Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kazettás deckek
Kazettás deckek
Nem pazarlás, úgy sem tudtad volna megállni, hogy ne keresd a jobbat. Ez az igény fokozottan jelentkezik krómozott szalagra történt felvételnél, ott jobban elvárjuk a magasakat. Amint azt tudhatjuk az I. Nagy Decktörvény értelmében, miszerint minden utánállítást nem igénylő lejátszás csak abban a magnóban valósítható meg és ott hozza legjobb formáját, amiben a rögzítés is történt - és ez szerencsétlen módon értendő előnytelen, nem jól beállított, szélsőséges fejállásra is! -, így nem meglepő a csavarhúzó, mint állandó kellék. Ez mindig is így volt, csak nem fülelhettük ki (régi DIN szabványok) vagy nem tudtunk bármiféle azimuthról. Mivel nem tudtunk róla nem is tudtuk mit lehetne még kifülelni. Ha nem hallottunk jobbat, fel sem merültek további, felszámolnivaló kérdőjelek. Aki kitapasztalta élt vele, aki nem, az akár évekig megvolt a szerényebb magasakkal is.
Engem biztosan kínozna a tudat hallgatáskor, hogy lemaradok valamiről, csak mert az igazából nem is létező, egyetlen üdvös, mindenre jó, de igazából semmire sem, mert akkora univerzális középérték -fejállást követem. Valamekkora tűrést nyilván enged magának az ember, a kazettánkénti állítgatás tényleg túlzás, de lehet sémákat létrehozni, pl. egyenértéket állíthatunk fel a krómozott Sonyk kazettaházaira, a type I TDK-ékra és így tovább. Kazettatest és REC-azimuth. Egy kis időbe nekem is beletelt, míg végleg tudatosodott, hogy bizony nem a műsorosok lesznek ott az etalon. Keresi pedig az ember a biztos pontokat.
Magasak makacs eltűnéséhez-megjelenéséhez: volt nekem egy Marantzom, szerettem, jó volt, de az egyik orsóra vélhetően egyszer rátehénkedett valaki, amitől az kapott egy ferdületet. Ez jelent meg aztán a hangban. Minél inkább a kazetta végén járt a felvétel/lejátszás (minél nagyobb szalagtekercset gyűjtött magára), annál jobban. Ez sajnos pont a jobboldali orsó volt, így az odavissza-játszási képesség kapóra jött, hátraarcban kiegyenlítettebb volt a produkciá.
Ha belegondolsz hiába teszed várba a kazettákat, a másik/sokféle rögzítések miatt ugyanott vagy - nem is feltétlenül van kaki a rendszerben.
Régi, alsókategóriás vintage készülékeim maradtak: Sharp, Philips, Akai GX M-30, Technics RS-B565. Illyesmi.
No, de ami rossz, az rossz BRG magnón is, meg Dragonon is...
Eszem ágában sincs venni másik készüléket. Pláne nem azért, hogy gagyi műsoros kazettákkal bajlódjak... Egyszerűen bosszant, hogy nosztalgiáznék (néha) egy kicsit, és az első dolgomnak kell lenni, hogy a csavarhúzó után nyúljak.
Ezért próbálkoztam egy beállító szalaggal "gyárira" beállítani az azimuth-ot.
De a hozzászólásokbó látom, hogy csak pazaroltam az időmet.
Vannak olyan anyagok, amiből nem lehet várat építeni...
Kazettás deckek
A leglátványosabban talán a kijelzők plexijén, millió karc minden irányban...
A régi nehéz daraboknál még előfordult (pl. Marantz-nál), hogy vastag üveg mögött voltak a műszerek, kijelzők, ott könnyebb a helyzet.
- Aiwa
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 137
Kazettás deckek
Üdvözletem a Mestereknek,
talán másnak evidencia amit én most felvetek, de nem vagyok szakember, csak nagyon nagy nosztalgiával viseltetek a kazettás deckek iránt.
