Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Tunerek, rádióhallgatás

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Tunerek

Hozzászólás Szerző: venomer »

Arra gondoltam, hogy csokorba gyűjthetnénk az összes távos tunert. A cél a jó távolsági-vételi készség ami nem egyenlő "a helyi adókat befogja" kategóriájával. Receiverek is jöhetnek, amennyiben hallottatok olyat, ami jó ebben. Ami miatt felmerült az igény: a mai műsorstruktúra és vállalható tartalmak hektikus felbukkanása nem teszi lehetővé a hosszanhallgatást (kivéve Bartók). Zenére megvan már a tuner, itt a táv és minél több adó a cél. Sokfunkció, nem fárasztó hang előny természetesen.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2103

Tunerek

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Csak baromira idegesít ha mások akarják bebeszélni nekem, hogy amit hallok, az nem lehet jó.

Igazad van. Én heti szinten (hétvégenként) hallgatok Bartókot a hülye társasház miatt nem is annyira jó a vétel, de így is élvezem az összes műsort. Egyáltalán nem érdekel, hogy tömörített-e vagy nem... Persze emlékszem még az analógos időkre, de akkor más zene érdekelt.
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Tunerek

Hozzászólás Szerző: Indy »

Indy.... nemá.
Csak baromira idegesít ha mások akarják bebeszélni nekem, hogy amit hallok, az nem lehet jó.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Tunerek

Én nem azt hallgatok. Hanem Bachot, Bartókot, Debussyt...

Indy.... nemá. 

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Tunerek

Arra gondolt, hogy a sugárzott adást legjobb esetben is (nem is hiszem, hogy van kivétel) tömörített digitális forrásból kapjuk.
Én nem azt hallgatok. Hanem Bachot, Bartókot, Debussyt...

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Tunerek

Ilyet miért írsz le? Egy párhuzamos univerzumban rádiózol?

Arra gondolt, hogy a sugárzott adást legjobb esetben is (nem is hiszem, hogy van kivétel) tömörített digitális forrásból kapjuk.

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Tunerek

Hozzászólás Szerző: venomer »

Kár, hogy az FM analóg adások gyakorlatilag megszűntek

Ilyet miért írsz le? Egy párhuzamos univerzumban rádiózol?

komancs
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

Tunerek

Hozzászólás Szerző: komancs »

Sziasztok!Tuner vásárlása előtt állok!Kinek milyen tapasztalata vagy véleménye van a Sony scenario s7 tunerről!Interneten nemsok mindent találni róla.Előre is köszi a válaszokat.

K P
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 283

Tunerek

Hozzászólás Szerző: K P »

Tudnátok segíteni, pl húrozási infóval? Sajna a neten nem találok semmit evvel kapcsolatban.
Köszönöm.

K P
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 283

Tunerek

Hozzászólás Szerző: K P »

Sziasztok,

Adódott egy kis problémám. Izzót szerettem volna cserélni a Pio tx 1000- es tuneremben, de szétszedés közben kicsavartam egy zsinórvezető görgőt is. A madzag közben leugrott, azt sehogy sem tudom, hogy kéne visszaaplikálni. Szó szerint elvesztettem a fonalat.

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2715

Tunerek

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Még most sem "egyszerű"elérni... vagyis a létjogosultsága kérdéses, mert 1milla ezekre a nálunk elérhető adásokra  ?!

A belinkelt eladó FM tuner Day Sequerra, nem az "eredeti" Sequerra model 1...közel sem becsülik annyira mint az 1974-es szériát. Mondjuk az első 250 darabnak már rég rendesen felment az ázsiója
Üdv: TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SRX-mkIII

peterson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 782

Tunerek

Hozzászólás Szerző: peterson »

Jó nekünk a Scott is, ugye?
Jó bizony! 

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Tunerek

Még most sem "egyszerű"elérni... vagyis a létjogosultsága kérdéses, mert 1milla ezekre a nálunk elérhető adásokra ?!
Képernyőfelvétel (1).png

Jó nekünk a Scott is, ugye?

peterson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 782

Tunerek

Hozzászólás Szerző: peterson »

A múlt egy csodás darabja. Valamikor ez a tuner a vágyak tárgya volt csak. Nem is tudnám ma mihez hasonlítani. Mindent sokkal könnyebben elérhetünk, mint ezt a korában.
Kár, hogy az FM analóg adások gyakorlatilag megszűntek, így ma már csak egy kultikus darab, egy szelet történelem, hogy mire is volt képes a technika hajdanán.
Csodás készülék!

