Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DAC-olás

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6162

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

8 perce, RIEC írta:

Majd hazamennek a legények és az asszony megkérdi: na mit hallgattatok? - Hát, hallgattunk CD-ét és SACD-ét és képzeld nem arra figyeltünk, hogy kik, mit és hogyan játszanak hanem arra, hogy meghalljuk-e a források közötti különbséget. Hegyeztük is a fülünket piszkosul. - És ennek mi értelme? Olcsóbb lett tőle egy kiló kenyér? Férfiak...

Technikai kérdés egy elég sok technikai jellegű vitát tartalmazó fórumon. Több értelmet keresni benne, na annak nincs értelme. Amit meg sugallsz - hogy maga a zene maga fontosabb - azzal teljesen egyetértek.

• Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

RIEC

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: RIEC »

1 hour ago, Aszpirin said:

Csak egy megjegyzés: a súlypont nem a DAC-ok tesztelésén volt, hanem, hogy ugyanolyan rendszerben mennyire hallható a különböző formátumok közti különbség. 

Én továbbra is jó ötletnek tartanék egy többszereplős vaktesztet, ilyen összehasonlításra, és kíváncsi lennék a végeredményre... Amint lesz megfelelő rsztereó rendszerem (sajnos nem túl hamar, mert most viszonylag nagy, ház körüli projektekre kell minden anyagi), én szervezek is egy ilyent, ha addig valaki nem ejti meg... Arra lennek kíváncsi, hányan, és milyen bizonyossággal mondanák meg, hogy éppen melyik formátum szól szerintük, illetve “látatlanban”, csak fülre hagyatkozva, nem tudva, hogy melyik formátumból megy ugyanaz a zene, osztályozni is kellene a hallottakat, és érdekes lenne, hogy melyik zenénél melyik formátum milyen osztályozást kap, és ebben mekkora a szórás.

Majd hazamennek a legények és az asszony megkérdi: na mit hallgattatok? - Hát, hallgattunk CD-ét és SACD-ét és képzeld nem arra figyeltünk, hogy kik, mit és hogyan játszanak hanem arra, hogy meghalljuk-e a források közötti különbséget. Hegyeztük is a fülünket piszkosul. - És ennek mi értelme? Olcsóbb lett tőle egy kiló kenyér? Férfiak...

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

DAC-olás

Csak egy megjegyzés: a súlypont nem a DAC-ok tesztelésén volt, hanem, hogy ugyanolyan rendszerben mennyire hallható a különböző formátumok közti különbség. 

Én továbbra is jó ötletnek tartanék egy többszereplős vaktesztet, ilyen összehasonlításra, és kíváncsi lennék a végeredményre... Amint lesz megfelelő rsztereó rendszerem (sajnos nem túl hamar, mert most viszonylag nagy, ház körüli projektekre kell minden anyagi), én szervezek is egy ilyent, ha addig valaki nem ejti meg... Arra lennek kíváncsi, hányan, és milyen bizonyossággal mondanák meg, hogy éppen melyik formátum szól szerintük, illetve “látatlanban”, csak fülre hagyatkozva, nem tudva, hogy melyik formátumból megy ugyanaz a zene, osztályozni is kellene a hallottakat, és érdekes lenne, hogy melyik zenénél melyik formátum milyen osztályozást kap, és ebben mekkora a szórás.

• Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

DAC-olás

20 perce, nadtom írta:

Milyen dac-okat hallgattatok meg? Melyik lett a legjobb? 

Tomya majd leírja a pontos típusokat, de a nyerő az RIF Audio DAC volt ☺︎ 

A másik kettő két külön készülék integrált belső DAC-ja volt (egy régebbi Marantz meg egy Yamaha lejátszó, ha érdekelnek a pontos áramkör-típusok, akkor összeszedem). Azért volt szükség a beépített DAC-okra, mert hibrid SACD/CD is szerepelt a “tesztben”, amikor korongos forrásokat hallgattunk, és mindkét lejátszó csak koax kimenettel rendelkezik, amin ugye a DSD nem megy ki (ezt korábban is tudtam elméletben, de most már alkalmam volt megtapasztalni is... SACD-re rakva a koax kimenet néma maradt...). Így persze nem volt 100%-osan technikailag korrekt az összehasonlítás, a DSD és CD között, de a lényeg úgy is lejött...

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1038

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: tonya »

8 perce, nadtom írta:

RIF UK24T JAN-CHS-6SL7GT Sylvania csővel a jelenlegi felállásban nálam most ez a befutó. (más erősítővel, dobozzal, csőkészlettel, kábellel pedig lehet, hogy más DAC-om) tudom, hogy nem ez a csúcs DAC, de nekem tetszik.
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1038

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: tonya »

1 órája, Aszpirin írta:

Egy élmény volt, KÖSZÖNÖM!!!

