Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Szerintem nem, a CXA60 beépített DAC-ja sokkal jobb, mint a Malacé.

Még akkor is jobban jár, ha vesz egy sztereó erősítőt (ami mozi végfokként is szolgál) és egy külső sztereó DAC-ot (amire a zenéket küldi) a CA árából.
Én pl. a Denon 4520 front végfokaként kötöttem az új Hivox / Amp4You erősítőt, ami a zenét egy Denon DA300-ról kapja.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3178
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: alto »

A Cambridge Audio CXA60 áráért egy komplett sztereó rendszert kapnál használtan, aminek az erősítője végfokként is üzemelhetne a Marantz mellett. Lehet, hogy jobban járnál...

Szerintem nem, a CXA60 beépített DAC-ja sokkal jobb, mint a Malacé.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

rozoga62
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 95

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: rozoga62 »

Sziasztok,

Jelenleg házimozi rendszerem (Marantz SR6010) van de nem tetszik a sztereo hangja a rendszernek (tudom ez nem meglepő :-))
NAS-on vannak flac és wav formátumú zenéim, illetve van egy Himedia Q10 pro médialejátszóm ehhez keresnék valamilyen megoldást normális zenehalgatásra. Arra gondoltam, hogy a Q10 pro optikai kábelen átküldené a zenét a NAS-ról pl. egy Cambridge Audio CXA60 erősítőre amire a két Jamo C407 meglévő hangfalamat kapcsolnám.
Szerintetek?

A Cambridge Audio CXA60 áráért egy komplett sztereó rendszert kapnál használtan, aminek az erősítője végfokként is üzemelhetne a Marantz mellett. Lehet, hogy jobban járnál...

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 402

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: nadtom »

Sziasztok,

Jelenleg házimozi rendszerem (Marantz SR6010) van de nem tetszik a sztereo hangja a rendszernek (tudom ez nem meglepő :-))
NAS-on vannak flac és wav formátumú zenéim, illetve van egy Himedia Q10 pro médialejátszóm ehhez keresnék valamilyen megoldást normális zenehalgatásra. Arra gondoltam, hogy a Q10 pro optikai kábelen átküldené a zenét a NAS-ról pl. egy Cambridge Audio CXA60 erősítőre amire a két Jamo C407 meglévő hangfalamat kapcsolnám.
Szerintetek?
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1

svan
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 185

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: svan »

Végül a facsavar lett a megoldás, de még így is nehéz volt kihúzni a dugókat (máshogy nem ment volna). Köszönöm a tanácsot.

A menetes résznek semmi köze hozzá. Legkönnyebben facsavarral lehet kihúzni a műanyag dugókat. Max egy fél fordulat kézzel és utána könnyen kihúzhatók.
Sztereó: TMP Ant LE Dac | Jadis DA 60 | JMlab Utopia Mini
Sztereó 2: TMP Quantic F50 | Dynaudio Confidence C1

John
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 42

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: John »

Én egy körömvágó ollóval,aminek meg van görbítve a vège,azzal vettem ki az enyèmből a kis fekete gumi dugókat.A csatlakozó sèrtetlen maradt.

John
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 42

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: John »

Élesíts ki egy lejàrt bankkártyàt, és próbàlkozz azzal.

gyurmaember
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 101

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: gyurmaember »

Nem lyukas a dugó, ezért azt gyufával/kis facsavarral nem tudom kitekerni, mint ahogy azt az újabb erősítőkből kell. Valószínűleg ki kellene pattintani, de nem tudom, hogy sérülés nélkül miként lehetne. Az a vékony penge ami befér a résbe, sajnos a csatlakozón is nyomot hagy..

A képen látható piros elem nem tekerhető le teljesen (bár szerintem azzal sem lennék előrébb, mert a másik fele zárt, így onnan sem férnék a védőkupakhoz).

Élesíts ki egy lejàrt bankkártyàt, és próbàlkozz azzal.

svan
Fórumlakó
Fórumlakó

Sztereó erősitők

Valamiért következetesen fatiplire asszociáltam, amikor facsavarról volt szó    Újra elolvasva, világos a facsavaros módszer. (bár az a dugókat nem kíméli)

svan
Fórumlakó
Fórumlakó

Sztereó erősitők

A menetes résznek semmi köze hozzá. Legkönnyebben facsavarral lehet kihúzni a műanyag dugókat. Max egy fél fordulat kézzel és utána könnyen kihúzhatók.

Nem lyukas a dugó, ezért azt gyufával/kis facsavarral nem tudom kitekerni, mint ahogy azt az újabb erősítőkből kell. Valószínűleg ki kellene pattintani, de nem tudom, hogy sérülés nélkül miként lehetne. Az a vékony penge ami befér a résbe, sajnos a csatlakozón is nyomot hagy.. 

