Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

Leather
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 2

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Leather »

Sziasztok! Hozzaertoktol szeretnem kerdezni akinek dynaudio fronton tapasztalata van, milyen erositot arositsak egy x16 hoz max 150 e ft kategoriaban!,? Mivel futja ki magat a legjobban. Termeszetesen hasznalt erolkodoben gondolkodom fokent akusztikus zenere. Koszonom a segitsegeteket

Parsley
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Parsley »

Szerintem tegyünk különbséget aközött, hogy egy illető "nagyon korrekt srác" és aközött, hogy a termék, amit árul, mennyire jó választás egy adott pénzösszegért egy adott célra.

Köszönöm, ez bennem is felmerült!
Nálam sokszor elég halkan szól a zene, így valószínű, hogy ennek az erősítőnek a "féloldalassága" eléggé zavarna!
Várnám a további ötleteket!

DKristóf
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: DKristóf »

Akkor lehet, hogy a Sansui-t a legérdemesebb feldobni az Ebay-re alkatrészként? A Power gomb is hiányzik róla, meg egy-két csatlakozó kontaktos.

A kis Technics-nek alapból nagyon tetszik a hangja. Kondicserétől mindenképpen csak jobb lehet, vagy esetleg el is romolhat a hangja, hogyha az, aki javítja, esetleg mást gondol a hangzásról?
Mivel a hangerőszabályozó hibája csak az alsó két fokozatban jelentkezik, nekem az is megoldás lenne, ha a jelszintet lejjebb lehetne venni (amit én ma a magnó ki- és bemeneten keresztül egy külső készülék segítségével oldok mag). Ez adott esetben egyszerűbb lehet, mint a hangerőszabályozó javítása/cseréje?

Még egy érdekesség, hogy van hátul egy kapcsoló, amivel be lehet a hangszórók impedanciáját (4-6 ohm és 8-16 ohm a két állás), ez vajon mit csinál? Hallható változást nem okoz, a 8 ohm-os hangfalak mindkét állásban ugyanazzal a hangerővel szólnak.

Csak, hogy konkretizáljam, erről a két készüléktípusról van szó:

Sansui R-99Z
http://i.ebayimg.com/images/g/dg8AAOSw8 ... -l1600.jpg

Technics SU-Z250
http://www.joopiesplace.nl/wp-content/u ... -Small.jpg
http://www.radiomuseum.org/r/technics_su_z250.html

Ha csak a potival van gond, az az esetek nagy részében viszonylag egyszerűen cserélhető. Ugyan az alkatrész ára + munkdadíj nem lesz alacsony, az eredetinél jobb minőségű potit sem feltétlenül nehéz szerezni. A kinyitott készülék pedig kaphat egy alapos tisztítást és ellenőrzést. Ha a potija már beteg volt, akkor nincs kizárva, hogy egy pár elöregedett kondit is cserélni érdemes. Ez megdobhatja a költségeket, de megérheti, mert az erősítő "jobb" lesz tőle

A végfokcsere egy régebbi japán készülékben már nagyobb kihívás. SImán előfordulhat, hogy a gyári első szerelt alkatrész már sehol nem elérhető, és vagy nincs is helyettesítő alkatrész, vagy ha van, akkor nem feltétlenül minden paramétere egyezik meg.... Az a baj, hogy a készülék megbontása és mérése nélkül erre a kérdésre nem lehet választ adni, az óra viszont az első rögzítőcsavar kicsavarásától ketyeg :-(

Rooibos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 179

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Rooibos »

ez tényleg jó ötlet, avl2 nagyon korrekt srác!

Szerintem tegyünk különbséget aközött, hogy egy illető "nagyon korrekt srác" és aközött, hogy a termék, amit árul, mennyire jó választás egy adott pénzösszegért egy adott célra.

Rooibos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 179

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Rooibos »

a Jungson 40ért...ezen nincs mit variálni..oké! [...]  egy a lényeg még 200at sem kell elköltened,marad lemezekre is

Lenne egy keresztkérdésem: ismered te ezt az erősítőt, hallottad a hangját?

Amennyiben igen, ismersz-e más készülékeket is, amiket használtban mondjuk 100 ezerig meg lehet venni?

Ha ilyen komoly tapasztalatod van viszonylag olcsó készülékek között, akkor is pont ez a 40 ezres Jungson a legoptimálisabb választás az összes lehetőség közül szintipopot hallgatni? Nade annyira, hogy "nincs mit variálni"?

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Technics-re én biztos nem költenék 10+ ezret
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Knez
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 19

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Knez »

A Technics-nél a hangerőszabályzó a rossz, 2-es fokozat alatt az egyik oldal elhallgat. Mindez független a bemenő jel szintjétől, tehát ha a bemenő jelet le tudom halkítani, akkor úgy használható. Jelenleg úgy használom, hogy a magnókimenetből kihozom a jelet egy régi deck-be, majd onnan alacsonyabb jelszinttel vissza a tape monitor bemenetbe.

A Sansui az valószínűleg végfokcserés.

Ha csak a potival van gond, az az esetek nagy részében viszonylag egyszerűen cserélhető. Ugyan az alkatrész ára + munkdadíj nem lesz alacsony, az eredetinél jobb minőségű potit sem feltétlenül nehéz szerezni. A kinyitott készülék pedig kaphat egy alapos tisztítást és ellenőrzést. Ha a potija már beteg volt, akkor nincs kizárva, hogy egy pár elöregedett kondit is cserélni érdemes. Ez megdobhatja a költségeket, de megérheti, mert az erősítő "jobb" lesz tőle

A végfokcsere egy régebbi japán készülékben már nagyobb kihívás. SImán előfordulhat, hogy a gyári első szerelt alkatrész már sehol nem elérhető, és vagy nincs is helyettesítő alkatrész, vagy ha van, akkor nem feltétlenül minden paramétere egyezik meg.... Az a baj, hogy a készülék megbontása és mérése nélkül erre a kérdésre nem lehet választ adni, az óra viszont az első rögzítőcsavar kicsavarásától ketyeg :-(

delac
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: delac »

...szerintem  erősítő+álló  hangfal  párosra  200ért itt a fórumon bőséges a választék !

a Jungson 40ért...ezen nincs mit variálni..oké!

hangfal esetében a Tannoy olcsóbb,mint a Q Acoustic...az utóbbi viszont nagyon jó,
és másabb,az érzékenysége miatt..

egy a lényeg még 200at sem kell elköltened,marad lemezekre is

:-))

DKristóf
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők

Ha viszonylag alacsony értékű erősítőket akarsz javíttatni, felejtsd el ezeket a műhelyeket. Az előbb írtam egy hosszabb hozzászólást, ami sajnos elszállt... Abban levezettem, hogy teljesen kizárt, hogy a legegyszerűbb javítás is kijöjjön náluk 10 ezer forint alatt. Ha komolyabb a gond, mondjuk újra kell tekercselni a hálózati trafót, simán felmegy a javítás költsége 30-40 ezer forint magasságába is. Miközben egy régi Philips vagy Technics erősítő aligha ér 10-20 ezernél többet. (Magam is szervizeléssel foglalkozom, ha nem is audio vonalon, innen a hozzáértésem.)

Az lehet a reményed, hogy egy hobbista puszta kihívásnak tekinti a projektet, és két sörér' meg az alkatrész áráért nekiáll az erősítőknek. De ez puszta hobbiból képzelhető el, azaz számlát adó, garanciát vállaló, meg eleve számottevő szaktudást, műszerezettséget és tapasztalatot (!) felvonultató "vállalkozók" nem tudják költséghatékonyan megjavítani ezeket az erősítőket...

A Philips-em egy kommersz cucc, ha azt nem lehet gazdaságosan javítani, az nem érdekel.
A Technics és a Sansui viszont elég jól szól, ezekre valamennyit rá tudnék költeni.

A Technics-nél a hangerőszabályzó a rossz, 2-es fokozat alatt az egyik oldal elhallgat. Mindez független a bemenő jel szintjétől, tehát ha a bemenő jelet le tudom halkítani, akkor úgy használható. Jelenleg úgy használom, hogy a magnókimenetből kihozom a jelet egy régi deck-be, majd onnan alacsonyabb jelszinttel vissza a tape monitor bemenetbe.

A Sansui az valószínűleg végfokcserés.

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: avl2 »

köszi.  :-)

delac
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: delac »

...szerintem  erősítő+cd párosra  200ért itt a fórumon bőséges a választék !

a Jungson 40ért...ezen nincs mit variálni..oké!

hangfal esetében a Tannoy olcsóbb,mint a Q Acoustic...az utóbbi viszont nagyon jó,
és másabb,az érzékenysége miatt..

egy a lényeg még 200at sem kell elköltened,marad lemezekre is

:-))

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5103

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: fülelek »

gondolom ide nem kis teljesitmeny valo.  a Jungson keretes, meretes trafoju es 2x80/120W 8/4 Ohm-ra  :-)
ez tényleg jó ötlet, avl2 nagyon korrekt srác!

avl2
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

...nemsokára egy kb 40-50nm -es helye lenne!...
gondolom ide nem kis teljesitmeny valo.  a Jungson keretes, meretes trafoju es 2x80/120W 8/4 Ohm-ra  :-)

avl2
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Érdekelhet a dolog, ha meg tudom hallgatni, elérhető távolságban van és esztétikailag sem hagy kívánnivalót maga után ...
esztetikailag nincsen - a hirdetesben vannak fotok -, Szentendren van, meghallgatas modjarol privatban egyeztethetünk, javasolhatsz.  az ünnepek tajan-között azert ritkabban netezek.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Doky »

Igazából nekem szinte minden előrelépés lenne! Egy LD HT903 as házimozin szól az zene, de nagyon unom már ezt a sz..t! Nem igazán hallottam semmi cuccot, ezért is vagyok ennyire tanácstalan! A legjobb cuccom eddig egy újonnan vásárolt deck-cd-sztereó erölködő kombó volt, valami Jamo hangfalakkal, de ennek már vagy 15-20 éve!
Jelenleg egy 16nm -es szoba lenne a zenének, de mindenképpen nagyobban gonolkodom, mert nemsokára egy kb 40-50nm -es helye lenne!
A zenei forrás egy sima CD lejátszó lenne, de rákötném a laptopomat is!
Mivel valóban sanszos hogy minden jobb az LG-nél így a közelben elmennék meghallgatni pár dolgot!De mindenképpen használtban gondolkodnék!
A teret figyelembe véve (tervek) valóban álló dobozokat leress!
Most is vannak jó dobozok itt az apróban is!
Pl Tannoy...

Mindenképpen menj el meghallgatni pár rendszert!!!
Mert különben nem tudsz mihez viszonyítani!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Knez
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 19

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Knez »

Jó szervízt vagy szerelőt tudna nekem valaki ajánlani régi erősítőkhöz Budapesten?
Nem high-end cuccokhoz kell, egy-egy alacsonyabb kategóriás Technics, Sansui és Philips erősítőm van.

A Totel-ről úgy láttam, hogy ők ehhez a kategóriához picit túl drágán dolgoznak és talán nem is szükséges az ő speciális szaktudásuk.

Rákeresésre ezeket találtam, bármelyikkel valakinek valami tapasztalata?

http://radiotvjavitas.hu/ (Népszínház utca)
http://audioszerviz.hu/ (Újpalota)
http://www.hangszorobolt.hu/ (Szondi utca)
http://www.radiolab.hu/ (Újlipótváros)

Ha viszonylag alacsony értékű erősítőket akarsz javíttatni, felejtsd el ezeket a műhelyeket. Az előbb írtam egy hosszabb hozzászólást, ami sajnos elszállt... Abban levezettem, hogy teljesen kizárt, hogy a legegyszerűbb javítás is kijöjjön náluk 10 ezer forint alatt. Ha komolyabb a gond, mondjuk újra kell tekercselni a hálózati trafót, simán felmegy a javítás költsége 30-40 ezer forint magasságába is. Miközben egy régi Philips vagy Technics erősítő aligha ér 10-20 ezernél többet. (Magam is szervizeléssel foglalkozom, ha nem is audio vonalon, innen a hozzáértésem.)

Az lehet a reményed, hogy egy hobbista puszta kihívásnak tekinti a projektet, és két sörér' meg az alkatrész áráért nekiáll az erősítőknek. De ez puszta hobbiból képzelhető el, azaz számlát adó, garanciát vállaló, meg eleve számottevő szaktudást, műszerezettséget és tapasztalatot (!) felvonultató "vállalkozók" nem tudják költséghatékonyan megjavítani ezeket az erősítőket.....

DKristóf
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők

http://www.retroaudio.hu/doc/rolunk.php
Hozzájuk mezei javítási munkákkal is lehet menni, nem csak modifikációra és tunningra vannak szakosodva?

Parsley
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők

Egyéni ízlés dolga ki mit ajánlana!
Kérdés hogy te miket hallottál, mi tetszett mi nem?
Mekkora térbe, mekkora erő kell?
Mi a forrás, kell külön dac?
mit váltana az új cucc?
mindenképpen használtban gondolkozz!!!

Igazából nekem szinte minden előrelépés lenne! Egy LD HT903 as házimozin szól az zene, de nagyon unom már ezt a sz..t! Nem igazán hallottam semmi cuccot, ezért is vagyok ennyire tanácstalan! A legjobb cuccom eddig egy újonnan vásárolt deck-cd-sztereó erölködő kombó volt, valami Jamo hangfalakkal, de ennek már vagy 15-20 éve!
Jelenleg egy 16nm -es szoba lenne a zenének, de mindenképpen nagyobban gonolkodom, mert nemsokára egy kb 40-50nm -es helye lenne!
A zenei forrás egy sima CD lejátszó lenne, de rákötném a laptopomat is!

Parsley
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők

Szia,
en "pofatlanul" ajanlom, amit hirdetek Jungson JA-66R-et: arahoz kepest komoly megepitettseg, komoly teljesitmeny, tavos, nem regi tipus, nem sporoltak sokat a belsejen.  http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ka-3020se/

Érdekelhet a dolog, ha meg tudom hallgatni, elérhető távolságban van és esztétikailag sem hagy kívánnivalót maga után ...

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Doky »

Sziasztok!

Kérnék egy kis segítséget! Sztereó erősítő és 2db álló hangfal beszerzése előtt állok! Elsősorban használtban gondolkodom és kb 200eft a keretem!
Főleg Ákost, Bonanzát és DM -ot hallgatok, de előfordulnak a mai pop slágerek is! Jazz és komoly zene nem foglalkoztat!
Milyen erősítőt ajánlanátok?

Előre is köszi!

Egyéni ízlés dolga ki mit ajánlana!
Kérdés hogy te miket hallottál, mi tetszett mi nem?
Mekkora térbe, mekkora erő kell?
Mi a forrás, kell külön dac?
mit váltana az új cucc?
mindenképpen használtban gondolkozz!!!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

avl2
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Sziasztok!

Kérnék egy kis segítséget! Sztereó erősítő és 2db álló hangfal beszerzése előtt állok! Elsősorban használtban gondolkodom és kb 200eft a keretem!
Főleg Ákost, Bonanzát és DM -ot hallgatok, de előfordulnak a mai pop slágerek is! Jazz és komoly zene nem foglalkoztat!

Előre is köszi!

Szia,
en "pofatlanul" ajanlom, amit hirdetek Jungson JA-66R-et: arahoz kepest komoly megepitettseg, komoly teljesitmeny, tavos, nem regi tipus, nem sporoltak sokat a belsejen.  http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ka-3020se/

Töki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 610

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Töki »

Jó szervízt vagy szerelőt tudna nekem valaki ajánlani régi erősítőkhöz Budapesten?
Nem high-end cuccokhoz kell, egy-egy alacsonyabb kategóriás Technics, Sansui és Philips erősítőm van.

A Totel-ről úgy láttam, hogy ők ehhez a kategóriához picit túl drágán dolgoznak és talán nem is szükséges az ő speciális szaktudásuk.

http://www.retroaudio.hu/doc/rolunk.php
MZX Audio PDU-F07 hálózati szűrő
Taiko Extreme DIY PC
Chord Dave + MZX Audio egyedi táp
MZX PRE-NR1
ATC SCM 150 ASL PRO

DKristóf
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők

Parsley
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők

Sziasztok!

Előre is köszi!

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 691

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Én egy Musical Fidelity A1-X típussal hallgattam, az használtan kb. 40 ezer Ft.

Hallgasd meg egy Sony TA- F ....... ES ( mindegy melyikkel, 470, 590, 670, 690, stb) erőlködővel is, ha tudod,
hátha tetszik a hangja.

.... Quad 12L-hez milyen erősítők között érdemes nézelődnöm? ........................ Árkategória: 100.000 körül, de nem baj ha olcsóbb. ......

Köszi!

Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”