Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1037
Sztereó erősitők
Minden tisztelet mellett azért 100e nem kicsit több...
Hozzátéve, h a Heed tényleg szenzációs!
Viszont a komplett rendszereknél van egy Pre-Px-Ps 340-ért, lehet, h irányáron. Egy telót megérhet!
Most néztem az avatarod... :-)
Még nem hallottam Heed eszközöket. Köszi, megnézem ezt is a hírdetéseknél. (*A te avatorod is remek )
Egyébként egy láma kérdés: egy ilyen készülék stereo filmes felhasználásra is alkalmas? Értem ezalatt, hogy nem lenne érdemesebb olyan készüléket keresnem, amely nagyobb teljesítményű?
Ezért gondoltam NAD C 375 BEE-re.
Ha más is szóba jöhet, új vagy akár használt, jöhetnek a tippek Köszönöm.
Sztereó erősitők
Minden tisztelet mellett azért 100e nem kicsit több...
Hozzátéve, h a Heed tényleg szenzációs!
Viszont a komplett rendszereknél van egy Pre-Px-Ps 340-ért, lehet, h irányáron. Egy telót megérhet!
Most néztem az avatarod... :-)
You've got to ask yourself one more question: Do I feel lucky?
- BLX
- Törzsvendég
Sztereó erősitők
Heed Audio Obelisk Si most a DAC modul ingyen jár hozzá. Kicsivel a kereted felett van, viszont magasabb osztályban versenyez mint a Yami vagy a NAD.
Köszönöm szépen az ajánlást.
Sztereó erősitők
Sziasztok,
Bp-en kit tudtok ajánlani, mint szerelőt? Erősítőhöz keresnék. Néha fogja magát az egyik oldal és elhalkul, vagy elnémul. Ha tekerek a potin, akkor megjavul. De van, hogy csak egy ideig marad ez így.
Lehet, hogy előfok vagy poti. Én viszont nem szívesen nyúlnék hozzá.
Jobb topicot nem találtam.
Például www.totel.hu
Sztereó erősitők
Sziasztok!
A meglévő rendszerem erősítőjét szeretném lecserélni egy komolyabb darabra.
Jelenleg egy Yamaha RN500-as erősítővel hajtok egy pár Dali Opticon 6-os hangszórót.
Terület: 20nm
Felhasználás: főleg stereo zenehallgatás, jazz, hangszeres zene, és filmek adott esetben nagy hangerőn jó ha van sub kimenet.
Budget: kb 1000 EUR környékén
NAD erősítőket hallottam már Dali hangszóróval és az a vonal tetszett.
Ilyenekben gondolkozom eddig:
1) NAD C 375 BEE, ehhez még kell DAC kiegészítő modul
https://nadelectronics.com/product/c-37 ... amplifier/
DAC modul nélkül kb 900 EUR
DAC modul kb 250 EUR
2) YAMAHA A-S801
https://usa.yamaha.com/products/audio_v ... index.html
kb 850 EUR
Ti mit ajánlanátok, akár másik típust is amire nem gondoltam?
A megjelölt összeg környékén már lehet értelmes erősítőt taláni az Opciconhoz?
Köszönök minden konstruktív kommentet.
Heed Audio Obelisk Si most a DAC modul ingyen jár hozzá. Kicsivel a kereted felett van, viszont magasabb osztályban versenyez mint a Yami vagy a NAD.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
- BLX
- Törzsvendég
Sztereó erősitők
Sziasztok!
A meglévő rendszerem erősítőjét szeretném lecserélni egy komolyabb darabra.
Jelenleg egy Yamaha RN500-as erősítővel hajtok egy pár Dali Opticon 6-os hangszórót.
Terület: 20nm
Felhasználás: főleg stereo zenehallgatás, jazz, hangszeres zene, és filmek adott esetben nagy hangerőn jó ha van sub kimenet.
Budget: kb 1000 EUR környékén
NAD erősítőket hallottam már Dali hangszóróval és az a vonal tetszett.
Ilyenekben gondolkozom eddig:
1) NAD C 375 BEE, ehhez még kell DAC kiegészítő modul
https://nadelectronics.com/product/c-37 ... amplifier/
DAC modul nélkül kb 900 EUR
DAC modul kb 250 EUR
2) YAMAHA A-S801
https://usa.yamaha.com/products/audio_v ... index.html
kb 850 EUR
Ti mit ajánlanátok, akár másik típust is amire nem gondoltam?
A megjelölt összeg környékén már lehet értelmes erősítőt taláni az Opciconhoz?
Köszönök minden konstruktív kommentet.
Sztereó erősitők
Az aláírásomban látható sztereo lánchoz keresnék egy sztereo előfokot (távirányító szükséges lenne).
A javaslatokat előre is köszönöm!
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
- karbantartó
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 17
Sztereó erősitők
Mindenképp hallgass meg minél több márkából erösitőt és mikor már megvan, hogy nagyjából melyik hangja áll hozzád a legközelebb, akkor azon belül is halgasd meg azt amire még van pénzed ill. az egy kategóriával feljebbit és ezek között dönts!
De a háromból én is a Denon-t választanám!
Zenére meg valami mást....
Mondjuk A osztályú erősítők hangja közt is rengeteg eltérés van. Nem is beszélve mikor azt mondjuk csöves hang.Nem egyszerű a választas.
Sztereó erősitők
Akkor nem kell az erősítő elé egy dac?
Egyenlőre optikai kábellel a tv--ről zenél így az fontos lenne.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.
“Hülyékkel ne vitatkozz! Lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.”- Mark Twain.
“Hülyékkel ne vitatkozz! Lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.”- Mark Twain.
Sztereó erősitők
Régi típusú Dual szoba jöhet?
CV 1600
Egyenlőre optikai kábellel a tv--ről zenél így az fontos lenne.
Sztereó erősitők
Régi típusú Dual szoba jöhet?
CV 1600
Sziasztok!
Segítségeteket,véleményeteket szeretném kikérni.
Egyik ismerősömnek keresnék erősítőt!
Igazából nincs szükség 5.1re se ezért ide írtam.
Négy darab Dali concept 8 szeretne meghajtani és most jön a csúnya része!
Nincs szükség komoly minőségre,inkább a hangerő számít!
(Nem nekem lesz csak segítek össze állitani valamit)
Szóval nagy teljesítményű négy csatornás végfok vagy bármit meghallgatok kellene.
Most egy pioneer vsx-ax4i hajt kettőt
Előre is köszi ha van ötletetek!
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Segítségeteket,véleményeteket szeretném kikérni.
Egyik ismerősömnek keresnék erősítőt!
Igazából nincs szükség 5.1re se ezért ide írtam.
Négy darab Dali concept 8 szeretne meghajtani és most jön a csúnya része!
Nincs szükség komoly minőségre,inkább a hangerő számít!
(Nem nekem lesz csak segítek össze állitani valamit)
Szóval nagy teljesítményű négy csatornás végfok vagy bármit meghallgatok kellene.
Most egy pioneer vsx-ax4i hajt kettőt
Előre is köszi ha van ötletetek!
- charlie-obrian
- V.I.P.
- Értékelés: 366
Sztereó erősitők
105 ezerért kapsz egy erősítőt, streamert, dac-ot, ami egészen tűrhetően szól, sőt szól úgy mint ismertebb gyártók készülékei kétszeres áron, de persze nyilván nem audiofil. Mégis mennyiért kellene ezt adni, hogy ne legyen szerinted "röhejesen túlárazva"?
Mi az a streamer?
Nekem ez:
"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)
"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)
Sztereó erősitők
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
A Littlemart szemléző oldal szerint class D.
Sztereó erősitők
A Littlemart szemléző oldal szerint class D.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
Sztereó erősitők
Bocsánat, elkerülte a cikkben a figyelmemet, ez D-osztályú vagy sima A/B?
DAC-chipről tudunk valamit, meg a körbeépítéséről? USB-SPDIF-konverziót mi végzi? Mennyi és milyen pufferkondi van benne? Kapcsitápja van?
Ezekről valami tech-spec-info?
Előre is köszi.
Ennyit árul el a gyártó:https://www.ieast.net/wp-content/upload ... 170704.pdf
BARTIMEX AUDIO Honlap
Sztereó erősitők
105 ezerért kapsz egy erősítőt, streamert, dac-ot, ami egészen tűrhetően szól, sőt szól úgy mint ismertebb gyártók készülékei kétszeres áron, de persze nyilván nem audiofil. Mégis mennyiért kellene ezt adni, hogy ne legyen szerinted "röhejesen túlárazva"?
Bocsánat, elkerülte a cikkben a figyelmemet, ez D-osztályú vagy sima A/B?
DAC-chipről tudunk valamit, meg a körbeépítéséről? USB-SPDIF-konverziót mi végzi? Mennyi és milyen pufferkondi van benne? Kapcsitápja van?
Ezekről valami tech-spec-info?
Előre is köszi.
Sztereó erősitők
Jó kis játékszer laikusoknak (akiknek az igényeit kielégítette a műanyag mikorhifi hangdoboza). Röhejesen túl van árazva ellenben...
BARTIMEX AUDIO Honlap
- charlie-obrian
- V.I.P.
- Értékelés: 366
Sztereó erősitők
http://index.hu/tech/2017/12/06/ieast_a ... ito_teszt/
Jó kis játékszer laikusoknak (akiknek az igényeit kielégítette a műanyag mikorhifi hangdoboza). Röhejesen túl van árazva ellenben...
