Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
- Tctronic
- Beköltözött
- Értékelés: 2698
Sztereó erősitők
Na megegy:
https://m.aliexpress.com/item/32441707991.html
Arrafelé nagyon hódít a DIY. Azért egy összehasonlító tesztre kíváncsi lennék az eredeti és a replica között.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
Sztereó erősitők
A 70- és évek vége fele kontakt spray - vél fújkaltunk a potiba ilyen estében. Mindig használt.
Hi, valaki tud valamilyen modszert a hangosito potikra, hogyha serceg hangositas kozben? Vagy ezt mar csak a poti csere oldja meg?
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.
- Pantsu Lover
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Sztereó erősitők
Sziasztok.
Lenne egy olyan problémám hogy van egy Technics SU-A 800 erősítőm már kb. 1.5 éve, eddig minden hibátlan volt de tegnap film nézés közben olyat csinált egy adott jelenetnél hogy a "Current Drive" led -je kialudt és azzal a lendülettel el is ment a hangja az erősítőnek. Kikapcsolom az erősítőt és vissza, minden ugyanúgy hibátlanul működik mint eddig.
(az erősítőre négy darab egyenként 8 ohmos hangfal van kötve a négy csatornájára. Az erősítőre egy külső Asus hangkártyával van kötve a PC)
Ilyen még sosem volt, és csak annál a jelenetnél csinálja (gondolom olyan hangot ad ki a film lejátszásakor).
Kérdésem az lenne hogy ez a "Current Drive" lekapcsolása milyen további gondokkal jár illetve ez jele e annak hogy kezdi megadni magát valami komponens az erősítőben?
Válaszokat előre is köszönöm.
- kaboca36
- Fórumlakó
- Értékelés: 223
Sztereó erősitők
Hi, valaki tud valamilyen modszert a hangosito potikra, hogyha serceg hangositas kozben? Vagy ezt mar csak a poti csere oldja meg?
Kontakt 60 tisztitani és utána Kontakt Gold 2000. vagy ha karbon betétes akkor csak Kontakt PR használható. alkohol vagy bármi más csak feloldja a felületét. Általában nem kell szétszedni,de néha nem árt az sem.
Revox B750MkII, B225, B77, B795 (Shure V15 Type IV, Type II).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 860
Sztereó erősitők
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- kaboca36
- Fórumlakó
Sztereó erősitők
Az meg már megint nem olcsó.
miért nem? ? legutobb egy komplet Revox rendszert láttam 1,5 millá-ért, nekem valahogy olcsobbnak tünik mint a cigisdoboz nagyságű kütyük 2-300ezres áraival. Ahogy elnézegettem lassan a belépő szint 500ezer környékén van amivel talán már lehet zenét is hallgatni, nekem az sok. Persze lehet venni Accuphase-t ,McIntohs-t....sorolhatnám 1 milláért is 30 évesen, de szerintem egy "kis" Pioneer SA-9500 MKII-es 120-140-ezerért tudd olyan jó lenni mint akármelyik új Denon,HK.
Mondjuk ezekhez kell a nagyobb hely is az biztos....
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2103
Sztereó erősitők
plusz egy Epos és nincs csalódás... http://apro.hifipiac.hu/category-table- ... 15-2,39347
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2103
Sztereó erősitők
Kifinomult hangzás igényes elektronikus zenére (low-fi, downbeat, drum'n'bass, lounge, ambient, vocal/deephouse), tehát lassú semmiképp sem lehet, tudtok-e ajánlani valamit? 150 ezerig (doboz-kábel-integrááted). Nem csimm-bumm cirkusz, nem nagyotszólás a cél. Megesne még mellé jazz-blues, funk, keleti zenék is. Egy barátnál végre megérett a lehetőség a hardveres változásra, jobban bízom a kollektív tapasztalatban.
Egy ilyet kellene megcsípnie. Garantáltan hozza a mai erősítők hangját 150-200-ig... http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... nt=1822142
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”
- rozoga62
- V.I.P.
- Értékelés: 95
Sztereó erősitők
és a vintage rendszerben....... ami viszont jól is szól
Az meg már megint nem olcsó.
- kaboca36
- Fórumlakó
Sztereó erősitők
Hát el ne szontyolodj, de 150-ért komplett rendszer nagyjából csak a épp a csimm-bumm cirkusz ligában létezik.
és a vintage rendszerben....... ami viszont jól is szól
- bitrograde
- Beköltözött
- Értékelés: 1817
Sztereó erősitők
Kifinomult hangzás igényes elektronikus zenére (low-fi, downbeat, drum'n'bass, lounge, ambient, vocal/deephouse), tehát lassú semmiképp sem lehet, tudtok-e ajánlani valamit? 150 ezerig (doboz-kábel-integrááted). Nem csimm-bumm cirkusz, nem nagyotszólás a cél. Megesne még mellé jazz-blues, funk, keleti zenék is. Egy barátnál végre megérett a lehetőség a hardveres változásra, jobban bízom a kollektív tapasztalatban.Atoll+kisebb JmLab az apróból, DIY-kábel.Bocs, az Atoll 100-as, nem 80-as, az meg úgy drágább. Az emlékezetem nem a régi.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
Sztereó erősitők
Kifinomult hangzás igényes elektronikus zenére (low-fi, downbeat, drum'n'bass, lounge, ambient, vocal/deephouse), tehát lassú semmiképp sem lehet, tudtok-e ajánlani valamit? 150 ezerig (doboz-kábel-integrááted). Nem csimm-bumm cirkusz, nem nagyotszólás a cél. Megesne még mellé jazz-blues, funk, keleti zenék is. Egy barátnál végre megérett a lehetőség a hardveres változásra, jobban bízom a kollektív tapasztalatban.
Hát el ne szontyolodj, de 150-ért komplett rendszer nagyjából csak a épp a csimm-bumm cirkusz ligában létezik.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Sztereó erősitők
Sztereó erősitők
Köszönöm a jó ötletet!
Esetleg tudsz javasolni egy konkrét típust amivel nem nyúlok mellé?
Példásul egy Panelectron PA400-as teljesítményben talán elég lenne, sajnos már nem gyártják, de használtan kifoghatod. Új ára olyan 17.000 Ft körül volt emlékeim szerint.
BARTIMEX AUDIO Honlap
- Zsan85
- Újonc fórumos
- Értékelés: -1
Sztereó erősitők
Magának a gépnek a használtpiaci értéke kb. 20.000 Ft, sokat így nem érdemes rá költeni. Én egyébként nem nyúlnék bele, inkább szereznék hozzá egy un. autotrafót, ami a 230V-ot 115V-ra transzformálja le.
Köszönöm a jó ötletet!
Esetleg tudsz javasolni egy konkrét típust amivel nem nyúlok mellé?
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Édesapám régen kapott Amerikából egy erősítőt amit még nem tudott használni, mert a tápja 110 voltos.
Lehet benne tápot cserélni, hogy használható legyen?
Érdemes foglalkozni vele?
Vagy drágább ez a művelet mint amit ér?
Mit lehetne tenni? Van ötletetek?
Az erősítő pontos tipusa: Pioneer VSX-4500S
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?fil ... G_0334.jpg
Magának a gépnek a használtpiaci értéke kb. 20.000 Ft, sokat így nem érdemes rá költeni. Én egyébként nem nyúlnék bele, inkább szereznék hozzá egy un. autotrafót, ami a 230V-ot 115V-ra transzformálja le.
BARTIMEX AUDIO Honlap
- Elmo
- Törzsvendég
- Értékelés: 288
Sztereó erősitők
Az integrált erősítőm fejhallgató kimenete kissé zajos, este már szinte zavaró. Az erősítő majdnem új, ez a része meg pláne. Nooormális!?
- Zsan85
- Újonc fórumos
- Értékelés: -1
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Édesapám régen kapott Amerikából egy erősítőt amit még nem tudott használni, mert a tápja 110 voltos.
Lehet benne tápot cserélni, hogy használható legyen?
Érdemes foglalkozni vele?
Vagy drágább ez a művelet mint amit ér?
Mit lehetne tenni? Van ötletetek?
Az erősítő pontos tipusa: Pioneer VSX-4500S
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?fil ... G_0334.jpg
Sztereó erősitők
Tisztelt elektrorudi!
Még jó hogy személyeskedés nélkül!!
Semmi gond.
Acoustic Research Status S 20
Videoton RT 7300 S
Sony TC RX 77
Onkyo CR 70R
Chario Syntar 100
Akai AA 39
Hitachi HT-324/Ortofon OMB5E
Hitachi HT-324-OMB 5E
Videoton RT 7300 S
Sony TC RX 77
Onkyo CR 70R
Chario Syntar 100
Akai AA 39
Hitachi HT-324-OMB 5E
- elektrorudi
- V.I.P.
- Értékelés: 150
Sztereó erősitők
Sziasztok! Csak egy kis tapasztalatot szeretnék megosztani veletek....így még nem jártam!!
Volt egy eladó infra fülhallgatóm amit elakartam adni,ezért gondos eladó lévén mivel rég használtam úgy gondoltam kipóbálom.Az összekötő kábel a forráskészülék és a infradokk között 3,5- 3,5 jack ! Na hogy egyszerű legyen a helyzet úgy gondoltam az erősítőm fejhallgató kimenetére dugom ,igen ám de az 6,3-as. A infra csomagban volt egy 6,3-ról 3,5-re átalakító jack hüvelyadapter ,nosza dugjuk be az erősítőbe oda pedig az infra port 3,5-el csat be! Szuper füllhalgató veszi,rendben.Megnyugodva szétszed ,kihúz helyre rak....
Ekkor jött a meglepetés:Erősítő néma maradt!! Nézek mint a moziban! Nem szól.. mi van??
6,3- as adapter nincs már benne ,erősítő továbbra sem szól...mármin a hangfalak!
Egyszer csak ránézek az adapterre amit ugye kihúztam mert megy a infra fülessel mert tartozék!
A szemem elkerekedett a csúcsa hiányzott..meghűlt bennem a vér!
Egyszerűen benn ragadt ... nem tört semmi ilyesmi!
Van nekem 2 db is de soha nem jártam még így velük csak ezzel a fránya infra tartozékkal!!
Lecke feladva mert ugye erősítő lenémulva ,hangfalak némák maradnak míg ki nem szedem ,szedetem!
Nosza borítás le,előlap le...tudomány megáll!!
Erősítőn belül zárt műanyag házacskában a anyafoglalat benne az apa eleje,na innen sehová ...gondoltam megy szerelőhöz,ha más nem akkor esetleg kiiktatom vele a fejhallgató kimenetet hogy ne zárja le a hangfalakat vagy mit tudom én csak ne kerüljön sokba!!
Erősítő előlap vissza, fedőborítás vissza....szerelőn gondolkodás no majd ...
Ez volt tegnap ma pedig lőn világosság!
Mivel a "csonkot" nem küldtem el -hála ennek hogy nem a vevő járt így- mint én ...eszembe jutott egy pofonegyszerű megoldás.
Irány egy bolt,pillanatragasztó vásárlás,majd otthon alapos lápázgatása az apahüvely belsejébe hogy mi a helyzet!
Előtte is már próbáltam a csonkkal piszkálni de mint tudjuk a kiképzése olyan a bent maradt résznek amit fogva tud tartani az anyahüvely!Semmi helytelen gondolat..
Most jött el a pillanat/ragasztó/ ideje.Kockázatos mert még a végén minden bent marad!
Szép óvatosan ragasztóztam a csonk elejét majd óvatosan ,majd kis időt várva bedugtam és enyhe nyomva hogy összekössön a két rész.. vártam..és vártam.. majd kihúztam mert szerencsére kijött ,nem ragadt bent a csonk...
