Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Egy kis tanácsra lenne szükségem. A cd lejátszóm helyett szeretnék pc+usb dac kombóval zenét lejátszani. Milyen DAC-ot ajánlanátok kb 80-90eFt-ig bezárólag? Én ezeket néztem ki:
http://informateka.shop.hu/termek/cambr ... c_100.html
http://informateka.shop.hu/termek/quad_link_d1.html
Egy Advanced Acoustic map105 és egy Tannoy Sensys 1 lenne mögötte.
Előre is köszi!
Pc alapú audio lejátszás
Hmm. Próbálgatom a zenét laptop Jriver - HDMI - Denon 3808 pre out - HTA30 sztereó vonalon.
Valami továbbra sem frankó az USB-Suricata-Lupus vonalhoz képest, de elképzelhető, h vmi beállítás, bár egyre inkább nem így gondolom. Szerintem nagyobb a jitter így, idegesebbnek hallom az egészet. Ill. a buffert is az USB-s 10ms helyett legalább 50-re kell állítani HDMI-vel, hogy ne pattogjon, ill. számváltáskor meg beszaggat, mint állat.
Van valami ötletetek, tapasztalat, tanács, vagy akármi? Denon 3808 PCM és Lupus Wulfi DAC hangja közt a különbséget ismerem, de itt most forrás-digit vonalon nem stimm valami.
Gondoltam ha minden jól megy, 1 HDMI kábel árából ki lehetne váltani az USB kábelt, digit koaxot, USB átalakítót meg DAC-ot és még át sem kéne dugdosni, de úgy tűnik, túl nagy kompromisszum, hacsak nem én vagyok béna vmi beállítással.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
- study
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 47
Pc alapú audio lejátszás
"Napszaktól függetlenül" köszöntök minden fórumozót!
Foobar-os kérdéssel kapcsolatban faggatóznék ezúttal, elkezdtem cd gyűjteményem rip-elését a minap, hordozható lejátszómra szánom a flac fájlokat. Az eredménnyel nem vagyok maximálisan elégedett, főleg a magas tartomány lett igencsak harsány... Internetről töltött flac-okkal (44kHz/16bit) hasonlítottam össze a saját flac-jeimet, nem hiszem, hogy az én ripjeim a megfelelő másolatok. Tehát a foobar optimalizálásval kapcsolatban kérdeznék, van-e valakinek e téren tapasztalata? Merre induljak a beállításoknál, kellenek-e esetleg bővítmények az alap foobar-hoz (a legújabb verziót töltöttem le)? A cél természetesen a lehető legpontosabb másolatot készíteni a cd-imről!
Köszönöm előre is a válaszokat!
http://www.audioland.hu/cikk/tippek-tru ... itasa.html
Egy részletes leírás.
BODOR AUDIO HTPC ,M2TECH HIFACE EVO TWO UNIVERSAL D-TO-D CONVERTER, C.E.C.CD 3800 , Audio Analogue Crescendo, Focal-JMLab Chorius 726, Sennheiser HD600,HIVOX CUPROPENIS
,ALCES3,HIVOX HANGFALKÁBEL,HIVOX SZÉNSZÉLAS IC, XMOS U8 USB SPDIF
HTPC, KINGREX UD 384 , YAMAHA CDR-HD 1000 , Mission 731i
,ALCES3,HIVOX HANGFALKÁBEL,HIVOX SZÉNSZÉLAS IC, XMOS U8 USB SPDIF
HTPC, KINGREX UD 384 , YAMAHA CDR-HD 1000 , Mission 731i
- Big
- V.I.P.
- Értékelés: 757
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Foobar-os kérdéssel kapcsolatban faggatóznék ezúttal, elkezdtem cd gyűjteményem rip-elését a minap, hordozható lejátszómra szánom a flac fájlokat. Az eredménnyel nem vagyok maximálisan elégedett, főleg a magas tartomány lett igencsak harsány... Internetről töltött flac-okkal (44kHz/16bit) hasonlítottam össze a saját flac-jeimet, nem hiszem, hogy az én ripjeim a megfelelő másolatok. Tehát a foobar optimalizálásval kapcsolatban kérdeznék, van-e valakinek e téren tapasztalata? Merre induljak a beállításoknál, kellenek-e esetleg bővítmények az alap foobar-hoz (a legújabb verziót töltöttem le)? A cél természetesen a lehető legpontosabb másolatot készíteni a cd-imről!
AA HG javasolta nem is oly régen, ajánlom kipróbálni: dBpoweramp. https://www.dbpoweramp.com
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
Pc alapú audio lejátszás
Kösz a tippet, de az EAC-t is be kell lőni hogy megfelelően működjön. Ez nekem valamiért nem sikerül, flac-et nem abszolút fel sem kínálja, mint választható formátumot...
