Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DAC-olás
DAC-olás
Nem, nem hallottam, de nem is szeretném őszintén szólva. Már az első 3 videó is amit találtam erről, csak a hibákat mutatja be, ilyen gépet én nem szeretnék, köszönöm!
DAC-olás
Köszi ezeket láttam.Ennek alapján nyílván nem egy tökéletes cucc.Akkor mindegyik ilyen lehet?Ennyire megbízhatatlan?Te hallottad esetleg?
Zene:
Harbeth M30.2 40th - QUAD QMP - QUAD Artera Play - Cambridge Audio 851N - Puritan PSM 1512 - MZX LPS - Cisco Meraki - Quadraspire - Final Lab Daruma
Mozi:
Arendal 1723- Datasat LS 10- Simaudio Moon Aurora - Zidoo UHD 2000 - Oppo BDP- 103EU - Apple TV - Epson 7400
Harbeth M30.2 40th - QUAD QMP - QUAD Artera Play - Cambridge Audio 851N - Puritan PSM 1512 - MZX LPS - Cisco Meraki - Quadraspire - Final Lab Daruma
Mozi:
Arendal 1723- Datasat LS 10- Simaudio Moon Aurora - Zidoo UHD 2000 - Oppo BDP- 103EU - Apple TV - Epson 7400
DAC-olás
Van valakinek tapasztalata a Mytek Brooklyn DAC-ról?
Erről lenne szó.Paramétereit tekintve elég ígéretes.Szépeket írnak róla,de ennél jobban érdekelne valós felhasználói vélemény.
Előfok része mennyire életképes?
https://www.youtube.com/watch?v=oHyW2k9-_14
https://www.youtube.com/watch?v=fOU63MFXwPs
https://www.youtube.com/watch?v=3NF8rwSqGJ8
DAC-olás
Van valakinek tapasztalata a Mytek Brooklyn DAC-ról?
Erről lenne szó.Paramétereit tekintve elég ígéretes.Szépeket írnak róla,de ennél jobban érdekelne valós felhasználói vélemény.
Előfok része mennyire életképes?
Zene:
Mozi:
Mozi:
DAC-olás
Ok, hogy szólni fog a zene, de gondolom azért linkelt egy DAC-ot, hogy a gépből digitálisan menjen ki és a külön készülék végezze a DA átalakítást.
Mondjuk más kérdés, hogy Rotel RA06-hoz komolyabb szintű DAC-ot vennék.
Pl ha tudsz kérlek linkelj ebayről vagy aliexpress-ről
DAC-olás
Hivox Lupus
40-50 eFt körül szokott menni az apróban - szerintem annyiért kiváló hang.
Igen ez lett volna a javaslatom, sztem 40-ért már simán hozzá lehet jutni. Én is arra cseréltem a Zero-t és nagyon sokáig megvolt. Viszont ha nem elég a koax, hanem (használható) USB kell, akkor az drágább lesz és a 40-et már így is felső határként írta a kérdező. Ilyen ár körül USB-vel valamelyik Musiland-et javaslom, csak az elég ritkán bukkan fel az apróban.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
-
Vendég
DAC-olás
Hivox Lupus
Nem sokkal többért van már a dac4me, sokkal komolyabb táppal és hanggal, 3 bemenet, optikai, coax és usb igény szerint.
DAC-olás
Hivox Lupus
Előfordul akár olcsóbban is. A zero-tól sztem is jobb.
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY
DAC-olás
Amit rendszeresen használok laptop azon csak usb van, de az asztalin van SPDIF kimenet is...
Csak ugye a sztereó erősítő elé mi lenne az ideális eszköz? Meg az usb annyiból jobb, hogy az mindenen van.
De jó lenne, ha a DAC mindkettőt tudná, ezt nem tagadom (már csak az összehasonlítás végett is)
Hivox Lupus
MZX Audio PDU-F07 hálózati szűrő
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum
DAC-olás
A számítógépen van digit koax kimenet vagy csak USB?
Amit rendszeresen használok laptop azon csak usb van, de az asztalin van SPDIF kimenet is...
