Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
Lemezjátszó
Azért forog a skála, mert a hangszedők, különböző tömegűek, és így mindegyikhez külön kell "kitárázni" az ellensúlyt!
Ujjujj... Ez ennyire bonyolult?
Váci vagyok, és lehet hogy elfogadom felajánlásod.
Minden esetre az eddigi segítséget (is) hálásan köszönöm!
Ja, még elfelejtettem! Továbbá, be kell állítani az antiskatingot is...
Tesla HC 07 futómű, MW 2002 pick-up, Orister erősítő, RFT hangdobozok...
Lemezjátszó
Azért forog a skála, mert a hangszedők, különböző tömegűek, és így mindegyikhez külön kell "kitárázni" az ellensúlyt!
A rosszul beállított lemezjátszó, nem csak hogy rosszabbul szól, de károsíthatja a lemezt, és a hangszedőt is!
Lemezjátszó
Lemezjátszó
Az enyémen is külön forog a skála, sosem értettem, hogy miért jó ez
Majd jönnek a nálam jobban hozzáértők és elmondják a helyes módot, de én elmondom a saját módszerem: sasszem kíséretében ráengeded a tűt a lemezre és úgy ellensúlyozod, hogy az a pici része a tűszárnak ami a tűhegyet tartja az párhuzamos legyen a lemezzel.
Lemezjátszó
Nagy vinyl professzorok, bakelit barátok, szakértők!A segítségeteket szeretném kérni.
Ma vettem végre egy pickup-ot, csili vili Ortofon Super OM 10. (azért, mert "OM 5 nem jött és kb. másfél hónapig nem is fog" - Annex kft)
Ezt kellene beállítanom. Nos, itt megáll a tudományom.
A lejátszóm tűnyomás állítójánál ugyanis külön mozog a skála, és a nehezék, ami kicsit megnehezíti a beállítást. Ez ugye az én lejátszóm hibája? [Akai AP 100C ].
Illetve azt sem tudom pontosan hogy hová fogassam be a hangszedőt. A shell legelejére, közepére, végére?
A pickup leírásában az áll, hogy az 1.5 gr az ajánlott tűnyomás.
Szerezzek digitális mérleget és úgy mérjem be, vagy van jobb megoldás is?
(Tudom, nem műszerrel hallgatjuk a zenét, de azért nem akarom gallyra vágni az új szerzeményt sem, meg a lemezeket sem.)
Feltöltöttem néhány képet, hátha segít.
Sajnos Édesapám, és én sem vagyunk urai a helyzetnek.
Segítségeteket hálásan köszönöm!
A skála nem véletlenül mozog! Miután betetted a hangszedőt, addig tekered az ellensúlyt míg a kar egyensúlyba nem kerül, mint egy mérlegen. Ha ez sikerült, visszarakod a kart a bakjára, és a skálát s súlyon, /nem a súlyt!/ nullára állítod. miután ez megvan, a tárcsához nem nyúlva, az ellensúlyt tekerve, beállítod a szükséges tűerőt!
Itt viszont van még egy kis bibi, mert a hangszedő túlnyúlását is be kellene állítani! Ha pesti vagy, és van kocsid, kihozod, és rendesen beállítom az egészet!
Lemezjátszó
Az enyémen is külön forog a skála, sosem értettem, hogy miért jó ez
Majd jönnek a nálam jobban hozzáértők és elmondják a helyes módot, de én elmondom a saját módszerem: sasszem kíséretében ráengeded a tűt a lemezre és úgy ellensúlyozod, hogy az a pici része a tűszárnak ami a tűhegyet tartja az párhuzamos legyen a lemezzel.
Lemezjátszó
Nagy vinyl professzorok, bakelit barátok, szakértők!
A segítségeteket szeretném kérni.
Ma vettem végre egy pickup-ot, csili vili Ortofon Super OM 10. (azért, mert "OM 5 nem jött és kb. másfél hónapig nem is fog" - Annex kft)
Ezt kellene beállítanom. Nos, itt megáll a tudományom.
