Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- almera36
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 30
Kábelezzünk
type4 és type2 nem ugyanaz a kategória.....
Akkor egy szavazat a Type 2-re (GTomi) és egy szavazat a Van Damme-ra (hukkle)
És a Type 4? Jobb vagy csak másabb, mint a Van Damme?
TCL 98p745; Marantz SR6014; Dynavoice Definition DF-8 / DM-6 / DC-5 5.0 hangfal szett; Klipsch R115SW; Onkyo BD-SP809; DUNE 4K; Audioquest madzagok
- almera36
- Kezdő Fórumlakó
Kábelezzünk
Nem keveset vert rá a VanDamme általad kiszemelt kábele anno az Audioquest type2 kábelemre az akkori sztereo (yamaha integrált +focal) rendszeremben. Bátran ajánlom!
A Type 2-vel kb. azonos árban van, tesztek alapján én is úgy látom,h jobb a Van Damme. De most inkább a Type 4-hez képest lennék kíváncsi, hogy azt rakjam-e előre. Köszönöm a válaszod!
TCL 98p745; Marantz SR6014; Dynavoice Definition DF-8 / DM-6 / DC-5 5.0 hangfal szett; Klipsch R115SW; Onkyo BD-SP809; DUNE 4K; Audioquest madzagok
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 668
Kábelezzünk
Nem keveset vert rá a VanDamme általad kiszemelt kábele anno az Audioquest type2 kábelemre az akkori sztereo (yamaha integrált +focal) rendszeremben. Bátran ajánlom!
type4 és type2 nem ugyanaz a kategória, és nem árban gondolom.
nálam a type2 semlegesnek tűnt, mely jazz és klasszikus zenén jól domborított, árultam is egyet, de aztán inkább megmaradt tartaléknak (igaz ebben egy fórumtárs véleménye is besegített ).
meghálálja a jó dugózást.
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Kábelezzünk
Sziasztok!
Kérdésem lenne:
A meglévő hangfal kábelem rövid lett a frontokhoz átrendezés miatt, 2*3m kellene. A hátsóknál Audioquest Type 4-es van 2*5m, aminek métere kb 4800Ft. Kinéztem a Van Damme 4*4mm-es változatát, ami kb. 2250Ft méterenként, viszont ma elbizonytalanodtam. A frontokhoz rakni az olcsóbb kábelt, talán nem túl bölcs dolog. Ha van esetleg olyan, aki próbálta mindkettőt, megkérném, hogy nyilatkozzon, mit csinálna a helyemben: Előre venne Van Damme-t, vagy a hátsókét előre tenné és hátra venne 2*5m-t a Van Damme-ból.
Köszönöm!
- almera36
- Kezdő Fórumlakó
Kábelezzünk
Sziasztok!
Kérdésem lenne:
A meglévő hangfal kábelem rövid lett a frontokhoz átrendezés miatt, 2*3m kellene. A hátsóknál Audioquest Type 4-es van 2*5m, aminek métere kb 4800Ft. Kinéztem a Van Damme 4*4mm-es változatát, ami kb. 2250Ft méterenként, viszont ma elbizonytalanodtam. A frontokhoz rakni az olcsóbb kábelt, talán nem túl bölcs dolog. Ha van esetleg olyan, aki próbálta mindkettőt, megkérném, hogy nyilatkozzon, mit csinálna a helyemben: Előre venne Van Damme-t, vagy a hátsókét előre tenné és hátra venne 2*5m-t a Van Damme-ból.
Köszönöm!
- d.janos
- Fórumlakó
- Értékelés: 202
Kábelezzünk
AQ-ból Carbon és Coffee volt nekem. A Carbon is még rettentő digitális éles hang, a Coffee már sokkal emészthetőbb. Viszont a Power-R USB nagyon jó volt. Talán felbontásban nem egy világbajnok, viszont kiegyensúlyozott, jó tonalitású, áráért kiemelkedően jó hangú kábel. Szerintem.
Mivel az erre szánt keretem kb. 10-15 eFt körül mozog, sok kábel már lőtávolon kívül van, de a Power-R mindenképp egy jó irány lehet.
"Az élet különös ténye, hogy elménk mindig megtalálja annak a módját, hogy fizikai valósággá változtassa azokat a gondolatokat, melyekkel a legtöbbet foglalkozunk"
- d.janos
- Fórumlakó
Kábelezzünk
Nekem van egy original db, (nem eladó) szívesen kölcsönadom.
Nagyon köszönöm, élnék a lehetőséggel. Írok üzenetet.
"Az élet különös ténye, hogy elménk mindig megtalálja annak a módját, hogy fizikai valósággá változtassa azokat a gondolatokat, melyekkel a legtöbbet foglalkozunk"
Kábelezzünk
Köszönöm a válaszokat.Power-R-t kérek kölcsön Ruditól, AQ-t is tudok letét ellenében, Belkin Gold-ra van ötlet kitől ? Ha már megkaptam az ajánlásokat, akkor picit utána olvastam.
http://www.av-online.hu/egyeb/audioques ... esztje_453
"A Cinnamon egy jókora lépéssel még közelebb került a Carbon kiváló és számára utolérhetetlen mutatványához, határozottan kellemesnek tűnt a zene"
http://www.audioland.hu/index.php?optio ... &Itemid=83
"kellemes ritmusú, színekben gazdag, jó dinamikájú, és részletező képességű kábel. Nagyon jól követi a zeni történéseket, ha kell vidám, ha kell, szívszorító."
Nekem van egy original db, (nem eladó) szívesen kölcsönadom.
Kábelezzünk
Köszönöm a válaszokat.Power-R-t kérek kölcsön Ruditól, AQ-t is tudok letét ellenében, Belkin Gold-ra van ötlet kitől ? Ha már megkaptam az ajánlásokat, akkor picit utána olvastam.
"A Cinnamon egy jókora lépéssel még közelebb került a Carbon kiváló és számára utolérhetetlen mutatványához, határozottan kellemesnek tűnt a zene"
"kellemes ritmusú, színekben gazdag, jó dinamikájú, és részletező képességű kábel. Nagyon jól követi a zeni történéseket, ha kell vidám, ha kell, szívszorító."
AQ-ból Carbon és Coffee volt nekem. A Carbon is még rettentő digitális éles hang, a Coffee már sokkal emészthetőbb. Viszont a Power-R USB nagyon jó volt. Talán felbontásban nem egy világbajnok, viszont kiegyensúlyozott, jó tonalitású, áráért kiemelkedően jó hangú kábel. Szerintem.
- d.janos
- Fórumlakó
Kábelezzünk
Kábelezzünk
USB kábelt keresek 1,5-2m hosszban Hivox 24/96 Suricata es noti közé. DIY is es gyári is érdekel. Mit javasoltok 10-15eFt közötti árban?
Én régebben próbálgattam sok USB kábelt, és végül egy Power-R-t használtam sokáig (bár itt Rudolf különböző USB-i közt akkora eltérések vannak, hogy véleményem szerint csak egyénileg lehet megítélni az adott példányt), nekem tetszik. Nemrég vettem mellé egy Suprát (amolyan "mit tud egy jó gyári kábel szabványos hullámimpedanciával"), most az van bedugva, de még nem szántam rá magam csereberés tesztelésre (kicsit komplikált most hozzáférni mind a PC mind a DAC seggéhez). Minden esetre a Suprával is ugyanolyan szívesen hallgatok zenét, nem akartam fél óra múlva kirángatni a gépből.
Talán a Supra nyíltabb magas-irányban, de korrektül csak valós összehasonlítás után tudnék nyilatkozni.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1633
Kábelezzünk
USB kábelt keresek 1,5-2m hosszban Hivox 24/96 Suricata es noti közé. DIY is es gyári is érdekel. Mit javasoltok 10-15eFt közötti árban?
Legyen egy harmadik is: Belkin Gold.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
Kábelezzünk
Power-R
Kábelezzünk
Audioquest Cinnamon. Nagyon jo ar/ertek
Audio PC + MZPX USB + UpTone LPS-2.1, AudioQuest Diamond Ethernet
Chord Qutest DAC, Tellurium Q Black Diamond USB kábel
Primaluna HP, PMC twenty:26, Tellurium Q Silver kábel
- d.janos
- Fórumlakó
Kábelezzünk
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 668
Kábelezzünk
Ismeri valaki ezt?
HiDiamond DIAMOND HID Audiophile USB A-B
Képkivágás.JPG
tapasztalatom van hidiamond kábelekkel és az pozitív, szerintem ezzel sem "lőhet" mellé az ember.
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2104
Kábelezzünk
Ismeri valaki ezt?
HiDiamond DIAMOND HID Audiophile USB A-B
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”
Kábelezzünk
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek meglévő fejhallgatós rendszerem digitális kábelei cseréjéhez. Jelenleg a pc - xmos között egy AQ Pearl usb található, az xmos - dac között pedig egy Neotech KHS 112c koax van bekötve.
Két verziót találtam ki magamnak, ezek nincsenek bebetonozva csak elképzelések:
1. Marad a Pearl usb, és veszek mellé egy AQ Forest (esetleg Cinnamon) spdif kábelt,
2. Fapaci féle LuXor usb és spdif kerülne beépítésre.
A fapaci kábeleiről ár/érték arányban jókat olvastam, viszont nekem nem standard usb kéne (usb A - micro usb), ezért nem biztos hogy tudnék kérni tőle kipróbálásra.
Ha valakinek van tapasztalata ezekkel a kábelekkel, kérem ossza meg velem,de ha esetleg lenne jobb ötletetek,azt is szívesen várom. Árban 20e forintnál nem szívesen mennék feljebb, de ha nagyon muszáj,akkor természetesen tudok még pótolni mellé egy kis pénzt.
Előre is köszönöm a segítséget.
tv:sony 55 w755c, bluray:sony bdp-s 480, mediaplayer:zidoo x10
avr:cambridge audio azur 650r, hangfal:front:b&w 603s3,center:b&w lcr 60s3,surr:b&w 601s3, kábel:inakustik reference ls 602 biamp,
sub:polkaudio psw 110,
zene:pc - jriver -smsl x-usb - audio gd nfb 15 - beyerdynamic dt 990 pro 250 ohm
- kaboca36
- Fórumlakó
- Értékelés: 223
Kábelezzünk
Szòval pergetsz.
Mi így voltunk a Tiszával.....
az is nagyon jó hely, de sajnos ritkán járok arrafelé. Pedig anyám onnan való, többnyire csak esküvőre és temetésre járok, akkor meg nincs időm horgászni.
Revox B750MkII, B225, B77, B795 (Shure V15 Type IV, Type II).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).
Kábelezzünk
Nen harapok,bocs ha úgy jött le.
Nekem mindig Focaljaim voltak,a CXA előtt CXR mozivas volt melynek karaktere egyezik a sztereó erősítővel.
Ott könnyebb volt a helyzetem a távolságok beállíthatóságai miatt.
Az egészet összevetve gondoltam a kábelre,meg ugye az anyagi vonzata is valamivel kisebb..
Nem távgyógyítást,távmegoldást akartam,csak tanácsokat a megoldáshoz vezető úthoz...
Üdv,Laci
Nekem tanulsagos volt, mert eszembe sem jutott, hogy a dobozokat kellene tologatni es vegulis igy lett a legkevesebb anyagi vonzata
A Focal-t nem sokat hallgattam, csak a Sopra no2-t, talan arra hajlando lennek lecserelni a PMC 26-okat (csak meg ne hallják a dragaim)
Kábelezzünk
sodrott vagy egyeres ?
bejaratas hatasa ?
irany hatasa ?
egyseges kabelezes vagy az "elöke" más legyen mint a tápkábel ? ...na össze is kevertem :-)
Fontos az osszhang, rendszerbe kell gondolkodni :-)
- melczeradam
- Fórumlakó
- Értékelés: 44
Kábelezzünk
Nem tudom, lehet, hogy most csak utolag nem ertem, de minden gonosz szandek nelkul kerdeztem, nem kell harapni Nen harapok,bocs ha úgy jött le.Nekem mindig Focaljaim voltak,a CXA előtt CXR mozivas volt melynek karaktere egyezik a sztereó erősítővel.
Ott könnyebb volt a helyzetem a távolságok beállíthatóságai miatt.
Az egészet összevetve gondoltam a kábelre,meg ugye az anyagi vonzata is valamivel kisebb..
Nem távgyógyítást,távmegoldást akartam,csak tanácsokat a megoldáshoz vezető úthoz...
Üdv,Laci
Kábelezzünk
Nem mellesleg latom, horgaszatban is tudunk tavszakerteni. En a műlegyes vonalat kepviselem, es hogy ne legyek total off, merülő es uszo kabellel ( illetve zsinorral)
sodrott vagy egyeres ?
bejaratas hatasa ?
irany hatasa ?
egyseges kabelezes vagy az "elöke" más legyen mint a tápkábel ? ...na össze is kevertem :-)
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2104
Kábelezzünk
Örülök neki
Mellesleg jónéhány fotón látható a saját hifis cuccok topicban, hogy bizony nagyon is falra vannak tolva a hangsugárzók.
Úgy tudom azt nem túl sok hangsugárzó szereti.
Nekem még nem volt olyan amit közelebb tettem volna a falhoz, mint 1m.
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”
Kábelezzünk
Te honnan kezdted volna? Elolvastam pár tesztet..ennyi.
Nem tudom, lehet, hogy most csak utolag nem ertem, de minden gonosz szandek nelkul kerdeztem, nem kell harapni