Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
Pc alapú audio lejátszás
Keresek rendszer szintű equalizert.
Pc alapú audio lejátszás
Köszönöm mégegyszer a segítséget.
Az elirasert elnézést az Ipademen nem tudom kikapcsolni a szovegkiegeszitest.
Sikerült a laptopot a Dackal összehoznom szépen szól....
Minden rendben.
Mindenkinek jó zenehallgatást kívánok.
Pc alapú audio lejátszás
Én nem olvastam a belinkelt leírást, ha átfedés van a mondandóm és a leírtak között, elnézést kérek érte.
Kedves Straw!
Alapfeltétel, hogy a PC-d felismerje a DAC-od, ha szükséges, telepítsd a DAC driverét.
Amennyiben nem telepítettél fel Asio drivert, és nem telepítetted a Wasapi drivert, akkor a windows hangbeállításainál kell kiválasztanod a alapértelmezett eszköznek a DAC-ot. Siekeres telepítés esetén megjelenik a válaszható eszközök listájában. Ha van Asio, vagy Wasapi, akkor elég a foobar kimeneti moduljában beállítanod. A telepítésük ajánlott! Ennek leírásába itt nem bonyolódnék, de ha kéred leírom, meg küldök képet is.
Üdv.:
Petrikó István
Kedves Istvàn!
Köszönöm a segítő hozzàszólàsodat és elnézést, hogy csak most vàlaszolok rà.
Holnap kipróbàlom amit mondtàl.
Egyébként DAC-mák egy Pioneer N50-es médialejàtszót hasznàlnék.
Pc alapú audio lejátszás
Hú ezt nem tudtam, hogy van egy friss driver. Ki is próbálom, köszi shany.
hat most vagy en vagyok bena vagy ez nem friss. Ugyan 2014es drivernek irjak, de miutan felraktam, ugyanaz a 2010es driver volt telepitve mint elotte. 2014es max az oldalnak a frissitesi datuma.
Pc alapú audio lejátszás
Szia,
Nekem egy emu 0202 van. A driver ugyanaz. A zaj, ahogy fapaci is írta valószínűleg földelési probléma. Ha esetleg van a környezetedben védő földelés nélküli hálózati csatlakozó, akkor próbáld ki azon, hogy zúg-e. (régi panelházak előnyben ).
Az akadozáshoz annyit, hogy nekem az AMD-s procis laptopomat nem szerette az emu. Azzal állandóan pattogott. Intelessel nem volt gondom.
Még annyi, ugye tudod, hogy a legutolsó drivere az eszköznek 2011-es és béta? Ezek a cuccok xp-hez készültek. A win7 megjelenés miatt adták ki az új drivert, de béta maradt. Nekem többször kékhalált okozott win7-en, ezért a dacot beraktam a szekrénybe. Majd esetleg egy régi laptopon kezdek vele valamit.
Alakul a dolog. Ugy nez ki az akku toltonek volt baja mert egy masikat radugtam es semmi zaj nem volt. Nagyon orulok hogy ilyen konnyen megoldodott a problema. A projector atzugast meg nem teszteltem de remelem hogy az is a rossz toltonek tudhato be
Pc alapú audio lejátszás
Koszonom. Ezt mar olvastam korabban. Sajnos ez alapjan nem tudom beallitani, hogy az usb-n menjen ki a hang.
Én nem olvastam a belinkelt leírást, ha átfedés van a mondandóm és a leírtak között, elnézést kérek érte.
Kedves Straw!
Alapfeltétel, hogy a PC-d felismerje a DAC-od, ha szükséges, telepítsd a DAC driverét.
Amennyiben nem telepítettél fel Asio drivert, és nem telepítetted a Wasapi drivert, akkor a windows hangbeállításainál kell kiválasztanod a alapértelmezett eszköznek a DAC-ot. Siekeres telepítés esetén megjelenik a válaszható eszközök listájában. Ha van Asio, vagy Wasapi, akkor elég a foobar kimeneti moduljában beállítanod. A telepítésük ajánlott! Ennek leírásába itt nem bonyolódnék, de ha kéred leírom, meg küldök képet is.
