Azt hiszem, én is, mert túl sok itt a macera és bizonytalansag. Amikor lesz, akkor lesz. Van élet Qobuz nélkül iskaef2 írta: ↑2019.07.28., vas. 17:29Lehet, én inkább megvárom amig hivatalosan is elérhető lesz.robi20064 írta: ↑2019.07.28., vas. 17:22PayPal-al meg lehet probalni. Elegge elteroek az emberek tapasztalatai ezzel kapcsolatban.
https://community.roonlabs.com/t/qobuz- ... ries/58697
https://audiophilestyle.com/forums/topi ... z-and-vpn/
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6247
Re: Pc alapú audio lejátszás
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9654
Na igen, de kérdés, hogy mikor.kaef2 írta: ↑2019.07.28., vas. 17:29Lehet, én inkább megvárom amig hivatalosan is elérhető lesz.robi20064 írta: ↑2019.07.28., vas. 17:22PayPal-al meg lehet probalni. Elegge elteroek az emberek tapasztalatai ezzel kapcsolatban.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Lehet, én inkább megvárom amig hivatalosan is elérhető lesz.robi20064 írta: ↑2019.07.28., vas. 17:22PayPal-al meg lehet probalni. Elegge elteroek az emberek tapasztalatai ezzel kapcsolatban.kaef2 írta: ↑2019.07.28., vas. 17:08valószínűleg nem elég, mert a hitelkártyát is ellenőrzik.robi20064 írta: ↑2019.07.28., vas. 15:13
Szerintem valamilyen USA proxyn vagy VPN-en keresztul probalj meg regisztralni, utana mar mennie kellene barhonnan. Elvileg csak arra kell figyelni hogy milyen orszagbol regisztralsz ilyen modon mert lokalizalt a felkinalt tartalom (figyelembe veszik jobban a helyi eloadokat).
valószínűleg nem elég, mert a hitelkártyát is ellenőrzik.robi20064 írta: ↑2019.07.28., vas. 15:13Szerintem valamilyen USA proxyn vagy VPN-en keresztul probalj meg regisztralni, utana mar mennie kellene barhonnan. Elvileg csak arra kell figyelni hogy milyen orszagbol regisztralsz ilyen modon mert lokalizalt a felkinalt tartalom (figyelembe veszik jobban a helyi eloadokat).Aszpirin írta: ↑2019.07.28., vas. 12:49A DAC mindig meghatározó lesz.
A tegnap egyébként én is meghallgattam ugyanazt a lemezt CD-ről (végig), majd Tidalról.
A lejátszó coax-on van a DAC-ra kötve, de az SACD lemezek miatt az analóg kimeneteivel is r van kötve az erősítőre (az SACD-t nem tudja. kiadni koaxon a lejátszóm, így ahhoz a saját beépített DAC-ját kell használnom). Az iMac pedig USB-n megy ugyanarra a DAC-ra, Audirvanát használok 16GB memóriapufferrel, de minden felkonvertálást/manipulációt kikapcsoltam rajta.
Ugyanazon a DAC-on nem hallottam különbséget a CD és a Tidal között (a zene az Amandine Beyer-féle zöldborítós Vivaldi-album volt). Ha a lejátszó analóg kimeneteit használtam, akkor viszont egyeértelmű volt a különbség (más DAC ugye...).
Apropó Qobuz: ezt itthon hogyan sikerül nektek hallgatni, ha sikerül? VPN-nel? Elvileg kaptam egy asszem 3 hónapos Qobuz-vouchert az Audirvana-előfizetéshez, de nem tudom felhasználni, már a regisztrációnál elakadok (odáig sikerült már kis csellel eljutnom, hogy megadjam az adataimat és a vouchert, de utána észreveszi, hogy Magyarországon vagyok, és beint...).
- Aszpirin
- V.I.P.

Ez pl. eszméletlen jól szól Tidal-on (MQA FLAC, de csak az első lépés megy nálam a kikódolásból, mert a DAC nem MQA-képes - ennek ellenére nagyon jó a hangja). Kár, hogy nincs, mivel összehasonlítanom, de azért ajánlom Tidalt használó dzsessz-kedvelők figyelmébe.
Amúgy 2019-es megjelenésű ez a kollekció, és több mint 5 órányi anyag. Fizikai megjelenésében 5 CD vagy 8 LP
Amúgy 2019-es megjelenésű ez a kollekció, és több mint 5 órányi anyag. Fizikai megjelenésében 5 CD vagy 8 LP
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- Aszpirin
- V.I.P.

A DAC mindig meghatározó lesz.
A tegnap egyébként én is meghallgattam ugyanazt a lemezt CD-ről (végig), majd Tidalról.
A lejátszó coax-on van a DAC-ra kötve, de az SACD lemezek miatt az analóg kimeneteivel is r van kötve az erősítőre (az SACD-t nem tudja. kiadni koaxon a lejátszóm, így ahhoz a saját beépített DAC-ját kell használnom). Az iMac pedig USB-n megy ugyanarra a DAC-ra, Audirvanát használok 16GB memóriapufferrel, de minden felkonvertálást/manipulációt kikapcsoltam rajta.
Ugyanazon a DAC-on nem hallottam különbséget a CD és a Tidal között (a zene az Amandine Beyer-féle zöldborítós Vivaldi-album volt). Ha a lejátszó analóg kimeneteit használtam, akkor viszont egyeértelmű volt a különbség (más DAC ugye...).
Apropó Qobuz: ezt itthon hogyan sikerül nektek hallgatni, ha sikerül? VPN-nel? Elvileg kaptam egy asszem 3 hónapos Qobuz-vouchert az Audirvana-előfizetéshez, de nem tudom felhasználni, már a regisztrációnál elakadok (odáig sikerült már kis csellel eljutnom, hogy megadjam az adataimat és a vouchert, de utána észreveszi, hogy Magyarországon vagyok, és beint...).
Elgondolkodtam, hogy miért is kellene másképpen szólnia a Tidalról streamelt file-nak és a helyben lejátszott file-nak, mint ahogy ezt páran állítják.
Nem jutottam semmi lehetséges megoldásra. Különösen akkor ha RAM-ból fut az operációs rendszer és a lejátszó szoftver is nem nagyon van olyan műszaki érv, ami szerint másképpen kellene szólni a kétfajta forrásnak, ha a file-ok garantáltan ugyanazok és ha a lejátszó szoftverek lejátszás előtt mindent a memóriába töltenek.
