Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3234

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

EA tt- ket nem hallottam. Csak pár regát mostanában. Ilyen körítéssel pl egy Rega 3 már tisztességes hangot tud. Inkább ez mint egy TT 1-2, de lehet hogy 3 is.
Azt nem is láttam hogy milyen karvég van rászerelve. De ha a szokásos műanyag akkor az mindenképp kötelezően cserés! De akkor már érdemes a karkábelt is cserélni. Sajnos ez még így csak egy szép lemezjátszó. Ahhoz hogy jó is legyen költeni kellene még rá jó sokat. De ezt nem nekem kell eldöntenem. Illetve én eldöntöttem. Ahogy ez látható.

Az "EA tt" lemezjátszókat tudtommal Rega karokkal szerelik, de majd kijavítanak, ha nem így van. Szerintem a célközönség(akinek "csak" erre futja), boldogan hallgat zenét vele.
Én elfogadom a dőntésed, az is egy jó kihívás, hogy kihozzuk valamiből a maximumot, időt, energiát, pénzt nem sajnálva. De remélem a sok fejlesztés, tuning, tesztelés, mellett azért jut időd zenét hallgatni is?
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1243

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Időközben a hozzászólások más irányt vettek, így csak erre a kérdésre reagálnék a kommentedből: igen.

Az első "kacsámat" egy Prágában tanuló barátom hozta valamikor 1985 táján, TESLA NC470 felirattal, lapos karral és gyárilag a szörnyűséges Tesla hangszedővel szerelten.
Ezt a lejátszót később még két NAD feliratos követte. Számos hangszedővel használtam, vagy hallottam szólni, és gyakorlatilag az összes kísérletet véghezvittem vele/rajta, amit csak lehetett. Természetesen csőkarral és lapos karral egyaránt. Kb tíz évig volt a fő műsorforrásom, azt hiszem, elég jól kiismertem ...

A többi ízlés dolga, ha valakinek az AT jobban tetszik, azzal kell használni!

Ilyen hosszú idő alatt akár el is ronthattad vele a hallásod!

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Ilyenkor jön mindig a kérdés hogyan történt az a hallgatás. Milyen zenén, milyen hangfelvételekkel, milyen elvárások szerint, milyen rendszerben, milyen hangerő szinteken stb.
Ezek hozhatnak nagyon erősen más eredményeket az egyik esetben mint a másikban. Ha ezek nagy része egy viszonylag szűk vonalat követ állandóan, mint pl. high-end audio és jellemző kiállítási hangok, hangfelvételek, zenei műfajok stb., akkor lehet persze ilyen általánosításokat levonni, hogy azokhoz a fajta elvárásokhoz és környezetekbe az a valami általában mindig jó és mindig többet mutat. De más irányokban lehet teljesen más is az eredmény.
És ha jól olvasom némelyik hazai AN-es irányú blogot, hát abban a világban is ahány annyiféle. Még az se mindig egyértelmű hogy minden felállásban az ezüst a jobb. Még az se hogy mindig mindenkinek ez a típusú vég csővel vagy azzal a típusú végcsővel megépített erősítő típus.
Ha meg nyitunk kifelé, bőven elmegyünk még nagyon más fajta készülékek, rendszerek, jellemző zene anyagok, hangfelvételek, fülek, elvárások irányba, akkor meg aztán még nagyobb lesz a káosz hogy kinek, hol mi a jó és mi nem az.
Amikor egy dolog van általánosítva hogy az majd mindenhol jó lesz mindenkinek, akkor én inkább erős kereskedelmi érdekeket érzek a téma körül.

Nem tudom mi a célod. Lebeszélés vagy "kötözködés"? De több rendszerben is ki lettek próbálva. AN és más készülékeken is. Oto is Meishu is. Carry is. Meg még mittudom miken. Zenék is sokfélék voltak. De amúgy is akkorák az eltérések hogy egy pék is észre veszi meg egy rendőr is. Szóval nem kell aggódnod ! Inkább hallgasd meg Te is. A többi Note-os meg nem tudom mit keres ha nem hallja hogy a Vz az nagyon jó! Felesleges "rezelni" !
Háló Sanyinál egy AN B-t tettünk csak be a drága hangszórókábele helyett és utána már tudtuk élvezni a hallottakat. Addig csak a feszengés ment. Utána már hátra tudtunk dőlni. Persze volt magyarázkodás.... el is vártuk!

