Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!
Kazettás deckek
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 3026
Kazettás deckek
A fejek jók - a fotók nem...
A teljesen elkopott fej így néz ki:
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
- gageszka
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 39
Kazettás deckek
Megpróbáltam fotózni, remélem jók lettek.
Cambridge Audio Azur 650BD, T+A Criterion T70, Sony KDL-40X2000, Dune HD Prime 3.0, Vincent SV-231, Technics RS-M45, Arcam AVP700
- maczko
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 5
Kazettás deckek
Ha elkopott a fej, szépen látszik egy "árok" amit a szalag csiszolt ki a használat során. Nem is ez az árok a legnagyobb gond, hanem ha kikoptatja a szalag a fejrést és az úgymond "kinyílik", elmennek a magas hangok, sose lesz jó többet. Fejcsere.
- gageszka
- Kezdő Fórumlakó

Kazettás deckek
Azt hiszem kell majd szereznem ismét egy m45 gépezetet.
Hiába a három fej a 253x esetében ,valahogy más képp szólt.
Talán csak egy alapos tisztítás kellene a 253x-nek ,meg lehet egy új gumi görgő is, bár nincs baja neki.
Most kapott új szíjakat és így végre tökéletesen tud már tekerni.
Fej kopottságát miből illetve hogyan lehet megállapítani?
Cambridge Audio Azur 650BD, T+A Criterion T70, Sony KDL-40X2000, Dune HD Prime 3.0, Vincent SV-231, Technics RS-M45, Arcam AVP700
Kazettás deckek
Ezüst színű volt.
Ócsára került, elvileg egy gyűjtőhöz...
Igen itt van nagy becsben tartva
- gageszka
- Kezdő Fórumlakó

Kazettás deckek
Olyan sok m45 van?
Én most éppen azon gondolkodom, hogy lecseréljem-e ami van, hogy ki próbáljak másik lejátszót is...
- maczko
- Lefelé a lejtőn

Kazettás deckek
Enyém is ezüst. Egy barna még beférne (de hova???).
- gageszka
- Kezdő Fórumlakó

Kazettás deckek
Ezüst színű volt.
Ócsára került, elvileg egy gyűjtőhöz...
- maczko
- Lefelé a lejtőn

Kazettás deckek
Kár az M45-ért, az egy nagyon kellemes magnó. Milyen színű volt?
------
Távirati stílusban:
Sony TC-K490 háromfejes, trágya állapotban megvásárolva. hússzor szétszedve, kis híján erdőbe kihajítva, nagy nehezen életre imádkozva, szekrénybe eltéve, nem fér sehova.
--
Unitra MDS 432 kíváncsiságból beszerezve, szutyokból kimosdatva, sebesség beállítva, meglepetések özöne közben (ALPS fej!!) aranyos, jól szól, rendszerbe beillesztve.
--
Orion SM250B kilenc év után feltámasztva, kis sírdogálás meghatottan, rendszerbe relikviaként elhelyezve, öröm büszkeség, bódottá.
(1984ben vásároltam, december 29-én a Váci utcai Ramovillban, utána több kalandon átesett, újra visszakerült, meghalt, feltámadt.)
--
Később képek.
- gageszka
- Kezdő Fórumlakó