Én is köszönöm, hogy eljöttél, mindig jó dolog megismerni a fórumról személyesen is a fórumtársakat. A listát nem felejtettem el majd küldöm.

Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 402

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: nadtom »

1 órája, Aszpirin írta:

A végeredmény: én sem fogom “hajkurászni” ezt a DSD-dolgot (bár azt már korábban is írtam, hogy én nem érzékelek lényeges különbséget a kettő között, főleg nem “drámait”). Viszont tonya DAC-jára rögtön azt mondtam, hogy “kell nekem, ide vele!” , persze a válsza egy határozott “Nem adom!” volt. - tipust csak tonya engedélyével írok, me talán ez nem is reklám helye, viszont eléggé meggyőző volt :-)

Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

DAC-olás

2018. 05. 22. at 15:32, tonya írta:

Szia !

Nyitott vagyok a kérésre, technikát biztosítom, ha érdekel.

Egy élmény volt, KÖSZÖNÖM!!!

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

DAC-olás

2018. 05. 26. at 0:00, wittao írta:

Volt nálam Menyus és az USB/SPDIF transzport megoldások ... őszintén mondhatom, meg lettem győzve. Most már más szemmel nézek ezekre a nagy felbontásokra és az ezzel kapcsolatos számháborúra. IGazán nagyon nagyon drága rendszerrel kell rendelkezni szerintem, hogy számítson a DSD128 valakinek. A jövőben USB/SPDIF transzport + DAC megoldást fogok használni. Köszi mindenkinek az ezzel kapcsolatos segítségét!

Írtam egy rövidebb szösszenetet róla:

Yess! 

Én meg imént jöttem haza tonya-tól, ahol több zenét is “leteszteltünk” CD- ill. DSD formátumban, különböző (integrált illetve csöves) DAC-kal is. Volt köztük jazz, klasszikus és “akusztikus gitárcentrikus - szép női hangos” könnyűzene. Mi is arra a következtetésre jutottunk, hogy a DAC maga sokkal lényegesebb, mint a forrás formátum. Ugyanazzal a formátummal, különböző DAC-okkal jól hallható különbséget tapasztaltam. Ugyanazon a DAC-on a különböző formátumok eredmenyeztek némi hallható különbséget, de egyrészt ez egyáltalán nem volt “drÁmai” (ha egyáltalán hallható volt), másrészt szerintem az erősen pillanatnyi hangulat- és zenestílus-függő, hogy részemről melyik ítéltetik éppen jobbnak. Igen, volt amikor a CD-formátum (44,1 kHz PCM) tetszett jobban, min a DSD.

A végeredmény: én sem fogom “hajkurászni” ezt a DSD-dolgot (bár azt már korábban is írtam, hogy én nem érzékelek lényeges különbséget a kettő között, főleg nem “drámait”). Viszont tonya DAC-jára rögtön azt mondtam, hogy “kell nekem, ide vele!” , persze a válsza egy határozott “Nem adom!” volt. - tipust csak tonya engedélyével írok, me talán ez nem is reklám helye, viszont eléggé meggyőző volt :-)

Ja, tonya “cuccánál” jobbat én nem kívánok magamnak ☺︎ 

@tonya: ezúton is köszönöm az élményt!

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: lehoako »

10 hours ago, wittao said:

Volt nálam Menyus és az USB/SPDIF transzport megoldások ... őszintén mondhatom, meg lettem győzve. Most már más szemmel nézek ezekre a nagy felbontásokra és az ezzel kapcsolatos számháborúra. IGazán nagyon nagyon drága rendszerrel kell rendelkezni szerintem, hogy számítson a DSD128 valakinek. A jövőben USB/SPDIF transzport + DAC megoldást fogok használni. Köszi mindenkinek az ezzel kapcsolatos segítségét!

