Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kezdő hifi - tanács kéne

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: Doky »

Megvettem a rotelt, fuu nagyon steril hangja van. Egyelőre még kell értelmes kábeleket vennem meg egy jófajta cd játszót, de ha nem javul nagyon sokat a hang, akkor lehet veszek egy olyan erősítőt, amin lehet adni neki basszust meg magasat és akkor lehet kiderült hogy kár belém a hifi. Azt gondolom hogy a kábelek nem fognak fordítani akkorát, tán a forrássem.Lehet olyat keresel ami nincs is...
Lehet annyira megszoktad a mozi vasat...

Lehet egy sub valamerre elmozdítana, de valóban próbálni kellene!
Néha jó a +magas, mély de az csalóka!
Gondolkozz el egy Denon 3805-ben!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 386

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: svedmalac »

Megvettem a rotelt, fuu nagyon steril hangja van. Egyelőre még kell értelmes kábeleket vennem meg egy jófajta cd játszót, de ha nem javul nagyon sokat a hang, akkor lehet veszek egy olyan erősítőt, amin lehet adni neki basszust meg magasat és akkor lehet kiderült hogy kár belém a hifi.
Nagyon sokat nem fog javulni...
Ezek szerint a Rotel világa nem a te világod. Van ilyen.
Esetleg egy sub-ot próbálnék hozzá, hogy bejön-e, ezt nem zárom ki. Kölcsönbe próbálj ki valamilyet! 
Ha ez nem megy, akkor maradj a Denon, Nad, esetleg csöves vonalon.
A H/K-t meg ezen élményed után nem is erőltetném, bár valahogy tényleg az az érzésem, hogy egy sub sokat dobna a fílingeden. 

bil
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 6

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: bil »

Megvettem a rotelt, fuu nagyon steril hangja van. Egyelőre még kell értelmes kábeleket vennem meg egy jófajta cd játszót, de ha nem javul nagyon sokat a hang, akkor lehet veszek egy olyan erősítőt, amin lehet adni neki basszust meg magasat és akkor lehet kiderült hogy kár belém a hifi.

bil
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Kezdő hifi - tanács kéne

o.k., sok sikert !  ...es ha erdekel, itt megtalalsz, bar a következö 2 hetben ritkabban

minden cucc kapcsan: a sajat füledre hallgass !! ez a legfontosabb a jo hangzashoz (szamodra legyen jo hangzas, Neked érje meg az árát, ...)
DAC: jo sokféle van, többfele arszinten. es persze topic is: http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ol%C3%A1s/    az erösitö miatt gondolt arkategoriaban pl. hasznaltan hivox DAC-ot erdemes megfülelni
CD lejatszo: http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... sz%C3%B3k/

zsinorok: http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... z%C3%BCnk/ de avval csak ovatosan, ne engedd, hogy bevigyenek az erdöbe, a keszülekek fontosabbak, nagyobb szerepüek, plane a hangsugarzo es annak elhelyezese - ez a legfontosabb.

radio ?  :-))    http://www.avx.hu/forum/index.php?/topic/13764-tunerek/
nekem 8-nal több tunerem volt (kivancsi voltam, hangsugarzobol most is van 5 par), most is arusitok nehanyat, ha erdekel bocs, több sajat hirdetest nem linkelek (igaz nincs is) : http://www.avx.hu/forum/index.php?/topic/27161-tunerek    erre is igaz: erdeklödj, informalodj, de Te magad dönts, mi mennyire fontos Neked, mi hogyan befolyasolja a hangzast

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: avl2 »

Szia!
Már írtam a Rotel-es eladónak, arról a masináról (és márkáról) szinte csak jót hallottam. Emellett, mivel kezdő fülem van, feltételezem a KW-ot is ugyanolyan jónak hallanám, mint azt, de egyelőre meglátjuk, hogy abból lesz-e valami.
Köszönöm a hozzászólásokat mindenkinek!
Ha meglesz az erősítő, akkor jönnek majd a további kérdések. Mivel ezeken csak analóg bemenet van és nekem csomó eszközöm van, ami csak digi (optikai) kimenetes, így kell majd DAC is, plusz CD lejátszó, rádió, stb. Nincs itt egy topik (de inkább valami összefoglaló írás), ami leírja alapszinten a minimális követelményeket egy általános kezdő hifi rendszerhez? DAC, zsinórok, stb.?

