Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

Petike
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 51

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Petike »

Ezt nem is vitatom, teljesen igaz a meglatasod. Neha nem latjuk a fatol az erdot...
De ennyi erovel, anno a cd megjelenese is hatalmas kezelhetosegbeli, majd mennyisegbeli valtozast hozott a bakelit/kazetta-hoz kepest.
Azutan jott a cd iras es tenyleg dobtam ki par eve en is olyan lemezeket, melyeket soha nem hallgattam vegig.
Anthem AVM70 EarthquakeCinénovaGrande7BR LG77"CX3 ChristieHD14K-M SepiScreen3m HTPC MadVr PCszerver32TB Dynaudio Contour60i C25i ExciteX16 Ocos triple VdHBreeze,Thunderl. Siltech, WBT Audioquest Soundcare HarmonyOne

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: avl2 »

nekem nincs okostelefonom          van Squeezebox Touch-om     jo igy zenet hallgatni

nem vitatom, hogy okostelefonnal sok mindent lehet csinalni (en magam szeretnek okos lenni, es pl. tovabbra is navigacio nelkül terkepröl vezetek uj varosban, hasznalom a fejem, stb.), de egyertelmüen ugy latom: tulzasba viszi az emberek igen nagy resze, nyilvan vonzo, ...de a valosag plane az

nalam wifi / router is ki van huzva, akkor is, ha zenet hallgatok; USB-re dugott tarolorol nyomja SBT, ..igy talan halozati kapcsolat is kevesbe veszi eröforrasait igenybe, es masra több marad ...

illetve erdekes iranyba viheti a beszelgetest el: regen sokkal inkabb komplett lemezek hallgatasa volt, ma pl. a kenyelmes valtasi lehetöseg ("felgyorsult kor", ideges, kapkodo, nem elmelyült foglalatossag, hanem felszinesseg) miatt egyre kevesebb albumot hallgatnak ("a fiatalok") vegig.  avagy egy regi hifi magazin cikk cimmel vagy resszel: az izles gyengelkedese miatt a katarzis elmarad.

Petike
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 51

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Petike »

Ez jo....
Igy utolag, tobb eves okostelefonos taviranyitas utan azt mondom, hogy ha csak erre hasznalnam is megerne kiadni 20-30e-t. (pl. Galaxy S2-S3, vagy egy 7"-os tab)
Tenyleg hihetetlen komfortot ad a kezeleshez.
Anthem AVM70 EarthquakeCinénovaGrande7BR LG77"CX3 ChristieHD14K-M SepiScreen3m HTPC MadVr PCszerver32TB Dynaudio Contour60i C25i ExciteX16 Ocos triple VdHBreeze,Thunderl. Siltech, WBT Audioquest Soundcare HarmonyOne

Vendég

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Hálózati lejátszót e nélkül nem nem szabad megvenni.

Miért?

És miért nem szabad pl. annak megvenni e nélkül hálózati lejátszót, akinek nincs, és soha nem is lesz okos telefonja?

.

Peger
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 132

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Peger »

Okos telefonos távirányítás az egyik legnagyobb innováció manapság. Ez persze sokat elmond az iparág állapotáról is. Hálózati lejátszót e nélkül nem nem szabad megvenni. Amit Én próbáltam azok közül a Pioneer-é gyenge volt de a Logitech nagyon jól összerakta. Pc vonalon pl. az XBMC saját távja is rendben van
"A legjobb technika, amikor nincs technika" - Bruce Lee

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1684

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Igen, értettem, hogy csak a bennük lévő erősítővel van a "gond".
Tabletről / okostelóról vezérlésről nincs sok információm, nem láttam még ilyet, így el sem tudom képzelni, hogy is működik ez a dolog, ezért ez a naív nagy kijelzős gondolat...

http://www.computeraudiophile.com/conte ... er-review/

itt meg görgess lejjebb a képekhez. van marantzos meg pioneeres is.

http://www.computeraudiophile.com/f22-n ... -or-22041/

csabi71
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 36

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: csabi71 »

Tabletről / okostelóról vezérlésről nincs sok információm, nem láttam még ilyet, így el sem tudom képzelni, hogy is működik ez a dolog, ezért ez a naív nagy kijelzős gondolat...