Kisérleteztem hát kicsit.
Az alábbi PC-t használtam a kisérlethez.
ASUS P10-WS munkaállomás alaplap, 4 magos 25 W TDP Xeon CPU, külső Hydrasound 20V, 10A lineáris táp, majd 450W-os HDPlex DC - ATX konverter a gépen belül, ipari ECC RAM 16 GB, teljesen passziv hűtésű kivitel, semmilyen mozgó alkatrész nincs a gépben. NIncs belső tároló sem, bootolás egy 64 GB-os USB memóriáról, majd bootolás után a memória eltávolítva. Vagyis minden memóriából futtatva. Operációs rendszer Audiolinux, a legfrissebb real-time Kernellel, ebben az audio feladatokra dedikálva 2 mag a 4-ből, a többi az operációs rendszert, file managementet és a hálózatot kezeli. CPU működési frekvencia lebutítva 1 GHz-re. Ethernet csatlakozás az internet szolgáltató routeréhez közvetlenül történt, ami szintén egy Hydrasound 12V, 3A lineáris tápról megy. Audio kimenet vagy az Audio Note / EVGA Nu Audio PCIe kártyán keresztül illetve egy Jcat Femto OCXO órajelgenerátoros USB kártyán keresztül a frissen firmware upgradelt Holo Audio Spring 2 DAC-ra (ami igy már Windows 10 és 2019 server alatt is kompatibilis a spec órajeles HiFI usb kártyákkal, mint a Jcat, Pink Faun vagy PPang v2). Minden audio, táp és USB kábelezés Wireworld OCC ezüst, hangfalak a PMC Result6 aktív monitorok közeltérben hallgatva, Isoacoustics alátéten, a PC és a külső tápok Atacama Hifi állványon.
Hangerő nagyon halk és a nagyon hangos között váltogatva.
Az Audiolinuxon belül Roon és / vagy Hqplayer futott, memóriából és a helyben lejátszott trackek is a memóriából futtatva.
Igyekeztem olyan zenéket keresni a Tidalon, amik megvannak CD-n is és a FLAC file-t a CD-ről én csináltam és amiket jó eséllyel csak egyszer adtak ki és nincs remasterelt verziója sem. Sebestyén Ernő, Balogh Kálmán felvételei például általában ilyenek, jól ismerem őket, de Hobo és Katona Klári is továbbá sokféle skandináv modern jazz, mint például Bugge Wesseltoft felvételei is. Csak 44,1k FLAC 16 bites felvételeket hallgattam, nativan, minden felkonvertálás nélkül a a D/A konverter R2R NOS DAC módjában. A zenékből ha lett volna MQA változat az jó eséllyel más maszterelés, így olyanokra nem is gondoltam.
A végeredmény:
Semmi különbséget nem hallottam.
Amennyiben mindent memóriából futtatok és memóriából játszom a zenéket is, és minden alkatrésze passziv a rendszernek, így nem hallható általam észlelhető különbség.
ABX tesztelés ugye kizárva, a vakteszt is, de én ezeknek amúgy sem vagyok híve. Sem az AN/EVGA kártyán keresztül, sem a Holo Audio DAC-on keresztül. A kétféle kártya kimenete parallel is megszólaltatható a Roon alatt, mint zóna és az aktiv hangfalat hajtó passziv előfokon keresztül lehet váltogatni közülük. Az EVGA kártya kimenete egy hangyafaroknyival halkabb volt, mint a Holoé, de ezt figyelembe vettem illetve korrigáltam.
Kipórbáltam 2 gépes rendszerben is, ahol egy iMac Pro futtatta a Roon -t és a a Hqplayert is és a fent leirt audio PC csak mint Roon Bridge és NAA eszköz futott.
Így sem hallottam különbséget.
Megpróbáltam a Hqplayer alatt ebben a 2 gépes felállásban DSD256-ra, DSD512-re felkonvertálni is a Roon felől érkező zenéket, de különbséget ez sem mutatott, miközben általában is lágyabban, finomabban szólt minden DSD512-ben, anélkül, hogy a lendület elveszett volna belőle. Természetesen az iMacben már volt fizikai háttértár, a gyári Apple (Samsung 970 Pro OEM) 1 TB-os M2 SSD, a helyi lejátszás onnan ment, az internetes router Ethernet portjait használva, az audio PC-ben viszont ilyenkor is a fentebb leirt módon minden memóriából futott.
Meg kell jegyezni, hogy jól és egyértelműen hallható különbség van a Roon és a Hqplayer megszólalása között. A Roon egy picit szürkébb, álmosabb hang akár egy, akár 2 gépes környezetben, a Hqplayer egy picivel levegősebb, világosabb lendületesebb. Biztosan lenne olyan, aki “analógosabbnak” mondaná a Roon hangját és jobban is szeretné, de nekem inkább a Hqpalyer jön be.
Szóval erre jutottam.
Természetesen nem kell a leírtakkal egyetérteni, sőt vitatni is lehet a “teszt” kivitelezését., komolyságát.
Nem kétségbevonva azoknak a véleményét, akik hallanak a Tidal és a helyi file között különbséget, elég biztos vagyok abban, hogy a fenti rendszerben és a kipróbált zenékkel, felvételekkel ez a különbség nálam nem volt hallható.
Nem jutottam semmi lehetséges megoldásra. Különösen akkor ha RAM-ból fut az operációs rendszer és a lejátszó szoftver is nem nagyon van olyan műszaki érv, ami szerint másképpen kellene szólni a kétfajta forrásnak, ha a file-ok garantáltan ugyanazok és ha a lejátszó szoftverek lejátszás előtt mindent a memóriába töltenek.
Kisérleteztem hát kicsit.
Az alábbi PC-t használtam a kisérlethez.