Még most sem "egyszerű"elérni... vagyis a létjogosultsága kérdéses, mert 1milla ezekre a nálunk elérhető adásokra  ?!

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Tunerek

Arra még várnod kell egy ideig....

remélem is....       addig is:
http://websdr.ewi.utwente.nl:8901/

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

Tunerek

Jenőbá! Én ezt értem és .... csak aggódok, hogy mi lesz a 40 éves JVC tuneremmel, ha lekapcsolják az efemet.
Arra még várnod kell egy ideig....
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SRX-mkIII

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Tunerek

Beszámolnék egy nagyon friss összehasonlítós fülelésről, PC + Teac UD-503 DAC vs. Kenwood Model 650T analóg FM tuner.
A digi rendszeren angol, svájci, svéd és német adókon komolyzenén hallgattunk meg, majd a budapesti  Bartók adóra (105 MHz) tekertünk...tény, hogy néha meglepő dolgok jöttek elő a PC-s rendszerből, de a nem nagyon acélos Bartók Rádió mindegyiknél zeneibb, hallgathatóbb volt az analóg  csúcs Kenwood tuneren.

Jenőbá! Én ezt értem és .... csak aggódok, hogy mi lesz a 40 éves JVC tuneremmel, ha lekapcsolják az efemet.

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

Tunerek

hú tényleg...  van jó DAB tuner a láthatáron?

Beszámolnék egy nagyon friss összehasonlítós fülelésről, PC + Teac UD-503 DAC vs. Kenwood Model 600T analóg FM tuner.
A digi rendszeren angol, svájci, svéd és német adókat komolyzenén hallgattunk meg, majd a budapesti  Bartók adóra (105 MHz) tekertünk...tény, hogy néha meglepő dolgok jöttek elő a PC-s rendszerből, de a nem nagyon acélos Bartók Rádió mindegyiknél zeneibb, hallgathatóbb volt az analóg  csúcs Kenwood tuneren.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Tunerek

hú tényleg...  van jó DAB tuner a láthatáron?

LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 3333
Kapcsolat:

Tunerek

Hozzászólás Szerző: LIMAR »

Zenehallgatàs a Bartók Rádión - Sequerra model 1 tunerrel
A múlt egy csodás darabja. Valamikor ez a tuner a vágyak tárgya volt csak. Nem is tudnám ma mihez hasonlítani. Mindent sokkal könnyebben elérhetünk, mint ezt a korában.
Kár, hogy az FM analóg adások gyakorlatilag megszűntek, így ma már csak egy kultikus darab, egy szelet történelem, hogy mire is volt képes a technika hajdanán.
Csodás készülék!

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

Tunerek

Zenehallgatàs a Bartók Rádión - Sequerra model 1 tunerrel

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1207

Tunerek

Hozzászólás Szerző: pali923 »

Először is: nálunk egyelőre kisérleti tesztsugárzás van, méghozzá DAB+ szabványú. 
Hogy mikor lesz belőle országos hálózat ? A választ senki nem tudja.

Amikor bevezették a nyugati frekvenciákat, mindenki lecserélte a rádióját előbb-utóbb.
A felsorolt okok mellett ma sajnos van egy csomó bizonytalansági tényező a rádiók életében, politikai okokból is. Meglehetősen tőkeerős, nagy adók tudtak eltűnni percek alatt az elmúlt években, kicsikről nem is beszélve. Nagyon sokat invesztálni ezért sem érdemes sokaknak.
Sajnos ma eljutottunk oda, hogy egy pesti adót vagyok hajlandó hallgatni, amit csak on-line tudok megtenni, meg egy helyi adót időnként. A zenei kínálatától viszont ennek is feláll a szőr a hátamon. A többi néma csend.
Valamint a zenei igényeket kielégíteni ma sokkal könnyebb, mint a rádiók hőskorában, amikor még az ujjunkat a magnó felvevő gombján tartottuk egyes műsorok alatt. (Vagy csak én? Nem hiszem.) Beszélgetős műsorokra meg van még igény? Nem tudom, képes lesz-e a rádiózás ennél magasabb szintre eljutni, mint ma. Azért ez a szint marad, azt gondolom, de sokkal feljebb nincs (nyilván a technikára ez nem igaz).
Szerintem.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

Amatőr61
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 117

Tunerek

Hozzászólás Szerző: Amatőr61 »

Szép estét Úrak!