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Az "AE's lemezjátszó", gondolom Lacy Edwards Audio TT1-ese? Hát igen, szerintem nem fogja(más sem) Kondo-val átkábelezni a karját, fogalmazzak úgy, gazdaságtalan.
A többi körítés, és tuning, mind jó, csak nem ezen lemezjátszó szintjén. Amit leírtál( ezüst trafó, Kondo kábelek, légpárnás állvány, stb) kb. hétjegyű összegbe fájna, nem hinném, hogy bárki így kiszolgálna, egy ilyen kaliberű lemezjátszót. Ebből a jelentős ősszegből, már nagyon komoly lemezjátszókhoz hozzá lehet jutni, még újonnan is, használtan meg pláne.
Ezzel nem az Edwards Audio TT1-et akarom degradálni(nem hallottam, de ígéretes), de azért helyén kell kezelni. Szerintem.

EA tt- ket nem hallottam. Csak pár regát mostanában. Ilyen körítéssel pl egy Rega 3 már tisztességes hangot tud. Inkább ez mint egy TT 1-2, de lehet hogy 3 is.
Azt nem is láttam hogy milyen karvég van rászerelve. De ha a szokásos műanyag akkor az mindenképp kötelezően cserés! De akkor már érdemes a karkábelt is cserélni. Sajnos ez még így csak egy szép lemezjátszó. Ahhoz hogy jó is legyen költeni kellene még rá jó sokat. De ezt nem nekem kell eldöntenem. Illetve én eldöntöttem. Ahogy ez látható.

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2554

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: mishow »

Volt neked NAD-od? 

Időközben a hozzászólások más irányt vettek, így csak erre a kérdésre reagálnék a kommentedből: igen.

Az első "kacsámat" egy Prágában tanuló barátom hozta valamikor 1985 táján, TESLA NC470 felirattal, lapos karral és gyárilag a szörnyűséges Tesla hangszedővel szerelten.
Ezt a lejátszót később még két NAD feliratos követte. Számos hangszedővel használtam, vagy hallottam szólni, és gyakorlatilag az összes kísérletet véghezvittem vele/rajta, amit csak lehetett. Természetesen csőkarral és lapos karral egyaránt. Kb tíz évig volt a fő műsorforrásom, azt hiszem, elég jól kiismertem ...

A többi ízlés dolga, ha valakinek az AT jobban tetszik, azzal kell használni!

zz7
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 363

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: zz7 »

A múltkor írtam már , hogy v kábelt cseréltünk egy csöves erősítő és hozzá tartozó cd között mert 2 track után elegem lett. A tulajnak is nagyon tetszett a változás amit a Fraktálom csinált. Drágább mint a készüléke de végre sokkal jobb hangokat hallottunk és már lehetett hallgatni.
Szóval a nem túl drága rendszer értéktelen volt majd kábel csere után nagyban változott a helyzet.
2.: valóban a hangzás lehet nem nagyon lesz jobb első hallgatásra. A jó sávszéleket meg jó paramétereket már alacsony árazású készülékekkel el lehet érni. Azonban amitől igazán jó egy high end rendszer az érzelmek közvetítése és a zenehallgatásra sarkaló sokkal erősebb inspirációja. Bizonyos "narkotikum" mert napi szinten vágyik a tulajdonosa a zenehallgatásra és a hallgatott mű élvezetére.
Olcsó kábelek erre nem nagyon képesek még drága elektronikák társaságában sem minden feltétel nélkül.
3.: elektronikák legalább annyira túlárazottak lehetnek.
Ui: egy ismerősömnél (is) tapasztaltam , hogy sokat fejlesztett a rendszere hangján a komponensei cseréjével, de kábelt pl olcsóbbra cserélte. Nos sokmindenben javult valóban a hang nála , de mikor meghallgattuk valóban jó de drága kábelekkel akkor vált lenyügözővé nála a hang! Egyik kábel kb 180 ezer a másik 600ezer ( használtan). De az olcsóbbikat nagyon rossz volt visszadugni......

Ilyenkor jön mindig a kérdés hogyan történt az a hallgatás. Milyen zenén, milyen hangfelvételekkel, milyen elvárások szerint, milyen rendszerben, milyen hangerő szinteken stb.
Ezek hozhatnak nagyon erősen más eredményeket az egyik esetben mint a másikban. Ha ezek nagy része egy viszonylag szűk vonalat követ állandóan, mint pl. high-end audio és jellemző kiállítási hangok, hangfelvételek, zenei műfajok stb., akkor lehet persze ilyen általánosításokat levonni, hogy azokhoz a fajta elvárásokhoz és környezetekbe az a valami általában mindig jó és mindig többet mutat. De más irányokban lehet teljesen más is az eredmény.
És ha jól olvasom némelyik hazai AN-es irányú blogot, hát abban a világban is ahány annyiféle. Még az se mindig egyértelmű hogy minden felállásban az ezüst a jobb. Még az se hogy mindig mindenkinek ez a típusú vég csővel vagy azzal a típusú végcsővel megépített erősítő típus.
Ha meg nyitunk kifelé, bőven elmegyünk még nagyon más fajta készülékek, rendszerek, jellemző zene anyagok, hangfelvételek, fülek, elvárások irányba, akkor meg aztán még nagyobb lesz a káosz hogy kinek, hol mi a jó és mi nem az.
Amikor egy dolog van általánosítva hogy az majd mindenhol jó lesz mindenkinek, akkor én inkább erős kereskedelmi érdekeket érzek a téma körül.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Igazad van. A Kondo karkábel még jobb. Csak azt már egy AE's lemezjátszó nem szolgálja ki valószínű.
Vannak dolgok amiben létezik legjobb.
Hangkar belsőkábelben nincs olyan nagy választék, hogy ezt ne lehetne kijelenteni.

Az "AE's lemezjátszó", gondolom Lacy Edwards Audio TT1-ese? Hát igen, szerintem nem fogja(más sem) Kondo-val átkábelezni a karját, fogalmazzak úgy, gazdaságtalan.
A többi körítés, és tuning, mind jó, csak nem ezen lemezjátszó szintjén. Amit leírtál( ezüst trafó, Kondo kábelek, légpárnás állvány, stb) kb. hétjegyű összegbe fájna, nem hinném, hogy bárki így kiszolgálna, egy ilyen kaliberű lemezjátszót. Ebből a jelentős ősszegből, már nagyon komoly lemezjátszókhoz hozzá lehet jutni, még újonnan is, használtan meg pláne.
Ezzel nem az Edwards Audio TT1-et akarom degradálni(nem hallottam, de ígéretes), de azért helyén kell kezelni. Szerintem.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2554

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: mishow »

Erre van sokkal jobb megoldás, mint az Ortofon. A neve AT 95 EX és direkt az engedékenységén változtattak, hogy olyan kis semmiség karokban is testesebben szóljon, mint az AT 95.

Ezt nem ismertem, de köszi a tippet!    

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

"Legjobb az AN kar belsőkábel, kint meg az AN Vz vagy Kondo Vz."
Nem értem, hogy lehet így kijelenteni, hogy legjobb?
Ezek valóban jó kábelek, és neked a Szent grál, de hogy minden rendszerben a legjobban lenne, azt nem hinném. Szerintem nincs olyan, hogy legjobb...
Igazad van. A Kondo karkábel még jobb. Csak azt már egy AE's lemezjátszó nem szolgálja ki valószínű. Vannak dolgok amiben létezik legjobb.
Hangkar belsőkábelben nincs olyan nagy választék, hogy ezt ne lehetne kijelenteni.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Na , ha már ilyened van, hallgasd meg egy fullra felspécizett Denon 103r- rel és eldobod az agyad!
Persze ha van jó mc trafód is hozzá. Na meg kábeleid!
Legjobb az AN kar belsőkábel kint meg az An vz, vagy Kondo vz. Egy jó ezüst trafó. Csöves spéci fonó. Haj...... De jó is az a hang!
Meg egy Michell ellensúlyt rá! Az meg gyönyörű!
Townshend eredeti légpárnát is alá!
Acryl tányérral nem tudom milyen azt még nem próbáltam. Csak groowtracer referenc subbal meg üvegtányér + spéci filc. Ez már LEMEZJÁTSZÓ HANG!

"Legjobb az AN kar belsőkábel, kint meg az AN Vz vagy Kondo Vz."
Nem értem, hogy lehet így kijelenteni, hogy legjobb?
Ezek valóban jó kábelek, és neked a Szent grál, de hogy minden rendszerben a legjobban lenne, azt nem hinném. Szerintem nincs olyan, hogy legjobb...

