Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
- szabolcsmolnar
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 9
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Kérdésem lenne!
Mégpedig mi a véleményetek erről: http://www.arwill.hu/portal/Budapest_/E ... 52950.html
Érdemes bele rakni erősítőbe?
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6405
Sztereó erősitők
Jól mondja alto fórumtárs.Egy impedancia illesztett fejhallgató erősítő mindenképpen jobb.A bekötése szerintem ugyanaz mint egy stereo erősítőnél - van egy vonalszintű bemenete, arra rákötöd a forrást, bedugod a fülest aztán hajrá!
Szerintem itt találsz némi további infot:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... at%C3%B3k/
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Segítsetek kicsit kedves fórumtársak. Miért van szükség fejhallgató-erősítőre, ha az erősítőnknek amúgy is van fejhallgató kimenete? Jobb hangot fogunk kapni a kicsike erősítővel? gondolom, de tényleg így van?
És hogy kötöm össze ezeket a ketyeréket? Mivel mit?
Köszi
Tényleg. Általában az integrált erősítőkbe épített fejhallgató fokozat egy egyszerű egychipes megoldás. Hangminőségük nem elég ahhoz, hogy kihozza egy jó minőségű fejhallgató valódi tudását, és a magasabb impedanciás fejhallgatókat (p. Beyer T1, 600 ohm) nem is képesek megfelelően meghajtani.
Sztereó erősitők
Segítsetek kicsit kedves fórumtársak. Miért van szükség fejhallgató-erősítőre, ha az erősítőnknek amúgy is van fejhallgató kimenete? Jobb hangot fogunk kapni a kicsike erősítővel? gondolom, de tényleg így van?
Köszi
Tényleg. Általában az integrált erősítőkbe épített fejhallgató fokozat egy egyszerű egychipes megoldás. Hangminőségük nem elég ahhoz, hogy kihozza egy jó minőségű fejhallgató valódi tudását, és a magasabb impedanciás fejhallgatókat (p. Beyer T1, 600 ohm) nem is képesek megfelelően meghajtani.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Sztereó erősitők
Köszi
Sztereó erősitők
Köszönöm a válaszod, elhiszem, hogy jók, de a jelenlegi keretbe nem fér bele egyik sem.
Akkor maradj a mostaninál, amíg nem gyűlik össze a rávaló....
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
- nagy.matyika
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
Sztereó erősitők
Hagyd már ezeket a vackokat . Itt van három erősítő, amiket most hirdetnek , mindhárom klasszisokkal jobb az általad felsoroltaknál. Dunaudio/Hivox Evergreen A31 45.000 Ft , NAD 2100 40.000 Ft, ez egy végfok de van rajta hangerőszabályozás is, egy passzív előfokot nem sokból tart összeütni hozzá, és ha mindenáron japán gyártású, akkor Pioneer A400x 55.0000 Ft. Most vettem észre, van egy CREEK 4240 is hasonló árban.
Köszönöm a válaszod, elhiszem, hogy jók, de a jelenlegi keretbe nem fér bele egyik sem.
Sztereó erősitők
Van még pár lehetséges versenyző:
- Előző V300 nagytestvérei: V500, V500 MKII
- illetve szó lehet még egy ONKYO A9510-ről is.
Ezek már jelentenének valamiféle előrelépést?
Hagyd már ezeket a vackokat . Itt van három erősítő, amiket most hirdetnek , mindhárom klasszisokkal jobb az általad felsoroltaknál. Dunaudio/Hivox Evergreen A31 45.000 Ft , NAD 2100 40.000 Ft, ez egy végfok de van rajta hangerőszabályozás is, egy passzív előfokot nem sokból tart összeütni hozzá, és ha mindenáron japán gyártású, akkor Pioneer A400x 55.0000 Ft. Most vettem észre, van egy CREEK 4240 is hasonló árban.
Sztereó erősitők
Az Onkyo kistesóját használtam, biztosan jobb a Vidinél (az is volt, van)...