ASUS P10-WS munkaállomás alaplap, 4 magos 25 W TDP Xeon CPU, külső Hydrasound 20V, 10A lineáris táp, majd 450W-os HDPlex DC - ATX konverter a gépen belül, ipari ECC RAM 16 GB, teljesen passziv hűtésű kivitel, semmilyen mozgó alkatrész nincs a gépben. NIncs belső tároló sem, bootolás egy 64 GB-os USB memóriáról, majd bootolás után a memória eltávolítva. Vagyis minden memóriából futtatva. Operációs rendszer Audiolinux, a legfrissebb real-time Kernellel, ebben az audio feladatokra dedikálva 2 mag a 4-ből, a többi az operációs rendszert, file managementet és a hálózatot kezeli. CPU működési frekvencia lebutítva 1 GHz-re. Ethernet csatlakozás az internet szolgáltató routeréhez közvetlenül történt, ami szintén egy Hydrasound 12V, 3A lineáris tápról megy. Audio kimenet vagy az Audio Note / EVGA Nu Audio PCIe kártyán keresztül illetve egy Jcat Femto OCXO órajelgenerátoros USB kártyán keresztül a frissen firmware upgradelt Holo Audio Spring 2 DAC-ra (ami igy már Windows 10 és 2019 server alatt is kompatibilis a spec órajeles HiFI usb kártyákkal, mint a Jcat, Pink Faun vagy PPang v2). Minden audio, táp és USB kábelezés Wireworld OCC ezüst, hangfalak a PMC Result6 aktív monitorok közeltérben hallgatva, Isoacoustics alátéten, a PC és a külső tápok Atacama Hifi állványon.
Hangerő nagyon halk és a nagyon hangos között váltogatva.
Az Audiolinuxon belül Roon és / vagy Hqplayer futott, memóriából és a helyben lejátszott trackek is a memóriából futtatva.
Igyekeztem olyan zenéket keresni a Tidalon, amik megvannak CD-n is és a FLAC file-t a CD-ről én csináltam és amiket jó eséllyel csak egyszer adtak ki és nincs remasterelt verziója sem. Sebestyén Ernő, Balogh Kálmán felvételei például általában ilyenek, jól ismerem őket, de Hobo és Katona Klári is továbbá sokféle skandináv modern jazz, mint például Bugge Wesseltoft felvételei is. Csak 44,1k FLAC 16 bites felvételeket hallgattam, nativan, minden felkonvertálás nélkül a a D/A konverter R2R NOS DAC módjában. A zenékből ha lett volna MQA változat az jó eséllyel más maszterelés, így olyanokra nem is gondoltam.
A végeredmény:
Semmi különbséget nem hallottam.
Amennyiben mindent memóriából futtatok és memóriából játszom a zenéket is, és minden alkatrésze passziv a rendszernek, így nem hallható általam észlelhető különbség.
ABX tesztelés ugye kizárva, a vakteszt is, de én ezeknek amúgy sem vagyok híve. Sem az AN/EVGA kártyán keresztül, sem a Holo Audio DAC-on keresztül. A kétféle kártya kimenete parallel is megszólaltatható a Roon alatt, mint zóna és az aktiv hangfalat hajtó passziv előfokon keresztül lehet váltogatni közülük. Az EVGA kártya kimenete egy hangyafaroknyival halkabb volt, mint a Holoé, de ezt figyelembe vettem illetve korrigáltam.
Kipórbáltam 2 gépes rendszerben is, ahol egy iMac Pro futtatta a Roon -t és a a Hqplayert is és a fent leirt audio PC csak mint Roon Bridge és NAA eszköz futott.
Így sem hallottam különbséget.
Megpróbáltam a Hqplayer alatt ebben a 2 gépes felállásban DSD256-ra, DSD512-re felkonvertálni is a Roon felől érkező zenéket, de különbséget ez sem mutatott, miközben általában is lágyabban, finomabban szólt minden DSD512-ben, anélkül, hogy a lendület elveszett volna belőle. Természetesen az iMacben már volt fizikai háttértár, a gyári Apple (Samsung 970 Pro OEM) 1 TB-os M2 SSD, a helyi lejátszás onnan ment, az internetes router Ethernet portjait használva, az audio PC-ben viszont ilyenkor is a fentebb leirt módon minden memóriából futott.
Meg kell jegyezni, hogy jól és egyértelműen hallható különbség van a Roon és a Hqplayer megszólalása között. A Roon egy picit szürkébb, álmosabb hang akár egy, akár 2 gépes környezetben, a Hqplayer egy picivel levegősebb, világosabb lendületesebb. Biztosan lenne olyan, aki “analógosabbnak” mondaná a Roon hangját és jobban is szeretné, de nekem inkább a Hqpalyer jön be.
Szóval erre jutottam.
Természetesen nem kell a leírtakkal egyetérteni, sőt vitatni is lehet a “teszt” kivitelezését., komolyságát.
Nem kétségbevonva azoknak a véleményét, akik hallanak a Tidal és a helyi file között különbséget, elég biztos vagyok abban, hogy a fenti rendszerben és a kipróbált zenékkel, felvételekkel ez a különbség nálam nem volt hallható.
- gyszabolcs
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 43
Most látom, hogy van egy Apple TV 4K-d is és van egy módszer amivel az Apple TV távirányítóját tudod használni a Mac-ed távirányítására (pl. iTunes, QuickTime, Keynote stb.). Azt sajnos nem tudom, hogy az Audirvana-t tudod-e így távirányítani, ezt neked kell kipróbálnod. Az Apple TV távirányítójának párosításához le kell töltened a SiriMote nevezetű kis alkalmazást a Mac-edre innen: http://bit.ly/sirimotezip
Miután letöltötted és elindítottad az alkalmazást egy varázslószerű segítővel átvezet a párosítás folyamatán (angol nyelven).

Röviden leírva, ki kell húznod az áramforrásból az Apple TV-t és a Mac-en meg kell nyitnod a Rendszerbeállításokban a Bluetooth panelt. A távirányítón 5 másodpercig nyomva kell tartanod a Menu és a hangerő fel (+) gombokat és amikor a Bluetooth beállításokban megjelenik a távirányító csak rá kell nyomnod a párosítás gombra. Természetesen ha újra az Apple TV-vel akarod használni a távirányítót akkor újra párosítanod kell vele.
Miután letöltötted és elindítottad az alkalmazást egy varázslószerű segítővel átvezet a párosítás folyamatán (angol nyelven).

Röviden leírva, ki kell húznod az áramforrásból az Apple TV-t és a Mac-en meg kell nyitnod a Rendszerbeállításokban a Bluetooth panelt. A távirányítón 5 másodpercig nyomva kell tartanod a Menu és a hangerő fel (+) gombokat és amikor a Bluetooth beállításokban megjelenik a távirányító csak rá kell nyomnod a párosítás gombra. Természetesen ha újra az Apple TV-vel akarod használni a távirányítót akkor újra párosítanod kell vele.