Csak ugye a sztereó erősítő elé mi lenne az ideális eszköz? Meg az usb annyiból jobb, hogy az mindenen van.
De jó lenne, ha a DAC mindkettőt tudná, ezt nem tagadom (már csak az összehasonlítás végett is)
DAC-olás
Ha egy-két példát mondanál azt nagyon megköszönném! Pont az a bajom, hogy nem ismerem a gyakorlatban az eszközök képességeit és nem szeretnék mindent végigpróbálni
A számítógépen van digit koax kimenet vagy csak USB?
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
DAC-olás
Ez nagyon erős túlzás. 100-ért sokkal jobb hangot lehet annál kapni, de használtan ~40-ért is.
Ha egy-két példát mondanál azt nagyon megköszönném! Pont az a bajom, hogy nem ismerem a gyakorlatban az eszközök képességeit és nem szeretnék mindent végigpróbálni
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 713
DAC-olás
4-5 évvel ezelőtt ez még igaz volt, de azóta brutális mennyiségű DAC jelent meg a piacon, köztük néhány egészen jól sikerült típus is, bár 100e Ft körül most sem egyszerű beletrafálni (iFI, CA, MF, M2T). A Zero DAC csak SPDIF bemeneten szerethető, tehát a PC-hez kell még egy USB/SPDIF transzport is, így meg már nem annyira olcsó a történet.
igazából nem nagyon követem a "piacot", csak mikor aktuálissá válik, persze érthető, minden fejlődik, változik és van ami szinte évente, kétévente...
felesleges volt leírnom a "százezres" hangot, félrevezető volt.
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
Pontosan így van. Kijavítottam egy hibás információt, hogy ne azt vegye alapul a döntésekor.
A kérdés az volt, hogy milyen DAC-ot ajánlotok ... ?
Te milyet ajánlasz, ami szerinted jobb ebben az árkategóriában?
DAC-olás
Pontosan így van. Kijavítottam egy hibás információt, hogy ne azt vegye alapul a döntésekor.
A kérdés az volt, hogy milyen DAC-ot ajánlotok ... ?
Te milyet ajánlasz, ami szerinted jobb ebben az árkategóriában?
Long Live Rock 'n' Roll !
DAC-olás
Ez egy igazán tartalmas hozzászólás, sokat segítettél vele a kérdezőnek
Ez nagyon erős túlzás. 100-ért sokkal jobb hangot lehet annál kapni, de használtan ~40-ért is.
DAC-olás
Long Live Rock 'n' Roll !
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11282
- Kapcsolat:
DAC-olás
annyit nyerhettél (nyernél) vele, hogyha koax-on keresztül (usb/spdif átalakítóval) használod ( olvastam erről több véleményt is, személyes üzenetben is írtak tapasztalatokat), kapsz egy (bár nem szeretem ezeket a megközelítéseket) "százezres" hangot.
4-5 évvel ezelőtt ez még igaz volt, de azóta brutális mennyiségű DAC jelent meg a piacon, köztük néhány egészen jól sikerült típus is, bár 100e Ft körül most sem egyszerű beletrafálni (iFI, CA, MF, M2T). A Zero DAC csak SPDIF bemeneten szerethető, tehát a PC-hez kell még egy USB/SPDIF transzport is, így meg már nem annyira olcsó a történet.
DAC-olás
hogyha koax-on keresztül (usb/spdif átalakítóval) használod ( olvastam erről több véleményt is, személyes üzenetben is írtak tapasztalatokat), kapsz egy (bár nem szeretem ezeket a megközelítéseket) "százezres" hangot.
DAC-olás
linkeltem volna egy zero dac 9-et, de közben látom elvitték. általában 30-35 körül mennek el.
annyit nyerhettél (nyernél) vele, hogyha koax-on keresztül (usb/spdif átalakítóval) használod ( olvastam erről több véleményt is, személyes üzenetben is írtak tapasztalatokat), kapsz egy (bár nem szeretem ezeket a megközelítéseket) "százezres" hangot.
nálam (egyelőre) ilyen zenél otthon, de nem pc (laptop) van rákötve, hanem cd lejátszó.
kezdő dac-nak kiváló lehet, fejhallgató része is rendben, plusz tuningolható.
