Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Audiophile ösvény és tápszűrő kondicionáló

Töki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 614

Audiophile ösvény vs tápszűrő kondicionáló

Hozzászólás Szerző: Töki »

Valóban hang szempontjából az a legjobb, ha nincs biztosíték. A régebbi d/a konverteremben én is kihagytam a biztit, bemenetválasztót és a hálózati kapcsolót, ahogy István is, az előfokomban pedig 5x20 mm lágyvassal helyettesítettem és rengeteg féktől szabadult úgy fel a rendszer. Igaz áram alatt nem hagytam magára a készülékeket rövidebb időszakra sem.

Az a baj, hogy a drága, gyári készülékeknél nem nagyon mer az ember (én legalábbis) reszkírozni, esetleg a gyáritól valamelyest nagyobb méretet szoktam betenni.. 

A biztosítékoknak is erős saját hangja van - éppen most szórakozom a Rednet 3 lineáris tápegységében (ami emzeperx munkáját dicséri) különféle biztosítékokkal. 2 napig AHP volt bent, de számomra felejthető, mivel inkább mélyebb tónusú, vastag, húsosabb hangot eredményez. Ez egy belépő kategória a 6eFt árával. Jóval komolyabb a Hifi Tuning Supreme, ami finomabb a közép és magas tartományban, mélyben feszesebb és felbontásban komoly előrelépést hoz. Az SR Black még feljebb mutat, kiegyenlítettebb és mentes a Hifi Tuning enyhe fényességétől. 

Egy teszt erejéig azért befog kerülni a lágyvasdarabka a biztosíték helyére, mert azzal mutatkozik meg leginkább a készülék/tápegység és az addig benne használt biztosítékok saját hangja. Inspirálhat, hogy mivel ne hangoljuk a készüléket vagy melyik nyújtja az emészthető kompromisszumot.

A SR Blue-ra kíváncsi lennék nagyon, bár árával simán kiveri magát (nálam), de majd még meglátom..
MZX Audio PDU-F07 hálózati szűrő
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Hozzászólás Szerző: audioline »

Sőt, nem csak a hifi minőségű biztik hiányoznak az erősítőmből, hanem a "jó" hangú" hálózati kapcsoló, nincs bemenet választó, hangerő szabályozó sem. Ezek mind belekotyognak valami keveset a hangzásba.

Valóban így van. Jobb és olcsóbb megoldás...
.

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 925

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Míg egy hagyományos, 20 mm-es üveg olvadóbetét átlagos ára 25-50 Ft között mozog, addig a Furutech biztosíték ára 14.620 Ft/db. 
Tényleg nem az ingyen ebéd kategória, a magyarországi jövedelmi viszonyok mellett ez meglehetősen durván fest - szerintem nem egyszerűen eltúlzott, hanem ez már a rablás kategória...
http://www.luxvill.net/productlist/cpath/120
http://www.kacsa-audio.hu/webshop/home_ ... use.p.2509

Lehet, hogy rablás kategória de lényegesen jobb lesz tőle a hang sajnos   ..... pl: cseréld ki a subban a biztit és azonnal meghallod a különbséget       
"Az igazi barát szemből támad."

hollohazi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 308

Hozzászólás Szerző: hollohazi »

Míg egy hagyományos, 20 mm-es üveg olvadóbetét átlagos ára 25-50 Ft között mozog, addig a Furutech biztosíték ára 14.620 Ft/db. 
Tényleg nem az ingyen ebéd kategória, a magyarországi jövedelmi viszonyok mellett ez meglehetősen durván fest - szerintem nem egyszerűen eltúlzott, hanem ez már a rablás kategória...

Van akinek áldás, van akinek átok, az enyém majd 50 e volt. Az egyik legjobb befektetésnek tartom a rendszeremben.
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő,  47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger

Amatőr61
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 117

Hozzászólás Szerző: Amatőr61 »

...