Szerintem nincs olyan lejátszó aminek leolvasható a kijelzője az átlagos hallgatási távolságról.
Nyugodtan barátkozz meg a telefon/tablet vezérléssel, egyszerű és nagyon kényelmes. Általában saját programmal rendelkeznek a lejátszóknak de vannak univerzális programok is.
Én most PlugPlayer-t használok a vezérléshez.
Itt tudsz utána nézni: http://www.plugplayer.com/

goran
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: goran »

nem a network playerek ellen van ellenvetésem. hanem a felsorolt típusok beépített erősítői ellen. nyugodtan vegyél hálózati lejátszót, de elég magasra kell menni, hogy a beépített erősítőjük elérje a jungson szintjét.

network playernél ne a kijelző döntsön már, akkora úgy sincs, amit messziről jól látni. mindegyik lejátszót lehet wifin keresztül tabletről vagy okostelefonról vezérelni. fel se kell állni  fotelból, ha számot, albumot szeretnél váltani és még a borítót is látod.

Marantz PM6005 - Marantz CD 6000 OSE LE

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Hálózati audio lejátszók

Köszönöm a válaszodat. Bevallom még magam sem tudom, mit is akarok pontosan.
A cd gyűjteményemet nem akarom eladni, de az sokszor jól jönne, ha nem kellene egyesével ki/be rakosgatnom a cd-ket, hanem egy mappából válogathatnék kedvemre.
A Jungsonnal nagyon meg vagyok elégedve, szóval nézelődöm akkor a hálózati audio lejátszók között. Itt fontos lenne a jó és nagy kijelző, mert nem laptopról akarom a zenéket indítani, hanem NAS-ról.
Ötletek, javaslatok?

nem a network playerek ellen van ellenvetésem. hanem a felsorolt típusok beépített erősítői ellen. nyugodtan vegyél hálózati lejátszót, de elég magasra kell menni, hogy a beépített erősítőjük elérje a jungson szintjét.

network playernél ne a kijelző döntsön már, akkora úgy sincs, amit messziről jól látni. mindegyik lejátszót lehet wifin keresztül tabletről vagy okostelefonról vezérelni. fel se kell állni  fotelból, ha számot, albumot szeretnél váltani és még a borítót is látod.

goran
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hálózati audio lejátszók

Szerintem visszalépés lenne a jungson után. Inkább egy jófajta dacot vagy hálózati lejátszót tegyél a jungson mellé.
Köszönöm a válaszodat. Bevallom még magam sem tudom, mit is akarok pontosan.
A cd gyűjteményemet nem akarom eladni, de az sokszor jól jönne, ha nem kellene egyesével ki/be rakosgatnom a cd-ket, hanem egy mappából válogathatnék kedvemre.
A Jungsonnal nagyon meg vagyok elégedve, szóval nézelődöm akkor a hálózati audio lejátszók között. Itt fontos lenne a jó és nagy kijelző, mert nem laptopról akarom a zenéket indítani, hanem NAS-ról.
Ötletek, javaslatok?

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Hálózati audio lejátszók

Szerintem visszalépés lenne a jungson után. Inkább egy jófajta dacot vagy hálózati lejátszót tegyél a jungson mellé.

goran
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hálózati audio lejátszók

Sziasztok,
van tapasztalatotok, hogy az alábbi hálózati audio lejátszó erősítők mit is tudnak, mennyire jók?
Természetesen most pl. a saját kis Jungson-omhoz képest merül fel a kérdés.
Denon HEOS Amp, Denon DRA-N4, CA Minx Xi
Keresem a lehetőséget a zenéim digitális lejátszásához, ezért merült fel ez a lehetőség bennem.
Köszi :-)

csoma
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 119

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: csoma »

Ez felettébb használható információ számomra.

.

Ez nagyon találó mondat volt.

Ugyanakkor a hálózati audio lejátszók egyre jobban fognak terjedni véleményem szerint a következő években. Aztán lehet, hogy tévedek.

Vendég

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nem az Én világom az biztos

Ez felettébb használható információ számomra.

.

Peger
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 132

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Peger »

És a hangja?

.

Nem az Én világom az biztos
"A legjobb technika, amikor nincs technika" - Bruce Lee

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: audioline »

Lehet, hogy nem volt teljesen egyértelmű, de én arra az összehasonlításra gondoltam, amikor a Dune+digit kábel+DAC helyett, egy ezeknek a komponenseknek megfelelő értékű, tehát azonos kategóriájú, hálózati audio lejátszó vagy CD lejátszó analóg kimeneten kerül azonos rendszerbe. A csak transport összehasonlításra írtam, hogy a htpc+hiface1 is sokkal jobb volt, mint a Dune spdif kimenete.

.

