Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Sztereó erősitők
Keresd meg BÓTAJÓZSEF fórumtársunkat, lehet tud némi támpontot adni!
Nagyon ismerősen cseng az úriember neve!
Kezdő hifis, amúgy meg: jó pap holtig él.
Rendszer: Pro-Ject Debut Carbon (Ortofon OM-10 cartridge) -- Teufeld Raumfeld Connector2 -- NAD C316BEE -- Epos Epic 2
Sztereó erősitők
hahó Csabi,
nemtom, mennyi a rászánható összeg , de ez> http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... nt=1698608 pontosan AZ az erősítő, amit keresel
Helló trane,
Külföldről írok, így az otthoni használt eszközök sajnos kiestek. Egyébként volt szerencsém meghallgatni a Naim Uniti-t is nemrég, ami ugye elvileg a Nait 5si technikáját hordozza (bár vannak kétségeim...meglepően sokmindent zsúfoltak bele a mérnökök abba vékony kis házba...). A rászánható összeg olyan 700 euró körül van, ami mai árfolyam szerint kb. 215 pénz.
Rendszer: Pro-Ject Debut Carbon (Ortofon OM-10 cartridge) -- Teufeld Raumfeld Connector2 -- NAD C316BEE -- Epos Epic 2
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1028
Sztereó erősitők
Üdv mindenkinek,
Nemrég vásárolt Epos Epic 2 hangfalaim mellé szeretnék egy új erősítőt venni a jelenlegi NAD C316BEE helyett.
Zenei izlésem elég vegyes, rock, extreme/heavy metal, progresszív rock, néha jazz, de leginkább a keményebb műfajok.
Az elmúlt hetekben megfordultam néhány demón, hallottam pár erősítőt, de még nem sikerült döntést hozni, ebben kérném segítségetek!
Amit eddig hallottam: NAD C356BEE, Rega Brio-R, Arcam FMJ A19, Yamaha S-501, CA 651A, Rotel RA-12.
A Yamaha és a Rotel nagyon "világos" volt, a CA szimplán unalmas, az Arcam melegebb hangot adott, de nem éreztem azt, hogy megérné azt a pénzt amit kérnek érte, pláne nem azokhoz a zenékhez, amiket én hallgatok...A kis Rega elég jó cucc, de az sem győzött meg igazán. A kedvencem a nagyobbik NAD volt, annak szép telt mélyei, ütős, dinamikus karaktere volt, szépen kiegyensúlyozott közép és magas tartománnyal, szépen életre keltek tőle az Epos-ok
Ti ajánlanátok ezt az erősítőt rock/metal zenéhez? Vagy esetleg valami mást? Várom a javaslatokat, és előre is köszönöm a segítséget!
Üdv,
Csabi
Keresd meg BÓTAJÓZSEF fórumtársunkat, lehet tud némi támpontot adni!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Sztereó erősitők
Üdv mindenkinek,
Nemrég vásárolt Epos Epic 2 hangfalaim mellé szeretnék egy új erősítőt venni a jelenlegi NAD C316BEE helyett.
Zenei izlésem elég vegyes, rock, extreme/heavy metal, progresszív rock, néha jazz, de leginkább a keményebb műfajok.
Az elmúlt hetekben megfordultam néhány demón, hallottam pár erősítőt, de még nem sikerült döntést hozni, ebben kérném segítségetek!
Amit eddig hallottam: NAD C356BEE, Rega Brio-R, Arcam FMJ A19, Yamaha S-501, CA 651A, Rotel RA-12.
A Yamaha és a Rotel nagyon "világos" volt, a CA szimplán unalmas, az Arcam melegebb hangot adott, de nem éreztem azt, hogy megérné azt a pénzt amit kérnek érte, pláne nem azokhoz a zenékhez, amiket én hallgatok...A kis Rega elég jó cucc, de az sem győzött meg igazán. A kedvencem a nagyobbik NAD volt, annak szép telt mélyei, ütős, dinamikus karaktere volt, szépen kiegyensúlyozott közép és magas tartománnyal, szépen életre keltek tőle az Epos-ok
Ti ajánlanátok ezt az erősítőt rock/metal zenéhez? Vagy esetleg valami mást? Várom a javaslatokat, és előre is köszönöm a segítséget!
