Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hálózati audio lejátszók
- pooly73
- Fórumlakó

- Értékelés: 122
Hálózati audio lejátszók
Sziasztok
Csak kifejezetten ( FLAC )zene lejátszására keresnék médialejátszót.
Van a hangjuk között különbség, esetleg amit nagyon nem szabad ????
Max 30000.- lenne rá a keret.
Üdv
- hukkle
- Törzsvendég

- Értékelés: 385
Hálózati audio lejátszók
Pioneer N50A szoftveres része : kezelőfelület,stabilitas, gyorsasag tudna egy tulaj par gondolatot megosztani? Thx
- Az-X
- Fórumlakó

- Értékelés: 62
Hálózati audio lejátszók
Tudja esetleg valaki, hogy a Squeezebox Receiver milyen módon szabályozza a hangerőt? Romlik a minőség ha leveszem a hangerőt?
Hálózati audio lejátszók
Használtban keresnék egy Squeezebox-ot a helyedben...
Én pedig egy szerelőt aki a íTouchomat felélesztené...
A toslink piros fényén kívül semmilyen életjelet nem mutat.
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
fül-, és fejhallgató blog
Hálózati audio lejátszók
Bizony, bizony, és a Touch viszi a DSD formátumot is most már. (Természetesen egy USB DSD DAC nem árt ha van hozzá.)
Én is pont ezt akartam javasolni.
A Squeezebox, mégha ma már vannak jobb hangú készülékek, azért még mindig a jobbak közé tartozik.
Érthetetlen, hogy miért szüntette be a gyártását a Logitech.
Néha ki lehet fogni egy-egy példányt egész jó áron az ebay-en.
Bővebb infót a témáról egy kattintás után találsz...
Blogom
Hálózati audio lejátszók
Bizony, bizony, és a Touch viszi a DSD formátumot is most már. (Természetesen egy USB DSD DAC nem árt ha van hozzá.)
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Hálózati audio lejátszók
Szia(sztok)!
Mindenkinek köszönöm a haszons és jó tippeket! Utána nézek a javasolt mesiná(k)nak.
Viszont úgy vagyok vele, hogy ez a 120e ár, amit a Denon 730-ért kérnek, ennél többet nem adnék digitális zenefájlok lejétszásáért, ezért gondolkodtam egy olcsóbb megoldáson, egy okosabb a Blu-ray-en. Persze fontos a jó hangzás, természetesen ennek ára van,és ha az ember minőséget akar, akkor a pénztárcájába kell nyúlni, de nekem kb ez az max összeghatár ,amiben gondolkodok. Én mivel eleve Denon szettem van, így ez jött ötletnént.
Inkább CD-ket gyűjtök és hallgatok, emellett elég nagy gyűjtaményem van Bandcamp oldalakról, FALC/WAV formátmokban is, amiket sajna most nem tudok a cuccomon hallgatni.
Köszönöm
Üdvözlettel
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Hálózati audio lejátszók
messziröl jött ember mit is mondhat ?
valaki valahol valamiert (!!) beirt valamit, es az szamit ?
Hálózati audio lejátszók
Darko nem ezt mondja az idézett cikkben, neki az MQA-s Donald Fagen jobban tetszik!
Ennél azért többet állít, azt mondja, hogy az MQA fájl egy MQA dekóderrel ellátott DAC-al (Mytek Brooklyn) hallgatva jobban szólt, mint ugyanaz a felvétel High-Res formátumban, és ami ennél is meglepőbb kipróbálta egy PS Audio Directstream Jr. DAC-al is, amelyikbe még nincs beépítve az MQA dekóder, és ekkor (többféle zenét is meghallgatva) egyértelműen kijelenti, hogy az MQA verzió még dekódolás nélkül is jobban szólt mint a 96 kHz-es és a 192 kHz-es High-Res változat! Természetesen mondhatjuk, hogy ez szubjektív állítás, de ő azért már meghallgatott jó néhány berendezésen rengeteg zenét, tehát van azért összehasonlítási alapja...
