Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

bdani
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 7

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: bdani »

Sziasztok!
Egy kis tanácsra lenne szükségem. A cd lejátszóm helyett szeretnék pc+usb dac kombóval zenét lejátszani. Milyen DAC-ot ajánlanátok kb 80-90eFt-ig bezárólag? Én ezeket néztem ki:
http://informateka.shop.hu/termek/cambr ... c_100.html
http://informateka.shop.hu/termek/quad_link_d1.html
Egy Advanced Acoustic map105 és egy Tannoy Sensys 1 lenne mögötte.
Előre is köszi!

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Hmm. Próbálgatom a zenét laptop Jriver - HDMI - Denon 3808 pre out - HTA30 sztereó vonalon.
Valami továbbra sem frankó az USB-Suricata-Lupus vonalhoz képest, de elképzelhető, h vmi beállítás, bár egyre inkább nem így gondolom. Szerintem nagyobb a jitter így, idegesebbnek hallom az egészet. Ill. a buffert is az USB-s 10ms helyett legalább 50-re kell állítani HDMI-vel, hogy ne pattogjon, ill. számváltáskor meg beszaggat, mint állat.

Van valami ötletetek, tapasztalat, tanács, vagy akármi? Denon 3808 PCM és Lupus Wulfi DAC hangja közt a különbséget ismerem, de itt most forrás-digit vonalon nem stimm valami.

Gondoltam ha minden jól megy, 1 HDMI kábel árából ki lehetne váltani az USB kábelt, digit koaxot, USB átalakítót meg DAC-ot és még át sem kéne dugdosni, de úgy tűnik, túl nagy kompromisszum, hacsak nem én vagyok béna vmi beállítással.

Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

study
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 47

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: study »

"Napszaktól függetlenül" köszöntök minden fórumozót!
Foobar-os kérdéssel kapcsolatban faggatóznék ezúttal, elkezdtem cd gyűjteményem rip-elését a minap, hordozható lejátszómra szánom a flac fájlokat. Az eredménnyel nem vagyok maximálisan elégedett, főleg a magas tartomány lett igencsak harsány... Internetről töltött flac-okkal (44kHz/16bit) hasonlítottam össze a saját flac-jeimet, nem hiszem, hogy az én ripjeim a megfelelő másolatok.   Tehát a foobar optimalizálásval kapcsolatban kérdeznék, van-e valakinek e téren tapasztalata? Merre induljak a beállításoknál, kellenek-e esetleg bővítmények az alap foobar-hoz (a legújabb verziót töltöttem le)? A cél természetesen a lehető legpontosabb másolatot készíteni a cd-imről! 
Köszönöm előre is a válaszokat! 

http://www.audioland.hu/cikk/tippek-tru ... itasa.html
Egy részletes leírás.
BODOR AUDIO HTPC ,M2TECH HIFACE EVO TWO UNIVERSAL D-TO-D CONVERTER, C.E.C.CD 3800 , Audio Analogue Crescendo, Focal-JMLab Chorius 726, Sennheiser HD600,HIVOX CUPROPENIS 
,ALCES3,HIVOX HANGFALKÁBEL,HIVOX SZÉNSZÉLAS IC, XMOS U8 USB SPDIF

HTPC, KINGREX UD 384 , YAMAHA CDR-HD 1000 , Mission 731i

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 757
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Big »

Foobar-os kérdéssel kapcsolatban faggatóznék ezúttal, elkezdtem cd gyűjteményem rip-elését a minap, hordozható lejátszómra szánom a flac fájlokat. Az eredménnyel nem vagyok maximálisan elégedett, főleg a magas tartomány lett igencsak harsány... Internetről töltött flac-okkal (44kHz/16bit) hasonlítottam össze a saját flac-jeimet, nem hiszem, hogy az én ripjeim a megfelelő másolatok.   Tehát a foobar optimalizálásval kapcsolatban kérdeznék, van-e valakinek e téren tapasztalata? Merre induljak a beállításoknál, kellenek-e esetleg bővítmények az alap foobar-hoz (a legújabb verziót töltöttem le)? A cél természetesen a lehető legpontosabb másolatot készíteni a cd-imről! 

