Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

close652
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 0

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: close652 »

teljesen működőképes -- gondolom
gondolkodom a beteges gépem kiváltásán...
írtam PM-t.
system

NGA
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 5

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: NGA »

én is Pécs.......mi az hogy sajna? király hely!

Hát azért jegyeztem meg igy, mivel mindenki pesten akarja megvenni :-)

close652
Beköltözött
Beköltözött

Lemezjátszó

én is Pécs.......
mi az hogy sajna? király hely!
system

NGA
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

Dual CS150Q DD-s Quartz vezérlésű lemezjátszó Audiotechnika hangszedővel eladó. Ára 10000 Ft.
Bp.?

Sajna Pécs, de utánvéttel el tudom postán küldeni. Elég sok lemezjátszót adtam el igy, és soha nem volt panasz!
Üdv
Gábor

close652
Beköltözött
Beköltözött

Lemezjátszó

Dual CS150Q DD-s Quartz vezérlésű lemezjátszó Audiotechnika hangszedővel eladó. Ára 10000 Ft.
Bp.?
system

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4356
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: revox »

bocsánat. elnéztem a dátumot. 2004...
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4356
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: revox »

Gondoltam nem nyitok új topikot.Úgy érzem lassan eljő a pillanat, hogy be kell szerezzek a lemezjátszót. A nad-ot (533 LP) ismerem, többször hallottam.    Mondjuk az ára  . Mindenképpen újat szeretnék, de árban ennél (ca 100e) többet nem szívesen adnék ki érte. Mit javallanátok?
A lentebb szerepló Project-et pl. nem ismerem, de az ára ölég szimpatikus.
Nézegetetm még a denon-t, asszem cosmo-nak van.
Túl sok helyen nem láttam, főleg nem meghallgathatóan.
Itt a Nagyfaluban van valami 5let?

Igen nekem van, de ez nem az a ketegoria, amit szeretnél. 30.000 és 35.000 Ft. között lehet kapni ezt a Denon modellt. Már más tipust nem is gyártanak, csak ezt láttam a katalógusba.

Ez egy alap szintű lejátszó. Semmi extra. 45 és 33 rpm-et tud, van rajta lemezméretbeállító (jobb szót nem találtam rá ) : Meg start és stop gomb . Teljresen autómatikusan teszi a fejet a lemezre. Negatív benne, hogy nem cserélhető rajta az RCA csati és sajnos elég rövid és nem valami jó minőségű. Szép hangja van, de a te keretedből már sokkal komolyabbra is futja. Mondjuk biztos nagyot dobna a hangján egy Phono előerősítő.

Én még javasolnám még meghallgatni a Nadot is.

sziasztok!

elég gáz,hogy az első hozzászólásom ez,de olvasva a problémát, adnék én is információt.

az általatok nézett NAD lemezjátszó tökéletesen megfelel a Goldring Gr1.2 lemezjátszónak. Tudtommal a NAD 100-120 ezer között van. A Goldring gr1.2 ugyanazzal a Goldring/Elan PU-val 62 000 Ft.

infók vannak a http://www.goldring.co.uk oldalon. ellenben a Goldring GR2 komolyabb kart kapott (rb-250 és rb-250 között is van különbség) és a PU egy Goldring 1012GX típus benne,ami az Elan 13ezres árához képest 35ezer Ft, de ami a lényeg,sokkal jobb!!! Ez a GR2 változat 104 000 Ft-ba kerül, PU-el.

Az infók első kézből vannak,mert én árulom a Goldring lemezjátszókat itthon. Magamnak is vettem egy GR2-t és biza igen jó. végre egy olyan olcsó lemezjátszó,ami minden zenei stíluson otthon van. Ugyanúgy megeszi rockzenét is,mint az audiofülek jazz és komolyzenéjét. határozottan a townshend lemezjátszók hangjára hajaz...

üdvözlettel,revox
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

NGA
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

Vendég

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Alakul, de a Denon Phonoerősítőjében sem hiszek annyira....
Mindenesetre próbának jó, mire belejössz, már lehet jobb cuccokkal gyakorolni
A poti a levegőben van, vagy valami rögzített dobozolt megoldással.
Ugyanis ez is lehet a vacakolás oka... mármint nembizos, hogy maga a poti, hanem a kábelek is okozhatják...

biagio
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: biagio »

Nem a csatlakozás elsőképpen ami nem jó, de a többi is lehetne erősebb...
na gondolkodjunk...   

Hát lehetne. Sokszor ez csak az ember pénzén múlik. Apropó! Vettem egy új hangkártyát.