Írtam egy rövidebb szösszenetet róla:

Nagyon jó irány! Remélem, a jövőben is leírod majd a tapasztalataidat, ahogy eddig is és ezzel sikerül irányt mutatni az érdeklődőknek (habozóknak/bzonytalankodóknak) az egyre nagyobb zajban :-))).

kaboca36
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 223

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: kaboca36 »

16 hours ago, wittao said:

Az elkovetonek itt van webshopja, nem feltetlenul olcso diy cuccoknak nez ki  :

http://quanghao.com/es9038pro-pd94327.html?lang=en

Azert mert mar fel csovesedet........   a felhasznalt alkatreszek sajnos megdobjak az arat es normalis orszagogkban 4-5000 dolcsi nem szamit olyan eget veroen draganak.

de a korabbi cuccai elerhetoek,megfizethetoek  voltak......igaz csak a nyaklapert fizettem 150 dolcsit, mire azt telepakoltam en is 300ezer forint korull jartam,de igy is meg erte. szerintem jobb mint egy Audio Note 3. akarhanyas.......      a mai araknal meg siman jobb,mikor 1 milla alatt nem talalk ertelmes dolgot....
Revox B750MkII, B225, B77, B795 (Shure V15 Type IV, Type II).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).

Töki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 627

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Töki »

A Hapi-t lehet /érdemes/  iec helyett dc inputtal venni. A komoly külső tápot minden bizonnyal meghálálná. 

Nekem a Rednet 3-ba került egy kiváló analóg táp (úgy, hogy visszaállítható teljesen gyári állapotba) - ég és föld.

Ha összejön, hamarosan vendégségben lesz nálam egy dac kártyás Hapi és kipróbálhatom vele a HQ Player dsd felkonvertálás kínálta lehetőségeket. Nagyon kíváncsi vagyok, mivel a Rednet 3 meg a jelenlegi dac-om nem tudnak dsd-t.

MZX Audio PDU-F07 hálózati szűrő
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 356

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: hifis »

6 órája, lehoako írta:

5E az máris másfél Mihály.

Ha már szóba került, csak kikerestem a Merging árakat. Egy német shopból kinézve: a Hapi alapkészülék áfásan 2400Eur, a belevaló D/A prémium kártya (ami minden formátumot tud) pedig 1700Eur, tehát összesen 4100Eur, valamivel olcsóbb, mint a fenti készülék. (A Merging Nadac-nak sokféle kiépítése van, a legegyszerűbb a sima sztereó, az 11ezer Euró, a legkomplikáltabb a 8 csatornás Roon playerrel kombinált verzió 14500Eur.) Mindezek tükrében a Hapi ugyan nagyberuházás, de ár/érték arányban nem rossz.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

DAC-olás

1 hour ago, wittao said:

Ahogy kinez, lehet mar nem is diy  de az 5000 usd nem keves phindz erte.

5E az máris másfél Mihály. Elég komoly fejesugrás, pláne a 9038PRO életgörbéjét magam elé képzelve. Másrészt ugye, szoktuk mondani, h a chip egy dolog, legalább ugyanolyan fontos, vagy még fontosabb (sztem utóbbi) az analóg szekció és az egész implementáció. Note kondik (jó, hogy már nem Kaiseiek, de akkor is...), csövek, ellenállatok, minden totál minőségi(nek látszik, de ettől még lehet mindegyik hamisítvány is).

Érdekes, van, ahol a Kaisei a jobb, van, ahol a BG.

http://sw1xad.co.uk/black-gate-vs-kaise ... rs-review/

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

DAC-olás

35 minutes ago, wittao said:

Az elkovetonek itt van webshopja, nem feltetlenul olcso diy cuccoknak nez ki  :

http://quanghao.com/es9038pro-pd94327.html?lang=en

Ötezer Dezső? Nem kimondottan olcsó DIY... :-)

kaboca36
Fórumlakó
Fórumlakó

DAC-olás

57 minutes ago, lehoako said:

Kaboca36, lehet valamit tudni arról, h ezek mik és ki gyártja őket? Meg valami egyéb infot még? Előre is köszönöm! 

Ezek mind a diyaudio forum tagjainak munkai, ott nem csak a szajuk jar hanem csinalnak is valamit    .  http://luckit.biz/product/waveio/

jo par evvel ezelott vettem oket, a WaveIO-t meg gyartja Lucien,de mar nem sokaig mert sajnos a Windows driverert kemeny penzeket kell letenni

A DacEnd2  mar regota nem elerheto, pedig igen jol szol a kis vacak AD1865 dac-kal es a csoves kimenovel es a Salas fele tappal..

http://www.diyaudio.com/forums/quanghao ... ffoli.html

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

DAC-olás

8 hours ago, kaboca36 said:

pont ezert kell neha a DIY megoldasokat alkalmazni.   A tapot kulon kapja nem az a zajos USB-rol.   mindenfele formatummal megbirkozik es van I2S es SPDIF kimenet.

A hangja is eleg korekt plane ha jo fele dac-kal parosul.

