Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!

Sztereó erősítők

nagygabor1982
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 201

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: nagygabor1982 »

Sziasztok,

Egy kis tanácsra vágyom.

Azon indult el az agyam, hogy a hangsugárzóim megérdemelnének talán egy komolyabb erősítőt. De ez csak egy mostanában megfogalmazódott kósza gondolat.

Jelenleg Egy Denon 1055R-l hajtok 1 pár Dynaudio EMIT M20-t. Nem mintha nem lennék megelégedve a hanggal, csak elindult a vezérhangya, hogy hátha egy komolyabb erősítő akár többet is kihozhatna belőlük. 

Tudom, minden relatív, meg kellene hallgatni, stb.

De, van esetleg olyan erősítő gyártó/típus, ami nagyon egymásra találna papíron a Dynokkal?

Vagy ha valaki tapasztalatból tud olyat, ami jó párosítás lehet, köszönöm, ha ad ötletet, csak hogy merre induljak el nagyjából. Nem milliós cuccokra gondolok, hanem olyasmikre, amik árszegmensben is kb. a dynok súlycsoportjában vannak, vagy akár lejjebb.

Köszönöm!

korpicschess
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 7

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: korpicschess »

Sziasztok! 

Van nekem egy Musical Fidelity E11 erősítőm. Azoktól kérdezem, akik ismerik a típust, hogy milyen árkategóriában állja meg a helyét / mi lenne jó alternatívája (KEF R100 hangsugárzóval)? 

Lehetne ezt esetleg távirányítóssá alakítani? 

frei34
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 152

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: frei34 »

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata a Godina G15-ös erősítővel kapcsolatban? Előre is köszönöm!

AST
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 34

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: AST »

Ok ! Köszönöm a választ.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Doky »

2 órája, AST írta:

Üdv !

Kaptam egy Musical Fidelity B1-es erősítőt, ehhez milyen doboz ajánlott ? Egy régi Orion HS40-esben gondolkodtam, de itt lebeszéltek róla.

Korban valami hasonló dobozt keress. A szoba méret, a hallgatott zenei stílusok fényében válassz. Jó pár éve vendégeskedett nállam is, az érzékenyebb dobozokkal jobban boldogult de inkább a zenékkel volt vállogatós. Árához mérten akusztikus zenéken nagyon jó volt de a pop, metal annyira nem volt az ő terepe.

De nem szeretnélek befolyásolni, neked kell megfüllelni (mindenki más)!

Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

AST
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

9 perce, tamagaba írta:

nem egy erős darab - másod készüléknek konyhába jó lesz. De a dobozt akkor se hanyagold el.

Köszönöm a választ. Mondjuk nem a konyhába szánom...

AST
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

9 perce, bitrograde írta:

Angolt. Regát, Roydot, Celestiont (ebből a régieket)...

Köszönöm a választ.

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

36 minutes ago, AST said:

Üdv !

Kaptam egy Musical Fidelity B1-es erősítőt, ehhez milyen doboz ajánlott ? Egy régi Orion HS40-esben gondolkodtam, de itt lebeszéltek róla.

Angolt. Regát, Roydot, Celestiont (ebből a régieket)...

Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

AST
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

Üdv !

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1038

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tonya »

10 órája, BNandi írta:

Sziasztok! 

Előre bocsátom, hogy elég laikus vagyok hifi téren.

Egy Kenwood Model Eleven II erősítő jó párosítás lehet egy B&W CDM 1-hez vagy más B&W bookshelf speakerhez? 

Vagy ezt így nem lehet megmondani, és ha már ilyet kell kérdeznem, akkor úgy is hülye vagyok hozzá, és nem fogok különbséget hallani? 

Nos a szóban forgó erősítőt nem ismerem, viszont nekem is van B&W CDM 1 SE dobozom, amivel nálam nagyon jól kijött az egy Primare A20 MKII és egy Exposure XV-ös erősítő volt.

Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......

BNandi
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: BNandi »

Sziasztok! 

Előre bocsátom, hogy elég laikus vagyok hifi téren.

Egy Kenwood Model Eleven II erősítő jó párosítás lehet egy B&W CDM 1-hez vagy más B&W bookshelf speakerhez? 

Vagy ezt így nem lehet megmondani, és ha már ilyet kell kérdeznem, akkor úgy is hülye vagyok hozzá, és nem fogok különbséget hallani? 

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3197

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: audioline »

Buherálás a fedlap leszedése után lepleződhet le. Kíváncsiskodás/fotózás miatti gépháztető nyitás engem nem zavar. Persze ki mire bukik...
.

vidor2009
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 400

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: vidor2009 »

5 hours ago, béres jános said:

Sajnos ebben az ügyben nem lehet igazán jó döntést hozni! Van aki gond nélkül szétszedi, és vannak akik az istenért sem nyúlnak hozzá! És van olyan vásárló is aki kimondottan a csavarokat figyeli hogy hozzá lett-e nyúlva!Mindenesetre komoly vásárlási szándéknál illő megmutatni ha a vevő kéri!

