Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1036

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: tonya »

Hát... köszönöm Tonya fórumtársnak a lehetőséget a meghallgatásra a Cambridge Audio Stream Magic 6 vs. Pioneer N50A A-B tesztje kapcsán, tényleg informatív volt, kár lett volna kihagyni. Arról nem is beszélve, hogy pár tanulmányi kirándulást megérne még a fülemnek, ami ott van.

Szívesen látlak máskor is, amint láttad sör van bőven, az asszony pajtás ott lent nem zavar (mi se Őt), remélem egy kicsit tudtam segíteni.
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 371

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: hukkle »

Nagyon figyelemre méltó a Sony kapcsán a htpc-vel összevetés. A Sony nem plexről, hanem külső usb vinyóról etetve tud teljes értékű lejátszó lenni? Vagy csak plex alatt használtad őket? A két Sony szoftveresen különbözik érdemben egymástól? Köszi!

Audiotransportkent milyen a shield hangja? Usbs dacra kotve... csak sztereo zenere.

Vettem egy sony uhp-h1et es egy x800at is. Az elobbit azert, mert ebben meg nincs kiherelve az audioresz, mint az x800ban. Felesleges volt, mert spdifen keresztul kb ugyanugy szolnak, minimalis elterest hallok, az analog kimenete meg nem rossz, de nincs a dacom szintjen. Amugy az x800 elonye szamomra a h265 support, lenyegeben halozatilejatszokent hasznalom (plexszel etetve). A hdmi/spdif kimenetek remek minoseguek, nem tudom van e vmi ebben az arban, ami jobb. Elorelepes volt a kep es a hang is, a filmek kepminosegen leterdeltem a htpcm utan, az nem tudta igy meghajtani a tvnket (12bit hdmi, etc)

Ami tuske megis van bennem, hogy baromi regota htpct hasznaltam es kicsit bant, hogy elveszitem annak rugalmassagat, a gyarton mulik, hogy meddig marad hasznalhato. Bar elvileg mindent tamogat, amit manapsag meg lehet etetni egy medialejatszoval.

wwwolfman
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 83

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: wwwolfman »

Hát... köszönöm Tonya fórumtársnak a lehetőséget a meghallgatásra a Cambridge Audio Stream Magic 6 vs. Pioneer N50A A-B tesztje kapcsán, tényleg informatív volt, kár lett volna kihagyni. Arról nem is beszélve, hogy pár tanulmányi kirándulást megérne még a fülemnek, ami ott van.

Ha egy pár szóban le lehet írni a (nyilván) szubjektív véleményemet, akkor alant megtenném.

Röviden a lényeg. A lánc, amiben meghallgattuk, teljesen azonos volt minden tekintetben, illetve változtattunk a kérésemre a hangsugárzókon, hogy az otthoniakhoz hasonló körülmények között is meghallgathassuk, de a változtatás utáni is azonos számlistán hasonlítottuk össze, ebben volt igen jó minőségű akusztikus zene, jazz, énekhang, és kicsi rock, szóval igen, az elektronikus kimaradt, de ennyiből is elég jól el lehetett helyezni a lejátszókat.

Általánosságában azt lehet mondani, hogy a Pioneer N50A (tehát az a verzió, amelyik már ismeri a DSD formátumot) jobban szerepelt minden láncon, minden zenén. Mint mondtam, a verdikt szubjektív és az adott zenéken, adott láncon, adott körülmények között érvényes. Ha úgy vesszük, a CA lehetett ebben az összehasonlításban félkarú óriás is, hiszen mindkét esetben RCA csatlakozók voltak használatban, a CA XLR-kimenetein nem volt alkalmunk tesztelni, pedig lehet, hogy ott nagyot villantott volna.

A tesztek, amiet írtak itthon és külföldön rendre sötét tónusúnak írták a CA hangját, vagy ha hízelgőbben akartak fogalmazni, akkor azt mondták, meleg hangulatú. Én azt mondom, hogy a Pioneernál rá lehetett mutatni arra a pontra, ahonnan jött a hang, mindig, minden zenén, minden esetben, amikor ez benne volt a jelfolyamban, a CA-nál nem. Mondhatjuk akár alacsonyabb felbontásúnak is. A Pioneerban több volt a levegősség, nagyobb volt a tér, volt, ahol úgy éreztem, kicsit talán hátrébb kellene ülnöm, mert intim a távolság köztem és az énekesnő között. A Stream Magic nem mutatott meg annyi részletet, de nem mondanám mosottnak, vagy mismásolónak sem. Tere is volt, csak nem akkora és nem olyan pontos.

Kérdés, mit szeret az ember. Van, aki nem szereti, ha az arcába tolják az összes apró részletet, vagy hogy a fejére nő a színpad. Annak lehet a Pioneer véleményes, nem volt széteső a produkció, csak nem tudsz nem felfigyelni arra, amikor a zenész lelép a zongorapedálról. Ilyenkor az ember önkéntelenül elmosolyodik, vagy csettint egyet gondolatban, én legalábbis igen....

Szigorúan a hangot és semmi egyéb szolgáltatást nem nézve ott és akkor, azok közözz a körülmények között nekem a Pioneer többet mutatott, mint a Cambridge Audio. Érzékenyebb dobozokkal nagyobb volt a különbség, kevésbé érzékenyekkel kisebb, volt, hogy szinte el is mosódott, szóval kaphattunk képet arról is, hogy nem mindegy, mi a lánc és mi a zene, azon túl, hogy ki a hallgató. És az megint újabb kérdés, hogy vajon tud-e ennél többet, és ha igen, mennyivel a Stream Magic XLR-en keresztül. Meg persze hogy mik a plusz szolgáltatások egyik és másik oldalon.

De azt gondolom, bármelyiket el lehet vinni haza, és örömmel lehet használni.

arn
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 177

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: arn »

Én különválasztanám a zenehallgatást a média lejátszótól:
Zenehallgatásra vennék egy kitűnő minőségű (nagyon jó DAC-al szerelt) Bluesound Node 2-t, míg média lejátszóként egy Nvidia Shield TV android lejátszót (abból van 500 Gb-os saját tárolóval szerelt modell is).
Én így is tettem és mondhatom nem bántam meg, mindkettő pontosan azt tudja amire vettem.

Egyébként meglepően költségtakarékos megoldás lehet egy SONY UBP X800-as UHD Blu-ray lejátszót venni, ami házimozira kitűnő, állítólag nagyon jó hangja is van, tud szinte minden hangformátumot (beleértve a CD-t, SACD-t és DVD Audiót is) és az otthoni tárolókon tárolt zenéket is le tudja játszani, mindezt mai áron 90 ezer Forintért!!!

Audiotransportkent milyen a shield hangja? Usbs dacra kotve... csak sztereo zenere.

Vettem egy sony uhp-h1et es egy x800at is. Az elobbit azert, mert ebben meg nincs kiherelve az audioresz, mint az x800ban. Felesleges volt, mert spdifen keresztul kb ugyanugy szolnak, minimalis elterest hallok, az analog kimenete meg nem rossz, de nincs a dacom szintjen. Amugy az x800 elonye szamomra a h265 support, lenyegeben halozatilejatszokent hasznalom (plexszel etetve). A hdmi/spdif kimenetek remek minoseguek, nem tudom van e vmi ebben az arban, ami jobb. Elorelepes volt a kep es a hang is, a filmek kepminosegen leterdeltem a htpcm utan, az nem tudta igy meghajtani a tvnket (12bit hdmi, etc)

Ami tuske megis van bennem, hogy baromi regota htpct hasznaltam es kicsit bant, hogy elveszitem annak rugalmassagat, a gyarton mulik, hogy meddig marad hasznalhato. Bar elvileg mindent tamogat, amit manapsag meg lehet etetni egy medialejatszoval.

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: avl2 »

Ha nem off a netrádióhoz hozzátenni: amíg az FM vétel nem romlott addig nálunk (Szombathely), hogy a Bartók élvezhetetlen lett, addig eszembe sem jutott hálózati lejátszót keresni.
Más választásom nem lévén hallgatom netről a zenét. Azt vettem észre, hogy az adók többsége már alapanyagában szemét. A magas bitrátájú adók (Bartók, Linnek, Audiophile csoport adók)
viszont meglepően jól szólnak. 

off: nekem Szentendren Kekesröl jobb a Bartok, mint Bp.-röl.   szoval esetleg erdemes több helyröl megprobalni - ha antenna birja :-)

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 417

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

Ha nem off a netrádióhoz hozzátenni: amíg az FM vétel nem romlott addig nálunk (Szombathely), hogy a Bartók élvezhetetlen lett, addig eszembe sem jutott hálózati lejátszót keresni.
Más választásom nem lévén hallgatom netről a zenét. Azt vettem észre, hogy az adók többsége már alapanyagában szemét. A magas bitrátájú adók (Bartók, Linnek, Audiophile csoport adók)
viszont meglepően jól szólnak. 

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: avl2 »

...közben kiderült, hogy a hagyományos antennás tuner nem lesz tartós és üzembiztos megoldás. Logikusnak tűnt a netrádió, mert a netkapcsolat stabil. Így fordultam a DAC-kal kombinált netrádiók irányába, ami ugye logikus, hogy egyben javarészt hálózati lejátszót is magával hoz....

ez itt off, marmint az fm tuner vs. netradio.
amit / ahogy en eddig hallottam, fm-en sokkal jobb volt a hangminöseg.  netradiot csak erdekessegkent (milyen az ausztral kiejtes, vagy ahol messze jartam es megtetszett a radiomüsor neha olyan adot, vagy epp radioado, amin csak Judas Priest ment) szoktam SB Touch-rol hallgatni.

nyilvan ebben is különbözö velemenyek vannak (avx-en ahogy eddig olvastam több az fm jobb, mint netradio - es remelhetöleg nem csak nosztaliga, hanem valos hangminöseg miatt), es persze igenyek/cél is különbözöek ("szoljon hatternek" vagy hoppa: ma este elö közvetites a Bartok-on es leülünk figyelni)

szigony
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1395

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: szigony »

Sziasztok. Gondoltam beszamolok a legujabb szerzemenyemrol. Erkezett egy Lindemann 25dsd. Tipikus nemet minoseg. Azt hiszem ilyenre irjak, hogy olyan a megepitettsege mint egy tanknak. Barhova nyulok szuper a minoseg es ez a menurol is elmondhato. Egy streamertol elvaras, hogy szuper app legyen hozza telefonra es ez is megvan. Gyors es nagyon kellemes hangja van. Azt hiszem erre mondjak, hogy reszletezo es levegos bar mintha Zsolti quad artera play elofoka nagyobb teret toltene be. Meg csak egy-ket orat hallgattam de nagyon jok a tapasztalataim. Kivancsi vagyok, hogy amikor a classe mozi elofokot visszakotom mit fogok tapasztalni. Nem tudom sokan, hogy csinaljak de keptelensegnek tartom, hogy emlekezetbol hasonlitsunk egy keszuleket egy masikhoz. Az asszonybarat jelzot nyugodtan raaggathatjuk. Gyonyoru a formaterv.
Kétségtelenül komoly minőségi cucc, és még CD lejátszó is van benne . Igaz Laci ?  
Ennyiért már le is kell tenni valamit az asztalra. Az Artera Playhez hasonlóan tökéletesen hozzá lehet illeszteni a végfokhoz. Példás gain struktúra és hangerőszabályozás -nekem nagyon fontos-. A hang is rendben volt és látnék benne potenciált, de volt pár zavaró vagy kérdéses momentum főként az énekhangok környékén. Itt kicsit olyan érzésem volt, mint amikor egyes kijelzők vagy a kirakatok fénye az ember szemét zavarja, fárasztja hosszabb távon. Azért érdemes lenne még egyszer meghallgatni, hogy hosszabb zenehallgatás -nem tesztelés- aklamával mit mutatna. Voltak benne pozitív részek is bár őszintén szólva elsőre nem éreztem kategóriányi különbséget. Az Artera Play is remek felbontással és természetes megszólalással rendelkezik, de inkább az egységes megszólalás jellemző rá. Ezzel szemben a Lindemannál a felbontás, részletek, sávszélek brillíroztak. Ami elsőre nagyon megnyerő tud lenni, de a tapasztalataim alapján ezeket már fenntartással kezelem. Érdekes módon az Artera Play esetén éreztem egységesebbnek és folyékonyabbnak hallgathatóbbnak a zenét. Azért az megynyugtató volt, hogy a jelentős árkülönbség ellenére szubijektív véleményem alapján én nem éreztem drámai különbséget a saját rendszeremben. Azért mutatott olyat is ami miatt egy obijektív vakteszten és hosszabb zenehallgatás alkalmával is összemérnem a két készüléket. Lacinak ezúton is köszönöm a  lehetőséget és kértem tőle, hogy ha eladó sorba kerül akkor biztosítson számoma egy több napos tesztlehetőséget. Ki tudja   . Bár nem titkoltan örülnék neki ha a vakteszt igazolná azt amit most gondolok, érzek az Artera Playről. Ár/érték arányban egészen remek készülék.   Meglátjuk. Kíváncsi leszek az eredményre.

wwwolfman
Fórumlakó
Fórumlakó

Hálózati audio lejátszók

Nekem nem tetszenek a CA készülékek azt azért hozzá teszem. Ennek a belsejében egy Dacmagic plusz van gyakorlatilag. Olyan funkciókat tartalmaz ami  (nekem) felesleges pl. Dac-ént is használható. Minek? Ki nem állhatom amikor egy készülékbe bezsúfolnak minden funkciót, hogy jobban eladható legyen. Egy hálózati lejátszó az legyen az ami a neve: hálózati lejátszó. ez persze csak a sajáz véleményem.  A Pionak jó az App-ja, mindennapi használhatósága egyszerű, kiforrott. Népszerűségének köszönhetően könnyen tovább adható ha mégsem jönne be. Belső világa (felépítése) is jobban tetszik. Szerintem nincs jelentősége az XLR-RCA vitának ennél a készüléknél.

Van ebben is valami. Nekem viszont kapóra jön a "svájci bicska", plusz elsőre igazából dacot kerestem....

Röviden annyi a sztori, hogy erősítőt cseréltem. Eléggé fájó tétel volt magamhoz képest, de úgy voltam vele, hogy ha már, akkor legyen benne extraként XLR is. Meglett, pluszban még kaptam mellé beépített tunert is. Így egy bemenettel kevesebb jutott, de oda se neki, gondoltam.

Így első körben úgy gondoltam, hogy vagy egy CD, vagy egy külső DAC menjen majd XLR-ről, de mivel több zeném van elektronikusan, mint lemezen, plusz a DAC egy lejátszó mellé futóműként is használható, a DAC irányába fordultam. Musical Fidelity M1-et néztem ki, de közben kiderült, hogy a hagyományos antennás tuner nem lesz tartós és üzembiztos megoldás. Logikusnak tűnt a netrádió, mert a netkapcsolat stabil. Így fordultam a DAC-kal kombinált netrádiók irányába, ami ugye logikus, hogy egyben javarészt hálózati lejátszót is magával hoz.

Szóval elsődlegesen DAC lett volna a keresés tárgya XLR-en keresztül, ehhez jön a netrádió. Ezeket alkalmasint egy hálózatos lejátszó egyben tartalmazza. Ezen belül a Dacmagic Plust tartalmazó Stream Magic 6 logikusnak tűnt/tűnik. De azért nem mindenáron; ha hangban egy vetélytárs Pioneer N50 nem marad el jelentősen (még annak ellenére sem, hogy a CA-nak XLR csatlakozása van), úgy gondolom, fontolóra kell venni, ha féláron megkapom majdnem ugyanazt.

