Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

bernatcsoki
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: bernatcsoki »

Üdv!

Klotz digitális IC-vel kapcsolatban volna kérdésem! Olvastam korábban, hogy van aki az MC5000-es mikrofonkábelt használja erre a célra. A szerelt kábelek között - merthogy jobban örülnék egy késznek - egy másik típust találtam (K75L0637). Mi a különbség a kettő között? Érdemes belevágni a szerelésbe és inkább az MC5000-et választani?

Alapvetően CD és DAC közé keresek kábelt az olcsó, ajánlottak közül.

józsibazsi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 143

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: józsibazsi »

Jó, hogy leírtad a körülményeid, mert így könnyebb volt ötletet adni. Sajnos csupa rideg dolgot használsz, amik pont ezt okozzák a magas hangokkal, és elcseszik rendesen a teret is. ha első lépésként beteszel a hallgatási pozíció és a a hangfalak közé egy legalább 2x3 méteres puhább, vastagabb szőnyeget már javulni fog a helyzet, és utána még mindig ráérsz a többivel variálni, ha marad benned még hiányérzet.
Tényleg köszönöm a válaszokat! A cuccom gyönyörűen szól, az utolsó simítások vannak hátra! leborulok.gif leborulok.gif

józsibazsi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kábelezzünk

Ez tényleg nem hangzik valami biztatóan. El kell döntened, hogy a saját fejed után mész, és mindig találsz valami "bűnöst", vagy hallgatsz a tapasztaltabb fórumtársakra. Lehet kábelt, állványt  cserélgetni, sokan megtesszük, megtettük már mi is, de ameddig az akusztikát nem teszed rendbe, addig ne számíts tartós megoldásra, csak tologatod a problémát. Szerencsére vannak jó akusztikai szakemberek is a fórumon, fapaci, fülelek pl. akik ki tudják mérni a szobád, konkrét megoldásokkal tudnak segíteni, és még a kábelezésre is nyújthatnak optimális megoldást, ha továbbra is megmaradna benned erre is az igény, de csak miután az alapokat rendbe tetted. Feltétlen nézz szét itt is: 
http://www.szonyegkiraly.hu/

Köszönöm az ötleteket. első rendszer, kezdő hifis. Megfogadom, és ezt itt befejezem.

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 704

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: tollact »

A nappali Fix, és teljesen át kellene bútoroznom, hogy a dobozok közelebb kerüljenek egymáshoz, ami most kb. 3,5 méter. A faltól sem tudom kb. 30 cm-nél kintebb húzni, mert akkor felbuknánk benne. Ezért nem látom értelmét hogy akusztikai méréseket végeztessek. A dobozaim pedig 30 éve készültek, biztos hogy azok sem állnak e szempontból a helyzet magaslatán. Jobbat venni pedig most nincs pénzem. A rendszerem egyéb tekintetben kimondottan igényes viszont a jenlegi IC-m noném. Lila és kész.

Korábban próbáltam egy középkategóriás kábelt, és igenis lényegesen javított a színpadon. Ezét most szeretnék egy kimondottan jó kábelt venni, mert most erre van pénzem és lehetőségem.
Szerintem te ezt már eldöntötted. Most tőlünk vársz megerősítést? Többen is leírták, hogy az akusztikai problémára nem nagyon lesz más megoldás, csak az akusztika kezelése. Vagy hallgatod tovább így ahogy van...
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

bodo
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: bodo »

Üdv.
5métert kellene megtoldanom egy USB kábelt az eszköz USB 2.0
Olyan kérdésem lenne,hogy jó az aktív USB 3.0 kábel is az USB 2.0 eszközökhöz vagy minden képpen USB 2.0 kábel kellene vennem?
Pontosan erről a kábelről lenne szó ilyen van a közeli üzletben http://www.delock.de/produkte/G_83089/merkmale.html
Van itthon még egy használaton kívüli USB 3.0 aktív Hub ha ehhez veszek egy sima passzív 5méteres USB kábelt akkor a Hub képes aktív kábelt varázsolni belőle?

hm

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10990
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Az egész helyiség metlakis szőnyeg nélkül.
Ez nem hangzik jól. Talán mégis lenne értelme kicsit foglalkozni azzal az akusztikával a kábelek, tüskék, állványok cserélgetése előtt/helyett.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6187

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Józsibazsi, érdemes figyelni a kollégák mondataira!

Próbáltad felül tüske nélkül?

Erre gondotam én is.Próbáld ki a szinte minden papírboltban pár száz ft-ért kapható BluTack-et is.Pár helyen okozott már meglepetést a tüskés alátámasztás után. (a doboz és az állvány felső lapja közé) 
https://www.barat.hu/gyurma/10348-Ragas ... 00000.html

"Az egész helyiség metlakis szőnyeg nélkül"

Szerintem ezen gondolkozzál el...

Igen ez sem elhanyagolható körülmény, egy kellően vastag szőnyeg a dobozok és a hallgatási pozíció között elhelyezve még sokkal többet is javíthat mint hinnéd.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

meridián
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 544

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: meridián »

Köszönöm a tanácsot! Arra jutottam, hogy az általam készített állvány csinálja a feszkót a magas tartományokban. A jelenlegi állvány 2 db. 10 mm vastag gránitlap, köztük 60 cm magas 6x6 cm.-s akác oszlop, alul felül 2 cm magas saválló tüskékkel. Az egész helyiség metlakis szőnyeg nélkül. Most új állvánnyal fogok próbálkozni, 2 cm-s mészkőlapok, köztük minél vastagabb acélcső oszlop homokkal töltve, a felső tüskék pedig szükség szerint kísérleti alapon.  A doboz 60 literes monitor, 33-45000 Hz. 89db. Ha valaki tudna rá jobb tippet nagyon szívesen venném...
"Az egész helyiség metlakis szőnyeg nélkül"

Szerintem ezen gondolkozzál el...
Amikor kivágod az utolsó fát,a folyóból kifogod az utolsó halat,
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.

TurboSteve
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 88

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: TurboSteve »

Ez így egy eléggé merev rendszernek tűnik .... 
Én megpróbálnám hogy két egyforma fa hokedlin , vagy széken hogy szólna . 

Ha valóban az állvány a ludas , akkor látogasd meg az állványos topicot , mert ez itt már off lesz !!!

józsibazsi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kábelezzünk

Még nem, mert erősen ráragasztottam őket, de lehet hogy tényleg segítene. Megpróbálom. Köszi.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1521

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

józsibazsi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kábelezzünk

Szerintem kezdj el rajzolgatni, leírni, milyen cuccról van szó, milyen a szoba. Az akusztika apró dolgokon is múlhat, a bázis- és a faltól mért távolság fontos tényezők, de nem merítik ki az összes változót. Azt sem tudjuk, álló vagy állványos hangsugárzókról van szó (mindkét esetben lehet akusztikailag hangolni állvánnyal, illetve tüskékkel, alátétekkel vagy hiányukkal). Apróságoknak tűnnek ezek, de hatásuk a hangra megint csak jól érzékelhető. Ha úgy döntesz, cseréled az IC-t, akkor is érdemes ezekkel eljátszani.
Köszönöm a tanácsot! Arra jutottam, hogy az általam készített állvány csinálja a feszkót a magas tartományokban. A jelenlegi állvány 2 db. 10 mm vastag gránitlap, köztük 60 cm magas 6x6 cm.-s akác oszlop, alul felül 2 cm magas saválló tüskékkel. Az egész helyiség metlakis szőnyeg nélkül. Most új állvánnyal fogok próbálkozni, 2 cm-s mészkőlapok, köztük minél vastagabb acélcső oszlop homokkal töltve, a felső tüskék pedig szükség szerint kísérleti alapon.  A doboz 60 literes monitor, 33-45000 Hz. 89db. Ha valaki tudna rá jobb tippet nagyon szívesen venném...

TurboSteve
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

Köszönöm a tippet , próbálgatom !

nebulo5
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 56

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: nebulo5 »

Helló ! 
Találtam itthon a fiókban két CEC feliratú ferrit gyűrűt . Használ valaki ilyet ??? Van valakinek tapasztalata a ferrit gyűrűkkel ? Melyik kábelen érdemes kipróbálni ?