Üdv.:
Petrikó István
- study
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 47
Pc alapú audio lejátszás
Koszonom. Ezt mar olvastam korabban. Sajnos ez alapjan nem tudom beallitani, hogy az usb-n menjen ki a hang.
Pedig ez működik.Több esetben kipróbáltam és használom.Olvasd el erről Fapaci blogját is.Próbáld ki a -PlayPcmWin-t is.
BODOR AUDIO HTPC ,M2TECH HIFACE EVO TWO UNIVERSAL D-TO-D CONVERTER, C.E.C.CD 3800 , Audio Analogue Crescendo, Focal-JMLab Chorius 726, Sennheiser HD600,HIVOX CUPROPENIS
,ALCES3,HIVOX HANGFALKÁBEL,HIVOX SZÉNSZÉLAS IC, XMOS U8 USB SPDIF
HTPC, KINGREX UD 384 , YAMAHA CDR-HD 1000 , Mission 731i
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2169
Pc alapú audio lejátszás
Milyen DAC?
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Pc alapú audio lejátszás
http://www.audioland.hu/cikk/tippek-tru ... itasa.html
Talán ez segít....
Pc alapú audio lejátszás
Amikor kivágod az utolsó fát,a folyóból kifogod az utolsó halat,
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.
Pc alapú audio lejátszás
Tudna valaki segiteni, hogyan tudnek laptoprol usb-n foobarral zenet lejatszani?
Pc alapú audio lejátszás
Leírásod alapján a zaj eredetét én a földeléseknél keresném. Az optikai kábel megoldás lehet, de vásárlás előtt kérj kölcsön valakitől egyet!
A lejátszás akadozását okozhatja rossz beállítás, vagy gyenge gép. Próbáld a lejátszó szoftver prioritását emelni, így előnyhöz jut a többi alkalmazással szemben, bár a zenehallgatás melletti netezés mindenképpen rongálja a hangminőséget.
Kozben utana olvastam. Lehet hogy foldhurkot csinaltam es azert van. Ugye ha akkurol megy akkor nincs foldhurok. Ez az egesz nekem eleg kinai sajnos elektronika nem az erossegem azert majd tesztelgetem. optikai kabelt amugy is vennek tehat az nem gond ha javit rajta ha nem mindenkeppen rajta van a beszerzesi listan.
Pc alapú audio lejátszás
http://www.emu.com/index.php/component/ ... betadriver
Date: 07 December 2014
Minimum System Requirements:
Microsoft® Windows® XP SP2, Windows® XP x64 Edition, Microsoft® Windows Vista, Windows® Windows Vista x64, Microsoft® Windows 7, Microsoft® Windows 7 x64.
E-MU® 0202 USB, E-MU® 0404 USB, E-MU® Tracker Pre audio interface.
Hú ezt nem tudtam, hogy van egy friss driver. Ki is próbálom, köszi shany.
Pc alapú audio lejátszás
Szia,
Nekem egy emu 0202 van. A driver ugyanaz. A zaj, ahogy fapaci is írta valószínűleg földelési probléma. Ha esetleg van a környezetedben védő földelés nélküli hálózati csatlakozó, akkor próbáld ki azon, hogy zúg-e. (régi panelházak előnyben ).
Az akadozáshoz annyit, hogy nekem az AMD-s procis laptopomat nem szerette az emu. Azzal állandóan pattogott. Intelessel nem volt gondom.