NTX
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 102

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: NTX »

Igen, picit itt-ott másra gondoltunk. "Ugyan annyiba kerülő CD játszó földbe döngöli" gondolattól kicsit elkanyarodtunk. Én a lejátszók külső Dac-al együtti összehasonlítására gondoltam gondos installálás után. A CD player szemben pl. a Smart D1 belső vinyóról produkciójára ugyan azon Dac-al. Ezt neked gondolom nem volt alkalmad megtenni, de értem és elfogadom az álláspontod. Köszönöm a kultúrált és építő kommenteket!
Lehet, hogy nem volt teljesen egyértelmű, de én arra az összehasonlításra gondoltam, amikor a Dune+digit kábel+DAC helyett, egy ezeknek a komponenseknek megfelelő értékű, tehát azonos kategóriájú, hálózati audio lejátszó vagy CD lejátszó analóg kimeneten kerül azonos rendszerbe. A csak transport összehasonlításra írtam, hogy a htpc+hiface1 is sokkal jobb volt, mint a Dune spdif kimenete.

madibalage
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 231

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: madibalage »

Sziasztok!

Tudtok ingyenes lehetőséget DSD albumok letöltésére?
Tavaly nyáron AA HG egy nagyon jó link gyűjteményt osztott meg itt de sajnos azokban fizetős oldalakat találtam.

rutracker pont org

csabi71
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 36

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: csabi71 »

Sziasztok!

Tudtok ingyenes lehetőséget DSD albumok letöltésére?
Tavaly nyáron AA HG egy nagyon jó link gyűjteményt osztott meg itt de sajnos azokban fizetős oldalakat találtam.

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Hálózati audio lejátszók

Cd lejátszók esetében én a cd dacjára gondoltam, az analóg kimenetre, nem a digitálisra! A hálózati adatátvitelnél, annak technológiája miatt, szintén nincs nagy jelentősége a hálózati lan kábelnek, sem a számítógép adatátviteli kábeleknek.
Igen, picit itt-ott másra gondoltunk. "Ugyan annyiba kerülő CD játszó földbe döngöli" gondolattól kicsit elkanyarodtunk. Én a lejátszók külső Dac-al együtti összehasonlítására gondoltam gondos installálás után. A CD player szemben pl. a Smart D1 belső vinyóról produkciójára ugyan azon Dac-al. Ezt neked gondolom nem volt alkalmad megtenni, de értem és elfogadom az álláspontod. Köszönöm a kultúrált és építő kommenteket!
.

NTX
Fórumlakó
Fórumlakó

Hálózati audio lejátszók

CD lemezzel én nem próbáltam (filléres alap Bluray Sony optikával szerelt), szerintem elég gyengusz lehet. Wav fájl-al teszteltem és hasonlítottam CD transportal ugyan azzal a felvétellel és Daccal. Lehet "vaktesztelni", annyira mini manó a különbség.
A Smart D1 és H1 önmagában csak merevlemezről (HDD / pendrive) olvas amit ha beépítünk, gyakorlatilag még kábel sincs a jel útban.
Cd lejátszók esetében én a cd dacjára gondoltam, az analóg kimenetre, nem a digitálisra! A hálózati adatátvitelnél, annak technológiája miatt, szintén nincs nagy jelentősége a hálózati lan kábelnek, sem a számítógép adatátviteli kábeleknek.

NTX
Fórumlakó
Fórumlakó

Hálózati audio lejátszók

A Base-t milyen dac-al és kábellel hallgattad? Az alább olvasható fórumtársunk verziójában?
Bocs a sok kérdésért, csak arra próbálok rávilágítani, hogy nem olyan egyszerű ezekben a dolgokban online ítéletet hozni úgy, hogy nem ismerjük pontosan fórumtársaink rendszerét ízlését és szükségletét.
Ráadásul nem mindenki abban vagy úgy köt kompromisszumot, mint mi. Márpedig majd mindnyájan ezt tesszük - ki ezt, ki azt részesítve jobban előnyben - az anyagi korlátok okán.
Több dac (nem önálló, processzorba, erősítőbe épített) is volt mögötte, Rotel RSP 1069 és egy Arcam AVP700, dacos integrált erősítő.Szerintem elősorban nem ez a lényeges, hanem egyrészt az, hogy a Dune spdif kimenete sokkal gyengébb, mintha egy htpchez tennél egy hiface1 usb/spdif konvertert, másrészt meg az, hogy ha egy hálózati audió lejátszót, nagyságrendileg a benne lévő daccal azonoshoz hasonlítjuk egy dune forrással, akkor az én tapasztalataim szerint a hálózati audió lejátszó fog nyerni, és szerintem annyival, hogy az már nem ízlés kérdése. Az anyagi részt nézve egy árkategóriáról beszéltem minden esetben! Kompromisszumot mindenki köt, tökéletes rendszer nincs, az csak az élő zene!

