Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Virtuális föld
Virtuális föld
virtuális? inkább valóvilág földelés, aki teheti pl ezzel.
Bruttó 8300Ft, horganyzott csavaros bilinccsel kell 10mm átmérő horganyzott vas vezetővel felmenni mérő óra alá, ahol át lehet váltani 10mm2 rézre és hozzá kötni a meglévő földelő szálhoz. Érdemes kettő. három leverése egymástól 1-2m távolságban, sorban egymáshoz kötni szintén 10mm átmérő horganyzott vas vezetővel. A csavaros kötéshelyeket bitumennel takarni a korrózió védelemhez. A leverés 5kg kalapáccsal , vagy pneumatikus kalapáccsal úgy, hogy a rúd felső vége is talajszint alá kerüljön legalább 0,5m-re.
van földelő, ami felhegesztett 10-es dróttal együtt van, de a hossza nem elég, mindenképpen toldani kell.
Igen, kiváló, de mit csináljon az ember fia Budapest belvárosában a második emeleten? Hova verje? :-)))
Emiatt próbálnám ki a virtuális földet, aztán majd kiderül, hogy beborul :-))).
Virtuális föld
Ez már nagyon nem ide való.
Tévedsz ! Nagyon is idevaló.
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Értékelés: 1723
Virtuális föld
egy Rudolf általi RCA dugó /20e/,
Ezt elgépelted vagy tényleg 20 ezer?
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
- stx
- V.I.P.
- Értékelés: 448
- Kapcsolat:
Virtuális föld
Bruttó 8300Ft, horganyzott csavaros bilinccsel kell 10mm átmérő horganyzott vas vezetővel felmenni mérő óra alá, ahol át lehet váltani 10mm2 rézre és hozzá kötni a meglévő földelő szálhoz. Érdemes kettő. három leverése egymástól 1-2m távolságban, sorban egymáshoz kötni szintén 10mm átmérő horganyzott vas vezetővel. A csavaros kötéshelyeket bitumennel takarni a korrózió védelemhez. A leverés 5kg kalapáccsal , vagy pneumatikus kalapáccsal úgy, hogy a rúd felső vége is talajszint alá kerüljön legalább 0,5m-re.
van földelő, ami felhegesztett 10-es dróttal együtt van, de a hossza nem elég, mindenképpen toldani kell.
Ez már nagyon nem ide való.
Virtuális föld
- hollohazi
- Törzsvendég
- Értékelés: 308
Virtuális föld
Az én számomra meg az következik a fentiekből, hogy ez az egész egy nagy átbaszás. Istvánnal értek egyet, rendes földelést kell kiépíteni, ami mellesleg, ezeknek az idióta áraknak a töredékébe sem kerül, de ettől függetlenül mindenki annyira lehet hülye helyből, mint más nekifutásból.
Az én számomra meg az következik a fentiekből, hogy ez az egész egy nagy átbaszás. Istvánnal értek egyet, rendes földelést kell kiépíteni, ami mellesleg, ezeknek az idióta áraknak a töredékébe sem kerül, de ettől függetlenül mindenki annyira lehet hülye helyből, mint más nekifutásból.
Az utolsó négy konstruktív hozzászólónak én sem küldenék semmit meghallgatásra. De vannak még páran.
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő, 47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger
Virtuális föld
A kábel fontosságára egy adalék: Az egyik hazai forgalmazó/Bálint Ferenc/ azt tanácsolta, hogy ne használjuk az Entreq olcsó réz kábeleit, mert alig fogjuk hallani a készülék "tudását". Ezt én is elfogadom, miután meghallgattam egy Apollo ezüst kábelt az én réz Challenger kábelemmel szemben, az enyémhez hasonló rendszerben. Itt a tulajnak egy olyan Entreq doboza van, amire 8 kábel köthető. Most megvette az Apollo kábel továbbfejlesztett változatát /180 e Ft/ Épp tegnap kérdeztem meg tőle, megérte-e a ráfordítás, hozza-e a kábel az árát? Ő nálam sokkal visszafogottabban, megfontoltabban szokott nyilatkozni, kérdésemre azt válaszolta, hogy igencsak megérte, ami nála azt jelenti, hogy vesz még hatot belőle. Ebből számomra az következik, hogy nekem is ezt kell megvennem/ Apollo infinity. http://www.entreq.com/products/cable-pr ... -18533631/
Virtuális föld
Nem vagy ezzel egyedül. Mindegy... elengedtem...Én is. Annyra nem érdekel, de hajtott a kíváncsiság és a tapasztalat szerzése a VF-el kapcsolatosan, mint potenciális vásárlót, ha hozta volna a pozitívnak leírt hatását.