A már meglévő darabjaimat nem szeretném és nem is tartom lecsomagolva, elspájzolva, hanem szeretem ha ránézhetek, ha használhatom, de az ősellenség a porosodás sajnos jelen van egy lakásban.
A tisztántartáshoz kérnék néhány alapvetésnek tekinthető jó tanácsot, hogy mivel és hogyan?
Nem szeretném félévente szétbombázni a mechanikát.
Előre is köszönöm az útbaigazítást.
talán másnak evidencia amit én most felvetek, de nem vagyok szakember, csak nagyon nagy nosztalgiával viseltetek a kazettás deckek iránt.
A már meglévő darabjaimat nem szeretném és nem is tartom lecsomagolva, elspájzolva, hanem szeretem ha ránézhetek, ha használhatom, de az ősellenség a porosodás sajnos jelen van egy lakásban.
A tisztántartáshoz kérnék néhány alapvetésnek tekinthető jó tanácsot, hogy mivel és hogyan?
Sajnos a por ős ellenség !
Nem tudsz védekezni ellene, ha nem használod a készüléket akkor folpack fóliával bebugyolálod és úgy gyönyörködsz bennük.
Ha használod akkor mindenképp valami üvegajtós hifi állványba tedd, ami megvédi a portól, bár a por alattomos, és a legkisebb résen támad, és akár a lépések, a mozgás is felkeveri és mindenhová beférkőzik.
A legrosszabb az egészben, hogy tele van ásványi szemcsékkel és ha végigtörlöd a készüléket már karcolja is szét !!! Tehát inkább lefújni róla, vagy finom szőrű púderecsettel leseperni, de semmiképp törölni, mert az kíméletlenül karcol !!
Egy ország ahol a gagyi az érték!
Ezen mindig jót derülök mikor belépve ránézek:
Kezdő Fórumlakó
Ezen mindig jót derülök mikor belépve ránézek:
Kezdő Fórumlakó
Kazettás deckek
Kazettás deckek
...végül is ez is kazettás
https://www.youtube.com/watch?v=nBNTAmLRmUg#t=522
Erről a VHS jutott eszembe... Érdekes masina
Kazettás deckek
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
fül-, és fejhallgató blog
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6183
Kazettás deckek
Szép estét!
JVC CD-1770
Herstal Lego! Jó munkát!
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- szabo_pitty
- V.I.P.
- Értékelés: 93
Kazettás deckek
Rojka, herstal, köszönöm az infót!
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Kazettás deckek
Mi az a sendust fej? Több magnón is láttam, de gőzöm sincs, mi lehet.
http://en.wikipedia.org/wiki/Sendust
Durván kétszer olyan kemények, mint a hard permalloy fejek (hard permalloy 240-300, sendust 480-590 kg/mm2 vickers (hardness) keménységű.
A permalloy kb 1000-1500 üzemórát bír, hard permalloynál olvastam 10-30000 üzemórát (átlagos magnókban szerintem 10-12000), normál kazettákkal. A sendust fejek a JVC gyári adatai alapján 40000 órát bírnak. A ferrit és amorf fejek még tartóssabbak lehetnek, de hogy ezek az adatok mennyire pontosak, azt nem tudom.
Kazettás deckek
Hello!
http://en.wikipedia.org/wiki/Sendust
- szabo_pitty
- V.I.P.
Kazettás deckek
Vajon a sendust fejek meddig bírják?
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Kazettás deckek
Luxman K-03 Cassette Deck
http://www.ebay.de/itm/Luxman-K-03-Cass ... 19fe8e2937
Vajon a sendust fejek meddig bírják?
Kazettás deckek
Sony-TC-K909-ES
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
- szabo_pitty
- V.I.P.
Kazettás deckek
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2103
Kazettás deckek
Ha már a borotvánál tartunk ez is annyi jópofa: Kijelzője pengeéles
Ráadásúl gyári állapotú....
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”