Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DAC-olás
- study
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 47
DAC-olás
Sziasztok!
Milyen olcsó DAC-ot ajánlotok számítógép és egy NAD 316BEE közé, mely használtan 30-40e alatt van és legalább CD minőséget elérnék vele?
Vagy ez túl olcsó kategória ehhez? Esetleg valakinek eladó darab? Music Streamer II-ről vélemény esetleg vagy jobb nála?
Előre is köszi!
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... reamer-ii/
BODOR AUDIO HTPC ,M2TECH HIFACE EVO TWO UNIVERSAL D-TO-D CONVERTER, C.E.C.CD 3800 , Audio Analogue Crescendo, Focal-JMLab Chorius 726, Sennheiser HD600,HIVOX CUPROPENIS
,ALCES3,HIVOX HANGFALKÁBEL,HIVOX SZÉNSZÉLAS IC, XMOS U8 USB SPDIF
HTPC, KINGREX UD 384 , YAMAHA CDR-HD 1000 , Mission 731i
,ALCES3,HIVOX HANGFALKÁBEL,HIVOX SZÉNSZÉLAS IC, XMOS U8 USB SPDIF
HTPC, KINGREX UD 384 , YAMAHA CDR-HD 1000 , Mission 731i
DAC-olás
Sziasztok!
Milyen olcsó DAC-ot ajánlotok számítógép és egy NAD 316BEE közé, mely használtan 30-40e alatt van és legalább CD minőséget elérnék vele?
Vagy ez túl olcsó kategória ehhez? Esetleg valakinek eladó darab? Music Streamer II-ről vélemény esetleg vagy jobb nála?
Előre is köszi!
DAC-olás
Persze, hogy tudsz!
Veszel egy egyik oldalán 3,5-ös jack dugós, másik oldalán egy pár RCA kimenetes kábelt (svs 600 Ft), előbbit bedugod a számítógép hangkimenetére (hangkártya kimenet, általában zöld), a másikat a készülék bármelyik IN részébe (CD, TUNER, AUX, stb.) és mehet a zene!!!
Ok, hogy szólni fog a zene, de gondolom azért linkelt egy DAC-ot, hogy a gépből digitálisan menjen ki és a külön készülék végezze a DA átalakítást.
Mondjuk más kérdés, hogy Rotel RA06-hoz komolyabb szintű DAC-ot vennék.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Persze, hogy tudsz!
Veszel egy egyik oldalán 3,5-ös jack dugós, másik oldalán egy pár RCA kimenetes kábelt (svs 600 Ft), előbbit bedugod a számítógép hangkimenetére (hangkártya kimenet, általában zöld), a másikat a készülék bármelyik IN részébe (CD, TUNER, AUX, stb.) és mehet a zene!!!
- leoneottiz
- V.I.P.

- Értékelés: 644
DAC-olás
Persze, hogy tudsz!
Osu no seishin!
DAC-olás
Sziasztok segítséget szeretnék kérni .
Munkahelyemen azon tűnődve mivel üssem el az időmet , felmerült a zenehalgatás . No addot egy számítógép , és van nekem egy rotel ra-06 os egy bw 602S3 Ezt néztem volna , kérdésem , ha ezt rákötöm a számitógépre akkor tudok zenét hallgatni az erősitőn keresztűl .
Köszönöm szépen a válaszokat
DAC-olás
Értem, akkor még azt kérdezném szerinted ez egy jó minőségű DAC?
http://www.ti.com/lit/ds/symlink/pcm1690.pdf
Ilyen van a Marantz SR6010-ben.
Jó az. Egyesek szerint még többet is ki lehetne belőle hozni, mint amit a készülékek kihasználnak belőle. Legalább lesz mit fejleszteni a következő években.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
DAC-olás
A zárójeles következtetésed helytelen, alapvetően nem (csak) a bitmélység határoza meg egy DA hangminőségét.Értem, akkor még azt kérdezném szerinted ez egy jó minőségű DAC?http://www.ti.com/lit/ds/symlink/pcm1690.pdf
Ilyen van a Marantz SR6010-ben.
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
DAC-olás
A zárójeles következtetésed helytelen, alapvetően nem (csak) a bitmélység határoza meg egy DA hangminőségét.
Egyetértek.
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY
DAC-olás
Kedves tőled.
Ne vedd komolyan, csak vicceltem!
Tabletről nem tudtam nevetős szmájlit rakni a végére.
Közben bejöttem a teraszról, szóval az előző hozzászólásomhoz ez hozzátartozik:
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11312
- Kapcsolat:
DAC-olás
Fapaci! Keresned kell egy rendes hangmérnököt, aki már masterelt valaha.
Ismersz ilyet? Ha nem, szólj, majd összehozlak néhánnyal.
Kedves tőled.
DAC-olás
Ebben az esetben ha jól gondolom kisebb részben a Marantz és a DAC-ja fogja meghatározni a hangminőségét (mivel a 24 bit-es DAC maximálisan elegendő a minőségi digitál-analóg visszakódoláshoz), nagyobbrészt a NAD M25 végerősítő lesz a meghatározó
A zárójeles következtetésed helytelen, alapvetően nem (csak) a bitmélység határoza meg egy DA hangminőségét.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
DAC-olás
Full analóg stúdiód van?
Nem, full digitális. Ezért nincs a lejátszókban DAC, csak a mixer kontroll kimenetén. Ez ugye 1 db D/A, ami mellett van kb. 80 A/D modul. No de ezen ne kapjunk össze!
DAC-olás
Gyorsan körülnéztem, de egyetlen ilyen lejátszót sem találtam itt.
Én sem látok DAC-ot sehol:
DAC-olás
Fapaci! Keresned kell egy rendes hangmérnököt, aki már masterelt valaha.
Ismersz ilyet? Ha nem, szólj, majd összehozlak néhánnyal.
DAC-olás
Full analóg stúdiód van?
DAC-olás
Szerinted a hangmérnök a digitális felvételeket hogyan hallgatja vissza a mastering során?
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
DAC-olás
fapaci: Stúdiókban is vannak lejátszók, azokban pedig DAC-ok.
DAC-olás
Inkább sajnálatos.
Ráadásul úgy ír a témáról, mintha a számítógép alapú zenehallgatás egyetlen módja lenne a számítógép/USB DAC páros, és a hálózati lejátszók nem is léteznének.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
DAC-olás
Köszönöm a válaszokat.
YvsMad:
Igen a mobiltelefonokból indult ki a cikk, de a leírtak már általánosságban a minta vételezésről, max. jel-zaj arányról, stb. szóltak, ami ilyen szempontból mindegy, hogy mobiltelefonról vagy AVR-ről van-e szó.
A belinkelt cikk azért érdekes számomra, mert a mostani Marantz SR6010-es erősítőmben 24bites 192kHz-es DAC van amit a jövőben csak előerősítőként fogok használni, mert utána kötök egy NAD M25-ös 7 csatornás végerősítőt.
Ebben az esetben ha jól gondolom kisebb részben a Marantz és a DAC-ja fogja meghatározni a hangminőségét (mivel a 24 bit-es DAC maximálisan elegendő a minőségi digitál-analóg visszakódoláshoz), nagyobbrészt a NAD M25 végerősítő lesz a meghatározó a hangminőség, dinamika terén (és nyilván a hangszórók de most nem ez a kérdés).
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
DAC-olás
nadtom:
A nagyobb DAC általában a komolyabb AVR-ekben van (még egy darabig), szóval a jobb AVR-rel nem csak DAC-ból veszel nagyobb felbontásút, hanem általában hangminőségből is jobbat kapsz.
De való igaz, hogy önmagában a bitek száma még nem jelent hangminőséget, de a fejlesztés a nagyobb felbontások irányába megy és nem a kisebb felbontásúakból próbálnak már harmincakárhanyadik éve újabb bőrt lehúzni.
A másik meg az, hogy a belinkelt cikk a mobiltelefonokról szól, ami azért nem egy kategória az AVR-ekkel.
fapaci:
Stúdiókban is vannak lejátszók, azokban pedig DAC-ok.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
DAC-olás
Sziasztok,
Érdekelne a véleményetek, hogy AVR-be van-e értelme a 32bites DAC-nak vagy telejesen megfelelő a 24bit 192kHz-es DAC. Egy cikket találtam erről ami szerint csak studióban, a felvételénél van értelme a nagyobb DAC-nak lejátszásnál bőven elég a 24 bit-es DAC.
Itt a cikk: http://www.androidauthority.com/why-you ... ac-667621/
Stúdiókban A/D-t használnak, nem D/A-t. A 32 bites anyagok nem mostanában fognak elterjedni, ha egyáltalán valaha is ez lesz a jellemző felbontás, szóval bőven elég a 24bit/192kHz.
Néhány évvel ezelőtt még azon ment az elmélkedés, hogy nincs is értelme 16bit/44kHz fölé menni felbontásban, mert úgysem halljuk meg a különbséget, aztán mégis...
DAC-olás
Sziasztok,
Érdekelne a véleményetek, hogy AVR-be van-e értelme a 32bites DAC-nak vagy telejesen megfelelő a 24bit 192kHz-es DAC. Egy cikket találtam erről ami szerint csak studióban, a felvételénél van értelme a nagyobb DAC-nak lejátszásnál bőven elég a 24 bit-es DAC.
Itt a cikk: http://www.androidauthority.com/why-you ... ac-667621/
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5312
DAC-olás
Elég sok a pongyolaság a cikkben, de a "trendi" stílus miatt biztos kajálják a népek...
Csak tudnám, mi a bánatos manónak kell népszerűsíteni a "bakelit" kifejezést, amikor nyilvánvalóan tudja, hogy nem bakelitből készítik a LP (long play) analóg lemezeket, hanem vinilből, pontosabban polivinil-klorid és polivinil-acetát kopolimerjéből. A 78-as fordulatú lemez sellakból készült, ami állati eredetű gyanta, a lakktetű váladéka.
Az acetát lemezben sincs acetát, hanem alu lemezen nitrocellulóz réteg.
Na de mindegy is, a metonímia burjánzik mindenütt a világon...
Különösen felületes a dac csipekről szóló értekezés, feltehetőleg azt gondolja a szerző, hogy ennyi elég a féltollú indiánoknak... amint az engedélyezett kommentekből is látszik...