A lejátszóm tűnyomás állítójánál ugyanis külön mozog a skála, és a nehezék, ami kicsit megnehezíti a beállítást. Ez ugye az én lejátszóm hibája? [Akai AP 100C ].
Illetve azt sem tudom pontosan hogy hová fogassam be a hangszedőt. A shell legelejére, közepére, végére?
A pickup leírásában az áll, hogy az 1.5 gr az ajánlott tűnyomás.
Szerezzek digitális mérleget és úgy mérjem be, vagy van jobb megoldás is?
(Tudom, nem műszerrel hallgatjuk a zenét, de azért nem akarom gallyra vágni az új szerzeményt sem, meg a lemezeket sem.)
Feltöltöttem néhány képet, hátha segít.
Sajnos Édesapám, és én sem vagyunk urai a helyzetnek.
Segítségeteket hálásan köszönöm!
Lemezjátszó
Esetleg ajánlhatok még:Pro-Ject
HÁT IGEN, ITT MÁR VAN 3 ESZTÉTIKUS DARAB IS
Na örülök, hogy segithettem :-)
Lemezjátszó
Esetleg ajánlhatok még:Pro-Ject
HÁT IGEN, ITT MÁR VAN 3 ESZTÉTIKUS DARAB IS
Lemezjátszó
"Sajnálom hogy egy gagyi lejátszót néztünk ki azt hisszük nem érdemes lp-t vásárolni. Talán majd ha megöregszünk és illik majd hozzánk a jó ámbár csúnácska lp lejátszó. A baj csak az hogy akkor a párom fölöslegesen hajtotta a lemezeket : Azért nagyom köszönöm megértésed, nyugtatom magam azzal hogy a többi cucom is alkalmatlan lp halgatására"
Üdv. Valamit féreértesz. A Numark nem gagyi lemezjátszó, csak nem otthoni zenehallgatásra való. Gondolom érthető vagyok. Az a lemezjátszó azonkivül, hogy szép csicsás, sok olyan dolgot tud, amit otthon nem használsz. Ez kb olyan, mint DVD játszóval CD-t hallgatni. Lehet vele, de nem erre találták ki.
Azonban ha a külső számit, a hitec cuccok, és a sallang, akkor szerintem nagyon jól jársz a Numarkal, akkor nyugodt szivvel ajánlhatom neked. Ebben semmi guny nem volt, sokaknál ez elsődleges szempont, és megértem őket. Szóval akkor ennek megfelelően gondold át a lemezjátszóvásárlást.
Lemezjátszó
Azért nem kell ennyire dramatizálni a dolgokat
Ha neked tetszik a hangja akkor jó és pássz.
Én már évek óta nyúzom a Yamahámat ami szintén DD-s, de egy tűrhető fejjel megtámogatva kihúzza amíg nem lesz egy ProJect helyette.
Lemezjátszó
OK, megprobálom felvázolni a különbséget. A DD lemezjátszónál a motor a lemeztányér alatt van, ezért amikor a hangkar elindul befele a lemezen, egyre jobban összeszedi a motor mágneses jeleit.
Numark TTX1 Premium DJ lemezjátszó
-Kvarc vezérlés
Ezt azért nem jó, mivel lejátszás közben állandoan beleavatkozik a fordulatszámba, és ez nem jó. Diszkóban biztos előnyös, de itt hátrány
-Közvetlen meghajtás (DD)
Erről már irtam, sajna alkalmatlan otthoni zenehallgatásra igy. A jó szijhajtású lemezjátszó nem nyávog!
-Egyenes + S lemezjátszókar (bayonetzáras)
S-kart kimondottan utálom, az egyeneskar az elterjed mostanában, sokkal jobb, stabilabb, könnyebb. Ez a hangkar, ami ezen van egy vicc. A felénél van felfogatva, lehet, hogy hitech, de köze nincs a jó hangkarhoz.
-Emelhető lemezkartorony
Ez pozitivum
-Tűvilágító lámpa
Ez lehet hogy diszkóban jó, de felesleges sallang, soha nem használnám
-Gyors Start/Stop funkció
Ez megint felesleges
-Fordulatszám nullázó gomb
Ez megint felesleges
-Megcserélhető a fader és a gobsor
Ez megint felesleges
-Kék iluminátoros kijelző (pitch, RPM, BPM, ...)
