AstraCDX írta: ↑2019.09.15., vas. 20:20
Denon DRM-800 típust ismeri valaki ?
Ajánlható, jó választás lehet ?
Üdv.
Astra
Elég bizalomgerjesztő masina, most hogy rákérdeztél rákerestem.
Beugrott, hogy a DRM 740-et ismerem, hallottam annak idején (90`-évek) egy ismerősömnél.
Hangminőségileg így nehéz mit mondani róla, viszont nekem feltűnt, hogy a mechanikája csendesebben működött mint az általam ismert/próbált magnók mechanikája. Amire még felhívta a gazdája a figyelmemet az a fejeket tartó híd, ami az én Sony-mban műanyag, ebben bizony aluöntvény. Ami még nagy különbség, hogy az én Sony-m (mindkét említett típus) ugyan három motoros, de ebből csak kettő tartozik a lejátszás/csévéléshez, a harmadik csak a kazettaajtót nyitja, csukja. Ellentétben a Denon mindhárom motorja a mechanika működését szolgálja, a kazettaajtót viszont kézzel kell csukni.
Akkor még menőnek, spécinek gondoltam a motoros kazettaajtó müködést, ma már inkább parasztvakításként tekintek rá. A kevesebb néha több.
Az általad említett DRM 800, elvileg még komolyabb, bár öregebb, mint a DRM 740, ha hihetünk a Denon hierarhiájának.
Ha belefér az árban, egy próbát megérhet.
Közben nekem is jár az agyam, ha odajutok mit is kellene venni? Most azt mondom, mivel felvételeket nem valószínű, hogy készítenék vele, ezért nem eröltetném a 3 fejest, beérném egy 2 fejes Nakamichi-vel. Az még talán megfizethető, a 3 fejes már nem is annyira.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech