Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kezdő hifi - tanács kéne
Kezdő hifi - tanács kéne
Köszönöm a választ!
Az X3 nagyon csábító lenne, de lehet hogy az alól a bizonyos takaró alól kilógna a lábam... Viszont válaszából arra következtetek, hogy az impedanciakérdés is megoldódott, mivel az X3-hoz is 16 Ohm-tól javasolják a fejhallgatókat, tehát nem lehet gond!
Az X3 nagyon csábító lenne, de lehet hogy az alól a bizonyos takaró alól kilógna a lábam... Viszont válaszából arra következtetek, hogy az impedanciakérdés is megoldódott, mivel az X3-hoz is 16 Ohm-tól javasolják a fejhallgatókat, tehát nem lehet gond!
CD: Denon DCD-695
DVD: Pioneer DV-310
Erősítő: Denon PMA-500AE
IC: KáCsa KCS-205
IC2: Bodor(?) 30cm
Hangsugárzó: Polk R50
Hangsugárzó kábel: KáCsa KCE-FLW40
Hangsugárzó csatlakozó: Nakamichi Z plug
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5269
Kezdő hifi - tanács kéne
Tisztelt Fórumozók!
Ismét kérdéssel fordulok hozzátok!
Marbi fórumtárstól vásárolt Denon fejhallgatómhoz szeretnék egy hordozható audiolejátszót vásárolni! A Fiio X1-et szemeltem ki, viszont specifikáció szerint 16 Ohm feletti fejhallgatókat javasolnak hozzá. A Denonom névleges impedanciája 14 Ohm, okozhat ez valamiféle problémát a készülékekben, illetve milyen hatásai lennének, ha együtt használnám őket?
A válaszokat előre is köszönöm!
Inkább gyűjtsél még (ha esetleg gond), és vegyél egy X3-asat, mindenben sokkal jobb, és nagyon jó a fejhallgató erősítője, simán megbirkózik a Denonoddal is.
Kezdő hifi - tanács kéne
Tisztelt Fórumozók!
Ismét kérdéssel fordulok hozzátok!
Marbi fórumtárstól vásárolt Denon fejhallgatómhoz szeretnék egy hordozható audiolejátszót vásárolni! A Fiio X1-et szemeltem ki, viszont specifikáció szerint 16 Ohm feletti fejhallgatókat javasolnak hozzá. A Denonom névleges impedanciája 14 Ohm, okozhat ez valamiféle problémát a készülékekben, illetve milyen hatásai lennének, ha együtt használnám őket?
A válaszokat előre is köszönöm!
CD: Denon DCD-695
Kezdő hifi - tanács kéne
Azonnal áruld el, hogy kinek az alkotása ez?
Ez egy Khozmo előfok, Azt hiszem egy lengyel manusz gyártja, elég borsos áron. Én az ellenálláslétrát vettem végkiárusításon a HFC-ről. Most már nem THT hanem SMT alkatrészekkel csinálja.
http://www.hificollective.co.uk/catalog ... -9547.html
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2120
Kezdő hifi - tanács kéne
Az inkább passzív előfok. A leggyakrabban egy bemenetválasztó és egy hangerőszabályzó.
Pl ez a szépség:
Azonnal áruld el, hogy kinek az alkotása ez?
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
-
Vendég
Kezdő hifi - tanács kéne
.
Én is töprengek. Az előerősítő az valójában egy feszültségerősítő. Az pedig megoldható transzformátorral is, ld. pl. MC trafók. Ha pedig így van, akkor ez elméletileg nem csak ilyen pici jelszintnél képzelhető el. Azaz, ha egy előfok transzformátoros feszültségerősítést tartalmaz, akkor az a szó legszorosabb értelmében passzív előerősítő, mint ahogy az MC trafó is az, csak ott nincs bemenetválasztó és hangerőszabályzó, de de az attól mégiscsak egy passzív előerősítő.
Vagy lehet, hogy hiba van valahol ebben a logikában? Ha igen, hol?
.
Kezdő hifi - tanács kéne
Üdv mindenkinek !
El tudná valaki magyarázni,hogy mi az a passzív előerősítő ?
Némi ellentmondát érzek a passzív és az erősítő szó között.
Az inkább passzív előfok. A leggyakrabban egy bemenetválasztó és egy hangerőszabályzó.
Pl ez a szépség:
Kezdő hifi - tanács kéne
Üdv mindenkinek !
El tudná valaki magyarázni,hogy mi az a passzív előerősítő ?
Némi ellentmondát érzek a passzív és az erősítő szó között.
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid
Naim Uniti Atom
- leoneottiz
- V.I.P.

- Értékelés: 643
- leoneottiz
- V.I.P.

Kezdő hifi - tanács kéne
Igen Trane, meghallgattad, SZÁMODRA jobb volt a Rega. Ez azonban nem zárja ki, hogy a fórumtársnak a NAD jöjjön be egy meghallgatást követően... a phono megléte megint beállítóttság kérdése. A fórumtárs ezt írta: "...Ha a forrásból indulnék ki akkor az flac lenne. Szeretem pcről hallgatni a zenét, tehát először is nem tudom hogy mi a jobb megoldás: pc-dac-erősítő, vagy pedig egy flac playert venni az erősítőhöz...." Ebből én arra következtettek, hogy nem fog bakelitezni.
Osu no seishin!
Kezdő hifi - tanács kéne
csak egy naiv kérdés: és mivel hallgatva döntöd el, hogy pont az a hangfal lesz neked jó? komolyan mer' valami forrás és erősítő csak kell...
Könnyebb egy erősítővel a hónod alatt hangfalat keresni,mint hangfalakkal a hónod alatt erősítőt.
(Ösi japán mondás)
Naim Uniti Atom
Naim Uniti Atom
- leoneottiz
- V.I.P.

Kezdő hifi - tanács kéne
Az, hogy lényegesen komolyabb-e, nem foglalnék állást, minden fül és egyéni ízlés kérdése, ezért meg kell hallgatni...
Osu no seishin!
- leoneottiz
- V.I.P.

Kezdő hifi - tanács kéne
Kedves Astron!
Mivel itt a keret korlátozott, a felhozatal sem sok...de nem is kevés.
A BC Acoustics egy francia cég, most akarják megvetni a lábukat a sztereó készülék forgalmazók táborában, belépő szintű készülékük kettő is van (60 és 100) a Netdepo-nál meg is lehet hallgatni.
A Denon az 500-700-as sorozattal nem domborított túl acélosan, az 520 és a 720 a szakírók szerint már elfogadhatóan teljesítenek.
A Marantz PM-5004 és 5005 kivívta a szakma és felhasználók elismerését egyaránt, árban 90 és 100.
A NAD C326BEE... vele elfogult vagyok és nagyon, de nagyon szeretem, minden perc hallgatás óriási élvezetet okoz, a streamaudio-nál 110 (picit több, mint a kereted, de szerintem azt a tízest nagyon megéri!!!)
Az Onkyo A-9030 ugyancsak 110, de nagyjából 2010-től megfigyelhető az a tendencia a gyártónál, hogy már nem csak a mozira figyelnek oda, hanem a sztereó vonalon is beleerősítettek, a picit érdesebb hangzást, ami pl. a 9155-öt jellemezte, felváltotta az all rounder jelleg.
A Pioneer A-10, A-20 és A-30-at sajnos nem volt még lehetőségem meghallgatni, de valamiért a Pionál nem jön össze az az áttörés, pedig az Air Studio-s háttérrel már régen a topon kéne lenniük...
A Teac A-R630 - számomra fekete ló, érdemes utána olvasni, az ára nagyon jó (60), kérdés, hogy a tudása is olyan mélységekben van, mint az árcédulája.
A Yamaha kisebbik készülékét volt lehetőségem fülvégre venni, nekem tetszett, bár akkor már eldöntöttem, hogy a NAD mellett kötök ki, hangkaraktere...más...nem tudom igazság szerint megfogalmazni, miben különbözik, de nagyon hallgatható. Megjelent az újabb verzió is (A-S300 vs. A-S301), gondolom, hogy nem lehet közöttük nagy különbség (ára mindkettőnek 110). Az A-S500-at nem hallottam, de sok tesztet olvashatsz ezzel a készülékkel kapcsolatban és valamiért erősen lehúzzák, mondjuk én még olyat nem láttam, hogy egy magasabb számú modell olcsóbban kapható, pedig itt erről van szó (100).
Picit terjengős lett és biztos van készülék, amit kihagytam (rádiós sztereók, de azokat szándékosan: inkább egy tuner vagy média lejátszó, ami netes rádiókat is sugároz), de remélem, el tudsz majd mozdulni valamilyen irányba! Még annyit, hogy szerintem célszerű olyan üzletbe menni, ahol hallgatózhatsz, ad abszurdum még hangfal választékuk is van és a különböző komponenseket össze tudod hasonlítani. Sok sikert a vásárláshoz!
Osu no seishin!
Kezdő hifi - tanács kéne
igen, erre írtam a széleskörű tapasztalat meglétét ma már én is (szinte) azonnal el tudom döteni, fog-e otthon is tetszeni, amit hallok, függetlenül a lánc többi, számomra akkor épp' lényegtelen elemeitől viszont ehhez kellett 30-egynéhány hi-fis év, és számos készülék alapos megismerése . s az előbb elfelejtettem: a ZENE a hallgatónak tetsző visszaadásában a legfontosabb elemnek én is a hangfalakat tartom, azoknak a szobávali összepasszolása után lehet érdemi ZENEhallgatásról beszélni - addig csak tapogatózás az egész
Látom Te is jelesre vizsgáztál tipográfiából:)
De viccet félretéve, nekem a 80-as években vett hangfalakkal is az volt a tapasztalatom, hogy ami elsőre tetszett a boltban, az otthon is tetszett. Szerintem nem kell ezt ennyire túlmisztifikálni. Amikor az az érzésem, hogy fú de jó hang, csak hiányzik belőle egy kis .... akármi, azt lehet otthon kábelekkel meg akusztikai elemekkel finomítani, az kínlódás, és marad a kínlódás. nem az igazi. nem szabad megvenni.
Ami elsőre nagyon tetszik, azt persze attól még érdemes próbálgatni más kábellel, erősítővel, stb., de az tetszeni fog később is.
A tapasztalat szerintem ahhoz kell, hogy ha meghallok egy hangot, hallom belőle a lehetőséget akkor is, ha az a boltban nem jön ki. Ilyenkor ha hazaviszem, otthon sokkal jobban szól, kijön belőle, amit gondolotam, hogy rejtőzik benne.
Én a jelenlegi hangfalamat ha jól emlékszem 4 év keresgélés után vettem meg. Egy ismerősömnél hallottam egy idegen akusztikai környezetben, egy DIY erősítővel és egy akármilyen forrásról "tescos" madzagokkal, de az első ismerkedés 3. percében eldöntöttem, hogy ilyen kell. Ez az érzés itthon csak megerősödött.
Az első szimpátiához elég pár perc. A többi idővel kiderül, de az sok-sok óra, nap, hónap.
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9498
Kezdő hifi - tanács kéne
Én a jelenlegi hangfalamat ha jól emlékszem 4 év keresgélés után vettem meg. Egy ismerősömnél hallottam egy idegen akusztikai környezetben, egy DIY erősítővel és egy akármilyen forrásról "tescos" madzagokkal, de az első ismerkedés 3. percében eldöntöttem, hogy ilyen kell. Ez az érzés itthon csak megerősödött.
Az első szimpátiához elég pár perc. A többi idővel kiderül, de az sok-sok óra, nap, hónap.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Kezdő hifi - tanács kéne
... mert én csak otthon tudtam eldönteni mindig is, hogy tényleg tetszik-e egy hangfal ....
......
- viszont mindig egy adott lánc és idő függvényében azaz számos forrás/erősítő/hangfal-kombinációt hallgattam sokáig idehaza, mire kialakult, hogy végül melyik konkrét pár hangfal tetszik a legjobban ...
Nem vagyunk egyformák. Nekem az a hangfal, ami igazán tetszik, már első hallgatásra is tetszett. mindegy melyikről beszélek, TANNOY, QUAD, THIEL.
A Hifi barlang nem a jó akusztikájáról híres, mégis elsőre meg tudtam állapítani, hogy a QUAD tetszik.
Szóval szerintem, ha egy hangfal hangja tetszik, az két villanydróttal kábelezve is tetszik.
Amelyik meg ezerféle beállítás után tetszik csak, az nem az igazi. Szerintem.
Kezdő hifi - tanács kéne
Lehet így is , csak ez könnyedén lehet zsákutca, mert vannak olyan hangsugárzók, amik igen jól szólnak és nem is túl drágák, csak éppen egy erőművet kell eléjük kötni, hogy ezt be is tudják bizonyítani. Én mindenképpen olyan hangdobozt választanék, ami könnyen hajtható.
Zsákutca és erdőjárás sajnos nagyon sokféleképpen lehet, jó hangú rendszert a legkönnyebb készen venni, kompletten.
Aki zenét akar hallgatni, és nem hifizni, azoknak ezt ajánlom.
Kezdő hifi - tanács kéne
csak egy naiv kérdés: és mivel hallgatva döntöd el, hogy pont az a hangfal lesz neked jó? komolyan mer' valami forrás és erősítő csak kell...
Amikor én elmentem egy hangfalat meghallgatni, akkor az eladó valamivel hajtotta.
Volt, hogy annyira megtetszett, hogy az erősítőt is megvettem.
A kérdezőt nem izgatja túlzottan a kérdés.
Téged az 5333 hozzászólásod után nem értelek, miért kérdezel ilyet,
de biztosan nem azért, mert hangfalat akarsz venni...
,
Kezdő hifi - tanács kéne
Mindenféleképpen a hangsugárzóval kezd, majd ahhoz egy kellően gyors erősítőt.
Lehet így is , csak ez könnyedén lehet zsákutca, mert vannak olyan hangsugárzók, amik igen jól szólnak és nem is túl drágák, csak éppen egy erőművet kell eléjük kötni, hogy ezt be is tudják bizonyítani. Én mindenképpen olyan hangdobozt választanék, ami könnyen hajtható.
- Voyager
- V.I.P.

Kezdő hifi - tanács kéne
Azután nézz körül itt az avx-en. Sok jó használt cucc van az új ár töredékéért.
Úgy-úgy!
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Kezdő hifi - tanács kéne
Szerintem először döntsd el mennyiből akarod összeállítani a teljes cuccot, kábelekkel együtt..
Azután nézz körül itt az avx-en. Sok jó használt cucc van az új ár töredékéért.
Naim Uniti Atom
Naim Uniti Atom
- Voyager
- V.I.P.

Kezdő hifi - tanács kéne
vagy milyen szempont alapján kell erősítőt venni?
ehhez az erősítőhöz melyik hangfal passzol?
Mindenféleképpen a hangsugárzóval kezd, majd ahhoz egy kellően gyors erősítőt.
Kezdő hifi - tanács kéne
Sziasztok!
szeretnék egy szép hangzású hi-fi -t építeni.
kisebb méretű szoba lenne, főleg rock-zenét hallgatnék, kis komolyzenét mellette..
Nem tudom hogyan induljak ki.
Szerintem először döntsd el mennyiből akarod összeállítani a teljes cuccot, kábelekkel együtt.
Utána a hangfallal kezdj. A hangfalhoz keress erősítőt.
Én sokszor kezdtem a hangfallal a lánc építését, és csak egyszer másik elemmel. Amikor nem a hangfallal kezdtem, akkor szívtam a legtöbbet.
A keret elosztásához, amennyi pénzből az egészet ki akarod hozni, több irányvonal is van.
Az egyik szerint oszd fel egyforma részekre, és kb. ugyanannyit költs a hangfalra, az erősítőre, az összes kábelre, és a forrásra.
200 ezer forintos keretnél ez komponensenként 50 ezer.
A másik irány, hogy a hangfal adja ki a hangot, ezért arra költ a legtöbbet.
Ha nem akarsz túl sok időt tölteni a rendszered építgetésével, akkor kész rendszert vegyél..
Kezdő hifi - tanács kéne
Sziasztok!
szeretnék egy szép hangzású hi-fi -t építeni.
kisebb méretű szoba lenne, főleg rock-zenét hallgatnék, kis komolyzenét mellette..
Nem tudom hogyan induljak ki.
Ha a forrásból indulnék ki akkor az flac lenne.
Szeretem pcről hallgatni a zenét, tehát először is nem tudom hogy mi a jobb megoldás:
pc-dac-erősítő, vagy pedig egy flac playert venni az erősítőhöz.
akkor következő:
mik azok az erősítők amik rock zenében ajánlottak?
100e ft körül?
talán ugye ő az ami jobb mint a vele egy árban lévő erősítők?
Nad C-316BEE
vagy milyen szempont alapján kell erősítőt venni?
ehhez az erősítőhöz melyik hangfal passzol?
Kezdő hifi - tanács kéne
Üdv.!
Pusztán paraméterek alapján mire lehet számítani az alábbi párosításban?
Erősítő:
- SE triode
- 18 wpc
- class A
Hangsugárzó:
- 88 dB
- 108 dbA
- 40-100 W
- 8 Ohm
Tudna jól együttműködni a kettő? Mi a véleményetek?
Szerintem 88dB-s hangszóróhoz nem érdeme SE triódással próbálkozni. Persze meg fog szólalni, de nem tudja a maximumát nyújtani.
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21