Ez megint felesleges
- +/- 10, 20 és 50%-os sebesség szabályzás
Otthon +/- 6% bőven elegendő, de egyszer beállitod, utánna nem nyulsz hozzá, mert minek? Hallgatod, vagy tekergeted?
-33/45/78 fordulatszámváltó
A 78 az felesleges
-S/PDIF optikai és koax digitális kimenetek
Egy analóg lemezjátszóra miafrancnak kell digitális kimenet? Ezt nem is értem, csak nem digitalizálja azonnal? Akkor meg minek az LP?
-Beépített BPM számláló
Na az nagyon fontos lehet otthon. Orvosi szempontból nélkülözhetetlen.
Na röviden ennyi. A lényeg: merevvázas DD quarz lemezjátszó, gyenge hangkarral zenehallgatásra, és tele olyan sallanggal, amit soha nem fogsz használni. És sajnos igy látatlanba megmondom, hogy egy 505-506-os DUAL lenyomja. Ha drágábbat akarsz, akkor ajánlom a DUAL CS5000-et vagy akár egy Linn LP12-őt, most hirdettek a Hificity-n.
Köszönöm kimerítő válaszod.
Sajnálom hogy egy gagyi lejátszót néztünk ki azt hisszük nem érdemes lp-t vásárolni. Talán majd ha megöregszünk és illik majd hozzánk a jó ámbár csúnácska lp lejátszó. A baj csak az hogy akkor a párom fölöslegesen hajtotta a lemezeket : Azért nagyom köszönöm megértésed, nyugtatom magam azzal hogy a többi cucom is alkalmatlan lp halgatására
Lemezjátszó
OK, megprobálom felvázolni a különbséget. A DD lemezjátszónál a motor a lemeztányér alatt van, ezért amikor a hangkar elindul befele a lemezen, egyre jobban összeszedi a motor mágneses jeleit.
Numark TTX1 Premium DJ lemezjátszó
-Kvarc vezérlés
Ezt azért nem jó, mivel lejátszás közben állandoan beleavatkozik a fordulatszámba, és ez nem jó. Diszkóban biztos előnyös, de itt hátrány
-Közvetlen meghajtás (DD)
Erről már irtam, sajna alkalmatlan otthoni zenehallgatásra igy. A jó szijhajtású lemezjátszó nem nyávog!
-Egyenes + S lemezjátszókar (bayonetzáras)
S-kart kimondottan utálom, az egyeneskar az elterjed mostanában, sokkal jobb, stabilabb, könnyebb. Ez a hangkar, ami ezen van egy vicc. A felénél van felfogatva, lehet, hogy hitech, de köze nincs a jó hangkarhoz.
-Emelhető lemezkartorony
Ez pozitivum
-Tűvilágító lámpa
Ez lehet hogy diszkóban jó, de felesleges sallang, soha nem használnám
-Gyors Start/Stop funkció
Ez megint felesleges
-Fordulatszám nullázó gomb
Ez megint felesleges
-Megcserélhető a fader és a gobsor
Ez megint felesleges
-Kék iluminátoros kijelző (pitch, RPM, BPM, ...)
Ez megint felesleges
- +/- 10, 20 és 50%-os sebesség szabályzás
Otthon +/- 6% bőven elegendő, de egyszer beállitod, utánna nem nyulsz hozzá, mert minek? Hallgatod, vagy tekergeted?
-33/45/78 fordulatszámváltó
A 78 az felesleges
-S/PDIF optikai és koax digitális kimenetek
Egy analóg lemezjátszóra miafrancnak kell digitális kimenet? Ezt nem is értem, csak nem digitalizálja azonnal? Akkor meg minek az LP?
-Beépített BPM számláló
Na az nagyon fontos lehet otthon. Orvosi szempontból nélkülözhetetlen.