AA HG javasolta nem is oly régen, ajánlom kipróbálni: dBpoweramp.  https://www.dbpoweramp.com
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

qqriq
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 130

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: qqriq »

Kösz a tippet, de az EAC-t is be kell lőni hogy megfelelően működjön. Ez nekem valamiért nem sikerül, flac-et nem abszolút fel sem kínálja, mint választható formátumot...
Az EAC csak wav-ban ment, flac vagy mp3 tömörítéshez kodek kell.
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

pimpabmx
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 3

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: pimpabmx »

Cd rippelesre ha jol emlekszem anno az EAC nevu prg.ot hasznaltam, kifejezetten erre valo.
Kösz a tippet, de az EAC-t is be kell lőni hogy megfelelően működjön. Ez nekem valamiért nem sikerül, flac-et nem abszolút fel sem kínálja, mint választható formátumot...
CD: Denon DCD-695
DVD: Pioneer DV-310
Erősítő: Denon PMA-500AE
IC: KáCsa KCS-205
IC2: Bodor(?) 30cm
Hangsugárzó: Polk R50
Hangsugárzó kábel: KáCsa KCE-FLW40
Hangsugárzó csatlakozó: Nakamichi Z plug

kakaox
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 385

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: kakaox »

Cd rippelesre ha jol emlekszem anno az EAC nevu prg.ot hasznaltam, kifejezetten erre valo.
Szinte egyszerre ajánlottuk :-)))
Eleje: Passzív hűtésű HTPC (Sotm LAN, USB, központi Clock, Switch)+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Audio-GD Master 7 DAC
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp  Vége:Sonus Faber Guarneri Memento  Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian  Szoba:Panel

kakaox
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 385

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: kakaox »

... A cél természetesen a lehető legpontosabb másolatot készíteni a cd-imről! 

Szia!
Nincs tapasztalatom a Foobar-ba épített rippelő képességeiről, de szerintem próbálkozz meg más programmal is.
Lehet hogy jobb eredményt érsz el egy másik progival...
Ajánlom a dBpoweramp-ot, vagy a népszerű EAC-t!

Saját tapasztalatom szerint eddigi legjobb eredményt a következő összeállítás hozta:
CD lemez lefagyasztás (estére be a hűtőbe), lemez megtisztítása után (vegyszeres) be a külső alu házba "lakó"
Plextor Premium II. drive-ba, ami le van terhelve.
A szoftver pedig Plextools (saját progi, sajna csak Plextor Drive-al műxik). Külön hálózati aljzatba dugva a PC és a Plextor.

Remélem tudtam segíteni!
Eleje: Passzív hűtésű HTPC (Sotm LAN, USB, központi Clock, Switch)+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Audio-GD Master 7 DAC
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp  Vége:Sonus Faber Guarneri Memento  Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian  Szoba:Panel

Petike
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 51

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Petike »

Anthem AVM70 EarthquakeCinénovaGrande7BR LG77"CX3 Christie HD14K-M+Griffyn4K32RGB HC Cseneles Edition Pana PT-RQ13 SepiScreen3m HTPC MadVr PCszerver32TB Dynaudio Contour60i C25i ExciteX16 Ocos triple VdHBreeze,Thunderl. Siltech, WBT Audioquest Soundcare HarmonyOne

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 292

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Elmo »

tudnánk számosítani, nevesíteni? monldjuk egy hifacehez képest, ami 20-25körül van aprón.
Nálam Fidelizer 6.5- Jriver 20- Nuforce Impulse Usb kábel- Musiland 2012 usb -spdif- Qed Performance optikai-Dac a lánc.
És jó nekem. A Dac-on  kívül 35-40 ezer az egész.
www.chiliout.hu

Silent Angel-Hegel-REL-Usher

pimpabmx
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 3

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: pimpabmx »

CD: Denon DCD-695
DVD: Pioneer DV-310
Erősítő: Denon PMA-500AE
IC: KáCsa KCS-205
IC2: Bodor(?) 30cm
Hangsugárzó: Polk R50
Hangsugárzó kábel: KáCsa KCE-FLW40
Hangsugárzó csatlakozó: Nakamichi Z plug

wigand
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 15

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: wigand »

Sziasztok, kipróbálta már valaki a Raspberry PI -t zenére? 

qqriq
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 130

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: qqriq »

Én inkább a külső usb-spdif átalakítóra szavaznék. Komolyabb hang érhető el vele és forrás (pc) független, akár notebookra is köthető (HiFace, Kingrex UC, stb).
Anno volt is erről egy teszt: http://fapaci.blogspot.hu/2012/03/az-al ... -2011.html
Akkor ESI Maya, ESI Juli@ belső hangkártya, HiFace és KingRex UC192 (UC384) usb transport lett összehasonlítva.

A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11027
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Nehéz ezt így, mert tuti jön valaki, aki szerint nála pont ellenkezőleg volt minden.
Máris jelentkezem!