Ha egy csavart kicsavarunk,az meglátszik!

Ettől kezdve az eladó készülék sok vevő számára buherált lesz ,így eladhatatlanná válik részükre!

Gyuri

béres-jános
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 298

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: béres-jános »

1 órája, vkz írta:

Szerintem azért vannak a zenehallgatók között olyanok, akik nem is merik lecsavarozni az erősítő burkolatát. Vagy tényleg nincs megfelelő szerszáma hozzá. De persze feltételezhetünk rosszat is.

Sajnos ebben az ügyben nem lehet igazán jó döntést hozni! Van aki gond nélkül szétszedi, és vannak akik az istenért sem nyúlnak hozzá! És van olyan vásárló is aki kimondottan a csavarokat figyeli hogy hozzá lett-e nyúlva!Mindenesetre komoly vásárlási szándéknál illő megmutatni ha a vevő kéri!

Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum

vkz
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 256

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: vkz »

Szerintem azért vannak a zenehallgatók között olyanok, akik nem is merik lecsavarozni az erősítő burkolatát. Vagy tényleg nincs megfelelő szerszáma hozzá. De persze feltételezhetünk rosszat is.

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1053

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: BLX »

4 csavart milyen összeg felett éri meg kitekerni? 

A kérdés tényleg költői volt. Van akinek van kedve hozzá van akinek nincs. Én szívesen megmutatnám/befotóznám ha eladnék és könnyű a művelet.

Volt már itt is olyan eladott erősítő amiről otthon derült ki, hogy át van építve. Az eladó sem tudott róla...

Rooibos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 179

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Rooibos »

17 hours ago, BLX said:

Az miért lehet, hogy ha valaki árul egy erősítőt, de érdeklődésre nem hajlandő belső képeket küldeni a készülékről?

Nem újszerű eszközre gondolok, hanem régebbire, ahol érdemes lehetne látni mi van belül.

Négy csavar kitekerése ennyire nem megvalósítható?

Inkább érdemes kerülni az ilyen eladókat?

Milyen árkategória?

Adtam már el úgy erősítőt, hogy el kellett vinni Pestről Miskolcra, Vass Andrási Gyuri bácsihoz szakvéleményezni - de az annyiba is került, és "belefért" 2 x 200 km autózás és egy nap szabadság.

Egy 200 ezer forint alatti készüléket én sem állnék neki belülről lefotózni egy potenciális vásárló kérésére sem. Egyrészt időigényes, másrészt semmi kedvem belemenni parttalan vitákba önjelölt műszaki szakértőkkel.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Doky »

3 hours ago, BLX said:

Költői kérdés:

Az miért lehet, hogy ha valaki árul egy erősítőt, de érdeklődésre nem hajlandő belső képeket küldeni a készülékről?

Nem újszerű eszközre gondolok, hanem régebbire, ahol érdemes lehetne látni mi van belül.

Lehet szimplán nincs kedve kitekerni a 4-6-8 csavart, lehet nincs megfelelő "csavarkulcsa" (vannak érdekes csavarok) vagy valami takargatnivalója van!?

Mondjuk én a legjobbat szoktam feltételezni!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1053

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: BLX »

Költői kérdés:

ricsif
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 5

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: ricsif »

2018. 04. 22. at 18:51, ricsif írta:

Akinek van tapasztalata Onkyo A-9711-gyel, esetleg nem eredeti távirányítóval próbálta (az eredeti RC-314S típusú)?

Nekem van még egy RC-302S, illetve egy RC-378S típusú, azok alapvetően jól kezelik (hangerő, bemenet választás, tuner, CD funkciók), de a POWER gomb nem megy (ami feltűnt, hogy az RC-314S-en SYSTEM POWER van), illetve a SLEEP se (mondjuk ez lehet csak T-4711-gyel működik, nekem egy kis T-405X-em van helyhiány miatt, de jó kompromisszumnak tűnt, hiszen van benne RDS, ACCUCLOCK), pedig még néha azt is használnám.

Szóval privátban megkaptam a választ; ezúton is köszönöm @Anden-nek!

Eléggé benéztem a dolgot:

nincs is standby üzemmód az erősítőn, a SYSTEM POWER pedig a perifériákat kapcsolja

nincs is SLEEP gomb az RC-314S-en; magyarázkodás: kicsit bezavart, hogy mindkét Onkyo távomon van), illetve csak a T-4711 19. oldalán említik ezt a funkciót (persze itt felmerül a kérdés, hogy vajon mi történik... csak leáll a lejátszás, tuner kikapcsol, ilyesmi, de az erősítő bekapcsolva marad? Nem annyira energiatakarékos, bár ha nem megy a hang stb., akkor gondolom nem sokkal fogyaszthat többet, mint standby-ban?!

ricsif
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 5

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: ricsif »

Akinek van tapasztalata Onkyo A-9711-gyel, esetleg nem eredeti távirányítóval próbálta (az eredeti RC-314S típusú)?

Nekem van még egy RC-302S, illetve egy RC-378S típusú, azok alapvetően jól kezelik (hangerő, bemenet választás, tuner, CD funkciók), de a POWER gomb nem megy (ami feltűnt, hogy az RC-314S-en SYSTEM POWER van), illetve a SLEEP se (mondjuk ez lehet csak T-4711-gyel működik, nekem egy kis T-405X-em van helyhiány miatt, de jó kompromisszumnak tűnt, hiszen van benne RDS, ACCUCLOCK), pedig még néha azt is használnám.

A slusszpoén az, hogy van egy Logitech Harmony Hubom, ami igazából eddig mindent jól működtetett, de az erősítő / Onkyo RI-vel összekapcsolt cuccok kikapcsolása nem megy neki.

Ha valaki esetleg a közelben (XI. kerület) rendelkezik RC-314S-sel egy próba erejére átjönne (sörért/csokiért/kávéért), az is nagy segítség lenne.

costa
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: costa »

47 perce, fülelek írta:

Tisztelt Tengerpart!

A soros ellenállás pont a felsőbasszus tartományt emeli, tehát nem hogy pontosabb lesz a mélyhang, hanem ellenkezőleg. Ez nem ízlés kérdése, ezek jól mérhető dolgok, nem úgy, mint a "virtuális föld", aminek műszaki hatását még érdemben senki sem bizonyította. (a hallott hang befogadására tett hatása az teljesen más tészta)

A bekapcsolási pukkanás erősítő beállítás kérdése, az 5mm membrán kitérés elég sok, egy szervízben ezt kisebbre lehet venni, de egy relés megoldás nem feltétlen ront a hangzáson, pláne ennél az erősítőnél.

A színpad mélységről pedig elsősorban a hangsugárzó és annak elhelyezése tehet, az erősítő már sokkal kevésbé (hacsak nem eleve rossz konstrukció és kivitelezés)

További kellemes zenehallgatást.

Bocsánat akkor nem jól írtam ,tisztább lett megszűntek a  bebúgó mélyek .Biztos így kimarad egy két tartomány.

De elfogadom a tanácsaidat .A virtuális földet kipróbáltuk  házilag azt tapasztaltuk nem méréssel  hanem csak a hallásunkra hagyatkozva a bebúgások megszűntek.

costa
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sztereó erősitők

4 órája, costa írta:

Köszönöm mindenkinek !

costa
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sztereó erősitők

23 perce, fülelek írta:

Tisztelt Tengerpart!

A soros ellenállás pont a felsőbasszus tartományt emeli, tehát nem hogy pontosabb lesz a mélyhang, hanem ellenkezőleg. Ez nem ízlés kérdése, ezek jól mérhető dolgok, nem úgy, mint a "virtuális föld", aminek műszaki hatását még érdemben senki sem bizonyította. (a hallott hang befogadására tett hatása az teljesen más tészta)

A bekapcsolási pukkanás erősítő beállítás kérdése, az 5mm membrán kitérés elég sok, egy szervízben ezt kisebbre lehet venni, de egy relés megoldás nem feltétlen ront a hangzáson, pláne ennél az erősítőnél.

A színpad mélységről pedig elsősorban a hangsugárzó és annak elhelyezése tehet, az erősítő már sokkal kevésbé (hacsak nem eleve rossz konstrukció és kivitelezés)

Szia.

Köszönöm és köszönöm a tanácsokat .

Neked is további jó zenehallgatást !

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5291

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: fülelek »

3 hours ago, costa said:

Szia.

Első hallásra nem is volt olyan rossz.A magas tartományt direkt módban  egy kicsit túl kezeli.A mély egy picit ludnesses ,egy barátom ( fórumtárs) ajánlásával kipróbáltam egy 5w 1ohm ellenállást bekötöttem a hangszóró vezeték és a hangszóró terminál pozitív pólusa közé.Sokkal pontosabbak lettek a mély hangok .De majd csinálni fogok egy virtuális földet amivel lehet még rajta javítani .  A színpad képet ( mélységet ) igazán jól reprodukálja.

Bekapcsoláskor a hangfalak membránját kb.5mm kitolja ,lehet hogy a tervezők direkt kihagyták belőle a késleltető relét hogy ez se szóljon bele a hangba.

Összegzésben nem bántam meg ,hosszú távon el tudom viselni a hangját .

Köszönöm

Tisztelt Tengerpart!

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”