Köszi szépen, ez már egy jó kiinduló alap, ezért kérdezek olyat aki már több mindent hallott, mert akkor ár/érték és jövőbeni fejlesztés esetén jobban járok egy Zero-val....
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 713
DAC-olás
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... reamer-ii/
linkeltem volna egy zero dac 9-et, de közben látom elvitték. általában 30-35 körül mennek el.
nálam (egyelőre) ilyen zenél otthon, de nem pc (laptop) van rákötve, hanem cd lejátszó.
kezdő dac-nak kiváló lehet, fejhallgató része is rendben, plusz tuningolható.
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
- study
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 47
DAC-olás
Sziasztok!
Milyen olcsó DAC-ot ajánlotok számítógép és egy NAD 316BEE közé, mely használtan 30-40e alatt van és legalább CD minőséget elérnék vele?
Vagy ez túl olcsó kategória ehhez? Esetleg valakinek eladó darab? Music Streamer II-ről vélemény esetleg vagy jobb nála?
Előre is köszi!
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... reamer-ii/
BODOR AUDIO HTPC ,M2TECH HIFACE EVO TWO UNIVERSAL D-TO-D CONVERTER, C.E.C.CD 3800 , Audio Analogue Crescendo, Focal-JMLab Chorius 726, Sennheiser HD600,HIVOX CUPROPENIS
,ALCES3,HIVOX HANGFALKÁBEL,HIVOX SZÉNSZÉLAS IC, XMOS U8 USB SPDIF
HTPC, KINGREX UD 384 , YAMAHA CDR-HD 1000 , Mission 731i
,ALCES3,HIVOX HANGFALKÁBEL,HIVOX SZÉNSZÉLAS IC, XMOS U8 USB SPDIF
HTPC, KINGREX UD 384 , YAMAHA CDR-HD 1000 , Mission 731i
DAC-olás
Sziasztok!
Milyen olcsó DAC-ot ajánlotok számítógép és egy NAD 316BEE közé, mely használtan 30-40e alatt van és legalább CD minőséget elérnék vele?
Vagy ez túl olcsó kategória ehhez? Esetleg valakinek eladó darab? Music Streamer II-ről vélemény esetleg vagy jobb nála?
Előre is köszi!
DAC-olás
Persze, hogy tudsz!
Veszel egy egyik oldalán 3,5-ös jack dugós, másik oldalán egy pár RCA kimenetes kábelt (svs 600 Ft), előbbit bedugod a számítógép hangkimenetére (hangkártya kimenet, általában zöld), a másikat a készülék bármelyik IN részébe (CD, TUNER, AUX, stb.) és mehet a zene!!!
Ok, hogy szólni fog a zene, de gondolom azért linkelt egy DAC-ot, hogy a gépből digitálisan menjen ki és a külön készülék végezze a DA átalakítást.
Mondjuk más kérdés, hogy Rotel RA06-hoz komolyabb szintű DAC-ot vennék.
- leoneottiz
- V.I.P.

- Értékelés: 643
DAC-olás
Persze, hogy tudsz!
Veszel egy egyik oldalán 3,5-ös jack dugós, másik oldalán egy pár RCA kimenetes kábelt (svs 600 Ft), előbbit bedugod a számítógép hangkimenetére (hangkártya kimenet, általában zöld), a másikat a készülék bármelyik IN részébe (CD, TUNER, AUX, stb.) és mehet a zene!!!
Osu no seishin!
DAC-olás
Sziasztok segítséget szeretnék kérni .
Munkahelyemen azon tűnődve mivel üssem el az időmet , felmerült a zenehalgatás . No addot egy számítógép , és van nekem egy rotel ra-06 os egy bw 602S3 Ezt néztem volna , kérdésem , ha ezt rákötöm a számitógépre akkor tudok zenét hallgatni az erősitőn keresztűl .
Köszönöm szépen a válaszokat