Na röviden ennyi. A lényeg: merevvázas DD quarz lemezjátszó, gyenge hangkarral zenehallgatásra, és tele olyan sallanggal, amit soha nem fogsz használni. És sajnos igy látatlanba megmondom, hogy egy 505-506-os DUAL lenyomja. Ha drágábbat akarsz, akkor ajánlom a DUAL CS5000-et vagy akár egy Linn LP12-őt, most hirdettek a Hificity-n.
Lemezjátszó
A Vaterán 25k-ért van egy DUAL CS506-1 saját ULM rögzítésű pick-up-pel....
Nemakarok hülyének tünni de valószínüleg az vagyok mert nemértem ezzel mit akarsz esetleg ki gunyolni?
Üdv
Én árulom a Vatera-n a Dual-t, és ez diszkozásra teljességgel alkalmatlan. Ez egy szijhajtású, függesztett vázas lemezjátszó, ami otthoni zenehallgatásra való, nem házibuliban screccselésre, és tönkretevésre. Szerintem házibuliban egyszerübb mindent átrakni MP3-ba, oszt annyi. Ez arra való, hogy otthon kultúrált körülmények között, örömmel LP-t hallgatsz rajta. De nem kötelező rajta klasszikusokat hallgatni :-)
Üdv
Gabor
Ha megtennéd hogy leírnád mi az amibenn rosszabb a numark ttx1 mint a tiéd Az mp3 rol annyit hogy sosem halgatnám, és a gépen sem pocsékolom a hejet.
Nemakarok hülyének tünni de valószínüleg az vagyok mert nemértem ezzel mit akarsz esetleg ki gunyolni?
Üdv
Én árulom a Vatera-n a Dual-t, és ez diszkozásra teljességgel alkalmatlan. Ez egy szijhajtású, függesztett vázas lemezjátszó, ami otthoni zenehallgatásra való, nem házibuliban screccselésre, és tönkretevésre. Szerintem házibuliban egyszerübb mindent átrakni MP3-ba, oszt annyi. Ez arra való, hogy otthon kultúrált körülmények között, örömmel LP-t hallgatsz rajta. De nem kötelező rajta klasszikusokat hallgatni :-)
Üdv
Gabor
Ha megtennéd hogy leírnád mi az amibenn rosszabb a numark ttx1 mint a tiéd Az mp3 rol annyit hogy sosem halgatnám, és a gépen sem pocsékolom a hejet.
Lemezjátszó
Üdv
Üdv
Gabor
Üdv
Üdv
Gabor
Lemezjátszó
A pickup problémám nem oldódott meg, agyalok hogy melyik pickupot vegyem meg.Most kaptam egy tippet, hogy a Sini kft boltjába (Wesselényi u. 17) nézzek el, mert ott van választék. Persze mire odaértem már bezártak...
Szóval azon morfondírozok, hogy az otthoni felhasználásra készülő, szíjjas, Akai 100 ap
lejátszómba Ortofon OM PRO S pickupot, vagy egy Ortofon OM 5-öt vegyek-e.
Mire van fejlesztve az egyik és a másik? Jobb a DJ?
Sok a kérdés, tudom...
A DJ erősebb tűszárral és felfüggesztéssel rendelkezik. Szerintem maradj az OM5-nél, vagy mégjobb a 320-as, 540-es
Üdv: DDL
Analóg:
Technics SL-151MKII/Dynavector Karat Rubi RS-23MKII/Ortofon MCA-76/maszek csöves RIAA Lp játszó
Digitális:
Blaupunt CP-2990 cd játszó
Pioneer N50A hálózati zene
Cayin MT-35 erősítő.
ProAc Response 2.5 hangdoboz.
Ortofon AC3800, Arzahel, Straight Wire Rhapsody-S, Kimber 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. maszek készülékállvány.
Lemezjátszó
A pickup problémám nem oldódott meg, agyalok hogy melyik pickupot vegyem meg.
Most kaptam egy tippet, hogy a Sini kft boltjába (Wesselényi u. 17) nézzek el, mert ott van választék. Persze mire odaértem már bezártak...
Szóval azon morfondírozok, hogy az otthoni felhasználásra készülő, szíjjas, Akai 100 ap
lejátszómba Ortofon OM PRO S pickupot, vagy egy Ortofon OM 5-öt vegyek-e.
Mire van fejlesztve az egyik és a másik? Jobb a DJ?
Sok a kérdés, tudom...
Lemezjátszó
DDL biztos nem akar kigúnyolni, de a hang szempontjából még az a dual is jobb valószínűleg, mint az a numark! A diszkózásnál más szempontok vannak mint az otthoni zenehallgatásnál, a hangzás minősége, csak másodlagos dolog. 140-ért már, bizony igen jó lemezjátszót lehet már kapni, de tudni kéne milyen zenét akarsz rajta hallgatni, és milyen cuccod van. Végül azt is látom, hogy bizonyos esztétikai megjelenés fontos számodra, és ezt is figyelembe kell venni.
Főleg funky és a dj service-ben kapható lemezeket, nem a szinfonikusok a cél. A házibulik sincsennek kizárva az életünkből. A cucc nem egy nagy durranás végfok: crown és kenwood falak:JBL tlx 150 és northridge e100 zeneforrás a számitó gépröl
Lemezjátszó
DDL biztos nem akar kigúnyolni, de a hang szempontjából még az a dual is jobb valószínűleg, mint az a numark! A diszkózásnál más szempontok vannak mint az otthoni zenehallgatásnál, a hangzás minősége, csak másodlagos dolog. 140-ért már, bizony igen jó lemezjátszót lehet már kapni, de tudni kéne milyen zenét akarsz rajta hallgatni, és milyen cuccod van. Végül azt is látom, hogy bizonyos esztétikai megjelenés fontos számodra, és ezt is figyelembe kell venni.
Főleg funky és a dj service-ben kapható lemezeket, nem a szinfonikusok a cél. A házibulik sincsennek kizárva az életünkből. A cucc nem egy nagy durranás végfok: crown és kenwood falak:JBL tlx 150 és northridge e100 zeneforrás a számitó gépröl
Lemezjátszó
Nem gúnyolódásnak szántam. Ezer bocs meg egy anyamedve. Csupán jelezni akartam, hogy olcsón (mondhatni ingyen) van jó lp. És ha vkinek nem fő műsorforrása akkor bűn drágábbat venni.
Analóg:
Technics SL-151MKII/Dynavector Karat Rubi RS-23MKII/Ortofon MCA-76/maszek csöves RIAA Lp játszó
Digitális:
Cayin MT-35 erősítő.
Ortofon AC3800, Arzahel, Straight Wire Rhapsody-S, Kimber 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. maszek készülékállvány.
Lemezjátszó
Lemezjátszó
Lemezjátszó
Sziasztok a NUMARK TTX 1 hez mit szóltok? Megmondom őszintén nagyon kevés vagyok az lp-hez, viszonta párom nagyon szeretne egyet. A lemezeket már vásárolja innen onnan, én meg úgy vagyok vele neki mindent.
Ez, ahogy nézem, diszkózásra való, nem otthoni zenehallgatásra. Mibe kerül?
Én 140e pénzért találtam persze újat. Otthoni zenehalgatásra nem jó? Egyépként a leírt adatait sem értem tehát semmit nem tudok az egéssz lp dologról. A páromnak ez a kütyü tetszik.
Analóg:
Digitális:
Cayin MT-35 erősítő.
Lemezjátszó
Sziasztok a NUMARK TTX 1 hez mit szóltok? Megmondom őszintén nagyon kevés vagyok az lp-hez, viszonta párom nagyon szeretne egyet. A lemezeket már vásárolja innen onnan, én meg úgy vagyok vele neki mindent.
Ez, ahogy nézem, diszkózásra való, nem otthoni zenehallgatásra. Mibe kerül?
Én 140e pénzért találtam persze újat. Otthoni zenehalgatásra nem jó? Egyépként a leírt adatait sem értem tehát semmit nem tudok az egéssz lp dologról. A páromnak ez a kütyü tetszik.