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Hálózati audio lejátszók

A maxot, smartot nem, de a Popcorn és a számítógép alaplapi kimenete is teljesen ugyanazt mutatta, mint a Dune, nem nagyon tudom elképzelni (bár elméletileg lehetséges), hogy az utód modellekben ezen jelentősen módosítottak volna. Ha már táptuningról vagy hasonlóról beszélünk az ugyanúgy árnövelő tényező, mint egy drágább eszköz. Táptuning nem, de nem a gyári, hanem jobb tápkábel volt. A digit coax kábel és a többi kábel is ugyanaz volt a Dune és a htpc esetében, a digikoax egy VdH digicoupler, és egy Nordost Shaman, mindkettőn nyert a htpc+hiface1-el. CD lejátszóval két esetben hasonlítottam össze, az egyik egy Arcam CD lejátszó volt, ami árkategóriában kb megfelelhet ennek, a másik egy kicsit drágább Roksan volt, de mindkettő szintén sokkal jobb volt. A Roksan volt ezek közül a legjobb, de itt igaz, hogy valamivel drágább is, viszont nem a többszörösébe került az sem.

CD lemezzel én nem próbáltam (filléres alap Bluray Sony optikával szerelt), szerintem elég gyengusz lehet. Wav fájl-al teszteltem és hasonlítottam CD transportal ugyan azzal a felvétellel és Daccal. Lehet "vaktesztelni", annyira mini manó a különbség.
A Smart D1 és H1 önmagában csak merevlemezről (HDD / pendrive) olvas amit ha beépítünk, gyakorlatilag még kábel sincs a jel útban.
.

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Hálózati audio lejátszók

A kábel, az a digitális kábel a Dune és a dac között! Arra egy hálózati audio lejátszó esetén nincs szükség!
Ahogy nézem, új árakon számítva kb a 170-210 ezer körüli áron lévő hálózati lejátszók vannak ezzel egy árkategóriában. Ilyen áru lejátszója van az Advance A, Pioneer, Denon, Marantz, Projectnek is. Az összeset nem ismerem, de amiket hallottam ezek közül, azoknál a hang, mind egy kategórival jobb volt, mint a Dune+dac párosnál, tehát itt nem arról van szó, hogy két hasonló minőségű eszköz között a szubjektív vélemény dönt, hogy ki melyiket tartja jobbnak, mint a másik. Persze biztos ezek között is lehetne olyan kivételt találni, amelyik rendszerben ez nem igaz, de az esetek többségében igaz lenne, szvsz!

A Base-t milyen dac-al és kábellel hallgattad? Az alább olvasható fórumtársunk verziójában?
Bocs a sok kérdésért, csak arra próbálok rávilágítani, hogy nem olyan egyszerű ezekben a dolgokban online ítéletet hozni úgy, hogy nem ismerjük pontosan fórumtársaink rendszerét ízlését és szükségletét.
Ráadásul nem mindenki abban vagy úgy köt kompromisszumot, mint mi. Márpedig majd mindnyájan ezt tesszük - ki ezt, ki azt részesítve jobban előnyben - az anyagi korlátok okán.
.

NTX
Fórumlakó
Fórumlakó

Hálózati audio lejátszók

A Max-ot, vagy a Smart családot is tesztelted? Nem teljesen egyformák! Megadtad nekik a hozzá illő kábeleket? Táp ellátáson javítottál? Digit kábelt kerestél hozzá megfelelőt? (Az "ugyan azzal a kábellel" időnként megvicceli az embert!) Mert hogy a CD játszóinkkal, vagy a PC-el sok mindent variálunk/molyolunk, mire véglegesül. Ez nem jár a MP-ek is?
Én végig csináltam..., és a kezdeti gyengusz hangból - külső Dac-al - elég tisztességes kerekedett ki. Hangsúlyozom: árához képest. Amit egy ugyan annyiba kerülő CD játszó mellé bármikor oda mernék tenni.
A maxot, smartot nem, de a Popcorn és a számítógép alaplapi kimenete is teljesen ugyanazt mutatta, mint a Dune, nem nagyon tudom elképzelni (bár elméletileg lehetséges), hogy az utód modellekben ezen jelentősen módosítottak volna. Ha már táptuningról vagy hasonlóról beszélünk az ugyanúgy árnövelő tényező, mint egy drágább eszköz. Táptuning nem, de nem a gyári, hanem jobb tápkábel volt. A digit coax kábel és a többi kábel is ugyanaz volt a Dune és a htpc esetében, a digikoax egy VdH digicoupler, és egy Nordost Shaman, mindkettőn nyert a htpc+hiface1-el. CD lejátszóval két esetben hasonlítottam össze, az egyik egy Arcam CD lejátszó volt, ami árkategóriában kb megfelelhet ennek, a másik egy kicsit drágább Roksan volt, de mindkettő szintén sokkal jobb volt. A Roksan volt ezek közül a legjobb, de itt igaz, hogy valamivel drágább is, viszont nem a többszörösébe került az sem.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”