Harmadik vetélytársként még Marantz NA7005 jött szóba, abban még hagyományos tuner is van, de én meg a Marantztól idegenkedem....

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1047

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: komarfamily »

Sziasztok. Gondoltam beszamolok a legujabb szerzemenyemrol. Erkezett egy Lindemann 25dsd. Tipikus nemet minoseg. Azt hiszem ilyenre irjak, hogy olyan a megepitettsege mint egy tanknak. Barhova nyulok szuper a minoseg es ez a menurol is elmondhato. Egy streamertol elvaras, hogy szuper app legyen hozza telefonra es ez is megvan. Gyors es nagyon kellemes hangja van. Azt hiszem erre mondjak, hogy reszletezo es levegos bar mintha Zsolti quad artera play elofoka nagyobb teret toltene be. Meg csak egy-ket orat hallgattam de nagyon jok a tapasztalataim. Kivancsi vagyok, hogy amikor a classe mozi elofokot visszakotom mit fogok tapasztalni. Nem tudom sokan, hogy csinaljak de keptelensegnek tartom, hogy emlekezetbol hasonlitsunk egy keszuleket egy masikhoz. Az asszonybarat jelzot nyugodtan raaggathatjuk. Gyonyoru a formaterv.

HSRT8
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 601

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: HSRT8 »

Ha fel is ajánlották, hogy hallgasd meg mindkettőt azt ki ne hagyd! Az a biztos.
Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég

Hálózati audio lejátszók

Én csak az N50A-t hallottam, nekem tetszett a hang CA-t még nem hallottam.
Ha hozod az ifjú MA-kat az öregapjuk mellé azt is megfülelheted a Stax-al.
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.

HSRT8
V.I.P.
V.I.P.

Hálózati audio lejátszók

Hoppá. Dacára a szimmetrikus felépítqsnek és a Wolson dacnak? Miért?
Nekem nem tetszenek a CA készülékek azt azért hozzá teszem. Ennek a belsejében egy Dacmagic plusz van gyakorlatilag. Olyan funkciókat tartalmaz ami  (nekem) felesleges pl. Dac-ént is használható. Minek? Ki nem állhatom amikor egy készülékbe bezsúfolnak minden funkciót, hogy jobban eladható legyen. Egy hálózati lejátszó az legyen az ami a neve: hálózati lejátszó. ez persze csak a sajáz véleményem.  A Pionak jó az App-ja, mindennapi használhatósága egyszerű, kiforrott. Népszerűségének köszönhetően könnyen tovább adható ha mégsem jönne be. Belső világa (felépítése) is jobban tetszik. Szerintem nincs jelentősége az XLR-RCA vitának ennél a készüléknél.

wwwolfman
Fórumlakó
Fórumlakó

Hálózati audio lejátszók

Én felajánlottam a lehetőséget, hogy nálam meg tudod hallgatni mindkettőt, mondani sok mindent lehet....
Köszönöm, tényleg nem mindennapi lehetőség. Ha végképp nem tudok dönteni, élni is fogok vele. A CA-t ma már láttam-hallottam. A Pio még várat magára.... Egyelőre.

Igazad van, mondani sok mindent lehet, viszont ha végigmegyek ezen a logikán, a végső szót csak a saját körülmények közötti A-B teszt után lehet kimondani, de azt elég nehéz tető alá hozni.