Utolsó lépésként pár hete minden készülékemben kicseréltem a biztosítékot Furutech biztire. Nem tudtam, hogy mit várjak tőle, elvégre csak egy biztosíték. Egy apró eleme a komponenseknek. Nem, nem az. Nagyon nem. Igen jelentős javulás érhető el ezzel is. Persze az jó kérdés, hogy mi lett volna, ha ezzel kezdem a fejlesztést, ha elsőként a biztosítékot cserélem… Gondolkoztam azon, hogy kipróbálom, azaz a készülékeket a régi kábelekkel, a régi elosztóval bekötöm a fali konnektorba, és úgy cserélgetem a biztiket, de lemondtam róla. Talán majd később. Most élvezem az elmúlt hónapok “munkájának” eredményét. Mindenkinek csak javasolni tudom, hogy vágjon bele, az áramellátás fejlesztése meghozza gyümölcsét!

DE!!! Saját tapasztalat a legfontosabb. Lehet kérdezni, lehet tanácsot kérni. Sőt, érdemes is. De az igazi eredményhez kell a sok óra tesztelés, fülelés, elemzés. Ami elsőre jó, nem biztos, hogy másodikra is. Ami az első percben mosolyt csal az ember arcára, az az első óra végére terhessé válhat. Nincs ingyen ebéd…

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3464

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Van jónéhány "eretnek" tapasztalatom tápellátás ügyben, most csak egyikre hívnám fel a figyelmet: Synergistic Research Quantum Blue fuse
https://forum.audiogon.com/discussions/ ... blue-fuses
Egyelőre egyet vettem a végfokomba, de rövidesen mindenhova ezt veszem. Sosem hittem volna, hogy 2cm ekkora változást képes okozni.Aki meg tudja venni, annak feltétlenül ajánlom.

Most akkor gondolj bele, mi lenne ha nem lenne az erősítődben a hangzást is befolyásolni képes kis bizti? nálam nincs, a DIY erősítőmből kihagyta a hálózati trafó primer és szekunder körbe is rakható biztiket, Mivel az erősítő bumszli toroid hálózati trafója NTC nélkül lerántja az ösvény elején a kismegszakítót, NTC-vel nem, és így az erősítőt az védi.
/Ezt senki ne csinálja utánam, ha mégis, itt kijelentem, hogy engem semmi felelősség nem terhel/
Sőt, nem csak a hifi minőségű biztik hiányoznak az erősítőmből, hanem a "jó" hangú" hálózati kapcsoló, nincs bemenet választó, hangerő szabályozó sem. Ezek mind belekotyognak valami keveset a hangzásba.

hollohazi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 308

Hozzászólás Szerző: hollohazi »

Az utóbbi időben igen ellapult ez a téma, pedig tapasztalatom alapján megéri vele foglalkozni. A címre utalva ugyanakkor csatlakoznék egy jóval korábbi véleményhez, és az Audiophile ösvény ÉS tápszűrő kondícionáló megoldásra szavazok. Még nem érkeztem meg, de az eddigi utamra csak elégedettséggel tudok visszagondolni, íme az út részletei:

Régóta terveztem egy ösvény kiépítését, de a lustaság, illetve a nappali “szétbarmolása” visszatartott ettől. Tavaly viszont belevágtam, és rögtön két ösvényt is kiépítettem. A kiindulási pont két AHP Klangmodul biztosíték, utána nem épp komoly kábelek, az egyik az Ölflex Classic 110 CY, a másik pedik egy árnyékolt, tömör vezetős tűzálló kábel. Már itt kijött az első nagy különbség. Az Ölflex mosott, igazából élvezhetetlen hangot produkált, a tömör tűzálló bejáratlanul is megmutatta az erősségét: több részlet, megfogottabb basszus, nyugodtabb, zeneibb hang. Még mindig ezzel táplálom a rendszerem, de biztos van jobb…

Második lépésben a készülékek hálózati kábeleinek “estem neki”. Járt nálam pár típus, de nem tudtam általános győztest hírdetni. Egyes komponensek a jobb kábelektől szárnyra keltek, míg pl. a Lumin D1 (Sbooster táppal) sokkal közömbösebb volt a továbblépésre. De azért meg lehetett rajta is hallani a különböző tápkábelek “hangját”. A végfokok reagáltak a leginkább érzékenyen a kábelekre.