Kaboca36, lehet valamit tudni arról, h ezek mik és ki gyártja őket? Meg valami egyéb infot még? Előre is köszönöm! 

kaboca36
Fórumlakó
Fórumlakó

DAC-olás

On 5/21/2018 at 9:29 AM, menyus2 said:

Minden Dac ban van USB Bridge jellemzoen Xmos,Amanero micro controller,ami I2s buszon komunikal a Dac chippel.Ez egy DD konverzio az USB utan.A gyartok sajnos nem foglalkoznak ennek a korekt megepitesevel leginkabb a gyari desinght epitik be.Olcso orakkal keves tapkorrel szar jelutakkal.Az beszedes hogy egy 10.000 Eus dacban az USB 5v harol megy az Xmos Panel.A gyenge megepites miatt mar itt belefullad a zajba rengeteg hasznos informacio..

pont ezert kell neha a DIY megoldasokat alkalmazni.   A tapot kulon kapja nem az a zajos USB-rol.   mindenfele formatummal megbirkozik es van I2S es SPDIF kimenet.

A hangja is eleg korekt plane ha jo fele dac-kal parosul.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 881

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: tottyi »

15 órája, wittao írta:

@kakaox : koszonom az eszreveteleket mindenkeppen atragom meg a kovetkezo napokban/hetekben a temat

@Töki @hifis : koszonom az ajanlast, ez total ismeretlen volt szamomra, utanaolvasok

Szerencsere ma Menyussal (Core Audio) sikerult egy hosszabbat beszelnem a temarol, es sok dologra ravilagitott o is, ezuton koszonom neki a nagyon korrekt szakmai magyarazatot es az idejet, hogy ram szanta!

Ki fogok probalni nehany megoldast mostanaban, es termeszetesen egy jo eredmeny erdekeben el tudom en hagyni ezt a dsd dolgot. Eddigi tapasztalataim ellentetesek ezzel, de lehet a nem dsd anyagokat hallgattam eddig rossz minosegben, ezert tunt a dsd erosebbnek. Meglatjuk  

koszi a segitseget Nektek, majd beszamolok merre jutottam ha van ra erdeklodes.

szep estet mindenkinek!

Engem erdekelne mire jutottal mert kb ugyanott vagyok ahol Te.   Mondjuk en nem hallgatok DSD-et mert nincs taviranyithatos erositom es a windowsban nativ DSD-nel nem lehet a hangerot szabalyozni. De viszont erre a koaxra vagyok kivancsi mert nekem is USB-en megy a DAC-ba a jel bar meg elso generacios DAC-om van Menyus-ektol. Az XLR-t is be kene mar kotnom rajta meg minden.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 356

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: hifis »

2 órája, Töki írta:

Esetleg beszerezni egy Merging Hapi-t dac-kártyával, ami tud dsd-t..

Ezzel egyetértek. A Merging egy studiós szoftvert - hardvert készítő cég. Az audio jel az ő rendszerükben ethernet kábelen közlekedik, (lásd kaef2 korábbi posztjait), aminek például egyik előnye, hogy nem érzékeny a kábel hosszra, akár 10m-en is minőség romlás nélkül vezethető. Ez sokszor jól jön, ha a pc nem igazán tehető a hifi, vagyis a dac közelébe.

A Merging, hogy hasznosítsa ezt az általa használt Ravenna AES67-nek nevezett protokollt, beszállt a high-end piacba is, vagyis kihozta a studiós készülék feltuningolt hifi verzióját (Merging Nadac), ami minden formátumot kezel. Ezt jó svájci szokás szerint alaposan felárazták, most éppen verziótól függően tizenezer euróért mérik.

Ennek lehet elviselhetőbb árú (de azért ez sem olcsó) alternatívája a Hapi studiós cucc, ami beltartalomban és hangban is lényegében ugyanaz, mint a Nadac. Hátránya annyi, hogy csak 25 pólusú d-sub csatlakozói vannak, tehát kell egy átalakító a szokásos audio kábelekhez.

Nekem mindkét készülék megvan, bevált, szóval aki belevágna egy usb-s nyűgök nélküli pc - dac projektbe, szívesen megmutatom, mit tudnak.

Töki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 627

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Töki »

Esetleg beszerezni egy Merging Hapi-t dac-kártyával, ami tud dsd-t..
MZX Audio PDU-F07 hálózati szűrő
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum

kakaox
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 385

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: kakaox »

12 hours ago, wittao said:

... Tehát a legegyszerűbb módszer, ha az audioPC-ben egy i2S kártya van, a DAC-omon pedig egy i2S bemenet, így rögtön a DAC-ommal kommunikálok a legrövidebb jelút érdekében. Valami Pink Panther cég csinálta ezt évekkel ezelőtt, nem tudom azóta mi lett velük, vagy bebizonyosodott, hogy a módszer mégsem jó, nem tudom.