- Aszpirin
- V.I.P.

Köszi mindkettőtöknek! Nemrég cseréltem le a 2009-es iMac-emet a 2017-esre, és most jövök rá, hogy akkor ez már az N-edik dolog, ami közben kivezettek (ld. optikai drive, line in bemenet, 5.1-es mini toslink kimenet, és akkor itt az IR port is), persze az árak az egekben vannak azért náluk... na mindegy, úgy kell nekem.gyszabolcs írta: ↑2019.07.27., szomb. 19:00Az Apple 2012 környékén vette ki az IR portokat a gépeiből, tehát az ettől újabb modelleket már csak okostelefonokkal lehet távirányítani az AppStore-ból ingyenesen letölthető iTunes Remote alkalmazással.
Közben kiderült, hogy van az Audirvanához egy A+ Remote nevű mobil app, amivel pont a lehető legkényelmesebben lehet vezérelni mobileszközről az Audirvanát futtató “szervert”, így probléma megoldva.
Nem ingyen van ez az app sem, de az egyszeri 3500 forintot megéri, megvettem, jól működik.
- Csatolmányok
-
- 9C56C965-E184-49F0-8568-153E5869C6BA.png (1.73 MiB) Megtekintve 3178 alkalommal
- gyszabolcs
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 43
Az Apple 2012 környékén vette ki az IR portokat a gépeiből, tehát az ettől újabb modelleket már csak okostelefonokkal lehet távirányítani az AppStore-ból ingyenesen letölthető iTunes Remote alkalmazással.
- Aszpirin
- V.I.P.

Mac-es fórumtársakat kérdezném: régebben lehetett a Mac-ekhez táviranyítót társítani, ez megszűnt mar, vagy csak én bénázok?
- Vinkler
- Adminisztrátor

Ezt én is így gondolom, ettől függetlenül nem azt tapasztalom, amit írtál.alto írta: ↑2019.07.26., pén. 19:57Kereskedőként azért ez olyan nagy bánatot, gondot nem okoz, számítógépes forráshoz is kell DAC, és a bevétel szempontjából nagyjából mindegy, hogy streamert adok el vagy DAC-ot.Vinkler írta: ↑2019.07.26., pén. 10:28Nem használok hálózati lejátszót, mac-et használok, többek között ezért is. Aki nem barátkozik pc-vel, vagy egyéb számítógép alapú lejátszással, azoknak jó a hálózati lejátszó. Mondjuk apámnak, aki képtelen lenne megbírkózni egy oc-s rendszerrel, de a hálózati lejátszóval el lenne. A kereskedők legnagyobb bánatára ez a generáció egyre olvad és szerintem a mi generációnk már nem fog forraskészüléket vásárolni, mert valami számitógépes setupot fog használni a fiatalabbakról nem is beszélve. Ez van, valtozik a világ.wittao írta: ↑2019.07.26., pén. 09:48
Igen, szolgaltatok jonnek, szolgaltatok mennek. Viszont akinek meg van most egy halozati lejatszoja ami az adott szolgaltatot tamogatja (es nem nagyon kapaloznak, hogy firmware frissitesevel megkapd az ujat lasd N50A - N50AE), akkor ott el lehet adni olyannak az elektronikat akit eppen az a szolgaltato nem erdekel... vagy kuka, vagy maradt a fajl-alapu lejatszas.
Mac-en az Audirvana is 3 szolgaltatot tamogat, ha kihullik valamelyik akkor kerdes melyik mellett teszik le a voksukat (szerzodnek le), es utana az marad a szoftverben. Te felhasznalokent elfontheted, a masik szolgaltato jo lesz-e, vagy meg lejatszo szoftvert is valtanod kell ha esetleg nem jott be.
Itt ezekrol van szo, hogy amiert eddig fizettel, egy streaming szolgaltato csodbe menetele eseten lehet Te is veszitesz majd ezzel es pont nem annyiba fog “kerulni”, hogy nezel egy masikat.
A szoftverek szerintem hamarabb lépnek, mint az eszközgyártók. Régen használtam Audirvana-t, de aztán telepítettem a szolgáltató desktop változatát, amivel tökéletesen meg vagyok elégedve, így azt használom.
Mióta magyarországon is elérhető Tidal, azóta hasznalom. Tehát évekről beszélünk és nem hinném, hogy ha,arosan letérdelne. 5-10 évenként HA esetleg ujra kell tervezni, na bumm, nem a világ vége, főleg, hogy párhuzamosan használok mást is, ahol szintén megvannak a listáim.
Kereskedőként azért ez olyan nagy bánatot, gondot nem okoz, számítógépes forráshoz is kell DAC, és a bevétel szempontjából nagyjából mindegy, hogy streamert adok el vagy DAC-ot.Vinkler írta: ↑2019.07.26., pén. 10:28Nem használok hálózati lejátszót, mac-et használok, többek között ezért is. Aki nem barátkozik pc-vel, vagy egyéb számítógép alapú lejátszással, azoknak jó a hálózati lejátszó. Mondjuk apámnak, aki képtelen lenne megbírkózni egy oc-s rendszerrel, de a hálózati lejátszóval el lenne. A kereskedők legnagyobb bánatára ez a generáció egyre olvad és szerintem a mi generációnk már nem fog forraskészüléket vásárolni, mert valami számitógépes setupot fog használni a fiatalabbakról nem is beszélve. Ez van, valtozik a világ.wittao írta: ↑2019.07.26., pén. 09:48Igen, szolgaltatok jonnek, szolgaltatok mennek. Viszont akinek meg van most egy halozati lejatszoja ami az adott szolgaltatot tamogatja (es nem nagyon kapaloznak, hogy firmware frissitesevel megkapd az ujat lasd N50A - N50AE), akkor ott el lehet adni olyannak az elektronikat akit eppen az a szolgaltato nem erdekel... vagy kuka, vagy maradt a fajl-alapu lejatszas.Vinkler írta: ↑2019.07.26., pén. 09:40
Igen. És, ha áramszüntet van, akkor a zene sem szól! (Hacsak nem akksis rendszered van)
Akkor van másik szolgaltató és valoszínűleg hamarosan lessz 3.4. Stb.
Engem a legális kölcsönzés, vagy bérlés egyáltalán nem zavar. Nem érdekel, hogy nem vásárolom meg a lemezeket, Nincs bennem efajta birtoklási vágy, bár valahol megvan többszáz cd-m, meg lp-m, in case, bár eddig SOHA nem kellett elővennem.
