Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

arn
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 177

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: arn »

Itt egy komplett leírás a telepítésről.

De melyik verziokat vetetted ossze?
En vmiert jobbnak hallom a nem rt verziot, illetve az utobbi idokben eleg sokat valtoztattak a daphilen.

Mézga Aladár
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 117

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Mézga Aladár »

Ok, akkor megnezem ezt is, hatha bootol macen. Mac minin a lecsupaszitott w10et jobbnak hallottam, mint a macost, es jobbnak a daphilet, mint a w10et.

Vegulis amig ingyen van, szivesen probalgatok, nagyobb differenciakat hallok swes reszrol, mint a hardveres oldalrol. Melyik verziokat hasonlitottatok?

Itt egy komplett leírás a telepítésről. 
Mindig, mindennél van jobb!

arn
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Ok, akkor megnezem ezt is, hatha bootol macen. Mac minin a lecsupaszitott w10et jobbnak hallottam, mint a macost, es jobbnak a daphilet, mint a w10et.

Vegulis amig ingyen van, szivesen probalgatok, nagyobb differenciakat hallok swes reszrol, mint a hardveres oldalrol. Melyik verziokat hasonlitottatok?

Mézga Aladár
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 117

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Mézga Aladár »

X86hoz most melyik a legjobban bevalt linux disztrib? Daphile, es tsira gondolok.

Usb kartyabol van, ami kedvezobb aru, de nagy ugrast hoz az alaplapi kijaratokhoz kepest?

Jo lenne mar a mac minitol megszabadulni, a video ugyis chromecasteken keresztul megy, csak audiora meg bizonyos szempontbol overkill mas szempontbol meg nem is igazan optimalis. Meg amugy is gyulolom a sok kotottsege miatt, vagy raspberry szerusegre, vagy vmi budgetebb pcre valtanek vissza.

Voyage-mpd 0.9.5  Messze jobb hangú mint a Daphile. Hátránya a parancssoros telepítés és konfigurálás. 1 Ghz atom procin kényelmesen elfut. Xmos alapból támogatott.
Mindig, mindennél van jobb!

Vasi84
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 18

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vasi84 »

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni.
Az a problémám, hogy fejhallgató használatával van egy alapzaja a rendszeremnek, ami a következő elemekből épül fel:
HTPC -> Emotiva XDA2 DAC USB-vel PC-re dugva -> Little Dot MKIII fejhallgató erősítő
A HTPC-m LC-power LC-1360MI házban, LC75ITX-PSU táppal működik.
Tapasztalatom szerint a táp okozhatja az alapzajt, a PC kikapcsolt állapotában a tápot kihúzva megszűnik a zaj.

Tudtok megoldást a problémára?

Jani81
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 4

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Jani81 »

Ne add fel!
Ajánlom figyelmedbe a max2play-t. Ez egy webes kezelőfelület RPi-hez. Különböző alkalmazások telepíthetők általa, amik nem egyszerre futnak. A lényege, hogy egy böngészőből, akár okostelefonról indíthatod a használni kívánt alkalmazást. Lehet mpd-t (a volumio, a roonaudio, meg az összes kifinomult zenelejátszó mpd alapú), kodit, squeezeplayert, mediarenderert, és DLNA servert, meg még jó néhány nem idevágó dolgot telepíteni rá. Én használom. Filmezni KODIval szoktam, annak a hangja HDMI-n megy a tévére, de zenét mpd-vel, vagy a mediarendererrel hallgatok. 

https://www.max2play.com/en/

Most épp a raspberry pi3 megrendelésén tanakodom. Szóval még nagyon tapasztalatlan vagyok ezzel az egésszel. Hifiberry digi + pro-t néztem ki hozzá. 
Egyenlőre kicsit aggódok, hogy fog ez menni. 
Köszi a tippet! 

arn
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

X86hoz most melyik a legjobban bevalt linux disztrib? Daphile, es tsira gondolok.

Usb kartyabol van, ami kedvezobb aru, de nagy ugrast hoz az alaplapi kijaratokhoz kepest?

Jo lenne mar a mac minitol megszabadulni, a video ugyis chromecasteken keresztul megy, csak audiora meg bizonyos szempontbol overkill mas szempontbol meg nem is igazan optimalis. Meg amugy is gyulolom a sok kotottsege miatt, vagy raspberry szerusegre, vagy vmi budgetebb pcre valtanek vissza.

petriko
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 10

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: petriko »

Szia! 
Na akkor azthiszem, én csak a volumioval használom az raspberryt-t és filmre veszek valami kommersz mindentlejátszót optikai kivezetéssel és lesz 2 külön lejátszó. 
Fájdalmasan kezd összeállni, pedig már tavaly óta gondolkozom!
Neked is BUÉK!

Ne add fel!
Ajánlom figyelmedbe a max2play-t. Ez egy webes kezelőfelület RPi-hez. Különböző alkalmazások telepíthetők általa, amik nem egyszerre futnak. A lényege, hogy egy böngészőből, akár okostelefonról indíthatod a használni kívánt alkalmazást. Lehet mpd-t (a volumio, a roonaudio, meg az összes kifinomult zenelejátszó mpd alapú), kodit, squeezeplayert, mediarenderert, és DLNA servert, meg még jó néhány nem idevágó dolgot telepíteni rá. Én használom. Filmezni KODIval szoktam, annak a hangja HDMI-n megy a tévére, de zenét mpd-vel, vagy a mediarendererrel hallgatok. 

https://www.max2play.com/en/

Jani81
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pc alapú audio lejátszás

Szia!
Igen megjött, kb. egy hete használom, minden OK. Az OSMC azóta is stabil, sőt egy régi távirányítót is sikerült ráidomítanom a Pifi Digi+ (Hifiberry klón) IR szenzorára. Azért az OSMC-nél jobb hangot produkál a saját építésű audioPC-m Volumio-val, de ez nem a Pifi Digi+ miatt van. Ez a szoftver nem elsősorban audio célokra lett kitalálva, de így is tökéletes film és mindigTV nézésre. Az 1080-as felvételeket és bluray állományt is gond nélkül lejátssza, annak ellenére, hogy 2.0-ás USB csatlakozó van rajta.
Biztos meg lehet oldani egy Volumio + OSMC dual boot-ot és akkor már a zenelejátszás is jó lesz.
Üdv és B.U.É.K. minden fórumosnak! 

Szia! 
Na akkor azthiszem, én csak a volumioval használom az raspberryt-t és filmre veszek valami kommersz mindentlejátszót optikai kivezetéssel és lesz 2 külön lejátszó. 
Fájdalmasan kezd összeállni, pedig már tavaly óta gondolkozom!
Neked is BUÉK!

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 374

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: hukkle »

Elő és végfok sem kötelező Hallgass meg pár integrált erősítőt! 
Hát nagyon köszönöm,őszintén szólva kicsit elszomorít,mert azt hittem meguszom egy komolyabb mozi vassal,de akkor tévedtem,vehetek elő végfokot,meg egy dac-ot,ugye jól sejtem?

Töki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 627

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Töki »

Sziasztok
Adott egy laptop arról szeretnék zenélni a lehető legjobb minőségben,a kérdés az lenne,hogy milyen erősítőt kéne vennem,vagy mik lennének azok a komponensek amiket össze kéne raknom,használt cuccban gondolkodom a keret 200 ezer körül van,van pár elképzelés csak nem tudom melyik lenne az ideális,pl elő végfok,vagy egy csúcs kategóriás  régebbi házimozi erősítő,és merül fel még egy kérdés,a csatlakozok,a laptopon csak hdmi meg usb csatlakozok vannak,egyelőre fogalmam sincs,hogyan tudnám rákötni pl egy olyan erősítőre amin nincsenek meg ezek a csatlakozok.
A segítséget köszönöm.

Szia,

Én ebből a keretből megpróbálnék egy HRT Music Streamer II-t venni (esetleg használtan) és a maradékból jutna egy egész komoly kis sztereó integrált erősítőre (az apróban), ami jól boldogul a dobozaiddal (?).
A Music Streamer-be tápkábel se kell - sőt, ha  szerencséd van a sztereo erősítő analóg bemenetén a csatlakozók azonos távolságra vannak, mint a HRT-n így az rca összekötőkábelt is megúszhatnád úgy, hogy beraknál közéjük egy RCA dugó/dugót (képen) oszt had szóljon  A HRT-t alulról megtámasztanád, hogy ne feszüljenek a csatik. Csak egy USB kábel kellene. Jó kis kompakt megoldás lehetne.

MZX Audio PDU-F07 hálózati szűrő
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum

csucsuka
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: -3

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: csucsuka »

Úgyis.
Hát nagyon köszönöm,őszintén szólva kicsit elszomorít,mert azt hittem meguszom egy komolyabb mozi vassal,de akkor tévedtem,vehetek elő végfokot,meg egy dac-ot,ugye jól sejtem?
Ami kerek azt viszik ami kocka azt gurítják.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3286
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: alto »

Sztereózni,de laptopról,azért kérdeztem,az előbbit,hogy úgy is ég és föld.
 Úgyis.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

csucsuka
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Pc alapú audio lejátszás

Hasonló árban ég és föld a különbség. Ha csak sztereózni akarsz, ne vegyél házimozi vasat.
Sztereózni,de laptopról,azért kérdeztem,az előbbit,hogy úgy is ég és föld.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3286
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: alto »

Köszönöm a választ,itt adódik a kérdés,ha egy átlag zene hallgató emberről beszélünk aki teszem fel nem annyira vájt fülű mennyire fogja észrevenni a nagyon jó házimozi erősítő meg a sima stereo közti különbséget,pl ég és föld,vagy csak minimális a különbség.
Hasonló árban ég és föld a különbség. Ha csak sztereózni akarsz, ne vegyél házimozi vasat.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

csucsuka
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Pc alapú audio lejátszás

Ha ezek az erősítők meg ezeknek a változatai jól szolnak hifin lehet hogy érdemes a házimozi erősítőben gondolkodnom,mert ezeket ha jól láttam akkor 200-250 közt meg lehet venni használtan,vagy van jobb ezektől ennyi pénzért.

rotel 1550
Marantz 7702 MK1

csucsuka
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Pc alapú audio lejátszás

Ha a házimozi erősítőt választod akkor elég egy USB - S/PDIF átalakító, mert a házimozi erősítőkben van általában beépített DAC, egy igen jó, ellenben nem olcsó példa, mármint a keretedhez képest: http://audiocentrum.hu/hiFace-Two. Vagy marad a HDMI.
Ha síma stereo erősítőt választasz akkor egy USB-s DAC-ra van szükséged, amik az E-bay-es "0 ft-tól" a csillagos égig. Ezek a legegyszerűbb megoldások.

Köszönöm a választ,itt adódik a kérdés,ha egy átlag zene hallgató emberről beszélünk aki teszem fel nem annyira vájt fülű mennyire fogja észrevenni a nagyon jó házimozi erősítő meg a sima stereo közti különbséget,pl ég és föld,vagy csak minimális a különbség.

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 757
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Big »

Üdv mindenkinek!
Valaki próbálta már a Windows Server 2016-ot?
Tapasztalat érdekelne, másoknál hogy szuperál, mert nálam jött a nagy hátraarc és visszakullogtam a Win10-re.
Lehet én voltam béna, pedig beletoltam vagy tíz órányi beállítást, de csak egy idegesítő csim-bum hangot kaptam
és eddig az volt a tapasztalatom, hogy az újabb rendszerek egyre jobbak...

És ez most is így van, nem tudom nálad mi történhetett, de én nem tapasztaltam ilyet. Írhatnál pár mondatot hogyan is használod és milyen beállításokkal.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

Big
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Ha a házimozi erősítőt választod akkor elég egy USB - S/PDIF átalakító, mert a házimozi erősítőkben van általában beépített DAC, egy igen jó, ellenben nem olcsó példa, mármint a keretedhez képest: http://audiocentrum.hu/hiFace-Two. Vagy marad a HDMI.
Ha síma stereo erősítőt választasz akkor egy USB-s DAC-ra van szükséged, amik az E-bay-es "0 ft-tól" a csillagos égig. Ezek a legegyszerűbb megoldások.

Természetesen van ezekből használt is. A Hi-Face One az olcsóbb is.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

Big
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Sziasztok
Adott egy laptop arról szeretnék zenélni a lehető legjobb minőségben,a kérdés az lenne,hogy milyen erősítőt kéne vennem,vagy mik lennének azok a komponensek amiket össze kéne raknom,használt cuccban gondolkodom a keret 200 ezer körül van,van pár elképzelés csak nem tudom melyik lenne az ideális,pl elő végfok,vagy egy csúcs kategóriás  régebbi házimozi erősítő,és merül fel még egy kérdés,a csatlakozok,a laptopon csak hdmi meg usb csatlakozok vannak,egyelőre fogalmam sincs,hogyan tudnám rákötni pl egy olyan erősítőre amin nincsenek meg ezek a csatlakozok.
A segítséget köszönöm.

csucsuka
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Pc alapú audio lejátszás

Sziasztok
A segítséget köszönöm.

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 374

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: hukkle »

Esetleg valaki hasznalja a Roon fizetős változatát itt a fórumon. Mi a tapasztalata?

Az alábbi link a közelgő update-ról sponzorált sugallatú kicsit számomra.

http://www.digitalaudioreview.net/2017/ ... -roon-1-3/

iistván
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 90

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: iistván »

Szia, én is valami hasonló megoldáson gondolkozom. Megérkezett a hifiberry? Már egy ideje keresgélek én is, jól zenélő digitális eszközt, amivel filmezni is lehet. 
Kíváncsi vagyok mik a tapasztalataid. 
Üdv. Jani

Szia!
Igen megjött, kb. egy hete használom, minden OK. Az OSMC azóta is stabil, sőt egy régi távirányítót is sikerült ráidomítanom a Pifi Digi+ (Hifiberry klón) IR szenzorára. Azért az OSMC-nél jobb hangot produkál a saját építésű audioPC-m Volumio-val, de ez nem a Pifi Digi+ miatt van. Ez a szoftver nem elsősorban audio célokra lett kitalálva, de így is tökéletes film és mindigTV nézésre. Az 1080-as felvételeket és bluray állományt is gond nélkül lejátssza, annak ellenére, hogy 2.0-ás USB csatlakozó van rajta.
Biztos meg lehet oldani egy Volumio + OSMC dual boot-ot és akkor már a zenelejátszás is jó lesz.
Üdv és B.U.É.K. minden fórumosnak! 
Digi: DIY Raspberry/Allo Digione signature futómű -> Heed Lagrange-> Heed Grand Enigma MKII
LP: Edwards Audio TT3 (Goldring 1042) -> Heed Quasar -> Heed Lagrange -> Heed Grand Enigma MKII

Jani81
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pc alapú audio lejátszás

Kb. 1 hónapja tönkrement a PC-m és kipróbáltam a Raspberry Pi3 + OSMC (Raspberry-re hangolt Kodi) kombót filmnézésére, rádió hallgatásra és tökéletesen bevált. Zenét inkább az audió PC-men hallgatok, de ár/érték arányban szerintem szuper. Tudtommal van az OSMC-hez Spotify kiegészítő is, de ezt nem próbáltam.
A Raspberry ugyan nem az USB kijáratáról híres, de kb. 4eFt-ért rendeltem Hifiberry Digi+ klónt, ami csinál SPDIF+Toslink kijáratot az I2S jelből, így elkerülve az említett USB problémát. Ez ugyan még nem érkezett meg, de filmnézésre, Spotify-ra szerintem teljesen jó hangminőséget fog produkálni. Az eredeti Hifiberry az audió lejátszómban meggyőzően teljesít.

Szóval az általad megfogalmazott igényekre (Full HD, Spotify stb.) szerintem elegendő és max 25 eFt-ból meg van. Az utóbbi egy hónapban még egyszer sem fagyott le, teljesen jól szggatásmentesen működik az OSMC és meglepődtem, hogy jobb képet ad HDMI-n, mint a megboldogult windows PC-m, bár ez persze lehet, hogy az én hibám, mert képtelen voltam jól beállítani

Szia, én is valami hasonló megoldáson gondolkozom. Megérkezett a hifiberry? Már egy ideje keresgélek én is, jól zenélő digitális eszközt, amivel filmezni is lehet. 
Kíváncsi vagyok mik a tapasztalataid. 
Üdv. Jani

kakaox
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 385

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: kakaox »

Üdv mindenkinek!
Valaki próbálta már a Windows Server 2016-ot?
Tapasztalat érdekelne, másoknál hogy szuperál, mert nálam jött a nagy hátraarc és visszakullogtam a Win10-re.
Lehet én voltam béna, pedig beletoltam vagy tíz órányi beállítást, de csak egy idegesítő csim-bum hangot kaptam
és eddig az volt a tapasztalatom, hogy az újabb rendszerek egyre jobbak...
Eleje: Passzív hűtésű HTPC (Sotm LAN, USB, központi Clock, Switch)+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Audio-GD Master 7 DAC
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp  Vége:Sonus Faber Guarneri Memento  Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian  Szoba:Panel

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”