A Technics-eket nem ismerem...
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Sztereó erősitők
A szoba 16nm-es, teljesen vegyes zenèket hallgatok (mikor milyen kedvem van). Am meghallgatni errefelè nem sok mindent tudok sajnos. A faltól mmennyire húzzam el?
Úgy gondolom hogy 16 nm-en igen csak tombolnia kellene!
Szerintem az ideális elhelyezés a faltól 30-50 cm-re lenne!
Bocsánat, elírtam, helyesen Pioneer A 702r ( http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... er-a-702r/ )!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- nagy.matyika

Sztereó erősitők
Ez a Technics nem szól jobb hangminőséggel , mint a Videoton, ne cseréld le.
Sztereó erősitők
Üdv!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Érdekelne, hogy a következő erősítőről mi a véleményetek: TECHNICS SU-V300.
Igazából egy Videoton EA 7386S-t váltana. Tudom nem egy komoly holmi, de eddig becsülettel tette a dolgát gyerekkorom óta. Ehhez képest érdemben jelentene előrelépést a Technics? Illetve, ha valaki esetleg tud jobban ajánlani valamivel drágábban, akkor egy 30-35 ezer forintig hajlandó lennék feljebb menni a kerettel.
Köszönöm előre is a segítséget!
Ez a Technics nem szól jobb hangminőséggel , mint a Videoton, ne cseréld le.
- nagy.matyika

Sztereó erősitők
Üdv!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Érdekelne, hogy a következő erősítőről mi a véleményetek: TECHNICS SU-V300.
Igazából egy Videoton EA 7386S-t váltana. Tudom nem egy komoly holmi, de eddig becsülettel tette a dolgát gyerekkorom óta. Ehhez képest érdemben jelentene előrelépést a Technics? Illetve, ha valaki esetleg tud jobban ajánlani valamivel drágábban, akkor egy 30-35 ezer forintig hajlandó lennék feljebb menni a kerettel.
Köszönöm előre is a segítséget!
- wigand
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 17
Sztereó erősitők
A Myotist én is jó szívvel ajánlom, kb. 10 éve használom megelégedéssel.
Hivox Myotis:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ítő-eladó/
Hivox Myotis:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ítő-eladó/
Sztereó erősitők
100.000 forintig bezárólag keresek sztereó erősítőt, optikai bemenettel. Vegyes zenék hallgatásához szímítógépről (SACD rip, flac), esetleg CDről. (elektro, jazz, rock)
Hivox Myotis:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... lad%C3%B3/
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Sztereó erősitők
A Pioneer A 705-öt hol keressem, mert az adás-vételen belül az erősítőknél nem találtam meg?
Sztereó erősitők
A szoba 16nm-es, teljesen vegyes zenèket hallgatok (mikor milyen kedvem van). Am meghallgatni errefelè nem sok mindent tudok sajnos. A faltól mmennyire húzzam el?
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Sztereó erősitők
Már a legelejètől ezzel hajtom ès ilyen a hangja, csak vártam a "csodára" meg rakosgattam össze vissza a szobában, de igazán semmi nem adta hozzá azt a pluszt amit szeretnèk hallani. A sarokkal is rengeteget próbálkoztam, de azzal se az igazi. Ha a loudnesst ráadom akkor jobb egy fokkal, de úgy meg nagyon hallatszik hogy csak egy tartományt erősít.
Lehet hogy a vasak tartalékaival lehet a gond... de ez sem biztos (emlékeimben úgy él hogy nálam hajtott a Denon elődje annak idején).
Ha a dobozok tologatásával már játszottál és nem hozott változást (pedig most is kellett volna) akkor próbálj kölcsönkérni bikább vasat!
Úgy értem hogy ami rendelkezik tartalékokkal!
Van fent pl egy Pioneer A 705 (ennek a szériának a belépőjét hallottam, a teljesítményt leszámítva jó volt), lehet meg kellene fülelni!?
Ha valamit rá kell tekerni... akkor az már nem jót jelent!
Mekkora tér, milyen zenék amik mennek?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Olyanban szeretnék segítséget/tanácsot kérni, hogy van egy Heco Victa Prime 702-es hangfalpárom és jelenleg egy Denon Pma 500ae típusú erősítővel hajtom, de elég szegényes (kevés basszus és közepes hangerőig semmi dinamika) a hangja, pedig a tesztekben nagyon dicsérték a hangfalakat. Szerintetek ez az erősítő elég hozzá? Mert gondolkodok cserén, de nem tudom hogy milyen kaliberű kellene ezekhez a hangfalakhoz. Láttam az oldalon egy Marantz SR 4320 és egy Onkyo TX 8020, meg máshol egy Pioneer SX-20 típusú erősítőt. Valamelyik jobb lenne hozzájuk? Vagy teljesen más irányban keresgéljek? Esetleg más is okozhatja a problémát? Árban max 60-70 ezerig akarok elmenni.
Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv Szabi
Alsó határként 2x50W a javasolt teljesítmény a hangfalakhoz!
A Denon-od 2x45W...
Szerintem valami ütősebb ló kellene alá, meg persze a hátsó reflex miatti jó elhelyezés.
Mekkora szobában hallgatod?
Szerintem sorrendben a Marantz és a Pio mindenképpen jobb, de ezekhez a hangfalakhoz véleményem szerint nem elég!
Nálam a 2x110W erősítő 2x110W monitorokat hajt. Persze vettem alá subokat is, de leginkább filmek miatt.
Azért néha a muzsika is igényli, de nem jellemző.
Sztereó erősitők
Már a legelejètől ezzel hajtom ès ilyen a hangja, csak vártam a "csodára" meg rakosgattam össze vissza a szobában, de igazán semmi nem adta hozzá azt a pluszt amit szeretnèk hallani. A sarokkal is rengeteget próbálkoztam, de azzal se az igazi. Ha a loudnesst ráadom akkor jobb egy fokkal, de úgy meg nagyon hallatszik hogy csak egy tartományt erősít.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Olyanban szeretnék segítséget/tanácsot kérni, hogy van egy Heco Victa Prime 702-es hangfalpárom és jelenleg egy Denon Pma 500ae típusú erősítővel hajtom, de elég szegényes (kevés basszus és közepes hangerőig semmi dinamika) a hangja, pedig a tesztekben nagyon dicsérték a hangfalakat. Szerintetek ez az erősítő elég hozzá? Mert gondolkodok cserén, de nem tudom hogy milyen kaliberű kellene ezekhez a hangfalakhoz. Láttam az oldalon egy Marantz SR 4320 és egy Onkyo TX 8020, meg máshol egy Pioneer SX-20 típusú erősítőt. Valamelyik jobb lenne hozzájuk? Vagy teljesen más irányban keresgéljek? Esetleg más is okozhatja a problémát? Árban max 60-70 ezerig akarok elmenni.
Üdv Szabi
A Denon előtt mi hajtotta a dobozokat?Akkor miben volt más a hangja?
Vagy új a komplett cucc?
A Denon valóban nem egy sub erősítő és nem egy dinamika bajnok... de erő az van benne!
Nyilvan mas vasakkal valtozna a hang, de nem gondolom hogy a doboz hangját megváltoztatná!
A dobozok elhelyezésével játszottál már?
Faltól kicsit elhúzni, sarokba helyezni (ez mint tölcsér működik)?
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Üdv Szabi
Üdv!
Remélem jó helyen teszem fel a kérdést.
100.000 forintig bezárólag keresek sztereó erősítőt, optikai bemenettel. Vegyes zenék hallgatásához szímítógépről (SACD rip, flac), esetleg CDről. (elektro, jazz, rock)
Hangfalaim sincsenek, álló dobozokat szeretnék. (jelenleg egy HB200-asom van.)
Ha lenne rá lehetőség, Budapesten szívesen elmennék meghallgatni néhány rendszert.