Az EAC csak wav-ban ment, flac vagy mp3 tömörítéshez kodek kell.
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg. Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)
Pc alapú audio lejátszás
Cd rippelesre ha jol emlekszem anno az EAC nevu prg.ot hasznaltam, kifejezetten erre valo.
Kösz a tippet, de az EAC-t is be kell lőni hogy megfelelően működjön. Ez nekem valamiért nem sikerül, flac-et nem abszolút fel sem kínálja, mint választható formátumot...
CD: Denon DCD-695
DVD: Pioneer DV-310
Erősítő: Denon PMA-500AE
IC: KáCsa KCS-205
IC2: Bodor(?) 30cm
Hangsugárzó: Polk R50
Hangsugárzó kábel: KáCsa KCE-FLW40
Hangsugárzó csatlakozó: Nakamichi Z plug
- kakaox
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 385
Pc alapú audio lejátszás
Cd rippelesre ha jol emlekszem anno az EAC nevu prg.ot hasznaltam, kifejezetten erre valo.
Szinte egyszerre ajánlottuk :-)))
Eleje: Passzív hűtésű HTPC (Sotm LAN, USB, központi Clock, Switch)+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Audio-GD Master 7 DAC
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp Vége:Sonus Faber Guarneri Memento Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian Szoba:Panel
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp Vége:Sonus Faber Guarneri Memento Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian Szoba:Panel
- kakaox
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 385
Pc alapú audio lejátszás
... A cél természetesen a lehető legpontosabb másolatot készíteni a cd-imről!
Szia!
Nincs tapasztalatom a Foobar-ba épített rippelő képességeiről, de szerintem próbálkozz meg más programmal is.
Lehet hogy jobb eredményt érsz el egy másik progival...
Ajánlom a dBpoweramp-ot, vagy a népszerű EAC-t!
Saját tapasztalatom szerint eddigi legjobb eredményt a következő összeállítás hozta:
CD lemez lefagyasztás (estére be a hűtőbe), lemez megtisztítása után (vegyszeres) be a külső alu házba "lakó"
Plextor Premium II. drive-ba, ami le van terhelve.
A szoftver pedig Plextools (saját progi, sajna csak Plextor Drive-al műxik). Külön hálózati aljzatba dugva a PC és a Plextor.
Remélem tudtam segíteni!
Eleje: Passzív hűtésű HTPC (Sotm LAN, USB, központi Clock, Switch)+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Audio-GD Master 7 DAC
Pc alapú audio lejátszás
Anthem AVM70 EarthquakeCinénovaGrande7BR LG77"CX3 Christie HD14K-M+Griffyn4K32RGB HC Cseneles Edition Pana PT-RQ13 SepiScreen3m HTPC MadVr PCszerver32TB Dynaudio Contour60i C25i ExciteX16 Ocos triple VdHBreeze,Thunderl. Siltech, WBT Audioquest Soundcare HarmonyOne
- Elmo
- Törzsvendég
- Értékelés: 292
Pc alapú audio lejátszás
tudnánk számosítani, nevesíteni? monldjuk egy hifacehez képest, ami 20-25körül van aprón.
Nálam Fidelizer 6.5- Jriver 20- Nuforce Impulse Usb kábel- Musiland 2012 usb -spdif- Qed Performance optikai-Dac a lánc.
És jó nekem. A Dac-on kívül 35-40 ezer az egész.
Pc alapú audio lejátszás
CD: Denon DCD-695
- wigand
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 15
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok, kipróbálta már valaki a Raspberry PI -t zenére?
Pc alapú audio lejátszás
Én inkább a külső usb-spdif átalakítóra szavaznék. Komolyabb hang érhető el vele és forrás (pc) független, akár notebookra is köthető (HiFace, Kingrex UC, stb).
Anno volt is erről egy teszt: http://fapaci.blogspot.hu/2012/03/az-al ... -2011.html
Akkor ESI Maya, ESI Juli@ belső hangkártya, HiFace és KingRex UC192 (UC384) usb transport lett összehasonlítva.
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg. Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11027
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Nehéz ezt így, mert tuti jön valaki, aki szerint nála pont ellenkezőleg volt minden.
Máris jelentkezem!
Néhány évvel ezelőtt kiadós csoporttesztet végeztünk két barátommal, több beépíthető hangkártya digitális kimenetét és 2 féle USB/SPDIF transzportot vetettünk össze. Ide is beírtam annak idején a beszámolót, de most esélytelen megkeresni, azt sem tudom, melyik évben volt, az eredményre azonban tisztán emlékszem. Arra jutottunk, hogy már a legolcsóbb HiFace is alaposan maga mögé utasította bármelyik, néhány esetben jóval drágább hangkártyát.