Blogom
Hálózati audio lejátszók
Szerencsére már elfelejthetjük az mp3-at....
Azt itt már sokan nagyon rég elfelejtették, valakinek nem is kellett felejteni, mert soha nem hallgatott tömörített anyagot. Nekem momentán néhány albumom van 320-as mp3-ban, mert egyszerűen nem tudtam máshogy megszerezni az egyébként jó zenét. Amúgy csak WAV, nem flekk'elek...
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY
Hálózati audio lejátszók
Az eredetinél semmi nem tud jobban szólni!
Ilyet senki nem is állíthat....
Darko nem ezt mondja az idézett cikkben, neki az MQA-s Donald Fagen jobban tetszik!
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
-
Vendég
Hálózati audio lejátszók
A legjobb minőségű digitális zenei formátum
Nah, ez az ami nem igaz.
A veszteséges tömörítési eljárások közül lehet a legjobb, de még itt is sok a de....
Hálózati audio lejátszók
Te írod, hogy a legjobb minőségű zenei formátum.
A legjobb minőségű digitális zenei formátum
Szerencsére már elfelejthetjük az mp3-at....
Blogom
-
Vendég
Hálózati audio lejátszók
Te írod, hogy a legjobb minőségű zenei formátum.
Hálózati audio lejátszók
MQA-t nem hallottam, de nem is érdekel. Még a FLAC-nél is jobban szól a Wav, pedig az veszteségmentes. Még a végén ki ne találd, hogy a veszteségesen tömörített fájl jobban szól, mint az eredeti tömörítetlen... Ezek a dolgok arra jók, hogy egy eredetileg nagy felbontású zenei fájlt, hogy lehet úgy összetömöríteni minél inkább, hogy a lehetőleg minél kisebb fájlméret ellenére viszonylag kicsi legyen a veszteség, nem pedig arról hogy ezek majd jobban szólnak az eredetinél, amiből lettek.
Blogom
Hálózati audio lejátszók
Már sokadszor emlegeted az MQA formátumot. Csak a tisztánlátás végett, veszteséges tömörítésű és jogdíjkötelezett formátum.
Felhasználói szemmel nem valami vonzó.
Én hiszek a saját fülemnek
Akármilyen a fájlformátum nagyon természetesen szól, és tényleg a legjobb minőségű digitális zenei formátum (eddig), ahogy ezt egy neves ausztrál szakíró is megírta itt. A cikk címe: "Egy kellemetlen igazság, az MQA jobban szól!"
Ami a jogdíjakat illeti, ha a TIDAL-en a mai havi díjért, vagy annál nem sokkal többért elérhetővé válik az MQA, akkor el fog terjedni.
Emlékszem arra, hogy az e-mailek hőskorában egy volt kollégám, aki akkor rendszergazda volt, amikor megkértem rá, hogy állítson be egy e-mail címet nekem, azt felelte, szerinte az fölösleges, mert ez az e-mailnek nevezett valami nem fog soha elterjedni
Én őszintén remélem, hogy az MQA nagyon népszerű lesz, ezt erősíti, hogy nemrég csatlakozott a formátum támogatóihoz a Warner Music Group, amelynek része a Parlophone, amelyhez tartozó művészek egy a kiadó nevére történő kattintás után olvashatók.
(pl.Radiohead, Pink Floyd, Edith Piaf, Iron Maiden, David Bowie, Coldplay, Tina Turner és Kate Bush)
Blogom
-
Vendég
Hálózati audio lejátszók
Te már hallottál ilyet, vagy csak elméletben gondolod így?
MQA-t nem hallottam, de nem is érdekel. Még a FLAC-nél is jobban szól a Wav, pedig az veszteségmentes. Még a végén ki ne találd, hogy a veszteségesen tömörített fájl jobban szól, mint az eredeti tömörítetlen... Ezek a dolgok arra jók, hogy egy eredetileg nagy felbontású zenei fájlt, hogy lehet úgy összetömöríteni minél inkább, hogy a lehetőleg minél kisebb fájlméret ellenére viszonylag kicsi legyen a veszteség, nem pedig arról hogy ezek majd jobban szólnak az eredetinél, amiből lettek.
Hálózati audio lejátszók
A Squeezebox - dacmagic szintet megugrani nem nagy kihívás.
Az MQA egy veszteséges tömörítési eljárás, így ha Te még nem hallottál digitális zenét ilyen minőségben, akkor a hiba Nálad van.
Te már hallottál ilyet, vagy csak elméletben gondolod így?
Blogom
- Mézga Aladár
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 123
Hálózati audio lejátszók
Én letöltöttem az elérhető MQA zenéket és mondhatom meglepően jól szólnak.
Már sokadszor emlegeted az MQA formátumot. Csak a tisztánlátás végett, veszteséges tömörítésű és jogdíjkötelezett formátum.
Felhasználói szemmel nem valami vonzó.
Mindig, mindennél van jobb!
Hálózati audio lejátszók
Szia(sztok)!
Mindenkinek köszönöm a haszons és jó tippeket! Utána nézek a javasolt mesiná(k)nak.
Viszont úgy vagyok vele, hogy ez a 120e ár, amit a Denon 730-ért kérnek, ennél többet nem adnék digitális zenefájlok lejétszásáért, ezért gondolkodtam egy olcsóbb megoldáson, egy okosabb a Blu-ray-en. Persze fontos a jó hangzás, természetesen ennek ára van,és ha az ember minőséget akar, akkor a pénztárcájába kell nyúlni, de nekem kb ez az max összeghatár ,amiben gondolkodok. Én mivel eleve Denon szettem van, így ez jött ötletnént.
Inkább CD-ket gyűjtök és hallgatok, emellett elég nagy gyűjtaményem van Bandcamp oldalakról, FALC/WAV formátmokban is, amiket sajna most nem tudok a cuccomon hallgatni.
Köszönöm
Üdvözlettel
Sziasztok!
Az alábbi témában szeretném a segítségeteket kérni, mivel nem vagyok othon a témában, ezért ha valakinek van tapasztalata, szakmai vélemények, akkor örömmel venném a hasznos tippeket.
A Denon 720-as szettemet szeretném kiegészíteni egy digitális fájlok lejátszására alkalmas lejátszóval. A Denon DNP-730-at néztem ki. A kérdésem az lenne, hogy ebben a kategóriában érdemes -e beruházni erre a masinára (esetleg van e erről tvalakinek tapasztalata), vagy ez a kategória, hangzás szempontjából, szimplán helyettesíthető lenne egy jobbképű Blu-Ray lejátszóval, aki képes nagyfelbontású média fájlokat is lejátszani (Pl. Pioneer DBP-180 S) ? Mivel bőven van árkülönbség. Tudom, hogy egyik sem a legjobb megoldás, de ennél többet nem akarok áldozni digitális zenefájlok hallgatására.
Előre is köszönöm a hasznos véleméyneket!
Üdv
Hanem kell nem kell optikai lejátszó, akkor érdemes megfontolni a Popcorn A-500 Pro-t. Jobb analóg hang mint a DNP-730, és lejátszik mindenféle video tartalmat is.
Hálózati audio lejátszók
Sziasztok!
Az alábbi témában szeretném a segítségeteket kérni, mivel nem vagyok othon a témában, ezért ha valakinek van tapasztalata, szakmai vélemények, akkor örömmel venném a hasznos tippeket.
A Denon 720-as szettemet szeretném kiegészíteni egy digitális fájlok lejátszására alkalmas lejátszóval. A Denon DNP-730-at néztem ki. A kérdésem az lenne, hogy ebben a kategóriában érdemes -e beruházni erre a masinára (esetleg van e erről tvalakinek tapasztalata), vagy ez a kategória, hangzás szempontjából, szimplán helyettesíthető lenne egy jobbképű Blu-Ray lejátszóval, aki képes nagyfelbontású média fájlokat is lejátszani (Pl. Pioneer DBP-180 S) ? Mivel bőven van árkülönbség. Tudom, hogy egyik sem a legjobb megoldás, de ennél többet nem akarok áldozni digitális zenefájlok hallgatására.
Üdv
Hanem kell nem kell optikai lejátszó, akkor érdemes megfontolni a Popcorn A-500 Pro-t. Jobb analóg hang mint a DNP-730, és lejátszik mindenféle video tartalmat is.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
-
Vendég
Hálózati audio lejátszók
Én letöltöttem az elérhető MQA zenéket és mondhatom meglepően jól szólnak. Digitális zenét én még nem hallottam ilyen minőségben.
A Squeezebox - dacmagic szintet megugrani nem nagy kihívás.
Az MQA egy veszteséges tömörítési eljárás, így ha Te még nem hallottál digitális zenét ilyen minőségben, akkor a hiba Nálad van.
Hálózati audio lejátszók
Sziasztok!
Üdv
Ebben az árkategóriában én egyértelműen a Bluesound Node 2-t ajánlom.
Szeptember óta használom nagy megelégedettséggel.
Kb. 150 ezer ha külföldön veszed, itthon sajnos drágább (közel 180 ezer).
A Node 2 egy távzene lejátszó, amibe alapból beépítették a TIDAL-t és minden más lényeges szolgáltatót,, de könnyedén le tudod vele játszani az otthoni hálózatodon tárolt zenéidet is, vagy USB-n csatlakoztathatsz hozzá tárolót. Van hozzá Android, IOS, Windows és MAC applikáció, amelyek egészen jók (A legjobb az IOS app).
Van benne egy kiváló DAC, és egy nagyon jó fejhallgató erősítő.
Persze nem csak fejhallgatóval használható, én az analóg (RCA) kimenetét kötöttem össze a HEED obelisk erősítőmmel.
Mindez egy nagyon szép formatervű kisméretű dobozban.
A hangja az árához képest lenyűgöző.
Én korábban egy Slimdevices (később Logitech) Squeezebox Classicot és egy hozzá vásárolt Cambridge Dacmagic-ot használtam digitális zenék lejátszására. Azt is élveztem, mert tényleg jól szólt, de a Bluesound egyértelmű minőségi ugrás.
Ja és a Node 2 vezeték nélkül lejátsza a Hig-Res fájlokat és ma már az MQA formátumot is, amely egy neten továbbítható nem nagy helyigényű digitális zenei formátum, amit ma még kevés készülék tud dekódolni, de a Node 2 ezek közé tartozik.
Várható, hogy valamelyik távzene szolgáltató (most úgy tűnik, hogy a TIDAL) hamarosan elkezdi az MQA zenei fájlok sugárzását is.
Én letöltöttem az elérhető MQA zenéket és mondhatom meglepően jól szólnak. Digitális zenét én még nem hallottam ilyen minőségben.
Szóval szerintem a Bluesound Node 2 a ma kapható legjobb ár/érték arányú készülék, szuper hangminőséggel!
Blogom
Hálózati audio lejátszók
Sziasztok!
Üdv
Hálózati audio lejátszók
Feltételezem, az 5,6 MHz-es Double-Rate DSD-ről van szó, de ezt DSD128-nak mondjuk, mivel az ennél alkalmazott mintavételi frekvencia 128-szorosa a Compact Disc-nél használatosnak. Jelenleg 4-féle DSD felbontás létezik: 64, 128, 256, 512
Már több helyen láttam így leírva, ahol streamről volt szó. A 44100 56-szorosából semilyen értelmezhető freki nem jön ki.
Lehet, hogy új konvenció születik?
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)