások alapján HQ kell hozzá hogy élvezhető legyen a hangja... na azért ezért így összesen a már egy tidal (mqa) képes streemert lehet kapni.
Szóval tanács kéne, hogy a tidalt hogy tudnám telóról irányítva könnyen hallgatni. Milyen op rendszer, milyen progi...
Vagy hagyjam a fenébe, mert ezt a kényelmet, hangminőséget könnyebb egy hálózati lejátszóval (+dac) elérni.
(Hallgattam jriverrel dsd formátumot.. jó, jobb... de el tudom engedni. Többet ér a tidal könnyen elérhető zenéje.)
Köszönöm előre is a tippeket, segítséget.
(ja.. ha valaki csak "piaci" alapon tud segíteni, azt is meghallgatnám. Felismerem a korlátaimat, ha nem megy valami akkor szívesen bízom szakira...)
Üdv
Pár napja irtam, hogy szerintem az egyik legrugalmasabb megoldás a kétgépes Roon (bármilyen gépen) + Audiolinux Roon Bridge módban (49 USD az ára) a meglévő audio PC-n. A Roon mobil alkalmazásról jó lehet táviranyítani. Kiváló a minősége így a hangzásnak. Az audiolinux ráadásul felbootol a memóriába egy USB stickről is utána ki lehet húzni a sticket és igy kivehető a PC-ből is minden hátértár. Van költsége, de nagyon megbízható és sokoldalú, csak javasolni tudom.

mjanosrobert
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Szervusztok

Segítséget kérnék...vagy itt, vagy privátban, vagy telefonon, esetleg füstjelekkel...
Korábban Jrivert használtam az audio pcn, a távirányító appal.
Január óta hallgatom a tidalt (masters) a saját kliensén.
Monitorként a tv megy, de szeretném nélkülözni. Szeretném csak a pct bekapcsolni és androidos mobillal kiválasztani a zenét és ... hallgatni.
Ami biztos. A több körös tápú gépemen, órajelezett alaplappal, usb kártyával... usb transporttal, coaxon átküldve a jelet a dacba a tidal hallgatható, nincs hiány érzetem.
Nem ragaszkodok sem op rendszerhez sem lejátszó programhoz. Nem akarok youtube-ot, videót, lejátszani. Nem kell a helyi meghajtón levő zene lejátszás sem.
Ha a jrivernek lenne tidal integrációja révbe érnék, de nincs és nem is lesz.
Próbáltam a jrivert WDM módban hallgatni. Ezt androidról a bubble upnp vel lehet vezérelni (ráküldeni a zenét), de... a bubble nem jött be. Nem megy a zene folyamatosan, mindig valami nyűg van vele, böngészni sem egy álom vele...
Próbáltam Ak connect, mconnect és pár hasonló androidos alkalmazást. Vagy nem megy, vagy csak 44.1en, vagy megáll, vagy nem lehet normálisan böngészni, vagy merül a telefon mert arról megy át a zene...
Audirvana: van tidal... ha jól tudom csak almával irányítható. A pc-s változat hangja állítólag elmarad az almástól.. nem eget verő az ára.
Roon: elméletileg jó (leírások alapján)... csak borsos ára van egy évre, örök használattal még inkább. Még esetleg bele is mennék, de a leírások alapján HQ kell hozzá hogy élvezhető legyen a hangja... na azért ezért így összesen a már egy tidal (mqa) képes streemert lehet kapni.
Szóval tanács kéne, hogy a tidalt hogy tudnám telóról irányítva könnyen hallgatni. Milyen op rendszer, milyen progi...
Vagy hagyjam a fenébe, mert ezt a kényelmet, hangminőséget könnyebb egy hálózati lejátszóval (+dac) elérni.
(Hallgattam jriverrel dsd formátumot.. jó, jobb... de el tudom engedni. Többet ér a tidal könnyen elérhető zenéje.)
Köszönöm előre is a tippeket, segítséget.
(ja.. ha valaki csak "piaci" alapon tud segíteni, azt is meghallgatnám. Felismerem a korlátaimat, ha nem megy valami akkor szívesen bízom szakira...)
Üdv

Kriszbet
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: Kriszbet »

wittao írta:
2019.08.29., csüt. 21:40
Sziasztok,

tudtok ajánlani olyan "gyomláló" szoftvert macOS alá, amelyik a duplikált fájlokat megkeresi egy meghajtón és az ismétlődő dolgokat ki tudom törölni.
Elkezdtem rendberakni a fájlaimat, és van olyan ami a biztonsági mentés biztonsági mentése alapján többször is megvan, ezt szeretném most a tárhely optimalizáció jegyében visszavágni.

Köszi előre is a segítséget!
wittao
Én a Gemini 2 használom, tökéletesen teszi a dolgát.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

sutemenyx írta:
2019.08.29., csüt. 16:40
Akkor már csak két kérdésem lenne:

- valoban rosszabb a hangminoseg roon-nal, ha nem exluzivan hasznalja a dac-ot?

- tud-e valaki olyan iOS appot, amivel konnyen lehet windows hangerőt allitani?

Mert most annyira sokan mondjatok ezt, hogy kenyelmesre be lehet rendezni metadatakkal meg egyebekkel, hogy talan megis megerne ezt eroltetni. Merthogy a tidal integracioja viszont nagyonjo. A jriverben meg az nincs, a daphile-ben sem es gondolom a foobarban meg vegkepp senem. Egyedul talan az audirvana, ami jo lehetne helyette tidalostul, de airplayt persze az sem tud.
A következő a javaslatom.

Bármilyen PC-n futtasd a Roont. Mint Roon Core.

Ha jól emlékszem vettél egy Intel NUC-ot audio PC-nek. Arra telepítsd az Audiolinuxot, ami felbootol egy USB stickről, betölti magát a memóriába aztán eltávoltiva az USB-t szépen elfut az idők végezetéig. Az Audiolinuxon futtatható a Roon Bridge igy Roon végpont lehet belőle. Erre a gépre kell csatlakozatni a DAC-ot. Az Audiolinuxon elfut az Airplay2 is. A Roon Bridge mellett is. A Roon Core és Roon Bridge gépek pedig Etherneten keresztül beszélgessenek egymással. Távvezérlés wifin keresztül mobil eszközről Roon appal vagy egy harmadik Roon klienssel számítógépről egyformán lehetséges. Zenehallgatáshoz ez szerintem jó megoldás.

Ha Windowson Youtube-ot is nézni, hallgatni akarsz, akkor a Roon Core PC-n lehet megtenni és annak az SPDIF koax vagy Toslink kimenetén mehetne a DAC-ba az operációs rendszer hangja. Olyan általában szokott lenni a gépeken. Nem olvastam utána, hogy milyen DAC-ot használsz, bocs, ha esetleg emiatt félrement az okoskodás.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

sutemenyx írta:

Mert most annyira sokan mondjatok ezt, hogy kenyelmesre be lehet rendezni metadatakkal meg egyebekkel, hogy talan megis megerne ezt eroltetni. Merthogy a tidal integracioja viszont nagyonjo. A jriverben meg az nincs, a daphile-ben sem es gondolom a foobarban meg vegkepp senem. Egyedul talan az audirvana, ami jo lehetne helyette tidalostul, de airplayt persze az sem tud.
DAC függő. Nálam a Holo Spring 2-vel és az alább említett Merginggel semmi különbséget nem hallok.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10997
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

gyszabolcs írta:
2019.08.29., csüt. 19:30
Lehet, hogy a többség így tesz, de részemről elképzelhetetlennek tartom, hogy bármilyen onlájn sztríming szolgáltató miatt megszüntessem a saját gyűjteményemet. Bár van Tidal előfizetésem, meg sem fordult a fejemben, hogy teljes mértékben átálljak rá. Kizárt dolognak tartom, hogy olyan online szolgáltatások határozzák meg a zenehallgatási szokásaimat amelyek bármikor megszűnhetnek vagy kedvezőtlenül átalakíthatnak a szolgáltatók az éppen aktuális üzleti trendeknek megfelelően.
Megértelek, nekem is furcsa lenne a teljes átállás, de el tudom képzelni.

A szolgáltatások megbízhatósága... Mikor a múlt század derekán a vidéki falvakba bevezették az elektromos áramot, az emberek pont így vélekedtek róla, mint Te és még évekig tartottak otthon petróleumot. Aztán mindenki átállt.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1684

Hozzászólás Szerző: -KP- »

wittao írta:
2019.08.29., csüt. 16:56
sutemenyx írta:

JRiver vedelmeben (bar nem szorul ra) annyit meg elmondanek, hogy ha nem core modban futo szerverrel hasznalod, ott a beepitett bongeszoje es akar Tidal, Spotify online verziojat tudod benne hasznalni.
Ilyenkor aktív a dsp studio?

rukh
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 50

Hozzászólás Szerző: rukh »

[/quote]
Végül egy kis nyelvnácizmus, ha nem haragszol meg érte: az unszimpatikus egy hibás, bár eléggé elterjedt kifejezés, ugyanis az eredeti latin-görög szó német fosztóképzővel képzett változatának az "unsympathisch"-nek egy visszalatinosított változata, míg szimpatikus eredeti latin-görög ellentéte az antipatikus, ami szerintem a helyes kifejezés.
[/quote]

Jogos, még egyetemista koromban magyarosítottuk ellengyógyszerész-re :D

Üdv mindenkinek,
Rukh

gyszabolcs
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 42

Hozzászólás Szerző: gyszabolcs »

fapaci írta:
2019.08.29., csüt. 18:13
...hogy néhány év múlva talán mindannyian áttérünk online zenehallgatásra és megszűnnek az otthoni gyűjtemények.
Lehet, hogy a többség így tesz, de részemről elképzelhetetlennek tartom, hogy bármilyen onlájn sztríming szolgáltató miatt megszüntessem a saját gyűjteményemet. Bár van Tidal előfizetésem, meg sem fordult a fejemben, hogy teljes mértékben átálljak rá. Kizárt dolognak tartom, hogy olyan online szolgáltatások határozzák meg a zenehallgatási szokásaimat amelyek bármikor megszűnhetnek vagy kedvezőtlenül átalakíthatnak a szolgáltatók az éppen aktuális üzleti trendeknek megfelelően.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1684

Hozzászólás Szerző: -KP- »

kaef2 írta:
2019.08.29., csüt. 16:11
Ha valaki megszokja megérti a működését, akkor tényleg eszébe sem jut a folderzgetés azt hiszem.
Nincs folderezgetés. A folderek megvannak már a múltból. Az adott úgy, ahogy van. Egy ideje már szinte csak streamelek nagyrészt.

Amit írtál, az elérési útvonal alapján létrehozott playlist elfogadható kerülő megoldás. Viszont az még mindig nem elfogadható számomra, hogy ezeket a könyvtárakat beimportálva még mindig kreálni fog nekem több száz 1 számos albumot és több száz 1 számos előadót. Ha erre is van megoldás, akkor ok.

Aki most kezdi felépíteni vagy újrafelépíteni a gyűjteményét, annak én is azt mondom, hogy ne kezdjen már folderezni.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”