Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 860

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tottyi »

A Sony márkaneve az Accuphase, ennél konkrétabb nem tudok lenni. Nem szólnak rosszul, de azért a pénzért, amiért újonnan, vagy használtan megkapod őket, sokkal jobb erősítők is vannak. Ráadásul én nem szeretem azokat az erősítőket, amelyekben mértéktelenül és indokolatlanul alkalmaznak igen magas negatív visszacsatolást.
Hasznaltan pl milyet ajanlanal helyette meghallgatasra?
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Ennek azért nyoma kellene hogy legyen a Sonynál. Vagy az Accuphase-nél. Én nem találok semmi ilyesmit. Az Accuphase Kensonic néven indult 1972-ben. Ha a Sony felvásárolta volna őket, annak lenne nyoma...  
Az Accuphase eredetileg a Kensonic egyik "termékcsaládjaként" kezdte, a Kensonicnak pedig inkább a Kenwoodhoz volt köze, már ami a tulajdonost illeti. Tudnál valami hivatkozást mutatni, hogy az Accuphase a Sonyé? Tényleg érdekelne.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Indy »

A Sony márkaneve az Accuphase, ennél konkrétabb nem tudok lenni. 
Ennek azért nyoma kellene hogy legyen a Sonynál. Vagy az Accuphase-nél. Én nem találok semmi ilyesmit. Az Accuphase Kensonic néven indult 1972-ben. Ha a Sony felvásárolta volna őket, annak lenne nyoma...  
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Sztereó erősitők

Mindenkit megvezet az Accuphase csodásan letisztult, kifinomult külseje, de ami a hangjukat illeti, nem árt észben tartani, hogy ez csak egy szép ruhába öltöztetett Sony.
Ezt azert nehez elhinni hiszen a Sony-nak meg csak hasonlo erositojei sincsenek mint az Accuphase-nak. Erre en is kivancsi lennek honnet szedted ezt az informaciot vagy mi alapjan allitasz ilyet.
Es ha igaz akkor az egyik haveromba egy vilag omlik ossze ha bebizonyitod.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Erre van valami konkrétumod is? Tényleg érdekelne. 
A Sony márkaneve az Accuphase, ennél konkrétabb nem tudok lenni. Nem szólnak rosszul, de azért a pénzért, amiért újonnan, vagy használtan megkapod őket, sokkal jobb erősítők is vannak. Ráadásul én nem szeretem azokat az erősítőket, amelyekben mértéktelenül és indokolatlanul alkalmaznak igen magas negatív visszacsatolást.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Sztereó erősitők

a Sony-val nincs gond, tudtak azért ők igen jó dolgokat is csinálni , az Accuphase pedig nem = azért a Sony-val - de alapvetően osztom a kolléga véleményét
viszont szvsz a Bryston (sem) arról szól, amit keresel, csak nem hiszel nekem - node ezért van az embernek pénze és ideje, hogy a saját bőrén tapasztaljon meg dolgokat, s legalább azokból tanuljon 

Erre gondolsz? Etalon Integral 1A HC

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

...nem árt észben tartani, hogy ez csak egy szép ruhába öltöztetett Sony.
Erre van valami konkrétumod is? Tényleg érdekelne. 

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Mindenkit megvezet az Accuphase csodásan letisztult, kifinomult külseje, de ami a hangjukat illeti, nem árt észben tartani, hogy ez csak egy szép ruhába öltöztetett Sony.
Na-na. A P-300-as is? Annyira involváló hangot talán nem is hallottam még.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Szerintetek mi passzolna jobban egy Infinity IRS Sigma hangaflhoz a ketto erosito kozul?
Bryston 4B SST Pro vagy Accuphase P-400. A zeneben nagyon szeretem a noi vocal-okat es a huros hangszereket pl spanyol gitar. Mind a ketto erosito ugyan abban az arban van. Meghallgatas csak ugy lehetseges ha az egyiket megveszem es meghallgatom majd azt eladom es megveszem a masikat is meghallgatasra.
Mondjuk en inkabb hajlok az Accuphase fele bar amim utoljara volt azt megelozte a mostani Crown erosito hangban.

alexka79
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 31

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: alexka79 »

Azért esetleg próbálj ki egy rendes phonót is a lemezjátszó és az erősítő között.

Csodát fogsz hallani!

Nem túl sokat hallgatom, kb. 30-40 lemezem van. Pont azon gondolkodom, hogy eladom.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Sztereó erősitők

Az Accuphase-ben van venti. Nem tudom milyenek a zenehallgatási szokásaid, én sokszor halkan hallgatok zenét kis hangerőn, kis szobában (egy jó rendszer halkan is jól szól  ) . 
Mikor milyen hangulatom van nem mindig nagy hangeron hallgatok zenet de azert tobbszor szol hangosabban. A venti gondolom csak akkor kapcsol ha mar szukseg van a hutesre na meg az erositonek is van bizonyos bugasa meg a PC-nek is de azon mar dolgozom jo eredmennyel. Igy visszagondolva ha halkan ment akkor csak hatterzenenek kapcsoltam be de az nagyon ritka vagy ha esetleg vendegek vannak.

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Crown DC300A Series II
Az Accuphase-ben van venti. Nem tudom milyenek a zenehallgatási szokásaid, én sokszor halkan hallgatok zenét kis hangerőn, kis szobában (egy jó rendszer halkan is jól szól  ) . 

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Sztereó erősitők

Melyik Crown-od van?
Crown DC300A Series II

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Mondjuk en inkabb hajlok az Accuphase fele bar amim utoljara volt azt megelozte a mostani Crown erosito hangban.
Melyik Crown-od van?

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Sztereó erősitők

Szerintetek mi passzolna jobban egy Infinity IRS Sigma hangaflhoz a ketto erosito kozul?
Bryston 4B SST Pro vagy Accuphase P-400. A zeneben nagyon szeretem a noi vocal-okat es a huros hangszereket pl spanyol gitar. Mind a ketto erosito ugyan abban az arban van. Meghallgatas csak ugy lehetseges ha az egyiket megveszem es meghallgatom majd azt eladom es megveszem a masikat is meghallgatasra.

Knez
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 19

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Knez »

nekem is A500 van, és nincs benne phono. Azt külön lehetett hozzá vásárolni. Nekem pont jó így, mert Pro-Ject Debut III USB lemezjátszóm van. Abban van beépített phono, így vonalbemenetre tudtam csatlakoztatni. 

Azért esetleg próbálj ki egy rendes phonót is a lemezjátszó és az erősítő között.

Csodát fogsz hallani!

alexka79
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 31

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: alexka79 »

Üdv.

Most lett egy Cambridge Audio A500-asom.Rákötöttem a bakelit lemezjátszómat a phono bemenetre,de nagyon gyengén szól.Mi lehet az oka?

Köszi

Helló, 

nekem is A500 van, és nincs benne phono. Azt külön lehetett hozzá vásárolni. Nekem pont jó így, mert Pro-Ject Debut III USB lemezjátszóm van. Abban van beépített phono, így vonalbemenetre tudtam csatlakoztatni. 

Nem rossz kis erősítő az A500, én szeretem a hangját. sikerült egy eredeti távirányítót is szereznem hozzá.

Üdv.

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 386

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: svedmalac »

és akkor teddet tönkre a carbon betétes potit ....     A sima kontakt spray leoldja a vékony grafit réteget aztán tekergetheted ide-oda...

erre van egy spéci kis spray Kontakt PR, HQelectronikánál van kis kiszerelés párezerért érdemes megvenni, ha vannak régi cuccaink.

Nekem is van egy 3020-asom, tényleg jól szól...

Ugyanarról beszélünk, csak te pontosabb voltál, így helyes!
A "magasa recseg" dolgot viszont nem értem, csak erre tudtam gondolni.

kaboca36
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 223

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: kaboca36 »

Ha a treble gomb tekergetésekor jelentkező recsegésre gondolsz, akkor a potiról lehúzod a gombot, kontakt spray-vel befújod, átjáratod tekergetéssel, gombot visszarakod...
és akkor teddet tönkre a carbon betétes potit ....     A sima kontakt spray leoldja a vékony grafit réteget aztán tekergetheted ide-oda...

erre van egy spéci kis spray Kontakt PR, HQelectronikánál van kis kiszerelés párezerért érdemes megvenni, ha vannak régi cuccaink.

Nekem is van egy 3020-asom, tényleg jól szól...
Revox B750MkII, B225, B77, B795 (Shure V15 Type IV, Type II).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 386

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: svedmalac »

sziasztok !! ezt a kérdést nem tudom hol felrakni !! van egy NAD series 20
stereo ampfilter 3020 as erösitö aminek a magasa recseg mit lehet tenni ijenkor mit kell nèzni rajta válaszokat elöre is köszönőm !

Ha a treble gomb tekergetésekor jelentkező recsegésre gondolsz, akkor a potiról lehúzod a gombot, kontakt spray-vel befújod, átjáratod tekergetéssel, gombot visszarakod...

kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 421

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: kasumi »

stereo ampfilter 3020 as erösitö aminek a magasa recseg mit lehet tenni ijenkor mit kell nèzni rajta válaszokat elöre is köszönőm !

Üdv.!

Inkább itt érdeklődj:

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... t%C3%A1sa/
Újratervezés

geri30
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: geri30 »

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6166

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Üdv.

Most lett egy Cambridge Audio A500-asom.Rákötöttem a bakelit lemezjátszómat a phono bemenetre,de nagyon gyengén szól.Mi lehet az oka?

Köszi

Szia
Mivel a kérdésed a stereo erősítős topikba való, nem az eladási részre, így áttettem.Itt valószínűleg hamarabb kapsz rá választ.
Egyébként ha jól tudom a CA A500-ba opcionálisan volt kérhető a phono kártya/modul, így az általad leírt jelenségből kiindulva a te erősítődben nincs, így az a bemenet valószínű csak vonalszintű bemenetként funkcionál, mint pld a cd bemenet.
A legegyszerűbb próba:erősítő kikapcs, a cd játszó/minidisc akármi a saját eddigi bemenetéről átköt a phono-ra, (hangerő nullán természetesen), erősítő bekapcs, cd indít a phono bemenetre kötve és hangerő lassan fel.Ha a cd ugyanúgy szól mint az eddigi saját bemenetén akkor nincs beépített phono a gépedben.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

mezoli
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: mezoli »

Üdv.

Köszi

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Sztereó erősitők

Hi, aki ismeri a Crown-PSA2-es erositot az le tudna irni, hogy van-e ugyanolyan hibaja mint a Crown DC300A II-esnek mint mikor kikapcsolom az erositot akkor egy eleg nagyot pattan a hangfal? Allitolag ez a hibajuk a DC300-asoknak es ezert zene kozben negyed hangeron kell kikapcsolni hogy a kondikbol kimenjen a feszultseg.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”