Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 402

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: nadtom »

Ezt gyorsan felejtsd el.
Miért? Most 2 L és 2 R csatlakozó van a hangfalon ami páronként össze van kötve. Ha nem használom egyszerre a HM és sztereo erősítőt miért nem lehet két erősítíőt rákötni (az L és R csatlakozók természetesen maradnak összekötve). 
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1

yba_us
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 16

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: yba_us »

Üdv mindenkinek!
Musical Fidelity Trivista 300 erősítő tulajdonost keresek bárhol az országban. A távirányítóra lenne szükségem, Sajnos nekem nincs távirányítóm és egy tanítható távirányítóval pótolnam. Minden megoldás érdekel!
Természetesen fizetnek érte.
Tovább szép napot mindenkinek!
" Latom, meg mindig analogot hallgatsz. Ja, nem doltem be a digitalisnak, mert a klasszikusokon az sem tudott javitani"" :-)

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Dorian »

A hangszórón van két bemeneti csatlakozó, az egyikre a malacot a másikra a sztereo erősítőt kötném (egyszerre úgy sem megy).

Ezt gyorsan felejtsd el!
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég

Sztereó erősitők

Onkyo A-9050, erről jókat olvastam és árban is jó. Van ezzel kapcsolatosan valakinek tapasztalata?
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 782

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Nekem a Jamo zenehallgatásra nem jött be.
Sziasztok,

Jelenleg házimozi rendszerem (Marantz SR6010) van de nem tetszik a sztereo hangja a rendszernek (tudom ez nem meglepő :-))
NAS-on vannak flac és wav formátumú zenéim, illetve van egy Himedia Q10 pro médialejátszóm ehhez keresnék valamilyen megoldást normális zenehalgatásra. Arra gondoltam, hogy a Q10 pro optikai kábelen átküldené a zenét a NAS-ról pl. egy Cambridge Audio CXA60 erősítőre amire a két Jamo C407 meglévő hangfalamat kapcsolnám.
Szerintetek?
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

“Hülyékkel ne vitatkozz! Lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.”- Mark Twain.

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég

Sztereó erősitők

Ha jól hámozom ki, akkor te külön sztereó rendszert akarsz kiépíteni, a Marantz-t meg csak mozira használnád. A hangfalkábelt meg dugdosod ide-oda, vagy veszel egy jobbféle hangsugárzót is mellé? Akkor - ahogy Dorian is írta - egy jó sztereó erősítő, mellé egy külső DAC. (Nem fontos ám, hogy az erősítőben legyen a DAC, sőt!...)
Ha jól hámozom ki, akkor te külön sztereó rendszert akarsz kiépíteni, a Marantz-t meg csak mozira használnád. A hangfalkábelt meg dugdosod ide-oda, vagy veszel egy jobbféle hangsugárzót is mellé? Akkor - ahogy Dorian is írta - egy jó sztereó erősítő, mellé egy külső DAC. (Nem fontos ám, hogy az erősítőben legyen a DAC, sőt!...)Igen félig meddig külön rendszert építenék, azaz a médialejátszó és a hangszórót használnám a házimozi rendszerből. A hangszórón van két bemeneti csatlakozó, az egyikre a malacot a másikra a sztereo erősítőt kötném (egyszerre úgy sem megy).  
Szóval ha jól értem akkor egy sztereo erősítő és egy külső DAC a legjobb megoldás. Típus (erősítő DAC) tekintetében tudnátok segíteni?

rozoga62
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 95

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: rozoga62 »

Ezt nem pontosan értem, bocs ha értetlennek tűnök. A Malac egy integrált házimozi erősítő bár tudok hozzá további erősítőt is kötni, de egy sztereo erősítővel csak 2 csatornát tudok max. végerősíteni nekem pedig 5.2.2. rendszereben vannak/lesznek kötve rá a hangszórók.
A Q10 pro média lejátszóm a zenéket kezeli, ezt szeretném küldeni valami jó sztereo erősítőre. Úgy gondoltam (remélem jól) ha a NAS-ról digitálisan küldi a jelet a Q10 pro akkor csak a sztereo erősítő DAC-ján múlik a zene minősége és persze a hangfalon.  

Ha jól hámozom ki, akkor te külön sztereó rendszert akarsz kiépíteni, a Marantz-t meg csak mozira használnád. A hangfalkábelt meg dugdosod ide-oda, vagy veszel egy jobbféle hangsugárzót is mellé? Akkor - ahogy Dorian is írta - egy jó sztereó erősítő, mellé egy külső DAC. (Nem fontos ám, hogy az erősítőben legyen a DAC, sőt!...)

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: szamóca »

így valóban nem lesz,csak nehogy úgy felejtse az erősítőt utána a másik bajom amúgy az, hogy maxra tekerve a hangerőt elég sok erősítőnél lehet súgást halltani. 
És mégis mit súgnak neked?

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

Dorian
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

így valóban nem lesz,csak nehogy úgy felejtse az erősítőt utána a másik bajom amúgy az, hogy maxra tekerve a hangerőt elég sok erősítőnél lehet súgást halltani. 

Max kiheveri a szívrohamot Olyan zajos erősítőt meg nem kell venni ami sugdos, mert azt nem illik csinálni
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1685

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Nem lesz. Sztereón maxra (vagy ha az nagyon sok adott pontra) kell csavarni a hangerőt és így beméretni a mozierősítővel a rendszert. Innentől a mozierősítő távjával szabályozod az egész rendszer hangerejét mozinál.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

ez azért nem ennyire egyszerű így. preoutra sztereót kötve dupla hangerőszabályzás lesz.

Nem lesz. Sztereón maxra (vagy ha az nagyon sok adott pontra) kell csavarni a hangerőt és így beméretni a mozierősítővel a rendszert. Innentől a mozierősítő távjával szabályozod az egész rendszer hangerejét mozinál.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1685

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: -KP- »

A Malacon van pre-out kimenet többek közt a frontok részére. Ezt analóg IC-vel a sztereó erősítőre kötve a sztereó erősítő végzi a frontok erősítését, mindegy kiváltva a Malacban lévő végfokot. A sztereó erősítő egy másik analóg bemenetére pedig köthető egy külső DAC, amire a lejátszóból mehet a zene. A fenti összeállítást azért írtam, mert egy jól kiválasztott sztereó erősítő és külön DAC jobb hangú lesz, mint a kinézett egybe sztereó-DAC.

Amúgy a zene hangminőségét a forrás is befolyásolja, jelen esetben az lesz majd a gyenge láncszem, mivel a digitális jelek közt is van minőségi különbség és a médialejátszók nem jeleskednek ebben.

ez azért nem ennyire egyszerű így. preoutra sztereót kötve dupla hangerőszabályzás lesz.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Ezt nem pontosan értem, bocs ha értetlennek tűnök. A Malac egy integrált házimozi erősítő bár tudok hozzá további erősítőt is kötni, de egy sztereo erősítővel csak 2 csatornát tudok max. végerősíteni nekem pedig 5.2.2. rendszereben vannak/lesznek kötve rá a hangszórók.
A Q10 pro média lejátszóm a zenéket kezeli, ezt szeretném küldeni valami jó sztereo erősítőre. Úgy gondoltam (remélem jól) ha a NAS-ról digitálisan küldi a jelet a Q10 pro akkor csak a sztereo erősítő DAC-ján múlik a zene minősége és persze a hangfalon.  

A Malacon van pre-out kimenet többek közt a frontok részére. Ezt analóg IC-vel a sztereó erősítőre kötve a sztereó erősítő végzi a frontok erősítését, mindegy kiváltva a Malacban lévő végfokot. A sztereó erősítő egy másik analóg bemenetére pedig köthető egy külső DAC, amire a lejátszóból mehet a zene. A fenti összeállítást azért írtam, mert egy jól kiválasztott sztereó erősítő és külön DAC jobb hangú lesz, mint a kinézett egybe sztereó-DAC.

Amúgy a zene hangminőségét a forrás is befolyásolja, jelen esetben az lesz majd a gyenge láncszem, mivel a digitális jelek közt is van minőségi különbség és a médialejátszók nem jeleskednek ebben.

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég

Sztereó erősitők

Még akkor is jobban jár, ha vesz egy sztereó erősítőt (ami mozi végfokként is szolgál) és egy külső sztereó DAC-ot (amire a zenéket küldi) a CA árából.
Én pl. a Denon 4520 front végfokaként kötöttem az új Hivox / Amp4You erősítőt, ami a zenét egy Denon DA300-ról kapja.

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég

Sztereó erősitők

A Cambridge Audio CXA60 áráért egy komplett sztereó rendszert kapnál használtan, aminek az erősítője végfokként is üzemelhetne a Marantz mellett. Lehet, hogy jobban járnál...
Tudnál mondani valamilyen konkrét erősítő típust aminek szuper jó a DAC-ja? 
A "Malac" alkalmatlan zenehallgatásra. Most egy huszonx éves Technics SU 810-es erősítőt használok erre a célra még az is simán veri a malacot, pedig nem mai gyerek. Nem ragaszkodom a Cambridge Audio-hoz, valami olyan erősítőt keresek aminek nagyon jó a DAC-ja zenehallgatásra. 

Dorian
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Szerintem nem, a CXA60 beépített DAC-ja sokkal jobb, mint a Malacé.

Még akkor is jobban jár, ha vesz egy sztereó erősítőt (ami mozi végfokként is szolgál) és egy külső sztereó DAC-ot (amire a zenéket küldi) a CA árából.
Én pl. a Denon 4520 front végfokaként kötöttem az új Hivox / Amp4You erősítőt, ami a zenét egy Denon DA300-ról kapja.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3192
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: alto »

A Cambridge Audio CXA60 áráért egy komplett sztereó rendszert kapnál használtan, aminek az erősítője végfokként is üzemelhetne a Marantz mellett. Lehet, hogy jobban járnál...

Szerintem nem, a CXA60 beépített DAC-ja sokkal jobb, mint a Malacé.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

rozoga62
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 95

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: rozoga62 »

Sziasztok,

Jelenleg házimozi rendszerem (Marantz SR6010) van de nem tetszik a sztereo hangja a rendszernek (tudom ez nem meglepő :-))
NAS-on vannak flac és wav formátumú zenéim, illetve van egy Himedia Q10 pro médialejátszóm ehhez keresnék valamilyen megoldást normális zenehalgatásra. Arra gondoltam, hogy a Q10 pro optikai kábelen átküldené a zenét a NAS-ról pl. egy Cambridge Audio CXA60 erősítőre amire a két Jamo C407 meglévő hangfalamat kapcsolnám.
Szerintetek?

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég

Sztereó erősitők

Sziasztok,

Szerintetek?

svan
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 185

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: svan »

Végül a facsavar lett a megoldás, de még így is nehéz volt kihúzni a dugókat (máshogy nem ment volna). Köszönöm a tanácsot.

A menetes résznek semmi köze hozzá. Legkönnyebben facsavarral lehet kihúzni a műanyag dugókat. Max egy fél fordulat kézzel és utána könnyen kihúzhatók.
Sztereó: TMP Ant LE Dac | Jadis DA 60 | JMlab Utopia Mini
Sztereó 2: TMP Quantic F50 | Dynaudio Confidence C1

John
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 42

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: John »

Én egy körömvágó ollóval,aminek meg van görbítve a vège,azzal vettem ki az enyèmből a kis fekete gumi dugókat.A csatlakozó sèrtetlen maradt.

John
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 42

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: John »

Élesíts ki egy lejàrt bankkártyàt, és próbàlkozz azzal.

gyurmaember
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 101

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: gyurmaember »

Nem lyukas a dugó, ezért azt gyufával/kis facsavarral nem tudom kitekerni, mint ahogy azt az újabb erősítőkből kell. Valószínűleg ki kellene pattintani, de nem tudom, hogy sérülés nélkül miként lehetne. Az a vékony penge ami befér a résbe, sajnos a csatlakozón is nyomot hagy..

A képen látható piros elem nem tekerhető le teljesen (bár szerintem azzal sem lennék előrébb, mert a másik fele zárt, így onnan sem férnék a védőkupakhoz).

Élesíts ki egy lejàrt bankkártyàt, és próbàlkozz azzal.

svan
Fórumlakó
Fórumlakó

Sztereó erősitők

Valamiért következetesen fatiplire asszociáltam, amikor facsavarról volt szó    Újra elolvasva, világos a facsavaros módszer. (bár az a dugókat nem kíméli)

svan
Fórumlakó
Fórumlakó

Sztereó erősitők

A menetes résznek semmi köze hozzá. Legkönnyebben facsavarral lehet kihúzni a műanyag dugókat. Max egy fél fordulat kézzel és utána könnyen kihúzhatók.

Nem lyukas a dugó, ezért azt gyufával/kis facsavarral nem tudom kitekerni, mint ahogy azt az újabb erősítőkből kell. Valószínűleg ki kellene pattintani, de nem tudom, hogy sérülés nélkül miként lehetne. Az a vékony penge ami befér a résbe, sajnos a csatlakozón is nyomot hagy.. 

A képen látható piros elem nem tekerhető le teljesen (bár szerintem azzal sem lennék előrébb, mert a másik fele zárt, így onnan sem férnék a védőkupakhoz).

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”