Néhány évvel ezelőtt kiadós csoporttesztet végeztünk két barátommal, több beépíthető hangkártya digitális kimenetét és 2 féle USB/SPDIF transzportot vetettünk össze. Ide is beírtam annak idején a beszámolót, de most esélytelen megkeresni, azt sem tudom, melyik évben volt, az eredményre azonban tisztán emlékszem. Arra jutottunk, hogy már a legolcsóbb HiFace is alaposan maga mögé utasította bármelyik, néhány esetben jóval drágább hangkártyát.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

tudnánk számosítani, nevesíteni? mondjuk egy hifacehez képest, ami 20-25körül van aprón.

Nehéz ezt így, mert tuti jön valaki, aki szerint nála pont ellenkezőleg volt minden.
Azt gondolom, hogy az Hiface 1-hez (+normálisabb USB kábel, legyen ~10ezer) képest egy rendes koaxos hangkártya jobb minőséget nyújt.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1686

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Attól függ mennyit szánsz a dologra. SPDIF kimenetes kártyával jó eredményt tudsz elérni, USB transzporttal pedig olcsók esetében elég rosszat, drágák esetében jobbat, mint a koax kimenettel. (+ normálisabb USB kábel ára)
Ha csak a hangkártya ára (vagy akár a triplája) áll rendelkezésre, akkor egyértelműen a koax kimenetes kártya.

tudnánk számosítani, nevesíteni? mondjuk egy hifacehez képest, ami 20-25körül van aprón.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

dachoz amin nincs usb bemenet mit vegyek inkább? s/pdif kimenetes hangkártya mint pl. musiland digital times vagy usb/spdif konvertert mint pl. m2tech hiface?

Attól függ mennyit szánsz a dologra. SPDIF kimenetes kártyával jó eredményt tudsz elérni, USB transzporttal pedig olcsók esetében elég rosszat, drágák esetében jobbat, mint a koax kimenettel. (+ normálisabb USB kábel ára)
Ha csak a hangkártya ára (vagy akár a triplája) áll rendelkezésre, akkor egyértelműen a koax kimenetes kártya.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

dachoz amin nincs usb bemenet mit vegyek inkább? s/pdif kimenetes hangkártya mint pl. musiland digital times vagy usb/spdif konvertert mint pl. m2tech hiface?

Dorian
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Sziasztok, esett mar egyparszor szo arrol hogy a DAC-ok es egyeb lejatszok tapjat lecsereltek es minosegesebb produkciot kaptak, ezuttal meg szeretnem tudakolni hogy a notebook tapjaval mar probalkozott valaki?

Saját laptopomnál mindig hangoztattam, hogy semmi különbséget nem hallok aksis és hálózatos táplálás közt. Aztán javasolták, h a hálózatost úgy próbáljam ki, hogy ki is van véve az aksi. Na akkor rögtön észrevettem, hogy rosszabb. Szóval úgy tűnik, az enyém mindig áthajtja az aksin a delejt, nem tudom más gépeknél hogyan működik ez, de ilyen esetben nem igazán látom értelmét a tápkábelesdinek.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 870

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Sziasztok, esett mar egyparszor szo arrol hogy a DAC-ok es egyeb lejatszok tapjat lecsereltek es minosegesebb produkciot kaptak, ezuttal meg szeretnem tudakolni hogy a notebook tapjaval mar probalkozott valaki?
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Pc alapú audio lejátszás

Nekem is epp ez szurt szemet mert volt par honapja vita a sata kabelekrol es tessek potom 500 dollaros sata kabel.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Paul Pang avagy a PC alapu lejetszas magasfokon.  http://ppaproduct.blogspot.tw/

idiótizmus felső fokon. ennyiért még a hülyének is megéri sata kábelt árulni.

20cm $199USD  
30cm $249USD 
40cm $299USD
60cm $399USD
80cm $499USD

de az audio grade ssd se piskóta. én óva intenék mindenkit, hogy mielőtt innen vásárol, gondolkodjon.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Pc alapú audio lejátszás

Paul Pang avagy a PC alapu lejetszas magasfokon.  http://ppaproduct.blogspot.tw/

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 292

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Elmo »

Fidelizer 6.5 nálam nagyon jó win8.1-nél. Ajánlom.
Ezt meg tudom erősíteni. Ugyanígy használom JRiverrel és tényleg kiváló.
www.chiliout.hu

Silent Angel-Hegel-REL-Usher

tothn
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 253

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: tothn »

Fidelizer 6.5 nálam nagyon jó win8.1-nél. Ajánlom.
PC (I7-4765T, 8GB,SSD, Server 2012., J.River 20), Audiobyte Hydra+ZPM,
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”