o.k., sok sikert !  ...es ha erdekel, itt megtalalsz, bar a következö 2 hetben ritkabban

minden cucc kapcsan: a sajat füledre hallgass !! ez a legfontosabb a jo hangzashoz (szamodra legyen jo hangzas, Neked érje meg az árát, ...)
DAC: jo sokféle van, többfele arszinten. es persze topic is: http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ol%C3%A1s/    az erösitö miatt gondolt arkategoriaban pl. hasznaltan hivox DAC-ot erdemes megfülelni
CD lejatszo: http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... sz%C3%B3k/

zsinorok: http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... z%C3%BCnk/ de avval csak ovatosan, ne engedd, hogy bevigyenek az erdöbe, a keszülekek fontosabbak, nagyobb szerepüek, plane a hangsugarzo es annak elhelyezese - ez a legfontosabb.

radio ?  :-))    http://www.avx.hu/forum/index.php?/topic/13764-tunerek/
nekem 8-nal több tunerem volt (kivancsi voltam, hangsugarzobol most is van 5 par), most is arusitok nehanyat, ha erdekel bocs, több sajat hirdetest nem linkelek (igaz nincs is) : http://www.avx.hu/forum/index.php?/topic/27161-tunerek    erre is igaz: erdeklödj, informalodj, de Te magad dönts, mi mennyire fontos Neked, mi hogyan befolyasolja a hangzast

bil
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Kezdő hifi - tanács kéne

Szia,
ez nem erdekel ?  http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... t-best-buy

nekem volt egyidöben a Rotel RY-935BX-szel is, es akkor is megirtam - tehat nem most eladasi szandek miatti duma -, hogy nekem, nalam, a Kenwood kicsit jobb hangot adott.

termeszetesen nalam is kiprobalhato, vagy letet elleneben elvihetö.

Szia!
Már írtam a Rotel-es eladónak, arról a masináról (és márkáról) szinte csak jót hallottam. Emellett, mivel kezdő fülem van, feltételezem a KW-ot is ugyanolyan jónak hallanám, mint azt, de egyelőre meglátjuk, hogy abból lesz-e valami.
Köszönöm a hozzászólásokat mindenkinek!
Ha meglesz az erősítő, akkor jönnek majd a további kérdések. Mivel ezeken csak analóg bemenet van és nekem csomó eszközöm van, ami csak digi (optikai) kimenetes, így kell majd DAC is, plusz CD lejátszó, rádió, stb. Nincs itt egy topik (de inkább valami összefoglaló írás), ami leírja alapszinten a minimális követelményeket egy általános kezdő hifi rendszerhez? DAC, zsinórok, stb.?

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: avl2 »

Koszi mindkettotoknek!
Nem huzok hatart, csak 30-at gondoltam első nekifutásra. Nem a high-end teteje a cel, csak hogy jelentősen jobb legyen a regi felallasnal. Még nem vagyok még fertozott, csak kivancsi...
Ezek kozul ar-ertekben melyik jobb az M2-hoz szerintetek?
Denon PMA 250SE 25000
Rotel RA-935BX 45000
Onkyo Integra A-8500 30000
Ezeket talaltam hirtelen. Nyilvan allapottol is fugg.
Udv,
Balazs

Szia,
ez nem erdekel ?  http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... t-best-buy

nekem volt egyidöben a Rotel RY-935BX-szel is, es akkor is megirtam - tehat nem most eladasi szandek miatti duma -, hogy nekem, nalam, a Kenwood kicsit jobb hangot adott.

termeszetesen nalam is kiprobalhato, vagy letet elleneben elvihetö.

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1301

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: kupecke »

Nem huzok hatart, csak 30-at gondoltam első nekifutásra. Nem a high-end teteje a cel, csak hogy jelentősen jobb legyen a regi felallasnal. Még nem vagyok még fertozott, csak kivancsi...

Így kezdődik...
Hajdanán  egy Denon 500ae- t hallgattam Tannoy Mx3-mal, kellemes volt, ez is belefér a keretedbe, azonban rock/metál-ra mégis inkább egy H/K-t ajánlanék ( pl 630-at)

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6178

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Koszi mindkettotoknek!
Denon PMA 250SE 25000
Rotel RA-935BX 45000
Udv,
Balazs

Én a Rotelt választanám, és van kicsit olcsóban is a fórumon:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... sit%C5%91/
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

bil
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Kezdő hifi - tanács kéne

Koszi mindkettotoknek!
Denon PMA 250SE 25000
Rotel RA-935BX 45000
Udv,
Balazs

rozoga62
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 95

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: rozoga62 »

Én biztos, hogy nem húznám meg a határt 30-nál, mert tudom, hogy milyen szépen tud szólni az M2 - nálam egy 200ezres erősítőre van ráakasztva.
40 - 50ezerért már jobban lehet találni erősítőt, én valszeg egy NAD-ra vadásznék.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kezdő hifi - tanács kéne

Sziasztok![/size]Van egy pár Tannoy Mercury M2 hangfalam, amiket eddig házimozival (Denon AVR-1306) használtam zenére sztereóban, de mostanra eljutottam oda, hogy nem szól jól zenéhez.[/size]Tudnátok ajánlani az adott hangfalakhoz sztereó erősítőket, amivel tényleg jól szól(hat)nak?[/size]Főleg rock/metál zenét hallgatok panelban - tehát a szoba nem túl nagy illetve a hangerő is korlátozott.[/size]Az Onkyo A9010-zel szemeztem újonnan, mert van optikai bemenet és újonnan is elviselhető ára van, de ha használtan van valami, amivel szerintetek tuti páros, akkor simán lemondok az optikai bemenetről. Használt erőlködőre max 30-at szánnék.[/size]
(pl. egy Denon PMA-320-ra szívesen rácsúsznék - mert jókat olvastam róla -, de nem találok használtan.)
Köszi előre is![/size]
A kis Tannoy nem válogatós, tehát szinte bármivel társíthatod!Az apróban most is van pár Denon, Rotel, Nad, Cambridge Audio...
Én valszeg nem vennék újat csak azért hogy én bonthassam ki, inkább a már bevált használtakkal szemezgetnék!

Az a tapasztalatom hogy az olcsóbb ill alap beépített dac-al rendelkező sztereó vasak nem a legjobbak, de mellette sokoldalúbbak a társaiknál, így mérlegelni és dönteni kell...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

bil
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Kezdő hifi - tanács kéne

Sziasztok!
Van egy pár Tannoy Mercury M2 hangfalam, amiket eddig házimozival (Denon AVR-1306) használtam zenére sztereóban, de mostanra eljutottam oda, hogy nem szól jól zenéhez.
Tudnátok ajánlani az adott hangfalakhoz sztereó erősítőket, amivel tényleg jól szól(hat)nak?
Főleg rock/metál zenét hallgatok panelban - tehát a szoba nem túl nagy illetve a hangerő is korlátozott.
Az Onkyo A9010-zel szemeztem újonnan, mert van optikai bemenet és újonnan is elviselhető ára van, de ha használtan van valami, amivel szerintetek tuti páros, akkor simán lemondok az optikai bemenetről. Használt erőlködőre max 30-at szánnék.
(pl. egy Denon PMA-320-ra szívesen rácsúsznék - mert jókat olvastam róla -, de nem találok használtan.)
Köszi előre is!

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

szeretem a „thrillt” 

Mélynyomó!  
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: opel123 »

sziasztok én it még uj vagyok nem tudom hogy jo helyen vagyok-e
de az lenne a kérdèsem!!
van egy: NAD SERIES 20 ERŐSITÖM ÉS RÁKÖTŐTEM EGY WHARFEDALE WALDUS 500 RA ÉS A JOBB MAGAS HANGSUGÁRZO BERECSEK !

UT: nem egy uj az erősitő
elöte semmibaja nem volt !

Ha felcseréled a hangsugárzókat a probléma megy vele vagy ugyanazon az oldalon recseg? 

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 691

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: ANDS »

de az lenne a kérdèsem!!
van egy: NAD SERIES 20 ERŐSITÖM ÉS RÁKÖTŐTEM EGY WHARFEDALE WALDUS 500 RA ÉS A JOBB MAGAS HANGSUGÁRZO BERECSEK !

Akkor az a recsegő hangsugázót szervibe vinni és javítani
vagy csere vagy kikötni
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: audioline »

"rákötőtem, berecsek, szokót, mikkor..." - ez kemény!

Szerintem a magassugárzó tönkrement, vagy az erősítő potija haldoklik...
.

manman12
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 27

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: manman12 »

de az lenne a kérdèsem!!

WHARFEDALE inkább tűzifa mit hsz.Váltó vagy hsz hiba,a Videoton szokót ilyet csinálni,mikkor lehal a lengőtekercs

geri30
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: geri30 »

de az lenne a kérdèsem!!

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kezdő hifi - tanács kéne

Sziasztok!

Nemrég csöppentem bele a témába, ezért kérném a tanácsotokat.

Van egy Denon PMA-720AE erősítőm. Ehhez szeretnék egy pár álló hangfalat. Egyelőre PC-ről (ilyen alaplapról) menne a lejátszás. 3-400k/pár környékén gondolkozom. Amikről olvasgattam, az a Dali Zensor 7, a Tannoy Revolution XT6F, és a W&B 683 S2. De abban sem vagyok biztos, hogy ezek passzolnának az erősítőmhöz.

Kb. 25m2-s szobába menne. Ami a hangzást illeti, szeretem a „thrillt” és előfordul, hogy hangosan is hallgatok zenét[/size]. [/size]

Köszönöm előre is![/size]
Mivel a Denonod egy kissé "puha" hangkarakterrel rendelkezik de van benne erő így nem kényes.Ha nagyon sok a pénzed akkor keress ennyiért dobozokat, de a feléért is megkapot a Denon-hoz passzolót bőven!
Kb a vassal azonos kategóriában (pl ár) keresgélj!
A B&W-t én nem preferálom (nekem nagyon fényes hang, de sokan szeretik), de lehet hogy a Denon-al nem lenne rossz.
A másik 2 kiszemelt jobb szerintem, semlegesebb hang.
Viszont én használtban keresnék dobozokat, és az alapterület miatt állót!
A legtöbb mai dobozzal (készülékkel) az a gond hogy többet akar mutatni mint amit tud ill mint ami az alapanyagon (cd, file) van!
Ez elsőre meggyőző lehet, de rövidebb/hosszabb idő alatt kiderülnek a turpisságok!

Mi az a "thrill" (bocsánat)?

pofijanika

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: pofijanika »

Sziasztok!

Nemrég csöppentem bele a témába, ezért kérném a tanácsotokat.

Van egy Denon PMA-720AE erősítőm. Ehhez szeretnék egy pár álló hangfalat. Egyelőre PC-ről (ilyen alaplapról) menne a lejátszás. 3-400k/pár környékén gondolkozom. Amikről olvasgattam, az a Dali Zensor 7, a Tannoy Revolution XT6F, és a W&B 683 S2. De abban sem vagyok biztos, hogy ezek passzolnának az erősítőmhöz.

Kb. 25m2-s szobába menne. Ami a hangzást illeti, szeretem a „thrillt” és előfordul, hogy hangosan is hallgatok zenét.

Köszönöm előre is!

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Szuasztok,

Egy kis segítségre lenne szükségem. Végre sikerült hozzájutnom egy Focal Aria 926 hangfalpárhoz és ehhez keresnék sztereo erősítőt 300 ezer Ft környékén, amiben lehetőleg dac is van. Sokat olvasgattam, hogy miket lesz érdemes meghallgatni, de végül minden út a Naim-hoz vezetett (xs 2), ami ugye jóval budget fölött van:(
Esetleg van valakinek ötlete, tapasztalata, hogy mivel alkothat nagyon jó párost?

Eher hála!
Egz YBA és egy külső DAC. YA201 volt az apróban, 150E körül is van választék DAC-ból.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kezdő hifi - tanács kéne

Mivel nem célom a felesleges pénzköltés, ezért jöttem ide kérdezni, hátha többen kitaposták már azt a cipőt, amit én most hordok.
Nyilvás sokan jártunk már hasonló cipőben, de mindenkinek máshol "törte fel" a lábát a cipő.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kezdő hifi - tanács kéne

Szuasztok,

Egy kis segítségre lenne szükségem. Végre sikerült hozzájutnom egy Focal Aria 926 hangfalpárhoz és ehhez keresnék sztereo erősítőt 300 ezer Ft környékén, amiben lehetőleg dac is van. Sokat olvasgattam, hogy miket lesz érdemes meghallgatni, de végül minden út a Naim-hoz vezetett (xs 2), ami ugye jóval budget fölött van:(
Esetleg van valakinek ötlete, tapasztalata, hogy mivel alkothat nagyon jó párost?

Eher hála!

Nem kell ragaszkodni a beépített Dac-hoz. igaz jó dolog!

Lehet elgondolkodnék a Nad 32x BEE készülékeiben ill valamelyik MF (minimum 3-as széria) valamely vasában!
Csendesen megjegyzem hogy akár egy Heed integrált is jó választás lehetne...

Megkérdezhetem hogy miért pont a Naim?

Pohhuj

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: Pohhuj »

Szuasztok,

Eher hála!

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”