CD : Ayon CD1
Amp : Pathos Classic One + Soundcare
Speak : Sonus Faber Olympica I
Cable : Audio Note AN-V, HarmonicTech Pro 11 plus
Power : PS Audio PPP, HarmonicTech Fantasy AC 10, Lessloss DFPC Original & Signature
Akusztikailag kezelt zeneszoba
Virtuális föld
de miért?
Biztos elveszti a hatását mire mire kipostázná neked !
Ezt én sem értem pedig van neki bőven a kiposztolt fotók alapján...
"Az igazi barát szemből támad."
Szerettem volna a Rudolf féle VF eszközöket próbára tenni a rendszeremben, de sajna negatív választ kaptam Rudolftól. :-( Pedig nem ingen kértem.
Nem vagy ezzel egyedül. Mindegy... elengedtem...
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7544
Virtuális föld
Szerettem volna a Rudolf féle VF eszközöket próbára tenni a rendszeremben, de sajna negatív választ kaptam Rudolftól. :-( Pedig nem ingen kértem.
Nem vagy ezzel egyedül. Mindegy... elengedtem...
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
Virtuális föld
Ahogy látod, mély feneketlen kútba nézel, ha ebben az irányban gondolod javítani a rendszer hangját. A 7x180eFt-os kábel nélkül nem sokra jutsz, miközben az is kérdéses, érdemes-e ezt a ládikót-zsákot a hifi 2-3méters közelségébe elhelyezni, vagy ki kell vinni a kamrába hosszabb kábelekkel, ott szórja szanaszét a GND-ről, védővezetőről összeszedett zavarenergiákat. A tablettákat el ne felejtsd, de orvosától mindenképpen érdeklődjön a várható mellékhatások tekintetében
Másnak ennyiért van rendszere amivel tökéletesen elégedett (7×180) és van akinek semmi sem elég de hát ez egy ilyen hobbi sajna.
Biztos javít valamennyit ha javít egyáltalán, de gondolom rendszerfüggő a dolog. Nem probáltam még ki de annyira nem vágyom rá. Ennyi kavicsból sokkal többet lehet javitani a rendszeren mint egy VF beiktatása, de ez a saját véleményem -
"Az igazi barát szemből támad."
Virtuális föld
de miért?A válaszra Rudolf jogosulst. Kérdezd Őt.
Power : PS Audio PPP, HarmonicTech Fantasy AC 10, Lessloss DFPC Original & Signature
de miért?
Virtuális föld
de miért?
Virtuális föld
Az egérszarnyi V-föld egy RCA dugóba rejtve
egy Rudolf általi RCA dugó /20e/
Nagyon ügyes... Én hülye meg eljárok dolgozni.
"Áldozat nélkül nincs veszteség"
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 860
Virtuális föld
Ahogy látod, mély feneketlen kútba nézel, ha ebben az irányban gondolod javítani a rendszer hangját. A 7x180eFt-os kábel nélkül nem sokra jutsz, miközben az is kérdéses, érdemes-e ezt a ládikót-zsákot a hifi 2-3méters közelségébe elhelyezni, vagy ki kell vinni a kamrába hosszabb kábelekkel, ott szórja szanaszét a GND-ről, védővezetőről összeszedett zavarenergiákat. A tablettákat el ne felejtsd, de orvosától mindenképpen érdeklődjön a várható mellékhatások tekintetében
Annyira ellene vagy ennek az egesznek.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Virtuális föld
Köszi, de ez az RCA-dugó is a VR-inerciarendszer része? Nemcsak a földes-drótbelelógatós akció?
Egyébként tényleg elkezdem a dolgot, túrtam egy tökjó ládát, csak elég nagy. Kémfotók később :-))).
Mely kábel és milyen csatlakozó, ami szóba jön? Ebből a zsákból-ládából jön ki egy drót, ami tul. képpen "bele van szúrva" a "földanyagba". Elhangzott a 2.5mm-es sima tömör réz, vcalakinek valami mással is van tapasztalata?
