Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 667
Lemezjátszó
most már biztos, hogy a lenco-m el kell vinnem szervizelésre, tisztításra.
sajnos lejátszás közben időnként változik a fordulatszám
Rega Io / amp4you / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
- Pointe
- V.I.P.
- Értékelés: 468
- Kapcsolat:
Lemezjátszó
Csináltunk egy kifejezetten lemezjátszós blogot:
lemezjatszok.blog.hu
Igazából érdemes a Facebookon egyből belájkolni, és akkor minden egyes új posztról jön értesítés:
https://www.facebook.com/igazianalog/
Ez kereskedői blog, úgyhogy egyelőre az általunk forgalmazott termékekről szóló anyagok határozzák meg a tartalmat (Soulines, Audio-Technica, Goldring, Jelco), de egyrészt - szerintem - ez is érdekes leválogatása a magyar nyelvű blogszféra analóg-témájú írásainak, másrészt a jövőben mindenféle általános, szakmai témájú cikkeket is tervezünk - az egyik témánk éppen a hangkar-hangszedő rezonancia lesz, ami a napokban került itt elő századszorra.
Plusz még a kimenet is. Ami inkább azért érdekes mert nem egyforma a 2 állás hangzàsa. Lehet választani melyik passzol jobban.
A Quasar-ban a képeken látható bemeneti állítási lehetőségek csak az MC bemenetre vonatkoznak. Állítható az érzékenység, és a bemeneti impedancia.
MM esetében a bemeneti impedancia a szabványos fix 47kohm, és az érzékenység sem állítható.
Lemezjátszó
Plusz még a kimenet is. Ami inkább azért érdekes mert nem egyforma a 2 állás hangzàsa. Lehet választani melyik passzol jobban.
A Quasar-ban a képeken látható bemeneti állítási lehetőségek csak az MC bemenetre vonatkoznak. Állítható az érzékenység, és a bemeneti impedancia.
MM esetében a bemeneti impedancia a szabványos fix 47kohm, és az érzékenység sem állítható.
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1187
Lemezjátszó
Annál azért többféle állítási lehetősége van:
gal0.jpg
gal1.jpg
Van ilyen phono. Pl. ez:
https://www.streamaudio.hu/pro-ject-tub ... eloerosito
Nem vagyok Pro-Ject fan, de ez az un "0 erősítésű" csöves phono mindig röhögésre késztet.
Lemezjátszó
Van ilyen phono. Pl. ez:
Nem vagyok Pro-Ject fan, de ez az un "0 erősítésű" csöves phono mindig röhögésre késztet.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Heed Quasar is jumperelhető többféle beállításhoz.
http://heedaudio.com/specifications-downloads/
Szerintem csak MC hez, az adatok alapján.
Input impedance (MM): 47 kΩ)
Lemezjátszó
Szerintem csak MC hez, az adatok alapján.
Input impedance (MM): 47 kΩ)
Lemezjátszó
http://audioworld.bl...g_ujra_analogul
Nagyon jó összefoglaló, érthetô.
A hangszedô ismeri a fizikát.
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005
- SoundMania
- V.I.P.
Lemezjátszó
Van ilyen phono. Pl. ez:
Lemezjátszó
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid
Naim Uniti Atom
Lemezjátszó
De amit nem értek, hogy miért nem tesznek egy phonoba egy kis jumpert meg pár ellenállást? Filléres dolog lenne. Nem hiszem el, hogy annak a sokezer féle hangszedönek mindik jó a 47kohm. Persze van az a drága kategória is...
Van ilyen phono. Pl. ez:
Lemezjátszó
http://audioworld.bl...g_ujra_analogul
Naim Uniti Atom
Naim Uniti Atom
Lehet hogy csak nekem ùj, de phono bemenetén az úgynevezett lezárás csak egy földelö ellenállás. Átalában ez 47kohm. Az év hangszedömnek 100kohm kellene. Ez könnyen megoldható. De amit nem értek, hogy miért nem tesznek egy phonoba egy kis jumpert meg pár ellenállást? Filléres dolog lenne. Nem hiszem el, hogy annak a sokezer féle hangszedönek mindik jó a 47kohm. Persze van az a drága kategória is...
47kOhm és 100KOhm nem nagy különbség. Itt nagyságrendekről lenne szó. Egyebekben az MM - és nagyjelű MC-k - lezárása szabvány.
Lemezjátszó
Lehet hogy csak nekem ùj, de phono bemenetén az úgynevezett lezárás csak egy földelö ellenállás. Átalában ez 47kohm. Az év hangszedömnek 100kohm kellene. Ez könnyen megoldható. De amit nem értek, hogy miért nem tesznek egy phonoba egy kis jumpert meg pár ellenállást? Filléres dolog lenne. Nem hiszem el, hogy annak a sokezer féle hangszedönek mindik jó a 47kohm. Persze van az a drága kategória is...
47kOhm és 100KOhm nem nagy különbség. Itt nagyságrendekről lenne szó. Egyebekben az MM - és nagyjelű MC-k - lezárása szabvány.
- SoundMania
- V.I.P.
Lemezjátszó
Hasonló a helyzet mc hangszedők, mc trafók illesztésénél is. Sokan beleugranak a rosszul illesztett rendszerbe és használják alacsony impedanciás trafókkal a hangszedőjük. És még örülnek is , hogy milyen jól szól és nem tudod nekik megmagyarázni, hogy az pedig nem jó.
Nem! Ez még annál is rosszabb amit írtál!
Lemezjátszó
hogy miért nem tesznek egy phonoba egy kis jumpert meg pár ellenállást? .
Azért,hogy szét kelljen szedned,ha növelni akarod a lezárást.
Naim Uniti Atom
Naim Uniti Atom
Lemezjátszó
Lemezjátszó
Mostanában ezen gondolkodom. Mivel nagyon kis feszültségû a jel, illesztés is kellene, ezért fontosabbnak érzem, mint a normál IC-t.
Mostanában két helyen is hallottam a saját lemezjátszóm és mindkétszer pozitiv meglepetés volt. Ezért otthon lehet, hogy csere lesz.
Nekem most egy règi litze van.
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2652
Lemezjátszó
Sziasztok, ki mit használ phono kábelnek?
És milyen hosszút?
én ezt:
https://www.bluejeanscable.com/store/au ... -notes.htm
1 méterest
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Lemezjátszó
Sziasztok, ki mit használ phono kábelnek?
És milyen hosszút?
Lemezjátszó
Azt gondolom, most nem az a diskurzus tárgya, hogy hány forintból lehet jó zenét csinálni. Ez is jó téma, de most az merült fel kérdésként, hogy ha már van Bentley árú hifi, garancia - e ez a jó hangra, jön-e az magától? Én csak annyit merészeltem állítani, hogy nem. A potenciál bennük van, de azt akár újabb súlyos pénzekért valahogy prezentálni is tudni kell. Csak ennyi, semmi több. Hogy ez kit provokál (mármint a kezelhetetlenül sok pénz ilyen cuccokért), és kit nem, az is egy külön történet. De ettől ezek még léteznek, és tudni kell bánni velük is.
Nem a pénzre volt elsődlegesen kihegyezve az észrevételem (bár azt se hanyagoljuk el) hanem a nagy rendszerek sokszor túlzó komplikáltságára és helyhez kötöttségéhez. Én személy szerint azt szeretem, ha a hifis cucc nekem van kiszolgáltatva és nem pedig fordítva, én neki.
- hifis
- Törzsvendég
- Értékelés: 356
Lemezjátszó
Astell & Kern AK 120 II-be betolom a veszteségmentes zenét, rákötöm a MrSpeakers Ethert szimmetrikus kimenetre és miközben dobálom a mobiltelefon méretű lejátszót a konyhába menet, szól az ultra high-end a fülemben. Mennyiért is? Könnyű kiszámolni. Nem kell zeneszoba, kiterjedt méretű koplikált lejátszó, dedikált tápellátás, hálózati szűrő, előerősítő, erősítő, végfok, Bentley ára kábelezés és hangfal. Ez is egy lehetőség az élvezetes zenehallgatás érdekében.
