Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1179

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Mi lehet a baja? Elromlott.
Megszeretnéd javítani otthon, ingyen a konyhaasztalon, mert nem olyan nagy szám lehet az? Jó.
A T401-es poziciószámú epitaxiális planár mezatranzisztor kollektorára mérjél rá.
Manapság már nagyon képzett a magyar népesség. Részben gondolom az iskolarendszer reformjainak köszönhetően. A tv- ből is hozzá jön rengeteg információ a netről nem is veszélve. Önbizalomban sincs hiány. Szóval nincs mit csodálkozni. Hipp-hopp nekilát az ember otthon bárminek. Ezek meg itt a fórumon még az egyszerűbb dolgok. Megnéznék egy gázkazános meg autós neadj Isten egy repülős fórumot ott mi lehet a helyzet?!
Ott is ennyire értenek-e már hozzá?! Vagy az még egy nagy lehetőségeket rejtő terület?

Vendég

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Vagy még esetleg az is segíthet ha légzabszerrel kicsit megabcúgolja vertikálisan a tangenciális skűzbajszert.
Ejj, begyűrűzött a köbüki nyelvjárás?  

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6164

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

A T401-es poziciószámú epitaxiális planár mezatranzisztor kollektorára mérjél rá. 

Vagy még esetleg az is segíthet ha légzabszerrel kicsit megabcúgolja vertikálisan a tangenciális skűzbajszert.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: szamóca »

Sziasztok!
Olyan problémaM LENNE hogy van egy Sherwood AD 525OB erősitóm,nem volt két egyforma hangfalam igy az egyik oldalra egy 160w sony mélynyomó a másikra pedig egy 40w hangfal volt kötve. Egyik nap elhalgatott az egyik oldal (amin a Sony volt) majd kb két héttel később a másik is. Jó ideje nem használtam most elővettem. Az egyik oldala full hangon is nagyon halkan recsegve szól...mi lehet a baja?szétszedtem de nem laátok égést meg semmi ilyet, nem füstölt nem büdös csak nem szól. Előre is köszönöm a válaszokat!

Mi lehet a baja? Elromlott.
Megszeretnéd javítani otthon, ingyen a konyhaasztalon, mert nem olyan nagy szám lehet az? Jó.

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

beszty
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: beszty »

Sziasztok!
Olyan problémaM LENNE hogy van egy Sherwood AD 525OB erősitóm,nem volt két egyforma hangfalam igy az egyik oldalra egy 160w sony mélynyomó a másikra pedig egy 40w hangfal volt kötve. Egyik nap elhalgatott az egyik oldal (amin a Sony volt) majd kb két héttel később a másik is. Jó ideje nem használtam most elővettem. Az egyik oldala full hangon is nagyon halkan recsegve szól...mi lehet a baja?szétszedtem de nem laátok égést meg semmi ilyet, nem füstölt nem büdös csak nem szól. Előre is köszönöm a válaszokat!

zoliabeka
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 12

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: zoliabeka »

kaboca36
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 223

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: kaboca36 »

Az ES-kategóriás Sony készülékek műszaki színvonala mindig is magas volt, így látatlanban is azt mondom, hogy ez az új készülék is kifogástalan műszaki minőségű.

A gond az a hanggal szokott lenni. Mondjuk úgy, nem mindenkinek jön be :-)

Nem vagyok Sonys már a 90-es évek óta, de így első ránézésre inkább vennék egy régebi ES szériás erősitőt.

Jóval olcsóbb és szerintem komolyabb felépitésű, hacsak nem az új dizájn fogott meg.  
Revox B750MkII, B225, B77, B795 (Shure V15 Type IV, Type II).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).

Bestaudio
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Bestaudio »

Sziasztok kedves fórumtársak!

kérdéssel fordulok hozzátok:

ha jól tudom a Bose 550 és 551 receiverekben be van építve a Bose 901-hez való equalizer funkció....helyesen direct reflecting music system

A Bose 360 készülékben is vajon?

direkt reflexing ez is, de vajon tudja?

Előre köszönöm az infókat.

Rooibos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 179

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Rooibos »

Mondjuk sony esetében fura ár/érték arányról beszélni, inkább kérdem úgy h műszakilag ez egy minőségi cucc?

Az ES-kategóriás Sony készülékek műszaki színvonala mindig is magas volt, így látatlanban is azt mondom, hogy ez az új készülék is kifogástalan műszaki minőségű.

A gond az a hanggal szokott lenni. Mondjuk úgy, nem mindenkinek jön be :-)

franz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 20

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: franz »

Üdv mindenkinek!
Tudnátok tanácsot adni?
Érdekelne a Sony éppen aktuális csúcs erősítője (TA-A1ES), mennyire jó ár/érték arányos cucc ez?
Van valakinek tapasztalata ezzel?

Mondjuk sony esetében fura ár/érték arányról beszélni, inkább kérdem úgy h műszakilag ez egy minőségi cucc? (mindennél van jobb és rosszabb, így nem szeretnék hitbéli vitát indítani)

...viszont a segítő válaszokat várnám!

laikuss
Értékelés: 1

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: laikuss »

Szisztok.
Mostanában furcsán szól a Denon sztereó erősítőm. El tud úgy romlani, hogy a magas hangok felé tolódik és kásás lesz a hangja?

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Sztereó erősitők

Puszta kíváncsiságból szeretném megtudni,hogy a régebbi Pionneer "A" szériás erősítőknél a három számnak van-e jelentése (pl.utalás a teljesítményre,vagy bármi másra).A számok alapján felállítható-e minőségi sorrend,vagy ezek csak "fantázianevek"?
Szerintem a minél nagyobb szám annál komolyabb modell a sorrend.Bár biztosan jön majd valaki aki jobban szakérti ezeket a Pio vasakat.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Úttörő
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 31

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Úttörő »

Puszta kíváncsiságból szeretném megtudni,hogy a régebbi Pionneer "A" szériás erősítőknél a három számnak van-e jelentése (pl.utalás a teljesítményre,vagy bármi másra).A számok alapján felállítható-e minőségi sorrend,vagy ezek csak "fantázianevek"?

kaboca36
Fórumlakó
Fórumlakó

Sztereó erősitők

Ja szaki ránéz az erősitőre és a rossz alkatrészek rögtön felteszik a kezűket. "cserélj ki,cserélj ki!"

Ezzel ellentétben órágik keresgélhetjük a hiba okát és okozoját.

https://www.youtube.com/watch?v=GPrIdu1SYpA

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 665

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Talán nem minden szerelő így számol.
Vagy ha mégis, akkor érdemes egyszerre több cuccot odaadni, hogy egyazon munkaórába beleférjen a többinek is a bevizsgálása?

egy szaki aki ebből él, valszeg nem így közelíti meg ☺
Rega Io / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

kaboca36
Fórumlakó
Fórumlakó

Sztereó erősitők

Vagy ha mégis, akkor érdemes egyszerre több cuccot odaadni, hogy egyazon munkaórába beleférjen a többinek is a bevizsgálása?

Ehez nem kell szerelőnek lenni...  egy régi Videoton erősítőt újitottam fel kb 8000 Ft volt a hozzá való Philips kondik, plusz két marék a sajátomból még bele ment.
Mivel itthon szinte semmit nem lehet már kapni,amit erősitőbe beleraknék, sokat kell rohangálni a városban boltról boltra, vagy külföldröl kell megrendelni ami idő és plusz kőltség.    Maga 2-3 napi délután ami a szerelésre ment a tisztogatással már nem is számolom, szerencsére az erősitőnek nem volt baja.

egy ilyen toló potméter 1500-3000Ft körül lehet, egy jobb kontakt spray 5-6000 Ft.

Maga az erősitő nem éri meg a ráforditott energiát, ebben egy egyszerű chip amp van, kb mint a kis pc-s hangszórókban....

De ha gondolod ma még van időm átugrani kontakt spray-vel, egy próbát megér......

Üdv Csaba

DKristóf
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: DKristóf »

Itt jön a képbe, amit írtam: ha az illető nem tudja magának megoldani, hanem szerelőhöz fordul, akkor az ott kezdődik, hogy 5000 forint. Mert egy óra rezsi óradíjat mindenképp ki kell fizetni. Ha egy füst alatt a jelútban lévő többi potit is cserélik, meg akkor már a kondikat is, akkor a felújítás bőven 10 ezer forint fölé csúszhat. Miközben az erősítő maga is max egy tízest ér.

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 691

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Rontani a hangon szerintem mindig lehet.

Például, 10 embernek jobban tetszik a csere utáni hang, csak a tulajdonosnak nem, mert neki a régi hang tetszett,
ami az új kondiktól megváltozik.

.....

. Kondicserétől mindenképpen csak jobb lehet, vagy esetleg el is romolhat a hangja, hogyha az, aki javítja, esetleg mást gondol a hangzásról?......... 

Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

DKristóf
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: DKristóf »

először is, meg NE próbáld bekapcsolt állapotban a hangfalakkal a végén ide-oda kapcsolgatni azt a kapcsolót! ami egyébként - direktben - nem a hangfalak illesztési impedanciáját választja , hanem a tápfeszültséget növeli meg a 8 Ohm-os hangfalak esetében, így lehetővé téve, hogy a nagyobb terhelésen is le tudja adni a névleges teljesítményét az erősítő
Köszi az aggódást - kikapcsolt állapotban kapcsoltam át.
Azt gondoltam, hogy ha 8 ohm-os hangfalakkal állítom 4 ohm-osra, abból nagy baj nem lehet. Fordítva nem próbáltam volna meg.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Sztereó erősitők

Itt jön a képbe, amit írtam: ha az illető nem tudja magának megoldani, hanem szerelőhöz fordul, akkor az ott kezdődik, hogy 5000 forint. Mert egy óra rezsi óradíjat mindenképp ki kell fizetni. Ha egy füst alatt a jelútban lévő többi potit is cserélik, meg akkor már a kondikat is, akkor a felújítás bőven 10 ezer forint fölé csúszhat. Miközben az erősítő maga is max egy tízest ér.
Hát igen, ez a pont ahol a usernek el kell döntenie, hogy a szóban forgó cucc hangban vagy akár eszmei okból (egyéb kötődés) ér-e neki annyit, hogy belevágjon a dologba.

Knez
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 19

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Knez »

Az erősítődben a hangerő csúszópotija egy kb 300 forintos alkatrész, amit ki-be forrasztani kb 3 perc. Ha nem lehet hozzáférni, és bontani kell, akkor is max fél óra.

Rooibos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 179

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Rooibos »

A kis Technics-nek alapból nagyon tetszik a hangja. Kondicserétől mindenképpen csak jobb lehet, vagy esetleg el is romolhat a hangja, hogyha az, aki javítja, esetleg mást gondol a hangzásról?
Mivel a hangerőszabályozó hibája csak az alsó két fokozatban jelentkezik, nekem az is megoldás lenne, ha a jelszintet lejjebb lehetne venni (amit én ma a magnó ki- és bemeneten keresztül egy külső készülék segítségével oldok mag). Ez adott esetben egyszerűbb lehet, mint a hangerőszabályozó javítása/cseréje?
 Technics SU-Z250http://www.joopiesplace.nl/wp-content/uploads/ ... -Small.jpg
http://www.radiomuseum.org/r/technics_su_z250.html

Az öreg Technicsbe nem érdemes mindenféle egzotikus kondenzátorokat beépíteni, egyszerűen csak arról van szó, hogy a szemre minimum 35 éves erősítőben az esetleg kiszáradt elektrolit kondik helyére kell újakat tenni. Ez egy elég szokványos felújítási munka. Itt egyelőre nincsen szó hangzásról, pláne nem hangzásideálról ("mást gondol a hangzásról"), csak arról, hogy az erősítő úgy működjön, ahogy kitalálták.

Az erősítődben a hangerő csúszópotija egy kb 300 forintos alkatrész, amit ki-be forrasztani kb 3 perc. Ha nem lehet hozzáférni, és bontani kell, akkor is max fél óra. Belenyúlni az áramköri lapba és ott játszani a jelszintekkel ennél nagyságrendekkel komolyabb tudást és időráfordítást igényel - már ha egyáltalán kivitelezhető. De mindenképpen célszerűtlen, sőt, értelmetlen.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Sztereó erősitők

először is, meg NE próbáld bekapcsolt állapotban a hangfalakkal a végén ide-oda kapcsolgatni azt a kapcsolót! ami egyébként - direktben - nem a hangfalak illesztési impedanciáját választja , hanem a tápfeszültséget növeli meg a 8 Ohm-os hangfalak esetében, így lehetővé téve, hogy a nagyobb terhelésen is le tudja adni a névleges teljesítményét az erősítő

A hsz-ét olvasva ezzel már elkéstél, szerintem már túl van a folyamaton...  

Leather
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Leather »

A hsz-edet átraktam a megfelelő helyre, itt valószínűleg több választ kapsz majd. Koszonom

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Sztereó erősitők

Sziasztok! Hozzaertoktol szeretnem kerdezni akinek dynaudio fronton tapasztalata van, milyen erositot arositsak egy x16 hoz max 150 e ft kategoriaban!,? Mivel futja ki magat a legjobban. Termeszetesen hasznalt erolkodoben gondolkodom fokent akusztikus zenere. Koszonom a segitsegeteket
A hsz-edet átraktam a megfelelő helyre, itt valószínűleg több választ kapsz majd.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”