Még annyi, ugye tudod, hogy a legutolsó drivere az eszköznek 2011-es és béta? Ezek a cuccok xp-hez készültek. A win7 megjelenés miatt adták ki az új drivert, de béta maradt. Nekem többször kékhalált okozott win7-en, ezért a dacot beraktam a szekrénybe. Majd esetleg egy régi laptopon kezdek vele valamit.
http://www.emu.com/index.php/component/ ... betadriver
Date: 07 December 2014
Minimum System Requirements:
Microsoft® Windows® XP SP2, Windows® XP x64 Edition, Microsoft® Windows Vista, Windows® Windows Vista x64, Microsoft® Windows 7, Microsoft® Windows 7 x64.
E-MU® 0202 USB, E-MU® 0404 USB, E-MU® Tracker Pre audio interface.
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok
Sikerult szert tennem egy emu 0404 kulso hangkartyara. A rendszer ugy mukodik hogy a laptop usb-n keresztul csatlakozik a hangkartyara, es onnan egyelore a mikrofon kimeneten keresztul az erositobe. A problamam a zajokkal van. Az egyik forras a tap amit ha radugok a laptopra tolteni azonnal lehet hallani egy alapzajt. Ilyen alapzajt akkor is hallok amikor a laptopra rakotom a kivetitot. Gondolom ilyenkor a kivetito ventillatora zavar be. Direkt azert vettem kulso hangkartyat hogy az effele zajok ki legyenek szurve mert azt olvastam hogy ez jo igy. HA optikai kabellel kotnem ossze az erositot az segitene? Van meg egy gondom hogy ha netezek vagy barmit csinalok a gepen akkor a hang meg meg akad kesik pattog stb erre milyen megoldast lehet talalni?
elore is koszi a segitsegeteket
Szia,
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11455
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok
Sikerult szert tennem egy emu 0404 kulso hangkartyara. A rendszer ugy mukodik hogy a laptop usb-n keresztul csatlakozik a hangkartyara, es onnan egyelore a mikrofon kimeneten keresztul az erositobe. A problamam a zajokkal van. Az egyik forras a tap amit ha radugok a laptopra tolteni azonnal lehet hallani egy alapzajt. Ilyen alapzajt akkor is hallok amikor a laptopra rakotom a kivetitot. Gondolom ilyenkor a kivetito ventillatora zavar be. Direkt azert vettem kulso hangkartyat hogy az effele zajok ki legyenek szurve mert azt olvastam hogy ez jo igy. HA optikai kabellel kotnem ossze az erositot az segitene? Van meg egy gondom hogy ha netezek vagy barmit csinalok a gepen akkor a hang meg meg akad kesik pattog stb erre milyen megoldast lehet talalni?
Leírásod alapján a zaj eredetét én a földeléseknél keresném. Az optikai kábel megoldás lehet, de vásárlás előtt kérj kölcsön valakitől egyet!
A lejátszás akadozását okozhatja rossz beállítás, vagy gyenge gép. Próbáld a lejátszó szoftver prioritását emelni, így előnyhöz jut a többi alkalmazással szemben, bár a zenehallgatás melletti netezés mindenképpen rongálja a hangminőséget.
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok
Pc alapú audio lejátszás
Köszönöm
Hétvégén megnézem
- kakaox
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 389
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni
Letölthető zenei anygok közül nagyon sok DTS vagy DTS HD anyag van amit szeretnék át konvertáni 2.0 Flac formátumba
Érdekes modon valahogy benne is van a 2.0 hang sáv de sajnos az én lejátszóm nem játsza le (meg miután csak 2db fülem van ezért elegendő lenen a 2.0 is)
Tudnátok ajánlani valami progit erre a célra?
Természetesen számítógépen meg tudom hallgatni Foobar 2000 de annak a minőségét inkább hanyagolnám
Segítségeteket előre is köszönöm Gábor
Szia!
Én a dBpoweramp-al szoktam megoldani a konvertálásokat. Van benne kötegelt feldolgozás is, ami arra jó hogy behúzol egy egész könyvtárat,
beállítod a kívánt értékeket és végigmegy rajta. ...csak legyen elég tárhelyed :-)
Remélem tudtam segíteni?!