Üdv,
Csabi
Köszönöm az eddigi ajánlásokat!
A Bartimex audió elég szimpatikusnak tűnik,fel is veszem velük a kapcsolatot.
További szép estét mindenkinek!
Köszönjük az előzetes bizalmat, várjuk a jelentkezésed!
Sztereó erősitők
Köszönjük az előzetes bizalmat, várjuk a jelentkezésed!
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Sztereó erősitők
Felesleges vegyszerekkel támadni, az ecet nagyszerű tisztítószer (kérdezzétek meg a nagyszülőket!), csak vigyázni kell a töménységre, mert képes megmarni az anyagot.
Igen, igen, csak ne lenne olyan büdös, bár hígitva már hagyján.
A clin ablaktisztító körültekintően használva jóféle puha nedvszívó papírtörlővel szintén jó tud lenni, bár némelyik porózus műanyag felület nem szereti...
.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11003
- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
Felesleges vegyszerekkel támadni, az ecet nagyszerű tisztítószer (kérdezzétek meg a nagyszülőket!), csak vigyázni kell a töménységre, mert képes megmarni az anyagot.
Sztereó erősitők
Én ecetes vízzel szoktam és patika lessz!A feliratok sose jóttek le róla.Nálam bevált...
Sztereó erősitők
Alkoholossal csak óvatossan!
Nekem azzal sem volt gondom soha...
A gomboknál jó lehet az említett meleg víz-szappan-fogkefe is...
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6194
Sztereó erősitők
régi fém házas erősítőt, aminek a tekerős funkció gombjai barázdáltak, meg magát az előlapot is mivel lehet tisztítani ami leviszi a koszt, de a feliratoknak megkegyelmez?
van vmi tapasztalat?
Ha a funkció gombok lehúzhatóak sérülés nélkül a tengelyről akkor: meleg víz+szappan+használt fogkefe tökéletes.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Sztereó erősitők
Én ronggyal és ablakpucolóval szoktam. Az előlap egyszerű, a gombokat meg lehúzod és a barázdákat egyesével kitisztítod.
Rongy a mutatóujjra, pucoló ráfúj és mehet a művelet. Soha nem szedett le semmi feliratot, koszt annál inkább. Semmi folt vagy ilyesmi...
Alkoholossal csak óvatossan!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Sztereó erősitők
régi fém házas erősítőt, aminek a tekerős funkció gombjai barázdáltak, meg magát az előlapot is mivel lehet tisztítani ami leviszi a koszt, de a feliratoknak megkegyelmez?
van vmi tapasztalat?
Én ronggyal és ablakpucolóval szoktam. Az előlap egyszerű, a gombokat meg lehúzod és a barázdákat egyesével kitisztítod.
Rongy a mutatóujjra, pucoló ráfúj és mehet a művelet. Soha nem szedett le semmi feliratot, koszt annál inkább. Semmi folt vagy ilyesmi...
Sztereó erősitők
van vmi tapasztalat?
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Sztereó erősitők
Tehát akkor konkrétumot nem tudtok mondani,hogy milyen technikai paramétereket kell figyelembe vennem.?
Vagy gondolok itt konkrét típusokat,hogy mik azok amiket érdemes fülvégre kapnom pl; Primare,Audiolab,Hedo,Xindak....stb.
Nagyon sok termékét fel lehetne sorolni... de minek ha nem tudod megfülelni...
Mindenkinek más és más a jobb, jó, kiváló!
De neked kell tudnod mi hoz lázba!
Arról is megoszlanak a vélemények (ahogy látható is) hogy mi legyen az első, a vas vagy a doboz...
Konkrétan ha most én lennék a helyedben akkor valszeg egy Heed Obelisk-et (van az apróban is) vennék és ahhoz dobozt!
Heed doboz is van ill volt fent...
De ez csak egy ötlet volt!
Az a baj az új készülék megfüleléssel hogy lehet hogy ott éppen tetszik ill másabb mint az eddigi... de pár óra, nap hallgatás után valami nem klappol...
Na, ekkor beindul a bogár... elindulsz megint fülelni... meghallod ami jobban tetszik... ha van kereted megveszed és árulod az "ÚJ HASZNÁLT" készüléked...
Sok esetben nem kis buktával... főleg ha gyorsban kell a pénz!
A kolléga azt írta, nem hinné, hogy kimenőtrafós lenne. Az OTL pedig anélküli. Mindegy végülis. Ha tényleg tetszik a deprez, akkor kell egy szép magnó, ahogy lejjebb ajánlották.
Vagy venni kell egy McIntosh, Accuphase , Advance Acoustic erősítőt, esetleg régebbi Technics Onkyo végfokot
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8965
Sztereó erősitők
A kolléga azt írta, nem hinné, hogy kimenőtrafós lenne. Az OTL pedig anélküli. Mindegy végülis. Ha tényleg tetszik a deprez, akkor kell egy szép magnó, ahogy lejjebb ajánlották.
Vagy venni kell egy McIntosh, Accuphase , Advance Acoustic erősítőt, esetleg régebbi Technics Onkyo végfokot
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Sztereó erősitők
hát ezt nem is értem
Sztereó erősitők
OTL lenne?
hát ezt nem is értem
Sztereó erősitők
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven
Sztereó erősitők
Egy integrált, ami véleményem szerint nagyon megéri az árát:
http://www.bartimexaudio.hu/index.php/b ... eo-erosito
Hozzá illő hangsugárzó: http://www.bartimexaudio.hu/index.php/b ... hangfalpar
Hasonló áron még nem hallottam ezeknél jobbat, persze ez szubjektív vélemény.
A jelenlegi helyiség ahová menne a rendszer 20m2,az akusztikán folyamatosan dolgozom.
Hagsugárzóból álló dobozokat szeretnék elsősorban,de képlékeny mint minden rendszerelem.
Szeretnék egy hosszan hallgatható rendszert öszeállítani,ami mentes a harsány,dinamikátlan hangoktól.
Szeretném ha a hangszerek valamelyest életre kelnének,helyes színpadkép,szeretem a dinamikus,erőteljes megszólalást.
A zenei stílust nézve "mindenevő" vagyok tudom,hogy rendszert összeállítani minden műfajra lehetetlen,de egy arany középút nekem már megfelelne.
Természetesen integrált erősítő is szóba jöhet,ami ebben az árszegmensben a lehető "legjobb" választás.
Sztereó erősitők
A jelenlegi helyiség ahová menne a rendszer 20m2,az akusztikán folyamatosan dolgozom.
Hagsugárzóból álló dobozokat szeretnék elsősorban,de képlékeny mint minden rendszerelem.
Szeretnék egy hosszan hallgatható rendszert öszeállítani,ami mentes a harsány,dinamikátlan hangoktól.
Szeretném ha a hangszerek valamelyest életre kelnének,helyes színpadkép,szeretem a dinamikus,erőteljes megszólalást.
A zenei stílust nézve "mindenevő" vagyok tudom,hogy rendszert összeállítani minden műfajra lehetetlen,de egy arany középút nekem már megfelelne.
Természetesen integrált erősítő is szóba jöhet,ami ebben az árszegmensben a lehető "legjobb" választás.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven
Sztereó erősitők
Szép napot mindenkinek!
Szeretnék építeni valami tűrhető sztereó rendszert,ebben szeretném kérni a tanácsotokat.
A keret amit szánnék az erősítőre,vagy elő-végfok párosra Olyan 250ezer lenne. Hangfalaim még nincsenek az lenne a következő beruházásom.
Zenei vonalon mindenevő vagyok,szeretem a dinamikus karaktert,ezért valami combosabb erősítőre gondoltam.
Természetesen szeretem,ha a zenében előforduló hangszerek is megjelennek.
Előre is köszönöm!
Konkrét erősítő, ha drágábbat akarsz:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ampli-mk3/
Vagy egy olcsóbb:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... lad%C3%B3/
Ez jó erősít, és kijön az alábbi hangfallal.
Én hallgattam őket együtt.
Tessék, itt a hangfal ajánlatom:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... rz%C3%B3k/
Izmos, combos, mindenevő, és nagyon jó az ára. Ennyiért nem találsz jobb hangot szerintem.
A Hivox erősítő 60, + Neptun hangfal 220, egy darabig el leszel velük.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.