...lehet hagyom a francba ezt a dac mizériát és hallgatom azt ami van  

Szia Wittao!

Régebben már belinkeltem, amit keresel I2s kártya, az nem Pink Panther, hanem Pink Faun!

Véleményem szerint kár ebbe az egész USB - SPDIF/I2s "buliba" belekavarodnod. Bedugod az USB kábelt a gépedbe a másik végét meg a DACba és hallgatod a zenét.

Ha DSD akkor úgy, ha multibites PCM akkor meg úgy, mindenféle egyéb kütyüt kihagyva.

Tapasztalatom a következő, ha DSD-t akarod natívan hallgatni, akkor egy USB-SPDIF konverterből csak I2s kimeneten csatlakoztatva tudod kihozni a DSD jelet, (a PCMnek mindegy)

viszont ez a kapcsolat messze alulmarad a többi Coax (SPDIF), vagy XLR (AES-EBU) kapcsolatok mellett.

Van persze kivétel, mert a Rockna készülékek ezen a kapcsolaton teljesítenek a legjobban, de ez a fehér holló.

Tehát, ha fontos a DSD natív átvitele a DACodba, akkor a legcélszerűbb kihagyni a külső konvertereket, ha tovább tudsz lépni a DSD hamis varázsán

(miszerint ez mindennél jobb) akkor lehet, illetve érdemes bevetni a külső konvertereket.

....ja és élvezni a zenehallgatást, nem pedig formátumoktól várni a megváltást :-)

Eleje: Passzív hűtésű HTPC (Sotm LAN, USB, központi Clock, Switch)+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Audio-GD Master 7 DAC
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp  Vége:Sonus Faber Guarneri Memento  Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian  Szoba:Panel

menyus2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 485

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: menyus2 »

Toszavakban,C.Media,olcso Pcm chioek,Phase Noise,digitalis zaj.

Nem azt irtam hogy a 10k s dac zajos,hanem hogy nem korrekt az USB bejarata az arahoz kepest.

De ezt szerintem te tudod.Igy a valasz 22.

Nincs nagyon idom ide irogatni,ha valakinek kerdese van hivjon..

„A balgatag ember úgy van az élet igazságával, mint a gyerek a káposztafejjel. Száz levelét leszaggatja, s csak mikor a kemény torzsához ér, akkor veszi észre, hogy a káposztát eldobta.”

Jester
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 328

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Jester »

2018. 05. 21. at 9:29, menyus2 írta:

Minden Dac ban van USB Bridge jellemzoen Xmos,Amanero micro controller,ami I2s buszon komunikal a Dac chippel.Ez egy DD konverzio az USB utan.A gyartok sajnos nem foglalkoznak ennek a korekt megepitesevel leginkabb a gyari desinght epitik be.Olcso orakkal keves tapkorrel szar jelutakkal.Az beszedes hogy egy 10.000 Eus dacban az USB 5v harol megy az Xmos Panel.A gyenge megepites miatt mar itt belefullad a zajba rengeteg hasznos informacio..

Pedig van olyan széles körben használt DAC chip aminél nincs külön USB Bridge, hanem közvetlenül a DAC chip kezeli az USB bemenetet.

Miért fontos egy DD átvitel esetén az, hogy milyen drága órákat használnak? A ma kapható legolcsóbb órajelgenerátorok is többszörösen megfelelnek a célnak.

Számosítva mekkora nálad az a zaj (gondolom itt már az analóg kimenetre gondolsz) amibe egy 10.000 EUR-os DAC belefullad?

Because great sound fills the room, shakes the house, breaks the heart, stirs the soul, and always always will

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 402

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: nadtom »

1 órája, wittao írta:

Tényleg megköszönném, ha leírnátok ezt. Eddig olyan boldog voltam a DAC-ommal, ami mindezt tudta. HA feljebb akarok lépni, akkor ezt tényleg szét kell szednem több készülékre?

Igen, ha ragaszkodsz a dsd-hez akkor mélyebben a zsebbe kell nyúlni, mert usb transzporton kívül egy jobb dac-ot is kell venni (mert a Spdif nem tudja a nativ dsd-t, ha jól tudom). 

Én most bőven elvagyok a HD12 dac-ommal, persze egyszer majd szeretnék egy HD30-at (de nem a dsd miatt).  

Én a helyedben kérnék kipróbálásra egy usb transzportot (pl. Menyustól), és szerintem ha meghallod mekkorát dob a hangon egy ilyen kütyü, lehet elengeded a dsd vonalat.  

Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”