A képen látható piros elem nem tekerhető le teljesen (bár szerintem azzal sem lennék előrébb, mert a másik fele zárt, így onnan sem férnék a védőkupakhoz).

kisdudi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 32

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: kisdudi »

Facsavarral ember,miért nem flexel?
A menetes részről letekeri a müanyag szórítót és simán kihúzható!
Anthem Avm 70 / Anthem Mca 525 gen.2 - Oppo Udp 203 CFW -Eversolo Dmp-A6 - Sony Cdp xa 30 Es - Martin Logan Motion 40 - 30 - FX
-Dynamo 1000

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Elég amatőr kérdés, de nem szeretném szétbarmolni az erősítőm hangfal csatlakozóit: 

Marantz PM-16 csatlakozóiról a kis műanyag elemet sehogy sem tudom leszedni, hogy banándugót fogadhassanak.. Hogyan lehetne ezt rongálás nélkül megtenni? Van valami trükk amire nem jöttem rá?

(a lenti képen mindkét állapot látszik)

TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

kisdudi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 32

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: kisdudi »

Szia!

Tekerd le a csatlakozót teljesen és akkor könnyebb kivenni !

Üdv! Feri
Elég amatőr kérdés, de nem szeretném szétbarmolni az erősítőm hangfal csatlakozóit: 

Marantz PM-16 csatlakozóiról a kis műanyag elemet sehogy sem tudom leszedni, hogy banándugót fogadhassanak.. Hogyan lehetne ezt rongálás nélkül megtenni? Van valami trükk amire nem jöttem rá?

Anthem Avm 70 / Anthem Mca 525 gen.2 - Oppo Udp 203 CFW -Eversolo Dmp-A6 - Sony Cdp xa 30 Es - Martin Logan Motion 40 - 30 - FX
-Dynamo 1000

svan
Fórumlakó
Fórumlakó

Sztereó erősitők

pazozo
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: pazozo »

Hát ebben az árkategóriában pl. a Pioneer N-P01 jobb vétel. Szerintem.
Szia!
Köszi a választ, lehet hogy jobb ebben az árban de én maradnék a Denon-nál. 
Amúgy találtam egy eladót 80 ezerért, garanciával újonnan. Annyiért szerintem nem sok, de kíváncsi lennék más véleményére is.
Én úgy gondolom, hogy ennek szebb hangja van zenénél, mint a DBP1611-nek....

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3178
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: alto »

Sziasztok!

Új vagyok még itt és érdeklődni szeretnék a Denon DNP720 típusú lejátszóról. Hogy vélekedtek róla? Milyen a hangja?

Amik vannak otthon:
 - Denon PMA510AE sztereó erősítő
 - Denon DBP1611 Bluray és média lejátszó
 - Denon DRM650S deck
 - Denon TU235 rádió tuner
Hangfal: Átalakított Orion HS500 (8 Ohm)

Ezt a Denon sztereó rendszert raktam össze. Most gondolkodom rajta hogy a tunert leváltanám a DNP720-ra, mivel ez FM rádiót és internet rádiót is tud + nem mellesleg pendriveról és DLNA hálózatról is tud zenét lejátszani. Igaz a DBP1611-es is tudja ezt de én ennek a hangját nagyon házimozisnak hallom, szerintem sok a mély. Filmnézésre tökéletes nagyon jól viszi az MKV fájlokat DLNA-n is. De kíváncsi lennék a véleményetekre, hogy ennek a DNP720-nak milyen a hangja, megéri-e az árát. Azért a 720-at szeretném és nem a 730-at mert ez megy a rendszerhez.

Köszönöm előre is a válaszokat!

Zoli

Hát ebben az árkategóriában pl. a Pioneer N-P01 jobb vétel. Szerintem.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

pazozo
Értékelés: 0

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: pazozo »

Sziasztok!

Új vagyok még itt és érdeklődni szeretnék a Denon DNP720 típusú lejátszóról. Hogy vélekedtek róla? Milyen a hangja?

Amik vannak otthon:
 - Denon PMA510AE sztereó erősítő
 - Denon DBP1611 Bluray és média lejátszó
 - Denon DRM650S deck
 - Denon TU235 rádió tuner
Hangfal: Átalakított Orion HS500 (8 Ohm)

Ezt a Denon sztereó rendszert raktam össze. Most gondolkodom rajta hogy a tunert leváltanám a DNP720-ra, mivel ez FM rádiót és internet rádiót is tud + nem mellesleg pendriveról és DLNA hálózatról is tud zenét lejátszani. Igaz a DBP1611-es is tudja ezt de én ennek a hangját nagyon házimozisnak hallom, szerintem sok a mély. Filmnézésre tökéletes nagyon jól viszi az MKV fájlokat DLNA-n is. De kíváncsi lennék a véleményetekre, hogy ennek a DNP720-nak milyen a hangja, megéri-e az árát. Azért a 720-at szeretném és nem a 730-at mert ez megy a rendszerhez.

Köszönöm előre is a válaszokat!

Zoli

istvan77
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 148

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: istvan77 »

Érdekes tapasztalatokkal lettem gazdagabb a tegnapi nap folyamán.Voltam egy srácnál ahol egy Artel Silver Bridge erősítő volt rendszerbe kötve.Mivel Kecskeméti vagyok különösen érdekelt a hangja pláne azok után mennyire lehúzták ezt annak idején.Hát nem is tudom.Lehet botfülű vagyok,de nekem a tesztekkel ellentétben nagyon is rendben volt a hangja.
hangfal: front: Quadral Tribun,Center:Clarus Titan,Surr:Cav audio ds30,sub:phonar as-100dvd lejátszó:Pioneer dv-668Házimozi:Amp:Cambridge Audio 351r multimédia:zappiti 4k projektor:Toshiba tdp s8 tv:Plasma ps42c430<p>

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Doky »

Sziasztok!

Még hizlalom a malacot az asztalon   de már nagyon fészkelődök, nézelődök...integrált erősítőt szeretnék venni és nagyon megtetszett a heed audio elixir.

Egy 35 watt, 8 ohm -os régi álló dobozos hangfalam van amit a jelenlegi technics erősítőm (38 wattos 8 ohmon ) tökéletesen meghajt, nagyon szeretem ezt a duót, de távirányítós, modern erősítőre cserélném, ám félek h erőben, mélyben elmarad egy ilyen fizikailag kisebb erősítő egy nagyobb cucctól.

Mi a véleményetek erről az elixir-ről?
Esetleg nincs valakinek ilyenje akivel lehetne hallgatózást megbeszélni?

Várom a tanácsokat!
Mindenképpen más világ a Heed (mondom ezt úgy hogy csak az Obelisk-el van tapasztalatom) és a Technics!Az hogy melyik a te világod... neked kell eldöntened!

Vásárlás előtt hallgasd meg (a gyàrtónál esetleg), akkor már legalább kapsz kis betekintést!

Ha a Technics harmincpárwattja elég, a Heed-é is elég lessz!

Ha teheted akkor vásárlás előtt hallgatózz!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

vidor2009
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 390

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: vidor2009 »

Ez szerinted mennyiből jönne ki?
Szia!
A VPI Scout lemezjátszó JMW9 karral használtan 1500-2000 EUR között szokott lenni.
üdv. Gyuri

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 705

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tollact »

Vegyél egy VPI Scout-ot,egy jó pickup-ot bele és dőlj hátra!
Gyuri
Ez szerinted mennyiből jönne ki?
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

vidor2009
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 390

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: vidor2009 »

Hát nagyon szépen köszönöm a biztató válaszokat, nagyon hajlok afelé h a fa alá beteszem decemberben ha addig még ezt azt eltudok adni.
Kérdés h kitől és hol lehet ezt megrendelni?!

Apropó, lemezjátszó...nekem egy technics sl-1900 -as van, tökéletesen megfelel...megfelelő?

Jólesen venni egy új lejátszót ami kiszolgál 30 évig is akár ha nyugton tudok lenni   és nem egy 40 éves tovább nyüstölni még 20-30 évet, csak a lemezjátszókból ma már rengeteg van, nem is a pénz a lényeg, de a szíjhajtástól tartok, annyi kacat van a piacon 100-200 között h már fáj, most akkor mit érdemes venni?
megmondom őszintén valahogy nem akarok beállni a sorba: pro-ject, planar stb., de lehet rosszul gondolom.

Vegyél egy VPI Scout-ot,egy jó pickup-ot bele és dőlj hátra!
Gyuri

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1685

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Hát nagyon szépen köszönöm a biztató válaszokat, nagyon hajlok afelé h a fa alá beteszem decemberben ha addig még ezt azt eltudok adni.

Akár a zsoltaudio.hu oldalról, de akár alto-tól is nyugodtan megveheted a bartimexaudio.hu oldalról.

franz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 20

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: franz »

Apropó, lemezjátszó...nekem egy technics sl-1900 -as van, tökéletesen megfelel...megfelelő?

Jólesen venni egy új lejátszót ami kiszolgál 30 évig is akár ha nyugton tudok lenni   és nem egy 40 éves tovább nyüstölni még 20-30 évet, csak a lemezjátszókból ma már rengeteg van, nem is a pénz a lényeg, de a szíjhajtástól tartok, annyi kacat van a piacon 100-200 között h már fáj, most akkor mit érdemes venni?
megmondom őszintén valahogy nem akarok beállni a sorba: pro-ject, planar stb., de lehet rosszul gondolom.

rozoga62
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 95

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: rozoga62 »

Ha megvan a Heed-re a pénzed, akkor vedd meg, a Technics erősítőt meg ajándékozd el az első arra járónak.
És ha ez megvan, cseréled a hangfalat, keresel egy jobb lejátszót, aztán elkezded cserélgetni a különböző kábeleket. Így szokott ez kezdődni, és így folytatódik. Hajrá!

Ha a "fizikailag kisebb erősítő" alatt a külső méretét érted, akkor nincs miért aggódnod. Én már csak tudom.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”