Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kezdő hifi - tanács kéne
Kezdő hifi - tanács kéne
No de az LX90 azért más mimt a már említett készülékek!
Van tarcsiban egy vsx-lx 53-asom, azzal is kipróbáltam.
És nagyon jól műxik ;-)
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz
5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500
TÜŰ Bendegúz
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Kezdő hifi - tanács kéne
Én ugyanígy használom az LX90-em, egyszerre csak előfokként a sztereóhoz és a hm-hoz is, és együtt lehet vele élni. Sőt
No de az LX90 azért más mimt a már említett készülékek!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Kezdő hifi - tanács kéne
Sziasztok!
Van egy Yamaha HS7-em, és minden jel arra utal, hogy földhurok alakul ki, ha mindkettő be van dugva. (1 hangfalnál semmi gond nincs)
Marantz HD-DAC1-hez van kötve, ami nincs földelve.
Tünetek: halk búgás (hangosabb, ha UPS battery-rol megy), rca kábel zajt vesz fel. Igen, nem balanced, ez van. RCA kábel zajt elvezetéssel megoldottam.
Behringer hum destroyer csak mégjobban búg, szerintem a dac földelése miatt, ha lefoldelem a dobozt, akkor úgy müködik, ahogy kéne, de nem akarok barkácsolni.
Kérdés:
Ilyen egyszerű setup-nál lehet földhurok, vagy ez más?
Okozhatja a dac földelés hiánya, hogy a hangfalak így viselkednek?
Nem földelt hangfalnál mint az Adam F7 gondolom nem lenne ilyen?
Ez még nem minden! Az USB portból is rengeteg zaj megy át.
Setup:
UPS (battery-rol is próbáltam)
EVGA G2 750w
Intel i5 3570k
Gigabyte z77-d3h
Nvidia 1070
Dell u2515h - hdmi
Leginkább a GPU coil whine-ja hallatszik, egérmozgás stb is, amit amúgy az RCA kábelek is felvesznek ha 10 cm-re vannak a kártyától (vagy hdmi kábeltől), ahogy fent leírtam (Oké, nem kell az RCA kábelt a gpu köré tekerni)
Külső usb hub, bios beállítások (c states, stb) nem segítenek. Amúgy a proci frekvenciájától változik a coil whine hangja, szóval lehet az Intel i5 vagy alaplap is ludas.
A helyzet az, hogy kikaptam a gpu-t a gépből és úgy is hallhatóan zajos. (Bár halkabb, mert nincs coil whine)
Valakinek van tapasztalata ilyen zajjal? Én leginkább alapra gyanakszom, de más alaplappal is (z68 chipset-es Asus, i5 2500k) van zaj, teljesen más gépben!
Pci-e usb kártya segíthet?
Esetleg olyan port, ami külön kapja az 5v-t, vagy kikapcsolható a power, mint pl gigabyte dac-up megoldása?
Kicsit zsákbamacska, mert olvastam olyat, h a legdrágább lapon is zajos volt az usb...
Usb szűrő működik, de kikapcsol a szűrő, amikor felkapcsolom a villanyt. Gyártó nem tudja miért... Nem akarok szűrőkkel bajlódni.
Minden nagy fogyasztású gép usb-je zajos?
Kb 4 dac-kal próbáltam, 20-250k-ig, ugyanolyan zajosak...
Az aktív hangfal jelentősen megbolondítja a helyzetet (nekem, sztem), így okosat nem mondok, csak tanácsot adok. Nekem korábban volt földhurkom, de nem aktív hangfallal:
1. okozhatja a búgást bárhol a rendszerben be nem dugott kábel (RCA, S-VHS, hdmi stb.) Ami kábelek vannak, javasolt egyesével ki-be húzni, hátha megszűnik
2. okozhatja a búgást bármilyen más készülék azonos áramkörön (szomszéd szobában a mosógép, hűtő, TV a közelben). Javasolt mindegyiket ki-behúzni, ill. megfordítani a konnektorban, hátha
3. nekem korábban az is segített, hogy a készülékeket egy barkács földkábellel végigpróbáltam (nálam a szub búgott egy S-VHS miatt, ill. a sztereóm egy lejátszó miatt), és a plusz földkábel rácsiptetve egy konnektoros földpöcökre megoldotta a problémát. (Lejátszónál egy üres RAC-aljzatba csiptettem a földet és megszűnt a probléma.)
4. Még érdemes azt is végigpróbálgatni, hogy minden lánctartozék 220-át megfordítod egyesével a konnektorba, hátha közülük az egyik okozza a búgást (fordított bedugással; létezik ilyen).
5. A hangfalak jelkábelének kontaktjait is érdemes végignézni.
Ha ezek nem segítenek, akkor a készülék / DAC / alaplap stb. közötti malfunkciók következnek, amihez csak sok sikert tudok kívánni.
TÜŰ Bendegúz
TÜŰ Bendegúz
Kezdő hifi - tanács kéne
Megoldás esetleg ha van sztereó is meg HM erősítő is
Ez igaz, de a HF-átkapcsoló alaptípusa (tudtommal) akkor jó, ha
- 2 erősítő, 1 hangfalpár VAGY
- 2 hangfalpár, 1 közös erősítő van.
Nálam ugye végül azért lett a másfajta RCA-átkapcsoló, mert nekem 2 frontpáram van külön erősítőkkel.
De az tény - mivel saját rendszerben korábban kipróbáltam az átkapcsolód -, hogy egy nagyon jó cucc, tényleg a minimális minimálisának hangra gyakorolt hatásával.
TÜŰ Bendegúz
TÜŰ Bendegúz
Kezdő hifi - tanács kéne
Igazad lehet, de a kompromisszum kötés mimdig nehéz!
Én ha kellene a mozi és sok zene is lenne (és 1 rendszer lehetne csak) akkor szereznék egy Denon 3805-öst vagy egy CA 540R-t és lemondanék az új csillivilli formátumokról, ellenben tudnék normálisan mozizni és a zene is mehetne!
Én ugyanígy használom az LX90-em, egyszerre csak előfokként a sztereóhoz és a hm-hoz is, és együtt lehet vele élni. Sőt
Nem a kompromisszum miatt teszem így, korábban párhuzamosan két rendszer működött a szobában, csak így jobb a hangja.
(Mindkét rendszerben egy végfok van mögé kötve, és nekem eléggé tetszik, azért is maradt így.
A Pre-Out párhuzamos kikötését a külön végfokokra Lacy kollega tanácsára egy átkapcsolóval oldottam meg.
Nekem így nagyon megfelel a szobaakusztikai és fáziskorrekció beleépítése a sztereóba ....
Sztem ezt is ki kell(ett) próbálni, nem elméletben okoskodni róla.)
TÜŰ Bendegúz
TÜŰ Bendegúz
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Kezdő hifi - tanács kéne
Egy HM erősítőt használni, mint előfok, nagyon szerencsétlen ötlet.Igazad lehet, de a kompromisszum kötés mimdig nehéz!
Én ha kellene a mozi és sok zene is lenne (és 1 rendszer lehetne csak) akkor szereznék egy Denon 3805-öst vagy egy CA 540R-t és lemondanék az új csillivilli formátumokról, ellenben tudnék normálisan mozizni és a zene is mehetne!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Doky nagyon koszonom az alapos valaszt!
Az valoban egy jo lehetoseg lenne ha egy sztereo erositot be tudnek szuszakolni a yamaha melle es aket frontot o szolaltatna meg.
Akkor azt jol ertem h valahogy igy kellene kinezni a kabelezesnek?:
- popcorn-500 digital out -bol DAC digital in-be
- DAC analog out-bol sztereo erolkodo analog in-be
- front hangfalaim a sztereo erositobe bekotve
Viszont a yamaha tobbi hangfalara a popcornbol mondjuk hdmi-n vagy masik digital out-rol menjen?
Remelem ertelmesen fogalmaztam meg a kerdesemet
Koszonok mindent!
Kezdő hifi - tanács kéne
Az valoban egy jo lehetoseg lenne ha egy sztereo erositot be tudnek szuszakolni a yamaha melle es aket frontot o szolaltatna meg.
Viszont a yamaha tobbi hangfalara a popcornbol mondjuk hdmi-n vagy masik digital out-rol menjen?
Koszonok mindent!
Kezdő hifi - tanács kéne
Manualban ha van front pre out akkor elméletileg tudja...
Egy HM erősítőt használni, mint előfok, nagyon szerencsétlen ötlet.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Kezdő hifi - tanács kéne
Popit kiprobaltam, egyszerre kiadja a jelet minden porton, ez jo
Azt honnan tudom meg h a yamaha hasznalhato-e elofokkent?
Manualban ha van front pre out akkor elméletileg tudja...
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Kezdő hifi - tanács kéne
Azért ezt érdemes előtte kipróbálni, mekkora előrelépést jelentene. Az Arcam házimozim nem annyira rossz, de én is próbálkoztam mellé Creek végfokkal, aztán inkább vettem egy igazi sztereót. Szóval lehet jobb, de nem biztos, hogy annyival.Azért az Acam nem a Yamaha... Ezt nem rossz szándékból írtam, de az Arcamod sok szempontból jobb (szerintem mindenben) mint a Yamaha.
De az is lehet hogy mozi terén nagyon le vagyok maradva...
Kezdő hifi - tanács kéne
Ha én neked lennék és a zene lenne elsődleges akkor egy jó kis Rotel végfokot (2x40/60w) szereznék be (már ha a Yamaha jasználható külön előfokként)!
Azért ezt érdemes előtte kipróbálni, mekkora előrelépést jelentene. Az Arcam házimozim nem annyira rossz, de én is próbálkoztam mellé Creek végfokkal, aztán inkább vettem egy igazi sztereót. Szóval lehet jobb, de nem biztos, hogy annyival.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Kezdő hifi - tanács kéne
Koszonok mindent!
Jól gondolod!Viszont meg kell tidni hogy a Yamahád használható-e előfokként (sajnos necces hogy nem).
A másik kérdés hogy a Popi egyszerre kiadja-e minden digi kimenetén egyszerre a digi jelet.
Mert ugye ha nem... akkor okavesztett az agyalás.
Egyébként a Popinak nem rossz a dac része ha hinni lejet a netnek.
- mindigmarton
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Kezdő hifi - tanács kéne
Sziasztok!
Van egy Yamaha HS7-em, és minden jel arra utal, hogy földhurok alakul ki, ha mindkettő be van dugva. (1 hangfalnál semmi gond nincs)
Marantz HD-DAC1-hez van kötve, ami nincs földelve.
Tünetek: halk búgás (hangosabb, ha UPS battery-rol megy), rca kábel zajt vesz fel. Igen, nem balanced, ez van. RCA kábel zajt elvezetéssel megoldottam.
Behringer hum destroyer csak mégjobban búg, szerintem a dac földelése miatt, ha lefoldelem a dobozt, akkor úgy müködik, ahogy kéne, de nem akarok barkácsolni.
Kérdés:
Ilyen egyszerű setup-nál lehet földhurok, vagy ez más?
Okozhatja a dac földelés hiánya, hogy a hangfalak így viselkednek?
Nem földelt hangfalnál mint az Adam F7 gondolom nem lenne ilyen?
Ez még nem minden! Az USB portból is rengeteg zaj megy át.
Setup:
UPS (battery-rol is próbáltam)
EVGA G2 750w
Intel i5 3570k
Gigabyte z77-d3h
Nvidia 1070
Dell u2515h - hdmi
Leginkább a GPU coil whine-ja hallatszik, egérmozgás stb is, amit amúgy az RCA kábelek is felvesznek ha 10 cm-re vannak a kártyától (vagy hdmi kábeltől), ahogy fent leírtam (Oké, nem kell az RCA kábelt a gpu köré tekerni)
Külső usb hub, bios beállítások (c states, stb) nem segítenek. Amúgy a proci frekvenciájától változik a coil whine hangja, szóval lehet az Intel i5 vagy alaplap is ludas.
A helyzet az, hogy kikaptam a gpu-t a gépből és úgy is hallhatóan zajos. (Bár halkabb, mert nincs coil whine)
Valakinek van tapasztalata ilyen zajjal? Én leginkább alapra gyanakszom, de más alaplappal is (z68 chipset-es Asus, i5 2500k) van zaj, teljesen más gépben!
Pci-e usb kártya segíthet?
Esetleg olyan port, ami külön kapja az 5v-t, vagy kikapcsolható a power, mint pl gigabyte dac-up megoldása?
Kicsit zsákbamacska, mert olvastam olyat, h a legdrágább lapon is zajos volt az usb...
Usb szűrő működik, de kikapcsol a szűrő, amikor felkapcsolom a villanyt. Gyártó nem tudja miért... Nem akarok szűrőkkel bajlódni.
Minden nagy fogyasztású gép usb-je zajos?
Kb 4 dac-kal próbáltam, 20-250k-ig, ugyanolyan zajosak...
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Kezdő hifi - tanács kéne
Úgy vettem észre, hogy a Yamahám nem éppen acélos a sztereo fronton Tartalékai elvileg lennének (7x100W van rákarmolva), de ha lehet őt majd csak a mozi szekcióban használnám, arra nekem tökéletesen elegendő.
A DAC-kal nem tudom mit kezdjek... említettem az előző kérdésemet, hogy a sztereo erősítő DAC-ja, a DAC amit megveszek/nnék, vagy a médialejátszó DAC-ja közül hogyan tudok választani? Mit mivel kell összekötnöm, hogy pl. a külső DAC csinálja a jelátalakítást és ne a másik kettő?
Köszönöm előre is!
W
Nos, nem tudom mekkora a max áramfelvétele, de ez a Yamaha közép kategóriás HM vasak belépője (és ez nem a fikázás!), ami elvárható azt tudja.
Egy sztereó végfok a frontokhoz (mozinál is az hajtaná a frontokat) jó választás lenne szerintem (nem, nem árulok! ) mert adatok alapján lehet kevesebb watt... de rendes watt!
Ha van lehetőséged akkor valahol hallgass meg egy ilyen láncot!
Dac esete.
Ha a forrásból digitális kábelen (coax, oprika, usb, firevire) jön az adat és azt vagy az erősítő vagy a dac konvertálja akkor utánna analóg kábelen (már ha megy tovább) megy az analóg jel.
Azt te és úgy döntöd el hogy mi végezze a konvertálást hogy forrást választasz!
Azt vedd figyelembe hogy azért a legtőbb 20 -30e ft-os dac-ok (vannak azért kivételek) nem tudnak csodát tenni!
Tehát olyan dacc ami meglépi a Yamaha, Popi szintjét az 40 körül kezdődik (és nincs garancia arra hogy annyival jobb is lessz (tudom hogy reneszánszát élik a dac-ok, vagy most élik fénykorukat)!
Ha én neked lennék és a zene lenne elsődleges akkor egy jó kis Rotel végfokot (2x40/60w) szereznék be (már ha a Yamaha jasználható külön előfokként)!
Majd elgondolkodnék a dac-on és majd csak jóval később cserélném le a dobozokat (kivéve ha nem tetszik a karakterük, mert ha nem jön be a karaktere, tudása akkor cserélni kell)!
Kezdő hifi - tanács kéne
Én nagyon szeretnék szalagos magnót hallgatni forrásként,
gépet még csak lehet kapni, de honnan szereznék műsoros szalagokat?
Pedig biztosan jobban szólnak, mint a cd, de hát utópia.
Bár állítólag Ausztriában Neusiedl-ben van egy stúdió, ahol már újra gyártanak.
Pl.
http://www.analogyrecords.org/about-us/
http://www.openreelrecords.com/
http://djabe.hu/js_albums/new-dimension ... terszalag/
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Kezdő hifi - tanács kéne
Bénázok itt, bocs a mínuszért, mellényomás esete áll fenn.
Semmi gond!
A konzerv sosem lesz olyan, mint az élő. Egy kamerától, majd egy megjelenítő eszköztől sem azt várjuk, hogy ugyanazt a "mértéket" adja vissza, amit élőben érzékeltünk. Az emlékeket igen, azt segít felidézni... A Plitvice nemzeti parkról pl. lehet nagyon jó felvételeket készíteni (fotókat/videókat), de közel sem fogja elérni a valós jelenlétérzetet. Aki volt ott, tudja. Ez van. Hasonló egy kicsit a HiFi-vel is. Ha nem várunk olyat egy audio rendszertől, amire nem is képes, talán könnyebb lesz révbe érni. Nem az "alagsor" szintjére gondolva...
2 órával később már a lemezt hallgattam. Direkt tesztelés képpen. Nagyon úgy tudott szólni.
Egy lcd tv persze sosem lesz ilyen közel az eredetihez! Vagy legalábbis én azt már nem hiszem , hogy megérem.
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1258
Kezdő hifi - tanács kéne
A konzerv sosem lesz olyan, mint az élő. Egy kamerától, majd egy megjelenítő eszköztől sem azt várjuk, hogy ugyanazt a "mértéket" adja vissza, amit élőben érzékeltünk. Az emlékeket igen, azt segít felidézni... A Plitvice nemzeti parkról pl. lehet nagyon jó felvételeket készíteni (fotókat/videókat), de közel sem fogja elérni a valós jelenlétérzetet. Aki volt ott, tudja. Ez van. Hasonló egy kicsit a HiFi-vel is. Ha nem várunk olyat egy audio rendszertől, amire nem is képes, talán könnyebb lesz révbe érni. Nem az "alagsor" szintjére gondolva...