Eleje: Passzív hűtésű HTPC (Sotm LAN, USB, központi Clock, Switch)+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Bricasti M1 DAC
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp Vége:Sonus Faber Guarneri Memento Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian Szoba:Panel
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp Vége:Sonus Faber Guarneri Memento Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian Szoba:Panel
Pc alapú audio lejátszás
Bocs roszul fogalmaztam a Foobarral semmi gondom a PC a ludas a minőségben.
Meg aztán nem is ott van ahhol zenét szoktam hallgatni
Jelenleg Fiio X1 re cseréltem le mindent és egy pár aktív hangfalra (azt szevasz)
- study
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 47
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Letölthető zenei anygok közül nagyon sok DTS vagy DTS HD anyag van amit szeretnék át konvertáni 2.0 Flac formátumba
Érdekes modon valahogy benne is van a 2.0 hang sáv de sajnos az én lejátszóm nem játsza le (meg miután csak 2db fülem van ezért elegendő lenen a 2.0 is)
Természetesen számítógépen meg tudom hallgatni Foobar 2000 de annak a minőségét inkább hanyagolnám
Állítsd be.Sok leírás van keress rá.Pl Fapaci Foobar beállítás .Audioland stb.
BODOR AUDIO HTPC ,M2TECH HIFACE EVO TWO UNIVERSAL D-TO-D CONVERTER, C.E.C.CD 3800 , Audio Analogue Crescendo, Focal-JMLab Chorius 726, Sennheiser HD600,HIVOX CUPROPENIS
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 964
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Hello, pedig epp a Foobar 2000 amin nalam jol szol es ezzel tudom kikonvertalni a 2.0-at, probald ki vele.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Pc alapú audio lejátszás
Épp hétvégén próbálgattam a raspberry pi2-met. Nem rendeltem hifiberryt. Beledugtam a hiface usb dac-omat és működött egyből. Sajnos openelec alatt elég gyenge minőséget produkált. Azután rátaláltam én is erre a volumio-ra. Na ezzel baromi jó. Úgy szól, mint win-en a saját asio-s driverével. Megy az asszinkron átvitel 384/24-et is tud elvileg. Sajnos itt is elmondható, hogy nem mindegy milyen progit használsz zenéhez. A kodi alatt nagyon nem tetszett.
Most két sd kártyám van a pi mellett. Az egyiken az openelec filmnézéshez, a másikon a volumio zenéhez. Csak lan-on samba-n keresztül hallgatok zenét, illetve nézek filmeket, usb vinyó nincs a pi-be dugva.
Nagyon tetszik a volumio-ban, hogy bármilyen okos eszközzel lehet irányítani, amin van wifi és webböngésző (telefon, tablet). Egyszerű a program, mint a faék. A hiface usb dac működéséhez meg kellett emelnem a raspi usb áramát 1.2 A-re. Alapon nem ment. Jól kihajtja a kimenetén a Sennheiser HD700-at is. Állítólag megy többféle dac-al is, a raspyfi.com-on lehet nézelődni.
Most van egy jól variálható hálózati lejátszóm jó hangminőséggel és még a régi képcsöves sony tévémhez is tudom csatlakoztatni.
- hukkle
- Törzsvendég

- Értékelés: 385
Pc alapú audio lejátszás
Hello Mickey! Van esetleg további tapasztalatod a Raspberry Pi 2 kapcsán azóta? Állítólag Volumio is elérhető már rá: https://volumio.org/volumio-raspberry-pi-2/
Én most vettem egy pi 2-őt szórakozni. Egyelőre az openelec-el és a linux-al ismerkedem. Kiegészítőnek egy hifiberry digi+ szándékozom venni, amit majd a dac-omhoz csatlakoztatok. A pi2 sima analóg kimenete rosszabb mint a pc-m alaplapi audio kijárata, úgyhogy kell valami hangkártya. HTPC-nek fogom most használni, esetleg egy torrent progit is ráteszek.