Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DAC-olás

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3213

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: audioline »

Szvsz mindkét szóban forgó formátum tud kiváló és gyenge produkciót is nyujtani. A döntő nem a mintavételezés vagy a formátum, hanem az adott rendszer minősége. A belépő DSD lejátszók, dac-ok nem biztos, hogy jobb végeredményt fognak nyújtani, mint a kiforott PCM lejátszásra készült források.
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11453
Kapcsolat:

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Attól függ mihez képest. Mik azok a paraméterek, amelyek valóban hozzájárulnak a zenei élmény befogadásához? Mennyire fontos ezek közül a mintavételezési frekvencia?
Ismét leírom, nem csak a mintavételezési frekvencia adja a különbséget technikailag a PCM és a DSD között. Hogy mindebből mi hallható, azt eldöntheti mindenki, de nem a szokványos HiFi jellemzőkben kell keresni a megoldást. Számomra a DSD folyékonyabb, valóságosabb, emberibb hangzást produkál. Hozzá képest a PCM darabos, száraz, sarkos, rossz értelemben vett digitális hang.

Vendég

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

mennyire hallható a különbség fokozva az egyre nagyobb felbontást?

mi a határ?

Attól függ mihez képest. Mik azok a paraméterek, amelyek valóban hozzájárulnak a zenei élmény befogadásához? Mennyire fontos ezek közül a mintavételezési frekvencia?

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 736

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: GTomi »

mennyire hallható a különbség fokozva az egyre nagyobb felbontást?

mi a határ?
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

DAC-olás

olvasni róla, hogy az újabb dacok már dsd256 meg dsd 512-t formátumot is ismernek. léteznek felvételek, melyek kihasználják már ezt? egyáltalán mi az átlag dsd felvételek esetén? gondolom az alap 64, esetleg a 128?
Az alap DSD felvétel 2.8224 MHz mintavételi frekvencián tárol 1-1 bitet a bitstream adatfolyamban. Ezt DSD64-nek nevezzük, mivel az Audio CD "felbontásának" 64-szerese. A dupla rátájú DSD-nél ez a frekvencia 5.6448 MHz, de léteznek már Quad DSD anyagok is 11.2 MHz-en mintavételezve.

magicvoice
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 57

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: magicvoice »

olvasni róla, hogy az újabb dacok már dsd256 meg dsd 512-t formátumot is ismernek. léteznek felvételek, melyek kihasználják már ezt? egyáltalán mi az átlag dsd felvételek esetén? gondolom az alap 64, esetleg a 128?
Az átlag a DSD64. Volt nálam MytekMan új DAC-ja, ami elvileg DSD512-t is tud, de foobarral nem sikerült hibátlanul felkonvertálni, vagy csak sistergés jött ki belőle, vagy egy rövid idő után betorzított. Most csináltam ilyet először, ezért lehet, hogy a beállítás nem volt jó, vagy valami más gond volt. A cikk második oldalának alján van egy link, ahonnan nagyobb felbontású (pl. DSD256) felvételeket is le lehet tölteni.   

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1729

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Egyetértek.
Érdekesnek találtam a pár kommentel alábbi DSD dac... "itt" link cikke kapcsán, hogy a konklúzió második helyezetje egy kb. relatíve közepes CD alapú rendszer lett. Képzelem, ha egy komoly "Ó" futómű + dac összeállítást dobtak volna ringbe...

az audio gd legkisebb dsd konvertere volt a tesztben. 100k alatt megvehető fejhallgató erősítővel és előerősítővel. ennél azért van jóval feljebb is...

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

DAC-olás

Elméletileg és technológiai szempontból is felesleges a 176.4.
Halkan szólok, hogy a DSD esetében a digitális mintavétel nem egészen azonos a PCM anyagoknál alkalmazott eljárással, így a mintavételi frekvenciát is célszerű másként értelmezni.

Mickey
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Mickey »

Nekem is nagy élményt okoztak a jó minűségű dsd felvételek. Sajnos a nagyfelbontású pcm felvételek nem annyira elterjedtek, elég kicsi a választék.
Mi lenne a gond a 88.2-es foobar sacd plugin-es dsd-vel? Elméletileg és technológiai szempontból is felesleges a 176.4.

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3213

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: audioline »

...akkor ott valami komoly gond van...
Egyetértek.
Érdekesnek találtam a pár kommentel alábbi DSD dac... "itt" link cikke kapcsán, hogy a konklúzió második helyezetje egy kb. relatíve közepes CD alapú rendszer lett. Képzelem, ha egy komoly "Ó" futómű + dac összeállítást dobtak volna ringbe...
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5347

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Nálam a DSD felvételek még "felezett" (176 400 Hz) sample rate-en is, nagyságrendekkel jobban szólalnak meg, mint a wav, vagy flac fájlok.
...akkor ott valami komoly gond van...

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2169

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Ok, tudnátok linkelni pár oldalt (akár privátba, hogy ne legyek off) , ahonnan lehet dsd-t tölteni? legális is jöhet.

Én innen szoktam, de regisztrálni kell. Ha tudsz egy picit oroszul simán menni fog.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Ok, tudnátok linkelni pár oldalt (akár privátba, hogy ne legyek off) , ahonnan lehet dsd-t tölteni? legális is jöhet.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2169

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Érdemes dsd-t tudó dac-ban gondolkodni? Mennyire elterjedtek a jó minőségű dsd-s felvételek, ahol a dsd nem csak parasztvakítás?

Nálam a DSD felvételek még "felezett" (176 400 Hz) sample rate-en is, nagyságrendekkel jobban szólalnak meg, mint a wav, vagy flac fájlok.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

qqriq
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 145

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: qqriq »

Érdemes dsd-t tudó dac-ban gondolkodni? Mennyire elterjedtek a jó minőségű dsd-s felvételek, ahol a dsd nem csak parasztvakítás?

Egyre inkább. Csak bírd követni hdd-vel.
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

magicvoice
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 57

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: magicvoice »

Sziasztok, itt egy cikk a DSD-s DAC-okról.

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1325

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Köszi! Ha van más út is ami javít  a hangján akkor inkább arra tenném le a voksom. Valahogy kicsit tartok a kétes kimenetelű "tuningoktól", nincs is ilyen ismerősöm aki ezzel foglalkozna. A táp az más kérdés. 
Olvastam itt a fórumon a te utadat az SB-vel, ez is egy irány, de mást is meghallgatnék ez ügyben. Annyira használhatatlan  a koax kijárata? Vagy mi más miatt nem érdemes külső DAC-al párosítani?

Ha olvastad, akkor tudod, hogy egy gyári Touch durván elmarad egy módosított Duettől. Annyira ,hogy egy nagyon jó DAC + nagyon jó táp sem segített neki eleget . Pedig úgy már 10x drágább volt a Touch , mint a Duet . Addig nem érdemes DAC-ot tenni rá , amíg nincs rendbetéve a készülék . Akkor viszont meghálálja . Ha érdekel , keress meg . Beszélhetünk a dologról.

priusz
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 95

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: priusz »

Teljesen mindegy .    Gyári állapotú SB-kre nem érdemes DAC-ot kötni . Olcsóbban jössz ki, ha inkább a DAC árának legalább felét "eltékozlod" jó tápra hozzá, meg egy komolyabb mélységű tuningolásra !  Hangminőségben is lényegesen előbbre leszel vele mint egy külső DAC-kal .
Köszi! Ha van más út is ami javít  a hangján akkor inkább arra tenném le a voksom. Valahogy kicsit tartok a kétes kimenetelű "tuningoktól", nincs is ilyen ismerősöm aki ezzel foglalkozna. A táp az más kérdés. 
Olvastam itt a fórumon a te utadat az SB-vel, ez is egy irány, de mást is meghallgatnék ez ügyben. Annyira használhatatlan  a koax kijárata? Vagy mi más miatt nem érdemes külső DAC-al párosítani?
Mozi:HTPC;Denon DVD2930;Pioneer N50A;Denon AVC A1SR;Quad 11 Classic
Zene:Rpi3;Philips Cd150; GoldNote 7Dac;Cayin Mt-35;Dynaco A25

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1325

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Sziasztok!
Ha egy Squeezebox Classic hangját szeretném picit feljavítani akkor 100eFT környékén milyen DAC-ot érdemes számításba venni?
Amit eddig néztem: Audio GD NFB15 ; Audio GD NFB11;  Musical Fidelity M1
Hangzásban inkább az "analógosabb"  kevésbé stúdiós hangot kedvelem.
Bármilyen alternatívát, iránymutatást szívesen veszek!

Teljesen mindegy .    Gyári állapotú SB-kre nem érdemes DAC-ot kötni . Olcsóbban jössz ki, ha inkább a DAC árának legalább felét "eltékozlod" jó tápra hozzá, meg egy komolyabb mélységű tuningolásra !  Hangminőségben is lényegesen előbbre leszel vele mint egy külső DAC-kal .

priusz
Nincs visszaút
Nincs visszaút

DAC-olás

heed audio dactilus3?
Szívesen meghallgatnék egyet, használtba most nem találtam!

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Sziasztok!
Ha egy Squeezebox Classic hangját szeretném picit feljavítani akkor 100eFT környékén milyen DAC-ot érdemes számításba venni?

heed audio dactilus3?

priusz
Nincs visszaút
Nincs visszaút

DAC-olás

Sziasztok!

Z.É.T. (exAtcBp)
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 211

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Z.É.T. (exAtcBp) »

100 ezer alatti firewire interface-k közül lenne 3 jelölt: 

TC electronic Impact twin :
http://www.tcelectronic.com/impact-twin/

Presonus Firestudio Mobile:
http://www.presonus.com/products/FireStudio-Mobile

Focusrite Saffire Pro 24:
http://us.focusrite.com/firewire-audio- ... ifications

Csak a kimeneti oldal érdekes, lehallgatásra lenne használva, nem felvételre.
Valakinek van e tapasztalata valamelyikkel, ki melyiket ajánlaná? 

Ha ez kicsit is segít:
A Presonust gyengébbnek hallottuk négyen a Steinberg UR 22-nél (belépő usb-s) ugyanazon pc-ről, a TC Konnekt 6-ot pedig mindkettőnél jobbnak. (...)

E-mail: [email protected]: +36202224151

"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."

Albert Einstein

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”