"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)
"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 680
Sztereó erősitők
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Sztereó erősitők
kb másfél év után vissza kellett adnom a nálam parkoltatott akai előerősítő-erősítő párost, így megleptem magam egy kortárs darabbal. szépen szólt a 80-as évek japó cucca is (bár a phono állásban volt alapzaj, igaz csak addig amíg el nem indult a zene), de nagyon tetszik az új vétel
sokáig egy CA topaz am-10ben gondolkodtam, aztán felkerült a listára az onkyo a9010 is, de végül szembejött a denon pma 520 és levadásztam
szépen szól, cd-t és lemezeket hallgatok vele
van pár tetszetős feature, bár lehet hogy ezek manapság megszokottak: pl a hangerőgomb akkor is elforog ha távirányítóval hangosítok
vagy, a bemeneti selector szép hangos visszajelzést ad (igaz a led-es kijelző arra kevés hogy sötétben megvilágítsa hogy cd/aux/pho stb)
- Krisztian102
- Nincs visszaút
- Értékelés: 3
Sztereó erősitők
Beszéltem Zolival és meggyőzött, hogy ez kell nekem. Meg is vettem és gondoltam veletek us megosztom a tapasztalataim:
Szia!
Most h túl vagyok pár napon van egy kis tapasztalatom, így írok néhány sort:
Zenére és házimozira is használva van, ezen ne lepődjetek meg, igen házimozira! :-O
Első körben a szokásos techno és klasszikus zenéimet hallgattam rajta. Meghallgattam az ipodoról és szifon telómról zenéket. Nem rossz, de semmi különös, inkább rádugtam az Onkyo TX SR806-os házimozim (itt most szentségtörés történt, tudom! ) front kimenetét és meghallgattam így!
Volt minden zene, mozi, PS4 játék. Mindenhol szebb lett a hangkép, mint korábban, de egy picit megváltozott a front oldali hangzás, így annyira nem egységes a teljes 5.1 hangkép, de jó, sőt annnyira jó, hogy egy végfokot szretnék még venni a front oldalra, leváltva ezzel az Evergreent, mivel a végfok ugye nem nyúl bele a hangba, de most attól félek, hogy nem fog annyira tetszeni a kapott eredmény mint most!
És akkor jöjjön egy két hű meg ha:
Barátnőmmel néztük a REC horror filmet. Egyszer csak jön egy öreg nő, aki berohan a kamerába ordítva, én kicsit megrémültem a csajom meg szó szerint megijedt! Ilyen nem volt korábban, minden hang lapos egyhangú, vékonyka, életelen volt.
Ugyan ebben a filmben egy csap csöpögöt és teljesen olyan volt a hatása, mintha a front oldal mögöttről jött volna a hang, meg is állítottam a filmet, hogy egy kicsit csodálhassam, hogy egy kicsit llegyen időm feldolgozni az élményt és összeszednem az állam a padlóról.
A filmben kint szirénázott a mentőautó és én tényleg úgy hallottam, mintha kint az utcán szirénázott volna! Ez durva, ilyen nem volt soha ebben a rendszerben!
Aztán ma poénból egy-két számomra ritka sz@rnak tartott zenét kezdtem el hallgatni rajta, mit Andrea Bochelli, mindenféle Jazz (ezt egy kicsit szerettem korábban is), Michael Bubblé. Bakker nem bírtam kikapcsolni, ismét leesett az állam. Testes erőteljes jelenlét, egy csoda a hangzás, imádom!
Az történhetett plusszban, hogy kevésbé terhelődik a házimozim és a front vonal is hatalmasat javít a hangképen, így egy brutálisan jó hangzás lett a rendszetemben, ami így ennyi pénzért magyon megérte nekem.
Ez a kis Evergreen egy csoda! Sok oldala van és nem mindenben jó, de amiben igen, abban nagyon.
Hát ez a kép alakult ki bennem
Akkor nekiszegezem a kérdést Zolinak, hiszen a kezei között is voltak a dobozaim, csak fogja már tudni.
Egyébként milyen erősítő lenne az ideális, ilyen zenére?
- Az-X
- Fórumlakó
- Értékelés: 61
Sztereó erősitők
Sikerült szert tennem egy Sony TA-F 530ES erősítőre. Tudna valaki segíteni honnan tudnék fa oldallapot szerezni hozzá? Vagy ha szerezni nem, milyen fából van, es mekkora az eredeti? Illetve hogyan van rögzítve?
- speeedfire
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 4
- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
Pedig van.
Köszi, beírom akkor oda.
Weblapom: http://szabolcs-toth.com
Setup: PC -> Klotz usb -> Lindy LDAC Pro -> Van Damme 268-900-055 -> Audio Analogue Puccini SE + Oehlbach Powercord C 13 -> Van Dammel 268-506-000 -> Triangle Antal 202
DUAL CS505 - 3 Audiophile Concept + Audio Technica AT-95 E
Setup: PC -> Klotz usb -> Lindy LDAC Pro -> Van Damme 268-900-055 -> Audio Analogue Puccini SE + Oehlbach Powercord C 13 -> Van Dammel 268-506-000 -> Triangle Antal 202
DUAL CS505 - 3 Audiophile Concept + Audio Technica AT-95 E