Képzeld, a digitalizálásra találtam egy megoldást!
Mivel az erősítőből túl erős jel jött ki RCA-n (már torzított a gépen), így azt egy potméterrel leszabályoztam
-6 db-re. Így a következőképpen néz ki a dolog:
Ortofon Super OM 10 --> Akai AP 100 --> Denon PMA-480R (RCA-out)--> Potméter (RCA-Jack konverter) --> SB Live! (24bit)

Az erősító RIAA korrektorának a jelébe pedig nem lehet sem a balance-szal, treble-lel, sem bass-szel belenyúlni; szerintem ez kifejezetten jó! Így tényleg azt veszi a hangkártya, amit a tű "felszed" a lemezről.

Egy baj van csak: a poti néha rosszalkodik. Hétfőn megcsinálom.

Vendég

Lemezjátszó

Az nem lesz jó...
Hozd el megcsináljuk egy du. alatt... 

Ennyire ócska mindenem? A lemezjátszó és a hangkártya tényleg lehetne jobb.
Tudok kölcsön egy NAD 5120-at. Azzal sem jobb?

Nem a csatlakozás elsőképpen ami nem jó, de a többi is lehetne erősebb...
na gondolkodjunk...

biagio
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lemezjátszó

Az nem lesz jó...

Ennyire ócska mindenem? A lemezjátszó és a hangkártya tényleg lehetne jobb.
Tudok kölcsön egy NAD 5120-at. Azzal sem jobb?

Vendég

Lemezjátszó

Digitalizáláshoz kérnék segítséget.Van 3 lemez, amit szeretnék a felszerelésemhez mérten a legjobb minőségben digitalizálni.
A paraméterek:
lemezjátszó: Akai AP 100C
tű: ORTOFON Super OM 10
erősítő: Denon PMA-480R
hangkárya: SB 128 (CT4750)

Szíjat most cseréltem, a régi meg volt nyúlva.
Az erősítő fejhallgató kimenetét tudom csak a gépre kötni
egy jack átalakító (nagy -> kicsi) és egy jack kábel segítségével.
Ha rca-val kötöm össze a gépet és az erősítőt, akkor nagyon torz lesz
a felvétel.

Adobe Audition 1.0-val rögzítenék.
Tippek, trükkök, jótanácsok?
Segítsetek, kérlek.

Az nem lesz jó...

biagio
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lemezjátszó

Digitalizáláshoz kérnék segítséget.
Van 3 lemez, amit szeretnék a felszerelésemhez mérten a legjobb minőségben digitalizálni.
A paraméterek:
lemezjátszó: Akai AP 100C
tű: ORTOFON Super OM 10
erősítő: Denon PMA-480R
hangkárya: SB 128 (CT4750)

Szíjat most cseréltem, a régi meg volt nyúlva.
Az erősítő fejhallgató kimenetét tudom csak a gépre kötni
egy jack átalakító (nagy -> kicsi) és egy jack kábel segítségével.
Ha rca-val kötöm össze a gépet és az erősítőt, akkor nagyon torz lesz
a felvétel.

Adobe Audition 1.0-val rögzítenék.
Tippek, trükkök, jótanácsok?
Segítsetek, kérlek.

NGA
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

Kedves komám, ezt a "profi-stúdió" kitételt, tán nem kéne forszírozni...
Lehet, ezt irták róla :-)

Lpfan
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Lpfan »

Kedves komám, ezt a "profi-stúdió" kitételt, tán nem kéne forszírozni...
Tesla HC 07 futómű, MW 2002 pick-up, Orister erősítő, RFT hangdobozok...

NGA
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

Gondoltam itt is jó lesz :-)

cosmo
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: cosmo »

Technics SL-1610mkII saját eredeti 207-es hangszedőjével, hibátlan állapotban, alig lett használva, sürgősen eladó. Megegyezik a 1210mkII-vel, csak ez a profi stúdióváltozata, a motor, hangkar stb azonos. 85000 Ft. 
Technics SL23 félautomata frekvenciagenerátoros motor ( nincs szijátdobás, a motort közvetlen elektronika vezérli, ez eléggé ritkaság!) szijhajtásos, robosztus fadobozos aluminiumkaros lemezjátszó Technics SL271-es kerámiafoglalatos, eliptikus tűvel rendelkező hangszedővel eladó. SME csatlakozás, stroboszkóp, sebességszabályozás mindkét tartományban. A készülék teljesen újszerű állapotban van, a plexitető is csodálatos! A készülék 1976-os, a Technics első csúcskategóriás lemezjátszója volt akkor. A készülék egy vadonatúj gyári ékszijat kapott, és stabilan tartja a fordulatot. FIGYELEM! NEM DD-s lemezjátszó, ezen zenét lehet hallgatni! 20000 Ft.