2 órával később már a lemezt hallgattam. Direkt tesztelés képpen. Nagyon úgy tudott szólni.
Egy lcd tv persze sosem lesz ilyen közel az eredetihez! Vagy legalábbis én azt már nem hiszem , hogy megérem.
- donignatio
- Nincs visszaút
- Értékelés: 99
Kezdő hifi - tanács kéne
javítva.
Köszi.
Manley Labs muse electronics Von Schweikert Audio Kimber Kable Astell&Kern Meze Cl
Kezdő hifi - tanács kéne
Amúgy egyébként van olyan lemezem ami ugyanazt adja amit egy koncerten hallottam hangosítás nélkül.
Szóval nem járok talán rossz úton.
De azért van jócskán különbség a lemezek között , úgyhogy lehetetlen megoldani hogy egyformán jól szóljon minden. Elégnek kell lenni hogy az átlag magasan van.
.
Kezdő hifi - tanács kéne
ez most komoly? mert viccnek azért erős lenne ...
Érdekel a kifejtése, fejtse ki menyét. Izgalmas téma.
- donignatio
- Nincs visszaút
Kezdő hifi - tanács kéne
Kicsit elkanyarodott a téma, tán mindenkinek igaza lehet...
Vissza kanyarodva kicsit...
Nem foglalkoznék most a cd lemezek beszerzésével és valszeg pörgetőbe se fektetnék nagy pénzt!
Cserebere ill dac vásárlás előtt valszeg vennék egy kicsit korosabb sztereó végfokot (már ha a Yamaha alkalmas előfokként) aminek megfelelő a teljesítménye és stabilan vannak tartalékai!
Kérdés ugye hogy mekkora térbe lenne a sztereó lánc, de mindenképpen körültekintő légy monitor és álló között!
Na és ugye a plisz dobozok (membránok) beleszólnak a hangba!
Bénázok itt, bocs a mínuszért, mellényomás esete áll fenn.
Manley Labs muse electronics Von Schweikert Audio Kimber Kable Astell&Kern Meze Cl
- donignatio
- Nincs visszaút
Kezdő hifi - tanács kéne
Nem foglalkoznék most a cd lemezek beszerzésével és valszeg pörgetőbe se fektetnék nagy pénzt!
Cserebere ill dac vásárlás előtt valszeg vennék egy kicsit korosabb sztereó végfokot (már ha a Yamaha alkalmas előfokként) aminek megfelelő a teljesítménye és stabilan vannak tartalékai!
Kérdés ugye hogy mekkora térbe lenne a sztereó lánc, de mindenképpen körültekintő légy monitor és álló között!
- donignatio
- Nincs visszaút
Kezdő hifi - tanács kéne
Szerintem egy jó szalagos magnó dinamikában megveri az lp-t.
A cd-t még a kazettás is.
Kezdő hifi - tanács kéne
Szerintem egy jó szalagos magnó dinamikában megveri az lp-t.
A cd-t még a kazettás is.
Emlékszem, a Vígszínházban hallottam 1994- ben Carrerast élőben.
Úgy énekelt, ahogy én cd-ről még sosem hallottam, azóta sem.
Szóval, szerintem a millás lejátszók helyett érdemesebb inkább élő előadásokra járni,
és beérni mondjuk egy félmillás, vagy párszázezres lejátszóval, mert a konzerv az konzerv marad.
Akármennyit költünk rá.
Ok, de Te "közel vagy a tűzhöz". Én 200 km- re.
Már időhiány miatt sem megoldható a rendszeres látogatás.
Amúgy egyébként van olyan lemezem ami ugyanazt adja amit egy koncerten hallottam hangosítás nélkül.
De azért van jócskán különbség a lemezek között , úgyhogy lehetetlen megoldani hogy egyformán jól szóljon minden. Elégnek kell lenni hogy az átlag magasan van.
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1258
Kezdő hifi - tanács kéne
Emlékszem, a Vígszínházban hallottam 1994- ben Carrerast élőben.
Úgy énekelt, ahogy én cd-ről még sosem hallottam, azóta sem.
Szóval, szerintem a millás lejátszók helyett érdemesebb inkább élő előadásokra járni,
és beérni mondjuk egy félmillás, vagy párszázezres lejátszóval, mert a konzerv az konzerv marad.
Akármennyit költünk rá.
Ok, de Te "közel vagy a tűzhöz". Én 200 km- re.
Már időhiány miatt sem megoldható a rendszeres látogatás.