Alapból azt gondoltam volna, higy a Cambridge Audion lévő XLR csatlakozás (nyilván xlr aljzatos erősítőbe) annyit hoz, hogy az előny mindenképp a CA-é szigorúan a hangbéli kvalitásokat figyelembe véve. Hátránya viszont a nagyjából dupla ár... Használtan

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég

Hálózati audio lejátszók

Hoppá. Dacára a szimmetrikus felépítqsnek és a Wolson dacnak? Miért?
Én felajánlottam a lehetőséget, hogy nálam meg tudod hallgatni mindkettőt, mondani sok mindent lehet....

wwwolfman
Fórumlakó
Fórumlakó

Hálózati audio lejátszók

Én az N50-re szavazok.
Hoppá. Dacára a szimmetrikus felépítésnek és a Wolfson dacnak? Miért?

HSRT8
V.I.P.
V.I.P.

Hálózati audio lejátszók

Sziasztok!

Ha választani kellene, hogy Pioneer N50, vagy Cambridge Audio Stream Magic 6,akkor melyik volna a jobb választás?

Tudom, hogy a CA-n XLR van és jóval drágább, arra volnék kíváncsi, hogy a szimmetrikus csati miatt valóban szignifikánsan jobb-e...

Illetve hogy funkciói, mindennapi használat szempontjából melyik lenne jobb? Jó hangú külső dacot, jól használható médialejátszó részt és netrádiót keresek.

Köszönöm.

Én az N50-re szavazok.

wwwolfman
Fórumlakó
Fórumlakó

Hálózati audio lejátszók

Sziasztok!

Ha választani kellene, hogy Pioneer N50, vagy Cambridge Audio Stream Magic 6,akkor melyik volna a jobb választás?

Tudom, hogy a CA-n XLR van és jóval drágább, arra volnék kíváncsi, hogy a szimmetrikus csati miatt valóban szignifikánsan jobb-e...

Illetve hogy funkciói, mindennapi használat szempontjából melyik lenne jobb? Jó hangú külső dacot, jól használható médialejátszó részt és netrádiót keresek.

Köszönöm.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Doky »

Amióta ilyesmire Bodor Feri HTPC-ét használom azóta nincs kedvem lecserélni. Hallgasd meg.Engem meggyőzött.Köszi, elhiszem! 
De sajnos a keretem (minimálbér) nagyon szerény!
A kérdés ezért is volt!

Igen tudom, kis pénzért nincsenek csodák!
Nincs is szükségem csodára, csak öszvér megoldást keresek kis befektetéssel ami még kielégítő!
Ezért kérdeztem az adott gyártók készülékeit.

A tisztességes kis belépő láncomat 20 év alatt sikerült összereaknom, ne tévesszen meg senkit...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1192

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Olyan kellene ami hang mellett videót is visz!
Nem rossz a tv beépített lejátszója, de "alap".

Egyébként a láncomban meg vagyok a SB Classical!

Értem. Tv-n a hang nem annyira érdekel. Meg nem is értek a lejátszókhoz nagyon. Egy D1- et használok erre a célra. De ez nem javaslat részemről csak tény.

study
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 47

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: study »

Olyan kellene ami hang mellett videót is visz!
Nem rossz a tv beépített lejátszója, de "alap".

Amióta ilyesmire Bodor Feri HTPC-ét használom azóta nincs kedvem lecserélni. Hallgasd meg.Engem meggyőzött.
BODOR AUDIO HTPC ,M2TECH HIFACE EVO TWO UNIVERSAL D-TO-D CONVERTER, C.E.C.CD 3800 , Audio Analogue Crescendo, Focal-JMLab Chorius 726, Sennheiser HD600,HIVOX CUPROPENIS 
,ALCES3,HIVOX HANGFALKÁBEL,HIVOX SZÉNSZÉLAS IC, XMOS U8 USB SPDIF

HTPC, KINGREX UD 384 , YAMAHA CDR-HD 1000 , Mission 731i

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Hálózati audio lejátszók

Szerintem attól függ mi a végleges cél! Ha csak a készülékek minimális száma , akkor D1. Ha a hang a fontos , akkor meg egy megpiszkált SB nagyon ámulatba tud ejteni! Semmi köze a gyári alapszintűek minőségéhez illetve a gyári testvérei alapszintű hangminôségéhez. Még dac nélkül is meglepően jól szól. SB duet pl. egy nagyon jó kèszülék ilyen célra!Olyan kellene ami hang mellett videót is visz!Nem rossz a tv beépített lejátszója, de "alap".

Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1192

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

No akkor még egy csavar!

Főként audio célra pl mennyire felel meg egy Himedia, Dune, Popi ill mennyire alternatíva a Logitech SB Classical szemben?
Érdekelne a ti véleményetek is (nekem is van)!
Lassan jó lenne minimalizálni a készülékek számát (páromnak így is sok már a kezelése), tudom egy seggel két lovat...

Szerintem attól függ mi a végleges cél! Ha csak a készülékek minimális száma , akkor D1. Ha a hang a fontos , akkor meg egy megpiszkált SB nagyon ámulatba tud ejteni! Semmi köze a gyári alapszintűek minőségéhez illetve a gyári testvérei alapszintű hangminôségéhez. Még dac nélkül is meglepően jól szól. SB duet pl. egy nagyon jó kèszülék ilyen célra!

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Hálózati audio lejátszók

Azt elfelejtettem hogy a DAC rész nem a legfontosabb inkább a digitális kijárat mert külső dac-al lenne használva.

Sztereó láncban (mint az aláírásomban), a hang lekeverése sztereóra fontos (de elméletben ezt tudja mind)!
Köszönöm!

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: audioline »

No akkor még egy csavar!

Főként audio célra pl mennyire felel meg egy Himedia, Dune, Popi ill mennyire alternatíva a Logitech SB Classical szemben?
Érdekelne a ti véleményetek is (nekem is van)!
Lassan jó lenne minimalizálni a készülékek számát (páromnak így is sok már a kezelése), tudom egy seggel két lovat...

Jó kérdés. Eredendően a (Dune, Popcorn és hasonlók) házimozi célokra lettek kitalálva, nem kifejezetten minőségi audio lejátszásra. A multimedia képességeik, szolgáltatásaik, az univerzalitásuk, a felhasználóbarát menürendszerük miatt méltán népszerűek, ezért némelyek, így én is játszadoztam velük, mit lehet kihozni belőlük. Tapasztalatom szerint - tudom ezzel többen nem fognak egyetérteni - némelyik modell normális kiszolgálással egész jó hangra képes. A külső tápos változatok annyival jobbak, hogy tápcserével sokat javul a hangjuk. A gyári kapcsi tápok felejtősek. HydraSound pl. gyárt testre szabott Zeusz tápokat, melyek jelentősen javítanak mind a kép, mind a hangminőségükön. E mellett egy jóféle külső Dac további kellék, mivel a "sajáthangjuk" elég szerénynek mondható. A HDD-t gyomrukba fogadó egyedek szerintem jobb választás, mivel így az USB kábel/csati kimaradhat a történetből - ha vinyóról történik a lejátszás -, ami tapasztalatom szerint jobb hangot eredményez. (Informatikusok biztos mosolyognak. ) Szóval jó magam belső HDD-ről javaslom a lejátszást, ha lehet alacsony fordulatszámú Eco merevlemezről, kevésbé rezeg és melegszik, mint a sima 7200-esek. Egyszer teszteltem WD 1TB hagyományos merevlemezt Samsung Eco 1,5TB 5400-et pörgővel. Feleségem szerint is (aki teljesen elfogulatlan) hallhatóan jobban szólt a Dune Smart D1 az utóbbival. Mindezt tapasztalatból írom, mások majd leírják a másmilyen véleményüket..., magam részéről nem szeretnék vitába belefolyni. Ha gondolod tegyél próbát. Az említett "apróságok" sokat lendítenek a hangjukon. Természetesen egy adott szintig van ennek értelme. Komolyabb hálózati audio lejátszókkal ill. audio PC-kel nem lesz versenyképes. Viszont ha vékony a buksza, és valaki egy készüléket akar tartani fájl alapú video/audio célokra, sztem ez is járható út. Remélem tudtam segíteni.
.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”