Sztereó erősitők
Akkor lehet,hogy beesek valami kereskedőhöz hallgatózni. Esetleg tudnátok ajánlani üzleteket nekem?
Én a hifi barlangban szoktam kezdeni, elég nagy a választékuk.
Szondi utca.
Szokott lenni használt cuccuk is.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.
Azért 20-éve már zenélgetekek,mozizok pici ráhallásom van a dolgokra. Viszont szeretnék kicsit a mostani "szintemen" túllépni.
Nem nagyon áll módomban sajnos hallgatózni,ezért homályban tapogatolózok. Igazából eddig az anyagi helyzetem sem engedte meg,hogy "komolyabb" technikákat nézegessek.
Valószínű,tudom hogy mindenkinek igaza van és,hogy nem egyszerű ez a popszakma.
Én fenntartom, ha 20 év alatt nem alakult ki benned, hogy merre indulj el, akkor vegyél egyben egy komplett rendszert.
Rajtad kívül senki nem tudja, hogy neked mire van szükséged. Ha jól láttam azt írtad 250 000-ért vennél elő-végfokot. Ennyiért újban nem lehet nagyon gondolkodni szerintem, de használtban is nehéz. integráltban miért nem gondolkozol?
És most feltehetnék még egy rakás kérdést.
Mekkora a szoba?
Mekkora hangfalat szeretnél?
Milyet?
Milyen zenére?
Mi a fontos?
Összességében milyen hangzást szeretnél elérni?
stb.
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8965
Sztereó erősitők
Azért 20-éve már zenélgetekek,mozizok pici ráhallásom van a dolgokra. Viszont szeretnék kicsit a mostani "szintemen" túllépni.
Nem nagyon áll módomban sajnos hallgatózni,ezért homályban tapogatolózok. Igazából eddig az anyagi helyzetem sem engedte meg,hogy "komolyabb" technikákat nézegessek.
Én fenntartom, ha 20 év alatt nem alakult ki benned, hogy merre indulj el, akkor vegyél egyben egy komplett rendszert.
Rajtad kívül senki nem tudja, hogy neked mire van szükséged. Ha jól láttam azt írtad 250 000-ért vennél elő-végfokot. Ennyiért újban nem lehet nagyon gondolkodni szerintem, de használtban is nehéz. integráltban miért nem gondolkozol?
És most feltehetnék még egy rakás kérdést.
Mekkora a szoba?
Mekkora hangfalat szeretnél?
Milyet?
Milyen zenére?
Mi a fontos?
Összességében milyen hangzást szeretnél elérni?
stb.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Sztereó erősitők
Én általában azt szoktam javasolni annak, aki 0-ról építkezik, hogy vegyen egy komplett rendszert. Nézze meg mennyi pénze van és azért keressen egy olyat, ami neki tetszik. Ha nincs elképzelés, főleg nincs tapasztalat, irányvonal, ami mentén el lehet indulni, akkor teljesen felesleges összeválogatni eszközöket. Mi alapján? Kinézet? Forma? Márkanév? Mások ízlése? Mások vélt vagy valós objektív tanácsa?
Ugyan már. Akkor el kell menni, meghallgatni egy párat és azt megvenni, ami a legjobban tetszik az adott összegért. Később úgy is jönnek az elvárások és akkor ahhoz mérten lehet továbblépni.
Sztereó erősitők
Tehát akkor konkrétumot nem tudtok mondani,hogy milyen technikai paramétereket kell figyelembe vennem.?
Vagy gondolok itt konkrét típusokat,hogy mik azok amiket érdemes fülvégre kapnom pl; Primare,Audiolab,Hedo,Xindak....stb.
Komplett (homogén) rendszert ajánlanék én is. Menj el pár helyre, hallgatózz, és a rendelkezésre álló zseton fényében válassz közülük.
Magyar gyártóinknál - nem megijedni - is érdemes sorszámot húzni, mivel általában kedvezőbb ár/minőség található repertoárjukban, mint a 'Prestige márkák' kínálatában.
Az AVX adás-vétel "komplett rendszerek" topicban sem árt körül nézni. Ugyan használt, de komolyan vehető minőségű/állapotú portékákat lehet kifogni az új ár töredékéért...amivel jobban járhatsz (anyagilag mindenképp), mint a 0 kilóméteres alkotásokkal.
.