Ezt inkább IDE kellett volna írnod!

NGA
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

Technics SL-1610mkII saját eredeti 207-es hangszedőjével, hibátlan állapotban, alig lett használva, sürgősen eladó. Megegyezik a 1210mkII-vel, csak ez a profi stúdióváltozata, a motor, hangkar stb azonos. 85000 Ft.

Technics SL23 félautomata frekvenciagenerátoros motor ( nincs szijátdobás, a motort közvetlen elektronika vezérli, ez eléggé ritkaság!) szijhajtásos, robosztus fadobozos aluminiumkaros lemezjátszó Technics SL271-es kerámiafoglalatos, eliptikus tűvel rendelkező hangszedővel eladó. SME csatlakozás, stroboszkóp, sebességszabályozás mindkét tartományban. A készülék teljesen újszerű állapotban van, a plexitető is csodálatos! A készülék 1976-os, a Technics első csúcskategóriás lemezjátszója volt akkor. A készülék egy vadonatúj gyári ékszijat kapott, és stabilan tartja a fordulatot. FIGYELEM! NEM DD-s lemezjátszó, ezen zenét lehet hallgatni! 20000 Ft.

Lpfan
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

Kicsit le vagyok maradva a fórumban, rohan az idő én meg alig bírtam lépést tartani vele. Lpfan kollégától kérdeznék kettőt: Mi az hogy egy lemezt csak mono hangszedővel lejátszani? Más a barázda? Normál barázda => 78 as fordulatú lemez? (Szert tettem néhány 50es évekbeli Qualiton, 78-as lemezre és azon mások a barázdák. Még olyat addig nem láttam.)
A 78-as lemezek mind normálbarázdások, ezek sokkal szélesebbek a barázdák, mint a mikrobarázdások, és csak gramofonon, vagy speciális tűvel szerelt lemezjátszón lehet lejátszani!
A mikrobarázdás mono lemezeket, természetesen le lehet játszani sztereo hangszedővel is, az eredmény kielégítő, de nem tökéletes. Az tudni kell, hogy egyes 50-es években készült mono lemez, egészen kiválóan tud szólni!

biagio
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lemezjátszó

Gábor, nem csak a normálbarázdás lemezek monók, készültek mono felvételek mikrobarázdás lemezre is jócskán, és korrekten, csak mono hangszedővel lehet lejátszani őket! Komoly lemezgyűjtők, erre a célra, mindig monó hangszedőt használnak.
Kicsit le vagyok maradva a fórumban, rohan az idő én meg alig bírtam lépést tartani vele. Lpfan kollégától kérdeznék kettőt: Mi az hogy egy lemezt csak mono hangszedővel lejátszani? Más a barázda? Normál barázda => 78 as fordulatú lemez? (Szert tettem néhány 50es évekbeli Qualiton, 78-as lemezre és azon mások a barázdák. Még olyat addig nem láttam.)

Vendég

Lemezjátszó

Eladtam a u2-es KorSun MC elöfokom és egyben RIAA-m. Köne helyette wmi jo...

Mit ajánlotok és föleg mennyié?

NGA
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

LPFAN: 
És az SQ quadro kódolású lemez más alapanyagú akkor?

Az SQ, egy másik ügy, azt a Sony csinálta, és egy kódolt eljárás volt. Jóval kevésbé korrekt, mint a JVC féle CD4, ahol a két hátsó csatornát egy 30kHz-s vivőfrekire ültették rá. /ezért kellett a 45 kHz-s átviteli sáv/

Aha. Mert otthon addig pakolgattam, mig találtam egy Pink Floyd - Dark Side of The Moon lemezt SQ quadro rögzitéssel

Lpfan
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

LPFAN: 
És az SQ quadro kódolású lemez más alapanyagú akkor?

Az SQ, egy másik ügy, azt a Sony csinálta, és egy kódolt eljárás volt. Jóval kevésbé korrekt, mint a JVC féle CD4, ahol a két hátsó csatornát egy 30kHz-s vivőfrekire ültették rá. /ezért kellett a 45 kHz-s átviteli sáv/

NGA
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

Hmmm... Ők hogy csinálják vajon ?12inch

Hogyhogyhogy? Lemezvágógéppel. Régen még a röntgenfilmre is vágtak elemezt, ha jól emlékszem. Lpfan, jól emlékszem?

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”