Szóval számomra ez a fajta problémakör teljesen irreleváns.
Mac-en az Audirvana is 3 szolgaltatot tamogat, ha kihullik valamelyik akkor kerdes melyik mellett teszik le a voksukat (szerzodnek le), es utana az marad a szoftverben. Te felhasznalokent elfontheted, a masik szolgaltato jo lesz-e, vagy meg lejatszo szoftvert is valtanod kell ha esetleg nem jott be.
Itt ezekrol van szo, hogy amiert eddig fizettel, egy streaming szolgaltato csodbe menetele eseten lehet Te is veszitesz majd ezzel es pont nem annyiba fog “kerulni”, hogy nezel egy masikat.
A szoftverek szerintem hamarabb lépnek, mint az eszközgyártók. Régen használtam Audirvana-t, de aztán telepítettem a szolgáltató desktop változatát, amivel tökéletesen meg vagyok elégedve, így azt használom.
Mióta magyarországon is elérhető Tidal, azóta hasznalom. Tehát évekről beszélünk és nem hinném, hogy ha,arosan letérdelne. 5-10 évenként HA esetleg ujra kell tervezni, na bumm, nem a világ vége, főleg, hogy párhuzamosan használok mást is, ahol szintén megvannak a listáim.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
- Vinkler
- Adminisztrátor

Kb. ez a lényeg.Aszpirin írta: ↑2019.07.26., pén. 16:57Éna “csak vannak, akik vitatják”-ra adtam lehetséges magyarázatot. Hogy esetleg miért vitatják.Shimano írta: ↑2019.07.26., pén. 16:35Értem hogy nem mindegy,de nem is ez a lényeg,ha nem az hogy ugyanaz a minőség érhető el mint a vásárolt letöltésnél,tehát cd minőség.Ez már egy válasz is lehet annak a tendenciának a miértjére is amit wittao lentebb belinkelt,mert azért nem mindegy hogy előfizetek csak,vagy egyenként mindent megvásárolok.Aszpirin írta: ↑2019.07.26., pén. 15:44
Ez szerintem azért van így, mert nem mindegy a lejátszó lánc. Nemrég még nálam is jobban szólt az SACD, de pár napja van egy "rendesebb" (Wadia) DAC-om, és azon kaptam magam, hogy a "kipróbálom Tidal-on, és ha jó, megveszem CD-n/SACD-n" helyett egyesével hallgatom végig a Tidal-on korábban kedvencként megjelölt albumokat, és nem tudok leállni... Pedig a forrás nem is egy audio PC, csak egy "mezei" iMac, ami a dolgozószova átellenes részében található, ezért egy 8m-es (!!!) Supra USB kábellel kötöttem össze a hifi-állványon található DAC-kal. Mégis brutál jól szól. (nem minden persze, csak a többség, de a Tidal már csak ilyen...). Ja, Tidal Premiumról beszélek én is.
Az ok hogy az egyiknél megmarad és a tiéd,de ez ma már nem akkora előny mert elérhető szinte minden azonnal.Persze biztos van olyan felvétel ami letöltéssel vagy fizikai hordozón érhető csak el,de ez idővel egyre inkább változni fog,és cd minőségben minden elérhető lesz.Aki meg jobbat akar,annak ott a letöltés lehetősége a nagyobb felbontású felvételekhez.
Ez így végül is jól hangzik,kérdés persze hogy mennyibe is fáj legalább a cd minőségét kinyerni a minőségre igényesebbeknek ezekkel a kütyükkel.
Majdnem 30 év CD-zés után a tavalytól csak azért vettem CD-ket, mert azok jobban szóltak nálam, mint a Tidal. Egyes zenei műfajok torrentezése (pl. a klasszikusoké) etikai okokból nem az én műfajom, tehát a legális lehetőségek maradnak. Aztán amikor azt látod, hogy egy legális letöltés egy kiadótol annyiba kerül vagy még többe is, mint a fizikai SACD, akkor marad az SACD (vagy CD). Most viszont nagyon úgy néz ki, hogy egyelőre maradok a Tidalnál, mert elértem a CD minőséget vele. Havi egy jobbminőségű CD árából elérek annyi zenét CD minőségben, amennyit egész életemben nemlenne időm egyszer végighallgatni. Az én értelmezésemben vett zenei gyűjtemény fogalma ezzel teljesen átértékelődik.
Hogy mennyibe fájhat ez? Az én esetemen kevesebbe, mint 100 jóminőségű CD új ára. Deal![]()
(a számítógépet nem számoltam bele, mert nem audio PC, és messze nem csk zenehallgatásra használom. Csak a használtan vett DAC és a szükséges kábelek árát vettem bele).
És innen szerintem csak jobb minőség irányába mozdul a dolog, szóval hol itt a probléma?! Szerintem sehol. Rengeteg cd-m van. Saját magamnak húztam be, de nem hallgatom őket, helyette Tidalt hallgatok és örülök neki.
- Aszpirin
- V.I.P.

Éna “csak vannak, akik vitatják”-ra adtam lehetséges magyarázatot. Hogy esetleg miért vitatják.Shimano írta: ↑2019.07.26., pén. 16:35Értem hogy nem mindegy,de nem is ez a lényeg,ha nem az hogy ugyanaz a minőség érhető el mint a vásárolt letöltésnél,tehát cd minőség.Ez már egy válasz is lehet annak a tendenciának a miértjére is amit wittao lentebb belinkelt,mert azért nem mindegy hogy előfizetek csak,vagy egyenként mindent megvásárolok.Aszpirin írta: ↑2019.07.26., pén. 15:44Ez szerintem azért van így, mert nem mindegy a lejátszó lánc. Nemrég még nálam is jobban szólt az SACD, de pár napja van egy "rendesebb" (Wadia) DAC-om, és azon kaptam magam, hogy a "kipróbálom Tidal-on, és ha jó, megveszem CD-n/SACD-n" helyett egyesével hallgatom végig a Tidal-on korábban kedvencként megjelölt albumokat, és nem tudok leállni... Pedig a forrás nem is egy audio PC, csak egy "mezei" iMac, ami a dolgozószova átellenes részében található, ezért egy 8m-es (!!!) Supra USB kábellel kötöttem össze a hifi-állványon található DAC-kal. Mégis brutál jól szól. (nem minden persze, csak a többség, de a Tidal már csak ilyen...). Ja, Tidal Premiumról beszélek én is.