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Hát jó MC trafó az nincs csak Ortofon T5, viszont van Ethos MC erősítőm duálmono felépítésű nekem tetszik
meg az AA-ban is van MC lehetőség de az sajnos halk mármint kisebb az erősítése így jobban fel kell tekerni a hangerőt.

Ha csak az a cél hogy detektáld szól arra jók ezek. Csak elveszik a lényeg!

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 790

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: lacy »

Na , ha már ilyened van, hallgasd meg egy fullra felspécizett Denon 103r- rel és eldobod az agyad!
Legjobb az AN kar belsőkábel kint meg az An vz, vagy Kondo vz. Egy jó ezüst trafó. Csöves spéci fonó. Haj...... De jó is az a hang!
Acryl tányérral nem tudom milyen azt még nem próbáltam. Csak groowtracer referenc subbal meg üvegtányér + spéci filc. Ez már LEMEZJÁTSZÓ HANG!

Hát jó MC trafó az nincs csak Ortofon T5, viszont van Ethos MC erősítőm duálmono felépítésű nekem tetszik
meg az AA-ban is van MC lehetőség de az sajnos halk mármint kisebb az erősítése így jobban fel kell tekerni a hangerőt.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

hehe annyira nemazéé

lacy
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Komolyan ajánlom! Hallgass meg egy AN Vz-t a rendszeredbe.
Bár ha nem tévedek már a pc forrás fele mentél el. Az meg pont abban gyenge amiben az igazán jó kábelek erősek! Az érzelmi hatások közvetítésében!!!!!!!!! Hifis paraméterekben jó az is. De az audiofilben nagyon korlátosak!

hehe annyira nemazéé

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

mi általában mint ebben is többnyire 1-et értünk naná
Valószínű ugyanazt az életszakaszt élitek át a hifista vonalon.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Írhattam volna azt is hogy átlagos az olcsóbb helyett és akkor megnyugodna a lelked
az arany meg drága lenne ha kábelt csinálnánk belőle még ha csak középre is

Komolyan ajánlom! Hallgass meg egy AN Vz-t a rendszeredbe.
Bár ha nem tévedek már a pc forrás fele mentél el. Az meg pont abban gyenge amiben az igazán jó kábelek erősek! Az érzelmi hatások közvetítésében!!!!!!!!! Hifis paraméterekben jó az is. De az audiofilben nagyon korlátosak!

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Véleményem szerint:
1. átlagos rendszerben nem hoz annyit a "jobb" kábel, mint egy nívósabban.
2. a jó készülékek igénylik a jó minőségű kábeleket-csatlakozókat, de ettől nem lesz sokkal-sokkal jobb a hang.
3. inkább költök többet készülékekre, mint túlárazott vezetékekre.

ui: a legtöbb drága kábel „marketinges parasztvakítással” van túltömve...
A múltkor írtam már , hogy v kábelt cseréltünk egy csöves erősítő és hozzá tartozó cd között mert 2 track után elegem lett. A tulajnak is nagyon tetszett a változás amit a Fraktálom csinált. Drágább mint a készüléke de végre sokkal jobb hangokat hallottunk és már lehetett hallgatni. Szóval a nem túl drága rendszer értéktelen volt majd kábel csere után nagyban változott a helyzet.
2.: valóban a hangzás lehet nem nagyon lesz jobb első hallgatásra. A jó sávszéleket meg jó paramétereket már alacsony árazású készülékekkel el lehet érni. Azonban amitől igazán jó egy high end rendszer az érzelmek közvetítése és a zenehallgatásra sarkaló sokkal erősebb inspirációja. Bizonyos "narkotikum" mert napi szinten vágyik a tulajdonosa a zenehallgatásra és a hallgatott mű élvezetére.
Olcsó kábelek erre nem nagyon képesek még drága elektronikák társaságában sem minden feltétel nélkül.
3.: elektronikák legalább annyira túlárazottak lehetnek.
Ui: egy ismerősömnél (is) tapasztaltam , hogy sokat fejlesztett a rendszere hangján a komponensei cseréjével, de kábelt pl olcsóbbra cserélte. Nos sokmindenben javult valóban a hang nála , de mikor meghallgattuk valóban jó de drága kábelekkel akkor vált lenyügözővé nála a hang! Egyik kábel kb 180 ezer a másik 600ezer ( használtan). De az olcsóbbikat nagyon rossz volt visszadugni......

lacy
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

"Egy átlagos rendszer milliós/db árban lévő kábelekkel,
vagy milliós áru komponensek olcsóbb kábelekkel?"