Kazettás deckek
Sziasztok!
Kemény három nap alatt vegig olvastam azt a 280+ oldalt.
Nagyon tetszettek a fotók és a sok tanács és egyéb hasznos írások.
Én jelenleg, egy technics rs-m253x és egy kenwood kx-w4080 lejátszóval rendelkezem.
Volt régebben egy technics rs-m45 is de a piszkos anyagiak miatt meg kellett vãlnom tőle.
Valamint egy yamaha kx-670 is volt, azért nem fájt a szívem... Valahogy az m45 jobb volt.
Nem volt egyszerű felhajtani a 253x-et, borzalmas állapotban volt, főleg a burkolata, az eleje elég jónak mondható. Sajnos a fedlap nem tökéletes, apro horpadás van rajta, amit meg próbaltam eltüntetni, jobb lett, de még làtszik. A gyári festéket teljesen eltávolítottam, de nagyon csúnya volt, igyekeztem ugyan azzal a színnel lefújni, talán néhány árnyalattal tėr el.
Kazettás deckek
Ezt a gépet anno a HFM tesztelte egy nagy szalagos 6 fejes géppel együtt. Érdekes volt annakidején olvasni, mivel még csak nem is hallottam róla, hogy ilyesmi létezik. De azért nem szabad összekeverni a HI-Fi VHS magnóval. Ez inkább a DAT-ra hasonlít, csak VHS kazettával működik.
http://www.hifimagazin.hu/HFMCD/HFM/CIKKEK/HFM1312.HTM
Az ellenfél az RS-1700 volt.
Kazettás deckek
Erről írnál bővebben?
Nem vagyok szakértője a témának, hülyeséget meg nem szeretnék írni. A neten találtam róla 1-2 dolgot. A szerelő magyarázta annó, hogy itt (VHS-nél) munkapontot kell beállítani, majd ahhoz kell a fejeket(dobot) belőni és ez 99% ban nem oda esik ahová a régi fejek. Tehát ahogyan a mozgó szalag elhalad a pörgő fejdob előtt és az egyik fej átveszi a "melót" a másiktól, ez apont nem lesz azonos az előző fejekével és így egy berregő hangot fogsz hallani. Remélem nagyjából érthető voltam.
A fejek közötti átkapcsolást a sorkioltás idõtartamában, az ún. átlapolás alatt végzik el oly módon, hogy a megelõzõ videosáv végén levõ jel megegyezik a következõ videosáv elején levõ jellel. Az átlapolást azáltal biztosítják, hogy a szalagot a fejdobra rászorító, ún. vákuumsaru az egymástól 90°-ra levõ fejeknek egyenként 100°-os érintkezést biztosít a szalaggal úgy, hogy a videosáv elején és végén 5-5°-os az átlapolás. A fejdob és a vákuumsaru kölcsönös helyzete az 5.5. ábrán látható.
Kazettás deckek
Technics SV-P 100 VHS kazettával működő deck.
http://stereonomono.blogspot.hu/2014/08 ... -p100.html
Én sokáig a VHS videómat használtam deck-ként, Egy Panasonic NV-FS 88 SVHS-t csak akkor lett baj, mikor fejet kellett cserélni benne. Hallatszódott a fejátkapcsolási zaj. Viszont amíg jó volt, sokkal jobb volt a hangja bármilyen decktől. Még talán az akkoriban elég nyers CD hangtól is, mert valamelyest lágyított rajta.
Ezt a gépet anno a HFM tesztelte egy nagy szalagos 6 fejes géppel együtt. Érdekes volt annakidején olvasni, mivel még csak nem is hallottam róla, hogy ilyesmi létezik. De azért nem szabad összekeverni a HI-Fi VHS magnóval. Ez inkább a DAT-ra hasonlít, csak VHS kazettával működik.
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
Kazettás deckek
Erről írnál bővebben?
fejátkapcsolási zaj
Kazettás deckek
Én sokáig a VHS videómat használtam deck-ként, Egy Panasonic NV-FS 88 SVHS-t csak akkor lett baj, mikor fejet kellett cserélni benne. Hallatszódott a fejátkapcsolási zaj. Viszont amíg jó volt, sokkal jobb volt a hangja bármilyen decktől. Még talán az akkoriban elég nyers CD hangtól is, mert valamelyest lágyított rajta.
Ezt 1981-től gyártották. 14 bites.
http://elektronika.vatera.hu/hi_fi_aszt ... 26101.html
Ez a VHS magnórész kivételével hasonló tudású. Ehhez külön kell egy VHS magnót kötni.
Kazettás deckek
Kazettás deckek
Ma reggel lőttem pár műsorost a bolhán. Az egyik ez:
Eszetlenűl jó és jól is szól. Mike Oldfield, Vangelis, Sting, Phil Collins köztük krómosak is. Talán ha egyszer kétszer játszhatták le őket. Plusz jött egy Livigstone Taylor Cheskytől meg Pat Metheny ECM CD-n....de az másik topic. :-)
Érdemes korán kimenni.
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2158
Kazettás deckek
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Kazettás deckek
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Kazettás deckek
Köszönöm!
Esetleg, így látatlanban lehet valami támpont amin elindulhatok?
A burkolat megbontása esetén, szemrevételezéssel esetleg megállapítható hibajelenséget tapasztalhatsz, (vezetékszakadás, hidegforraszás, alkatrész durva hibája, égés, puffadás) de sejtem nem ilyen jellegű lesz a gond. Szkóppal végig kell követned a jelutat. Könnyebbség, hogy van hasonlítási alapod a másik működő oldallal.
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
- bernatcsoki
- Újonc fórumos

- Értékelés: 1
Kazettás deckek
Minden bizonnyal menthető. Lehet kontakthiba, vagy forrasztási hiba, esetleg alkatrészhiba is. Ezt így nem lehet megmondani, csak hibafeltárással.
Köszönöm!
Esetleg, így látatlanban lehet valami támpont amin elindulhatok?
Kazettás deckek
Üdv!
Segítséget (távdiagnosztikát) szeretnék kérni.
Tegnap óta a Nad 602-esem a jobb oldali sávot nem hajlandó lejátszani. Kazetta hallgatás közben jelentkezett, hogy meg-megszakadt a jobb oldali sáv - leállítottam - újra elindítottam - újra akadozott a sáv. Utána másik kazettával már nem akadozott, hanem nem játszotta a sávot. Azóta sem...
Menthető a dolog? Otthon, korlátozott hozzáértéssel javítható?
Előre is köszönöm!
Minden bizonnyal menthető. Lehet kontakthiba, vagy forrasztási hiba, esetleg alkatrészhiba is. Ezt így nem lehet megmondani, csak hibafeltárással.
Ne keverjük!
- VIKTOR-BARÁT
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 4
Kazettás deckek
Sziasztok!
Szegeden vagy annak közelében ki foglalkozik kazettás deckek hozzáértő javításával?
Üdv.
Vik
- bernatcsoki
- Újonc fórumos

- Értékelés: 1
Kazettás deckek
Üdv!
Segítséget (távdiagnosztikát) szeretnék kérni.
Tegnap óta a Nad 602-esem a jobb oldali sávot nem hajlandó lejátszani. Kazetta hallgatás közben jelentkezett, hogy meg-megszakadt a jobb oldali sáv - leállítottam - újra elindítottam - újra akadozott a sáv. Utána másik kazettával már nem akadozott, hanem nem játszotta a sávot. Azóta sem...
Menthető a dolog? Otthon, korlátozott hozzáértéssel javítható?
Előre is köszönöm!
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2158
Kazettás deckek
Helló! Új családtag lett:
Technics RS-M45
Szutyok állapotból kimosdatva, locsolócső-gumi idler kicserélve, háttérvilágítás kicserélve, szint beállítva, öröm-bódottá.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...