Köszi előre is.
Virtuális föld
Szerintem a "föld anyag" mennyiségénél fontosabb maga a kábel és annak a csatlakozója, a csatlakozás módja. Ezt viszont az Entreq "titka". Magnetitet is lehet kapni. E házi kísérletek eredménye bizonytalan. a hatásmechanizmusuk nem biztos, hogy egyértelműen pozitív, én legalábbis azt tapasztaltam. Akkor már lehet, hogy jobban megéri egy Rudolf általi RCA dugó /20e/, ennek hatását, irányát még a 85 éves édesanyám is hallja.Szerettem volna a Rudolf féle VF eszközöket próbára tenni a rendszeremben, de sajna negatív választ kaptam Rudolftól. :-( Pedig nem ingen kértem.
- hollohazi
- Törzsvendég
Virtuális föld
A képeden a rézlemez a dróttal össze van forrasztva?
Tehát, ha laikusként kérdezhetek, a lényeg, h a belógó drót minél nagyobb felületű vörösrézflülethez legyen hozzáforrasztva és így minél nagyobb felületű érintkezés jöjjön létre a "földanyag" és a fémfelület között? Vagy jobb lehet a huzaltekervény? Vagy, nyilván is-is, gondolom az arány a nagy kérdés...
Az Entreq szerint a dobozokban lévő fém-ásványi anyag mennyisége, formája, elhelyezése egyedi "hangolás"eredménye, amit egy erre érzékeny személy végez. Az Entreq kábel RCA csatlakozója/vörösréz huzal/ pontszerűen érintkezik. Én Kondo kábelt csatlakoztattam annak idején a vizes virágföldes dobozhoz, amiben 2db V formájú réz sín volt. Azt észrevettem, hogy a vizes föld jobb, mint a száraz, de ez már egy éve volt, végül 6 db fadobozt csináltam, mert mindegyiknek volt érezhető hatása. A jelenlegi Entreq dobozomat a forrásra kötöm, a legdrágább rézkábelüket használva, de le fogom cserélni ezüstre, miután összevetettem, meghallgattam őket. A kábel fontosságára egy adalék: Az egyik hazai forgalmazó/Bálint Ferenc/ azt tanácsolta, hogy ne használjuk az Entreq olcsó réz kábeleit, mert alig fogjuk hallani a készülék "tudását". Ezt én is elfogadom, miután meghallgattam egy Apollo ezüst kábelt az én réz Challenger kábelemmel szemben, az enyémhez hasonló rendszerben. Itt a tulajnak egy olyan Entreq doboza van, amire 8 kábel köthető. Most megvette az Apollo kábel továbbfejlesztett változatát /180 e Ft/ Épp tegnap kérdeztem meg tőle, megérte-e a ráfordítás, hozza-e a kábel az árát? Ő nálam sokkal visszafogottabban, megfontoltabban szokott nyilatkozni, kérdésemre azt válaszolta, hogy igencsak megérte, ami nála azt jelenti, hogy vesz még hatot belőle. Ebből számomra az következik, hogy nekem is ezt kell megvennem/ Apollo infinity. http://www.entreq.com/products/cable-pr ... -18533631/
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő, 47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger
Virtuális föld
Tehát, ha laikusként kérdezhetek, a lényeg, h a belógó drót minél nagyobb felületű vörösrézflülethez legyen hozzáforrasztva és így minél nagyobb felületű érintkezés jöjjön létre a "földanyag" és a fémfelület között? Vagy jobb lehet a huzaltekervény? Vagy, nyilván is-is, gondolom az arány a nagy kérdés...
A képlet 6-8 változót is tartalmazhat, VF és készülék tulajdonságokat is ide számítva, már pedig hatodfokú (nyolcad) megoldó képlet nincs, pláne hifiben. Kiváló terep "a rendszerhez válogassunk" játékhoz, amiben persze az egyes megoldások között hangyabajusznyi lépcsőfokok vannak. (előtte készíts magad elé nyugtató bogyókat)
Virtuális föld
Nem beleszúr, minél nagyobb felületen, hosszon érintkezzen a "szent lebegő földanyával". Az egérszarnyi V-föld egy RCA dugóba rejtve mekkora le-elvezető impedanciát képez? Elvetemült hifista képes volt csupasz rézlemezeket a diy VF-be forrasztani, ami persze más szórt paraméterű indukcióval bír, mint egy huzaltekervény-antenna ugyan abban a dobozban.