Azt gondolom, most nem az a diskurzus tárgya, hogy hány forintból lehet jó zenét csinálni. Ez is jó téma, de most az merült fel kérdésként, hogy ha már van Bentley árú hifi, garancia - e ez a jó hangra, jön-e az magától? Én csak annyit merészeltem állítani, hogy nem. A potenciál bennük van, de azt akár újabb súlyos pénzekért valahogy prezentálni is tudni kell. Csak ennyi, semmi több. Hogy ez kit provokál (mármint a kezelhetetlenül sok pénz ilyen cuccokért), és kit nem, az is egy külön történet. De ettől ezek még léteznek, és tudni kell bánni velük is.
Lemezjátszó
A saját állványán azért nyilván igen. De ez most játék a végtelennel, és ezek (is) hangszerek, tehát az installálásuk ugyanolyan kényes és érzékeny dolog, mint bármely hifi készüléknek. Tehát a korrekt válasz szerintem, hogy bennük van a szuper hang, de azt elő is kell tudni bányászni.
Astell & Kern AK 120 II-be betolom a veszteségmentes zenét, rákötöm a MrSpeakers Ethert szimmetrikus kimenetre és miközben dobálom a mobiltelefon méretű lejátszót a konyhába menet, szól az ultra high-end a fülemben. Mennyiért is? Könnyű kiszámolni. Nem kell zeneszoba, kiterjedt méretű koplikált lejátszó, dedikált tápellátás, hálózati szűrő, előerősítő, erősítő, végfok, Bentley ára kábelezés és hangfal. Ez is egy lehetőség az élvezetes zenehallgatás érdekében.
- hifis
- Törzsvendég
Lemezjátszó
Tényleg mennyire klassz dolog,hogy a csilliárdos lemezjátszók alá még drilliárdért lehet sőt muszáj venni kiegészítő ezt meg azt, esetleg bármit.
27 misibe nem fér bele, hogy helyből jó legyen?
A saját állványán azért nyilván igen. De ez most játék a végtelennel, és ezek (is) hangszerek, tehát az installálásuk ugyanolyan kényes és érzékeny dolog, mint bármely hifi készüléknek. Tehát a korrekt válasz szerintem, hogy bennük van a szuper hang, de azt elő is kell tudni bányászni.
Lemezjátszó
Ezek az aktív rezgés elnyelő mikroszkóp alátétek valóban komolyak (az áruk is). Nem függesztett lemezjátszók alatt nagyon hatásosak tudnak lenni. De még a függesztettek alatt is jók lehetnek. Én is többszörös elcsatolást és rezgés elnyelést alkalmazok a függesztett és rezgés csillapított lemezjátszóm alatt. Működik a dolog. A padlóról érkező rezgéseket minimalizálni lehet.
Tényleg mennyire klassz dolog,hogy a csilliárdos lemezjátszók alá még drilliárdért lehet sőt muszáj venni kiegészítő ezt meg azt, esetleg bármit.
27 misibe nem fér bele, hogy helyből jó legyen?
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
-
- Törzsvendég
- Értékelés: 3333
- Kapcsolat:
Lemezjátszó
Én azért ezt még pluszban kipróbálnám. Hátha még jobb lesz. (Főleg ha márványpadló a nappali.)
zerovibe-front-web.jpg
zerovibe-rear-web.jpg
Ezek az aktív rezgés elnyelő mikroszkóp alátétek valóban komolyak (az áruk is). Nem függesztett lemezjátszók alatt nagyon hatásosak tudnak lenni. De még a függesztettek alatt is jók lehetnek. Én is többszörös elcsatolást és rezgés elnyelést alkalmazok a függesztett és rezgés csillapított lemezjátszóm alatt. Működik a dolog. A padlóról érkező rezgéseket minimalizálni lehet.
- hifis
- Törzsvendég
Lemezjátszó
Nem kell keresgetni. Van saját gyártói megoldás erre.
Én azért ezt még pluszban kipróbálnám. Hátha még jobb lesz. (Főleg ha márványpadló a nappali.)