Csak hogy a cucc sem jött csak a csonk...ááááá!!
Gondolkoztam elsőre nem sikerült ,másodjára esetleg beragad a csonk úgy hogy az se jön ki.... no mi legyen??
BÁTORSÁG!!!!!
Megint óvatos ragasztó felvitel lehetőleg csak ahová kell...nem akartam egy örök 3,5 fejhallgató kimenetet amit aztán szerelő bont ki vagy így vagy úgy!
Egyszóval megint megpróbáltam, kicsit ráhagyva a ragasztóra hogy rögzülhessen redndesen a két rész-persze ezzel kockáztatva az esetleges teljes bent ragadást ha valahová jutott ragasztó.
Szóval amikor már minden,mindegy volt, próbáltam kihúzni...
Hú nehéz ..vajon mi van ?? .....nosza jön ...jön...csak óvatosan..legföljebb megint csak a csonk legalább az nem ragadt be teljesen!!
DE NEM... nicsak ott a csonk végén a jack vége még éppen megfogta és kijöööttt!!
Újra van erősítőm!!
Bocsánat a monológért,de talán hasznos volt! 70ft-os DIY javítás!
Köszönjük szépen, hogy megosztottad. Erről több szólás, közmondás, is eszembe jut: (Szigorúan, minden személyeskedés nélkül !!!)
- Gyáva népnek nincs hazája.
- Hülyéknek van szerencséje.
- Ahhoz, hogy 5 találatosod legyen a lottón, kell venned legalább egy szelvényt.
- Segíts magadon, Isten is megsegít.
- Éhes disznó partot mos...
Sztereó erősitők
Sziasztok! Csak egy kis tapasztalatot szeretnék megosztani veletek....így még nem jártam!!
Volt egy eladó infra fülhallgatóm amit elakartam adni,ezért gondos eladó lévén mivel rég használtam úgy gondoltam kipóbálom.Az összekötő kábel a forráskészülék és a infradokk között 3,5- 3,5 jack ! Na hogy egyszerű legyen a helyzet úgy gondoltam az erősítőm fejhallgató kimenetére dugom ,igen ám de az 6,3-as. A infra csomagban volt egy 6,3-ról 3,5-re átalakító jack hüvelyadapter ,nosza dugjuk be az erősítőbe oda pedig az infra port 3,5-el csat be! Szuper füllhalgató veszi,rendben.Megnyugodva szétszed ,kihúz helyre rak....
Ekkor jött a meglepetés:Erősítő néma maradt!! Nézek mint a moziban! Nem szól.. mi van??
6,3- as adapter nincs már benne ,erősítő továbbra sem szól...mármin a hangfalak!
Egyszer csak ránézek az adapterre amit ugye kihúztam mert megy a infra fülessel mert tartozék!
A szemem elkerekedett a csúcsa hiányzott..meghűlt bennem a vér!
Egyszerűen benn ragadt ... nem tört semmi ilyesmi!
Van nekem 2 db is de soha nem jártam még így velük csak ezzel a fránya infra tartozékkal!!
Lecke feladva mert ugye erősítő lenémulva ,hangfalak némák maradnak míg ki nem szedem ,szedetem!
Nosza borítás le,előlap le...tudomány megáll!!
Erősítőn belül zárt műanyag házacskában a anyafoglalat benne az apa eleje,na innen sehová ...gondoltam megy szerelőhöz,ha más nem akkor esetleg kiiktatom vele a fejhallgató kimenetet hogy ne zárja le a hangfalakat vagy mit tudom én csak ne kerüljön sokba!!
Erősítő előlap vissza, fedőborítás vissza....szerelőn gondolkodás no majd ...
Ez volt tegnap ma pedig lőn világosság!
Mivel a "csonkot" nem küldtem el -hála ennek hogy nem a vevő járt így- mint én ...eszembe jutott egy pofonegyszerű megoldás.
Irány egy bolt,pillanatragasztó vásárlás,majd otthon alapos lápázgatása az apahüvely belsejébe hogy mi a helyzet!