Pc alapú audio lejátszás
tudnánk számosítani, nevesíteni? mondjuk egy hifacehez képest, ami 20-25körül van aprón.
Nehéz ezt így, mert tuti jön valaki, aki szerint nála pont ellenkezőleg volt minden.
Azt gondolom, hogy az Hiface 1-hez (+normálisabb USB kábel, legyen ~10ezer) képest egy rendes koaxos hangkártya jobb minőséget nyújt.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1686
Pc alapú audio lejátszás
Attól függ mennyit szánsz a dologra. SPDIF kimenetes kártyával jó eredményt tudsz elérni, USB transzporttal pedig olcsók esetében elég rosszat, drágák esetében jobbat, mint a koax kimenettel. (+ normálisabb USB kábel ára)
Ha csak a hangkártya ára (vagy akár a triplája) áll rendelkezésre, akkor egyértelműen a koax kimenetes kártya.
tudnánk számosítani, nevesíteni? mondjuk egy hifacehez képest, ami 20-25körül van aprón.
Pc alapú audio lejátszás
dachoz amin nincs usb bemenet mit vegyek inkább? s/pdif kimenetes hangkártya mint pl. musiland digital times vagy usb/spdif konvertert mint pl. m2tech hiface?
Attól függ mennyit szánsz a dologra. SPDIF kimenetes kártyával jó eredményt tudsz elérni, USB transzporttal pedig olcsók esetében elég rosszat, drágák esetében jobbat, mint a koax kimenettel. (+ normálisabb USB kábel ára)
Ha csak a hangkártya ára (vagy akár a triplája) áll rendelkezésre, akkor egyértelműen a koax kimenetes kártya.
- -KP-
- V.I.P.
Pc alapú audio lejátszás
dachoz amin nincs usb bemenet mit vegyek inkább? s/pdif kimenetes hangkártya mint pl. musiland digital times vagy usb/spdif konvertert mint pl. m2tech hiface?
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok, esett mar egyparszor szo arrol hogy a DAC-ok es egyeb lejatszok tapjat lecsereltek es minosegesebb produkciot kaptak, ezuttal meg szeretnem tudakolni hogy a notebook tapjaval mar probalkozott valaki?
Saját laptopomnál mindig hangoztattam, hogy semmi különbséget nem hallok aksis és hálózatos táplálás közt. Aztán javasolták, h a hálózatost úgy próbáljam ki, hogy ki is van véve az aksi. Na akkor rögtön észrevettem, hogy rosszabb. Szóval úgy tűnik, az enyém mindig áthajtja az aksin a delejt, nem tudom más gépeknél hogyan működik ez, de ilyen esetben nem igazán látom értelmét a tápkábelesdinek.
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 870
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok, esett mar egyparszor szo arrol hogy a DAC-ok es egyeb lejatszok tapjat lecsereltek es minosegesebb produkciot kaptak, ezuttal meg szeretnem tudakolni hogy a notebook tapjaval mar probalkozott valaki?
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- tottyi
- Hazajáró lélek
Pc alapú audio lejátszás
Nekem is epp ez szurt szemet mert volt par honapja vita a sata kabelekrol es tessek potom 500 dollaros sata kabel.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- -KP-
- V.I.P.
Pc alapú audio lejátszás
Paul Pang avagy a PC alapu lejetszas magasfokon. http://ppaproduct.blogspot.tw/
idiótizmus felső fokon. ennyiért még a hülyének is megéri sata kábelt árulni.
20cm $199USD
30cm $249USD
40cm $299USD
60cm $399USD
80cm $499USD
de az audio grade ssd se piskóta. én óva intenék mindenkit, hogy mielőtt innen vásárol, gondolkodjon.
- tottyi
- Hazajáró lélek
Pc alapú audio lejátszás
Paul Pang avagy a PC alapu lejetszas magasfokon. http://ppaproduct.blogspot.tw/
- Elmo
- Törzsvendég
- Értékelés: 292
Pc alapú audio lejátszás
Fidelizer 6.5 nálam nagyon jó win8.1-nél. Ajánlom.
Ezt meg tudom erősíteni. Ugyanígy használom JRiverrel és tényleg kiváló.
Pc alapú audio lejátszás
Fidelizer 6.5 nálam nagyon jó win8.1-nél. Ajánlom.
PC (I7-4765T, 8GB,SSD, Server 2012., J.River 20), Audiobyte Hydra+ZPM,
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent