Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

Tom40
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 279

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Tom40 »

Ez egy DAC es hallozati lejatszo? Tehat PC nem is kell hozza? Ne kelljen minden szavat ugy kihuzni belolled, meseld mar el a lanc folyamatat.

:-D

Ez egy halozati lejatszo, ami LAN-on keresztul kapja a zenet a media PC-mbol. Meg lehet hajtani Jriverrel, Roon-al vagy HQPlayerrel. 
Az airplay is nagyon jol szol, tehat vezetek nelkul is szuperal a dolog. Ezt is meg kell hajtani rendes arammal, mert kulonben nem annyira szep, ahogy szol, nekem kicsit harsany volt, de bekotottem a HDPlex linearis tapot, amit meg egy Uptone LPS-1  ultrakapacitorral finomitok tovabb es igy mar tokeletes. Annyira, hogy nem fog hianyozni a PPA kartya. 
Audio PC + MZPX USB + UpTone LPS-2.1, AudioQuest Diamond Ethernet
Chord Qutest DAC, Tellurium Q Black Diamond USB kábel
Primaluna HP, PMC twenty:26, Tellurium Q Silver kábel

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 860

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: tottyi »

De kell az USB, viszont megjott a SotM SMS-200-am es ahhoz mar nem kell az USB kartya, ezert valt elado a PPA. 
Ez egy DAC es hallozati lejatszo? Tehat PC nem is kell hozza? Ne kelljen minden szavat ugy kihuzni belolled, meseld mar el a lanc folyamatat.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Tom40
Fórumlakó
Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Ehez a reclocker-hez nem kell USB kartya? Vagy hogyan mukodik ez?

De kell az USB, viszont megjott a SotM SMS-200-am es ahhoz mar nem kell az USB kartya, ezert valt elado a PPA. 

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Pc alapú audio lejátszás

Eleg sok iranyt megneztem es most probalok egyszerusiteni a rendszeremen, azert lett elado ez a ketto. Szeretnek egy kis manit gyujteni, hogy meg tudjam venni a reclockert (Mutec vagy SoTM).
Amugy a PPA kartya tuti nem lesz meg, mert nagyon kapos, de a SATA kabelt nem hirdetem meg, elviszem haza augusztusban es meghallgatod, hogy tetszik-e.

Ehez a reclocker-hez nem kell USB kartya? Vagy hogyan mukodik ez?
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Tom40
Fórumlakó
Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Hat ha meg meglesz es addigra osszegyujtok egy kis hozzavalot akkor a V3-as kartya is erdekelne. De miert kell megvalnod tole? Talaltal jobbat?

Valami oknal fogva nem lehetett valszolni a postra ezert ujat krealt de Tom40 forumtarshoz szolt a valasz.

Eleg sok iranyt megneztem es most probalok egyszerusiteni a rendszeremen, azert lett elado ez a ketto. Szeretnek egy kis manit gyujteni, hogy meg tudjam venni a reclockert (Mutec vagy SoTM).
Amugy a PPA kartya tuti nem lesz meg, mert nagyon kapos, de a SATA kabelt nem hirdetem meg, elviszem haza augusztusban es meghallgatod, hogy tetszik-e.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Pc alapú audio lejátszás

Hat ha meg meglesz es addigra osszegyujtok egy kis hozzavalot akkor a V3-as kartya is erdekelne. De miert kell megvalnod tole? Talaltal jobbat?

Valami oknal fogva nem lehetett valszolni a postra ezert ujat krealt de Tom40 forumtarshoz szolt a valasz.

tothn
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 253

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: tothn »

Hirdesd meg a hirdetési részen árral. Biztos elmegy.
PC (I7-4765T, 8GB,SSD, Server 2012., J.River 20), Audiobyte Hydra+ZPM,
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent

Tom40
Fórumlakó
Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Fajo szivvel eladom a PPA V3 karktyamat. Legszivesebben megtartanam es beraknam valami elokelo helyre, de ennek nincs ertelme :-)
Valamint a Pachanko reference SATA kabelem is elado (20 cm). @tottyi ha erdekel, auugusztusban otthon leszek, odaadom es kiprobalod, ha tetszik, akkor megegyezunk. 

Kb 2 hetig aktualis mindketto, mert ellenkezo esetben mennek fel az ebay-re, csak gondoltam, elobb megfuttatom itt, hatha erdekel vkit.

Akit erdekel, irjon privatba.
Minden haza tudok vitetni, szoval nem kell postakoltseggel szamolni vagy augusztusig varni.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Jriver 1.9 -re meg tudnátok  mondani ,hogy milyen beállításokat kellene használni a legjobb hang elérése érdekébe?
Sokat olvasom itt ,hogy alapon közepes de maxra húzva a legjobb lejátszó progi.
Eddig nekem egy szinten van a Win 10 gyári lejátszójával.

Tom40
Fórumlakó
Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Koszi szepen, tudom nem egy egyszeru es gyorsan kivitelezheto teszt. 

Nem akkora para, van egy progim, amivel az egesz oprendszert at tudom masolni egy masik meghajtora. 

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Pc alapú audio lejátszás

Ok, hetvegen megnezem. 
Koszi szepen, tudom nem egy egyszeru es gyorsan kivitelezheto teszt. 

Tom40
Fórumlakó
Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Az tokeletes lenne epp azokat nezegettem.
https://www.highend-audiopc.com/shop/en ... sata-cable

Ok, hetvegen megnezem. 

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Pc alapú audio lejátszás

Ha senki, akkor en ki tudom próbálni neked. Pachanko Reference sata kabelem van.
Az tokeletes lenne epp azokat nezegettem.
https://www.highend-audiopc.com/shop/en ... sata-cable

Tom40
Fórumlakó
Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Hi, valaki mar tesztelt olyat, hogy az alaplapra szerelheto M2-es SSD es a kulon SSD-en egy komolyabb SATA kabellel hallahto-e a kulonbseg? Persze mindez egy full tobb koros linearis tappal. Tehat ugyan abba az audio pc-be ezt a ket kulonbozo SSD-et probalta-e valaki.
Ha senki, akkor en ki tudom próbálni neked. Pachanko Reference sata kabelem van.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Pc alapú audio lejátszás

Hi, valaki mar tesztelt olyat, hogy az alaplapra szerelheto M2-es SSD es a kulon SSD-en egy komolyabb SATA kabellel hallahto-e a kulonbseg? Persze mindez egy full tobb koros linearis tappal. Tehat ugyan abba az audio pc-be ezt a ket kulonbozo SSD-et probalta-e valaki.

zz7
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 363

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: zz7 »

ezek szerint akkor nem szükséges sem monitor , sem beviteli eszközök, tökéletes, köszönöm!
Igen, telepítéshez kell majd a billentyű, egér, monitor, jó esetben máskor nem feltétlenül, már ha indul a cucc rendesen.
Teamviewer akkor kell ha nem csak a helyi hálózatról szeretnéd elérni. Amúgy meg helyi hálózaton, sokkal kisebb erőforrás igénnyel ez: www.tightvnc.com

qqriq
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 130

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: qqriq »

Ha a gépek között a kapcsolat nem aktív, nem eszik sokat. Igaz, a minimálisnál ez egy futó alkalmazással több, de arra írtam, hogy ezzel szükség esetén komplett hozzáférésed lesz a géphez egér, billentyűzet, monitor nélkül. Távirányításhoz tökéletes az Androidos app.
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

Patice
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 114

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Patice »

Esetleg Teamviewer a teljes kontrollhoz a későbbiekben.
A TeamViewer nem eszik túl sok erőforrást egy szimpla vezérléshez?

Ha már optimalizálta az ember a rendszerét, akkor tényleg muszáj egy halom szolgáltatást elindítani ahhoz, hogy lássam a perifériák nélküli gépem "virtuális monitorát"?

Normális rendszernek szerintem manapság már webes kezelőfelülete van. Minimalistának meg elég a mobil alkalmazás, ami csak parancsokat küld.

qqriq
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 130

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: qqriq »

Esetleg Teamviewer a teljes kontrollhoz a későbbiekben.
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10970
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

ezek szerint akkor nem szükséges sem monitor , sem beviteli eszközök, tökéletes, köszönöm!
A telepítéshez, beállításhoz, karbantartáshoz kelleni fog monitor, egér, billentyűzet, de használat közben nincs rájuk szükség.

Hombolom
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 12

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Hombolom »

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10970
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Kérdésem az lenne, hogy ezt a bluetooth miatt valamilyen módon (pl app) vezérelhetném a telefonommal például?
A lejátszó szoftvereket minden gond nélkül tudod vezérelni WiFi összeköttetésen át okostelefonról, táblagépről, vagy közös hálózaton másik PC-ről is.

Hombolom
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 12

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Hombolom »

Sziasztok!

Véleményeteket kérném
Jelenleg egy szoba másik sarkában lévő gamer PC a műsorforrás, PlayPCM + külső dac kombó.
Beüzemelnék közvetlenül az előfok mellé egy ilyet:

https://www.digitec.ch/de/s1/product/zo ... pc-5840501

közös benne, hogy ennek is van optikai kimenete (külsődac), illetve a meglévő SSD-met fogadni tudja. 

Kérdésem az lenne, hogy ezt a bluetooth miatt valamilyen módon (pl app) vezérelhetném a telefonommal például?

Válaszokat előre is köszönöm!

Patice
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 114

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Patice »

Ha van valakinek hozzá egy Intel NUC-ja, akkor lehet játszani:

The Definitive Guide To Roon Optimized Core Kit (ROCK)

Ha nagyon pihent leszek, akkor ki kéne próbálnom nem Intel NUC hardveren. 

Tom40
Fórumlakó
Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Volt most egy kis idom szorakozni a cuccokkal, mert megjott a ket TP-LINK MC220L konverter es leirom a tapasztalataimat, hatha valakinek erdekes lehet. 

1: Bekotottem mindkettot a sajat tapjaval es a kulonseg eszreveheto, de nem mondanam eg es foldnek, viszont hatarozottan hallhato a javulas. 
2: Kivettem belole a SoTM LAN isolatort, mert az volt a terv, hogy megy ebay-re, de hamar kiderult, hogy ennek is van letjogosultsaga. Ahogy visszatettem, minden olyan lagy lett, kellemesen hallgathatobb. Ezert sajnos marad bent. 
3: Vegul rakotottem a HDPLEX linearis tapra a konvertert, azt, amelyik visszaalakitja a jelet es itt megint eszreveheto a kulonbseg, de nem hangzasban, hanem terben. Sokkal nyitottam lett a tere a zenenet, mint nelkule volt.

Osszessegeben megerte a tuning, ehhez is szkeptikusan alltam hozza, de ugy fest, egyaltalan nem hulyeseg.

(Sajnos kiesett egy kis idore a belso linearis tapom, ezert vissza kellett tennem a kapcsolo tapot, igy kell ertelmezni az irottakat, de majd kivancsi vagyok, ha visszakapom a linearis tapomat, akkor milyen pluszt fog nyujtani)

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”