Egy kis segítség/kiokosításra lenne szükségem. 
Mi a helyzet idehaza a DAB és DAB+ sugárzással? 
Szinte mindíg látok hírdetni Dab tunert, és gondoltam érdemes lenne beszerezni egy ilyet. Érdemes?
Azt várnám tőle, hogy több adót érhetnék el vele, mint a jelenlegi analóg tunerrel. Sajnos nálunk kb. 5-6 adó fogható, komolyabb antenna nélkül, de jó része csapnivaló. A feleségem szeret rádiózni, mivel ithon dolgozik, rendszeresen hallgatja.

Köszönöm!

Először is: nálunk egyelőre kisérleti tesztsugárzás van, méghozzá DAB+ szabványú. 
Hogy mikor lesz belőle országos hálózat ? A választ senki nem tudja.
A jelenlegi patthelyzetnek több oka is van, az egyik, hogy magas a sugárzásért elkért pénz. A rádióknak nem éri meg, illetve sokuknak nem áll rendelkezésre az éves sugárzási díj.
A másik, hogy nincs országosan kiépített hálózat, csak Budapesten és környékén foghatóak a kisérleti teszt adások. 
Harmadsorban kicsi a penetráció, azaz kevés az olyan magyar háztartás, ahol DAB+ rádiókészülék van, esetleg üzemel is, emiatt a rádióknak nem érdeke, hogy fenn legyenek egy olyan platformon, ahol gyakorlatilag nincs hallgató. És itt visszakanyarodtunk az első és a második okozathoz...

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3170

Tunerek

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Szép estét!
Kb. 2 perces guglizás eredményeként, ezt találtam:
http://www.frekvencia.hu/t-dab-hng.htm
4 szereó adó és 3 mono adó. Ez van.
A "legjobb" minőségű a Bartók 128kbps-el.  Ugye, aki annak idején ilyen bitrátával készített mp3 tömörítést, az igencsak le volt sajnálva...
Ja... és mindez csak Budapest körül:  Velencei tó, Kecskemét, Hatvan körön belül, úgy-ahogy.

Köszönöm!
Természetesen én is "gugliztam" mielőtt feltettem a kérdést, de nekem az első 5-6 találat egész más tartalmakat hozott. Amiket olvastam, azokban a fogható adókról sem esett szó.
Ezek után nem eröltetem...
Köszi mégegyszer!
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

elektrorudi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 150

Tunerek

Hozzászólás Szerző: elektrorudi »

Szép estét Úrak!

Egy kis segítség/kiokosításra lenne szükségem. 
Mi a helyzet idehaza a DAB és DAB+ sugárzással? 
Szinte mindíg látok hírdetni Dab tunert, és gondoltam érdemes lenne beszerezni egy ilyet. Érdemes?
Azt várnám tőle, hogy több adót érhetnék el vele, mint a jelenlegi analóg tunerrel. Sajnos nálunk kb. 5-6 adó fogható, komolyabb antenna nélkül, de jó része csapnivaló. A feleségem szeret rádiózni, mivel ithon dolgozik, rendszeresen hallgatja.

Köszönöm!

Szép estét!
Kb. 2 perces guglizás eredményeként, ezt találtam:
http://www.frekvencia.hu/t-dab-hng.htm
4 szereó adó és 3 mono adó. Ez van.
A "legjobb" minőségű a Bartók 128kbps-el.  Ugye, aki annak idején ilyen bitrátával készített mp3 tömörítést, az igencsak le volt sajnálva...
Ja... és mindez csak Budapest körül:  Velencei tó, Kecskemét, Hatvan körön belül, úgy-ahogy.     

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”