Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3227
Kapcsolat:

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: alto »

Ettől féltem én is , Auralic Altair-ben szimpatikus a füleserősítő, az Oppónak meg az ára szimpi a másik kettőhöz viszonyítva. Oppo 205 is jó lenne, de még nem tud Tidal-t sztrímelni. Talán a Lumin felesleges is lenne jelenlegi rendszerembe. Lumin-nál viszont nem értem az árképzést, míg a legtöbb termék NyE-i ára abszolút kompatibilis a hazaival, sőt sokszor a nettó ár jobb a külföldinél, addig "a boldogság földjén" 2K Eur egy Lumin D1 itthon pedig 800K Huf.  ??????

Nem mi határozzuk meg az árat, hanem az importőr. Egyébként 2590 Euro a listaára szerintem. És hát könnyebb annak a kereskedőnek engedni a listaárból, ahol csak 18% Áfát kell befizetni, mint ahol 27%-ot.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Gbardo
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 30

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Gbardo »

egyértelműen a Lumin D1 a nyerő

Ettől féltem én is , Auralic Altair-ben szimpatikus a füleserősítő, az Oppónak meg az ára szimpi a másik kettőhöz viszonyítva. Oppo 205 is jó lenne, de még nem tud Tidal-t sztrímelni. Talán a Lumin felesleges is lenne jelenlegi rendszerembe. Lumin-nál viszont nem értem az árképzést, míg a legtöbb termék NyE-i ára abszolút kompatibilis a hazaival, sőt sokszor a nettó ár jobb a külföldinél, addig "a boldogság földjén" 2K Eur egy Lumin D1 itthon pedig 800K Huf.  ??????
Sony AG9 65"/Sony VPL-HW55ES/Screenline WavePlus Tensione 96"/Arcam AVR5/Oppo103D/CA CXN V2/B&W CM6 S2/B&W CMC S2/B&W M1/B&W PV1D/Audioquest Rocket 44/Audioquest X2/Audioquest Boxer/Audioquest Sydney/vmi Hama hdmi

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

Hálózati audio lejátszók

Sziasztok!

Hátha van valakinek személyes tapasztalata.  Hálozati lejátszót szeretnék vásárolni, a következő modellek érdekelnének: Lumin D1, Auralic Altair, Oppo Sonica Dac. Tudom, hogy ez nagyjából három külön kategória, de esetlegesen valakinek személyes tapasztalatát szívesen meghallgatnám. Esetleg kereskedő, akinél mindhárom termék kipróbálható (tudom, hogy otthon lenne az igazi, de ez szerintem kivitelezhetetlen). Vagy egy jó audio-pc???

Ismerem mindegyiket, szerintem eléggé egyértelműen a Lumin D1 a nyerő. Nálunk az Oppo Sonica DAC-ot és a Lumin D1-et meg tudod hallgatni, össze tudod hasonlítani.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Gbardo
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 30

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Gbardo »

Sziasztok!

Hátha van valakinek személyes tapasztalata.  Hálozati lejátszót szeretnék vásárolni, a következő modellek érdekelnének: Lumin D1, Auralic Altair, Oppo Sonica Dac. Tudom, hogy ez nagyjából három külön kategória, de esetlegesen valakinek személyes tapasztalatát szívesen meghallgatnám. Esetleg kereskedő, akinél mindhárom termék kipróbálható (tudom, hogy otthon lenne az igazi, de ez szerintem kivitelezhetetlen). Vagy egy jó audio-pc???
Sony AG9 65"/Sony VPL-HW55ES/Screenline WavePlus Tensione 96"/Arcam AVR5/Oppo103D/CA CXN V2/B&W CM6 S2/B&W CMC S2/B&W M1/B&W PV1D/Audioquest Rocket 44/Audioquest X2/Audioquest Boxer/Audioquest Sydney/vmi Hama hdmi

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Doky »

akkor pont semmi változást nem fogsz érzékelni szerintem...
hálózatról, és nem wifiről való stremaelésben még lehet jobb is az SB hiszen a Chromecast nem arra van kitalálva. SB inkább.

Köszönöm szépen!Valahogy erre hajlok én is.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 124

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: SSS »

A net rossz!
A SB is tabról vezérlődik...

akkor pont semmi változást nem fogsz érzékelni szerintem...
hálózatról, és nem wifiről való stremaelésben még lehet jobb is az SB hiszen a Chromecast nem arra van kitalálva. SB inkább. 
Eleje: TIDAL -> 2x(RPI + Volumio) ->Chord qtest/2qute
Közepe: 1. (MFA Classic + QUAD520f) 2. (QUAD34 + 306) 3. (Naim Nac32+ HC+ Nap 250)
Vége: Neat Petite, Epos ES14

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Hálózati audio lejátszók

csiganet -  mondtad, hogy rossz minőségű nálad a wifi, meg lehet oldani a chromecastnál is, hogy direktben a hálózatról menjen ne wifiről, azt hiszem valahol lejjebb be is linkeltem 2 megoldást is.  Ha a vezetékes hálózat is vacak, na az szar ügy.
Viszont csak streamerként szerintem nem érdemes áttérni a SB-ről, semmivel nem lesz jobb, és plusz 5-10 ezer Ft. Max ha a telefonos irányíthatóság számít neked annyi..