Az ok hogy az egyiknél megmarad és a tiéd,de ez ma már nem akkora előny mert elérhető szinte minden azonnal.Persze biztos van olyan felvétel ami letöltéssel vagy fizikai hordozón érhető csak el,de ez idővel egyre inkább változni fog,és cd minőségben minden elérhető lesz.Aki meg jobbat akar,annak ott a letöltés lehetősége a nagyobb felbontású felvételekhez.
Ez így végül is jól hangzik,kérdés persze hogy mennyibe is fáj legalább a cd minőségét kinyerni a minőségre igényesebbeknek ezekkel a kütyükkel.
Majdnem 30 év CD-zés után a tavalytól csak azért vettem CD-ket, mert azok jobban szóltak nálam, mint a Tidal. Egyes zenei műfajok torrentezése (pl. a klasszikusoké) etikai okokból nem az én műfajom, tehát a legális lehetőségek maradnak. Aztán amikor azt látod, hogy egy legális letöltés egy kiadótol annyiba kerül vagy még többe is, mint a fizikai SACD, akkor marad az SACD (vagy CD). Most viszont nagyon úgy néz ki, hogy egyelőre maradok a Tidalnál, mert elértem a CD minőséget vele. Havi egy jobbminőségű CD árából elérek annyi zenét CD minőségben, amennyit egész életemben nemlenne időm egyszer végighallgatni. Az én értelmezésemben vett zenei gyűjtemény fogalma ezzel teljesen átértékelődik.
Hogy mennyibe fájhat ez? Az én esetemen kevesebbe, mint 100 jóminőségű CD új ára. Deal
(a számítógépet nem számoltam bele, mert nem audio PC, és messze nem csk zenehallgatásra használom. Csak a használtan vett DAC és a szükséges kábelek árát vettem bele).
- Vinkler
- Adminisztrátor

Én azt látom, hogy idővel cd minőségtől magasabb minőségben is elérhetőek lesznek a kedvenc zenéink. A Tidal masters is ez irányba halad...Shimano írta: ↑2019.07.26., pén. 16:35Értem hogy nem mindegy,de nem is ez a lényeg,ha nem az hogy ugyanaz a minőség érhető el mint a vásárolt letöltésnél,tehát cd minőség.Ez már egy válasz is lehet annak a tendenciának a miértjére is amit wittao lentebb belinkelt,mert azért nem mindegy hogy előfizetek csak,vagy egyenként mindent megvásárolok.Aszpirin írta: ↑2019.07.26., pén. 15:44Ez szerintem azért van így, mert nem mindegy a lejátszó lánc. Nemrég még nálam is jobban szólt az SACD, de pár napja van egy "rendesebb" (Wadia) DAC-om, és azon kaptam magam, hogy a "kipróbálom Tidal-on, és ha jó, megveszem CD-n/SACD-n" helyett egyesével hallgatom végig a Tidal-on korábban kedvencként megjelölt albumokat, és nem tudok leállni... Pedig a forrás nem is egy audio PC, csak egy "mezei" iMac, ami a dolgozószova átellenes részében található, ezért egy 8m-es (!!!) Supra USB kábellel kötöttem össze a hifi-állványon található DAC-kal. Mégis brutál jól szól. (nem minden persze, csak a többség, de a Tidal már csak ilyen...). Ja, Tidal Premiumról beszélek én is.
Értem hogy nem mindegy,de nem is ez a lényeg,ha nem az hogy ugyanaz a minőség érhető el mint a vásárolt letöltésnél,tehát cd minőség.Ez már egy válasz is lehet annak a tendenciának a miértjére is amit wittao lentebb belinkelt,mert azért nem mindegy hogy előfizetek csak,vagy egyenként mindent megvásárolok.Aszpirin írta: ↑2019.07.26., pén. 15:44Ez szerintem azért van így, mert nem mindegy a lejátszó lánc. Nemrég még nálam is jobban szólt az SACD, de pár napja van egy "rendesebb" (Wadia) DAC-om, és azon kaptam magam, hogy a "kipróbálom Tidal-on, és ha jó, megveszem CD-n/SACD-n" helyett egyesével hallgatom végig a Tidal-on korábban kedvencként megjelölt albumokat, és nem tudok leállni... Pedig a forrás nem is egy audio PC, csak egy "mezei" iMac, ami a dolgozószova átellenes részében található, ezért egy 8m-es (!!!) Supra USB kábellel kötöttem össze a hifi-állványon található DAC-kal. Mégis brutál jól szól. (nem minden persze, csak a többség, de a Tidal már csak ilyen...). Ja, Tidal Premiumról beszélek én is.kaef2 írta: ↑2019.07.26., pén. 10:57Igen, jól.Shimano írta: ↑2019.07.26., pén. 10:52Jól értelmezem azt hogy a Tidal hifi előfizetéssel ugyanaz a minőség érhető el mint egy olyan veszteségmentes albumletöltéssel,amik pl az előadók honlapján is vásárolhatóak?
Ha ez így van,akkor inkább az előfizetés,nem?Vagy valamit rosszul látok? Nem igazán vagyok képben ebben,csak látom hogy több előadó honlapján adott a veszteségmentes letöltési lehetőség is,csak éppen az majd annyi mint pl egy cd lemez ára.
Csak ezt vannak akik vitatják.
- Aszpirin
- V.I.P.

Ez szerintem azért van így, mert nem mindegy a lejátszó lánc. Nemrég még nálam is jobban szólt az SACD, de pár napja van egy "rendesebb" (Wadia) DAC-om, és azon kaptam magam, hogy a "kipróbálom Tidal-on, és ha jó, megveszem CD-n/SACD-n" helyett egyesével hallgatom végig a Tidal-on korábban kedvencként megjelölt albumokat, és nem tudok leállni... Pedig a forrás nem is egy audio PC, csak egy "mezei" iMac, ami a dolgozószova átellenes részében található, ezért egy 8m-es (!!!) Supra USB kábellel kötöttem össze a hifi-állványon található DAC-kal. Mégis brutál jól szól. (nem minden persze, csak a többség, de a Tidal már csak ilyen...). Ja, Tidal Premiumról beszélek én is.kaef2 írta: ↑2019.07.26., pén. 10:57Igen, jól.Shimano írta: ↑2019.07.26., pén. 10:52Jól értelmezem azt hogy a Tidal hifi előfizetéssel ugyanaz a minőség érhető el mint egy olyan veszteségmentes albumletöltéssel,amik pl az előadók honlapján is vásárolhatóak?
