Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
Lemezjátszó
Sziasztok,
Karkábel cserére szánnám magam. (Thorens 320). Érdekelne az ebben járatosabbak/ tapasztaltabbak véleménye. Ki milyen kábelt ajánl.
-Cardas 33AWG
-Discovery
-VDH Mcs 150M Esetleg más?
Denon 103 és AT 440 a lemez karistoló.
Mik az előnyök , buktatók? Hazai vagy külföldi beszerzés? ect...
Előre köszi a válaszokat.
http://www.thebetteraudiocompany.co.uk/ ... _kits.html
Magyar forrást nem tudok. Én Discoveryvel csináltam anno.
A vinylengine.com-on van egy leírás az átkábelezésről. Ez a honlap viszont hagyományos böngészővel nem nyitható meg.
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid
Naim Uniti Atom
- Szilasmenti
- Újonc fórumos

- Értékelés: 3
Lemezjátszó
Sziasztok,
Karkábel cserére szánnám magam. (Thorens 320). Érdekelne az ebben járatosabbak/ tapasztaltabbak véleménye. Ki milyen kábelt ajánl.
-Cardas 33AWG
-Discovery
-VDH Mcs 150M Esetleg más?
Denon 103 és AT 440 a lemez karistoló.
Mik az előnyök , buktatók? Hazai vagy külföldi beszerzés? ect...
Előre köszi a válaszokat.
- Big
- V.I.P.

- Értékelés: 757
Lemezjátszó
Köszönöm szépen a választ!
Ezekben a DUAL-okban a hangszedő korlátlanul cserélhető? Gyárilag általában milyen van bennük? Vagy érdemes-e őket kicserélni? Feltétlenül nem akarok hangszedőt cserélgetni, ha jó az, ami benne van, akkor maradhat.
Ezek tudtommal DIN csatlakozóval vannak felszerelve. Ezt hogyan érdemesebb megoldani, DIN-RCA átalakítóval, esetleg forrasszak a kábel végére RCA-t, vagy inkább a készülékházba szereljek RCA anya aljzatot, és külső kábellel használjam?
Személyesen akarok vásárolni, mert a valóságot nem minden estben tükrözi a kép. Sokszor a lemezjátszóknál nem látszik (direkt nem mutatják) a képen az esetleges plexi törés/repedés.
Hogyan tudom a legbiztonságosabban szállítani én magam autóval?
Üdvözlettel: Gergő
A tányért vedd le, nehogy a rázkódástól meggörbüljön/deformálódjon a tengelye a kart pedig valamivel (kötegelő, spárga stb.) rögzítsd a kartartó bakhoz. A függesztett vázas Dualokon van 3 rögzítő csavar, lenyomod a rogók ellenében és elfordítod a csavart, ezzel lehet rögzíteni a függesztett vázat.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
- arzachel
- V.I.P.

- Értékelés: 770
Lemezjátszó
Dual 601
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
- józsibazsi
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 143
Lemezjátszó
Ez a 20.000 Ft.-os keret nagyon karcsú. Én 5000 Ft.-ért vettem egy AKAI-t, hozzá egy hangszedőt, meg kellett egy szíj, 2 RCA dugó és egy kefe, és máris túl vagyok a kereten. És akkor még randa a plexi, rossz ránézni. Persze kísérletezni, szerelgetni, ismerkedni jó volt...
Lemezjátszó
Egyetértek! Én nem hallok különbséget egy 3-szor drágább Thorens-el összehasonlítva , természetesen azonos hangszedő esetén.Egy hete jutottam hozzá egy 1249-es DUAL-hoz. A gyári hangszedő egyből kuka-hiszen nem MM , csak kristály PU. Még jó , hogy a phonóm túlélte a próbát , hiszen többszörös nagyságú jelet kapott. Az tény, hogy egy plussz kontakt kerül a rendszerbe, a hangszedő rögzítése egy karral történik. Csendes járású, nagy súlyú tányér , stroboszkóp -szép látvány egy vintage rendszerben!
Bizony, ezek a régi dual-ok is meghálálják a jobb hangszedőt.
Nekem az 502-ben egy Denon dl110-es van...
- misibringa
- Nincs visszaút

- Értékelés: 12
Lemezjátszó
Egyetértek! Én nem hallok különbséget egy 3-szor drágább Thorens-el összehasonlítva , természetesen azonos hangszedő esetén.Egy hete jutottam hozzá egy 1249-es DUAL-hoz. A gyári hangszedő egyből kuka-hiszen nem MM , csak kristály PU. Még jó , hogy a phonóm túlélte a próbát , hiszen többszörös nagyságú jelet kapott. Az tény, hogy egy plussz kontakt kerül a rendszerbe, a hangszedő rögzítése egy karral történik. Csendes járású, nagy súlyú tányér , stroboszkóp -szép látvány egy vintage rendszerben!
Lemezjátszó
viszont a többi Dual felejtős.
Ez súlyos tévedés.
Lemezjátszó
Audio PC + MZPX USB + UpTone LPS-2.1, AudioQuest Diamond Ethernet
Chord Qutest DAC, Tellurium Q Black Diamond USB kábel
Primaluna HP, PMC twenty:26, Tellurium Q Silver kábel
Chord Qutest DAC, Tellurium Q Black Diamond USB kábel
Primaluna HP, PMC twenty:26, Tellurium Q Silver kábel
Lemezjátszó
A Dual-ból, a CS 505/3 igen ajánlott a belépő kategóriában(valaha nekem is volt), elég jól sikerült lejátszó, viszont a többi Dual felejtős. Ki lehet fogni olyan 20ezer Ft körűl, de jól meg kell nézni milyen állapotban van, sok a viseltes is köztük. Az általad jelzett keretbe, még egy hangszedő is belefér, mondjuk egy olcsóbb Audio Technika. Egy jótanács: Lemezjátszót, csak személyesen átvétellel vegyél. Érzékeny szerkezet, nem posta/futár csomagba való.
Köszönöm szépen a választ!
Ezekben a DUAL-okban a hangszedő korlátlanul cserélhető? Gyárilag általában milyen van bennük? Vagy érdemes-e őket kicserélni? Feltétlenül nem akarok hangszedőt cserélgetni, ha jó az, ami benne van, akkor maradhat.
Ezek tudtommal DIN csatlakozóval vannak felszerelve. Ezt hogyan érdemesebb megoldani, DIN-RCA átalakítóval, esetleg forrasszak a kábel végére RCA-t, vagy inkább a készülékházba szereljek RCA anya aljzatot, és külső kábellel használjam?
Személyesen akarok vásárolni, mert a valóságot nem minden estben tükrözi a kép. Sokszor a lemezjátszóknál nem látszik (direkt nem mutatják) a képen az esetleges plexi törés/repedés.
Hogyan tudom a legbiztonságosabban szállítani én magam autóval?
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3252
Lemezjátszó
Sziasztok!
Múlt hét végén írtam azzal kapcsolatban, hogy kezdő lemezjátszós vagyok, és szeretném megvenni az első lejátszómat.
A héten végignéztem egy csomó hirdetést és utánaolvasgattam a dolgoknak. Amire jutottam, az az, hogy most már tudom, kinézetre milyet szeretnék venni. A tipikus műanyag, ,,tojáshéj" lejátszók annyira nem jönnek be, sokkal inkább a régebbi kinézetű, fakávás készülékek, főként a DUAL márka készülékei.
Mennyire jók ezek a régebbi DUAL-ok? Érdemes-e velük foglalkozni? Mekkora minőséget képviselnek kezdő lejátszónak?
Tudnátok-e ajánlani ebből a márkából esetleg jó szériákat? Olyanra gondolok, ahol van egy fa káva, és ebben van a készülék.
Gondoltam arra is, hogy venni egy műszakilag és esztétikailag jó állapotút, és ebben esetleg hangszedőt cserélni, illetve a gyári DIN kábelét átcserélni RCA-ra (esetleg a házába RCA anya aljzatokat építeni). Maximum 35-40 ezer forintig az egész procedúra....
A Dual-ból, a CS 505/3 igen ajánlott a belépő kategóriában(valaha nekem is volt), elég jól sikerült lejátszó, viszont a többi Dual felejtős. Ki lehet fogni olyan 20ezer Ft körűl, de jól meg kell nézni milyen állapotban van, sok a viseltes is köztük. Az általad jelzett keretbe, még egy hangszedő is belefér, mondjuk egy olcsóbb Audio Technika. Egy jótanács: Lemezjátszót, csak személyesen átvétellel vegyél. Érzékeny szerkezet, nem posta/futár csomagba való.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Lemezjátszó
Sziasztok!
Múlt hét végén írtam azzal kapcsolatban, hogy kezdő lemezjátszós vagyok, és szeretném megvenni az első lejátszómat.
A héten végignéztem egy csomó hirdetést és utánaolvasgattam a dolgoknak. Amire jutottam, az az, hogy most már tudom, kinézetre milyet szeretnék venni. A tipikus műanyag, ,,tojáshéj" lejátszók annyira nem jönnek be, sokkal inkább a régebbi kinézetű, fakávás készülékek, főként a DUAL márka készülékei.
Mennyire jók ezek a régebbi DUAL-ok? Érdemes-e velük foglalkozni? Mekkora minőséget képviselnek kezdő lejátszónak?
Tudnátok-e ajánlani ebből a márkából esetleg jó szériákat? Olyanra gondolok, ahol van egy fa káva, és ebben van a készülék.
Gondoltam arra is, hogy venni egy műszakilag és esztétikailag jó állapotút, és ebben esetleg hangszedőt cserélni, illetve a gyári DIN kábelét átcserélni RCA-ra (esetleg a házába RCA anya aljzatokat építeni). Maximum 35-40 ezer forintig az egész procedúra....
- elektrorudi
- V.I.P.

- Értékelés: 150
Lemezjátszó
Sziasztok! Nincs semmi TV, az erősítő előfokába egy CD, és a lemezjátszó van bedugva. A TV és házimozi, és az egyéb cuccok külön konnektorról is mennek, amit mindig áramtalanítok ha zenét hallgatok. A rega előfokom, és a CD kettős szigetelésű, ezért a tápkábelek földje nincs is bekötve. A végfok tápkábele bonthatatlan ezért ott van föld bekötés. Valaki valamikor azt mondta, hogy éppen a földhurok miatt ez így előnyösebb. A vásárolt cucc https://www.conrad.hu/hu/2-x-rca-alj5-p ... 25114.html. Lehet hogy az előfokon a földet be kellene kötni?
Próbáld meg azt, hogy a lemezjátszó földpontját (ahová most a kábel átalakító villás csatlakozóját kötötted), kösd össze az erősítő házával (az erősítő földpontjával) egy darab vezetékkel. Ezen az átalakítón lévő villás csatlakozós vezetéket ne kösd sehová.
Lemezjátszó
A TV és házimozi, és az egyéb cuccok külön konnektorról is mennek, amit mindig áramtalanítok ha zenét hallgatok............ Lehet hogy az előfokon a földet be kellene kötni?
Próbáld meg kihúzni a TV antennát.
Az áramtalanítás néha csak a fázis-nullát nyitja /rosszabb esetben csak az egyiket/ , a föld marad zárva.
Naim Uniti Atom
Naim Uniti Atom
- józsibazsi
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 143
Lemezjátszó
Amióta TV-t cseréltem (Samsungot LG-re), azóta nincs búgás leválasztó nélkül sem. Ez biztos valami jobb fajta.
Sziasztok! Nincs semmi TV, az erősítő előfokába egy CD, és a lemezjátszó van bedugva. A TV és házimozi, és az egyéb cuccok külön konnektorról is mennek, amit mindig áramtalanítok ha zenét hallgatok. A rega előfokom, és a CD kettős szigetelésű, ezért a tápkábelek földje nincs is bekötve. A végfok tápkábele bonthatatlan ezért ott van föld bekötés. Valaki valamikor azt mondta, hogy éppen a földhurok miatt ez így előnyösebb. A vásárolt cucc https://www.conrad.hu/hu/2-x-rca-alj5-p ... 25114.html. Lehet hogy az előfokon a földet be kellene kötni?
- Indy
- V.I.P.

- Értékelés: 1633
Lemezjátszó
Szerencsére nálam nem okoz gondot a leválasztó a digitális jelnél, pedig 4 felé van osztva utána a jel.
Amióta TV-t cseréltem (Samsungot LG-re), azóta nincs búgás leválasztó nélkül sem. Ez biztos valami jobb fajta.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2129
Lemezjátszó
A digitális jelfolyam sávszélességét egy galvanikus leválasztó megakaszthatja. Én próbáltam több félét is, analóg adáshoz jók, de a digitnél szétesik a kép. Állítólag a gerjedést az okozza, hogy a lakás és a kábelszolgáltató földpotenciálja különbözik.
Szerencsére nálam nem okoz gondot a leválasztó a digitális jelnél, pedig 4 felé van osztva utána a jel.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
- Indy
- V.I.P.

- Értékelés: 1633
Lemezjátszó
Anno én is leválasztottam 1-1 kondival, meg vettem galvanikus leválasztót is. Zaj megszűnt, csak a kép lett mákos. Szóval marad a dugdosás............
A digitális jelfolyam sávszélességét egy galvanikus leválasztó megakaszthatja. Én próbáltam több félét is, analóg adáshoz jók, de a digitnél szétesik a kép. Állítólag a gerjedést az okozza, hogy a lakás és a kábelszolgáltató földpotenciálja különbözik.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
Lemezjátszó
Tipikus földhurok probléma. Válaszd le a a TV föld és jel ágát is egy-egy kondenzátorral. Egyszerűbb, mint dugdosni...
Anno én is leválasztottam 1-1 kondival, meg vettem galvanikus leválasztót is. Zaj megszűnt, csak a kép lett mákos. Szóval marad a dugdosás............
Naim Uniti Atom
Naim Uniti Atom
- elektrorudi
- V.I.P.

Lemezjátszó
Nekem is volt hasonlo problemam sokáig. Kiprobáltam mindent de semmi. Mig kaptam egy infot. a tv kábelt kihuztam az erősitöböl és megszünt a zaj. Csak akkor dugom be ha filmet nézek. Ennyi
Tipikus földhurok probléma. Válaszd le a a TV föld és jel ágát is egy-egy kondenzátorral. Egyszerűbb, mint dugdosni...
- eszeky
- Nincs visszaút

- Értékelés: 10
Lemezjátszó
Nekem is volt hasonlo problemam sokáig. Kiprobáltam mindent de semmi. Mig kaptam egy infot. a tv kábelt kihuztam az erősitöböl és megszünt a zaj. Csak akkor dugom be ha filmet nézek. Ennyi
Lemezjátszó
Sziasztok!
Szerintetek létezik hogy a Conrad olyan DIN-RCA adaptert árul ami használhatatlan? Alapból van egy zúgása. Ha a kezemet közelítem működés közben az adapterhez gerjed mint állat. Jobb hangszedővel még jobban. Direkt 2 RCA+test adapter. Szerettem volna a játszót eredeti állapotában meghagyni.
Szerintetek ronthat bármit is ha a din helyére RCA-t forrasztok be? (Jó, nem én, csak nagyképűsködtem.)
létezik sajna.
Valami földelési probléma vagy árnyékolási, még az is lehet hogy az egyáltalán nincs neki.
Dobj már egy képet vagy linket a cuccról
- elektrorudi
- V.I.P.

Lemezjátszó
Sziasztok!
Szerintetek létezik hogy a Conrad olyan DIN-RCA adaptert árul ami használhatatlan? Alapból van egy zúgása. Ha a kezemet közelítem működés közben az adapterhez gerjed mint állat. Jobb hangszedővel még jobban. Direkt 2 RCA+test adapter. Szerettem volna a játszót eredeti állapotában meghagyni.
Szerintetek ronthat bármit is ha a din helyére RCA-t forrasztok be? (Jó, nem én, csak nagyképűsködtem.)
Tennél fel képet a jelenlegi állapotról? Mi, hogy van összedugva? Vagy legalább egy linket a Conrad-os adapterről? Szerintem földelési gond lesz. Egy ilyen átalakító egyszerű, mint egy faék. Persze hiba előfordulhat, de furcsa lenne. A lemezjátszó karja össze van kötve az erősítő földpontjával?
- Audio-Phil
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 22
Lemezjátszó
Köszönöm azon olvtársak segítségét, akik megírták az Onzow Zerodust elérhetőségeit,a mai napon megérkezett Japánból, rekord idő alatt. Meg is lepett, hogy a nemrégiben használatba vett hangszedő tűjéről már le is szedett egy apró szürke pöttynyi koszt.
Lemezjátszó
oz
A lemezjátszóból kijövő vezeték DIN apa. Ehhez vettem Anya,10 cm vezeték majd két két RCA + test átalakítót.Szerintem ez csak lemezjátszóhoz jó. És mégsem jó.
Rca anya a lemezjátszóra, ha megoldható.
Naim Uniti Atom
Naim Uniti Atom