Virtuális föld
Köszi, de ez az RCA-dugó is a VR-inerciarendszer része? Nemcsak a földes-drótbelelógatós akció?
Egyébként tényleg elkezdem a dolgot, túrtam egy tökjó ládát, csak elég nagy. Kémfotók később :-))).
Mely kábel és milyen csatlakozó, ami szóba jön? Ebből a zsákból-ládából jön ki egy drót, ami tul. képpen "bele van szúrva" a "földanyagba". Elhangzott a 2.5mm-es sima tömör réz, vcalakinek valami mással is van tapasztalata?
Köszi előre is.
Nem beleszúr, minél nagyobb felületen, hosszon érintkezzen a "szent lebegő földanyával". Az egérszarnyi V-föld egy RCA dugóba rejtve mekkora le-elvezető impedanciát képez? Elvetemült hifista képes volt csupasz rézlemezeket a diy VF-be forrasztani, ami persze más szórt paraméterű indukcióval bír, mint egy huzaltekervény-antenna ugyan abban a dobozban.
Virtuális föld
Szerintem a "föld anyag" mennyiségénél fontosabb maga a kábel és annak a csatlakozója, a csatlakozás módja. Ezt viszont az Entreq "titka". Magnetitet is lehet kapni. E házi kísérletek eredménye bizonytalan. a hatásmechanizmusuk nem biztos, hogy egyértelműen pozitív, én legalábbis azt tapasztaltam. Akkor már lehet, hogy jobban megéri egy Rudolf általi RCA dugó /20e/, ennek hatását, irányát még a 85 éves édesanyám is hallja.
Köszi előre is.
- hollohazi
- Törzsvendég
Virtuális föld
Köszönöm szépen Neked is és mindenkinek!
Akik már tapasztalták a VF hatását, látnak korrelációt a zsákban/dobozban/vödörben/ládában levő "földanyag" mennyisége és az eszköz által keltett hatás erőssége közt?
Köszönöm előre is, próbálok olyan tudást rendszerezni, amivel még nem rendelkezem :-)))
Szerintem a "föld anyag" mennyiségénél fontosabb maga a kábel és annak a csatlakozója, a csatlakozás módja. Ezt viszont az Entreq "titka". Magnetitet is lehet kapni. E házi kísérletek eredménye bizonytalan. a hatásmechanizmusuk nem biztos, hogy egyértelműen pozitív, én legalábbis azt tapasztaltam. Akkor már lehet, hogy jobban megéri egy Rudolf általi RCA dugó /20e/, ennek hatását, irányát még a 85 éves édesanyám is hallja.
Akik már tapasztalták a VF hatását, látnak korrelációt a zsákban/dobozban/vödörben/ládában levő "földanyag" mennyisége és az eszköz által keltett hatás erőssége közt?
Köszönöm előre is, próbálok olyan tudást rendszerezni, amivel még nem rendelkezem :-)))
Áki! Tessék otthon kísérletezni, nem a kész receptet várni!
Tartok tőle, azzal a tudással nem sokan rendelkeznek, amit Te rendszereznél, még azok közül se, akik azt hiszik értenek hozzá, vagy pénzt kérnek érte...
A vastyúkban meg Te is találhatsz szeget... Tudod, ki kell próbálni, minden lehet, meg az ellenkezője is.
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7544
Virtuális föld
Áki! Tessék otthon kísérletezni, nem a kész receptet várni!
Tartok tőle, azzal a tudással nem sokan rendelkeznek, amit Te rendszereznél, még azok közül se, akik azt hiszik értenek hozzá, vagy pénzt kérnek érte...
A vastyúkban meg Te is találhatsz szeget... Tudod, ki kell próbálni, minden lehet, meg az ellenkezője is.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
Virtuális föld
Anno, a himalájai kősóval feltöltött "virtuális föld" próbálkozásom egy vászonzsákos megoldás volt - az eleve zsákban kapható apró szemű sóba tettem bele a rézdrótot.