Ha ez így van,akkor inkább az előfizetés,nem?Vagy valamit rosszul látok? Nem igazán vagyok képben ebben,csak látom hogy több előadó honlapján adott a veszteségmentes letöltési lehetőség is,csak éppen az majd annyi mint pl egy cd lemez ára.
Koszonom, jol latod. A szezon es a fazon kisse osszekeveredett. Azt is leirtam mar parszor, hogy van kb 6000 cdm, amiket sajat kezuleg rippeltem be es a lassan kb 100 db dsd256, dsd 128 nativedsd.com kiadvany mellett van meg tobb ezer nagy felbontasu (48 k - 384 k, dsd64, dsd128) sajat keszitesu es megvett felvetel is. Sokkal tobb penzt koltok felvetelek vasarlasara, koncertekre mint hifire, ma mar. Regebben maskent volt persze.Shimano írta: ↑2019.07.26., pén. 11:17Wittao szerintem itt kevered a dolgokat.A cd minőség sokaknak elég,viszont amit kaef2 ajánlott az az amit ki lehet hozni egy felvételből,és amit a sok kétkedőnek hallania kellene mielött véleményezi a digitális világot.wittao írta: ↑2019.07.26., pén. 11:08Igen, jol egy bizonyos felbontasig, nem?
Te szoktad a 256DSD-anyagokat reklamozni (bocs ajanlani) itt letoltesre, tehat 24/96-nal nagyobb felbontasban csak a qubuz tud streamelni (ami egyelore nem erheto el mindenhol).
Tehat meg magad is vitatod, kulonben Tidalrol hallgatnal zenet es nem adnal ki penzt a NativeDSd-n megveheto albumokert es magas felbontasert.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Mégcsak gondolati szinten sem merült fel bennem, hogy Tidal utáló vagy, csak egyszerűen más kontextusba helyezem a “problémádat”, és jelzem, hogy számomra ez nem jelent problémát.wittao írta: ↑2019.07.26., pén. 10:41Meg mielott valami Tidal utalokent lennek beallitva :)Vinkler írta: ↑2019.07.26., pén. 10:28Nem használok hálózati lejátszót, mac-et használok, többek között ezért is. Aki nem barátkozik pc-vel, vagy egyéb számítógép alapú lejátszással, azoknak jó a hálózati lejátszó. Mondjuk apámnak, aki képtelen lenne megbírkózni egy oc-s rendszerrel, de a hálózati lejátszóval el lenne. A kereskedők legnagyobb bánatára ez a generáció egyre olvad és szerintem a mi generációnk már nem fog forraskészüléket vásárolni, mert valami számitógépes setupot fog használni a fiatalabbakról nem is beszélve. Ez van, valtozik a világ.wittao írta: ↑2019.07.26., pén. 09:48
Igen, szolgaltatok jonnek, szolgaltatok mennek. Viszont akinek meg van most egy halozati lejatszoja ami az adott szolgaltatot tamogatja (es nem nagyon kapaloznak, hogy firmware frissitesevel megkapd az ujat lasd N50A - N50AE), akkor ott el lehet adni olyannak az elektronikat akit eppen az a szolgaltato nem erdekel... vagy kuka, vagy maradt a fajl-alapu lejatszas.
Nekem is van elofizetesem, de egyszeruen nem tudom csak erre raallitani az eletemet, tudom nem fog orokke tartani.
Pont az iden kezdtek el masszirozni Norvegiaban Jay-Z-t (Tidal tulajdonosa), a hallgatoi szamok meghamisitasa miatt, es veszteseges is a tortenet. Ahogy a Spotify is (piramisjatek ugyebar).
Az, hogy dedikalt Tidal appot hallgatsz nem jelent kulonbseget, ha a szolgaltato be adja a kulcsot a Tidal App ures lesz ha elinditod, mindegy h. Audirvana-ba beagyazva van vagy sem.
A halozati lejatszok piaca pedig eleg nagy, rengeteg ember hallgat igy zenet, barmennyire is mas az irany, egy ideig meg biztosan ott lesznek a polcokon. Az audio ipar is tomve van dedikalt lejatszokkal, dedikalt tamogatott szolgaltatokkal, ezek ha tonkremennek a lejatszo ezen kepessege megy a kukaba.
A PC-s lejatszas megadja a lehetoseget, hogy eleg konnyen atugorjon a felhasznalo egyik szolgaltatorol a masikra. Ezt nem vitattam sohasem, sot.
Azt viszont nehezen hiszem, hogy a Tidal bejelentene a leallasat, akkor a gyomros utan mindenki csak legyintene egyet es az elet megy tovabb... szerintem ez nem ilyen egyszeru.
A dedikált lejátszoszoftvert csupán azért említettem meg, hogy, HA, ESETLEG, másikat kell beszerezni, amit nem támogat átmenetileg pl az Audirvana, akkor sincs dráma, hiszen mindenkinek van sajt lejátszószoftvere.
Ismétlem önmagam, ha 5-10 évente váltanom kell, nem fogok sírvafakadni.
- suminator968
- V.I.P.

- Értékelés: 1082
És még egy nyomós indok a streaming mellett, youtoube music, most próbálgatom, lehet marad.
Mit tesz isten, támogatja a lejátszóm :)
Lejátszási listák, klippek, filmek, otthon, autóban, munkahelyen.
Mit tesz isten, támogatja a lejátszóm :)
Lejátszási listák, klippek, filmek, otthon, autóban, munkahelyen.
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 7865
Aki érteni akarja, érti. Aki nem akarja érteni, az is érti, csak úgy csinál, mint aki nem érti.wittao írta: ↑2019.07.26., pén. 10:54Mit ertesz “okositott” oprendszerek es lejatszo szoftverek alatt?asebestyen írta: ↑2019.07.26., pén. 10:01Volt idő, mikor a zenei tartalmak a magyar átlagkeresethez képest gyakorlatilag elérhetetlenek voltak a nagyközönség számára, pláne nagy zenei repertoár. Akkor se volt szép dolog a torrent ha úgy veszem, de ma már nagyon gáz (nem csak a ma letöltött tartalom, hanem a régi megtartása is). Mint az "okosított" oprendszerek és lejátszó szoftverek használata. Akinek nem inge, véletlenül se vegye magára! Aki viszont esetleg szellemi terméket állít elő (ha esetleg az fizikia formát is ölt), gondolkozzon el, ha tőle lopnának...
Persze itthon az is menő volt annó, hogy a nagy kedvenchez elvitte a rajongó dedikáltatni az írt CD-t. És elvárta hogy jókedvűen, csak neki szólóan, egyedileg legyen az dedikálva.
Én akkor is megvettem a kedvenceimet CD-n, amikor nem volt lejátszóm, elképzelni nem tudtam/tudom, hogy úgy várjam a következő albumot, hogy lopom. Ma már nem kell fizikai adathordozón megvenni, a fájlokat is meg lehet. Ezeken a tényeken mit sem változtat, ha az adott személy hifista, sőt ha arra büszke is, hogy hifista, meg minőség, meg drága rendszer, akkor még sokkal gázabb.
Audio Linux alatt ingyenesen mehet a dolog?
Ez az egész egy olyan dolog egyébként, hogy nekem senkinek sem kell elszámolnia semmivel. Amúgyse kifelé kéne élni az életet, hanem befelé, hogy picit filozofáljunk is.
Egyébként az "ingyenes" szoftvereknél sem kell feltétlen ingyen használni azt, némi pénz elküldésével akár meg lehet köszönni a másik ember munkáját, mégha ez itthon nem is divat, esetleg más módon segíteni azok munkáját, pl tesztelés különböző környezetekben, stb. Tudom, tudom...
Nem a személyek az érdekesek itt számomra ismét, mielőtt hatalmas szőnyegbombázásba kezdenél, hanem a globális folyamatok. Pl marha gyorsan tudnak az emberkék reagálni a legújabb szoftverek megjelenésére egy azonnali telepítéssel, hisz pár kattintás, de mikor bármiféle áldozatot kéne hozni, mert mondjuk lett egy normális, legális, elfogadható megoldás, akkor lehet akár évekig hezitálni, kifogásokat keresni, akármi. Nekem furcsa.
Azt az adathordozós jogdíjas posztot, remélem csak viccnek szántad.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
Wittao szerintem itt kevered a dolgokat.A cd minőség sokaknak elég,viszont amit kaef2 ajánlott az az amit ki lehet hozni egy felvételből,és amit a sok kétkedőnek hallania kellene mielött véleményezi a digitális világot.wittao írta: ↑2019.07.26., pén. 11:08Igen, jol egy bizonyos felbontasig, nem?kaef2 írta: ↑2019.07.26., pén. 10:57Igen, jól.Shimano írta: ↑2019.07.26., pén. 10:52Jól értelmezem azt hogy a Tidal hifi előfizetéssel ugyanaz a minőség érhető el mint egy olyan veszteségmentes albumletöltéssel,amik pl az előadók honlapján is vásárolhatóak?
Te szoktad a 256DSD-anyagokat reklamozni (bocs ajanlani) itt letoltesre, tehat 24/96-nal nagyobb felbontasban csak a qubuz tud streamelni (ami egyelore nem erheto el mindenhol).
Tehat meg magad is vitatod, kulonben Tidalrol hallgatnal zenet es nem adnal ki penzt a NativeDSd-n megveheto albumokert es magas felbontasert.
https://freeyourmusic.com/move-from-spo ... tidal.html
Mert sokan irták a online playlist elvesztését.. ez probléma a megoldásra, ha valaki nem ismerné.
Mert sokan irták a online playlist elvesztését.. ez probléma a megoldásra, ha valaki nem ismerné.
Ez igazságtalanság, de egy igazságtalanság nem kompenzálható ki egy másikkal.wittao írta: ↑2019.07.26., pén. 10:49No es mi a helyzet az igazsagerzeteddel annak kapcsan, amikor nagy szazaleku hattertarat tenyleg csak hattertarnak vesznek meg (nem zene, film stb), es adatokat tarolnak rajta, de a zeneszeknek akkor is fizetik a jogdijakat?kaef2 írta: ↑2019.07.26., pén. 10:46A torrentezésnek csak egy oldala van. Amikor valaki vesz egy háttértárat, akkor nem annak a jogdíjából nem nagyon jut semmi a zenésznek.wittao írta: ↑2019.07.26., pén. 10:34
A fajl alapu zenehallgatas nem tudom miert egyenlo a torrentezessel Nalad. Pont Te szoktad belinkelni a Letoltheto jo minosegu anyagokat amiket meg lehet venni.
Lehet beszelgetni arrol is, mennyi jogdijat fizetunk meg az adathordozok megvasarlasakor... nem veletlenul a torrentszolgaltatok masszirozasat is kenytelenek voltak a hatosagok abbahagyni. Szoval ennek a torrent utalo dolognak azert ket oldala van!
Ha valakit érdekel, akkor itt tudja megnézni menniy egy garddrive árában ajogdíj:
http://www.artisjus.hu/wp-content/uploa ... Tarifa.pdf
A streamingből ha kevés is, de megbízhatóan eljut és az autentikus file megvásárlásból is, amint amilyen az általam olyan sokszor említett nativedsd.com oldal is, közvetlenül annak, akinek a zenéjét megvettük, meghallgattuk.
Attól még nem lesz számomra korrektebb a torrent, mert a diszk árában megfizettem valamiféle jogdíjat, mivel nem az én akaratomnak megfelelően jut el a kedvenc zenészeimhez a jogdíjam. Igaz ez a szoftverekre is. Ettől persze még mindenki ugy hallgat zenét, ahogy kedve tartja.
Egeszeben nezzuk mar a dolgokat, ne csak egy oldalrol megvilagitva (a nekunk kenyelmesebbol mondjuk).
Tévé stúdióknak meg mindenféle film produkciós cégeknek is szállítok nagy, sok száz vagy akár ezer terabyte-os háttértárakat is, kb 20 éve, ezt a jogdíjat például ők is kifizetik, pedig csak saját jogos adatokat tárolnak rajta. Ettől még nem kezdenek el vadul torrenten filmeket letöteni, hogy kompenzálják az igazságtalanságot.
Ez a kollektiv büntetés elve, amiben a magyar állam a világ előtt jár jelentősen. De itt nem politizálnék, meg persze amugy sem.