Előtte is már próbáltam a csonkkal piszkálni de mint tudjuk a kiképzése olyan a bent maradt résznek amit fogva tud tartani az anyahüvely!Semmi helytelen gondolat..
Most jött el a pillanat/ragasztó/ ideje.Kockázatos mert még a végén minden bent marad!
Szép óvatosan ragasztóztam a csonk elejét majd óvatosan ,majd kis időt várva bedugtam és enyhe nyomva hogy összekössön a két rész.. vártam..és vártam.. majd kihúztam mert szerencsére kijött ,nem ragadt bent a csonk...
Csak hogy a cucc sem jött csak a csonk...ááááá!!
Gondolkoztam elsőre nem sikerült ,másodjára esetleg beragad a csonk úgy hogy az se jön ki.... no mi legyen??
BÁTORSÁG!!!!!
Megint óvatos ragasztó felvitel lehetőleg csak ahová kell...nem akartam egy örök 3,5 fejhallgató kimenetet amit aztán szerelő bont ki vagy így vagy úgy!
Egyszóval megint megpróbáltam, kicsit ráhagyva a ragasztóra hogy rögzülhessen redndesen a két rész-persze ezzel kockáztatva az esetleges teljes bent ragadást ha valahová jutott ragasztó.
Szóval amikor már minden,mindegy volt, próbáltam kihúzni...
Hú nehéz ..vajon mi van ?? .....nosza jön ...jön...csak óvatosan..legföljebb megint csak a csonk legalább az nem ragadt be teljesen!!
DE NEM... nicsak ott a csonk végén a jack vége még éppen megfogta és kijöööttt!!
Újra van erősítőm!!
Bocsánat a monológért,de talán hasznos volt! 70ft-os DIY javítás!
Acoustic Research Status S 20
Videoton RT 7300 S
Sony TC RX 77
Onkyo CR 70R
Chario Syntar 100
Akai AA 39
Hitachi HT-324-OMB 5E
Videoton RT 7300 S
Sony TC RX 77
Onkyo CR 70R
Chario Syntar 100
Akai AA 39
Hitachi HT-324-OMB 5E
Sztereó erősitők
Mindent nem próbàltam még ki az elmúlt években, például ezt sem, és kívàncsi vagyok ki mit mond, kinek mi a tapasztalatata.
Nyugodtan rákötheted.
Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design
- 4you
- V.I.P.
- Értékelés: 1140
Sztereó erősitők
Mindent nem próbàltam még ki az elmúlt években, például ezt sem, és kívàncsi vagyok ki mit mond, kinek mi a tapasztalatata.
Rendszer:
Hangsugárzó: Focal Jm Lab cobalt 806/Dynaudio DM 2/8
Erősitő: Heed Obelisk pro/Diy Hybrid amplifier.
Forrás: Philips 618 csöves tuningolt/Cary CDP1
Sztereó erősitők
Sziasztok, Hárman Kardon avr 255, vagy avr 3000 erősitők re azt írják, hogy 8ohm os dobozzal köthető egybe, 4ohmossal nem is szabad, vagy csak kicsit jobban fog melegedni, vagy inkàbb ne eröltessem?
Én azon csodálkozom, hogy 4.140 hozzászólással a hátad mögött még nem futottál bele ebbe a kérdésbe (és a válaszba) ezen a fórumon. Pedig kb. kéthavonta valaki felteszi valamelyik topicban.
Nekem HK avr7000 volt, egy ideig 4ohmos hangfallal használtam (az volt itthon), aztán 8 ohmossal. Egyelőre mindegyik él.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- 4you
- V.I.P.
- Értékelés: 1140
Sztereó erősitők
Sziasztok, Hárman Kardon avr 255, vagy avr 3000 erősitők re azt írják, hogy 8ohm os dobozzal köthető egybe, 4ohmossal nem is szabad, vagy csak kicsit jobban fog melegedni, vagy inkàbb ne eröltessem?
Rendszer: