Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DAC-olás
DAC-olás
Nem a lézerekről, hanem a lejátszókról írtad:
"SoundMania, on 11 Aug 2016 - 21:10, said:
Változott a felállás . 7-es maradt ugyanannyi, 25-ös viszont javult . Így az ára 350 lett. Most már nincs verseny . 25 fölényeskedik."
A 7 -es ben CMK4- KSS 240 van, a 25 -ben meg ugyanaz mint a 10 -ben: VRDS CMK 3.2- KSS 151A.
Szerintem egyformán fontos minden láncszem.
Egy kábellel, egyetlen kábellel el lehet ám rontani egy baromi jó hangú rendszer hangját.
Jártam már úgy, hogy több órán át hallgattunk véletlenül egy rendszert, amibe egyetlen oda nem illeszkedő kábel bekerült.
Megváltás volt, amikor rájöttünk, és kicseréltük.
Ha súlyozni kell, szerintem a legmeghatározóbb a hangfal, hangdoboz, hangszóró, vagy nevezd, ahogy tetszik.
Emiatt váltottam fejhallgatóra.
A forrás is fontos, a dac is, az erősítő és a kábelek is.
Ha szerinted a dac nem fontos, legalább annyira mint a futómű, akkor
több dolgot tudok elképzelni:
- nem egyforma az ízlésünk (ami nem elképzelhetetlen),
- nem hallottál még nagyon jó futóművet nagyon gyenge dac-al szólni, és ugyanezt a futóművet egy nagyon jó dac-al nagyon jó rendszerben.
Aztán a fentiek kombinációja is lehetséges.
Ha rossz bármelyik rész a láncban, az elrontja a hangot.
És elrontani sokkal könnyebb, mint jól visszaadni a hangot.
És gondold végig, hány helyen lehet elrontani egy remek futóműnek a hangját:
- tápkábel (erősítő, dac, futómű),
- ic kábel,
- digi kábel,
- hangfal vagy fejhallgató kábel,
- erősítő,
- dac,
- hangszóró.
Egy gyenge dac a töredékét nem adja vissza a zenének, ami a cd-n van,
kiemel, vagy éppen kibelezi a középtartományt, lassú, nem adja vissza a részleteket, stb.
.......
Dac is fontos persze de a futómű mindig megharározóbb a hangban. Digitálisban.
Soha nem írtam hog a kss240 vagy a 151 a jobb !
......
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1196
DAC-olás
Szerintem régi gyártású cd játszót futóműnek kell használni, külső dac-al.
És a dac- ok között is elég nagy a különbség, szóval, tapasztalatom szerint érdemes a dac-ra is költeni.
Az arányokon lehet vitatkozni.
Azt vettük észre, hogy egy 2 -3 éves, milla körüli dac már annyira jó, hogy felesleges lecserélni.
Inkább a forrásra kell költeni ebben az esetben.
Abban egyetértek veled, hogy a forrás nagyon fontos,
de ha az digitális, akkor a dac is számít, szerintem rengeteget.
Most egy ESOTERIC dac- ot fogunk összehasonlítani mai darabokkal.
Érdekes lesz, mert ennek az új ára 9000 Euró volt talán.
Kíváncsi vagyok, elavult -e.
Majd ha túlestünk rajta, leírom.
VRDS - re visszatérve, amelyikben kss -240 van, azt még gyártják.
De a kss-151a lézert honnan lehet majd venni, mondjuk 2 -3 év múlva?
És azt te is leírtad, hogy a
CMK-3.2 - KSS-151A sokkal jobb hangot produkál, mint a CMK-4 - KSS-240A.
Alig értek egyet veled.
Régi dac - új dac. Ad1862 meg 1865 nagyon jó hangot ad most is. Én mástól még nem hallottam ilyet. Persze lehet hogy van de én nem érem fel az biztos ha 9000 euro
Dac is fontos persze de a futómű mindig megharározóbb a hangban. Digitálisban.
Soha nem írtam hog a kss240 vagy a 151 a jobb !
--3 éves milla körüli pláne nem olyan hogy nem kell hozzányúlni. Talán a 3 millás már igen
DAC-olás
Nem sajnos nincs benne,de 70e Ft-ért lehet bele venni.Érdemes megvenni a gyárit, vagy a Pio-ban lévő DAC , vagy esetleg bluesound node 2-ben lévő dac is van a gyári szintjén, és akkor egyben egy médialejátszót is kapnék ? A macbook kényelmetlen mert zenehallgatás közben pl. nem tudom használni a gépet.
Ez a 200e körüli ár MP-rel együtt még elfogadható lenne.
öszinten: ha sz.gepet hasznalsz es zenet is hallgatsz, szerinted mennyire figyelsz a zenere, mennyire hallod meg a különbözö ilyesmi szinüt DAC-ok különbseget ?
en csak a zenere figyelve, ahhoz leülve, es közben mast nem csinalva hallgatok zenet
DAC-olás
...
KSS-151A -hoz is van utángyártott lézer, ugyanúgy, mint a 240-hez.
Egyikből sincs eredeti már, de az eredetit is Kínában gyártották.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
DAC-olás
"gyári" DAC modul nincsen benne?
Ha ennél egyértelműen jobbat akarsz, pl:M51, akkor már az erősítőd lesz a gyenge lánc szem.
Nem sajnos nincs benne,de 70e Ft-ért lehet bele venni.Érdemes megvenni a gyárit, vagy a Pio-ban lévő DAC , vagy esetleg bluesound node 2-ben lévő dac is van a gyári szintjén, és akkor egyben egy médialejátszót is kapnék ? A macbook kényelmetlen mert zenehallgatás közben pl. nem tudom használni a gépet.
Ez a 200e körüli ár MP-rel együtt még elfogadható lenne.
DAC-olás
NAD C 356BEE és Focal Chorus C8VW közé milyen kategóriájú DAC-ban érdemes gondolkozni?
A forrás jelenleg egy Macbook pro, de gondolkozom egy Pio N50A vagy hasonló médialejátszón.
"gyári" DAC modul nincsen benne?
Ha ennél egyértelműen jobbat akarsz, pl:M51, akkor már az erősítőd lesz a gyenge lánc szem.
DAC-olás
NAD C 356BEE és Focal Chorus C8VW közé milyen kategóriájú DAC-ban érdemes gondolkozni?
A forrás jelenleg egy Macbook pro, de gondolkozom egy Pio N50A vagy hasonló médialejátszón.
DAC-olás
Szerintem régi gyártású cd játszót futóműnek kell használni, külső dac-al.
És a dac- ok között is elég nagy a különbség, szóval, tapasztalatom szerint érdemes a dac-ra is költeni.
Az arányokon lehet vitatkozni.
Azt vettük észre, hogy egy 2 -3 éves, milla körüli dac már annyira jó, hogy felesleges lecserélni.
Inkább a forrásra kell költeni ebben az esetben.
Abban egyetértek veled, hogy a forrás nagyon fontos,
de ha az digitális, akkor a dac is számít, szerintem rengeteget.
Most egy ESOTERIC dac- ot fogunk összehasonlítani mai darabokkal.
Érdekes lesz, mert ennek az új ára 9000 Euró volt talán.
Kíváncsi vagyok, elavult -e.
Majd ha túlestünk rajta, leírom.
Nagyon tévedsz! Nagyon jól kézbentartható a dolog. A tulajdonos ízléséhez alakítható. Kizárt ezek után hogy nem tetszik neki. De egyébként az a tapasztalatom nem érdemes ezt az utat járni mert a legnagyobb részt a tulajdonosok saját maguk korlátai. Sokkal jobb eredményt lehet elérni ha nem bízom rájuk semmit.
Volt már hogy at lett építve egy illető saját izléséhez igazított hangú készülékbaz én elképzeléseimnek megfelelőre es az hozta meg az elvárt szintet.
De egy isc csatlakozó beépítésétől még nem leszel tapasztalt tuningoló. Maximum csalódott.
Mert keresheted a megfelelő kábelt is. Sokat nem költ rá a legtöbb ember, pedig nem sokkal kellene az átlagnál többet szánni rá és meglenne a befutó is. De az általad említett pár 10 ezerból valójában nem futja komoly eredményre. Sőt sok készüléknek neki sem állnék mert nem is érdemes. A teac szerencsére nem ilyen
Pesze sok más sem.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.
- SoundMania
- V.I.P.
DAC-olás
TEAC VRDS 10 SE (VRDS CMK-3.2 - KSS-151A) és TEAC VRDS T1 (VRDS CMK-4 - KSS-240A).
Volt nálam TEAC ESOTERIC X-1S (VRDS CMK-2 - KSS-151A), ezt 180 ezerért vettem, 120 -ért bírtam csak nem sokkal később eladni.
Mindegyiknek nagyon jó szerintem a futóműve, és tompa, élettelen a dac- juk, elavultak.
Futóműnek TEAC ESOTERIC X-1S volt a legjobb, de nagyon jó
a TEAC VRDS 10 SE is.
Ezt követi a TEAC VRDS T1 (VRDS CMK-4 - KSS-240A) szerintem.
Mi is tuningoltuk minkét VRDS-t (10 SE, és a T1- et is), de csak minimálisan. Cserélhető tápkábel aljzatot kapott.
Lehetett volna még tovább tuningolni, de...
Hosszú évek óta van nálam mindkettő, de a tuninggal kapcsolatos véleményemet fenntartom:
a külső dac nagy előnye, hogy cserélhető, a régi dac eladható, ha unod, vagy ha kijön egy sokkal jobb. A tuning árát meg nem kapjuk vissza.
Azt nem vitatom, hogy a futómű fontosabb, mint a dac, mert az a jel, ami az elején elvész, már semmivel sem pótolható később, emiatt a futómű nagyon fontos eleme a láncnak, ebben igazad van.
Egy sokkal jobb, mondjuk millás dac-al viszont sokkal jobb lesz a hangja.
Szóval nagyon nem mindegy, milyen az a futómű, és milyen az a dac, amiről beszélünk.
És akkor még az egyéni ízlés is beleszól, hogy kinek mi tetszik.
Van, akinek ez a 20 év körüli fakó hangú dac, ami pl. a 10SE-ben volt tetszik (én konkrétan szó szerint kidobtam belőle a kukába).
Szerintem, egy készülék tuningjára max. pár tízezer forintot szabad költeni,
attól már hatalmasat szokott javulni a hang, szerencsés esetben abba az irányba, ami a tulajnak tetszik.
Mert a tuningolás során változtatásokat végeznek, amitől megváltozik a hang, más lesz.
valakinek ez tetszik, valakinek meg nem, és állítja, hogy jobb volt a tuning előtti állapot.
Jártam már így.
Persze, amikor valaki egy 100 ezres készüléket megtuningoltat 10 ezerért, az ne várja ugyanazt a hangot, mintha több-százezret költene tuningra.
De ugyanez érvényes a dac vonalra is, a 30 ezres dac hangja a legtöbb esetben elmarad a félmillás dac hangjától.
Csak az a kérdés, mennyit ésszerű rákölteni.
@Vinkler:
Sokan ezért vásárolnak szerintem márkás cuccokat, mert azokat később könnyebb eladni, függetlenül attól, hogy milyen a hangjuk.
Hiába kapnának jobb hangot egy tuningolt cucctól.
Nagyon tévedsz! Nagyon jól kézbentartható a dolog. A tulajdonos ízléséhez alakítható. Kizárt ezek után hogy nem tetszik neki. De egyébként az a tapasztalatom nem érdemes ezt az utat járni mert a legnagyobb részt a tulajdonosok saját maguk korlátai. Sokkal jobb eredményt lehet elérni ha nem bízom rájuk semmit.
Volt már hogy at lett építve egy illető saját izléséhez igazított hangú készülékbaz én elképzeléseimnek megfelelőre es az hozta meg az elvárt szintet.
De egy isc csatlakozó beépítésétől még nem leszel tapasztalt tuningoló. Maximum csalódott.
Mert keresheted a megfelelő kábelt is. Sokat nem költ rá a legtöbb ember, pedig nem sokkal kellene az átlagnál többet szánni rá és meglenne a befutó is. De az általad említett pár 10 ezerból valójában nem futja komoly eredményre. Sőt sok készüléknek neki sem állnék mert nem is érdemes. A teac szerencsére nem ilyen
Pesze sok más sem.
DAC-olás
TEAC VRDS 10 SE (VRDS CMK-3.2 - KSS-151A) és TEAC VRDS T1 (VRDS CMK-4 - KSS-240A).
Volt nálam TEAC ESOTERIC X-1S (VRDS CMK-2 - KSS-151A), ezt 180 ezerért vettem, 120 -ért bírtam csak nem sokkal később eladni.
Mindegyiknek nagyon jó szerintem a futóműve, és tompa, élettelen a dac- juk, elavultak.
Futóműnek TEAC ESOTERIC X-1S volt a legjobb, de nagyon jó
a TEAC VRDS 10 SE is.
Ezt követi a TEAC VRDS T1 (VRDS CMK-4 - KSS-240A) szerintem.
Mi is tuningoltuk minkét VRDS-t (10 SE, és a T1- et is), de csak minimálisan. Cserélhető tápkábel aljzatot kapott.
Lehetett volna még tovább tuningolni, de...
Hosszú évek óta van nálam mindkettő, de a tuninggal kapcsolatos véleményemet fenntartom:
a külső dac nagy előnye, hogy cserélhető, a régi dac eladható, ha unod, vagy ha kijön egy sokkal jobb. A tuning árát meg nem kapjuk vissza.
Azt nem vitatom, hogy a futómű fontosabb, mint a dac, mert az a jel, ami az elején elvész, már semmivel sem pótolható később, emiatt a futómű nagyon fontos eleme a láncnak, ebben igazad van.
Egy sokkal jobb, mondjuk millás dac-al viszont sokkal jobb lesz a hangja.
Szóval nagyon nem mindegy, milyen az a futómű, és milyen az a dac, amiről beszélünk.
És akkor még az egyéni ízlés is beleszól, hogy kinek mi tetszik.
Van, akinek ez a 20 év körüli fakó hangú dac, ami pl. a 10SE-ben volt tetszik (én konkrétan szó szerint kidobtam belőle a kukába).
Szerintem, egy készülék tuningjára max. pár tízezer forintot szabad költeni,
attól már hatalmasat szokott javulni a hang, szerencsés esetben abba az irányba, ami a tulajnak tetszik.
Mert a tuningolás során változtatásokat végeznek, amitől megváltozik a hang, más lesz.
valakinek ez tetszik, valakinek meg nem, és állítja, hogy jobb volt a tuning előtti állapot.
Jártam már így.
Persze, amikor valaki egy 100 ezres készüléket megtuningoltat 10 ezerért, az ne várja ugyanazt a hangot, mintha több-százezret költene tuningra.
De ugyanez érvényes a dac vonalra is, a 30 ezres dac hangja a legtöbb esetben elmarad a félmillás dac hangjától.
Csak az a kérdés, mennyit ésszerű rákölteni.
@Vinkler:
Sokan ezért vásárolnak szerintem márkás cuccokat, mert azokat később könnyebb eladni, függetlenül attól, hogy milyen a hangjuk.
Hiába kapnának jobb hangot egy tuningolt cucctól.
..............
Nem tudom hányas vrds-ed van de nem a dac a megváltás egyik cd nek sem. Ha már futóműként is ócska akkor kötögethetsz rá bármilyen dacot.
A futómű karaktere sokkal meghatározóbb mint a dacé. .....
- SoundMania
- V.I.P.
DAC-olás
Nem túlzás, csak fanatizmus.
Tuningolni akkor érdemes, ha azt tervezed, hogy megtartod még mondjuk 10 évig.
Egy készülék, ami ér 100 -at,
megtuningolva sem ér 110- nél többet,
de legyen mondjuk 130, és akkor már kaptál érte egy 30 százalékos felárat.
Hiába költesz rá 300 ezret, vagy akár 3 milliót,
az akkor is egy VRDS CMK 4. futómű marad.
Abban az esetben, ha találsz valakit, aki hajlandó érte 300 ezret kifizetni, akkor ér annyit.
A Te esetedben február óta próbálkozol ennek az eladásával,
sőt, ha jól emlékszem, már előtte is árultad, csak az előző hirdetésed törölve lett.
Ez azt mutatja, hogy 1 év alatt
a 20 ezer fórumtagból, meg a ki tudja mennyi regisztráció nélkül csak olvasgató hobbitársból
egy sem volt hajlandó kifizetni érte ennyi pénzt.
Nem állítom, hogy nem ér annyit, csak ha el akarod adni, akkor úgy tűnik, baromi nehéz dió elkérni a tuning árát.
És szerintem nem azért, mert vidéken laksz.
"a tuning áráért vásárolható dackal nem lenne ilyen jó a hangja!"- ehhez még annyit, hogy nem lenne ilyen a hangja.
Más lenne a hangja, és kérdés, hogy kinek mi tetszik.
Vagy pont abba az irányba mentél el a tuning során, ami neki tetszik, vagy nem.
Szerencsés esetben, ha tetszik neki, akkor jó,
csak ha később meggondolja magát, és el akarja adni, akkor olyan helyzetbe kerül, mint amilyenben Te vagy éppen most.
Nekem mindegy mit teszel még hozzá! Nyogodtan gyártsanak csak ilyen elnéleteket az emberek a szobájukban internetet böngészve ahelyett hogy kilépnek a városuk határán meg nem azt kérik hogy vigyem el a holmimat sokszáz kilóméterre mert meghallgatnák. Persze mindenféle vételi szándék nélkül.
Te azt elmélkeded ki hogy mi van ha nem tetszik én meg azt mondom nem sokat tudsz az egészről és úgy látom nem is akarsz hanem inkább otthon gondolkodsz. Ezt persze most ne úgy értsd hogy pont te hanem a hasonló gondolkodásúak.
Nem tudom hányas vrds-ed van de nem a dac a megváltás egyik cd nek sem. Ha már futóműként is ócska akkor kötögethetsz rá bármilyen dacot.
A futómű karaktere sokkal meghatározóbb mint a dacé. Ha mégsem akkor hazudik a készülék!
Ettől még tetszhet a hangja , de csak ügyesen becsapott! Lehet hogy soha nem jössz rá. És amit nem tud az ember az nem fáj!
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8952
DAC-olás
Abban az esetben, ha találsz valakit, aki hajlandó érte 300 ezret kifizetni, akkor ér annyit.
sőt, ha jól emlékszem, már előtte is árultad, csak az előző hirdetésed törölve lett.
a 20 ezer fórumtagból, meg a ki tudja mennyi regisztráció nélkül csak olvasgató hobbitársból
Nem állítom, hogy nem ér annyit, csak ha el akarod adni, akkor úgy tűnik, baromi nehéz dió elkérni a tuning árát.
"a tuning áráért vásárolható dackal nem lenne ilyen jó a hangja!"- ehhez még annyit, hogy nem lenne ilyen a hangja.
csak ha később meggondolja magát, és el akarja adni, akkor olyan helyzetbe kerül, mint amilyenben Te vagy éppen most.
No igen és sok esetben a tuning után, a tuning előtti árért sem lehet eladni.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
DAC-olás
Azért ez nem ilyen egyszerű. Ki megy el vidékre meghallgatni bármit is?!
De ha nem hallod mit hoz ennyi pénzköltés egy ilyen készüléknek addig túlzásnak is fogod tartani. Én pl biztos vagyok abban, hogy a tuning áráért vásárolható dackal nem lenne ilyen jó a hangja! Plusz akkor még kellene digit kábel meg hálózati a dachoz is. Szóval ne kanyarodjuk már vissza Márkus Lászlóhoz.
DAC-olás
Még akkor is kérdéses, hogy a VRDS futómű Audio Note dac hang tetszik-e majd neki.
Mert, hogy milyen lesz a hangja, azt csak a tuning után tudja meg.
Nekem VRDS futóművem van, és más karakterű dac- ot hallgatok.
Nehéz ügy ez, meghallgatás nélkül szinte lehetetlen jól dönteni.
Alapvetően egyetértek.
Nem is ajánlgatnék ilyesmit, csak a konkrét készülék belvilágára rápillantva merült fel bennem:
Ennek a cd-játszónak a dac részéből egy - az AN dac sorozatát tekintve - egy kb. közép AN dacot lehetne faragni. Ez azt is jelenti, hogy 2016 lévén, egy normális USB bemenet is elhelyezhető ( pl. Xmos alapon ).
Így kapnánk egy AN szintű dacot, beépített - komoly futóműves - cd játszóval.
Viszont tényleg nem lehet felelőséggel ajánlani ilyesmit ( inkább csak egy kósza gondolat ), ez nem az ebay-ről vett hamis kondenzátorokkal való alkatrész-"tuning" kategória.
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 863
DAC-olás
Kedves Soundmania!
Köszönöm az invitálást, nem tudom mikor lesz rá lehetőségem hogy meghallgassam, mert az osztrák határnál lakom, de ha B.Pestre megyek megpróbálom útba ejteni a meghallgatást.
Az alább leírtakban szinte mindenkinek van rész igazsága, de ez attól is függ hogy kinek mi a célja, mennyi pénzt nem sajnál ráfordítani, mindent fontolóra kell venni aztán meglátjuk.
En valamivel kozelebb lakom hozzad ha gondolod nalam is kiprobalhatod a CD-et csak osszekoto kabelt kene szerezned a cd es dac kozott. Az en dac-om kb 150 e forintos arkategoria, probanak jo lesz.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- SoundMania
- V.I.P.
DAC-olás
Kedves Soundmania!
Köszönöm az invitálást, nem tudom mikor lesz rá lehetőségem hogy meghallgassam, mert az osztrák határnál lakom, de ha B.Pestre megyek megpróbálom útba ejteni a meghallgatást.
Az alább leírtakban szinte mindenkinek van rész igazsága, de ez attól is függ hogy kinek mi a célja, mennyi pénzt nem sajnál ráfordítani, mindent fontolóra kell venni aztán meglátjuk.
Ne Budapesten keress. Pont ezért írtam hogy ki megy el vidékre hallgatózni. Elég közel lakom a határhoz én is.
Ha valóban érdekel keress nyugodtan.
DAC-olás
Kedves Soundmania!
DAC-olás
Az a kérdés ilyenkor, hogy mennyi ideig akarja megtartani.
Ha sokáig, akkor igazad van.
Ha 1 -2 év múlva eladja, akkor jobb egy külső dac hozzá.
Ha meg összejön neki annyi, amennyiért tud venni egy jó külső dac-ot, akkor a "tuning árát" nem tudja eladni.
Nem biztos, hogy racionális döntés, rákölteni többszázezret tuningra egy olyan gépre, amiért tuning nélkül 120- 130 ezret lehet kapni, mert könnyen úgy járhat, mint Soundmánia forumtársunk, aki 300 körül árulja a tuningolt vrds-t, ami tuning nélkül 100 körül megy.
Alapvetően egyetértek.
Nem is ajánlgatnék ilyesmit, csak a konkrét készülék belvilágára rápillantva merült fel bennem:
Ennek a cd-játszónak a dac részéből egy - az AN dac sorozatát tekintve - egy kb. közép AN dacot lehetne faragni. Ez azt is jelenti, hogy 2016 lévén, egy normális USB bemenet is elhelyezhető ( pl. Xmos alapon ).
Így kapnánk egy AN szintű dacot, beépített - komoly futóműves - cd játszóval.
Viszont tényleg nem lehet felelőséggel ajánlani ilyesmit ( inkább csak egy kósza gondolat ), ez nem az ebay-ről vett hamis kondenzátorokkal való alkatrész-"tuning" kategória.
- SoundMania
- V.I.P.
DAC-olás
Nem vitatom biztos jó tud lenni egy-egy jól eltalált tuning, de úgy vagyok ezzel, hogy amennyit ráköltök, annak a töredékét kaphatom csak vissza ha eladom és ráadásul sokan nem szívesen vesznek ilyen komponenseket.
Ha sokáig megtartom akkor rendben van, de ebben a "zenehallgatásban" sűrűn berepül a bogár, az embert hajtja a kíváncsiság és tényleg jó sok dolgot meghallgatni, tapasztalni, ezt mindenki tudja.
Majd ha lesz egymilliód másik cd re, akkor tud csak leszállni a bogár. Addig csak körözni fog maximum. De az egymilliót hallva meg beledöglik szerintem. Tudom hihetetlen de akkor gyere el es pl hallgasd meg az enyémet. Nem kell megvenni , csak hallgasd meg és mondd meg őszintén mit hallottál. Egy srác már volt és kicsit elgondolkodott a tuning nélküli élet értelmetlenségén már.
Várlak!
- SoundMania
- V.I.P.
DAC-olás
Az a kérdés ilyenkor, hogy mennyi ideig akarja megtartani.
Ha sokáig, akkor igazad van.
Ha 1 -2 év múlva eladja, akkor jobb egy külső dac hozzá.
Ha meg összejön neki annyi, amennyiért tud venni egy jó külső dac-ot, akkor a "tuning árát" nem tudja eladni.
Nem biztos, hogy racionális döntés, rákölteni többszázezret tuningra egy olyan gépre, amiért tuning nélkül 120- 130 ezret lehet kapni, mert könnyen úgy járhat, mint Soundmánia forumtársunk, aki 300 körül árulja a tuningolt vrds-t, ami tuning nélkül 100 körül megy.
Azért ez nem ilyen egyszerű. Ki megy el vidékre meghallgatni bármit is?!
De ha nem hallod mit hoz ennyi pénzköltés egy ilyen készüléknek addig túlzásnak is fogod tartani. Én pl biztos vagyok abban, hogy a tuning áráért vásárolható dackal nem lenne ilyen jó a hangja! Plusz akkor még kellene digit kábel meg hálózati a dachoz is. Szóval ne kanyarodjuk már vissza Márkus Lászlóhoz.
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 668
DAC-olás
Azért kell Belgiumig menni, hogy meghallgathasd, mert itthon nem kapható...Na jó, lehet, hogy Pozsonyban is meg tudod hallgatni....
ahol a pozsonyi kereskedő arról szeretne meggyőzni, ennél jobbat nem kapsz
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
DAC-olás
Ezzel mindenkit meggyőztél.
Azért kell Belgiumig menni, hogy meghallgathasd, mert itthon nem kapható...Na jó, lehet, hogy Pozsonyban is meg tudod hallgatni....
Blogom
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10997
- Kapcsolat:
DAC-olás
... ezt egy belga minőségi HIFI kereskedő is visszaigazolta...
Ezzel mindenkit meggyőztél.
DAC-olás
Nem én találtam ki, maga a kérdező írta, hogy félmillió forintot nem szeretne kiadni DAC-ra. Amúgy igaz, hogy 300e Ft alatt nehéz nagy javulást elérni egy jófajta CD playernél, de azért 300 és 500e Ft között már vannak esélyek.
Én ezt javaslom. Hallottam, szenzációs részleteket kihoz a zenéből, ahogy arról korábban írtam, illetve hamarosan írni fogok, hogy hol azt nem árulhatom el, de kis kutatással ki lehet találni...
Úgy gondolom, és ezt egy belga minőségi HIFI kereskedő is visszaigazolta, hogy ennél a pénznél sokkal többet kell kiadni azért, hogy ennél jobb hangot élvezhess.
Blogom
DAC-olás
Nem vitatom biztos jó tud lenni egy-egy jól eltalált tuning, de úgy vagyok ezzel, hogy amennyit ráköltök, annak a töredékét kaphatom csak vissza ha eladom és ráadásul sokan nem szívesen vesznek ilyen komponenseket.
Ha sokáig megtartom akkor rendben van, de ebben a "zenehallgatásban" sűrűn berepül a bogár, az embert hajtja a kíváncsiság és tényleg jó sok dolgot meghallgatni, tapasztalni, ezt mindenki tudja.