Kisgyerekem lévén, nálam "egyelőre" ki van zárva, a "leülök zenét hallgatni elfoglaltság."
köszönöm
_r
Ezek jöhetnének esetleg szóba: Yamaha R-N301: 104.900 Ft, Cambridge Audio Topaz SR 20: 124.900 Ft, Advance Acoustic X-i60: 125.000 Ft, Denon RCD-M39: 79.900 Ft
Sztereó erősitők
Üdv!
Ha lenne rá lehetőség, Budapesten szívesen elmennék meghallgatni néhány rendszert.
Kisgyerekem lévén, nálam "egyelőre" ki van zárva, a "leülök zenét hallgatni elfoglaltság."
köszönöm
_r
Ezek jöhetnének esetleg szóba: Yamaha R-N301: 104.900 Ft, Cambridge Audio Topaz SR 20: 124.900 Ft, Advance Acoustic X-i60: 125.000 Ft, Denon RCD-M39: 79.900 Ft
BARTIMEX AUDIO Honlap
- killerfinger
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 2
Sztereó erősitők
Üdv!
köszönöm
_r
Nem a szél fúj rossz irányból, te mész rossz felé.
Sztereó erősitők
Jó, akkor írom bővebben, ha színhelyesen van csatlakoztatva akkor elmegy a mély, ha megfordítom az egyik csatlakozót akkor vissza jönnek a mély hangok. Hangfalat teszteltem másik erősítővel, elemmel,belenéztem dobozba minden rendben. Kábeleket ellenőriztem, több jel forrást kipróbáltam. Szóval mindent más lehetőséget kizártam, és ha csak nincs valami más magyarázat a jelenségre akkor az erősítőn belül fordul meg az egyik oldal. Az a kérdésem, hogy melyik, hogyan tudom megállapítani? Levettem az erősítő tetejét, látszólag ott is minden helyesen van kötve, már ami látható így.
Ha megfelelően van elhelyezve és középről füleled, akkor nagyon hamar hallani fogod, hogy melyik oldal + - cseréjekor áll helyre a világ rendje. Én egyébként még nem találkoztam gyárilag fordítva bekötött elektronikával. Ha valóban erről van szó, az szomorú jelenség.
.
Sztereó erősitők
Gondolom, az erősítőn és a hangsugárzón is jelölve van a polaritás, így a kérdést nem igazán tudom értelmezni.
A hangszórók polaritását ceruzaelemmel lehet könnyen ellenőrizni: a hangszóróhoz vezető két kábelt hozzá kell érinteni az elem pólusaihoz. Amikor a hangszóró membránja előre indul meg, akkor van a hangszóró pozitív pólusa az elem pozitív pólusára csatlakoztatva.
Jó, akkor írom bővebben, ha színhelyesen van csatlakoztatva akkor elmegy a mély, ha megfordítom az egyik csatlakozót akkor vissza jönnek a mély hangok. Hangfalat teszteltem másik erősítővel, elemmel,belenéztem dobozba minden rendben. Kábeleket ellenőriztem, több jel forrást kipróbáltam. Szóval mindent más lehetőséget kizártam, és ha csak nincs valami más magyarázat a jelenségre akkor az erősítőn belül fordul meg az egyik oldal. Az a kérdésem, hogy melyik, hogyan tudom megállapítani? Levettem az erősítő tetejét, látszólag ott is minden helyesen van kötve, már ami látható így.
Film: Ugoos / LG c4 / Marantz 5015 / Swans D3.2F / Swans D3.2C / Swans D3.1 / Swans sub 10D
Zene: Silent Angel b1 / Xindak D2 / Linn Sondek Lp12 / Dual 701 / Heed Quasar / NAD pp2e / Xindak XA6900/ NuScale 216
Zene: Silent Angel b1 / Xindak D2 / Linn Sondek Lp12 / Dual 701 / Heed Quasar / NAD pp2e / Xindak XA6900/ NuScale 216