Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

DHT1
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 162
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: DHT1 »

Hát Ő lenne az ! És megtaláltam a jótállási jegyet is , csak az érdekesség kedvéért ...
Az állvány szintén Zsolttól származik , ahogy az AT F5 hangszedő is , a KFKI illesztő trafóval.
Ha jól emléxem a trafó a Zsolt Audió megrendelésére készült , illetve lett módosítva az Audio Technika PU-höz.
Kíváncsi leszek milyen lesz a felújítás után a Rega - hang !

Egy jobb trafót azért kipróbálhatnál hozzá, sokat hozna a hangon.
72audio.com

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1183

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Hát Ő lenne az ! És megtaláltam a jótállási jegyet is , csak az érdekesség kedvéért ...
Az állvány szintén Zsolttól származik , ahogy az AT F5 hangszedő is , a KFKI illesztő trafóval.
Ha jól emléxem a trafó a Zsolt Audió megrendelésére készült , illetve lett módosítva az Audio Technika PU-höz.

Nagyjából tudjuk. Legközelebbivel ne várj ennyit! A készülék érdekében.

TurboSteve
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 88

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: TurboSteve »

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 2579

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: huszti-zsolt »

Ha már... legyen a reklám helye!
Az Edwards Audio számos 'upgrade'-et is kínál a régi Regákhoz.
Új szíj (Little Belter), továbbá egy fém belső (sub) tányér, akril tányérok (3 féle vastagságban), új ellensúly.
És persze a Heed Orbit 2 tápegység, ami a 2002 előtt gyártott összes Rega lemezjátszóhoz kiváló továbblépés, hiszen konkrétan ahhoz lett tervezve. (Ez ugye nem Edwards upgrade...) 
Ha minden mod-ot összeszámolunk, akkor ugyan tetemes költség, de az az igazság, hogy a mai lemezjátszó árak mellett még mindig nem éri el a következő lépcső árszintjét! 
Ha valakit érdekel, szívesen szolgálok további infóval:
zsoltaudio@gmail.com

TurboSteve
Fórumlakó
Fórumlakó

Lemezjátszó

Ha Rega... akkor Audoworld.blog íróját Nagy Gábort ajánlom figyelmedbe. Ő elég maximalista, több írása is van Rega téren, pozitívan elfogult a márka irányában. Viszont elfoglalt is.
Száma fenn van a blogon, de facebook profilja is van.

Köszönöm a tippeket , tanácsokat Mindenkinek ! 
Megpróbálom felvenni a kapcsolatot Nagy Gáborral !

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 371

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: hukkle »

Heed orbit elég nehezen definiálható vektor mentén hozott elmozdulást nálam. Ajánlom, nem ogazán lehet vele mellélőni. Mindig keresett cucc, emiatt nehezen beszerezhető használtan. Nekem az új árát megérte.

nem ártana megnézni a motor felfüggesztését is,és kicserélni azt a gumit is..ha ilyen...egy Heed Orbit-ot megérdemelne a gép,ezen felül....

kalmanlorant
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: kalmanlorant »

Úgy néz ki, marad, és megy generálra egy fórumtárshoz.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

A hangszedő már lett cserélve AT F5 -ről AT F7-re . A szíj még az eredeti , de nem mutat semmi rendellenességet .
Valójában csak arról van szó , hogy a CD és digitális vonalam felfejlődött , és néha azt érzem hogy az analóg lejátszás , a lemezjátszó hang most már lemaradásban van . Pl . ugyanaz a zene kellemesebben szól CD-ről , mint LP-ről.

Egy új, jó szíj sokat hozna hangban. De ha a digit vonalad nagyon elhúzott, akkor egy kötelezően szükséges tisztítás mellett már csak egy sokkal jobb hangszedő , vagy komplett lemezjátszó csere hozna elég javulást.
Persze kérdés milyen a fonó fokozatod minősége, a kábelei? Szóba jöhet a Rega tuningja is. Karra ellensúly és tartója cseréje, szubtányér csere, üvegtányér cseréje, vagy egy nagyon jó lemezalátét rá, lábak cseréje, duplaszíjas meghajtás, egy jó lemezjátszóalátét. Pl a Townshendet nagyon javasolnám erre. Valószínű még több lehetőség is van. Meg kell fontolni a lehetőségeket.
De a karbantartó szervízelést mindenképp ejtsd meg! Autóban is kötelezően van olajcsere! Kilométer függetlenül is cserélni kell. Megváltozik a kenőhatàsa. Talán még nem okozott maradandó károkat.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2638

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

nem ártana megnézni a motor felfüggesztését is,és kicserélni azt a gumit is..ha ilyen...egy Heed Orbit-ot megérdemelne a gép,ezen felül....

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 371

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: hukkle »

Ha Rega... akkor Audoworld.blog íróját Nagy Gábort ajánlom figyelmedbe. Ő elég maximalista, több írása is van Rega téren, pozitívan elfogult a márka irányában. Viszont elfoglalt is.
Száma fenn van a blogon, de facebook profilja is van.

Sziasztok !
Van egy 29 éves Rega Planar 3 / RB300 - m. Anno Huszti Zsoltéknál vettem ... 
Ennyi idő után van-e valami ajánlott karbantartás , amit illene elvégezni rajta ? Csapágyak tisztítása , kenése , stb. Ha van tenni való , vajon ki foglalkozik ilyesmivel Budapesten ? 

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Indy »

A hangszedő már lett cserélve AT F5 -ről AT F7-re . A szíj még az eredeti , de nem mutat semmi rendellenességet . 
Valójában csak arról van szó , hogy a CD és digitális vonalam felfejlődött , és néha azt érzem hogy az analóg lejátszás , a lemezjátszó hang most már lemaradásban van . Pl . ugyanaz a zene kellemesebben szól CD-ről , mint LP-ről.  

Fordulatszámot mikor ellenőrizted utoljára? Az a régi szíj szerintem azonnali cserés... 
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

TurboSteve
Fórumlakó
Fórumlakó

Lemezjátszó

Hú, egy kicsit lehet elkéstél ! Pár évenként érdemes csapágyat tisztítani, újrakenni . Szíjat cserélni és a vele érintkező felületeket tisztítani . Inkább nem ajánlok senkit . Ne engem szidj.
Hangszedőről , meg még nem is esett szó..... Milyen lehet , ha ez is akkorról való ?!

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Sziasztok !
Ennyi idő után van-e valami ajánlott karbantartás , amit illene elvégezni rajta ? Csapágyak tisztítása , kenése , stb. Ha van tenni való , vajon ki foglalkozik ilyesmivel Budapesten ? 

Hú, egy kicsit lehet elkéstél ! Pár évenként érdemes csapágyat tisztítani, újrakenni . Szíjat cserélni és a vele érintkező felületeket tisztítani . Inkább nem ajánlok senkit . Ne engem szidj.
Hangszedőről , meg még nem is esett szó..... Milyen lehet , ha ez is akkorról való ?!

TurboSteve
Fórumlakó
Fórumlakó

Lemezjátszó

Sziasztok !

elektrorudi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 150

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: elektrorudi »

Noname, félig DIY, de végül i s igényesebb munka.
Mivel a lemezjátszónál látom, hogy statikusan feltöltődik, ezér gondoltam, hogy hagyományos módon földelem...
Esetleg lehet a lemezjátszó földet egyból az erősítőhöz kötni?

Szia!
Itt legalább négy dolgot keversz:
- A jó konstrukció nem abból látszik, hogy igényesen van forrasztva, és drága alkatrészeket tartalmaz. Ez esetben arról van szó, hogy életvédelmileg helyesen tervezték-e? Ezt ránézésre nem biztos, hogy meg lehet mondani.
- A statikus feltöltődést valóban le lehet(ne) vezetni a föld felé, de lemezjátszónál nem jellemző
- Ebben a témakörben kétféle földelésről szoktunk beszélni:  
1. védőföld, ami arra szolgál, hogyha testzárlatos lesz egy fém burkolattal rendelkező készülék, akkor ne rajtad folyjon keresztül az áram, amikor hozzáérsz. 
2. Az erősítő egy kitüntetett pontja, amit kinevezünk földnek (GND) és minden feszültséget ehhez hasonlítunk. Ennek semmi köze a védőföldhöz (bár adott esetben, össze is lehet vele kötni.)
Szóval a kérdésedet, a megadott információk alapján, nem tudom megválaszolni. 

Rag
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 17

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Rag »

Noname, félig DIY, de végül i s igényesebb munka.
Mivel a lemezjátszónál látom, hogy statikusan feltöltődik, ezér gondoltam, hogy hagyományos módon földelem...
Esetleg lehet a lemezjátszó földet egyból az erősítőhöz kötni?
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005

elektrorudi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 150

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: elektrorudi »

Sziasztok!

Van egy csöves MM phonom. A tápkábele csak 2 eres én nincs is rajta földelő pont.
Mindenképpen kell rá vagy lehetséges, hogy konstrukció miatt nem kell?

Szia!
Nem kell feltétlenül. A konstrukció határozza meg. Ha gyári készülék, akkor jó esélyed van rá, hogy megfelelően tervezték, és valóban nem kell. 

Rag
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 17

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Rag »

Sziasztok!

Van egy csöves MM phonom. A tápkábele csak 2 eres én nincs is rajta földelő pont.
Mindenképpen kell rá vagy lehetséges, hogy konstrukció miatt nem kell?
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005

misibringa
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 11

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: misibringa »

Sziasztok! Egy kellemes meglepetésről szeretnék beszámolni. Szert tettem egy Technics SL 2000-es DD lemezjátszóra . Nagyon meglepett a hangja -egy régi-eredeti Panasonic 270 -C II hangszedő van benne. Azt kell hogy mondjam ,hogy nem akartam kikapcsolni ,annyira élvezetes , dinamikus a hangja -jelenleg űbereli a TD 146-os -t,amiben AT 95 dolgozik, igaz ,még járatás alatt van. Ez a helyzet is ráébresztett arra, hogy mennyire más és más a zenei élmény a különböző rendszereken.Teljesen más az egész térleképezése ,új hangok ill. hangszínek jelentek meg egy már 100.-szor meghallgatott lemezen.Szóval vannak még rejtett kincsek ebben a műfajban. Csak ennyit szerettem volna leírni. Köszönöm és jó zenehallgatást mindenkinek! Misi.

peterson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 783

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: peterson »

A kép a búgó kimenet a földben peddig benne maradt egy kábel...e mellett jön ki a lemezjátszóból a gagyi piros fekete rca zsinór földkábellel amin most szól.phono bemenet az erősítömön pedig nincs hiszen a creek egy phono előerősítő. Azért ndm vittem el javíttatni mert tudom hallgatni a vékony kábeleken,de gondoltam merek segítséget kérni is. Köszi
Már meg ne sértődj!
Ha "hülye" válaszokat kaptál, az azért van, mert "hülye" (nem érthető, főleg a részleges képpel) kérdést tettél fel! Én is gondoltam mindenre, még arra is, hogy a phono előerősítődben jó helyre, jó kapcsolással csatlakoztattál-e? De a magyarázatod után már világosabb a kép!
Jó Soundmania kérdése: egyáltalán be van kötve a lemezjátszón az az aljzat? Lehet valaki más karral használta korábban, s ez az RCA-ra volt kötve, de az eladás előtt visszaszerelte a régi kart a kábelével, s az RCA csatik bekötetlenek maradtak?!

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

A kép a búgó kimenet a földben peddig benne maradt egy kábel...e mellett jön ki a lemezjátszóból a gagyi piros fekete rca zsinór földkábellel amin most szól.phono bemenet az erősítömön pedig nincs hiszen a creek egy phono előerősítő. Azért ndm vittem el javíttatni mert tudom hallgatni a vékony kábeleken,de gondoltam merek segítséget kérni is. Köszi
Így egy kicsit érthetőbb ez a része. De a vékony kivezető kábel az mi ? Hova csatlakozik? Ki volt húzva amikor az rca aljat használtad? Próbáltad az rca aljat másik kábellel? Vagy legalább megcserélni benne a kábelnek a két csatornáját?
Az rca alj is hova csatlakozik , persze?

gruppensax
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 3

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: gruppensax »

Gondolom a tulaj semmit nem ért hozzá, mert még az sem tiszta miről van szó.
Legalább körúl tudná írni.....
De gyanús hogy megcsinálni úgysem tudja.
Nem tudom miért nem szeretik elvinni javíttatni a készülékeiket az emberek?!
Nálunk ez még nem is drága, mint nyugaton.

gruppensax
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 3

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: gruppensax »

Lemezjátszón nincs koax csatlakozó, valamit nagyon rosszul kötöttél össze.
ja tényleg nem is jön rajta az adás...szóval az rca sorry

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Ezt én is megfejtettem, de a földelési ponton keresztül hallgatni egy lemezjátszót mégsem a szokásos módszer. Kell egy sztereó RCA kábel, ami nem okoz földelési problémát, és az sem baj ha az erősítőn van phono bemenet és a kábel oda van bedugva.
Gondolom a tulaj semmit nem ért hozzá, mert még az sem tiszta miről van szó.
Legalább körúl tudná írni.....
De gyanús hogy megcsinálni úgysem tudja.
Nem tudom miért nem szeretik elvinni javíttatni a készülékeiket az emberek?!
Nálunk ez még nem is drága, mint nyugaton.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2103

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Akkor marad valaki hozzáértő szerelő,mert én nem nyúlok bele,se műszerem,se képzettségem ehhez.A kérdés,hogy érdemes e vele foglalkozni,vagy csere?

Érdemes.
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”