Erre mondanám azt, hogy inkább az arany középút.

Írhattam volna azt is hogy átlagos az olcsóbb helyett és akkor megnyugodna a lelked
az arany meg drága lenne ha kábelt csinálnánk belőle még ha csak középre is

Rooibos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 179

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Rooibos »

Hát nincs igazad szvsz
nem arról beszéltem hogy egy 100 éve a napon aszalódó és esőben ázó félig vas félig alu vezetékből készült kábellel hallgasson valaki milliós hifit na jó high end-et
normális tehát valamelyest nívós de mégse milliós árban lévővel
Másrészt ellenne a olcsó rendszer a milliós kábelekkel a'la High end kategória
ebben az esetben nem áll meg a példád
valahogy mindenki abban a két végletben akar gondolkodni ami nem életszerű egyáltalán
ne mondja nekem senki, hogy egy 5-10-20e-s árkategóriában lévő kábel annyira szar hogy nem akar azon keresztül zenét hallgatni

"Egy átlagos rendszer milliós/db árban lévő kábelekkel,
vagy milliós áru komponensek olcsóbb kábelekkel?"

Erre mondanám azt, hogy inkább az arany középút.

lacy
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Véleményem szerint:
2. a jó készülékek igénylik a jó minőségű kábeleket-csatlakozókat, de ettől nem lesz sokkal-sokkal jobb a hang.

mi általában mint ebben is többnyire 1-et értünk naná

lacy
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Az én válaszom jó.

A te kérdésed meg rossz.

Olyan, mint ha azt kérdeznéd: hogyan szeretnél élni, egészségesen egy föld alatti fénytelen és nyirkos gödörben, vagy dáriuszi gazdaságban, de vakon?

Én erre a kérdésre is azt válaszolnám, hogy kicsit talán kopaszodva, néha fájós térddel egy lakótelepi lakásban.

Hát nincs igazad szvsz
nem arról beszéltem hogy egy 100 éve a napon aszalódó és esőben ázó félig vas félig alu vezetékből készült kábellel hallgasson valaki milliós hifit na jó high end-et
normális tehát valamelyest nívós de mégse milliós árban lévővel
Másrészt ellenne a olcsó rendszer a milliós kábelekkel a'la High end kategória
ebben az esetben nem áll meg a példád
valahogy mindenki abban a két végletben akar gondolkodni ami nem életszerű egyáltalán
ne mondja nekem senki, hogy egy 5-10-20e-s árkategóriában lévő kábel annyira szar hogy nem akar azon keresztül zenét hallgatni

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2107

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Voyager »

A nagyon fontos kérdés amit ilyenkor...

Mi lesz a jobb?
Egy átlagos rendszer milliós/db árban lévő kábelekkel,
vagy milliós áru komponensek olcsóbb kábelekkel?
melyik lesz hallgathatóbb?

Véleményem szerint:

„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

Rooibos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

értem, de a válasz a kérdésemre meg nem ez

Az én válaszom jó.

A te kérdésed meg rossz.

Olyan, mint ha azt kérdeznéd: hogyan szeretnél élni, egészségesen egy föld alatti fénytelen és nyirkos gödörben, vagy dáriuszi gazdaságban, de vakon?

Én erre a kérdésre is azt válaszolnám, hogy kicsit talán kopaszodva, néha fájós térddel egy lakótelepi lakásban.

lacy
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Viszont azokat a hangokat, amik előjönnének a forrásból, egy jó kábel átengedi, egy rossz (vagy nem odavaló) kábel meg nem.
értem, de a válasz a kérdésemre meg nem ez

Rooibos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

nem kellene azoknak a fránya kábeleknek akkora jelentőséget tulajdonítani bizonyos esetekben
Azokat a hangokat amik nem jönnek elő a forrásból azt semmilyen kábel nem fogja odavarázsolni

Viszont azokat a hangokat, amik előjönnének a forrásból, egy jó kábel átengedi, egy rossz (vagy nem odavaló) kábel meg nem.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”