Egy időszakban próbálkoztam vele, tesztelgettem a hatását. Nálam, digi coax-nál és analóg RCA-nál semmi észlelhető hatása nem volt. Táp kábeleknél lehetett "pozitív" irányú hatást észlelni. A gyári "tyúkbél" drótoknál (media player-AC Ryan és cd játszónál-Yamaha 39? hallhatóan tisztult a hang. (a vékonyka kábeleknél hurokszerűen fűztem a ferrit gyűrűbe a kábelt) Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen "közel" használod a ferrit gyűrűt! Media play-nál a készülék popsijától 18 - 20 cm-re volt észlelhető hatás, cd játszónál pedig 10 cm-en belül. Talán, a legjobb hatást, egy Excalibur (digit forráshoz készült) tápkábelnél értem el.
  Szerintem, készülék és madzag függő is a dolog. Mindenesetre, megéri kis időt rászánni, ha van hatása, az a részletezettségnél és dinamikánál nyilvánul meg.
Üdv: nebulo

TurboSteve
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

Helló ! 
Találtam itthon a fiókban két CEC feliratú ferrit gyűrűt . Használ valaki ilyet ??? Van valakinek tapasztalata a ferrit gyűrűkkel ? Melyik kábelen érdemes kipróbálni ?

bodo
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: bodo »

Üdv.
5métert kellene megtoldanom egy USB kábelt az eszköz USB 2.0
Olyan kérdésem lenne,hogy jó az aktív USB 3.0 kábel is az USB 2.0 eszközökhöz vagy minden képpen USB 2.0 kábel kellene vennem?
Pontosan erről a kábelről lenne szó ilyen van a közeli üzletben http://www.delock.de/produkte/G_83089/merkmale.html
Van itthon még egy használaton kívüli USB 3.0 aktív Hub ha ehhez veszek egy sima passzív 5méteres USB kábelt akkor a Hub képes aktív kábelt varázsolni belőle?

Jani61
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Jani61 »

Szia ! 
A rendszered többi komponensének ismerete nélkül nehéz lenne tanácsot adni . Első sorban a Te füled számít, hogy Neked mi tetszik . Kísérletezz ! Vegyél használt kábeleket , ha nem tetszik eladod , és nem bux rajta , és nem mellesleg valószínű , hogy bejáratott kábelekhez jutsz hozzá . (...én talán a Kimber PBJ-vel kezdeném , aztán jönnének a drágábbak )Türelem játék ! Egy-egy kábelnek néha napok, hetek kellenek hogy bejáratódjanak , beilleszkedjenek a rendszeredbe . 

Nagyon köszönöm a segítséged,rajta vagyok a projekten!

TurboSteve
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

Üdv mindenki!
Van adva egy Sony CDP-XA 50ES és össze szeretném kötni a Variable - mert van Fix(ed) és ez - ami állítható szűrőkkel (9)rendelkezik.
Van nem túl jó RCA. kábelem és az előerősítővel összeköttetésben Koax. kábellel is.
Az már biztos,hogy RCA jobban dolgozik,de  kérdésem az lenne,melyikkel?
Tudnátok segíteni,mit keressek hozzá?
...és van egy Sony CDP-XA 20ES...ha érdekel valakit.

Szia ! 
A rendszered többi komponensének ismerete nélkül nehéz lenne tanácsot adni . Első sorban a Te füled számít, hogy Neked mi tetszik . Kísérletezz ! Vegyél használt kábeleket , ha nem tetszik eladod , és nem bux rajta , és nem mellesleg valószínű , hogy bejáratott kábelekhez jutsz hozzá . (...én talán a Kimber PBJ-vel kezdeném , aztán jönnének a drágábbak )Türelem játék ! Egy-egy kábelnek néha napok, hetek kellenek hogy bejáratódjanak , beilleszkedjenek a rendszeredbe . 

Jani61
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Jani61 »

Üdv mindenki!
Van adva egy Sony CDP-XA 50ES és össze szeretném kötni a Variable - mert van Fix(ed) és ez - ami állítható szűrőkkel (9)rendelkezik.
Van nem túl jó RCA. kábelem és az előerősítővel összeköttetésben Koax. kábellel is.
Az már biztos,hogy RCA jobban dolgozik,de  kérdésem az lenne,melyikkel?
Tudnátok segíteni,mit keressek hozzá?
...és van egy Sony CDP-XA 20ES...ha érdekel valakit.

TurboSteve
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

A közelmúltban én is belebotlottam egy kábelbe , amit a DAC és az előerősítő közé raktam be , és kinyílt a tér ,  a FLAC- os felvételek érdessége is eltünt . Korábban alap szintű AQ madzagokat kóstolgattam , de ez a madzag messze felülmúlja őket (...tudom , ne is írjátok hogy nem nehéz az olcsó AQ-t überelni !)
Még ugyanennek az IC kábelnek a digit változatára lennék kíváncsi a CD és a DAC között . ... majd csak felbukkan .

gyt
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 237

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: gyt »

Az ic kábel cserével nem fog javulni a térhatás. Nem értem, ha az akusztikával van baj, miért ic kábellel akarsz rajta javítani ? Vannak páran itt a fórumon, akik szakszerű mérésekkel tanácsot tudnak adni az akusztikai problémák orvoslására.
Szia.

Picit vitatkoznék: korábban Siltech 4-24 összekötő, és VDH Revolution hangfal kábelt használtam, a tér rendben volt. Aztán túlságosan mély tónusúnak találta, így  ment a VDH, Nordost Red Dawn lett helyette. Minden jobb lett, de eltűnt a tér. Ment a Siltech is, lett helyette Red Dawn ic, és helyre állt a rend. Szóval bizonyos esetekben számíthat a kábel is (szinergia?).   gyt
Heed, Soulines, Power-R

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: audioline »

Szerintem kezdj el rajzolgatni, leírni, milyen cuccról van szó, milyen a szoba. Az akusztika apró dolgokon is múlhat, a bázis- és a faltól mért távolság fontos tényezők, de nem merítik ki az összes változót. Azt sem tudjuk, álló vagy állványos hangsugárzókról van szó (mindkét esetben lehet akusztikailag hangolni állvánnyal, illetve tüskékkel, alátétekkel vagy hiányukkal). Apróságoknak tűnnek ezek, de hatásuk a hangra megint csak jól érzékelhető. Ha úgy döntesz, cseréled az IC-t, akkor is érdemes ezekkel eljátszani.
+1
ill. igen, akusztika, elcsatolás, helyezgetés fontos szempontok..., de megfelelő kábelek is tudnak levegősebb, jobb teret eredményező hangot produkálni. Kérdés, hogy a rendszer van e azon a szinten, hogy képes megmutatni...
.

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A nappali Fix, és teljesen át kellene bútoroznom, hogy a dobozok közelebb kerüljenek egymáshoz, ami most kb. 3,5 méter. A faltól sem tudom kb. 30 cm-nél kintebb húzni, mert akkor felbuknánk benne. Ezért nem látom értelmét hogy akusztikai méréseket végeztessek. A dobozaim pedig 30 éve készültek, biztos hogy azok sem állnak e szempontból a helyzet magaslatán. Jobbat venni pedig most nincs pénzem. A rendszerem egyéb tekintetben kimondottan igényes viszont a jenlegi IC-m noném. Lila és kész.

Korábban próbáltam egy középkategóriás kábelt, és igenis lényegesen javított a színpadon. Ezét most szeretnék egy kimondottan jó kábelt venni, mert most erre van pénzem és lehetőségem.     

józsibazsi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kábelezzünk

Az ic kábel cserével nem fog javulni a térhatás. Nem értem, ha az akusztikával van baj, miért ic kábellel akarsz rajta javítani ? Vannak páran itt a fórumon, akik szakszerű mérésekkel tanácsot tudnak adni az akusztikai problémák orvoslására.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10990
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Nem értem, ha az akusztikával van baj, miért ic kábellel akarsz rajta javítani ? 
Sárkány ellen sárkányfű...

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”