A net rossz!
A SB is tabról vezérlődik...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó

Hálózati audio lejátszók

Köszönöm!
Pont erre gondoltam!
Mindenképpen a Dactilus-al használnám (szeressem)!

Spotifájl meg hasonlók nem játszanak (csiganet 2017), csak gépről "sztrímelnék" a zenetáramból!
Esetleg netrádió...

Köszönöm!

csiganet -  mondtad, hogy rossz minőségű nálad a wifi, meg lehet oldani a chromecastnál is, hogy direktben a hálózatról menjen ne wifiről, azt hiszem valahol lejjebb be is linkeltem 2 megoldást is.  Ha a vezetékes hálózat is vacak, na az szar ügy.
Viszont csak streamerként szerintem nem érdemes áttérni a SB-ről, semmivel nem lesz jobb, és plusz 5-10 ezer Ft. Max ha a telefonos irányíthatóság számít neked annyi..
Közepe: 1. (MFA Classic + QUAD520f) 2. (QUAD34 + 306) 3. (Naim Nac32+ HC+ Nap 250)

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Hálózati audio lejátszók

Fuuu azért ez jó nagy falat egybe, mármint a kérdés. Milyen hangminőségre gondolsz? Hogyan szeretnéd használni a Chromecastot?   A belső dacja nem egy nagy durranás, jobban jársz ha csak streamelésre használod, és DAC-nak a Heed-et használod. A Chromecastób ki tudsz küldeni optikai jelet. Ebben az esetben a hangminősége pont olyan lesz mint a HEED DAC  bármilyen más streamerről akár SB-ről meghajtva. Én párszor összehasonlítottam a laptom vs chromecast ugyan arra a dacra kötve, ésnem volt különbség, én legalább is nem hallottam.  Ha nem erre gondoltál bocs..Köszönöm!Pont erre gondoltam!
Mindenképpen a Dactilus-al használnám (szeressem)!

Spotifájl meg hasonlók nem játszanak (csiganet 2017), csak gépről "sztrímelnék" a zenetáramból!
Esetleg netrádió...

Köszönöm!

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó

Hálózati audio lejátszók

Nos urak!
Azon kedves fórumtársak véleményét ill tapasztalatait várom aki használ Google Chromecast Audio-t hálózati lejátszásra.
A lényeg hogy laptopról ill ahoz csatlakozó külső vinyóról menne a zene (flac) hálózatról (gyári trékomos ruter).
Mennyire használható ill felhasználóbarát ill milyen a hangminősége?
Hogy viszonyulhat pl egy Logitach SB Classic-hoz pl a rendszeremben?
Előre is köszönöm!

Fuuu azért ez jó nagy falat egybe, mármint a kérdés. Milyen hangminőségre gondolsz? Hogyan szeretnéd használni a Chromecastot?   A belső dacja nem egy nagy durranás, jobban jársz ha csak streamelésre használod, és DAC-nak a Heed-et használod. A Chromecastób ki tudsz küldeni optikai jelet. Ebben az esetben a hangminősége pont olyan lesz mint a HEED DAC  bármilyen más streamerről akár SB-ről meghajtva. Én párszor összehasonlítottam a laptom vs chromecast ugyan arra a dacra kötve, ésnem volt különbség, én legalább is nem hallottam.  Ha nem erre gondoltál bocs..

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Hálózati audio lejátszók

Latom, meg nem vagy meggyozve :-)
Auguszusban megyek haza, az enyem mar felslegesse valt. Ha addig kibirod, akkor odaadom, meghallgatod es ha tetszik, akkor megegyezunk. 

Köszönöm!
Jól látod!
Ha aktuális akkor írj rám!
Előre is köszönöm!

G66
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 33

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: G66 »

Sziasztok, Marantz Na8005 lejátszóval kapcsolatban akinek van tapasztalata, kérem ossza meg.Minden információ jól jönne.
Köszi

Tom40
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 279

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Tom40 »

Nos urak!
Azon kedves fórumtársak véleményét ill tapasztalatait várom aki használ Google Chromecast Audio-t hálózati lejátszásra.
A lényeg hogy laptopról ill ahoz csatlakozó külső vinyóról menne a zene (flac) hálózatról (gyári trékomos ruter).
Előre is köszönöm!

Latom, meg nem vagy meggyozve :-)
Auguszusban megyek haza, az enyem mar felslegesse valt. Ha addig kibirod, akkor odaadom, meghallgatod es ha tetszik, akkor megegyezunk. 
Audio PC + MZPX USB + UpTone LPS-2.1, AudioQuest Diamond Ethernet
Chord Qutest DAC, Tellurium Q Black Diamond USB kábel
Primaluna HP, PMC twenty:26, Tellurium Q Silver kábel

Vendég

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Szepen emelkedik az aruk.... n50 500 gbp volt, ez 800.

Igen eléggé mennek felfelé... Milyen jó, hogy az N30-at sikerült megvennem... Szeretem a hangját. Nincs szórakozás lemezzel meg számítógéppel stb. Pendrive bedug és hátradől.... 

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Hálózati audio lejátszók

Nos urak!
Előre is köszönöm!

arn
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 177

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: arn »

Szepen emelkedik az aruk.... n50 500 gbp volt, ez 800.

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

Hálózati audio lejátszók

Nem értem a Pioneert, hogy a Tidal támogatást miért nem oldották meg natívan...

A korábban kijött Pioneer N-30AE tudja a Tidalt, szerintem az N-50AE és az N-70AE is tudni fogja.
BARTIMEX AUDIO Honlap

Tom40
Fórumlakó
Fórumlakó

Hálózati audio lejátszók

Nekem az nem vili, hogy hogyan lehet a Spotify mindenben benne es a Deezer meg sehol sincs. Ennyivel jobb deal-t ajanlanak a gyartoknak?

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 373

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: hukkle »

Nem értem a Pioneert, hogy a Tidal támogatást miért nem oldották meg natívan...

Tom40
Fórumlakó
Fórumlakó

Hálózati audio lejátszók

Uj Pioneer jatekosok mutatkoztak be a muncheni hifi shown:
https://www.whathifi.com/news/pioneer-r ... ign=buffer

arn
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 177

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: arn »

Mar regota ki szerettem volna probalni vmi olcso studiodobozt, de sehogy sem tudtam volna ugy bevarazsolni a nappaliba, hogy ne seruljon a kenyelmi faktor ez a wxc50 elinditotta a vezerhangyat, az eredmeny egesz biztato. Az egesz rendszer - wcx50 + lsr308. Ennyi penzert szvsz nehez lenne jobb uj rendszert osszerakni, tud jopar olyan dolgot, amit az olcsobb dobozos rendszerek elrontanak (gyakran a dragabbak is).

image uploader

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó

Hálózati audio lejátszók

Legjobb esetben is csak ugyanolyan jo lehet. De mivel igy galvanikus kapcsolatot hozol letre a router es Chromecast kozott, ELVILEG rosszabb is lehet. Szoval csak akkor eri meg, ha vételi problémák vannak.
köszi!!! Akkor nem kínlódom vele, mert igazából nincs vételi probléma. 

Saughassy
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 175

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Saughassy »

Legjobb esetben is csak ugyanolyan jo lehet. De mivel igy galvanikus kapcsolatot hozol letre a router es Chromecast kozott, ELVILEG rosszabb is lehet. Szoval csak akkor eri meg, ha vételi problémák vannak.

most láttam, hogy a chromecast audiohoz is lehet venni egy egyszerű kütyüt amivel már nem wifi hanem ethernet jelet használ, sőt ahogy látom akár DIY is lehet ilyet összedugni ha valaki nem szánja rá a 20Eur árat. 
Próbálta esetleg valaki, tapasztalat?  Ha még senki akkor ötlet, hogy érdemes-e ezzel próbálkozni, befolyásolja-e a hangot.

linkek google hivatalos adapter:
https://store.google.com/at/product/eth ... t?hl=de-AT

és a diy 

http://digitalgeek.me/blogview.php?id=68

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó

Hálózati audio lejátszók

most láttam, hogy a chromecast audiohoz is lehet venni egy egyszerű kütyüt amivel már nem wifi hanem ethernet jelet használ, sőt ahogy látom akár DIY is lehet ilyet összedugni ha valaki nem szánja rá a 20Eur árat. 

Próbálta esetleg valaki, tapasztalat?  Ha még senki akkor ötlet, hogy érdemes-e ezzel próbálkozni, befolyásolja-e a hangot.

linkek google hivatalos adapter:

https://store.google.com/at/product/eth ... t?hl=de-AT

és a diy 

http://digitalgeek.me/blogview.php?id=68

ludy
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 154

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: ludy »

Köszönöm a választ !
A rendszerem a hagyományos csöves előerősitő,és tranzisztoros végerősitő,usb nélkül,viszont van egy dac-om amin van usb.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”