Aztán jött egy lehetőség, és beruháztam egy P10-be. Persze így sem volt olcsó, sőt… Tavaly nyáron még álmomban sem gondoltam volna, hogy erre az útra térek. De nem bántam meg! A rendszerem egy új arcát ismertem meg, nem is gondoltam volna, hogy ezt ki lehet hozni belőle. Egyébként a P10 árának logikai és lelki értékelésénél néhány dolgot érdemes figyelembe venni:

Egy jó elosztó szintén nem olcsó mulatság. A P10-zel ez megspórolható.
Nem csak a zene lesz jobb, egyértelműen javít a TV és a projektor képén is.
Minden javul. A részletek, a magas, a mély, a színpadkép. Nem kicsit.

Próbálkoztam virtuális föld hatásával is, de nem mélyedtem (még) el benne igazán. Az első tapasztalatok egyértelműen pozitívak, érdemes vele foglalkozni. Nem érdekel, hogy mennyire logikus a VF használata. A fülemnek hiszek.

Utolsó lépésként pár hete minden készülékemben kicseréltem a biztosítékot Furutech biztire. Nem tudtam, hogy mit várjak tőle, elvégre csak egy biztosíték. Egy apró eleme a komponenseknek. Nem, nem az. Nagyon nem. Igen jelentős javulás érhető el ezzel is. Persze az jó kérdés, hogy mi lett volna, ha ezzel kezdem a fejlesztést, ha elsőként a biztosítékot cserélem… Gondolkoztam azon, hogy kipróbálom, azaz a készülékeket a régi kábelekkel, a régi elosztóval bekötöm a fali konnektorba, és úgy cserélgetem a biztiket, de lemondtam róla. Talán majd később. Most élvezem az elmúlt hónapok “munkájának” eredményét. Mindenkinek csak javasolni tudom, hogy vágjon bele, az áramellátás fejlesztése meghozza gyümölcsét!

DE!!! Saját tapasztalat a legfontosabb. Lehet kérdezni, lehet tanácsot kérni. Sőt, érdemes is. De az igazi eredményhez kell a sok óra tesztelés, fülelés, elemzés. Ami elsőre jó, nem biztos, hogy másodikra is. Ami az első percben mosolyt csal az ember arcára, az az első óra végére terhessé válhat. Nincs ingyen ebéd…

Van jónéhány "eretnek" tapasztalatom tápellátás ügyben, most csak egyikre hívnám fel a figyelmet: Synergistic Research Quantum Blue fuse
https://forum.audiogon.com/discussions/ ... blue-fuses
Egyelőre egyet vettem a végfokomba, de rövidesen mindenhova ezt veszem. Sosem hittem volna, hogy 2cm ekkora változást képes okozni.Aki meg tudja venni, annak feltétlenül ajánlom.
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő,  47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger

nickjames
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 52

Hozzászólás Szerző: nickjames »

Az utóbbi időben igen ellapult ez a téma, pedig tapasztalatom alapján megéri vele foglalkozni. A címre utalva ugyanakkor csatlakoznék egy jóval korábbi véleményhez, és az Audiophile ösvény ÉS tápszűrő kondícionáló megoldásra szavazok. Még nem érkeztem meg, de az eddigi utamra csak elégedettséggel tudok visszagondolni, íme az út részletei:

Régóta terveztem egy ösvény kiépítését, de a lustaság, illetve a nappali “szétbarmolása” visszatartott ettől. Tavaly viszont belevágtam, és rögtön két ösvényt is kiépítettem. A kiindulási pont két AHP Klangmodul biztosíték, utána nem épp komoly kábelek, az egyik az Ölflex Classic 110 CY, a másik pedik egy árnyékolt, tömör vezetős tűzálló kábel. Már itt kijött az első nagy különbség. Az Ölflex mosott, igazából élvezhetetlen hangot produkált, a tömör tűzálló bejáratlanul is megmutatta az erősségét: több részlet, megfogottabb basszus, nyugodtabb, zeneibb hang. Még mindig ezzel táplálom a rendszerem, de biztos van jobb…

Második lépésben a készülékek hálózati kábeleinek “estem neki”. Járt nálam pár típus, de nem tudtam általános győztest hírdetni. Egyes komponensek a jobb kábelektől szárnyra keltek, míg pl. a Lumin D1 (Sbooster táppal) sokkal közömbösebb volt a továbblépésre. De azért meg lehetett rajta is hallani a különböző tápkábelek “hangját”. A végfokok reagáltak a leginkább érzékenyen a kábelekre.

Aztán jött egy lehetőség, és beruháztam egy P10-be. Persze így sem volt olcsó, sőt… Tavaly nyáron még álmomban sem gondoltam volna, hogy erre az útra térek. De nem bántam meg! A rendszerem egy új arcát ismertem meg, nem is gondoltam volna, hogy ezt ki lehet hozni belőle. Egyébként a P10 árának logikai és lelki értékelésénél néhány dolgot érdemes figyelembe venni:

Egy jó elosztó szintén nem olcsó mulatság. A P10-zel ez megspórolható.
Nem csak a zene lesz jobb, egyértelműen javít a TV és a projektor képén is.
Minden javul. A részletek, a magas, a mély, a színpadkép. Nem kicsit.

Próbálkoztam virtuális föld hatásával is, de nem mélyedtem (még) el benne igazán. Az első tapasztalatok egyértelműen pozitívak, érdemes vele foglalkozni. Nem érdekel, hogy mennyire logikus a VF használata. A fülemnek hiszek.

audioline
V.I.P.
V.I.P.

tuti!Én nem mértem,de hogyha egy hétköznap du 5-kor vagy vasárnap du.5-kor az bizony hallható!"Sokol" rádiótól fölfelé.Nekem egy jó közepes rendszerem van pontosan detektálható.

A hálózat terheltsége a 'zaj szennyezést' is gyarapítja, az valószínűleg érzékelhető. A befogadó oldal (idegrendszer) sem egyforma. Hétközben stresszben, vagy vasárnapi nyugiban. De lehet, hogy úgy van, ahogy írod.
.

SZL0926
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

Hozzászólás Szerző: SZL0926 »

Valóban meghallható, hogy a hálózatban éppen 220 vagy 235V leledzik?
tuti!Én nem mértem,de hogyha egy hétköznap du 5-kor vagy vasárnap du.5-kor az bizony hallható!"Sokol" rádiótól fölfelé.Nekem egy jó közepes rendszerem van pontosan detektálható.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Ugyanaz a keresztmetszet, mint az MCU 6-nál, csak itt a vezető anyaga tömör alumínium.
egyszerűsített táblázat vezető keresztmetszet és max megengedett ára, réz és alu vezetékre. A táblázatból kiolvasott áram értékhez képest a sorban alatta közelebb álló kismegszakító/biztosító értéket kell elé szerelni.
http://www.sasovits.hu/cnc/irodalom/vezetek_terhel.htm

Nem ellentmondva, inkább praktikus szempontok szerinti terhelhetőség és keresztmetszet számítás, ami viszont nem kalkulál a kábelvezetés körülményeivel:
http://www.partnercable.hu/hu/szolgalta ... tsdXNdPTE=

Amatőr61
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Azt kizártnak tartom, a ház fővezeték 6mm2, a lakás mérőkhöz 4mm2 alu megy. A villamosságban a vezetékeket, kábeleket mindig keresztmetszetben jelölik, arra van szabvány méret sor, nem pedig átmérőben. A vezetékek sok eseteben nem kör keresztmetszetűek. Ha fővezetéke 6mm átmérőt értettél aluba, az 28mm2, már el megy, elment 30éve, ma már kevés. A mérőkhöz a 4mm átmérő 12mm2, az elég lakásokhoz aluban.
Ugyanaz a keresztmetszet, mint az MCU 6-nál, csak itt a vezető anyaga tömör alumínium.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

A jelenlegi fővezeték végig 6-os alu kábel, a lakásokban lévő mérőhöz viszont már csak 4-es aluvezetékkel álltak be. 
1962-ben a kábelvégeket fogóval összetekerte a szaki, kátrányos szigetelőszalaggal jó vastagon betekerte és betuszakolta a kötődobozokba, amelyek azóta "frankón" oxidálódhattak... 
A lakásom mérőjétől van MCU, illetve saját ösvény, árnyékolt, sodrott rézkábelből.
(Zárójelben: tavasszal tervezzük a fővezeték cseréjét + EPH kialakítását - sajnos, jelenleg se földszonda, se EPH.)

Azt kizártnak tartom, a ház fővezeték 6mm2, a lakás mérőkhöz 4mm2 alu megy. A villamosságban a vezetékeket, kábeleket mindig keresztmetszetben jelölik, arra van szabvány méret sor, nem pedig átmérőben. A vezetékek sok eseteben nem kör keresztmetszetűek. Ha fővezetéke 6mm átmérőt értettél aluba, az 28mm2, már el megy, elment 30éve, ma már kevés. A mérőkhöz a 4mm átmérő 12mm2, az elég lakásokhoz aluban.

Amatőr61
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Ha a lakás, ház sűrűn tartalmaz csavart kötéseket, pláne vékony aluminiumokkal, na az betesz. Az viszont (élet és tűz) veszélyes ha aluval réz van összetekerve.
A jelenlegi fővezeték végig 6-os alu kábel, a lakásokban lévő mérőhöz viszont már csak 4-es aluvezetékkel álltak be. 
1962-ben a kábelvégeket fogóval összetekerte a szaki, kátrányos szigetelőszalaggal jó vastagon betekerte és betuszakolta a kötődobozokba, amelyek azóta "frankón" oxidálódhattak... 
A lakásom mérőjétől van MCU, illetve saját ösvény, árnyékolt, sodrott rézkábelből.
(Zárójelben: tavasszal tervezzük a fővezeték cseréjét + EPH kialakítását - sajnos, jelenleg se földszonda, se EPH.)

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

csavart kötés hatása, pláne ha réz és alu van összedrótozva. Lakás tüzek fele-harmada(?) ehhez hasonló okok miatt fordul elő.
https://www.villanylap.hu/hirek/4694-al ... do-kerdese

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Igazad van, átgondolva a dolgokat legnagyobb baj mégiscsak az alacsonyabb feszültségből fakadó nagyobb hálózati zaj.
Csak ezt az ember zenehallgatás közben úgy éli meg, mintha a mikrodinamika lenne kisebb, pedig egyszerűen csak elveszik a zajban.
Ha a lakás, ház sűrűn tartalmaz csavart kötéseket, pláne vékony aluminiumokkal, na az betesz. Az viszont (élet és tűz) veszélyes ha aluval réz van összetekerve.

Amatőr61
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

feltételezem nem vagy villamos végzettségű, mert ezek így szamárság. A P10-ről meg elég kevés az ismereted, tapasztalat sem sok.
A hangzás minőségbe kevés speciel esetet kivéve a feszültség pár százalékos eltérése semmit nem számít, annál inkább a túlterhelt hálózat alacsonyabb feszültsége mellett megjelenő nagyobb zajszint. Emellett az is szokásos tényező, az áramszolgáltató az optimálisnál kisebb teljesítményű utcai trafót telepít, amit részben azzal kompenzál, megemeli az üresjárati feszültséget a trafó szekunderen, aztán ha mindenki a területen vasárnap délelőtt bekapcsolja az automata mosógépét, porszívózik, miközben forognak a klíma-inverterek, akkor lecsúszik az utcai fesz 220V-ra, a trafótól legtávolabbi fogyasztónál 215V-ra.

Igazad van, átgondolva a dolgokat legnagyobb baj mégiscsak az alacsonyabb feszültségből fakadó nagyobb hálózati zaj. 
Csak ezt az ember zenehallgatás közben úgy éli meg, mintha a mikrodinamika lenne kisebb, pedig egyszerűen csak elveszik a zajban.

Amatőr61
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

A másik helyszín dolog nagyon becsapós tud lenni. Kétszer költöztem ugyan azzal a rendszerrel. Nem semmi élmény...
Már 3 x  költöztem, de, itt nem az eltérő akusztika a hunyó.

A gyengébb szereplés okát én három tényezőre vezetem vissza.
Egyik, amiről eddig is beszéltem, hogy a monoblokkok nem kapnak stabil 230 voltot, néha még a 220 sem teljesül. 
A másik, hogy 1962-es építésű a tömbházunk, fővezeték 6-os alu, ami csak össze van sodorva és kátrányos szigszalaggal szigetelve. Szerintem az összes csatlakozópont össze lehet égve, azaz oxidálódott kötéseken át vezet az út a lakásom mérőjéig.
Igaz, földszinti lakóként én közel vagyok a főmérőhöz: "csupán két oxidációs hullán", kötésen kell keresztül verekednie magát az elektronoknak. Nyilván a 10-es rézdrót, tisztességes kötésekkel hozna némi javulást...
A harmadik a trafóház: évek óta nincs karban tartva.
(Egy másikban tavaly olajat is cseréltek, egy harmadikat pedig totál újra cseréltek a földkábeles vezetékre való átállás miatt.) 

pet525TT
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 35

Hozzászólás Szerző: pet525TT »

Valószínű, hogy a "dinamika hiánya" nem a feszültség ingadozása miatt van. Ha a feszültségen múlna, akkor a 110V-os rendszerekben már a fele sem maradna, mint neked.

Sokat nem, esetleg semmit. Lentebb az olvasható, hogy az csak egy szinuszjel modulátor.

Próbáltad már?

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1191

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Átvittem az erősítőimet, a hangfalaimat, kábeleimet a két utcával odébb lakó hifis barátomhoz.
Egyrészt simán hallható volt a két lehallgatóhelyiség eltérő akusztikája, másrészt nála megjött az a plusz mikrodinamika, ami nálam - sajnos - nincs.

Szerintem egy "ösvényt" húzz át hozzád és akkor kiderül , hogy tényleg a villany-e az oka!

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Átvittem az erősítőimet, a hangfalaimat, kábeleimet a két utcával odébb lakó hifis barátomhoz.
Egyrészt simán hallható volt a két lehallgatóhelyiség eltérő akusztikája, másrészt nála megjött az a plusz mikrodinamika, ami nálam - sajnos - nincs.

A másik helyszín dolog nagyon becsapós tud lenni. Kétszer költöztem ugyan azzal a rendszerrel. Nem semmi élmény...
.

Amatőr61
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Valószínű, hogy a "dinamika hiánya" nem a feszültség ingadozása miatt van. Ha a feszültségen múlna, akkor a 110V-os rendszerekben már a fele sem maradna, mint neked.

Sokat nem, esetleg semmit. Lentebb az olvasható, hogy az csak egy szinuszjel modulátor.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

feltételezem nem vagy villamos végzettségű, mert ezek így szamárság. A P10-ről meg elég kevés az ismereted, tapasztalat sem sok.
A hangzás minőségbe kevés speciel esetet kivéve a feszültség pár százalékos eltérése semmit nem számít, annál inkább a túlterhelt hálózat alacsonyabb feszültsége mellett megjelenő nagyobb zajszint. Emellett az is szokásos tényező, az áramszolgáltató az optimálisnál kisebb teljesítményű utcai trafót telepít, amit részben azzal kompenzál, megemeli az üresjárati feszültséget a trafó szekunderen, aztán ha mindenki a területen vasárnap délelőtt bekapcsolja az automata mosógépét, porszívózik, miközben forognak a klíma-inverterek, akkor lecsúszik az utcai fesz 220V-ra, a trafótól legtávolabbi fogyasztónál 215V-ra.

mike-rame
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 683

Hozzászólás Szerző: mike-rame »

Én ÉMÁSZ, pontosabban egy ideje már ELMÜ-ÉMÁSZ területen lakom, nálam meg pont fordítva van: évszaktól függetlenül, évek óta alacsonyabb a feszültség, többnyire 218-226V között ingadozik, 230 voltot még soha nem mértem.
Emiatt pici, de állandó dinamika hiány van a zenében, lágyabbak, kevésbé erőteljesek a megindulások, az (többféle integrált) erősítőből nem jön ki annyi energia, hogy úgy igazából oda tudjon szegezni a fotelbe, a potméter feljebb tekerésével csak hangosabb lesz a zene, de elmarad az extázis.

Nem tud az ember mit tenni, mert az áramszolgáltatói ÁSZF-ben az szerepel, hogy: 230V AC, +/- 10%.

Két utcával arrébb - másik trafóház látja el - 235V egész nap, mindegy, hogy hétköznap vagy hétvége. Nincs is gondja a tulajnak se a dinamikával, se a kerámialapos tűzhely hatékonyságával.

Hát ilyen esetben egy PS Audio P10 tápgenerátor sokat segítene.

"Áldozat nélkül nincs veszteség"

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Valóban meghallható, hogy a hálózatban éppen 220 vagy 235V leledzik?
.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”